Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 10. 10. 2009 12:41

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Kay Pollak - Žádná setkání nejsou náhodná

Úplně skvělá knížka, která řeší naše sebevědomí, vztah k druhým, problémy se vztahy k druhým. Jsem z ní nadšená a doporučuji ji všem i jako potěchu duše  smile

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#2 10. 10. 2009 14:27

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

Re: Kay Pollak - Žádná setkání nejsou náhodná

Ójé, Tulipánko, další kus! Asi si brzo začnu dělat seznam, co bych si ráda přečetla a abych si spočítala, jestli to do smrti vůbec stihnu lol
Díky za tip!

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#3 10. 10. 2009 15:51

Nikol
♥♥♥----

Pollak je naprosto srozumitelný a nakladl tam moudra jako vejce. Četla jsem 2 jeho knihy a jsou to takové ty knihy, které vozíte všude s sebou...opravdu vynikající

Není tady

#4 10. 10. 2009 15:54

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Lúthien,
není zač smile . Už abys začala pomalu číst wink . Tahle knížka je malá, ale doslova nabitá moudrostí.

Není tady

#5 10. 10. 2009 19:05

Natálie
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Čechy

Je to super knížka, hlavně je srozumitelná a stručná. Jak píší holky, je do kabelky :-) .

Změna přichází pomalu.
Paul McCartney

Není tady

#6 11. 10. 2009 7:17

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

Asi si ji opravdu přečtu, je to zajímavé téma. Někdy jsem v šoku, koho potkám...ale že to není náhoda, to je mi jasné. A někdy je to dost zábava to pozorovat lol

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#7 12. 10. 2009 8:45

Nefrit
♥♥♥♥♥--

Tulipánko,taky děkuji za tip smile

Není tady

#8 12. 10. 2009 13:36

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Jsou opravdu dobré. Myslím obě jeho knihy. Název si nevzpomenu.  Měly by být součástí povinné četby na sš big_smile
Kdysi je sem "hodila" do placu Pandorra - tak jsem je tenkrát a od té doby stále dokola - četla a čtu. Když je čtete, tak si říkáte: ano, ANO -to je přesně tak,.-.. ale pak knihu odložíte, jdete chvilku žít, a pak přijde situace, kdy na to nevzpomenete.. Proto ji také mívám stále po ruce abych si to zažila.

Není tady

#9 12. 10. 2009 14:35

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Wiki napsal(a):

Jsou opravdu dobré. Myslím obě jeho knihy. Název si nevzpomenu.  Měly by být součástí povinné četby na sš big_smile
Kdysi je sem "hodila" do placu Pandorra - tak jsem je tenkrát a od té doby stále dokola - četla a čtu. Když je čtete, tak si říkáte: ano, ANO -to je přesně tak,.-.. ale pak knihu odložíte, jdete chvilku žít, a pak přijde situace, kdy na to nevzpomenete.. Proto ji také mívám stále po ruce abych si to zažila.

Přesně tak to vidím smile

Není tady

#10 23. 10. 2009 13:20

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj, koupila jsem si tuto knížku a nepochopila jsem jednu větu, a sice " Jediná pravdivá myšlenka, kterou můžeme říct o minulosti je, že tato už není pravdivá."

Nerozumím tomu "jediná pravdivá"...? kapitulation Znamená to, že ostatní myšlenky o minulosti jsou nepravdivé? va

Není tady

#11 23. 10. 2009 13:27

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Si to vysvětluju tak, že minulost je prostě minulost a že právě teď v tomto okamžiku už není pravda to co bylo před minutou.... to je ta pravda o minulosti smile

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#12 24. 10. 2009 10:14

sandra
♥♥♥♥♥♥-

pomněnka napsal(a):

Si to vysvětluju tak, že minulost je prostě minulost a že právě teď v tomto okamžiku už není pravda to co bylo před minutou.... to je ta pravda o minulosti smile

pomněnko, děkuji. Mně tam prostě pořád jen nesedí to slovo "jediná".....

Není tady

#13 24. 10. 2009 11:44

x256987
Host

Sandro, možná to "jediná pravdivá" znamená "jediná jistá". To jediné, čím si můžeme být ohledně minulosti stoprocentně jistí, je to, že je to minulost a že už je to pryč (tedy už to teď není pravda, je to pasé). Mohlo by být? smile

#14 24. 10. 2009 11:49

x256987
Host

Věty je potřeba chápat v širším kontextu (třeba tady jde patrně o autorův záměr vysvětlit, že jediné, co máme v ruce, jsou naše verze minulosti, které nejsou definitivní a tím pádem ani přesné), navíc knížka je přeložená.

Taky ji mám doma, že bych zaštrachala v knihovně? Tou stručností, enigmatičností jednotlivých výroků mi to teď na chvíli připomnělo Wittgensteina... Krásný námět na přemýšlení  par

#15 25. 10. 2009 11:26

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Judita napsal(a):

Sandro, možná to "jediná pravdivá" znamená "jediná jistá". To jediné, čím si můžeme být ohledně minulosti stoprocentně jistí, je to, že je to minulost a že už je to pryč (tedy už to teď není pravda, je to pasé). Mohlo by být? smile

Ahoj Judit, tak přesně tohle mě napadlo včera na cestě za kamarádkou. tummenupp hjarta Taky jsem si říkala, že v originále by to možná vyznělo trochu jinak.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí