18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Úplně skvělá kníka, která řeí nae sebevědomí, vztah k druhým, problémy se vztahy k druhým. Jsem z ní nadená a doporučuji ji vem i jako potěchu due
Není tady
Ójé, Tulipánko, dalí kus! Asi si brzo začnu dělat seznam, co bych si ráda přečetla a abych si spočítala, jestli to do smrti vůbec stihnu
Díky za tip!
Není tady
Pollak je naprosto srozumitelný a nakladl tam moudra jako vejce. Četla jsem 2 jeho knihy a jsou to takové ty knihy, které vozíte vude s sebou...opravdu vynikající
Není tady
Je to super kníka, hlavně je srozumitelná a stručná. Jak píí holky, je do kabelky :-) .
Není tady
Asi si ji opravdu přečtu, je to zajímavé téma. Někdy jsem v oku, koho potkám...ale e to není náhoda, to je mi jasné. A někdy je to dost zábava to pozorovat
Není tady
Tulipánko,taky děkuji za tip
Není tady
Jsou opravdu dobré. Myslím obě jeho knihy. Název si nevzpomenu. Měly by být součástí povinné četby na s
Kdysi je sem "hodila" do placu Pandorra - tak jsem je tenkrát a od té doby stále dokola - četla a čtu. Kdy je čtete, tak si říkáte: ano, ANO -to je přesně tak,.-.. ale pak knihu odloíte, jdete chvilku ít, a pak přijde situace, kdy na to nevzpomenete.. Proto ji také mívám stále po ruce abych si to zaila.
Není tady
Wiki napsal(a):
Jsou opravdu dobré. Myslím obě jeho knihy. Název si nevzpomenu. Měly by být součástí povinné četby na s
Kdysi je sem "hodila" do placu Pandorra - tak jsem je tenkrát a od té doby stále dokola - četla a čtu. Kdy je čtete, tak si říkáte: ano, ANO -to je přesně tak,.-.. ale pak knihu odloíte, jdete chvilku ít, a pak přijde situace, kdy na to nevzpomenete.. Proto ji také mívám stále po ruce abych si to zaila.
Přesně tak to vidím
Není tady
Ahoj, koupila jsem si tuto kníku a nepochopila jsem jednu větu, a sice " Jediná pravdivá mylenka, kterou můeme říct o minulosti je, e tato u není pravdivá."
Nerozumím tomu "jediná pravdivá"...? Znamená to, e ostatní mylenky o minulosti jsou nepravdivé?
Není tady
Si to vysvětluju tak, e minulost je prostě minulost a e právě teď v tomto okamiku u není pravda to co bylo před minutou.... to je ta pravda o minulosti
Není tady
pomněnka napsal(a):
Si to vysvětluju tak, e minulost je prostě minulost a e právě teď v tomto okamiku u není pravda to co bylo před minutou.... to je ta pravda o minulosti
pomněnko, děkuji. Mně tam prostě pořád jen nesedí to slovo "jediná".....
Není tady
Sandro, moná to "jediná pravdivá" znamená "jediná jistá". To jediné, čím si můeme být ohledně minulosti stoprocentně jistí, je to, e je to minulost a e u je to pryč (tedy u to teď není pravda, je to pasé). Mohlo by být?
Věty je potřeba chápat v irím kontextu (třeba tady jde patrně o autorův záměr vysvětlit, e jediné, co máme v ruce, jsou nae verze minulosti, které nejsou definitivní a tím pádem ani přesné), navíc kníka je přeloená.
Taky ji mám doma, e bych zatrachala v knihovně? Tou stručností, enigmatičností jednotlivých výroků mi to teď na chvíli připomnělo Wittgensteina... Krásný námět na přemýlení
Judita napsal(a):
Sandro, moná to "jediná pravdivá" znamená "jediná jistá". To jediné, čím si můeme být ohledně minulosti stoprocentně jistí, je to, e je to minulost a e u je to pryč (tedy u to teď není pravda, je to pasé). Mohlo by být?
Ahoj Judit, tak přesně tohle mě napadlo včera na cestě za kamarádkou. Taky jsem si říkala, e v originále by to moná vyznělo trochu jinak.
Není tady