19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Halooo!! vstáváme, trochu to provětrám
eny a dívky, po létech jsem zakoupila pletací přízi, nemohla jsem odolat. ÁDNÝ NÁPAD co s tím , to je to jediné, co mám
Značka Standart, je to ve výsledku nadýchaně chlupaté. Jen mě nenapadá, kolik oček, jaký tvar svetříku zvolit pro mou roční vnučku. Budu to kombinovat s nechlupatým pevnějím materiílem značky...áá překvapivě..taky Standart. Ani jsem si nevimla, poádala jsem prodavačku, výbornou pletařku o pomoc, dobře to udělala.Take chlupatá a nechlupatá nemají kadá vlastní jméno. Nevadí.Doporučila jehlice velikost 4,5.
A já vás tu prosím, polete mi něco, od čeho se můu odrazit. Mělo by to být na první dobrou, ta vlna se moc nedá párat, příli by se tím pokodila, take nepočítám se zkoukou na nečisto.
Píu to proto, e jsem ne lehce , ale přece ,vypárala i téměř hotová záda, protoe jsem se sebe zeptala, jestli budu chodit v něčem, co má nedostatek, chybu ve vzoru. No nechodila, take vypárat a znova.
Nebo mi dejte odkaz, moc moc děkuji
Není tady
Najdi si vzor velikosti a střihu který holčičce pasuje, změř - začne asi zády? Změří dolní okraj. Utrikuje vzorek cca 10x10 a uvidí jakou to má velikost, z toho spočítá na kolik oček bude začínat. Přidej na zaití vu. Pojede nahoru, přiměřuje na výku, v podpaí ubere klasicky 3-2-1
no a nějaký jednoduchý vzoreček si u najde!
Není tady
Jestli se to blbě párá, moná bude stačit vzorek 10x5, z toho taky u uvidí jak je to velké a z toho vyvodí, na kolik oček má začínat... je to lepí ne aby jsi pak párala velký kus e je to malé nebo velké...
Není tady
Vezmi si svetřík, který malé sedí a pouij ho jako mustr. Můe malinko přidat do ířky i délky, abys měla jistotu, e ho oblékne nejen teď. Nevím, jak chce kombinovat, ale počítej s tím, e chlupatá a nechlupatá vlna můe mít na stejný počet řad a oček úplně jiný rozměr, take bych radila zkuební vzorek plést z obojího a tím vzorem, kterým hodlá trikovat.
Není tady
Helu, podle mého syna vím, e děti nesnáejí cokoliv těsného přetahovat přes hlavu, take buď zvol svetřík na zapínání dopředu, nebo počítej s tím, e na ramínku udělat dvě dírky na knoflíčky, aby se lépe přetahovalo přes kebulku . Vzorečků jsem měla doma hromadu, ale vyházela jsem to a před rokem jsem se stěhovala rovnou z porodnice a čert ví, kde skončil ten zbytek
. Ale existuje spousta dobrých časopisů na pletení - Diana a já nevím co jetě, mrkni se na stánky a určitě tě něco bude inspirovat.
A hele co jsem tady objevila . http://pleteniproradost.cz/index.php?op … ;Itemid=29
http://www.pletenamoda.snadno.eu/VZORY.html
http://pitrisek.pise.cz/galerie/pleteni-na-deti/
http://svetluszka-pleteni.webgarden.cz/pro-holcicky
http://maminkymaminkam.webnode.cz/pleteni/
Upravil(a) lvice (9. 10. 2009 12:20)
Lvice, díky, měla jsem na mysli propínací svetřík ze stejného důvodu, který uvádí. Docela si pamatuji, jak mě nervovalo oblékání svetrů těsných kolem krku. Mám tři děti a to je nějakých svetříků, co jsem napletla, jen potřebuji opáčko.
Modely jsou pěkné- některé, ale ta moje příze se tam neobjevila, tak jsem moc nepokročila, zkusím tu Sandru a taky zkusím zalovit na netu, jen nevím jestli budu úspěná jako Ty.
Není tady
Helu, já z chlupatých vln moc nepletla přesně z důvodů, které jsi uváděla. Navíc po praní pak puckatí, tak jsem la raději do jiných vln. A co jsem tak koukala, na ty prcky z těch chlupatých taky moc nepletou. Ale kdy u ji má doma, je koda ji nevyuít . Zkusím jetě prorejdit net....
.
Holky ,díky, já ale nechci moc zkouet nanečisto, proto bych potřebovala přesný popis i s variantou kombinace chlup a nechlup.
Blbě jsem se podívala, ta chlupatice se jmenuje LILIPUT. A viděla jsem na fotkách soupravičky v tomto stylu ,bylo to moc krásné. Jen ta paní má teď před výstavami a tak neplete na keft, v Praze budou vechny její práce v prodeji, ale to asi budou i praské ceny a kvůlivá tomu tam nepojedu. Plete i na panenky a barbíny, fak - paráda.
Poradila mi to, co mi radíte i vy - dorovnat počet oček při přechodu na jinou přízi....
Napadá mě, e by nebylo od věci plést od krku dokulata, límeček, lemy i pérka na rukávech nakonec doplést a doháčkovat nechlupatou, ale nechlupatý pruh jeden či dva by i v ploe svetřík oivily a ozvlátnily. Jsem teď zatím pletařka teoretik .
Mám to tak, e kdy se chystám na takovou věc, kdy si trochu nevím rady ,musím to ze vech stran obracet , přehazovat a i jinak promýlet, potřebuji mít čistý byt, uklizeno kolem, nějakou časovou rezervu , kdy nikam nespěchám a pak pomalu něco ze sebe vytlačím.
Právě jsem ve fázi úklidu a předběné přípravy.
Je zajímavé, e dříve, jsem odela i z neuklizené kuchyně a kdy děti spaly, v klidu jsem sedla ke stroji, nebo s jehlicemi. Nějaký provozní binec mi neovlivnil tvůrčí mylenky. Zvlátní, ale je to tak.
Není tady
Úplně prvotní impulz byl takový, e snacha dostane přízi a porve se stím sama, ale je to velká výzva, tak jdu do souboje se svou pamětí, zručností a ikovností. Jestli se mi to povede, fotnu to a ukáu. Tak mi drte palce, a zvítězím nad pohodlností a pochybami.
Není tady
http://img.fotoalba.centrum.cz/img15/12 … 1258_4.jpg
To je vdycky napínavé jako malé gatě, jestli se mi podaří fotku vloit, nebo ne.
Dílo se zdařilo,myslím vloení obrázku a jestli se mi svetřík s čepičkou podařil se uvidí, a to ta malá obleče. Můj názor je takový, e svetřík bude těsný a čepička jetě trochu volná. Pletla jsem to od krku a nepřidala jsem v kadé lícní straně ale měla jsem to udělat. Je to heboučké jako malý mazlíček.
Upravil(a) Heluka (15. 11. 2009 18:39)
Není tady
Pro dětské úplety a doplňky nabízím zbylá klubíčka české i zahraniční pletací příze.
Atraktivní barvy a kvalita.
Výhodná cena.
Není tady
Jako předlohu je, jak u někdo tady psal, nejlepí pouít stávající oblečení. Jinak si myslím, e je taky důleitý materiál - v tomto případě pletací příze , tak opatrně při výběru a se ti světřík hned nenatáhne.
Není tady
Lenkin - tohle je reklama, přečti si pravidla babinetu
A zrovna u vás bych neobjednala, jukla jsem třeba na oblíbenou camillu a máte jí předraenou. Na netu se dá sehnat i za 28 Kč a vy jí máte za 34 (to je u nás v obchodě)
Není tady
Nejaka inspirace? Taky bych nejaky rada upletla ale uz jsem jich pletla tolik ze mi dochazi fantazie :-) vlny mam doma pozrehnane, ted mi prisla velka kupa do zasoby
Není tady
Na netu toho je hodne, take zalezi z jake příze nej pletes
Není tady