|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
U nás na Slovensku se taky říká - zima ako v psiarni.
Dnes jsme měli skoro celý den zimu ako v psiarni. Konečně jsem doma a řádně se ohřeju. 
Možná to rčení pochází z psince, kde chovají husky, nebo ma(la)muty nebo tak něco, prostě ty psí rasy, co jsou ve psím spřežení a mají rádi zimu.
Upravil(a) majkafa (19. 10. 2009 20:08)
Tak váhám, zda psát na Skuhrací, a nebo raděj do Co vás dnes rozesmálo.... Ale jelikož je to skoro černý humor, píšu to sem:
Mám jakousi názorovou neshodu se starostou našeho města ohledně jedné připravované akce... Dnes jsme spolu měli takovou menší mailovou názorovou přestřelku... a on mi napsal, že mé iniciativy jsou sice chválihodné , ale že on by prý mohl říct, že to nedělám pro město, ale hlavně pro svou firmu...
Tak se šklebím té hrubce, je to o to trapnější, že takto píše nejen starosta města, ale on je to navíc bývalý učitel... 

Zima jako v psírně se říká i nás, ještě se u nás říká -zima jako v morně. A kdyžř někdo říká, že je mu zima, odpovídá se u nás - Vrany padají horkem na hubu a tobě je zima? A můj děda říkával - čtyři už zmrzli a ty budeš pátá.
Ale dnes bylo o něco tepleji než minulý dny. Přesto, abych nebyla od tématu, skuhrám, že je léto nenávratně pryč a bude zima a tu já tuze nerada.
Není tady

majkafa napsal(a):
Dnes jsme měli skoro celý den zimu ako v psiarni. Konečně jsem doma a řádně se ohřeju.
Možná to rčení pochází z psince, kde chovají husky, nebo ma(la)muty nebo tak něco, prostě ty psí rasy, co jsou ve psím spřežení a mají rádi zimu.
Jo, to zní logicky - asi to tak je 
Není tady
majkafa napsal(a):
Četla jsem husy a fakt jsem se hodně, ale hodně divila 

.
Není tady

Blossom napsal(a):
Tak váhám, zda psát na Skuhrací, a nebo raděj do Co vás dnes rozesmálo.... Ale jelikož je to skoro černý humor, píšu to sem:
Mám jakousi názorovou neshodu se starostou našeho města ohledně jedné připravované akce... Dnes jsme spolu měli takovou menší mailovou názorovou přestřelku... a on mi napsal, že mé iniciativy jsou sice chválihodné , ale že on by prý mohl říct, že to nedělám pro město, ale hlavně pro svou firmu...
Tak se šklebím té hrubce, je to o to trapnější, že takto píše nejen starosta města, ale on je to navíc bývalý učitel...
Třeba učil fyziku 
Já měla kdysi za šéfa bývalého profesora na stavební fakultě. Po revoluci si zařídil stavební firmu. Měl 86 titulů včetně CSc, ale pravopis, nic moc. Ale on to měl obráceně - když nevěděl jaké i, napsal tvrdé
Jinak moc chytrý pán 
Není tady
mashanka napsal(a):
Blossom napsal(a):
Tak se šklebím té hrubce, je to o to trapnější, že takto píše nejen starosta města, ale on je to navíc bývalý učitel...Třeba učil fyziku
Já měla kdysi za šéfa bývalého profesora na stavební fakultě. Po revoluci si zařídil stavební firmu. Měl 86 titulů včetně CSc, ale pravopis, nic moc. Ale on to měl obráceně - když nevěděl jaké i, napsal tvrdéJinak moc chytrý pán
Fyziku ne, ale tělocvik.
Ale to ho neomlouvá, jako starosta (asi 15 let v této funkci) by měl psát bez hrubek, a nebo když už se to za těchto 15 let nenaučil, tak mu to má psát sekretářka.
U běžných lidí - třeba tady na Babinetu mi hrubky nevadí. U veřejně činných a celkem vysoce postavených osob je to ale trapas jako Brno.

Mně vadí u každého, pokud není zjevné, že jde o překlep, ale jen tak trochu, vnitřně. Někdy to obsah přebije (ale většinou ne ) 
Není tady

Mně se hrubky taky nelíbí, ale jsem tolerantní. Každý nemůže být lumen. Vadí mi to ale v oficiálních písemných projevech. Nám přišlo ze školky, před 14 lety, vyrozumění, že nám kluka přijali. Adresa zněla - Rodičům Petra Večeřy. To tvrdý Y po Ř, to bylo střela. Jsem se musela fakt smát, jak to mohla ředitelka školky napsat.
Není tady
Skuhrám, že po opakovaných výpadcích proudu mi nejenže nešlo se 2 dny přihlásit (musela jsem požádat o pomoc administrátora), ale nyní to tu mám všechno podivně zpřeházené. Chvílemi to jde normálně, ale chvílemi mám příspěvky úplně rozházené časově, většinou konec - tedy nejaktuálnější část diskuse - vůbec nemůžu najít.
Nevíte někdo co s tím?
(Ale bojím se, že i když mi někdo odpovíte, tak vaši odpověď a radu vůbec nenajdu, když se mi tu objevují na začátku i na konci diskusí příspěvky několik měsíců staré... )

aprill napsal(a):
majkafa napsal(a):
Možná to rčení pochází z psince, kde chovají husky, nebo ma(la)muty nebo tak něco, prostě ty psí rasy, co jsou ve psím spřežení a mají rádi zimu.Četla jsem husy a fakt jsem se hodně, ale hodně divila
.
husy nebo mamuty, to máš jedno - je tam prostě zima jak v psírně 
Není tady

Modroočka napsal(a):
Mně se hrubky taky nelíbí, ale jsem tolerantní. Každý nemůže být lumen. Vadí mi to ale v oficiálních písemných projevech. Nám přišlo ze školky, před 14 lety, vyrozumění, že nám kluka přijali. Adresa zněla - Rodičům Petra Večeřy. To tvrdý Y po Ř, to bylo střela. Jsem se musela fakt smát, jak to mohla ředitelka školky napsat.
Mně to hodně vadí při zprávách. Když třeba řeknou "koukněte se s námi", neumí číst číslovky......... předkládat národu informaci, že tři sta třicet tři stříkaČEK stříkaLO, to je ostudné. Bezkonkurenční v tomhle byla vždycky Čejková, ale dnes už ji spousta těch nových dohnala
Není tady

majkafa napsal(a):
Tak my hovoríme skôr "zima ako v psinci"... a ja som si vždy predstavovala skôr koterec... len také voľné priestranstvo, bez búdy... alebo prístrešok, ale otvorený, kam fúka. brrr.
Není tady
My říkáme "zima jak v pr.deli ledního medvěda".
Ovšem dneska jen v pr.delce ledního medvíděte - kotel jede tak napolovic, ale aspoň zavlaží.
PS - pohotovostní zbytek višňovky mám při ruce 
Není tady

Já mám zimu ráda, protože v zimě hubnu. Možná je to tím, že potřebuji víc energie k udržení teploty - mám nízký tlak a pořád studené ruce a nohy - jsem nějaká divná - většinou každý hubne lépe v létě.
Není tady
Jsem včera dostala pokutu za parkování!!!! Prej stání na chodníku! Leda houby. Chvíli jsme si doma pohrávali s myšlenkou na osobu blízkou ( nakonec by to byla i pravda ) ale kvůli pokutě za parkování za dvě stovky to asi nestojí za to.
Není tady
mashanka napsal(a):
Já mám zimu ráda, protože v zimě hubnu. Možná je to tím, že potřebuji víc energie k udržení teploty - mám nízký tlak a pořád studené ruce a nohy - jsem nějaká divná - většinou každý hubne lépe v létě.
Jéé, jak to děláš? Já to mám naopak, v zimě pár kil přiberu a pak je uplně nenásilně s teploučkem zase shodim. Někdy mi připadá, jako bych měla v hlavě přepínač, protože jak začne být teplo, tak se chuť k jídlu automaticky sníží a to o dost
.
Není tady

Tiffany napsal(a):
mashanka napsal(a):
Jéé, jak to děláš? Já to mám naopak, v zimě pár kil přiberu a pak je uplně nenásilně s teploučkem zase shodim. Někdy mi připadá, jako bych měla v hlavě přepínač, protože jak začne být teplo, tak se chuť k jídlu automaticky sníží a to o dost
.
Tak já mám chuť k jídlu pořád ať je léto nebo zima a taky podle toho vypadám
( 180cm, 86 kg)
Není tady

Já mám chuť pořád stejnou, jen v zimě asi tělo hodně spotřebuje na ohřátí.
Není tady

To se tak někdo má, když ohříváním hubne 
Není tady

Klukovi dnes ukradli u dílen na praxi kolo. A on mi klidně řekl, že je to snad jeho kolo, tak co prudím. Jsem z něho na mrtvici.
Poslední dobou mě tak vytáčí, že jeho osmnáctin za deset měsíců se nedožiju ve zdraví 
Upravil(a) Modroočka (22. 10. 2009 15:01)
Není tady
Mám rýmečku, bolí mě v krku a vůbec je mi na umření 

.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Klukovi dnes ukradli u dílen na praxi kolo. A on mi klidně řekl, že je to snad jeho kolo, tak co prudím. Jsem z něho na mrtvici.
Poslední dobou mě tak vytáčí, že jeho osmnáctin za deset měsíců se nedožiju ve zdraví
tak to musíš mít radost ... já kupovala kolo mladýmu letos na jaře, představa, že by mu ho někde šlohli a 10 tisíc by bylo v pr ... 
hele Oli, neboj .. oni až budou mít svý děti, tak jim to všechno vrátí 

Není tady
aprill napsal(a):
Mám rýmečku, bolí mě v krku a vůbec je mi na umření
.
si uvař cibulovej čaj, je to hnus, ale mě pomáhá ...
Není tady

PPavlaa napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Poslední dobou mě tak vytáčí, že jeho osmnáctin za deset měsíců se nedožiju ve zdravítak to musíš mít radost ... já kupovala kolo mladýmu letos na jaře, představa, že by mu ho někde šlohli a 10 tisíc by bylo v pr ...
hele Oli, neboj .. oni až budou mít svý děti, tak jim to všechno vrátí
No, posala jsem to na právním, protože "viník" se našel. Spolužík si ho "vypůjčil" na výjezd k požáru, je dobrovolný hasič. Akorát to synovi neřekl, kdokolo má se syn dozvěděl náhodou a ještě se musel kluka dovolávat a zteď si pro kolo musí ještě sám jít.
Není tady