6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
topazio napsal(a):
aprill napsal(a):
topazio napsal(a):
Tohle mi něco připomnělo. V nemocnici jsem ležela na pokoji se dvěma důchodkyněma, a ty neustále pomlouvali lidi mladší 35 let, prý jak mohou mít deprese a problémy. Že prý jim všechno padá do klína a že si naše generace ničeho neváží. Že naše generace je zlá, sobecká, líná, nepracuje atd. Byla jsem ráda, že jsem za 6. dní šla domu. Ty dvě babky mi děsně lezly na nervy
. Že prý naše generace nemá mít z čeho deprese. Prý se jenom válíme v penězích a chce víc a víc. A že oni chudáci důchodci nemají skoro nic a že musí živořit.
Tvá nenávist ke starým lidem je už chorobná. Uvědom si, že i ty jednou budeš stará a věř nebude to dlouho trvat
.
Jaká nenávist, proč si myslíš, že je nenávidím, já vím, že i já budu jednou stará. A jak by se ti líbilo kdyby si to celý den musela poslouchat. Každý ať si sám zamete před svým prahem.
topázku, ale ty s nimi máš skutečně malinko problém. a víš co, jednou až budeme staří my, kdo ví, co budeme mít za hlášky na adresu těch mladejch, třeba jim taky ještě jednou zatopíme
a víš co, oni jsou někteří opravdu chudáci, nemusíš být ironická. když sjem viděla, jak "velký" mají někteří důchody a jak musí škrtit každou kačku aby něják vyšli potom, co se celej život nadřeli
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Jdu si zaskuhrat, skuhry skuhry
... po pětitýdenním marodění dětí - na střídačku hezky jeden od druhého, občas oba najednou, začínáme šestý týden - dcera druhé ATB s podezřením na zápal plic, jestli nakonec skončíme v nemocnici, tak mě asi šlehne
tak to z te prace asi seslo ?
Není tady
Selima napsal(a):
Skuhry, skuhry, mám nejaké blbé obdobie... To ochladenie ma zaskočilo, zastihlo nepripravenú.... čakala som ešte peknú dlhú jeseň, nie toto.
Som unavená, nič sa mi nechce... honorár mi mešká, som demotivovaná.
Dni sa už budú len skracovať, stále tma...
Najradšej by som na pol roka zazimovala a na jar sa zobudila svieža a štíhlejšia.
jsem na tom stejně, těšila sjem se, jak půjdu někam do lesa na procházku, jak bude víc času, jak s holkama prolezeme obchody, dáme si svařáček a pak ten hnusnej vítr, do toho poletovalo to bílý svinstvo .. a to sjem holkám vykládala, jak jsem nikdy neměla ráda podzim, ale poslední roky (asi jak stárnu ) se na něj docela těším. a vono toto
měla sjem z toho náladu pod psa, dneska vykouklo sluníčko, tak třeba ještě ..
Není tady
Deborah napsal(a):
nesnáším to "půjčování" dětí....
Deb, ty mě štveš. Co se děje, se něják nemůžeš sebrat, nebo co ? kdykoliv sem mrknu, jsi na skuhracím a skuhráš už se na všechny smutky vyprdni, snaž se to hodit za hlavu, najít si něco hezkýho, co tě bude bavit, těšit
a buď ráda za to "půjčování" jsou "tatínci" ze kterých je problém vyrazit nějákou tu kačku na děti a čekat, že by si je snad vzali, nebo jakkoliv jevili zájem je marný ...
Není tady
mashanka napsal(a):
Přesně tak. Ale to všechno můžete právě jen v případě, že na to budete mít. A abyste na to měli, musíte být flexibilní, kreativní a nechat ze sebe stahovat kůži někde v mladém, dynamickém kolektivu.
Jinak, ono to zase nebylo tak strašné, jak to s oblibou prezentují v TV, protože se bojí, aby lidi nezvolili komanče.
Já vyrostla za totáče a nemůžu říct, že bych nějak trpěla. Kromě těch věčně omílaných banánů jsem měla všechno. Jen jsem prostě pamlsky dostávala jen občas. Ale ne proto, že by nebyly, ani proto, že by na ně rodiče neměli, ale z výchovných důvodů. Pamlsek je pamlsek právě proto, že je jen občas.
Měla jsem přání - když se mě zeptali, co bych si přála k narozeninám, vždycky jsem věděla - a měla potom z toho radost.
Když se dneska zeptám syna, neví, co by si měl přát - všechno, co ho zajímá, už má.
Jste ochuzeni o splněná přání
Není tady
Pavli.. vyprdla bych se... já jsem ale nas.....ranáááá úplně děsně na ex... Slíbil dětem bundy a boty... samozřejmě h.o.v.n.o - h.o.v.n.o. zlatá rybko
Není tady
Deborah napsal(a):
Pavli.. vyprdla bych se... já jsem ale nas.....ranáááá úplně děsně na ex...
Slíbil dětem bundy a boty... samozřejmě h.o.v.n.o - h.o.v.n.o. zlatá rybko
Mně kdysi BM řekl, že musím klukovi vysvětlit, že on nemá na nákup bundy, bot atd. a že když si ho bere, tak si na to musí půjčovat
Není tady
lea64 napsal(a):
Deborah napsal(a):
Mně kdysi BM řekl, že musím klukovi vysvětlit, že on nemá na nákup bundy, bot atd. a že když si ho bere, tak si na to musí půjčovat
no taky dobrý... ti chlapi...
Není tady
Deborah napsal(a):
lea64 napsal(a):
Deborah napsal(a):
no taky dobrý... ti chlapi...
Víš co, být tebou, tak bych se natáhla s knížkou:)
Není tady
aprill napsal(a):
topazio napsal(a):
aprill napsal(a):
Tvá nenávist ke starým lidem je už chorobná. Uvědom si, že i ty jednou budeš stará a věř nebude to dlouho trvat.
Jaká nenávist, proč si myslíš, že je nenávidím, já vím, že i já budu jednou stará. A jak by se ti líbilo kdyby si to celý den musela poslouchat. Každý ať si sám zamete před svým prahem.
Topaz, všimla sis, že máš se starými lidmi neustále problémy? V parku, v nemocnici, v obchodě .... . Lidé se mění , jen ty máš pořád nějaký s nimi nějaký problém. Nebude to tím, že mají pravdu a ty ji nechceš slyšet? Na tvém místě bych se nad sebou zamyslela a až pak hodnotila druhé
.
Topaz, všimla sis, že máš se starými lidmi neustále problémy
A taky se sousedy pokud si dobre vzpominam
Není tady
lea64 napsal(a):
Taky že jdu, mám rozečteného Cooka... by mě zajímalo kdo je vrah a pak se pustím do fotek ...
Není tady
Deborah napsal(a):
lea64 napsal(a):
Taky že jdu, mám rozečteného Cooka... by mě zajímalo kdo je vrah
a pak se pustím do fotek ...
Není tady
Taky mi přijde, že je topazio nesnášenlivá. Často si tady na někoho stěžuje.
Deborah napsal(a):
jak ho :-) ho :-) ? on snad nevydělává ?
Není tady
No nic já už jsem radši psát nebudu, nemá to cenu. Protože jak je vidět, tak sem nikdo nemůže nic napsat. A jakmile něco napíše, tak se mu na hlavu sesype hromada kritiky a nesnášenlivosti vůči ostatním lidem zde na BB. Také byste se mohli vy zamyslet nad sebou jak a koho snášíte zde.
Není tady
Selima napsal(a):
mashanka napsal(a):
Přesně tak. Ale to všechno můžete právě jen v případě, že na to budete mít. A abyste na to měli, musíte být flexibilní, kreativní a nechat ze sebe stahovat kůži někde v mladém, dynamickém kolektivu.
Jinak, ono to zase nebylo tak strašné, jak to s oblibou prezentují v TV, protože se bojí, aby lidi nezvolili komanče.
Já vyrostla za totáče a nemůžu říct, že bych nějak trpěla. Kromě těch věčně omílaných banánů jsem měla všechno. Jen jsem prostě pamlsky dostávala jen občas. Ale ne proto, že by nebyly, ani proto, že by na ně rodiče neměli, ale z výchovných důvodů. Pamlsek je pamlsek právě proto, že je jen občas.
Měla jsem přání - když se mě zeptali, co bych si přála k narozeninám, vždycky jsem věděla - a měla potom z toho radost.
Když se dneska zeptám syna, neví, co by si měl přát - všechno, co ho zajímá, už má.
Jste ochuzeni o splněná přáníTak deti komunistov sa za totáča mali určite dobre.... Môj otec si v 60. rokoch dovolil uveriť "uvoľňovaniu" amtosféry a potom sme mali dosť rokov problémy celá rodina. Okrem toho, že niekoľko rokov živila rodinu mama - otec mal zákaz akejkoľvek činnosti, mal len formálne, podradné zamestnanie, reps. brigádu - sme si nikdy nemohli vyskakovať, ale to mi nehcýblao. Nemohli sme cestovať, to ma štvalo viac... a otec mal, našťastie nie dlho, psyhcické problémy z tohto celého. Takže asi ako kto. kOmouši s amali tak, ako dnešní papaláši, tí "proti" a vyslovení disidenti sa mali podstatne horšie.
U nás nikdo z rodiny u komunistů nikdy nebyl. To je teď takový trend, svádět své neúspěch na komanče. Člověk pořád od někoho slyší, jak nesměl studovat a podobné věci.... jsou to jen výmluvy. Měl už 20 let na to, aby si vše doplnil, dostudoval a vyřešil - tedy ten, kdo opravdu chce a má na to
Normálních lidí, kteří vyloženě někde nemávali s nějakými plakáty, netiskli protikomunistické noviny, apod. si nikdo nevšímal ani jim v ničem nebránil.
Nejsem rozhodně nějaký sympatizant komunistů, ale přijde mi směšné, že se snad na ně bude všechno svádět ještě dalších 100 let.
Upravil(a) mashanka (18. 10. 2009 14:05)
Není tady
Deborah napsal(a):
nesnáším to "půjčování" dětí....
Dokud to budeš brát jako půjčování, nebude ti to příjemné nikdy. Půjčuje se jen to, co je výhradně tvoje. O to, co máš s někým společné se přece střídáš. Ber to tak a užívej si to.
Není tady
topi nedělej z toho drama
Není tady
mashanka napsal(a):
Selima napsal(a):
mashanka napsal(a):
Jste ochuzeni o splněná přáníTak deti komunistov sa za totáča mali určite dobre.... Môj otec si v 60. rokoch dovolil uveriť "uvoľňovaniu" amtosféry a potom sme mali dosť rokov problémy celá rodina. Okrem toho, že niekoľko rokov živila rodinu mama - otec mal zákaz akejkoľvek činnosti, mal len formálne, podradné zamestnanie, reps. brigádu - sme si nikdy nemohli vyskakovať, ale to mi nehcýblao. Nemohli sme cestovať, to ma štvalo viac... a otec mal, našťastie nie dlho, psyhcické problémy z tohto celého. Takže asi ako kto. kOmouši s amali tak, ako dnešní papaláši, tí "proti" a vyslovení disidenti sa mali podstatne horšie.
U nás nikdo z rodiny u komunistů nikdy nebyl. To je teď takový trend, svádět své neúspěch na komanče. Člověk pořád od někoho slyší, jak nesměl studovat a podobné věci.... jsou to jen výmluvy. Měl už 20 let na to, aby si vše doplnil, dostudoval a vyřešil - tedy ten, kdo opravdu chce a má na to
![]()
Normálních lidí, kteří vyloženě někde nemávali s nějakými plakáty, netiskli protikomunistické noviny, apod. si nikdo nevšímal ani jim v ničem nebránil.
Nejsem rozhodně nějaký sympatizant komunistů, ale přijde mi směšné, že se snad na ně bude všechno svádět ještě dalších 100 let.
Jaké svádět? Ja som vyštudovala a na nč na nesdťažujem, ale keď niekto napíše, že NEBOLO ZLE, tak ja si dovolím doplniť svoju skúsenosť - ako komu. Nebola vojna, ani občianska, ale nebola ani sloboda. Mne napríklad chýbala sloboda cestovania a bohužiaľ v čase, keď sa už dalo, som začínala v práci, mala rodinu a nebolo to také jednoduché. A na škole som proste cestovať nemohla. Informácie boli obmedzeené, filtrované a manipulované. A neviem, čo sa čertíš, že nie si z rodiny komunistov - ja som to otebe nikde nepísala, ale tvoj príspevok proste hovoril sám za seba. Proste mne osobne za komunizmom ľúto nie je, aj keď vtedajšie časy mali aj svoje pozitíva- ale určite aj život na "kapitalistickom Západe" bol vtedy iný ako dnes. Možno to nesúvisí až tak veľmi s politickým zriadením ako skôr s celkovým vývojom technológií a civilizácie.
Není tady
Nebylo ZASE TAK ZLE, jak se prezentuje v TV je trochu něco jiného, než nebylo zle, nemyslíš ? Rozhodně význam té věty nespočívá v tom, že bylo všechno naprosto úžasné
S tím cestováním - tenkrát jsi nemohla cestovat, protože to nešlo - ikdyž, to také není úplně pravda, záleží kam. Slavný západ už má každý proježděný, nic tak úchvatného, bez čeho bych nemohla být, jsem tam neobjevila a teď už se zase jezdí zpátky do Bulharska a Rumunských hor.
Dnes nemůžeš, protože buď na to nemáš čas nebo peníze. Výsledek - stejný. Snad jen to vědomí, že bys mohla, KDYBY....
Upravil(a) mashanka (18. 10. 2009 15:39)
Není tady
mashanko, mluvíš JEN ze svých zkušeností.
Slavný západ - nic tak úchvatného? Myslím, že to lze říct o čemkoliv. Záleží na úhlu, jakým se podíváme.
To říkáš teď, když jsi tam byla. Řekla bys to i tehdy, kdybys tady byla pořád zadrátovaná?
Svoboda, kterou teď máme, se nedá ničím zaplatit ani uplatit. Tenkrát jsme svobodní nebyli. Já teda určitě ne. Teď svobodná jsem.
Vytáhla jsem žehlení a jdu si sem postěžovat. Mám toho narvaný koš a vůbec se mi do toho nechce. Na žehlení jsem bordelář, některý věci, jak do koše koukám, jsem zapomněla, že vůbec máme. Ani nevím, kdy jsem naposledy žehlila. V plánu to mívám často, ale realita........... žehličku nesnáším, tk se jí vyhábám, ale teď už nebylo zbytí a musela jsem se do toho dát. Je to boj. Většinou totiž dobře věším a hned skládám.
Není tady
Tak jsem to dožehlila. Fuj, to byla ale hnusná hokna, blééééééé. Už to zse dlouho nebudu dělat.
Není tady
majkafa napsal(a):
mashanko, mluvíš JEN ze svých zkušeností.
Slavný západ - nic tak úchvatného? Myslím, že to lze říct o čemkoliv. Záleží na úhlu, jakým se podíváme.
To říkáš teď, když jsi tam byla. Řekla bys to i tehdy, kdybys tady byla pořád zadrátovaná?
Svoboda, kterou teď máme, se nedá ničím zaplatit ani uplatit. Tenkrát jsme svobodní nebyli. Já teda určitě ne. Teď svobodná jsem.
Samozřejmě, že mluvím jen ze svých zkušeností, stejně jako každý tady. Oficiální statistiky a odborné posudky tady nikdo z nás k dispozici nemá. Každý se tu vyjadřuje pouze na základě svých vlastních zkušeností a píše pouze svůj vlastní názor.
Co se týká svobody, necítila jsem se svobodná tenkrát ale necítím se ani teď. Dělá z nás nedůstojné "vocasy" zase druhá strana, než dřív a já se sama proti tomu nemůžu bránit. Dokonce mám pocit, že teď se cítím ještě nesvobodnější. A to na tom nejsem nijak špatně.
Plně vystihující situaci v naší zemi je věta, kterou jsem někde přečetla : "Kdyby volby mohly něco změnit, už dávno by je zrušili"
Spousta lidí jsou dokonce otroky. Otroky své svobody, se kterou neuměli pracovat. Otroky svých dluhů, které si demokraticky nadělali, otroky společnosti, od které si nechají diktovat, co všechno musí mít a dělat, aby se mohli počítat alespoň mezi střední třídu, otroky reklamy, lichvářů, obchodníků se šunty......... takových věcí je.
Je tady asi tak stejná demokracie, jako ve slavných USA - ikdyž, jejich kvalit ještě zdaleka nedosahujeme - naštěstí. Když nezastavíš na Stopce, nesrazí tě hned k zemi a nenasadí klepeta. A také je poměrně malá pravděpodobnost, že tě někdo zastřlí, protože se mu jevíš jako terorista - máš hnědé oči a vousy
Jinak, řeč byla o generačních rozdílech - nechci sem zavádět nějaké politické debaty
Upravil(a) mashanka (18. 10. 2009 18:44)
Není tady
Modroočka napsal(a):
Vytáhla jsem žehlení a jdu si sem postěžovat. Mám toho narvaný koš a vůbec se mi do toho nechce. Na žehlení jsem bordelář, některý věci, jak do koše koukám, jsem zapomněla, že vůbec máme. Ani nevím, kdy jsem naposledy žehlila. V plánu to mívám často, ale realita........... žehličku nesnáším, tk se jí vyhábám, ale teď už nebylo zbytí a musela jsem se do toho dát. Je to boj. Většinou totiž dobře věším a hned skládám.
Mě by zajímala jedna věc - kde ty koše s tím nevyžehleným prádlem po tu dobu, kdy nežehlíš, skladuješ. Musí to dělat doma bordel, ne ?
Není tady