|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ja nemam ke skuhrani nic
Ale to vam asik mohlo byt jasne, jeste nez jsem sem napsal 
Není tady
Uf,rozdejchávám zprávy od dětí ze školy. Sešlo se nám to letos tak, že dvě z mých dětí jedou současně na lyžařský výcvik. Není to žádná levná záležitost, ale ani jedna škola nám nedala včas a s předstihem vědět, na kolik vlastně celá akce příjde. U dcery jsme nejprve platili zálohu 1 700 Kč, teď přišla, že potřebuje doplatek 1000 Kč, dalších 1000 Kč na vlek, 500 Kč mají psáno že mají mít jako kapesný a 400 Kč za půjčovné lyží. Syn platil 2100 Kč a teď ještě donesl, že potřebuje 1000 Kč na vlek a něco na kapesný. U syna stačí papír o zdravotní způsobilosti potvrzený rodiči, u dcery chtějí razítko od doktora, tudíž další poplatek tuším 300 Kč a to před půl rokem musela přikládat zdravotní potvrzení k přihlášce na školu též za poplatek.... Protáčí se mi panenky, je po Vánocích, bude chodit vyúčtování za plyn, pravidelně doplácíme, klepe se mi z toho žaludek, neb nekrademe. Další 3000 Kč teď po nás budou chtít na druhé pololetí i v LŠU, nezvládám to. Něco na lyžák jsem našetřila, ale nevěděla jsem, na kolik se to nakonec vyšplhá.
Není tady

Iveta X napsal(a):
Uf,rozdejchávám zprávy od dětí ze školy. Sešlo se nám to letos tak, že dvě z mých dětí jedou současně na lyžařský výcvik. Není to žádná levná záležitost, ale ani jedna škola nám nedala včas a s předstihem vědět, na kolik vlastně celá akce příjde. U dcery jsme nejprve platili zálohu 1 700 Kč, teď přišla, že potřebuje doplatek 1000 Kč, dalších 1000 Kč na vlek, 500 Kč mají psáno že mají mít jako kapesný a 400 Kč za půjčovné lyží. Syn platil 2100 Kč a teď ještě donesl, že potřebuje 1000 Kč na vlek a něco na kapesný. U syna stačí papír o zdravotní způsobilosti potvrzený rodiči, u dcery chtějí razítko od doktora, tudíž další poplatek tuším 300 Kč a to před půl rokem musela přikládat zdravotní potvrzení k přihlášce na školu též za poplatek.... Protáčí se mi panenky, je po Vánocích, bude chodit vyúčtování za plyn, pravidelně doplácíme, klepe se mi z toho žaludek, neb nekrademe. Další 3000 Kč teď po nás budou chtít na druhé pololetí i v LŠU, nezvládám to. Něco na lyžák jsem našetřila, ale nevěděla jsem, na kolik se to nakonec vyšplhá.
Neplač ,takto postižených je nás víc mám letos taky 2 lyžaře a místo LŠU platím fotbal.Loni byl na výcviku starší syn a ze školy jsem si vyžádala potvrzení, že se zůčastnil kurzu a VZP mi tuším 2000kč vracela-nevím jak je to letos ,ale u pojištovny se o to určitě budu zajímat.Co se týká potvrzení tak naše dětská doktorka podporuje sportovce a veškerá razítka jim dává zdarma.Jestli je vás mamin víc a chodíte k ní pravidelně, zkuste ji to navrhnout-300kč za potvrzení se mi zdá taky moc.1000 na vlek není nic moc, možná mají skupinovou slevu.My jezdíme na hory pravidelně a pro jednoho platím celotýdenní kartu za 1500kč.Já vím, ono žádná sranda není zdarma.Ale, nedopřejme to těm dětem-na co budou jednou vzpomínat.
Není tady
No právě proto se snažím vše poplatit, jen kvůli dětem, přejí si ject, těší se. Jinak dík za radu na té VZP se poptám, za to nic nedám. My na hory vůbec nejezdíme, proto mě cena za vlek tolik překvapila. Dneska jsou prostě koníčky nákladná záležitost.
Není tady
Iveta X napsal(a):
No právě proto se snažím vše poplatit, jen kvůli dětem, přejí si ject, těší se. Jinak dík za radu na té VZP se poptám, za to nic nedám. My na hory vůbec nejezdíme, proto mě cena za vlek tolik překvapila. Dneska jsou prostě koníčky nákladná záležitost.
Dneska kolegyně skuhrala, že snad pojišťovny už na takové akce nepřispívají
.
Není tady
Iveta X napsal(a):
VZP nedávala na lyžák ani kačku.Bohužel.
Není tady

Iveta X napsal(a):
škoda času, nedávají už nic
Není tady
Vanda napsal(a):
Iveta X napsal(a):
Neplač ,takto postižených je nás víc mám letos taky 2 lyžaře a místo LŠU platím fotbal.Loni byl na výcviku starší syn a ze školy jsem si vyžádala potvrzení, že se zůčastnil kurzu a VZP mi tuším 2000kč vracela-nevím jak je to letos ,ale u pojištovny se o to určitě budu zajímat.Co se týká potvrzení tak naše dětská doktorka podporuje sportovce a veškerá razítka jim dává zdarma.Jestli je vás mamin víc a chodíte k ní pravidelně, zkuste ji to navrhnout-300kč za potvrzení se mi zdá taky moc.1000 na vlek není nic moc, možná mají skupinovou slevu.My jezdíme na hory pravidelně a pro jednoho platím celotýdenní kartu za 1500kč.Já vím, ono žádná sranda není zdarma.Ale, nedopřejme to těm dětem-na co budou jednou vzpomínat.
Taky mám 2 lyžařky, na lyžáky jsem šetřila čelý rok, vyšlo to s vleky skoro 5000 na jednu, navíc jedou ve stejném termínu, tak si ani nemohly nic půjčit. Kupovala jsem ještě v bazaru lyže a lyžáky - ani jedna škola nepůjčuje.
No a všechno vybavení máme a ani jedna holka neodjela. Jedna má mononukleózu a druhá taky ze zdrav. důvodů nemohla. - hlavně že mám doma 2 výbavy i seřízené lyže.
Obě měly i povinnou helmu - čekala jsem to a koupila jsem je loni v lednu, když to proplácela VZP. Letos nemá peníze.
Ale Iveto, starší dcera má spolužačku a ti měli mít 4 lyžáky - jedna na gymplu a trojčata v sedmičce.
Není tady
Čtyři lyžáky by mě porazily. To bych nezvládla našetřit. Je pravda, že taky několik dětí právě z finančních důvodů nejedou a určitě to není žádná hamba. A Amely, holkám přeju, ať jsou zase brzy fit a lyže užijete někde jinde. Za ty ušetřený peníze by šel pořídit třeba víkendový nocleh někde na horský chatě....
Není tady

inventura se blíží 
Není tady
Iveta X napsal(a):
Čtyři lyžáky by mě porazily. To bych nezvládla našetřit. Je pravda, že taky několik dětí právě z finančních důvodů nejedou a určitě to není žádná hamba. A Amely, holkám přeju, ať jsou zase brzy fit a lyže užijete někde jinde. Za ty ušetřený peníze by šel pořídit třeba víkendový nocleh někde na horský chatě....
Víš Iveto, to asi nepůjde. Jsem s holkama sama, auto nemáme, neumím si představit, jak bychom táhly vlakem to nšechno vybavení a já mám nemoc, že do zimy teď nemůžu.
Chtěla jsem, aby holky lyžovaly, v obou školách mají dobré instruktory - já bych to holky sama nenaučila.
Bohužel, obě měly odjíždět už 3.1. Kámoška by ni jinak vybavení půjčila, ale oni byli po vánocích na horách a vraceli se až 3.1. večer. K vůli tomu termínu byl problém i s půjčovnou a seřízením lyží - mezi svátky toto nefunguje, tak bych musela půjčovat už kolem 20.12. a to by vyšlo skoro dráž, než ten nákup.
Bohužel, starší dceři nevyšel lyžák nikdy. V sedmičce už jsme byli s lažemi u autobusu, a k vůli sněhu lyžák zrušili půl hodiny před odjezdem, dostali nový termín - to nebyl sníh, tak lyžák přeložili na 8 třídu - to byla dcera nemocná, pak chtěla jet v 9. třídě - to doplňovali sedmáky, ale bylo to v termínu, kdy se uzavírala známky, tak taky nejela.
jejich otec , co se o ně nezajímá, žije na horách, sjezdovku má za barákem, je to lyžař, instruktor, ale holky by tam nevzal.
Mrzí mne to, ale asi je to osud. No to jsem si zaskuhrala.
Není tady
Amely, to je smutný. Někdy se smůla opravdu lepí na paty. I tak věřím, že si s holkama dokážete udělat radost, já osobně si přeju někdy právě zaplatit víkendový pobyt pro nás všechny někdě na Šumavě, aby to bylo i s jídlem a spíš mě láká pěší turistika z jara nebo v létě, tak jen malý typ.... Tvoje holky mají život před sebou, věřím, že se k lyžování ještě dostanou. Pěkný den.
Není tady

Amely, ja som sa začala učiť lyžovať(naštvala som sa, že to neviem, a nechclea som byť Hviezdna Rota posledného družstva) na strednej a vysokej škole... Hlavne na vysokej to už pôsobilo komicky, ale nedala som sa, zaťala som zuby a na povinnom lyžiarskom som bola v 2. družstve(zo 4
). Keď budú chcieť, nikdy nie je neskoro naučiť sa lyžovať... Možno z nich nebudú Neumannové, ale zalyžovať si pre radosť stačí. 
Ja skuhrem, lebo máme štátny sviaotk, ale ja musím robiť... síce zatiaľ z domu, ale... asi sa budem musieť aj obliecť a predrať cez sneh.

Klubí, ja mám na balkóne 8 cm snehu, ak túžiš, prepošlem ti... V Bratislave je 8 cm snehu prakticky už kalamita. 
Upravil(a) Selima (6. 1. 2010 9:56)
Není tady
hm.....za komančů, kdy nic nebylo...ani lyže, ani vázání....nic...mi můj M koupil...pod pultem..za úplatu..lyže..o 20 cm větší než já a hrozně široké.....asi to byly skokanské....já se plácala....všichni se mi smáli...ale vydržela jsem a každý rok....asi 5x ...jela na lyže....aby se děti naučily....pak jsem si koupila nové lyže...normální....už první den jsem lyžovala jako bůh
Není tady

Skuhrýýýý, jestli se z té inventury nezblázním, tak už nikdy, máme na skladě přes 1000 položek....no hrůza 

Ale zatím nám to celkem jde od ruky, tak snad to přežiju ve zdraví.
Není tady
Jdu si zaskuhrat: Vánoce jsem proležela nemocná, fakt jsem asi 6 dní poctivě marodila, měla jsem pocit, že už je to dobré. Jen kašel mi pořád zůstával, tak jsem raděj teď před víkendem šla k dokotorce a lup ho - mám antibiotika.
Už mě z toho, jak jsem doma, hrabe. Hlavně na mě padá strach a úzkost, především z toho, jak zvládnem ve firmě tenhle rok. Loňský vyšel tak-tak, ale začátek ledna je hrozivý: Ticho po pěšině, nikdo nic nechce, nevolá, nikdo nic neobjednává, nekupuje...
Bohužel, vyrábíme věci zbytné, pro radost, a to je první, co si lidi v krizi odepřou...
Tak mám fakt strach, jak ten letošek ustojíme. 
Blossom napsal(a):
Jdu si zaskuhrat: Vánoce jsem proležela nemocná, fakt jsem asi 6 dní poctivě marodila, měla jsem pocit, že už je to dobré. Jen kašel mi pořád zůstával, tak jsem raděj teď před víkendem šla k dokotorce a lup ho - mám antibiotika.
Už mě z toho, jak jsem doma, hrabe. Hlavně na mě padá strach a úzkost, především z toho, jak zvládnem ve firmě tenhle rok. Loňský vyšel tak-tak, ale začátek ledna je hrozivý: Ticho po pěšině, nikdo nic nechce, nevolá, nikdo nic neobjednává, nekupuje...
Bohužel, vyrábíme věci zbytné, pro radost, a to je první, co si lidi v krizi odepřou...
Tak mám fakt strach, jak ten letošek ustojíme.
Mám to s těmi pracovními pocity letos hodně podobně,si říkám jestli to neni nějakým ti jak se říká vyhořením?
Jinak podobnost čistě náhodná i zdravotní - přes vánoce jsem se léčila s nachlazením,hlavně s otravným dráždivým kašlem,naštěstí bylo škaredě bez sněhu.Po vánocích to asi ode mě chytil manžel a teď je nachcípanej on,ale má to mnohem horší než já - musí chodit do práce,kde mají klimu,přinejhorším by si musel vzít dovču.nemocenská v dnešní době nepřipadá v úvahu.
Když si dostala antibiotika,tak to už si asi měla zánět průdušek či hrtanu,ne?To už různé sirupy fakt nepomohou.
Není tady

Chu dinky holky, tak se brzy vyzdravte !
Já skuhrám páč díky tomu sněhu se asi po cestědopráce někde zabiju nebo si postavím iglú, od včerejška už jsem 3x zapadla, jednou mně vytáhli a 2x jsem se vyhrabala sama, ale Smartopravdu není auto do sněhu a to lepší mám rozbité a bude bůh ví kdy! 

A co se týče práce, tak do lékárny se v tom sněhu lidem moc nechce, tak fakt nevím, jak to letos bude.
Upravil(a) Rosamunda (11. 1. 2010 10:58)
Není tady
Rosamunda napsal(a):
Chu dinky holky, tak se brzy vyzdravte !
Já skuhrám páč díky tomu sněhu se asi po cestědopráce někde zabiju nebo si postavím iglú, od včerejška už jsem 3x zapadla, jednou mně vytáhli a 2x jsem se vyhrabala sama, ale Smartopravdu není auto do sněhu a to lepší mám rozbité a bude bůh ví kdy!
Ale je lehké a mnohem snadněji se alespoň vytahuje než třeba oktávka.
Není tady

To máš naprostou pravdu, šel z toho sněhu jak malina, ale nevýhodou je, že je to poloautomat, takže si podřazuje zrovna, když to vůbec nepotřebuju a proto jsem včera v tom pangejtě skončila. 
Není tady
Dělá mi velkou starost ekonomická situace ve firmě. Loňský rok jsme ustáli tak-tak, ale leden začíná hodně hrozivě-nikdo nic nekupuje, nikdo nic nechce...zkouším všechno možné, bez valné odezvy.
Přiznávám, začínám mít strach, co bude dál.
Ale před chvílí jsem četla o obrovském zemětřesení na Haiti. Je mi smutno, je mi těch lidí nesmírně líto.
A říkám si, jak nicotné jsou mé starosti proti neštěstí jejich.... 

Mého ex-tchánma dnes odvezla erzeta, měl mrtvičku, je na tom zdravotně špatně už 15 let, ale posledních 5 let se to jen horší, už mrtvičku měl, kdysi, slabší, má špatný srdíčko, kloby, navíc má otevřenou dutinu břišní, po neúspěšné operaci několika ložisek kýly, je mu 70 let, ale vypadá o mnoho starší. Teď mi říkal BM, že to dědovi zasáhlo řečové centrum. moc mě to mrzí, protože mám svoje ex-tchánovce ráda, oba, babičku i dědu. Děda vedl poslední dobou takový řeči, že už ho to tady nebaví, že už měl dávno umřít a že ten jeho život nestojí za nic. No, má to hodně těžký, ale kdyby nám oédešel, moc by nám chyběl. Zatím to vypadá jakžtakž, snad se bude držet.
Není tady

Tak som namiesto Madam Butterfly včera strávila večer na pohotovosti so žlčníkovým záchvatom.
Mám kamene, ktoré budú musieť von. 
Není tady

Nechi skuhrat ,ale musím.měla jsem velice namožené svaly.Už je to lepší .Dnes jsem zjistila plnou pusu oparů a do toho ječné zrno!!! sem říkala,že se půjdu asi zakopat! To není možný!!!

Není tady
Sisi, chápu, že je to nepříjemný. Na opary taky trpím hodně, s ječným zrnem jsem zatím neměla "to potěšení", ale zase mívám záněty očí ve vztahu k alergii na pyl, tudíž celý jaro a léto... Možná se tvé tělo pere s nějakou infekcí, je oslabený, tak snad ho trochu nadopuj vitamíny a dopřej si odpočinek, pokud můžeš.
Není tady