6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
dixina napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
Nevim, co koupit skoro "tchyni". Nemam normalni vkus, tak me nenepada ani nic normalniho ;-)
kosmetiku, drogerii, kníku, dárkový ko
hmmmm, ne, to nejde. to jsou prilis obycejne veci. A do darkovych kosu vzdy cpou neco, ceho se jinak nemuzou v tech obchodech zbavit. Mne napada treba kabelka, ale jaka?? Tem nerozumim, odjakziva chodim s batohem.
Není tady
Jo, jo, babo, tohle je těký. Nejlepí je se jít cournout a koupit to, co tě pratí do očí. Pozor, ne do nosu, to by mohla dostat oříky.
Kabelka se třeba mě osobně vybírá těko. Nějakou vidím, líbí se mi, začnu se v ní vrtat. Koukám na kapsy - kam dám klíče, mobil, větinou má nějaký, nejlépe koený bambule nebo střapce, případně zlaté aplikace - koukám, jestli to můu odstřihnout nebo urvat tak, aby to nebylo poznat, zkouím jí - padá mi z ramen... Take větinou odcházím bez kabelky.
Zase ten ko nejni marnej. A sní dobroty, můe ho nosit na nákupy. Takovej dárek - dva v jednom...
Není tady
Babuo:
za a) do dárkovýho koe si můe namyslet sama co chce
za b) co takhle nějaké pěkné rukavice, zima je na krku, hezké koené, adný lunt a je-li to málo, tak teď frčí ály, átky, určitě najde něco vhodného
Není tady
Jdu si zaskuhrat, skuhry skuhry ... po pětitýdenním marodění dětí - na střídačku hezky jeden od druhého, občas oba najednou, začínáme estý týden - dcera druhé ATB s podezřením na zápal plic, jestli nakonec skončíme v nemocnici, tak mě asi lehne
Není tady
Andrejko dr se!!!
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Jdu si zaskuhrat, skuhry skuhry ... po pětitýdenním marodění dětí - na střídačku hezky jeden od druhého, občas oba najednou, začínáme estý týden - dcera druhé ATB s podezřením na zápal plic, jestli nakonec skončíme v nemocnici, tak mě asi lehne
Andrejko, zkouela jsi i jinou léčbu ne klasickou medicínu?
Není tady
baba.jaga napsal(a):
dixina napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
Nevim, co koupit skoro "tchyni". Nemam normalni vkus, tak me nenepada ani nic normalniho ;-)
kosmetiku, drogerii, kníku, dárkový ko
hmmmm, ne, to nejde. to jsou prilis obycejne veci. A do darkovych kosu vzdy cpou neco, ceho se jinak nemuzou v tech obchodech zbavit. Mne napada treba kabelka, ale jaka?? Tem nerozumim, odjakziva chodim s batohem.
Na Pavláku, u stanice tram 11 je dárková prodejna, kde mají u i hotové koe, ale také ti bez problémů udělají ko nebo balíček z toho, co si tam vybere. Vybere si kadý - mají tam nepřeberné mnoství věcí a jsou tam milé dámy. Zkus - chodím tam u několik let
Jinak, co třeba dárkový ek na něco ? Co já vím, někdo raději masá, někdo knihkupectví, někdo kosmetika..........
Upravil(a) mashanka (16. 10. 2009 15:27)
Není tady
mashanka napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
dixina napsal(a):
kosmetiku, drogerii, kníku, dárkový kohmmmm, ne, to nejde. to jsou prilis obycejne veci. A do darkovych kosu vzdy cpou neco, ceho se jinak nemuzou v tech obchodech zbavit. Mne napada treba kabelka, ale jaka?? Tem nerozumim, odjakziva chodim s batohem.
Na Pavláku, u stanice tram 11 je dárková prodejna, kde mají u i hotové koe, ale také ti bez problémů udělají ko nebo balíček z toho, co si tam vybere. Vybere si kadý - mají tam nepřeberné mnoství věcí a jsou tam milé dámy. Zkus - chodím tam u několik let
Jinak, co třeba dárkový ek na něco ? Co já vím, někdo raději masá, někdo knihkupectví, někdo kosmetika..........
diky, to si necham na priste. Uz jsem ji koupila salu a rukavice. jsou moc pekne.
Není tady
Tak super, a se líbí
Není tady
Tak jdu skuhrat. Kamarádka má problémy, u se to vleče dýl, ale teď to u nějak nezvládá. Mluvily jsme spolu a je to čím dál tím horí - nějak se to na ní sype. Dala jsem jí číslo na psycholoku, tak snad se s tím popere. Nemůu jí pomoct, jen vyslechnout. A to je málo, to nepomáhá. Snad k tý doktorce zajde. Ach jo.
Není tady
javena napsal(a):
Tak jdu skuhrat. Kamarádka má problémy, u se to vleče dýl, ale teď to u nějak nezvládá. Mluvily jsme spolu a je to čím dál tím horí - nějak se to na ní sype. Dala jsem jí číslo na psycholoku, tak snad se s tím popere. Nemůu jí pomoct, jen vyslechnout. A to je málo, to nepomáhá. Snad k tý doktorce zajde. Ach jo.
Je to smutné. Něco je ve společnosti na levačku - stále přibývá lidí, kteří jsou z něčeho "na práky". Lidé jsou vystresovaní, natvaní, bezradní uhonění,....... člověk u málokdy narazí na usmívajícího se. Po ulicích spěchají trosky bez výrazu. Vzájemně do sebe vráejí, překáku překročí nebo obejdou, e je to leící člověk si často ani nevimnou, protoe se nevnímají - přemisují se z bodu A do bodu B, jakoby byli na klíček, zoufale dobíhají Metro, které jezdí kadé dvě minuty a nejčastějí slovo je nestíhám. Potom přijdou večer domů a domácí klid a pohodu si neumí vychutnat - najednou se spolu nudí. Tak objednají sebe i partnera do manelské poradny a kdy jim tam řeknou, aby zvolnili tempo a vychutnávali si klid a souznění, jsou natvaní, e ztratili tolik času kvůli radě, kterou si nemohou dovolit, protoe prostě nestíhají.
Čím dál častěji se mi vybavuje věta s filmu Noc na Karltejně, kterou řekl pan Brodský (KarelIV)
Kdy jsem přiel do této země, co jsem viděl ? Města ochuzená a oebračená, vesnice sdrané a oebračené, panstvo zpupné, odbojné a loupeivé..lid skleslý a utýraný
Upravil(a) mashanka (17. 10. 2009 11:35)
Není tady
mashanka napsal(a):
javena napsal(a):
Je to smutné. Něco je ve společnosti na levačku - stále přibývá lidí, kteří jsou z něčeho "na práky". Lidé jsou vystresovaní, natvaní, bezradní uhonění,....... člověk u málokdy narazí na usmívajícího se. Po ulicích spěchají trosky bez výrazu. Vzájemně do sebe vráejí, překáku překročí nebo obejdou, e je to leící člověk si často ani nevimnou, protoe se nevnímají - přemisují se z bodu A do bodu B, jakoby byli na klíček, zoufale dobíhají Metro, které jezdí kadé dvě minuty a nejčastějí slovo je nestíhám. Potom přijdou večer domů a domácí klid a pohodu si neumí vychutnat - najednou se spolu nudí. Tak objednají sebe i partnera do manelské poradny a kdy jim tam řeknou, aby zvolnili tempo a vychutnávali si klid a souznění, jsou natvaní, e ztratili tolik času kvůli radě, kterou si nemohou dovolit, protoe prostě nestíhají.
Čím dál častěji se mi vybavuje věta s filmu Noc na Karltejně, kterou řekl pan Brodský (KarelIV)
Kdy jsem přiel do této země, co jsem viděl ? Města ochuzená a oebračená, vesnice sdrané a oebračené, panstvo zpupné, odbojné a loupeivé..lid skleslý a utýraný
Tohle mi něco připomnělo. V nemocnici jsem leela na pokoji se dvěma důchodkyněma, a ty neustále pomlouvali lidi mladí 35 let, prý jak mohou mít deprese a problémy. e prý jim vechno padá do klína a e si nae generace ničeho neváí. e nae generace je zlá, sobecká, líná, nepracuje atd. Byla jsem ráda, e jsem za 6. dní la domu. Ty dvě babky mi děsně lezly na nervy . e prý nae generace nemá mít z čeho deprese. Prý se jenom válíme v penězích a chce víc a víc. A e oni chudáci důchodci nemají skoro nic a e musí ivořit.
Upravil(a) topazio (17. 10. 2009 19:33)
Není tady
Mashanko, ano, tahle kamarádka neumí vypnout. Ve musí být dokonalé. Jene teď se jí sesypal ivot soukromý i pracovní a protoe nikdy neuměla říct - jo, dítě je zdravý, já taky - tak vidí vechno v černějích barvách, ne to je. Já jsem taková, e ze veho vidím východisko a i kdy jí řeknu, jak bych to řeila já, tak mi řekne, e to nejde proto a proto... Chápu, e nemůe ít, jak bych ila já na jejím místě, ale ona se nad tím ani nezamyslí a rovnou to hodí ze stolu a mele si pořád svou, jak je na tom bídně, jak jí nic v ivotě nevychází... komu sakra jo. Jene je to moje úplně nejvíc nejlepí kamarádka a mám o ni strach.
Topazio, ale oni mají v jistým slova smyslu pravdu. Neměli ivot jednoduchý a oddřeli si svoje. Třeba nikdy nebyli u moře, na horách... To jsou generace, který zaili podvojný linky a tupování ponoek, protoe neměli na vyhazování. Těko pochopí, e dnení ponoky se prostě tupovat nedají a televize nevydrí dvacet let, protoe ty jejich vydrely... e my za ty dovolený, myčky, zahraniční auta a digitální kamery platíme právě těma nervama.
Upravil(a) javena (17. 10. 2009 23:45)
Není tady
topazio napsal(a):
mashanka napsal(a):
javena napsal(a):
Kdy jsem přiel do této země, co jsem viděl ? Města ochuzená a oebračená, vesnice sdrané a oebračené, panstvo zpupné, odbojné a loupeivé..lid skleslý a utýranýTohle mi něco připomnělo. V nemocnici jsem leela na pokoji se dvěma důchodkyněma, a ty neustále pomlouvali lidi mladí 35 let, prý jak mohou mít deprese a problémy. e prý jim vechno padá do klína a e si nae generace ničeho neváí. e nae generace je zlá, sobecká, líná, nepracuje atd. Byla jsem ráda, e jsem za 6. dní la domu. Ty dvě babky mi děsně lezly na nervy . e prý nae generace nemá mít z čeho deprese. Prý se jenom válíme v penězích a chce víc a víc. A e oni chudáci důchodci nemají skoro nic a e musí ivořit.
e nemáte mít z čeho deprese, to si nemyslím, ale, e e si ničeho neváíte, e jste zlí a sobečtí, s tím souhlasím. Ale nikoli celá generace, jen mnoho lidí, kteří do ní patří.
Asi je to tím, e jste pubertu proili v době, kdy začala ta spotřebitelská mánie - honem rychle na nákupy do Německa, a máme konečně vechny vymoenosti, kdy my jsme neměli, nae děti musí mít vechno, demokracie , hurá, můeme si konečně dělat, co chceme a kdyby ve kole po naich mazáncích něco chtěli, zavolá se na linku bezpečí - to by tak hrálo, aby je někdo utiskoval a nutil svačit a o přestávce, kdy je demokrace................ nemůete za to
Upravil(a) mashanka (18. 10. 2009 0:11)
Není tady
topazio napsal(a):
mashanka napsal(a):
javena napsal(a):
Kdy jsem přiel do této země, co jsem viděl ? Města ochuzená a oebračená, vesnice sdrané a oebračené, panstvo zpupné, odbojné a loupeivé..lid skleslý a utýranýTohle mi něco připomnělo. V nemocnici jsem leela na pokoji se dvěma důchodkyněma, a ty neustále pomlouvali lidi mladí 35 let, prý jak mohou mít deprese a problémy. e prý jim vechno padá do klína a e si nae generace ničeho neváí. e nae generace je zlá, sobecká, líná, nepracuje atd. Byla jsem ráda, e jsem za 6. dní la domu. Ty dvě babky mi děsně lezly na nervy . e prý nae generace nemá mít z čeho deprese. Prý se jenom válíme v penězích a chce víc a víc. A e oni chudáci důchodci nemají skoro nic a e musí ivořit.
Ví, myslím si, e si opravdu neváíme, jak se máme dobře. Nejsou války, nehladovíme, je plno léků na nemoci, na které se dříve umíralo. Můeme cestovat, koupit si, co chceme. Bereme to jako samozřejmost.
Není tady
topazio napsal(a):
mashanka napsal(a):
javena napsal(a):
tak jsi jim mela rict ze mame deprese z babek jako jsou ony na ktere nekdo musi vydelavat a jeste poslouchat jejich blby kecy
Není tady
Tak, tak. Pořád je v nás ta zakořeněná "chudoba", kdy na západě měli vechno a my chudáci neměli nic. Musíme to dohnat - to dá rozum. Ale ty nezaměstaný a děti, co mají deprese z toho, jak rodiče honěj prachy jsme neviděli. Kdy dítě v německu nebo v americe vystřílelo kolu byla to pro nás sci-fi, a ejhle. Dneska mají nae děti ty samý problémy... ono to moře a Alpy asi nejsou alfa a omega naeho ití... Jen si to srovnat v hlavě...
Není tady
Přesně tak. Ale to vechno můete právě jen v případě, e na to budete mít. A abyste na to měli, musíte být flexibilní, kreativní a nechat ze sebe stahovat kůi někde v mladém, dynamickém kolektivu.
Jinak, ono to zase nebylo tak strané, jak to s oblibou prezentují v TV, protoe se bojí, aby lidi nezvolili komanče.
Já vyrostla za totáče a nemůu říct, e bych nějak trpěla. Kromě těch věčně omílaných banánů jsem měla vechno. Jen jsem prostě pamlsky dostávala jen občas. Ale ne proto, e by nebyly, ani proto, e by na ně rodiče neměli, ale z výchovných důvodů. Pamlsek je pamlsek právě proto, e je jen občas.
Měla jsem přání - kdy se mě zeptali, co bych si přála k narozeninám, vdycky jsem věděla - a měla potom z toho radost.
Kdy se dneska zeptám syna, neví, co by si měl přát - vechno, co ho zajímá, u má.
Jste ochuzeni o splněná přání
Není tady
Nemyslím si, e nějaká generace je horí ne ta předcházející. Podmínky jsou jiné.
Není tady
konstance napsal(a):
topazio napsal(a):
mashanka napsal(a):
tak jsi jim mela rict ze mame deprese z babek jako jsou ony na ktere nekdo musi vydelavat a jeste poslouchat jejich blby kecy
A kdo vydělával na tebe, kdy sis kadila do plenek , kdy jsi zadarmo studovala, zadarmo ti léčili příunice ? Ony - byly toti zrovna v produktivním věku, ve kterém jsi ty.
To je přesně ono - takhle vy nepřemýlíte - jen já, já
Upravil(a) mashanka (18. 10. 2009 0:25)
Není tady
mashanka napsal(a):
Přesně tak. Ale to vechno můete právě jen v případě, e na to budete mít. A abyste na to měli, musíte být flexibilní, kreativní a nechat ze sebe stahovat kůi někde v mladém, dynamickém kolektivu.
Jinak, ono to zase nebylo tak strané, jak to s oblibou prezentují v TV, protoe se bojí, aby lidi nezvolili komanče.
Já vyrostla za totáče a nemůu říct, e bych nějak trpěla. Kromě těch věčně omílaných banánů jsem měla vechno. Jen jsem prostě pamlsky dostávala jen občas. Ale ne proto, e by nebyly, ani proto, e by na ně rodiče neměli, ale z výchovných důvodů. Pamlsek je pamlsek právě proto, e je jen občas.
Měla jsem přání - kdy se mě zeptali, co bych si přála k narozeninám, vdycky jsem věděla - a měla potom z toho radost.
Kdy se dneska zeptám syna, neví, co by si měl přát - vechno, co ho zajímá, u má.
Jste ochuzeni o splněná přání
Moje děti vezmou katalog s lákavou vánmoční nabídkou a zakrtají, co by chtěly. Kouknu na to a nechápu, proč syn chce dalí auto na dálkový ovládání, kdy má dvě a nevimla jsem si, e by je pouíval. Neví... Prostě se mu líbí a neví, co by vlastně měl chtít. Holka, to samý. Co potřebujou, mají. A to fakt neijem nad poměry. Bych teda ila, ale nemám na to...
Není tady
konstance napsal(a):
topazio napsal(a):
mashanka napsal(a):
Nějaká úcta ke stáří? Ty myslí, e státu odvedly málo?
Není tady
lea64 napsal(a):
konstance napsal(a):
topazio napsal(a):
Tohle mi něco připomnělo. V nemocnici jsem leela na pokoji se dvěma důchodkyněma, a ty neustále pomlouvali lidi mladí 35 let, prý jak mohou mít deprese a problémy. e prý jim vechno padá do klína a e si nae generace ničeho neváí. e nae generace je zlá, sobecká, líná, nepracuje atd. Byla jsem ráda, e jsem za 6. dní la domu. Ty dvě babky mi děsně lezly na nervy . e prý nae generace nemá mít z čeho deprese. Prý se jenom válíme v penězích a chce víc a víc. A e oni chudáci důchodci nemají skoro nic a e musí ivořit.tak jsi jim mela rict ze mame deprese z babek jako jsou ony na ktere nekdo musi vydelavat a jeste poslouchat jejich blby kecy
Nějaká úcta ke stáří? Ty myslí, e státu odvedly málo?
To jsem přecně měla na mysli - ÚCTA - k čemukoli - to prostě neznají. Tedy, alespoň někteří, které k tomu nikdo nevedl - nemohou za to
Není tady
A kdo vydělával na tebe, kdy sis kadila do plenek ?
Spí je otázka, kdo bude vydělávat na nás, a si budem kadit do plenek.
Jestli ti, co musí mít ty myčky a bavoráky, protoe měli vdycky ty nejlepí mobily a značkový hadry, tak na nás fakt nic nezbyde. Beztak to mají větinou z daňových úniků a půjček. To nezávidím, to bohuel vidím. Take jsem divná, nemám myčku ani bavoráka, ale taky ádnou půjčku, co mi nutí zobat "bobule", abych byla "happy".
Není tady
mashanka napsal(a):
lea64 napsal(a):
konstance napsal(a):
tak jsi jim mela rict ze mame deprese z babek jako jsou ony na ktere nekdo musi vydelavat a jeste poslouchat jejich blby kecyNějaká úcta ke stáří? Ty myslí, e státu odvedly málo?
To jsem přecně měla na mysli - ÚCTA - k čemukoli - to prostě neznají. Tedy, alespoň někteří, které k tomu nikdo nevedl - nemohou za to
Děti za to nemohou. Ale dospělý člověk by u ty hodnoty mohl mít nějak srovnané. Pokud má peníze a na prvním místě a dál neuvauje, pak těko. A za pár let ho ve pitále utře nějaký mlaďoch.
Není tady