6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jak zahuujete polévky a omáčky? Jde mi o zdravějí variantu ne jíku z tuku a mouky. Hlavně se ptám kvůli vaření pro malou dcerku. Hodí se zahuovat polévky jemnými ovesnými vločkami?
Není tady
Myslím si ,e vločky jsou určitě stravitelnějí ,jak mouka s tukem.Kdy u mouku,tak rozmíchanou ve vodě.Pak taky zahuuju krobem.Kukuřičný je zase líp stravitelnějí jak bramborový.Pak existuje krob kuzu,ten se dá koupit v racio prodejnách.Kuskus je taky dobrý do polévky např.Jen si nejsem úplně jistá,co můou malý děti,moje jsou u troku odrostlý . Ale určitě Ti tady jetě někdo poradí.
Jetě mě napadlo,e se určitě dá koupit ovesná mouka,nebo ovesné vločky umele např v mlýnku na kávu .
Není tady
Já zahuuju bud Solamylem bo vodou s moukou.Zdá se mi to lepí....
Není tady
Leri, u polévek je úplně nejlepí část rozmixovat a vrátit zpátky, jakákoli polévka, která má v sobě zeleninu nebo brambory, se tímhle zahustí.
Některé omáčky si bez jíky v základu představit neumím, ale třeba áva pod masem se dá zjemnit a zahustit tak, e prohněte kousek (malou ličku) studeného másla s trochou mouky, maso vyndá, tuhle kuličku nechá rozpustit a zamíchá. Je to tuk, ale bez přepalování a v malém mnoství.
Nebo můe pouívat paldovou mouku, je zdravějí. Do polívky si dovedu představit na zahutění i hrst pohankové lámanky, akorát by se u neměla moc vařit, ničí se tím ty látky v ní.
Zahuovat se dá různě, jeden moný způsob je: oprait hl. mouku na sucho v troubě nebo na kamnech, pak ji prochladlou rozmíchat s vodou a přes sítko nalít do omáčky nebo polévky.
Není tady
Protoe se snaím omezovat lepek, zahuuju rozmixovanou zeleninou, bramborovým krobem, pohankou a často nezahuuju vůbec. To tam radi zavařím vajíčko nebo kroupy, bulgur apod. - to mluvím o polívkách. Omáčky klasické české nedělám, jen na těstoviny a ty jen malinko zahustím vodou, ve které se dělali těstoviny - stačí to.
Není tady
Polévky jak u bylo řečeno - zeleninou, nebo prostě nezahuuju. Obecně si ale myslím, e pro zdraví dětí je mení zlo kousek másla s moukou (smaené jen tak, aby to zavonělo, ne do hněda) ne je zvykat je na slazené pití.
Omáčky dělám větinou tak husté, aby nebyly potřeba zahuovat. Třeba na svíčkovou prostě jen ředím rozmixovanou zeleninu na poadovanou konzistenci a doliju smetanu. Taky jde dobře zahuovat cibulí, třeba gulá jedině, tam podle mě ádná mouka nepatří.
Není tady
Fidorka napsal(a):
pro malý dítě jednoznačně rozmixovanou zeleninou, vločkama a kuskusem.
Moukou a krobem se straně zatěuje trávení a zadělává se na tukové buňky
Jsem hnidopich. A zrovna uvauju, jaký je rozdíl mezi kuskusem a peničnou moukou, tedy pokud jde o klasický kuskus z peničné mouky (který babička mého manela vyrábí ručně a máme ho doma plnou pixli ;-) )
Wikipedie-definice kuskusu: "Jedná se o spařenou a do kuliček tvarovanou krupici z penice, ječmene nebo prosa."
Btw některé omáčky zahuuju strouhankou. Poté je rozmixuju, aby nezbyly ádné kousky. Manel nic nepoznal, jinak by to nejedl=úspěch! :-D
Upravil(a) Berberka (16. 1. 2010 1:17)
Není tady
Od kolika let dítěte je vhodné zahuovat? U se těím a budu moci udělat fotku prvního papání polívky a zaloit si jí do alba reklama.
Upravil(a) AndreaP. (3. 9. 2015 22:33)
Není tady
Tývoe... tomu říkám umění, nacpat reklamu na tuhle blbinu i do diskuze o polívčičkách...
Upravil(a) helena (28. 8. 2015 12:19)
Není tady
helena napsal(a):
Tývoe... tomu říkám umění, nacpat reklamu na tuhle blbinu i do diskuze o polívčičkách...
To jsou ti novodobí manageři
Není tady
To jsou ti novodobí manageři
To byla jiná - ta neuměla četinu. Tahle neumí vařit...
Není tady
Mě je asi fuk, jestli je to analfabetka nebo klon Ládi Hruky, ale docela s chutí bych jí napsala, kam si má zaloit tu svou fotečku papáníčka polívčičky. Ale to by mě Andrea taky mohla ocenit banem, i kdy bych tu pr.del určitě zdrobnila na prd.elinku
Není tady
Ale to by mě Andrea taky mohla ocenit banem
No tak napi "tam, co se zavádí klystýr" - zní to skoro stejně a je to korektní
Není tady
Kdy se to hodí, tak zahusuju kokosovým mlíkem od Franz Josef.
Není tady
Na kokosovém mléku si taky ujídím. Teď zkouíme jetě Ghee. Jinak na podzim se snaím do polévek přidávat zázvor, sice se nehodí do kadé pro tu jeho výraznou chu.
Není tady
Kokosové mléko dávám úplně do veho:))))...včetně polévek a omáček a u je nijak nezahuuji...zázvor je také výborné dochucovadlo, absolutně souhlasím!
Není tady
A co gulas? Jak ho zahustujete? Ja rozdrobenym chlebem.
Není tady
A co je patného na klasické jíce? Samozřejmě čerstvě udělané z mouky a másla, ne ádné kupované z palmového tuku nebo podobné jedovaté srágory.
Není tady
normální chlap napsal(a):
A co je patného na klasické jíce? Samozřejmě čerstvě udělané z mouky a másla, ne ádné kupované z palmového tuku nebo podobné jedovaté srágory.
Asi to, e klasická jíka je z bílé mouky, které se chce plno lidí vyhnout. Jeden ze dvou bílých jedů.
Plno lidí se jí chce vyhnout také kvůli hubnutí a hledá proto jiné cesty.
Není tady
Bílé jedy? Ona je mouka jedovatá? Třeba cyankáli je bilý práek, to bych chápal, ale proč mouka?
No a jestli chce někdo hubnout, tak je nejjednoduí přestat jíst husté omáčky, guláe a polévky a přejít na nějakou lehčí stravu :-) Nakonec i ten gulá se dá jíst nezahutěný :-)
Není tady
Chlape jestli chce baba hubnout tak jedině ráno sex a večer keks a druhý den ráno keks a večer sex.
Není tady
normální chlap napsal(a):
Bílé jedy? Ona je mouka jedovatá? Třeba cyankáli je bilý práek, to bych chápal, ale proč mouka?
No a jestli chce někdo hubnout, tak je nejjednoduí přestat jíst husté omáčky, guláe a polévky a přejít na nějakou lehčí stravu :-) Nakonec i ten gulá se dá jíst nezahutěný :-)
Chlape, ty ses o zdravou stravu blíe asi nikdy nezajímal, e?
Není tady
Ne, to a teď, kdy mě zaujala ta snaha něčím nahradit jíku :-)
Není tady