29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Deborah napsal(a):
helena napsal(a):
i když odejde "jen" od té ženy, odchází i od dětí... protože pak už není táta na 100% ale jen víkendovej...
Víkendovej táta může být i ten, který pracuje mimo domov - a paradoxně si takovýho děti můžou užít míň, protože když už je někdy doma nemá čas věnovat se jenom jim. "Odešlý" táta, který má o děti zájem, si na ně ten čas udělá.
Takže táta může být 100 % i když odejde - ale tý manželce holt nějaký procentíčka chybí...jenomže já jsem mluvila sama za sebe... ten můj byl i přes týden doma a s dětmi, staral se o ně, četl jim pohádky, koupal, hrál si s nima... a už tu pro ně není... už to dělá "jen" o víkendech, tak toho svýho BM beru jen jako víkendovýho a když se k tomu přidá i to, že jejímu synovi kupuje co potřebuje a když mu řeknu, že naše děti nemají boty, tak jen slibuje, že jim je koupí a skutek utek...
Tohle je strašně kruté. On je problém prckovi vysvětlit, že táta jede do práce a vrátí se za týden. Akceptovat, že táta je pryč už napořád ,je pro ty dětské makovičky pořádné sousto.
Já jsem tu už někde psala, jak můj syn čekával na tátu u vrat každý pátek, chodil metr od branky a otáčel se za každým projíždějícím autem. Pamatoval, že mu táta slíbil přijet. A ono nic. Bylo to děsně těžké té hlavičce vysvětlit, že nemohl, že určitě měl nějaký vážný důvod. Ještě ke všemu má můj synek sloní paměť po mě a dokázal takhle čekat kolik týdnů. Táta to prostě zalomil a ve víru nových vášní syna odmávnul. Taky tatínek. Takže buďte holky svým spůsobem rády, že ti vaši alespoň děti vídají.
Vím , že to je málo, ale alespoň si mohou zachovat tátu v paměti jako "víkendového". Furt lepší než žádný, nebo nějaký echt surovec a blb.
Není tady
agewa napsal(a):
víte holky mě vadí jedna věc.
jak pořád předhazujete děti...že je manžel opustil, že by se měl k nim vrátit....
je pravda, že ve většině připadech chlap opustí svojí ženu, to že děti pak zůstavají s ní je bohužel pro ty chlapy smůla.on by se třeba ten chlap i ně chtěl starat dál,ale nejde to.
to že "skončil" jako manžel, přece neznamená že musí skončit jako otec.tím bude pořád.
Tohle je myslím velmi dobrý námět k zamyšlení. Většina mužů svoje děti miluje a rozhodně je opouštět nechce. Záleží často i na ženě, jak situaci zvládne a zda ona sama pak chlapa vlastně nedonutí svým chováním k tomu, že společně s ní odepíše i vlastní děti.
Jako existují případy, že chjlap se kompletně vykašle na svou stávající rodinu, jsou i případy, kdy zhrzená manželka, která neskousne jeho odchod, proti němu vlastní děti používá jako zbraň.
Děti jsou tak ve válce mezi rodiči nejvíc postiženy.
Myslím, že přece nelze jen tak říci: opustil svoje děti.
Možná bystě zíraly, kolik mužů by si sbalilo najen kartáček na zuby, ale i ta děcka, kdyby společenský úzus byl jiný, než zatím je.
Není tady
helena napsal(a):
Deborah, ty mluvíš sama za sebe, já obecně, no.
Čistě akademická otázka - která z rozvedených maminek s běžným příjmem řekne novému příteli "Mým dětem nic nekupuj a nedávej, investuj jen do těch svých..."???
Heli, já tohle chápu, ale myslím, že mi to nemusí pokaždé předhazovat, jako teď co mi řekl: "nemůžu protože jsme ... koupili robota na dálkové ovládání (narozeniny, ani svátek..)" a pro svoje děti nemá na boty, tak to mě vážně štve!
Není tady
Deborah napsal(a):
Podle mě je to tak, že i když odejde "jen" od té ženy, odchází i od dětí... protože pak už není táta na 100% ale jen víkendovej...
To je lehká pomoc: tak mu děti dej do péče, ty jistě budeš výborná víkendová maminka, že?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Deborah napsal(a):
Podle mě je to tak, že i když odejde "jen" od té ženy, odchází i od dětí... protože pak už není táta na 100% ale jen víkendovej...
To je lehká pomoc: tak mu děti dej do péče, ty jistě budeš výborná víkendová maminka, že?
cha... vážně vtipný.. a proč bych mu je jako měla dávat?
Není tady
Deborah napsal(a):
takhle to u nás naštěstí je... oblečení co jim koupil mají u něj... jezdí jak nejvíc to jde..., když nemůže aspoň jim zavolá... spolu vycházíme hezky, slušně, žádné hádky, výčitky... skoro ideál, jako v manželství :-( ale.. nevím, pořád tomu prostě něco chybí... třeba i ty sliby, že jim koupí to nebo ono a pak nakonec nic...
Nesplněné sliby znám velmi dobře, dlouho jsem se je snažila následně plnit já. ... pak mi paradoxně dcerka asi v 9 letech řekla: "To neřeš, dyť ho znáš, je už takovej, ale jinak je fajn ..." A když je taťka "jinak" fajn, tak vlastně není žádný problém, no ni? Od té doby se jim do jejich vztahu nepletu a nesplněné sliby neřeším. Kupodivu s tímto přístupem tatínek zapomíná čím dál tím míň.
Není tady
Deborah napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Deborah napsal(a):
protože je to jejich otec.
Není tady
agewa napsal(a):
Deborah napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
To je lehká pomoc: tak mu děti dej do péče, ty jistě budeš výborná víkendová maminka, že?cha... vážně vtipný.. a proč bych mu je jako měla dávat?
protože je to jejich otec.
no a o tom by jsme mohli diskutovat do nekonečna "a já jejich matka", tohle nemá smysl... on souhlasil a chtěl, abych je měla v péči já... tož asi tak...
Není tady
Heli, já tohle chápu, ale myslím, že mi to nemusí pokaždé předhazovat, jako teď co mi řekl: "nemůžu protože jsme ... koupili robota na dálkové ovládání (narozeniny, ani svátek..)" a pro svoje děti nemá na boty, tak to mě vážně štve!
On ti neplatí alimenty? Nebo dává tak málo, že ti z toho na botičky pro děti nezbývá? Vždyť jim oblečení kupuje taky - jenom ho holt mají u něj (možná z praktických důvodů), proč by měl kupovat dvakrát?
a proč bych mu je jako měla dávat?
Třeba proto, aby sis to vyzkoušela z druhý strany...
Není tady
helena napsal(a):
On ti neplatí alimenty? Nebo dává tak málo, že ti z toho na botičky pro děti nezbývá? Vždyť jim oblečení kupuje taky - jenom ho holt mají u něj (možná z praktických důvodů), proč by měl kupovat dvakrát?
a proč bych mu je jako měla dávat?
Třeba proto, aby sis to vyzkoušela z druhý strany...
no jo jenže pak by nemohla řikat, že od dětí odešel a že je jen víkendový otec.
Není tady
Deborah napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Deborah napsal(a):
Abys zůstala sama úplně, ne? On bude mít chvíli všechno, pak toho "všeho" bude mít plné zuby ( ono nová macecha bude jistě radostí celá bez sebe , když bude mít najednou o 3 děti víc.. )
No a ty ? Ty přece můžeš skočit pod vlak...
Takže děti budou v děcáku, návštěvy tatínka dle možností, matka na krchově, nebo v blázinci. S nálepkou: Ta , co nepochopila možnost se osvobodit za cenu ztráty jistot svých dětí...
Nic si z toho nedělej. Pro mě je také dost nepochopitelné vzdát se dětí. Neumím to. Jsem jejich přístav, domov, jistota, kdyby čert na kobyle jezdil. Kdybych je připravila o tohle šla bych si to hodit.
Nemůžou být všechny ženské stejné. Některé prostě to mateřství tak neprožívají. V rámci emancipace se stanou pouze dočasným inkubátorem, pak přehazují starost jinam( chůvy, babičky, tety, tatíci...)
Mám kamarádku, která děti ze dvou vztahů měla u dvou tatínků, ona odjela pracovat a žít mimo. Není to šťastný případ osvobození. Nemá vztahy ani s dětmi a "venkovní" život nedopadl podle představ.
Než tohle , radši záplatované rifle.
Hele jakto, že jsi Deborah? Já si toho teprve te´d všimla?
Není tady
Tak ono nic není černobílé. Můj BM střídavou nechtěl, ale děti má rád. Platí výživné. Boty jim kupuju já, ale já pracuju. Když chlap odchází z rodiny, kde je matka na MD, pak holt má dát dětem slušný výživný anebo přispívat nad rámec nižšího výživnýho. My to máme v rozsudku.
A chtěla bych vidět některou z vás, kdyby neplnil dohodu (soudní) a jako důvod uvedl, že koupil nové drahé nějaký mixér. To byste všechny řekly - jo, tak to jo. A jestli nebudete měnit koberec, mohl bys mi přispět na zimní bundu pro Mařenku? Jestli ho koupíte, nevadí, bude chodit ve svetříku... : Proč se mi tomu nějak nechce věřit...
Není tady
javena napsal(a):
Tak ono nic není černobílé. Můj BM střídavou nechtěl, ale děti má rád. Platí výživné. Boty jim kupuju já, ale já pracuju.
Když chlap odchází z rodiny, kde je matka na MD, pak holt má dát dětem slušný výživný anebo přispívat nad rámec nižšího výživnýho. My to máme v rozsudku.
A chtěla bych vidět některou z vás, kdyby neplnil dohodu (soudní) a jako důvod uvedl, že koupil nové drahé nějaký mixér. To byste všechny řekly - jo, tak to jo. A jestli nebudete měnit koberec, mohl bys mi přispět na zimní bundu pro Mařenku? Jestli ho koupíte, nevadí, bude chodit ve svetříku... :Proč se mi tomu nějak nechce věřit...
Je to stejně tak pravděpodobné, jako kdybys jim na ten mixer ještě chtěla přidat....
Není tady
pak by nemohla řikat, že od dětí odešel a že je jen víkendový otec
Ale vždyť sama píše "jezdí jak nejvíc to jde..., když nemůže aspoň jim zavolá... spolu vycházíme hezky, slušně, žádné hádky, výčitky... skoro ideál, jako v manželství :-( ale.. nevím, pořád tomu prostě něco chybí..." To, co tomu podle mého názoru "chybí" je a) absence BM v jejím životě a b) pocit, že všechno, co cizí dítě dostane by mohly mít ty jejich společné... ačkoliv mě nepřijde, že by byly nějak finančně i jinak bity
Abys zůstala sama úplně, ne? On bude mít chvíli všechno, pak toho "všeho" bude mít plné zuby
Trošku přeháníš - hlavně s těmi růžovými vyhlídkami... Víš, ono je někdy skutečně dobré vyzkoušet i jiné možnosti, ne se jen zuby nehty držet té "jediné správné". V podobném případě jako tenhle může máma poznat, že dětičky bez jejího čtyřiadvacetihodinového starání přežijou, tatík zas, že mezi víkendem a trvalou péčí je sakra rozdíl, no a jen trochu rozumu pobravší dítka to, že všude chleba o dvou kůrkách (nemluvím-li o opičí lásce kteréhokoli z rodičů).
Není tady
helena napsal(a):
pak by nemohla řikat, že od dětí odešel a že je jen víkendový otec
Ale vždyť sama píše "jezdí jak nejvíc to jde..., když nemůže aspoň jim zavolá... spolu vycházíme hezky, slušně, žádné hádky, výčitky... skoro ideál, jako v manželství :-( ale.. nevím, pořád tomu prostě něco chybí..." To, co tomu podle mého názoru "chybí" je a) absence BM v jejím životě a b) pocit, že všechno, co cizí dítě dostane by mohly mít ty jejich společné... ačkoliv mě nepřijde, že by byly nějak finančně i jinak bity
Abys zůstala sama úplně, ne? On bude mít chvíli všechno, pak toho "všeho" bude mít plné zuby
Trošku přeháníš - hlavně s těmi růžovými vyhlídkami... Víš, ono je někdy skutečně dobré vyzkoušet i jiné možnosti, ne se jen zuby nehty držet té "jediné správné". V podobném případě jako tenhle může máma poznat, že dětičky bez jejího čtyřiadvacetihodinového starání přežijou, tatík zas, že mezi víkendem a trvalou péčí je sakra rozdíl, no a jen trochu rozumu pobravší dítka to, že všude chleba o dvou kůrkách (nemluvím-li o opičí lásce kteréhokoli z rodičů).
Přeháním. Protože je to pro mě nepředstavitelné v přípdě někoho, kdo na svých dětech tak visí jako Son.
A s tím poznáním pro děti souhlasím! Máš pravdu. Myslím, že je veledůležité aby děťátka poznaly, že prostě na něco není. Nebylo by ani v úplné rodině, natož v poloviční..
To jsem musela také řešit. Ne u syna , ten je skromnost sama. Holka v pubertě došla k závěru, že máma je tiskárna na peníze a Bůh, který plní i nevyřčená přání.. Pokud se její představy lišily od skutečnosti, začínala mi to dávat "sežrat". Prostě jsem nějak neodhadla moment, do kterého sponzorovat, zahrnovat a kdy říct : Ale, ale holubičko, nechtěla bys také hrábnout packou s namalovanými nehtíky? Byl ( a chvílemi ještě je) to boj...
Není tady
Holky, já nemůžu pochopit, proč ,když píšete (nevím kdo konkretně a jak přesně - ale v tomto duchu..), že chlap je darebák, odešel si užít, za fuchlí atraktivní, vyměnil rodinu za ni, naslibuje dětem a neplní ..atd, proč toužíte (některé )po tom, aby se takový "chlap" vrátil domů? K čemu to bude dobré? Vím, že jsem použila směs z více domácností, ale jde mi o podstatu. Vy , které na bm nadáváte za jeho nezopovědnost, proč ho stále "milujete" a jste nešťastné z toho, že se asi nevrátí...Opravdu mě upřímně zajímá důvod.
Není vážně čas přehodnotit situaci? Chlap, který se vykašle (ale tím nemyslím že se někde zamiluje a zahne) na své děti je vážně darebák. O čem byste si s ním asi povídaly? V čem bude přínos po jeho slavnostním návratu?
Není tady
moje dětičky chodí oba už přez rok na brigády do Mekáče, oba studují, takže pokud chtějí něco "navíc" musí si vydělat. nijak se tomu nebrání, v Mekáči je takových pubošů hodně.
mmch.....můj ex opravdu odešel i od dětí, už dva roky se jim ani neozval a alimenty řešíme jen přez trestní soud.
Není tady
proč toužíte (některé )po tom, aby se takový "chlap" vrátil domů?
Wiki, ona to bude asi směska. Strach, jak to sama zvládnu a rozčarování, protože odešel někdo, s kým mám děti, chtěla jsem s ním být nadosmrti a radovat se z vnoučat...
Pak jsou tam ty děti, to rve srdce. Ptají se na tátu.
Nebylo by lehčí, kdyby tu byl? Nic bych nemusela řešit, nic vysvětlovat.
Není tady
sunshine.x napsal(a):
Kačátko také bych tě chtěla podpořit protože tu bolest co teď prožíváš já moc dobře také znám. Nevím, jestli se tvůj manžel vrátí ale pamatuj, že šance na návrat tvého manžela zpět k vám tu je a velká. Jednak to znám ze svého okolí, jednak i já mám tu zkušenost a pokud do toho manžel spadl po hlavě protože se někde jinde zakoukal a odešel stylem "já chci být teď šťastný a nic jiného mě nezajímá", tak v momentě kdy mu spadnou růžové brýle se bude chtít vrátit, to mi věř. Zamilovanost netrvá dlouho, dostaví se stereotyp stejně jako v každém vztahu a ty oproti milence máš tu výhodu že máš vaše děti. On prozře uvidíš a bude svého činu litovat.On si to teď vůbec neuvědomuje co udělal a ani nechce. To je má zkušenost ale neznamená to že se k tomu budeš upínat, to nedělej. Raději jen tak po očku manžela sleduj, jak se časem bude měnit jeho chování k vám.Já osobně se těm milenkám divím, co vidí na chlapovi který tohle dokáže udělat své rodině, kde jsou takhle malinké děti. Já bych takového nechtěla už jenom z toho důvodu. Ta milenka s tím asi vůbec nepočítá že by se ten její objev mohl chtít třeba po čase vátit, ale dobře jí tak. Vždy mě tohle strašně naštve, jací jsou ti chlapi primitivové, nechaj se utáhnout kdejakou fuchtlí která je pro ně aktraktivní jenom proto že není okoukaná. Tohle by se snad mělo už i trestat, tolik opuštěných žen a dětí a proč? Kolik je na světě chlapů šmejdů. Kačátko takže hlavu vzhůru, protože i když spolu ti dva zůstanou šťastni stejně nebudou, protože všechno špatné se v životě vrací.
Děkuju za tvůj příspěvek sunshine. Kéž bys měla pravdu. Nic víc bych si opravdu nepřála.
Není tady
agewa napsal(a):
jak pořád předhazujete děti...že je manžel opustil, že by se měl k nim vrátit....
je pravda, že ve většině připadech chlap opustí svojí ženu, to že děti pak zůstavají s ní je bohužel pro ty chlapy smůla.on by se třeba ten chlap i ně chtěl starat dál,ale nejde to.
to že "skončil" jako manžel, přece neznamená že musí skončit jako otec.tím bude pořád.
Asi máš pravdu, moc se upínám nato že třeba právě ty děti ho donutí aby se vrátil k rodině. Ale souhlasím s názorem Son, že pokud manžel opustil manželku, tak neopustil jen ji ale i ty děti. Ono opravdu táta jen jednou za 14 dní na víkend a pár hodin v týdnu třeba není táta na 100% jak by měl být. A u nás tím, že Kryštůfek je tak malinkatej ho ani jako tátu brát nikdy nebude, nebude si ho pamatovat!
Není tady
Kačátko napsal(a):
To je jasný že chci aby se vrátil i kvůli mě, ale to momentálně nehrozí když je zamilovanej někde jinde, ale třeba právě ty děti mu budou chybět a uvědomí si že i já, prostě že mu chybí rodina.
Uvědomí si to, ale chce to čas...
sunshine.x napsal(a):
...šance na návrat tvého manžela zpět k vám tu je a velká. Jednak to znám ze svého okolí, jednak i já mám tu zkušenost a pokud do toho manžel spadl po hlavě protože se někde jinde zakoukal a odešel stylem "já chci být teď šťastný a nic jiného mě nezajímá", tak v momentě kdy mu spadnou růžové brýle se bude chtít vrátit, to mi věř.
Jj, vyblbne se a vrátí se domů... pak ale půjde o to, jestli Ty ho budeš ještě opravdu chtít...
Není tady
javena napsal(a):
proč toužíte (některé )po tom, aby se takový "chlap" vrátil domů?
Wiki, ona to bude asi směska. Strach, jak to sama zvládnu a rozčarování, protože odešel někdo, s kým mám děti, chtěla jsem s ním být nadosmrti a radovat se z vnoučat...
Pak jsou tam ty děti, to rve srdce. Ptají se na tátu.
Nebylo by lehčí, kdyby tu byl? Nic bych nemusela řešit, nic vysvětlovat.
A není to krok zpět?
A myslíš, že kdyby tu byl, že bude klid?
Chlap, kterej se ke svým dětem v krizové situaci chová jako mizera - s tím bych se z vnoučat radovat nechtěla.
Mně nevadí, když by se chlap zamiloval, propad novýmu sexu, odešel, atd. To je ještě pořád jeho věc, ale pokud nechá nezabezpečenou rodinu, např.s malými dětmi, nezajistí je finančně tak,aby nestrádaly jeho klukovským chováním a to ani citově a přitom se vrhá zařizovat si další, to je svinstvo.
Sice bych se sanžila kontakt děti x táta udržovat, ale určitě bych s ním nechtěla být nadosmrti.
Je to možná i pohodlnost a nechuť zajeté věci měnit. A to je právě to, že čím víc se tomu budu bránit, tím se mi těchto situací bude nabízet. Jak se to říká...o tom odříkaném chlebu.
Upravil(a) Wiki (13. 10. 2009 16:42)
Není tady
pokud manžel opustil manželku, tak neopustil jen ji ale i ty děti...
Tak znova a pomalu - zas až tak nezáleží na tom, jestli je táta fyzicky přítomen v rodině, nebo za dětmi "jen" chodí, ale na tom, kolik své pozornosti, času atd. jim umí dát. Otec vracející se domů tak pozdě, že děti už spí, trávící víkendy v práci nebo svými koníčky, kterého potomci spíše obtěžujou - nebo otec, který s nimi ten "vyměřený" čas prožije tak, že jim ani nepřijde, že není doma každý den?
Aby nedošlo k omylu - ty "tatínky", kteří na svoje rodičovství zapomenou ještě před nabytím právní moci rozvodového rozsudku, nemám na mysli.
tím, že Kryštůfek je tak malinkatej ho ani jako tátu brát nikdy nebude, nebude si ho pamatovat!
Ale to je přece taky tvoje starost, aby malej věděl, kdo je táta. Vždyť říkáš, že za dětmi chodí... tak proč by na něj měl zapomenout?
Není tady
Já neříkám zapomenout, ale asi jako tátu ho brát nebude. Nebude si pamatovat že tu s námi kdy byl celý dny, víkendy apod. Bude si ho pamatovat jen jako tátu na víkendy apod. Samozřejmě že to bude pořád jeho táta i mu to budu říkat, ale pokud jednou s námi bude někdo jiný třeba, asi bude jako tátu brát víc toho druhého. To si myslím já.
Ale nebudu předbíhat, člověk nikdy neví co a jak bude dál. Čas vše vyřeší.
Není tady
Kačátko napsal(a):
agewa napsal(a):
to že "skončil" jako manžel, přece neznamená že musí skončit jako otec.tím bude pořád.Asi máš pravdu, moc se upínám nato že třeba právě ty děti ho donutí aby se vrátil k rodině. Ale souhlasím s názorem Son, že pokud manžel opustil manželku, tak neopustil jen ji ale i ty děti. Ono opravdu táta jen jednou za 14 dní na víkend a pár hodin v týdnu třeba není táta na 100% jak by měl být. A u nás tím, že Kryštůfek je tak malinkatej ho ani jako tátu brát nikdy nebude, nebude si ho pamatovat!
no v tom připadě měl zůstat s manželkou a milenku si přistěhovat domů, s dětma by byl. nebo JAK si to představuješ?
Není tady