6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Káčátko... ani neví, jak moc ti rozumím... U mě u to bude 3/4 roku co odeel a pořád to bolí, ano pořád svého teď u BM miluju... nevím proč, prostě to tak je... Narozeniny bez táty... ty jsme "slavili" teď v srpnu s jeho dcerkou a pro mě to bylo utrpení, e s náma nebyl, zavolal malé, ale já pak celou noc proplakala, ale dá se to zvládnout, děti ti pomůou... A Vánoce? Upřímně, děsně se jich bojím, nevím jak je zvládnu, čím blí jsou tím víc se bojím... ale věřím, e je zvládnu, musím, dětem je přece nepokazím ubrečenýma očima.... A kamarády, ty taky vlastně zavrhl, myslím si, e se před nima stydí za to, co udělal. Jedno vím jistě, kdyby se chtěl vrátit vezmu jej zpět, spousta lidí by mi řekla, e je to velká chyba, ale já s ním proila skoro 11let svého ivota, krásných 11let, občas "detivých" ale prostě to bylo nae, máme spolu děti a e jsme se u rozvedli... no a... pokud se budeme mít rádi, nemusíme být manelé... Neboj, bude lépe, u mého BM platilo vítat jej upravená, namalovaná.... občas tajemná, jako bych se odněkud vrátila a on se tolikrát chtěl zeptat kde jsem byla, e se kolikrát neudrel a zeptal se.... občas jsem před ním uronila nějakou tu slzu, ale to bylo na počátku, co od nás odeel....
Není tady
Kačátko já měla s prvním muem rozvodové stání 23. prosince
a Vánoce?
Ty jsem nakonec vyřeila tak, e jsem s dcerkou rovnou od soudu odjela hory.
V kufru malinkej stromeček, pár dárečků. Take společenská večeře se spoustou lidí nám nedovolila moc smutnit ale hlavně dcerka si to uila a mezi tolika lidma tátu moc nepostrádala.
Já měla sice pozvání na vánoce u rodičů, ale tohle bylo o moc lepí. Protoe mamka by nás litovala.
Drím palečky
Není tady
Blizenka napsal(a):
Je to sila, tolik pribehu se stejnou osnovou..
Ja jen chtela napsat - k tomu, ze zenska v takove situaci premysli, co udelala spatne..
Kdyz jsem se tehdy ptala, proc to udelal, jestli byl se mnou nestastny, rekl, ze nevi, ze byl v dobe, nez si s ni zacal, nejstastnejsi ve svym zivote.. tak a ted babo rad.. Co udelat priste lip, kdyz si chlap, kterej je se mnou nejstastnejsi v zivote, zacne s jinou.. nechapala jsem tehdy, ted mozna chapu, ze ho proste palilo dobre bydlo.
Tehdy neodesel on, odesla jsem ja..on totiz chtel, abych mu dala cas, ze bude s ni i se mnou a rozhodne se.. To jsem nemohla skousnout, tak jsem se odstehovala.. pak jsem se taky doslechla, ze rikal, ze kdybych neodesla, mohlo to dopadnout jinak.. ale clovek ma taky nejakou hrdost, i v takove tezke situaci.
Asi máte kopírák dámy... Vdy u nás to bylo při vysvětlení PROČ ? Prakticky stejné.. Byl jsem astný,nic mi nechybělo... Byl jsem vůl...
Já vám povím co jim bylo- byli "rozmlsaní" rozeraní hajzlíci. Měli vechno a chtěli víc. A protoe si to potřebují sami před sebou nějak omluvit, v době největího úletu hledají nejaké "mouchy " na stávajícím vztahu... Teprve se zpoděním ( a jen někteří) přiznají nahlas, e vlastně udělali hovadinu, které vpodstatě litují...
Schválně si vimněte ve svém okolí vztahů, kde to funguje bez nevěr: Obvykle tam, kde ta dáma je tak trochu potvůrka, která umí toho svého včas zaměstnat, podrbat ego, ve správnou chvilku si tak trochu kňournout o pomoc... Prostě větinu z té strategie, která je těm samostatným a férovým holkám absolutně cizí....
Vím o nejméně 10 vztazích , kde nevěra přila z "rozeranosti", nikoliv z nějakého váného důvodu a vztahové krize. A osobně si myslím, e tomu "tlaku" na normálnost nevěr fakt přispívá "popularizace " v médiích. Vdy kdo nemá milenku , milence , jako by ani neil...
Son- jestli se k sobě budete chtít vrátit- kali na to , co tomu kdo poví. Důleité bude , jestli se budete mít rádi a jste schopni nad tou epizodou udělat čáru fixou. Zase- znám příklad, kde se dva znovu vzali po cca 2leté pauze. Jsou od té doby 14 let spolu a astni. Vyříkáno, zapomenuto. ije se dál.
Son, nespěchej, neupínej se k té představě- ALE pokud to sama chce, podej pomocnou ruku. Nenápadně. Narozeniny: Nechce přijít popřát? Vánoce- mohl bys zapojit holkám to DVD? Nechce salát? Vím, e ho má rád stejný jako já.... Bla, bla , bla... Vak by sis věděla rady.. Jen si nech ústupový prostor.. Absence jeho nynějí milenky , toti stejně tak můe znamenat nástup nějaké "nové kosti", o které zatím neví.. Abys nebyla víc raněná ne potřebuje...
Není tady
zuzi777a napsal(a):
Blizenka napsal(a):
Ja jen chtela napsat - k tomu, ze zenska v takove situaci premysli, co udelala spatne..
Kdyz jsem se tehdy ptala, proc to udelal, jestli byl se mnou nestastny, rekl, ze nevi, ze byl v dobe, nez si s ni zacal, nejstastnejsi ve svym zivote.. tak a ted babo rad.. Co udelat priste lip, kdyz si chlap, kterej je se mnou nejstastnejsi v zivote, zacne s jinou.. nechapala jsem tehdy, ted mozna chapu, ze ho proste palilo dobre bydlo.
Tehdy neodesel on, odesla jsem ja..on totiz chtel, abych mu dala cas, ze bude s ni i se mnou a rozhodne se.. To jsem nemohla skousnout, tak jsem se odstehovala.. pak jsem se taky doslechla, ze rikal, ze kdybych neodesla, mohlo to dopadnout jinak.. ale clovek ma taky nejakou hrdost, i v takove tezke situaci.Asi máte kopírák dámy... Vdy u nás to bylo při vysvětlení PROČ ? Prakticky stejné.. Byl jsem astný,nic mi nechybělo... Byl jsem vůl...
Já vám povím co jim bylo- byli "rozmlsaní" rozeraní hajzlíci. Měli vechno a chtěli víc. A protoe si to potřebují sami před sebou nějak omluvit, v době největího úletu hledají nejaké "mouchy " na stávajícím vztahu... Teprve se zpoděním ( a jen někteří) přiznají nahlas, e vlastně udělali hovadinu, které vpodstatě litují...
Schválně si vimněte ve svém okolí vztahů, kde to funguje bez nevěr: Obvykle tam, kde ta dáma je tak trochu potvůrka, která umí toho svého včas zaměstnat, podrbat ego, ve správnou chvilku si tak trochu kňournout o pomoc... Prostě větinu z té strategie, která je těm samostatným a férovým holkám absolutně cizí....
Vím o nejméně 10 vztazích , kde nevěra přila z "rozeranosti", nikoliv z nějakého váného důvodu a vztahové krize. A osobně si myslím, e tomu "tlaku" na normálnost nevěr fakt přispívá "popularizace " v médiích. Vdy kdo nemá milenku , milence , jako by ani neil...
Son- jestli se k sobě budete chtít vrátit- kali na to , co tomu kdo poví. Důleité bude , jestli se budete mít rádi a jste schopni nad tou epizodou udělat čáru fixou. Zase- znám příklad, kde se dva znovu vzali po cca 2leté pauze. Jsou od té doby 14 let spolu a astni. Vyříkáno, zapomenuto. ije se dál.
Son, nespěchej, neupínej se k té představě- ALE pokud to sama chce, podej pomocnou ruku. Nenápadně. Narozeniny: Nechce přijít popřát? Vánoce- mohl bys zapojit holkám to DVD? Nechce salát? Vím, e ho má rád stejný jako já.... Bla, bla , bla... Vak by sis věděla rady.. Jen si nech ústupový prostor.. Absence jeho nynějí milenky , toti stejně tak můe znamenat nástup nějaké "nové kosti", o které zatím neví.. Abys nebyla víc raněná ne potřebuje...
zřejmě si s nimi ila 24hod, včetně lonice.
Není tady
Byl jsem astný,nic mi nechybělo... Byl jsem vůl...
Jejda, to kdyby slyely milenky....
Není tady
zuzi777a napsal(a):
Asi máte kopírák dámy... Vdy u nás to bylo při vysvětlení PROČ ? Prakticky stejné.. Byl jsem astný,nic mi nechybělo... Byl jsem vůl...
jj, přesně takovou větu jsem sylela... myslím, e jen neví jak z toho vybruslit... ale je to jak píe Zuzi... jsou rozeraní, mají vechno a je jim to málo, chtějí víc... a ve finále nemají nic....
Já se k té představě, e by se vrátil neupínám, u jsem ponaučená... nechávám to plynout a časem uvidíme... kdo ví, třeba nakonec "zakopnu" o někoho jiného a zamiluju se.... U mého nástup nové kosti myslím nehrozí, ale jak se říká, nikdy neříkej nikdy... jj taky jsem si myslela, e mě se to stát nemůe, e by mě opustil... A ano, kdyby se chtěl vrátit, jsem připravená za tím vím hnusem udělat lustou čáru a začít znova, vdy já jsem mu vlastně u odpustila dávno.....
Není tady
a ty si myslí, e chlap dokáe na rovinu říct své eně....lezla jsi mi na nervy tím, e jsi(ječela, byla natvaná, ubrečená, nervozní ...cokoliv), zvlátě , kdy se k ní chce vrátit?
není jednoduí říct, e neví, proč se to stalo?
Není tady
agewa: a ty si myslí, e chlap dokáe na rovinu říct své eně....lezla jsi mi na nervy tím, e jsi(ječela, byla natvaná, ubrečená, nervozní ...cokoliv), zvlátě , kdy se k ní chce vrátit?
Jetě horí je pro něj říct doma na rovinu, e dobře ví, e milenka bude za rok za dva taky ječet, brečet.....
Chytrej chlap to ví, hloupej si to musí vyzkouet .
Pardon, trochu to celé zlehčuji.
Není tady
Tercila napsal(a):
agewa: a ty si myslí, e chlap dokáe na rovinu říct své eně....lezla jsi mi na nervy tím, e jsi(ječela, byla natvaná, ubrečená, nervozní ...cokoliv), zvlátě , kdy se k ní chce vrátit?
Jetě horí je pro něj říct doma na rovinu, e dobře ví, e milenka bude za rok za dva taky ječet, brečet.....
Chytrej chlap to ví, hloupej si to musí vyzkouet .
Pardon, trochu to celé zlehčuji.
ale jo, má pravdu, jen mě fascinuje, jak někdo VÍ, proč v jiné rodině dolo k nevěře. oni toti uváděné důvody nemusí být ty pravé.
Není tady
Jasně... chápu. Ber to tak, e se sem píou do příspěvku velmi zkrácené názory, jinak by to byly romány. Nedá se postihnout a vysvětlit vechno kolem dokola. Asi.
Pokud to tak někdo formuluje, buď k tomu má důvod, nebo třeba něco v ten moment nedomyslel. Je to různé.
Není tady
Není to tak černobílé, jak tady některé píí.
Kdysi jsem si taky myslela, e je. Ale není. Jsou věci mezi nebem a zemí.
Dnes jsem si přečetla v Zeměploe jeden dle mě velmi moudrý kus:
Občas ivot dosáhne onoho zoufalého bodu, kdy nejsprávnějí věci, kterou můeme udělat, je věc patná.
Je to pro mě moc zajímavý podnet k přemýlení.
Teda, ne e by mě to nějak omlouvalo při milování se zadaným muem.
Moná je vechno jenom prostě fatální.
Upravil(a) majkafa (11. 10. 2009 17:47)
Kačátko napsal(a):
Ahoj Sonris, moc děkuju e ses mi ozvala. Tvůj příběh jsem zhruba pročítala take ho troku znám a taky mě to moc mrzí Má pravdu, zaily jsme si a zaíváme hoooodně podobné příběhy. Cítím se úplně stejně tak jako ty. Svého manela pořád velmi miluju i přesto jak moc mi ublíil a ubliuje a udělala bych ve proto aby se vrátil a my byli zase rodina. Jene od něj zájem zatím ádný nevidím. Je teď úplně někde jinde - mylenkama, citama, rozumem, prostě vím. Straaaně se změnil nikdo ho nepoznává, kope kolem sebe a "zavírá dveře" snad vude. Jak jsem u myslím psala, i svého nejlepího kamaráda - vlastně vůbec kamarády, které měl mezi prvními na ebříčku svých hodnot zavrhl. Nechápu
Taky ho svým způsobem nenávidím ale jak píe, kdykoli přijde nejraději bych ho obejmula a u nenechala odejít. Při kadém zavření dveří taky pláču. Ale co je teď správné, jak se chovat? Dávat své city najevo, nebo naopak dělat e jsem děsně vpohodě ikdy to tak není. Nechat ho ít svůj "nový" ivot a moná si pak uvědomí e mu chybí rodina? Ale co kdy u pomýlí budovat si ivot a rodinu jinde? Já fakt nevím . . . Je mi hrozně, jeden den si říkám zvládnu to a druhý den jsem zase tam kde jsem byla . . . v pr...
Já vím, e chce teď vechno čas, ale jak dlouho? Jak dlouho mám čekat? To taky nejde. Mám přece taky nárok na plnohodnotný ivot ne? Chjooo fakt
Jetě nás opustí v době kdy děti budou mít narozeniny - v listopadu, pak vánoce, vůbec si nedokáu představit jak to bude, jak oslavy apod. a hlavně jak tohle zvládnu. Vánoce, narozeniny . . . bez táty?!
A na co vlastně čeká. Zvlá, kdy tedy má ten NÁROK...
Tak se prostě zařiď tak, abys to zvládla.
A nebo si opravdu myslí, e někoho můe DONUTIT, aby byl s tebou, kdy nechce? A je docela fuk, jak ty jeho jednání vidí, zda kolem sebe kope, má výčitky svědomí či je konečně astný a v poho a ty si jen vytváří domněnky, abys to lépe vechno schroupala a přeila...
Dnes jsem jela z Prahy se enou, kterou manel opustil v době, kdy nosila jeho dítě.
Nejprve se vztekala, dávala mu ultimáta, noe na krk a mírovala ho. Taky měla pocit, e má nárok a on ji jen ubliuje a ničí. Nu,moná to byla pravda, jene ona taky časem pochopila, e i kdyby měla stokrát morální právo a dokonce i kdyby existoval zákon na "nevěrníky" a hlavně na ty "mrchy" milenky, bylo by ji to houby platné - nemůe ho donutit, aby ji miloval.
Přestala se vztekat, vyvádět i utápět v sebelítosti. Porodila dítě a po půlroce nastoupila do práce. Je to ambiciozní ena, dovede se o sebe i syna postarat. Manela si sice "neudrela", ale dnes mi řekla, e je to tak nejspí správně - jeho záře rytíře na bílém koni pro ni stejně pohasla.... Vidí jeho i sebe dnes jinýma očima, mnohem reálněji. nezaměňuje přání a touhy za skutečnost. Pochopila, e jeho nevěra jen ukázala slabiny jejich vztahu, které dříve neviděla a ani ona, ani její manel krizi prostě "neustáli"
Má dvě monosti - buď se bude nekonečně litovat a ohánět se svými "nároky" a nebo se k tomu, co se ti stalo - a věř, e se ti to nestalo náhodu a jen tak za nic pro nic - postaví čelem Převezeme zodpovědnost sama za sebe a začně ít svůj vlastní ivot - usnadní vechno nejen sama sobě, ale i dětem, které konečně nebudou muset koukat na ubrečenou a utrápenou mámu.
Přestane posuzovat, kdo za tomůe a bude se zabývat jen svou částí, kterou ses na tom vem určitě podílela.
Dělá to předevím sama pro sebe.
A pokud chce poradit, zkus vnímat předevím někoho, kdo tu situaci u zvládl. A za takového já osobně nepovauji ani toho, kdo si manela udrel za kadou cenu ani toho, kdo po něm neustále pláče a vzdychá.
Za takovou osobu povauji například enu, o které jsem psala.
Ano, mluvím o Nabuko.
Má můj obdiv
A tobě kačátko drím palce, abys se se svou situací vyrovnala přinejmením tak dobře jako právě Nabuko.
BTW - kdy jsem ji tady před lety poradila přesně to, co teď tobě, taky mne ale vůůůůůůbec za to neměla ráda
Tak se dr
Není tady
agewa napsal(a):
zuzi777a napsal(a):
Blizenka napsal(a):
Tehdy neodesel on, odesla jsem ja..on totiz chtel, abych mu dala cas, ze bude s ni i se mnou a rozhodne se.. To jsem nemohla skousnout, tak jsem se odstehovala.. pak jsem se taky doslechla, ze rikal, ze kdybych neodesla, mohlo to dopadnout jinak.. ale clovek ma taky nejakou hrdost, i v takove tezke situaci.Asi máte kopírák dámy... Vdy u nás to bylo při vysvětlení PROČ ? Prakticky stejné.. Byl jsem astný,nic mi nechybělo... Byl jsem vůl...
Son, nespěchej, neupínej se k té představě- ALE pokud to sama chce, podej pomocnou ruku. Nenápadně. Narozeniny: Nechce přijít popřát? Vánoce- mohl bys zapojit holkám to DVD? Nechce salát? Vím, e ho má rád stejný jako já.... Bla, bla , bla... Vak by sis věděla rady.. Jen si nech ústupový prostor.. Absence jeho nynějí milenky , toti stejně tak můe znamenat nástup nějaké "nové kosti", o které zatím neví.. Abys nebyla víc raněná ne potřebuje...zřejmě si s nimi ila 24hod, včetně lonice.
Agewa- mám to z obou prvých ruk. Jasně , e nemohu vědět komplet vechno, ale jsou to shodou okolností lidé, kteří zůstali spolu a měla jsem monost mluvit s oběma stranami "PO". A vývin některých nevěr jsem sledovala den po dni. Včetně lítání nádobí a svrků z oken..
Nemyslím si vůbec, e je jen jedno schema pro vznik nevěry. Naopak. Třeba můj první mu byl (a stále je) lovec ze sportu. Prostě má potřebu mít v posteli nepříli okoukané zboí. Celoivotně. Sice se "drí" v dlouhodobém vztahu, ale podvádí manelku celé manelství. Je to prototyp chlapa , kterému milenky skočí na sladké řeči aby si vzápětí rvaly vlasy, kdy je pole do háje. Můe mě těit, e jsem byla jedna z mála , která dala kopajdy jemu...
Znám i vztahy s nevěrou ze zoufalství- doma to neklape, endorfiny se shání pokoutně jinde. Momentálně nejčerstvějí je story jedné paní 64leté, která roky pečovala o nemocného manela a měla přítele. Te´d manel umřel a jsou spolu s partnerem ofiko. Neschvaluji to sama za sebe- nemohla bych dělit city, neumím to, ale ji jsem tak nějak lidsky pochopila. Bylo to pro ni těké, manel byl zarputilý, nemoc ho rozerala nejen tělesně ale i psychicky. O mrtvým sice jen dobře- ale jeho okolí trpělo s ním.
Nebo milenky ze ziskuchtivosti- jsou, ne e ne. Mého éfa kdysi v práci uhnala podřízená i o dítě aby dostala funkci. Přitom její manel byl a je s ní, spolu cvrlikají jak hrdličky... Ale ta funkce, ta jí tolik chyběla... e se dítě tak trochu podobá éfovi, je věc jiná...
Těch důvodů je moc, ale o té "rozeranosti" - to bohuel často platí. Jen si to málokdy ti dotyční vůbec chtějí připustit. Ono toti přiznat , e vlastně důvod vpodstatě váný nebyl- to se blbě říká sám sobě nato druhému. Zvlá kdy je tak jednoduché nakydat vinu na partnera. - Ona nevařila( vařila blafy), ona ztloustla(zhubla, zbábovatěla), ona se nestarala ( příli starala....) On málo vydělával, upřednostňoval kamarády, nepomáhal.....
Není tady
agewa napsal(a):
a ty si myslí, e chlap dokáe na rovinu říct své eně....lezla jsi mi na nervy tím, e jsi(ječela, byla natvaná, ubrečená, nervozní ...cokoliv), zvlátě , kdy se k ní chce vrátit?
Jetě tohle mě zaujalo- pokud to ten chlap neudělá- neřekne krizové momenty, které mu ve vztahu vadily, ten vztah se nijak extrémně zachránit nepovede. I takové návraty jsou. Vrátí se k sobě z nějakých "externích" důvodů( majetek, děti). To by byla ovem velká koda- "doít" v něčem, co vlastně nechci. A takové "blbě slepené" vztahy se rozpadají.
V mém případě VÍM, e se vrátil( respektive zůstal) kvůli mě. Nikdo s kým iji tak dlouho by se nedokázal přetvařovat tak dlouho a tak dobře abych si toho "faleného tónu" nevimla. Jeho nevěru(změny v chování) jsem registrovala ani ne po 14 dnech. Jen jsem nechtěla vůbec připustit , e by on- Pan Dokonalý takhle zblbnul.Hledala jsem chyby v práci, únavě, nemoci....
A "vady" v naem vztahu? Byla jsem moc samostatná. Měl pocit , e ho u asi nepotřebuju. "Odstrčený" k natěené milence.
Upravil(a) zuzi777a (11. 10. 2009 21:37)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
A pokud chce poradit, zkus vnímat předevím někoho, kdo tu situaci u zvládl. A za takového já osobně nepovauji ani toho, kdo si manela udrel za kadou cenu ani toho, kdo po něm neustále pláče a vzdychá.
Za takovou osobu povauji například enu, o které jsem psala.
Ano, mluvím o Nabuko.
Má můj obdiv :stolt:
A tobě kačátko drím palce, abys se se svou situací vyrovnala přinejmením tak dobře jako právě Nabuko.
BTW - kdy jsem ji tady před lety poradila přesně to, co teď tobě, taky mne ale vůůůůůůbec za to neměla ráda lolstolt
Tak se dr stolt
Nemá cenu toto vytučnit, neb bych musela celý tento úryvek tak dát.
Take předevím - od kdy přesně Pandoro ví, e někdo něco nezvládl a někdo naopak cosi zvládl? Píe o Nabuko, e situaci zvládla - no, polemizuju s tebou, neb si to nemyslím. Ovem pokud ty za zvládnutí situace povauje stát se otrlou, cynickou, studeným čumákem...pak ano, je přesně podle tvého gusta. Situaci fakt zvládla s přehledem a pod tvou taktovou opravdu skvěle, potřebuje popláccat po rameni a manelku (partnerku) jejího zadaného milence hodit do katule - nezvládla situaci, moná brečí, kňučí, hysterčí, váe mue na řetěz a drí ho za kadou cenu, nebo dle tvých měřítek patří do kolonky těch, co nezvládly...
Take ano - nepovauji za někoho, kdo zvládl situaci právě Nabuko. Naopak povauji za někoho, kdo ji zvládl právě třeba Zuzi (o té se tu nepřímo zmiňuje, e? Protoe tu napsala svůj názor, s kterým ty bytostně nesouhlasí...). Ví, ono toti té Nabuko ani nic jiného nezbývalo, ne nastalou situaci zvládnout a začít jít dál sama, nebo byla právě ona tou, co těce nezvládala - proto také její manel od ní utekl a ani neměl tendence se do "toho" zpět vracet. Kdyby toti situaci zvládla, měla by svého manela po svém boku a za ruku by drel jejího syna. Vyplhat se z bahna po zádech jiné eně je toti dost neslavné vítězství a poukazování na zvládnutí situace.
Není tady
Není tady
Pisatel napsal(a):
http://zena.centrum.cz/sex-vztahy/vse-o-sexu/2009/10/12/clanky/odbornici-tvrdi-nevere-nelze-zabranit/
Pisálku, tenhle článeček jsem také ráno louskala. Jene tady ( na tomhle vlákně) vůbec nejde o zabránění případné nevěře. Jde o to - jak ít po ní.
Jak přeít, zpracovat, pokusit se slepit, nebo nahradit to původní něčíím lepím nebo alespoň stejně kvalitním...
Mmch. článeček byl opět veeelmi populisticky laděný... Styl: je to ouplně normální, mui mají samozřejmě "dispozice" ( zřejmě nikoliv mozkové závity ) , eny jsou závislačky...
O tom, e se dá přeít, zpracovat, pouít pro "lepí zítřky" jen okrajová zmínka.
Já jsem tenkrát v prvním příspěvku sem napsala , e nám doma nevěra pomohla. Myslím, e chybí pohled z těch pólů, kde se vztah udrel, zlepil, posunul do vyrovnaného... Chudáci podvedenky a podvedenci mají toti po "ráně mezi oči" pocit, e svět se točí obráceně, e není cesta ven. A přitom je kolem spousta příkladů, e to jde.
Sice to některým přispěvovatelům dělá rudo před očima, ale jde to i po razantním řezu. Stejně jako lze se vrátit a zůstat po třeba víceleté odmlce. Nebo se nadobro rozejít a přestat se vídat. Nebo skákat ze vztahu do vztahu a dělat vlastním přičiněním neastnými dalí lidičky, kteří mi nikdy neublíili. Jo, přeítt lze různě.
Zklamčo- osobně si nemyslím, e Pandorra se ometla o mě . Sice to cosi připomíná , ale nevidím se v tom. Pro mě "za kadou cenu " znamená plazení po kolenou, hlídkování se stopkami v ruce, stihačkoidní mánie- a tím jsem nikdy netrpěla.. Ono někdo těko chápe pokud to sám nezná, e spolu mohou být i lidi, kteří pochybení druhého přeijí bez újmy na egu. Kdybych řekla , e si teď s manou děláme oba z podobných věcí srandičky, zase se do mě někdo pustí, jak ho poniuju, nebo tak...
Pokud by měla být Nabuko dávana za "univerzální příklad", tak myslím e jím opravdu není.
Těhule, která vcelku zvládá manelův úlet ( i kdy s prvky, které jsou spíe blií mě a Zklamče) a je tu na vláknech chválená i "opozicí"je Mada77. Mě se také líbí jak se drí. Velmi mi připomíná svou otevřeností a vcelku nadhledovým přístupem to, co povauji za dobré pro kadý vztah- umět si dělat pr... i kdy jsem na lopatě....
Nabuko se sice vyvihla moná ekonomicky, je soběstačná, ale podle toho, co tu občas psala , tak ve vlastní krizi vztahu po*s*r*a*la , co se dalo. A pokud je s tím skutečně srovnanná nyní, tak před 2měsíci tomu tak rozhodně nebylo(- vycházím pouze z toho , co sem sama Nabuko psala) Jene ít se musí i dál. Je moná dobrým příkladem pro ty, které ze vztahu vycoufaly, utekly ( nebo ho pohnojily obdobně) jak ít ve vzdálenějím horizontu. Niikoliv pro ty, které chtějí "slepovat" a pokouejí se dát dohromady stávající vztah.
Není tady
Podža mňa je Mada v úplne inej situácii, preto sa mi nezdá vhodná ako vzor pre Káčátko. To Nabuko je svojou situáciou asi bliie... a zrejme aj prvými reakciami. Mada má od začiaktu zrelie postoje a správanie, ale myslím, e aj Káčátko k nim postupne dospeje. Ja by som radila prečíta si oba príbehy a trebárs porovnáva, hžada paralely.
Není tady
Selima napsal(a):
Podža mňa je Mada v úplne inej situácii, preto sa mi nezdá vhodná ako vzor pre Káčátko. To Nabuko je svojou situáciou asi bliie... a zrejme aj prvými reakciami. Mada má od začiaktu zrelie postoje a správanie, ale myslím, e aj Káčátko k nim postupne dospeje. Ja by som radila prečíta si oba príbehy a trebárs porovnáva, hžada paralely.
Taky si myslím, e to kačátko zvládne.
A u s manelem za ruku a nebo s klidem v srdci a láskou k němu, by bude s někým jiným a někde jinde
Není tady
Jinak Nabuko promiň, váím si tě a ani ve snu by mne nenapdlo, jakým červeným hadrem to zase zamávám
Není tady
Děkuju Pandorrko, snad má pravdu a zvládnu to jak říká buď s manou zpátky ruku v ruce co bych si teď nepřála víc, nebo pak třeba časem s někým jiným
Myslím, e vánoce budou rozhodující. Nevím, mám takové pocity. Prostě pokud dá přednost na vánoce jí před dětmi, je to jasné a není důvod proč bych s ním měla být nadále nebo tedy o něj bojovat. Pokud vánoce s ním pohnou, dá přednost nám, pak pořád naděje bude.
Není tady
Kačátko,
vánoce jsou rodinné svátky, je to taková magická doba..... moná, e právě tehdy dělá člověk spí rozhodnutí podle momentálních emocí ne podle svých skutečných přání....
Zkus nic neopidmiňovat a nic neočekávat, soustřeď se na sebe a na děti, nepřeruuj kontakt s manelem, ale ho ani zbytečně nevyhledávej.
Časem určitě získá odstup a nadhled, stejně jako mnou u zmíněná Nabuko dokáe pak zhodnotit, co jsi provihla, udělala jinak ne jsi vlastně asi tehdy měla a chtěla, ale přesně tak, jak jsi momentálně uměla.
A nebude si za to muset sypat popel na hlavu, protoe bude vědět, e tak je to správně
Bude moci jít dál
Já ti přeji, aby to dopadlo pro tebe nejlépe, jak jen můe a abys poznala včas, jak to NEJLÉPE vlastně je
Není tady
Kačátko napsal(a):
Děkuju Pandorrko, snad má pravdu a zvládnu to jak říká buď s manou zpátky ruku v ruce co bych si teď nepřála víc, nebo pak třeba časem s někým jiným
Myslím, e vánoce budou rozhodující. Nevím, mám takové pocity. Prostě pokud dá přednost na vánoce jí před dětmi, je to jasné a není důvod proč bych s ním měla být nadále nebo tedy o něj bojovat. Pokud vánoce s ním pohnou, dá přednost nám, pak pořád naděje bude.
neměla jsi napsat...........jí před tebou?
o děti přeci zájem má,píe, e v rámci moností si je bere a stará se o ně.
přece nechce ,aby se vrátil JEN kvůli dětem
Není tady
agewa napsal(a):
Kačátko napsal(a):
Myslím, e vánoce budou rozhodující. Nevím, mám takové pocity. Prostě pokud dá přednost na vánoce jí před dětmi, je to jasné a není důvod proč bych s ním měla být nadále nebo tedy o něj bojovat. Pokud vánoce s ním pohnou, dá přednost nám, pak pořád naděje bude.neměla jsi napsat...........jí před tebou?
přece nechce ,aby se vrátil JEN kvůli dětem
Já za sebe tohle nechci, chtěla bych aby se vrátil ke mě...
Není tady
Deborah napsal(a):
agewa napsal(a):
Kačátko napsal(a):
Myslím, e vánoce budou rozhodující. Nevím, mám takové pocity. Prostě pokud dá přednost na vánoce jí před dětmi, je to jasné a není důvod proč bych s ním měla být nadále nebo tedy o něj bojovat. Pokud vánoce s ním pohnou, dá přednost nám, pak pořád naděje bude.neměla jsi napsat...........jí před tebou?
přece nechce ,aby se vrátil JEN kvůli dětemJá za sebe tohle nechci, chtěla bych aby se vrátil ke mě...
Ale ty jsi ho poslala pryč, vůbec jsi ho nenechala se rozhodnout ......
Kadý má právo udělat chybu a on chudák ne se rozkoukal, měla jsi děti svěřené do své péče a on na oplátku si podal ádost o rozvod
Není tady