Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 10. 10. 2009 22:01

Deborah
♥♥♥♥♥♥-
Místo: někde u nás...

Re: Je nějaká šance,naděje že se vrátí zpět?

Káčátko... ani nevíš, jak moc ti rozumím... U mě už to bude 3/4 roku co odešel a pořád to bolí, ano pořád svého teď už BM miluju... nevím proč, prostě to tak je... Narozeniny bez táty... ty jsme "slavili" teď v srpnu s jeho dcerkou a pro mě to bylo utrpení, že s náma nebyl, zavolal malé, ale já pak celou noc proplakala, ale dá se to zvládnout, děti ti pomůžou... A Vánoce? Upřímně, děsně se jich bojím, nevím jak je zvládnu, čím blíž jsou tím víc se bojím... ale věřím, že je zvládnu, musím, dětem je přece nepokazím ubrečenýma očima.... A kamarády, ty taky vlastně zavrhl, myslím si, že se před nima stydí za to, co udělal. Jedno vím jistě, kdyby se chtěl vrátit vezmu jej zpět, spousta lidí by mi řekla, že je to velká chyba, ale já s ním prožila skoro 11let svého života, krásných 11let, občas "deštivých" ale prostě to bylo naše, máme spolu děti a že jsme se už rozvedli... no a... pokud se budeme mít rádi, nemusíme být manželé... Neboj, bude lépe, u mého BM platilo vítat jej upravená, namalovaná.... občas tajemná, jako bych se odněkud vrátila a on se tolikrát chtěl zeptat kde jsem byla, že se kolikrát neudržel a zeptal se.... občas jsem před ním uronila nějakou tu slzu, ale to bylo na počátku, co od nás odešel....

Není tady

#27 11. 10. 2009 8:09

jája-pája
♥♥♥♥♥--
Místo: pražák jako poleno :)

Kačátko já měla s prvním mužem rozvodové stání 23. prosince butter
a Vánoce?
Ty jsem nakonec vyřešila tak, že jsem s dcerkou rovnou od soudu odjela hory.
V kufru malinkej stromeček, pár dárečků. Takže společenská večeře se spoustou lidí nám nedovolila moc smutnit ale hlavně dcerka si to užila a mezi tolika lidma tátu moc nepostrádala.
Já měla sice pozvání na vánoce u rodičů, ale tohle bylo o moc lepší. Protože mamka by nás litovala.
Držím palečky

Není tady

#28 11. 10. 2009 13:39

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Blizenka napsal(a):

Je to sila, tolik pribehu se stejnou osnovou..
Ja jen chtela napsat - k tomu, ze zenska v takove situaci premysli, co udelala spatne..
Kdyz jsem se tehdy  ptala, proc to udelal, jestli byl se mnou nestastny, rekl, ze nevi, ze byl v dobe, nez si s ni zacal, nejstastnejsi ve svym zivote.. tak a ted babo rad.. Co udelat priste lip, kdyz si chlap, kterej je se mnou nejstastnejsi v zivote, zacne s jinou.. nechapala jsem tehdy, ted mozna chapu, ze ho proste palilo dobre bydlo.
Tehdy neodesel on, odesla jsem ja..on totiz chtel, abych mu dala cas, ze bude s ni i se mnou a rozhodne se.. To jsem nemohla skousnout, tak jsem se odstehovala.. pak jsem se taky doslechla, ze rikal, ze kdybych neodesla, mohlo to dopadnout jinak.. ale clovek ma taky nejakou hrdost, i v takove tezke situaci.

Asi máte kopírák dámy... lol Vždy u nás to bylo při vysvětlení PROČ ?  Prakticky stejné.. Byl jsem šastný,nic mi nechybělo... Byl jsem vůl...
Já vám povím co jim bylo- byli "rozmlsaní" rozežraní hajzlíci. Měli všechno a chtěli víc. A protože si to potřebují sami před sebou nějak omluvit, v době největšího úletu hledají nejaké "mouchy " na stávajícím vztahu... Teprve se zpožděním ( a jen někteří) přiznají nahlas, že  vlastně  udělali hovadinu, které vpodstatě litují...
Schválně si všimněte ve svém okolí vztahů, kde to funguje bez nevěr: Obvykle tam, kde ta dáma je tak trochu potvůrka, která umí toho svého  včas zaměstnat, podrbat ego, ve správnou chvilku si tak trochu  kňournout o  pomoc... Prostě většinu  z té strategie, která je těm samostatným a férovým holkám absolutně cizí....
   Vím o nejméně 10 vztazích , kde nevěra přišla  z "rozežranosti", nikoliv z nějakého vážného důvodu a vztahové krize.  A osobně si myslím, že  tomu "tlaku" na  normálnost nevěr fakt přispívá  "popularizace " v médiích. Vždy kdo nemá milenku , milence , jako by ani nežil... usch
Son- jestli se k sobě budete chtít vrátit- kašli na to , co tomu  kdo poví. Důležité bude , jestli se budete mít rádi a jste  schopni   nad tou epizodou udělat čáru fixou.   Zase- znám  příklad, kde se dva  znovu vzali po  cca 2leté pauze. Jsou od té doby 14 let spolu a šastni. Vyříkáno, zapomenuto. Žije se dál.
Son, nespěchej, neupínej se k té představě- ALE pokud to sama chceš, podej pomocnou ruku. Nenápadně.  Narozeniny: Nechceš přijít popřát?  Vánoce- mohl bys zapojit  holkám to DVD? Nechceš salát? Vím, že ho mᚠrád stejný jako já.... Bla, bla , bla... Však by sis věděla rady.. tummenupp Jen si nech ústupový prostor.. Absence jeho nynější milenky , totiž stejně tak může znamenat  nástup nějaké "nové kosti", o které zatím nevíš.. Abys nebyla víc raněná než potřebuješ...

Není tady

#29 11. 10. 2009 13:45

agewa
♥♥♥♥♥♥-

zuzi777a napsal(a):

Blizenka napsal(a):

Ja jen chtela napsat - k tomu, ze zenska v takove situaci premysli, co udelala spatne..
Kdyz jsem se tehdy  ptala, proc to udelal, jestli byl se mnou nestastny, rekl, ze nevi, ze byl v dobe, nez si s ni zacal, nejstastnejsi ve svym zivote.. tak a ted babo rad.. Co udelat priste lip, kdyz si chlap, kterej je se mnou nejstastnejsi v zivote, zacne s jinou.. nechapala jsem tehdy, ted mozna chapu, ze ho proste palilo dobre bydlo.
Tehdy neodesel on, odesla jsem ja..on totiz chtel, abych mu dala cas, ze bude s ni i se mnou a rozhodne se.. To jsem nemohla skousnout, tak jsem se odstehovala.. pak jsem se taky doslechla, ze rikal, ze kdybych neodesla, mohlo to dopadnout jinak.. ale clovek ma taky nejakou hrdost, i v takove tezke situaci.

Asi máte kopírák dámy... lol Vždy u nás to bylo při vysvětlení PROČ ?  Prakticky stejné.. Byl jsem šastný,nic mi nechybělo... Byl jsem vůl...
Já vám povím co jim bylo- byli "rozmlsaní" rozežraní hajzlíci. Měli všechno a chtěli víc. A protože si to potřebují sami před sebou nějak omluvit, v době největšího úletu hledají nejaké "mouchy " na stávajícím vztahu... Teprve se zpožděním ( a jen někteří) přiznají nahlas, že  vlastně  udělali hovadinu, které vpodstatě litují...
Schválně si všimněte ve svém okolí vztahů, kde to funguje bez nevěr: Obvykle tam, kde ta dáma je tak trochu potvůrka, která umí toho svého  včas zaměstnat, podrbat ego, ve správnou chvilku si tak trochu  kňournout o  pomoc... Prostě většinu  z té strategie, která je těm samostatným a férovým holkám absolutně cizí....
  Vím o nejméně 10 vztazích , kde nevěra přišla  z "rozežranosti", nikoliv z nějakého vážného důvodu a vztahové krize. A osobně si myslím, že  tomu "tlaku" na  normálnost nevěr fakt přispívá  "popularizace " v médiích. Vždy kdo nemá milenku , milence , jako by ani nežil... usch
Son- jestli se k sobě budete chtít vrátit- kašli na to , co tomu  kdo poví. Důležité bude , jestli se budete mít rádi a jste  schopni   nad tou epizodou udělat čáru fixou.   Zase- znám  příklad, kde se dva  znovu vzali po  cca 2leté pauze. Jsou od té doby 14 let spolu a šastni. Vyříkáno, zapomenuto. Žije se dál.
Son, nespěchej, neupínej se k té představě- ALE pokud to sama chceš, podej pomocnou ruku. Nenápadně.  Narozeniny: Nechceš přijít popřát?  Vánoce- mohl bys zapojit  holkám to DVD? Nechceš salát? Vím, že ho mᚠrád stejný jako já.... Bla, bla , bla... Však by sis věděla rady.. tummenupp Jen si nech ústupový prostor.. Absence jeho nynější milenky , totiž stejně tak může znamenat  nástup nějaké "nové kosti", o které zatím nevíš.. Abys nebyla víc raněná než potřebuješ...

zřejmě si s nimi žila 24hod, včetně ložnice.

Není tady

#30 11. 10. 2009 14:16

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Byl jsem šastný,nic mi nechybělo... Byl jsem vůl...

Jejda, to kdyby slyšely milenky.... hmm smile

Není tady

#31 11. 10. 2009 14:24

Deborah
♥♥♥♥♥♥-

zuzi777a napsal(a):

Vím o nejméně 10 vztazích , kde nevěra přišla  z "rozežranosti", nikoliv z nějakého vážného důvodu a vztahové krize.  A osobně si myslím, že  tomu "tlaku" na  normálnost nevěr fakt přispívá  "popularizace " v médiích. Vždy kdo nemá milenku , milence , jako by ani nežil... usch

jj, přesně takovou větu jsem sylšela... myslím, že jen neví jak z toho vybruslit... ale je to jak píšeš Zuzi... jsou rozežraní, mají všechno a je jim to málo, chtějí víc... a ve finále nemají nic....
Já se k té představě, že by se vrátil neupínám, už jsem ponaučená... nechávám to plynout a časem uvidíme... kdo ví, třeba nakonec "zakopnu" o někoho jiného a zamiluju se.... U mého nástup nové kosti myslím nehrozí, ale jak se říká, nikdy neříkej nikdy... jj taky jsem si myslela, že mě se to stát nemůže, že by mě opustil... A ano, kdyby se chtěl vrátit, jsem připravená za tím vším hnusem udělat lustou čáru a začít znova, vždy já jsem mu vlastně už odpustila dávno.....

Není tady

#32 11. 10. 2009 15:08

agewa
♥♥♥♥♥♥-

a ty si myslíš, že chlap dokáže na rovinu říct své ženě....lezla jsi mi na nervy tím, že jsi(ječela, byla naštvaná, ubrečená, nervozní ...cokoliv), zvláště , když se k ní chce vrátit?
není jednodušší říct, že neví, proč se to stalo?

Není tady

#33 11. 10. 2009 15:26

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

agewa: a ty si myslíš, že chlap dokáže na rovinu říct své ženě....lezla jsi mi na nervy tím, že jsi(ječela, byla naštvaná, ubrečená, nervozní ...cokoliv), zvláště , když se k ní chce vrátit?

Ještě horší je pro něj říct doma na rovinu, že dobře ví, že milenka bude za rok za dva taky ječet, brečet..... big_smile
Chytrej chlap to ví, hloupej si to musí vyzkoušet big_smile.
Pardon, trochu to celé zlehčuji. smile

Není tady

#34 11. 10. 2009 16:36

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

agewa: a ty si myslíš, že chlap dokáže na rovinu říct své ženě....lezla jsi mi na nervy tím, že jsi(ječela, byla naštvaná, ubrečená, nervozní ...cokoliv), zvláště , když se k ní chce vrátit?

Ještě horší je pro něj říct doma na rovinu, že dobře ví, že milenka bude za rok za dva taky ječet, brečet..... big_smile
Chytrej chlap to ví, hloupej si to musí vyzkoušet big_smile.
Pardon, trochu to celé zlehčuji. smile

ale jo, mᚠpravdu, jen mě fascinuje, jak někdo VÍ, proč v jiné rodině došlo k nevěře. oni totiž uváděné důvody nemusí být ty pravé.

Není tady

#35 11. 10. 2009 16:44

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Jasně... chápu. Ber to tak, že se sem píšou do příspěvku velmi zkrácené názory, jinak by to byly romány. Nedá se postihnout a vysvětlit všechno kolem dokola. Asi. smile
Pokud to tak někdo formuluje, buď k tomu má důvod, nebo třeba něco v ten moment nedomyslel. Je to různé.

Není tady

#36 11. 10. 2009 17:43

majkafa
Host

Není to tak černobílé, jak tady některé píší.
Kdysi jsem si taky myslela, že je. Ale není. Jsou věci mezi nebem a zemí.
Dnes jsem si přečetla v Zeměploše jeden dle mě velmi moudrý kus:
Občas život dosáhne onoho zoufalého bodu, kdy nejsprávnější věci, kterou můžeme udělat, je věc špatná.
Je to pro mě moc zajímavý podnet k přemýšlení.
Teda, ne že by mě to nějak omlouvalo při milování se zadaným mužem.
Možná je všechno jenom prostě fatální. smile

Upravil(a) majkafa (11. 10. 2009 17:47)

#37 11. 10. 2009 19:47

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Kačátko napsal(a):

Ahoj Sonris, moc děkuju že ses mi ozvala. Tvůj příběh jsem zhruba pročítala takže ho trošku znám a taky mě to moc mrzí grater Mᚠpravdu, zažily jsme si a zažíváme hoooodně podobné příběhy. Cítím se úplně stejně tak jako ty. Svého manžela pořád velmi miluju i přesto jak moc mi ublížil a ubližuje a udělala bych vše proto aby se vrátil a my byli zase rodina. Jenže od něj zájem zatím žádný nevidím. Je teď úplně někde jinde - myšlenkama, citama, rozumem, prostě vším. Straaašně se změnil nikdo ho nepoznává, kope kolem sebe a "zavírá dveře" snad všude. Jak jsem už myslím psala, i svého nejlepšího kamaráda - vlastně vůbec kamarády, které měl mezi prvními na žebříčku svých hodnot zavrhl. Nechápu dumbom
Taky ho svým způsobem nenávidím ale jak píšeš, kdykoli přijde nejraději bych ho obejmula a už nenechala odejít. Při každém zavření dveří taky pláču. Ale co je teď správné, jak se chovat? Dávat své city najevo, nebo naopak dělat že jsem děsně vpohodě ikdyž to tak není. Nechat ho žít svůj "nový" život a možná si pak uvědomí že mu chybí rodina? Ale co když už pomýšlí budovat si život a rodinu jinde? Já fakt nevím . . . grater  Je mi hrozně, jeden den si říkám zvládnu to a druhý den jsem zase tam kde jsem byla  . . . v pr...
Já vím, že chce teď všechno čas, ale jak dlouho? Jak dlouho mám čekat? To taky nejde. Mám přece taky nárok na plnohodnotný život ne? Chjooo fakt dumbom

Ještě nás opustí v době kdy děti budou mít narozeniny - v listopadu, pak vánoce, vůbec si nedokážu představit jak to bude, jak oslavy apod. a hlavně jak tohle zvládnu. Vánoce, narozeniny . . .  bez táty?!

A na co vlastně čekáš. Zvl᚝, když tedy mᚠten NÁROK...
Tak se prostě zařiď tak, abys to zvládla.
A nebo si opravdu myslíš, že někoho můžeš DONUTIT, aby byl s tebou, když nechce? A je docela fuk, jak ty jeho jednání vidíš, zda kolem sebe kope, má výčitky svědomí či je konečně šastný a v poho a ty si jen vytváříš domněnky, abys to lépe všechno schroupala a přežila...

Dnes jsem jela z Prahy se ženou, kterou manžel opustil v době, kdy nosila jeho dítě.
Nejprve se vztekala, dávala mu ultimáta, nože na krk a šmírovala ho. Taky měla pocit, že má nárok a on ji jen ubližuje a ničí. Nu,možná to byla pravda, jenže ona taky časem pochopila, že i kdyby měla stokrát morální právo a dokonce i kdyby existoval zákon na "nevěrníky" a hlavně na ty "mrchy" milenky, bylo by ji to houby platné - nemůže ho donutit, aby ji miloval.
Přestala se vztekat, vyvádět i utápět v sebelítosti. Porodila dítě a po půlroce nastoupila do práce. Je to ambiciozní  žena, dovede se o sebe i syna postarat. Manžela si sice "neudržela", ale dnes mi řekla, že je to tak nejspíš správně - jeho záře rytíře na bílém koni pro ni stejně pohasla.... Vidí jeho i sebe dnes jinýma očima, mnohem reálněji. nezaměňuje přání a touhy za skutečnost. Pochopila, že jeho nevěra jen ukázala slabiny jejich vztahu, které dříve neviděla a ani ona, ani její manžel krizi prostě "neustáli"

Mᚠdvě možnosti - buď se budeš nekonečně litovat a ohánět se svými "nároky" a nebo se k tomu, co se ti stalo - a věř, že se ti to nestalo náhodu a jen tak za nic pro nic - postavíš čelem Převezemeš zodpovědnost sama za sebe a začněš žít svůj vlastní život - usnadníš všechno nejen sama sobě, ale i dětem, které konečně nebudou muset koukat na ubrečenou a utrápenou mámu.
Přestaneš posuzovat, kdo za tomůže a budeš se zabývat jen svou částí, kterou ses na tom všem určitě podílela.
Dělᚠto především sama pro sebe.

A pokud chceš poradit, zkus vnímat především někoho, kdo tu situaci už zvládl. A za takového já osobně nepovažuji ani toho, kdo si manžela udržel za každou cenu ani toho, kdo po něm neustále pláče a vzdychá.

Za takovou osobu považuji například ženu, o které jsem psala.
Ano, mluvím o Nabuko.
Má můj obdiv stolt

A tobě kačátko držím palce, abys se se svou situací vyrovnala přinejmenším tak dobře jako právě Nabuko.
BTW - když jsem ji tady před lety poradila přesně to, co teď tobě, taky mne ale vůůůůůůbec za to neměla ráda lolstolt
Tak se drž stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#38 11. 10. 2009 21:10

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

agewa napsal(a):

zuzi777a napsal(a):

Blizenka napsal(a):

Vím o nejméně 10 vztazích , kde nevěra přišla  z "rozežranosti", nikoliv z nějakého vážného důvodu a vztahové krize. A osobně si myslím, že  tomu "tlaku" na  normálnost nevěr fakt přispívá  "popularizace " v médiích. Vždy kdo nemá milenku , milence , jako by ani nežil... usch

zřejmě si s nimi žila 24hod, včetně ložnice.

Agewa-  mám to  z obou prvých ruk. stolt  Jasně , že nemohu vědět komplet všechno, ale  jsou to shodou okolností lidé, kteří zůstali spolu  a měla jsem možnost mluvit s oběma stranami  "PO".    A vývin některých  nevěr jsem sledovala   den po dni. Včetně lítání nádobí a  svršků z oken.. tongue
Nemyslím si  vůbec, že je jen jedno schema pro  vznik nevěry. Naopak.    Třeba můj první muž byl  (a stále je) lovec ze sportu.  Prostě  má potřebu  mít v posteli nepříliš okoukané zboží. Celoživotně. Sice  se "drží" v dlouhodobém vztahu, ale podvádí manželku celé manželství.  Je to prototyp chlapa , kterému milenky skočí na sladké řeči aby si vzápětí rvaly  vlasy, když je  pošle do háje.   Může mě těšit, že jsem byla jedna z mála , která dala kopajdy jemu... vissla
   Znám  i vztahy s nevěrou  ze zoufalství- doma to neklape, endorfiny se  shání pokoutně jinde. Momentálně nejčerstvější je story jedné paní 64leté, která roky  pečovala o   nemocného manžela a měla přítele.  Te´d manžel umřel a jsou spolu s partnerem ofiko. Neschvaluji  to sama za sebe- nemohla bych dělit city, neumím to, ale ji jsem tak nějak lidsky pochopila. Bylo to pro ni těžké, manžel byl  zarputilý, nemoc ho rozežrala nejen tělesně ale i psychicky. O mrtvým sice jen dobře- ale jeho okolí  trpělo s ním.
Nebo milenky ze ziskuchtivosti- jsou, ne že ne.  Mého šéfa kdysi v práci  uhnala  podřízená i o dítě aby dostala funkci. big_smile Přitom její manžel byl a je  s ní, spolu cvrlikají jak hrdličky... Ale ta funkce, ta jí tolik chyběla... Že se dítě tak trochu podobá šéfovi, je věc jiná...tongue
Těch důvodů je moc, ale  o té "rozežranosti" - to bohužel často platí.   Jen si to  málokdy ti dotyční vůbec chtějí připustit. Ono totiž přiznat , že vlastně důvod  vpodstatě vážný nebyl- to se blbě říká sám sobě natož druhému.  Zvl᚝ když je tak jednoduché nakydat vinu na partnera. - Ona nevařila( vařila blafy), ona ztloustla(zhubla, zbábovatěla), ona se nestarala ( příliš starala....) On málo vydělával,  upřednostňoval kamarády, nepomáhal.....

Není tady

#39 11. 10. 2009 21:35

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

agewa napsal(a):

a ty si myslíš, že chlap dokáže na rovinu říct své ženě....lezla jsi mi na nervy tím, že jsi(ječela, byla naštvaná, ubrečená, nervozní ...cokoliv), zvláště , když se k ní chce vrátit?

Ještě tohle mě zaujalo- pokud to ten chlap  neudělá- neřekne  krizové momenty, které mu ve vztahu  vadily, ten vztah se nijak extrémně zachránit nepovede.  I takové návraty jsou. Vrátí se k sobě z nějakých "externích" důvodů( majetek, děti).  To by byla ovšem velká škoda- "dožít" v něčem, co vlastně nechci.  A takové "blbě slepené" vztahy se rozpadají.

V mém případě VÍM, že se vrátil( respektive zůstal) kvůli mě.  Nikdo s kým žiji tak dlouho  by se nedokázal přetvařovat tak dlouho a tak dobře abych si toho "falešného tónu" nevšimla. Jeho nevěru(změny v chování) jsem registrovala ani ne po 14 dnech.  Jen jsem nechtěla vůbec připustit , že by on- Pan  Dokonalý takhle zblbnul.Hledala jsem chyby  v práci, únavě, nemoci....
A "vady" v našem vztahu? Byla jsem moc samostatná. Měl pocit , že ho už asi  nepotřebuju. "Odstrčený" k natěšené milence. uschroll

Upravil(a) zuzi777a (11. 10. 2009 21:37)

Není tady

#40 11. 10. 2009 22:43

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Pandorraa napsal(a):

A pokud chceš poradit, zkus vnímat především někoho, kdo tu situaci už zvládl. A za takového já osobně nepovažuji ani toho, kdo si manžela udržel za každou cenu ani toho, kdo po něm neustále pláče a vzdychá.

Za takovou osobu považuji například ženu, o které jsem psala.
Ano, mluvím o Nabuko.
Má můj obdiv :stolt:

A tobě kačátko držím palce, abys se se svou situací vyrovnala přinejmenším tak dobře jako právě Nabuko.
BTW - když jsem ji tady před lety poradila přesně to, co teď tobě, taky mne ale vůůůůůůbec za to neměla ráda lolstolt
Tak se drž stolt

Nemá cenu toto vytučnit, neb bych musela celý tento úryvek tak dát.

Takže především - od kdy přesně Pandoro víš, že někdo něco nezvládl a někdo naopak cosi zvládl? Píšeš o Nabuko, že situaci zvládla - no, polemizuju s tebou, neb si to nemyslím. Ovšem pokud ty za zvládnutí situace považuješ stát se otrlou, cynickou,  studeným čumákem...pak ano, je přesně podle tvého gusta. Situaci fakt zvládla s přehledem a pod tvou taktovou opravdu skvěle, potřebuje popláccat po rameni stolt a manželku (partnerku) jejího zadaného milence hodit do škatule - nezvládla situaci, možná brečí, kňučí, hysterčí, váže muže na řetěz a drží ho za každou cenu, nebo dle tvých měřítek patří do kolonky těch, co nezvládly...

Takže ano - nepovažuji za někoho, kdo zvládl situaci právě Nabuko. Naopak považuji za někoho, kdo ji zvládl právě třeba Zuzi (o té se tu nepřímo zmiňuješ, že? Protože tu napsala svůj názor, s kterým ty bytostně nesouhlasíš...). Víš, ono totiž té Nabuko ani nic jiného nezbývalo, než nastalou situaci zvládnout a začít jít dál sama, nebo byla právě ona tou, co těžce nezvládala - proto také její manžel od ní utekl a ani neměl tendence se do "toho" zpět vracet. Kdyby totiž situaci zvládla, měla by svého manžela po svém boku a za ruku by držel jejího syna. Vyšplhat se z bahna po zádech jiné ženě je totiž dost neslavné vítězství a poukazování na zvládnutí situace.

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#41 12. 10. 2009 8:48

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#42 12. 10. 2009 10:21

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Pisatel napsal(a):

http://zena.centrum.cz/sex-vztahy/vse-o-sexu/2009/10/12/clanky/odbornici-tvrdi-nevere-nelze-zabranit/

Pisálku, tenhle  článeček jsem také ráno louskala. Jenže tady ( na tomhle vlákně) vůbec nejde  o  zabránění případné nevěře. Jde o to - jak žít po ní.
Jak přežít, zpracovat,  pokusit se  slepit, nebo nahradit to původní něčíím lepším nebo alespoň stejně kvalitním...
  Mmch. článeček byl opět  veeelmi populisticky laděný...  Styl: je to ouplně normální, muži mají samozřejmě "dispozice" ( zřejmě nikoliv mozkové závity  tongue ) , ženy jsou  závislačky...
O tom, že se dá přežít, zpracovat, použít pro "lepší zítřky" jen okrajová zmínka.

Já jsem tenkrát v prvním příspěvku sem napsala , že nám doma nevěra pomohla.  Myslím, že chybí  pohled  z těch pólů, kde se vztah  udržel, zlepšil, posunul do vyrovnaného...  Chudáci podvedenky a podvedenci mají totiž  po "ráně mezi oči" pocit, že svět se točí obráceně, že není cesta ven. A přitom je kolem spousta příkladů, že to jde.

Sice to některým přispěvovatelům dělá rudo před očima, ale jde to i  po razantním řezu.  Stejně jako lze se vrátit  a zůstat po  třeba víceleté odmlce. Nebo se nadobro rozejít a přestat se vídat. Nebo skákat ze vztahu do vztahu a dělat  vlastním přičiněním nešastnými další lidičky, kteří mi nikdy neublížili. Jo, přežítt lze různě.  dumbom

Zklamčo-  osobně si nemyslím, že Pandorra se ometla o  mě  cool . Sice to cosi připomíná  lol , ale nevidím se v tom. Pro mě "za každou cenu " znamená plazení po kolenou,  hlídkování se stopkami v ruce,  stihačkoidní  mánie- a tím jsem nikdy netrpěla..  stolt  Ono někdo  těžko chápe pokud to sám nezná, že spolu mohou být i lidi, kteří pochybení druhého přežijí bez újmy na egu.  Kdybych řekla , že si teď s manžou děláme oba  z podobných věcí srandičky, zase se do mě někdo pustí, jak ho ponižuju, nebo tak...  roll

Pokud by měla být Nabuko dávana za "univerzální příklad", tak myslím že jím opravdu není.
Těhule, která vcelku zvládá manželův úlet ( i když s prvky, které jsou spíše bližší mě a Zklamče) a je tu na vláknech chválená  i "opozicí"je  Mada77. Mě se také líbí jak se drží.  Velmi mi připomíná svou otevřeností a  vcelku  nadhledovým přístupem to, co považuji za  dobré pro každý vztah- umět si dělat pr... i  když jsem na   lopatě....

Nabuko se sice vyšvihla možná ekonomicky, je soběstačná, ale podle toho, co tu občas psala , tak  ve vlastní  krizi vztahu po*s*r*a*la , co se dalo.  A pokud je  s tím skutečně srovnanná nyní, tak před 2měsíci tomu tak rozhodně nebylo(- vycházím pouze z toho , co sem sama  Nabuko psala) Jenže žít se musí i dál.  Je možná dobrým příkladem pro ty, které ze vztahu vycoufaly, utekly ( nebo ho pohnojily obdobně) jak žít  ve vzdálenějším horizontu. Niikoliv pro ty, které chtějí  "slepovat" a pokoušejí se dát dohromady stávající  vztah.

Není tady

#43 12. 10. 2009 12:27

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Podža mňa je Mada v úplne inej situácii, preto sa mi nezdá vhodná ako vzor pre Káčátko. To Nabuko je svojou situáciou asi bližšie... a zrejme aj prvými reakciami. Mada má od začiaktu zrelšie postoje a správanie, ale myslím, že aj Káčátko k nim postupne dospeje. Ja by som radila prečíta si oba príbehy a trebárs porovnáva, hžada paralely.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#44 12. 10. 2009 18:49

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Selima napsal(a):

Podža mňa je Mada v úplne inej situácii, preto sa mi nezdá vhodná ako vzor pre Káčátko. To Nabuko je svojou situáciou asi bližšie... a zrejme aj prvými reakciami. Mada má od začiaktu zrelšie postoje a správanie, ale myslím, že aj Káčátko k nim postupne dospeje. Ja by som radila prečíta si oba príbehy a trebárs porovnáva, hžada paralely.

Taky si myslím, že to kačátko zvládne.
A už s manželem za ruku a nebo s klidem v srdci a láskou k němu, by bude s někým jiným a někde jinde stolt

Není tady

#45 12. 10. 2009 18:53

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jinak Nabuko promiň, vážím si tě a ani ve snu by mne nenapdlo, jakým červeným hadrem to zase zamávám roll

Není tady

#46 12. 10. 2009 19:25

Kačátko
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Karlovy Vary

Děkuju Pandorrko, snad mᚠpravdu a zvládnu to jak říkᚠbuď s manžou zpátky ruku v ruce což bych si teď nepřála víc, nebo pak třeba časem s někým jiným pussa
Myslím, že vánoce budou rozhodující. Nevím, mám takové pocity. Prostě pokud dá přednost na vánoce jí před dětmi, je to jasné a není důvod proč bych s ním měla být nadále nebo tedy o něj bojovat. Pokud vánoce s ním pohnou, dá přednost nám, pak pořád naděje bude.

http://ticker.7910.org/an1cxKV0g410010MzAwODQwMWR8NDc0NDk2NGRhfFRlcmV6a2EgamU.gif
http://ticker.7910.org/as1cCEO0g410010MjcyYmR8NjMyZHxLcnlzdPlmZWsgamU.gif

Není tady

#47 12. 10. 2009 19:49

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Kačátko,
vánoce jsou rodinné svátky, je to taková magická doba..... možná, že právě tehdy dělá člověk spíš rozhodnutí podle momentálních emocí než podle svých skutečných přání....
Zkus nic neopidmiňovat a nic neočekávat, soustřeď se na sebe a na děti, nepřerušuj kontakt s manželem, ale ho ani zbytečně nevyhledávej.

Časem určitě získᚠodstup a nadhled, stejně jako mnou už zmíněná Nabuko dokážeš pak zhodnotit, co jsi prošvihla, udělala jinak než jsi vlastně asi tehdy měla a chtěla, ale přesně tak, jak jsi momentálně uměla.
A nebudeš si za to muset sypat popel na hlavu, protože budeš vědět, že tak je to správně smile
Budeš moci jít dál stolt
Já ti přeji, aby to dopadlo pro tebe nejlépe, jak jen může a abys poznala včas, jak to NEJLÉPE vlastně je smile

Není tady

#48 12. 10. 2009 20:17

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Kačátko napsal(a):

Děkuju Pandorrko, snad mᚠpravdu a zvládnu to jak říkᚠbuď s manžou zpátky ruku v ruce což bych si teď nepřála víc, nebo pak třeba časem s někým jiným pussa
Myslím, že vánoce budou rozhodující. Nevím, mám takové pocity. Prostě pokud dá přednost na vánoce jí před dětmi, je to jasné a není důvod proč bych s ním měla být nadále nebo tedy o něj bojovat. Pokud vánoce s ním pohnou, dá přednost nám, pak pořád naděje bude.

neměla jsi napsat...........jí před tebou?
o děti přeci zájem má,píšeš, že v rámci možností si je bere a stará se o ně.
přece nechceš ,aby se vrátil JEN kvůli dětem

Není tady

#49 12. 10. 2009 20:19

Deborah
♥♥♥♥♥♥-

agewa napsal(a):

Kačátko napsal(a):

Já za sebe tohle nechci, chtěla bych aby se vrátil ke mě...

Není tady

#50 12. 10. 2009 20:23

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Deborah napsal(a):

agewa napsal(a):

Kačátko napsal(a):

Já za sebe tohle nechci, chtěla bych aby se vrátil ke mě...

Ale ty jsi ho poslala pryč, vůbec jsi ho nenechala se rozhodnout ......
Každý má právo udělat chybu a on chudák než se rozkoukal, měla jsi děti svěřené do své péče a on na oplátku si podal žádost o rozvod dumbom

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí