6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Je to asi 14 dní co od nás odešel manžel za jinou. Byla to rána z čistého nebe. Teda už asi 2 měsíce jsem tušila že není vše jako dřív, manžel byl hádavý, chladný, prostě jiný tak jsem na něj uhodila a on se přiznal k jiné. Nás opustil a chce zkusit žít s ní. Podotýkám že máme tříletou holčičku a desetiměsíčního chlapečka. Pořád si asi úplně neuvědomuju co se vlastně stalo, nemůžu se s tím smířit vyrovnat jelikož svého manžela stále miluji ikdyž mi taaaak ublížil. Jenže on nám prozatím žádnou šanci naději nedává. Pro děti si chodí to ano, ale já bych byla raději kdyby jsme byli zase rodina jako dřív. Myslíte že je ještě nějaká naděje, že si uvědomí chybu, co všechno tímto ztratí a je šance že se vrátí zpět? Zažil jste někdo něco podobného a vrátil se? Prosím potřebuji kdyžtak i rady jak se s tím poprat, vyrovnat. Čekají mě ještě hodně krušné chvíle - rozvod, majetkové vyrovnání, péče o děti atd. atd. A hlavně ta bolest a samota!
Není tady
Kači, tak to ti nezávidím. Chlapi by stále jen od něčeho utíkali nebo měnili...
Plzák radí rok, až zamilovanost opadne, ale on se chce přímo rozvádět?
Není tady
Natálko, on vlastně ani sám neví co chce a co dělá. Ta jiná mu úplně zatemnila mozek
Není tady
Kačátko napsal(a):
Natálko, on vlastně ani sám neví co chce a co dělá. Ta jiná mu úplně zatemnila mozek
Sám neví? Tak to nebude asi tak radikální. A ta jeho víla, kolik je jí let? Má děti?
Není tady
Co ty chlapi blbnou, to jenom čumím!
Asi takhle, je tu jistá možnost,že se vrátí,ale být tebou, tak se k tomu rozhodně takhle neupínám.
Nemysli hned na rozvod a soudní tahanice a přestaň přemýšlet, jestli se k tobě vrátí, tím nic neovlivníš.
Mysli na sebe a na děti. Máš na sebe dost času(já vím s dvěma malejma dětma blbá otázka)? Mě pomohlo pořád řešit něco jiného, třeba novej účes, nový obrázky do ložnice,novej náročnej koníček,při kterým se nedalo myslet na nic jinýho. Hlavně neseď doma a nelituj se.
Někdo tady na babi radil,že když se začne litovat,jde drhnout WC. Docela to pomáhá, minimálně ho máme,jak z alabastru.
Není tady
Kačátko napsal(a):
Zažil jste někdo něco podobného a vrátil se?
Jo. Vrátil.
Není tady
Chápu, že je to šok, Kačí, ale na návrat bych moc nevěřila. Pokud on tomu nedává šanci, tak ho prostě k návratu k rodině nepřinutíš ... Ale určitě se s ním budeš muset dohodnout, jak vyřešíte finance a péči o děti, protože není možné, abys na všechno zůstala sama. Myslím, že nikdo se nesebere a neodejde od rodiny jen tak kvůli nějaké krátkodobé známosti. Většinou si člověk tento krok dobře promyslí dopředu ... druhá věc je, že třeba neví, jak to sdělit svému partnerovi a čeká na "vhodnou" chvíli ... Každopádně představa, že někdo tvému manželovi zatemní mozek a on bez rozmyslu odejde, je poněkud zvláštní.
Jak se s tím srovnat - to ti asi nikdo neporadí, protože každý potřebuje něco jiného, někdo se obklopí lidmi, jiný je raději sám ... každopádně by asi nebylo od věci navštívit manželskou poradnu nebo nějakého dobrého psychologa ... ale to už je na tobě.
Přeji ti hodně sil a držím palce, ať to zvládneš co nejlépe.
Není tady
těžko říct, jestli se vrátí nebo ne. určitě existujou případy, kdy se vrátil, i ty, kdy se nevrátil. jak to bude u vás to ti asi nikdo nedokáže říct. já poradím jen praktické věci, ošetři si, abys měla nějaký příjem na děti - to nemusíš čekat na rozvod - tam bych ponechala iniciativu na něm - on odešel, on ať podá žádost. nechal tě ve společném bytě? tak ať sjm řeší taky on, ty nemáš důvod. ty si vyřeš svěření dětí do péče a taky výživné. jsi na mateřské, takže i tobě musí přispívat, nejen na děti.
Výraz že mu ona zatemnila mozek se sice často u opuštěných žen (a asi i mužů) používá, ale taktéž mi přijde zvláštní. Ono nic nebývá jen černé nebo jen bílé.
Zkus se nezatvrdit, i když se nevrátí, ať mají děti aspoň hezký vztah k tátovi, když už vám dvěma to nevyjde. To, jestli ten vztah k dětem bude chtít i on je další věc. Drž se.
Není tady
Teď mě napadlo, mrkni se sem, to by ti mohlo pomoci: http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=39265
Není tady
Prečo je to vlákno duplicitne aj na Živote po nevere, aj tu? Nie je rozumnejšie zlúčiť to alebo presunúť?
Není tady
Kačátko... šance je vždycky.
Píšeš "je šance, že si uvědomí chybu" - myslíš, že Ty jsi žádnou neudělala? ... - když jde vztah do kopru, nikdy to není 100%-ní vina jen jednoho z páru... na vztah jsou totiž dva.
Na začátek bych si s manželem popovídala, co bylo ve vztahu špatně, že ho to vedlo k nalezení milenky. A jak to špatně pokračovalo, že se rozhodl se k ní přestěhovat atd.
Snad moc nevyzradím, když napíšu o jedné kamarádce... - před nějakou dobu si její manžel našel milenku. A důvod? Protože ona svoji nespokojenost dávala jemu za vinu, kritizovala ho, peskovala ho atd. - měla k tomu "pádný" důvod, byla na mateřský. - no a výsledek na sebe nedal dlouho čekat. A milenka - ta byla na něj hodná a milá, vzhlížela k němu... - manželka ho jen peskovala, i když on se o celou rodinu staral atd.
A teď, je všechno v pohodě, ve chvíli, kdy ONA si uvědomila, že manžela svým nepříjemným chováním (na které měla jako deprimovaná žena na MD nárok???) od sebe odháněla... - už je na něj milá a manžel milenku nemá. Happyend? :-) Pohádka...
Upravil(a) Martinka1 (7. 10. 2009 16:22)
Není tady
Ano, však ano, já neříkám že chyba byla jen na jedné straně. Uvědomuju si své chyby a i jsem mu řekla že vím a že toho lituji, ale problémy ve vztahu se přece takto neřeší. Na nic mě neupozornil, že by mu něco vadilo, scházelo, pořád vedle mě žil dokonce pořád s láskou a přitom už měl někoho jiného. A ty mé chyby?! Narodilo se nám druhé dítě - Kryštůfek. Přišel nečekaně, brzy po prvním. První jsme měli vymodlené a čekali na něj dva roky, říkali jsme si že druhé také asi nepůjde tak snadno a ono vyšlo na první pokus. Samozřejmě veliká radost, dítě jsme chtěli, jen jsme nečekali že tak brzy. No a náš chlapeček měl od narození velké problémy s prdíky. Plakal celé dny i noci, takže já nevyspalá vyčerpaná do toho ještě dvouletá holčička, takže jsem toho měla opravdu dost, tím pádem jsem byla asi i protivná a hlavně, veškerou péči jsem dala dětem a najednou domácnost a manžel šel trochu stranou a vznikl problém. Ale to je přece zase normální a bolí mě že v téhle těžké chvíli místo aby mi byl oporou, tak si to řešil po svém. Někde jinde Říkal že doma neměl klid, přišel z práce, musel mi pomáhat s domácností atd atd. Uznávám, nezvládla jsem to, ale zase to byla otázka nějakého časového období a dneska už je dávno všechno zase jinak. Kdyby se mnou zvládnul to těžké období a HLAVNĚ mluvil o tom se mnou, nemuseli jsme teď třeba řešit tohle všechno a žít dál. Jak říkám, neříkám že jsem chyby neudělala, ale hrozně mě bolí že to udělal ve chvíli kdy jsem potřebovala tu největší oporu. Vždyť malému byli teprve 3 měsíce když už se s ní seznámil! Jak mohl?!?!?!? Ale takové to zbláznění zamilování myslím přišlo až později, počítám tak 2, 3 měsíce zpátky, to už i já tušila že není něco vpořádku.
Já byla a jsem ochotná vše mu odpustit a teď když víme kde byly chyby napravit je a zkusit žít dál, bohužel on nám tu šanci zatím nedal a odešel. Bolí to strašně moc a ráda bych aby se vše urovnalo a my byli zase rodina, ale musím se smiřovat i s tím že už to tak třeba vůbec nebude a žít dál hlavně kvůli dětem. Jen je to zatím moooc čerstvé a bolavé a taky není a nebude ještě vůbec jednoduché (majetek, apod.)
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Kačátko... šance je vždycky.
Píšeš "je šance, že si uvědomí chybu" - myslíš, že Ty jsi žádnou neudělala? ... - když jde vztah do kopru, nikdy to není 100%-ní vina jen jednoho z páru... na vztah jsou totiž dva.
A teď, je všechno v pohodě, ve chvíli, kdy ONA si uvědomila, že manžela svým nepříjemným chováním (na které měla jako deprimovaná žena na MD nárok???) od sebe odháněla... - už je na něj milá a manžel milenku nemá. Happyend? :-) Pohádka...
Strucne a vystizne Marti.
A tak je tomu v mnoha a mnoha pripadech, kdy se k sobe ti dva co se spolu rozhodli zit,zacli chovat tak ,aby se od sebe navzajem vzdalili,odehnali.
Kacatko,
nadeje jak se rika neumira.
Zalezi na tom co vam oboum tahle situace prinese za poznani.
Není tady
Kačátko, vždyť já nepíšu, že je to JENOM Tvoje vina... - napsala jsem to proto, protože dost příspěvků je typu "jen on za to může, hajzl" - aby sis uvědomila, že chyba byla na obou stranách.
Tohle chce čas. Je blbý, že už má jinou ženskou, protože pokud je čerstvě zamilovaný, tak nevidí neslyší.
Co Tě může uklidnit je, že i s tou novou ženou, až se dostane do "zajetých" kolejí, to zřejmě dopadne podobně. Jakmile se dostane do podobné situace jako s Tebou, tak je pravděpodobné, že se situace bude opakovat. - no asi Tě to moc neuklidnilo...
Když se ho budeš snažit teď násilím rvát od milenky, tak se asi šprajcne... řekla bych, že na to musí přijít sám.
Věnuj se teď sama sobě a co udělá on, to je na něm. Nemyslím si, že to, že ho teď budeš "honit" k rodině, nějak pozitivně pomůže...
Spíš mu dej čas, aby si uvědomil, že ta nová ženská je přitažlivá - protože je nová a bezproblémová (bez dětí)... - a že časem mu stejně zevšední... - a taky, se mu časem asi začne stýskat... - pokud ne po Tobě jako ženě, tak aspoň po dětech... - a možná změní názor... Možná.
Upravil(a) Martinka1 (7. 10. 2009 17:15)
Není tady
Jinak Natálko, ta dotyčná je svobodná 31, bezdětná. Bezstarostný život. Užívají si. S ní má klid. Žádné starosti a problémy jako doma - děti, barák, hypotéka apod. . .
Stejně jsou chlapi sobci. Oni si odejdou s čistým štítem, můžou si začít život pěkně od začátku, žádné závazky. Ale co ženská? Ta zůstane s dětmi a už to má mnoooohem složitější. Ono žena s dvěma malýma dětma a ještě bez peněz - skvělá perspektiva neee?
A hlavně tímto mě defakto připoutal doma. Jak asi s tak malýma dětma můžu někam vyrazit abych někoho poznala?
Teda člověk nato teď nemá vůbec myšlenky ale jde o ten princip!
Není tady
Kačátko napsal(a):
Jinak Natálko, ta dotyčná je svobodná 31, bezdětná. Bezstarostný život. Užívají si. S ní má klid. Žádné starosti a problémy jako doma - děti, barák, hypotéka apod. . .
Stejně jsou chlapi sobci.Oni si odejdou s čistým štítem, můžou si začít život pěkně od začátku, žádné závazky. Ale co ženská? Ta zůstane s dětmi a už to má mnoooohem složitější. Ono žena s dvěma malýma dětma a ještě bez peněz - skvělá perspektiva neee?
A hlavně tímto mě defakto připoutal doma. Jak asi s tak malýma dětma můžu někam vyrazit abych někoho poznala?
Ale Kačátko, já bych to neviděla tak černě. Až přestaneš kojit, můžeš požádat o svěřené dětí do výchovy otci. Uvidíš, jak dlouho to té svobodné bezdětné bude chutnat, se o cizí děcka starat
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Kačátko, vždyť já nepíšu, že je to JENOM Tvoje vina... - napsala jsem to proto, protože dost příspěvků je typu "jen on za to může, hajzl" - aby sis uvědomila, že chyba byla na obou stranách.
Tohle chce čas. Je blbý, že už má jinou ženskou, protože pokud je čerstvě zamilovaný, tak nevidí neslyší.
Co Tě může uklidnit je, že i s tou novou ženou, až se dostane do "zajetých" kolejí, to zřejmě dopadne podobně. Jakmile se dostane do podobné situace jako s Tebou, tak je pravděpodobné, že se situace bude opakovat. - no asi Tě to moc neuklidnilo...
Když se ho budeš snažit teď násilím rvát od milenky, tak se asi šprajcne... řekla bych, že na to musí přijít sám.
Věnuj se teď sama sobě a co udělá on, to je na něm. Nemyslím si, že to, že ho teď budeš "honit" k rodině, nějak pozitivně pomůže...
Spíš mu dej čas, aby si uvědomil, že ta nová ženská je přitažlivá - protože je nová a bezproblémová (bez dětí)... - a že časem mu stejně zevšední... - a taky, se mu časem asi začne stýskat... - pokud ne po Tobě jako ženě, tak aspoň po dětech... - a možná změní názor... Možná.
Já vím Martinko žes to nemyslela tak že chyba byla jen na mé straně, já to pochopila a naopak moc děkuji za tvé příspěvky, píšeš moc hezky a hlavně tak jak to opravdu je. Budu doufat že to dopadne dobře a pokud ne, tak alespoň tak aby co nejméně trpěli děti. A třeba jednou i já budu zase šťastná a zamilovaná.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Kačátko napsal(a):
Stejně jsou chlapi sobci.Oni si odejdou s čistým štítem, můžou si začít život pěkně od začátku, žádné závazky. Ale co ženská? Ta zůstane s dětmi a už to má mnoooohem složitější. Ono žena s dvěma malýma dětma a ještě bez peněz - skvělá perspektiva neee?
Ale Kačátko, já bych to neviděla tak černě. Až přestaneš kojit, můžeš požádat o svěřené dětí do výchovy otci. Uvidíš, jak dlouho to té svobodné bezdětné bude chutnat, se o cizí děcka starat
Já už nekojím od Kryštůfkovo půl roku ale jééééžiš, to nikdy. Dětičky budou hezky u mě. Ale i tohle byla moje strategie, co nejvíce jim je dávat a tak znepříjemňovat a hlavně ubýrat jim čas jen na sebe, ale bojím se aby ona naopak děti neuvítala, když své nemá. Co vím, tak žila nějakou dobu s chlapem s dvěma dětma a taky ho rozvedla od rodiny, takže na děti je zvyklá. Ale co to je za charakter?! Hrozný!!!!!!!!!! Jak s ní může být. Chjoooo
Upravil(a) Kačátko (7. 10. 2009 17:22)
Není tady
Kačátko napsal(a):
Kdyby se mnou zvládnul to těžké období a HLAVNĚ mluvil o tom se mnou, nemuseli jsme teď třeba řešit tohle všechno a žít dál.
A Ty jsi mela nejakou snahu s nim mluvit o vsem a o tom jak to vsechno zvlada?
Není tady
Měla, jenže on je typ člověka který nic neřekne, dusí to v sobě, neřekne si ani o pomoc, raději se strhne než aby někoho o pomoc požádal atd. atd., takže to je pak těžké. Nemluvil se mnou o problémech a tak to pak takhle dopadlo
Prostě selhala komunikace
Upravil(a) Kačátko (7. 10. 2009 17:37)
Není tady
Kačátko napsal(a):
Prostě selhala komunikace
Jo, bohužel z obou stran...
Jak s ní může být? Dává mu něco, co Ty (už?) ne...?
Není tady
Kacatko,
proste jste tuhle zivotni etapu spolu nezvladli na jednicku. Takovou etapu a vlastne zkousku -nedokaze clovek jen tak hrave zvladnout,projit tou zkouzkou bez sramu.
Jsou to veci ktery vyplavou v takovych chvilich na povrch. Znate se ted diky tadytomu zase mnohem lepe a je dobre si povsimnout predevsim svych vlastnich slabosti pro priste.
Nikdy nic neni tak cerne jak se zda. Okolnosti prinesou jeste hodne sanci na napravu. Chce to cas a pochopeni ze chyby jsou nam vsem vlastni a ze se za ne nepotrebujem obvinovat.
Toz i kdyz je Ti mizerne ,coz je pochopitelny-neztracej smysl pro soucit. Pomuze Ti.
Upravil(a) hirondel (7. 10. 2009 18:07)
Není tady
Kačátko napsal(a):
Tak u té slečny se jedná o dost velkou bezohlednost(když to už v minulosti udělala jiné rodince). Máš pravdu, je to o sobectví. Nedávala bych tomu moc velkou šanci(myslím jejich vztahu). Dej mu čas, chovej se klidně a nemluv o rozvodu, ono to bude vypadat jinak, až jejich zamilovanost opadne(předpokládám, že na něčem jiném ten vztah není založený).
Jak říkají holky, ať si co nejvíce bere děti s sebou. Ty budeš mít čas na odpočinek a ona ať se zapojí do pomáhání s dětmi.
Podobně jako ty jsem se cítila po rozchodu taky...on si začal znova někde jinde s bezdětnou a já sama s dítětem, na které nechtěl posílat ani peníze.
Máš velkou zbraň, že má rád své děti. Už kvůli dětem by se ten vztah neměl ničit. Však čas ukáže. Z celého srdce ti přeji, aby tvůj muž dostal rozum a vrátil se k rodině.
Není tady
Děkuju Natálko. Jak to dopadlo tenkrát u tebe? A kde jseš teď?
I tobě Hirondel
Upravil(a) Kačátko (7. 10. 2009 20:21)
Není tady
Kačátko, ať je jak je, ten Tvůj by potřeboval pár facek. To on to nezvládl, ne Ty. Sakra, pořídit si dvě děcka za sebou a pak od nich utéct, to může jenom hajzl. Nezodpovědnej mladej kluk, co myslí jen na sebe. Zda máš šanci? Ano. Máš. Ale musíš pro to něco udělat. Tvůj muž Tě nikdy nepochopí, jaký to je, padnout večer do postele po celodenní péči o dvě děcka a nemít na nic jiného smysl. Potřebuje, aby to poznal na vlastní kůži. Až příště přijde za dětmi, požádej ho, aby s nimi zůstal, že musíš k doktorovi a pak mu za pár hodin zavolej, že si tě tam nechali. Doma nech dětem pouze jedno jídlo a jedno rezervní prádlo. Načasuj si to tak, abys byla před praním a před velkým nákupem. Ať se stará. Vrať se za tři dny. Za tu dobu ho ta jeho bude stokrát uhánět, kde proboha je a až mu udělá pár scén za sebou, rád se vrátí k dětem a do klidu. Neříkám, že to musí vyjít. Ale dej jim tu možnost, aby se s touhle situací čerstvě zamilovaní popasovali. Připrav se na to důkladně, případně se domluv se sousedkou, rodiči, aby zasáhli, kdyby něco. Snad se o ně postará. Pokud teda stojíš o to, aby se k Tobě tenhle člověk, co Tě nechal vymáchat v téhle situaci až po uši, opravdu vrátil...Satisfakcí Ti může být, že po rozvodu bude mít děti každý druhý víkend a v létě čtrnáct dní. Z toho bude ta jeho taky pěkně šílet a budou se jen hádat. Takže Ty bys vpodstatě měla být sice opuštěná a zdrcená, ale jinak na koni. Zůstalas doma ve svém, děti máš u sebe, zajistit vás musí...no a nekvalitního chlapa ses zbavila bez scén a hádek....nic s ním neřeš a počkej si....Nic se nejí tak horké! Ahoj.
Není tady