29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky holky (i kluci, pokud jsem nejaky dorazi:)) ... chtela jsem se jen zeptat, jestli tu nektera z vas nema zkusenosti s tim, ze byla studentkou VS a pritom se vdala? Co by se pro me zmenilo? Nekdo mi rikal, ze bych prisla o status studenta? Je to pravda? Se mi nejak nezda prave...
Kde bych o tom mohla treba na netu neco najit? DIky moc vsem za odepsani... preji hezky den
Není tady
psala jsem ti hhani na věk.rozdíl mezi partnery:)...ale status studenta tím přece neztratíš , to je blbost..a snad někdo poradí, určo se tu někdo na vš vdával. Jo tak už se svatba plánuje až takhle jo:)?
Není tady
Já se vdávala na VŠ ve druháku. Změnilo se mi příjmení ( ) a na pár měsíců šlo studium dost do háje, jelikož jsem měla jiný starosti. To byly asi nejvýraznější změny ve vztahu ke škole
Jinak status studenta neztratíš, ale jestli pobíráš některé dávky, budeš teď posuzovaná jinak (dřív jako dítě svých rodičů, teď jako manželka, takže např. pokud manžel vydělává hodně, nebudeš mít nárok na dávky, na které jsi před tím možná dosáhla). Moc o tom ale nevím, jestli něco bereš, tak se spíš zeptej přímo na sociálce.
Není tady
misha88 napsal(a):
psala jsem ti hhani na věk.rozdíl mezi partnery:)...ale status studenta tím přece neztratíš , to je blbost..a snad někdo poradí, určo se tu někdo na vš vdával. Jo tak už se svatba plánuje až takhle jo:)?
No ona by se planovala coz o to:)... prave premyslime jak to udelat, urco nechci cekat dalsi 3roky! Asi se budu muset zeptat primo ve skole no:) Prave ze znam vic holek, co maji pri VS mimi nez co se vdavaly:) Tak se ani neni koho zeptat:)
Není tady
Ronja napsal(a):
Já se vdávala na VŠ ve druháku. Změnilo se mi příjmení (
) a na pár měsíců šlo studium dost do háje, jelikož jsem měla jiný starosti. To byly asi nejvýraznější změny ve vztahu ke škole
Jinak status studenta neztratíš, ale jestli pobíráš některé dávky, budeš teď posuzovaná jinak (dřív jako dítě svých rodičů, teď jako manželka, takže např. pokud manžel vydělává hodně, nebudeš mít nárok na dávky, na které jsi před tím možná dosáhla). Moc o tom ale nevím, jestli něco bereš, tak se spíš zeptej přímo na sociálce.
Tak ta zmena prijmeni by mi teda nevadila:) S tim, ze studium pujde na par mesicu do haje s tim se musi pocitat:) Prave proto to asi nechame az po Bc. stanicich, pac jinak by to asi dopadlo spatne:) No s tema davkama mi to bylo jasny, jeste tam je nejakej odpocet z dani, kdyz jsem student...ze si to rodice mohou odepsat z dani nebo tak neco jsem cetla. Ani nevim jestli se na to ptat ve skole, aby na me nekoukali nejak divne, pac takovych lidi tam asi moc neni no...uvidime:) Ale diky:)
Není tady
Hančo to se kldině zeptej, úplně běžné do není, vdávat se na VŠ, ale že bys tam byla za exota, to se neboj - to tam určitě takových případů každý rok mají několik. S tím odpočtem je to tak, teď si tě můžou odpočítávat vaši, po svatbě si tě může odpočítávat manžel.
Jinak to nech určo po státnicích, budeš mít klid a víc si to užiješ
Není tady
misha88 napsal(a):
Misho, já se na VŠ vdávala (v zápočtovým týdnu a na svatební cestu jsme jeli první týden ve zkouškovým
)
Status studenta neztratíš. Stačí si pak jen na studijním změnit v papírech jméno. Ku příkladu ISIC mám stále na dívčí jméno a nikomu to nevadí .
Není tady
Ahoj laufey, ráda tě vidím, se tu míjíme...ty jsi s Šáry přerušila vid a už zase studuješ...v jakým si ročníku, ted Bc??
Není tady
hhanca napsal(a):
Ronja napsal(a):
Já se vdávala na VŠ ve druháku. Změnilo se mi příjmení (
) a na pár měsíců šlo studium dost do háje, jelikož jsem měla jiný starosti. To byly asi nejvýraznější změny ve vztahu ke škole
Jinak status studenta neztratíš, ale jestli pobíráš některé dávky, budeš teď posuzovaná jinak (dřív jako dítě svých rodičů, teď jako manželka, takže např. pokud manžel vydělává hodně, nebudeš mít nárok na dávky, na které jsi před tím možná dosáhla). Moc o tom ale nevím, jestli něco bereš, tak se spíš zeptej přímo na sociálce.Tak ta zmena prijmeni by mi teda nevadila:) S tim, ze studium pujde na par mesicu do haje s tim se musi pocitat:) Prave proto to asi nechame az po Bc. stanicich, pac jinak by to asi dopadlo spatne:) No s tema davkama mi to bylo jasny, jeste tam je nejakej odpocet z dani, kdyz jsem student...ze si to rodice mohou odepsat z dani nebo tak neco jsem cetla. Ani nevim jestli se na to ptat ve skole, aby na me nekoukali nejak divne, pac takovych lidi tam asi moc neni no...uvidime:) Ale diky:)
Proč by šlo studium do háje:)?
Hani, jasně, ty odpočty na daních jsou fakt normální? Já třeba tatíkovi poctivě jednou za rok dávám potvrzení o studiu (i když mi už 18bylo, to na to vliv nemá, prostě studuju!) a on má tak nižší daně. Po svatbě ty nižší daně bude mít zase manžel, takže taky dobrý!! Ba naopak lepší, pač to půjde do vašeho rozpočtu ty nižší daně manželovi!!
Dávky to už je jiná, na to moc lidí/dětí už nedosahuje, pač mají jejich rodiče zkrátka "tak vysoký" plat..ale stejně už poslední dobou šlo o dvě stovky jenom...
Není tady
u nás na škole se holky vdávají, ale dítě mít nesmí. myslim, že to není nic exotickýho, prostě se vdej a uvidíš:-)
Není tady
mirka.. napsal(a):
u nás na škole se holky vdávají, ale dítě mít nesmí. myslim, že to není nic exotickýho, prostě se vdej a uvidíš:-)
No u me bohuzel mimi taky nehrozi Mame samy laborky a atd...a tam tehotna nesmis. Takze na to si musim pockat no... svatba nevadi, tak tu asi zvladneme:)
Není tady
mirka.. napsal(a):
nesmi?jsi na chemii nebo něčem podobným?jinak to nechápu..
Není tady
hhanca napsal(a):
mirka.. napsal(a):
No u me bohuzel mimi taky nehrozi
Mame samy laborky a atd...a tam tehotna nesmis. Takze na to si musim pockat no... svatba nevadi, tak tu asi zvladneme:)
tak co jsi vymyslela:)?
Není tady
misha88 napsal(a):
mirka.. napsal(a):
nesmi?jsi na chemii nebo něčem podobným?jinak to nechápu..
njn chemie... znam
Není tady
misha88 napsal(a):
hhanca napsal(a):
mirka.. napsal(a):
No u me bohuzel mimi taky nehrozi
Mame samy laborky a atd...a tam tehotna nesmis. Takze na to si musim pockat no... svatba nevadi, tak tu asi zvladneme:)
tak co jsi vymyslela:)?
zatim nic Musime to probrat:) Ale urco nebudu cekat dalsi 3roky... jen kvuli skole...
Není tady
misha88 napsal(a):
tak to se Hani těším
!!
Ja taky :-D ... Jak to vypada u vas? Baracek skoro hotovy, to mate fajn...takze neni na co cekat
Není tady
taky jsem se vdávala na VŠ - na studijní jsem pak odnesla oddací list a už to zařídila paní všecko za mě, změna jse opravdu hlavně v tom, že jsi už pak posuzovaná společně s manželem, nikoli s rodiči...
Není tady
hhanca napsal(a):
misha88 napsal(a):
tak to se Hani těším
!!
Ja taky :-D ... Jak to vypada u vas? Baracek skoro hotovy, to mate fajn...takze neni na co cekat
tím že jsou starosti kolem bydlení, furt je stěhování až tak za měsíc, tak se tohle neřeší..ale dám vědět případně, neboj:)!!
Není tady
nesmí, veterina-laborky,pitevna, infekční prostředí:-)
Není tady
Ahoj, já jsem se taky vdávala na VŠ, taky jsme nechtěli čekat. Bylo to na konci 4. ročníku, dokonce jsem týden po svatbě obhajovala ročníkovou práci. Nakonec jsem školu dělala 6 let místo 5, ale svatba na to vliv neměla, byla jsem ve skluzu už od třeťáku, kvůli té ročníkovce.
Nezměnilo se toho moc, akorát na studijním mi změnili příjmení, index i průkaz jsem měla pořád na staré příjmení, jen učitelé si museli zvyknout, že se jmenuju jinak.
Na sociálce mě počítali s manželem místo s mamkou jako dřív, měla jsem i nárok na přídavky, protože se to posuzuje zpětně a v té době ještě manžel taky studoval, takže jsem na přídavky v pohodě dosáhla. Co se týká daní, odečetli mu pak peníze za mě jako vyživovanou manželku.
Já jsem moc ráda, že jsem se vdávala už tehdy. Letos v červnu jsem dokončila Mgr., už jsme manželé 2 roky a na jaře čekáme miminko. Jasně že si hodně lidí klepalo na čelo, co blbnem, ale my víme, že to bylo správné a to je to hlavní. Když jsme se brali, chodili jsme spolu skoro 5 let a opravdu si nedovedu představit, že by byla svatba třeba až letos, po státnicích.
Není tady
Myška napsal(a):
Ahoj, já jsem se taky vdávala na VŠ, taky jsme nechtěli čekat. Bylo to na konci 4. ročníku, dokonce jsem týden po svatbě obhajovala ročníkovou práci. Nakonec jsem školu dělala 6 let místo 5, ale svatba na to vliv neměla, byla jsem ve skluzu už od třeťáku, kvůli té ročníkovce.
Nezměnilo se toho moc, akorát na studijním mi změnili příjmení, index i průkaz jsem měla pořád na staré příjmení, jen učitelé si museli zvyknout, že se jmenuju jinak.
Na sociálce mě počítali s manželem místo s mamkou jako dřív, měla jsem i nárok na přídavky, protože se to posuzuje zpětně a v té době ještě manžel taky studoval, takže jsem na přídavky v pohodě dosáhla. Co se týká daní, odečetli mu pak peníze za mě jako vyživovanou manželku.
Já jsem moc ráda, že jsem se vdávala už tehdy. Letos v červnu jsem dokončila Mgr., už jsme manželé 2 roky a na jaře čekáme miminko. Jasně že si hodně lidí klepalo na čelo, co blbnem, ale my víme, že to bylo správné a to je to hlavní. Když jsme se brali, chodili jsme spolu skoro 5 let a opravdu si nedovedu představit, že by byla svatba třeba až letos, po státnicích.
To zni skoro jako pohadka:) Gratulace k miminku, at hezky roste a jste vsichni v poradku ;-) A diiky za prispevek!
Není tady
Děkuju moc :-)
Pokud se vzít chcete a můžete, tak proč to odkládat. Mně se svatba zařizovala v pohodě, v květnu jsme se rozhodli a v srpnu jsme se brali, zařizovala jsem věci na svatbu a jen tak mimochodem jsem si odskakovala na zkoušky, byla jsem šťastná, optimistická, takže to šlo, ani nevím, jak jsem je všechny udělala, ale udělala. A neměnila bych. A rozhodně jsem nebyla jediná, kdo se vdával na vejšce, z 12 lidí z oboru jsme do manželství před koncem školy vstoupili 4.
Předpokládám, že máš náročnější školu než já, ale taky máš určitě prázdniny, během nich se svatba zařizuje v pohodě. a pokud nemáš Bc. daleko, tak po něm by to bylo ideální.
Držím palečky, ať je všechno tak, jak si přejete a jak to cítíte.:-)
Není tady
Myška napsal(a):
Děkuju moc :-)
Pokud se vzít chcete a můžete, tak proč to odkládat. Mně se svatba zařizovala v pohodě, v květnu jsme se rozhodli a v srpnu jsme se brali, zařizovala jsem věci na svatbu a jen tak mimochodem jsem si odskakovala na zkoušky, byla jsem šťastná, optimistická, takže to šlo, ani nevím, jak jsem je všechny udělala, ale udělala. A neměnila bych. A rozhodně jsem nebyla jediná, kdo se vdával na vejšce, z 12 lidí z oboru jsme do manželství před koncem školy vstoupili 4.
Předpokládám, že máš náročnější školu než já, ale taky máš určitě prázdniny, během nich se svatba zařizuje v pohodě. a pokud nemáš Bc. daleko, tak po něm by to bylo ideální.
Držím palečky, ať je všechno tak, jak si přejete a jak to cítíte.:-)
Děkuji opět za hezký příspevěk Teďka jsem ve třeťáku, takže jeslit se vše povede tak Bc. bude za pár měsíců, ale bojím no:) Školu mám docela težkou, jsem tam po-pá, máme hodně hodin i předmětů, často chodím domu kolem 19. Takže času na zařizování moc není
Uvidíme no, bydlíme spolu ve měste kde studuji, takže to je zatím OK:) Tak uvidíme, jak se to vyvrbí
Není tady