|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Téma zavřeno
Ališ, připravený to asi mám, ale i tak mám pořád pocit, že mi něco chybí. I když určitě není co.
Klidně bych už mohla rodit, ale na druhou stranu, mám z toho obavy, takže jen ať je to co nejdýl. 
Konečně jsem doškrábala brambory, je to docela makačka jednou rukou. 
Není tady
Ališ,
to ja zajimava otazka - ale myslim, ze my bychom fungovat mohli, jen jsme jeste nevydrhla vanicku a kyblik na koupani:) jinak snad vse ready, a co bude jeste potreba budeme asi shanet potom, treba neco dalsiho v lekarne, a krmeni take uvidime az jak pujde.
Jen ja pracuji z domova, tak pro muj klid, jeste bych rada mela nejaky ten tyden k dobru:) ale to samozrejme neni duvod:)tento tyden ale uzavru vse a predam aktualni info kolegum, kdyby nahodou:)
Ale vy mate jiste uz vse uplne ready:) a jen cekate:)
No a take se chystame jeste do kina a na vystavu:)
Není tady
Vern - pusu Tobískovi
na bříško. Jinak ohledně toho nošení... Manduca nebo ergo jsou vcelku jasná volba, každej to bude vychvalovat podle toho co má doma
Obecně bych řekla, že Manduca líp větrá.. Pak je tu ještě Mai Tai (nebo Tei?
), taky hodně oblíbený. Jinak já jsem zastánce šáktů, takže jinak moc neporadím 
Zasněná - tak si to natránuj na panence a máš po starosti
Ališ - připraveno mám tak, aby mě po příjezdu domů netrefil šlak
a abycyh mohla dítě alespoň odložit do postýlky
Toť vše. Ještě někdy v průběhu tohohle týdne vyperu šátek a už na to prdím (teda mám ještě k žehlení plany a kalhoty,a le to nepočítám). Tož tak 
Není tady
No právě, že mně pořád přijde, že nemám připravený nic. K nám domů, kdybyste teď přišly, tak byste ani nemysleli, že čekáme na příchod miminka. Takže jsem dneska začala. Ještě přinést tu postýlku s kolíbkou, dát tamy ty mantinely, peřinky a snad dobrý. To je debilní pocit - nic není hotovo. Do prde... Sorry, že jsem sprostá, ale fakt jsem nervozní.
Není tady
Ališ - jo tak až takhle?
tak to zas prrrr, postýlku máme sestavenou, na matraci je igelit, zavinky nejsou vypraný, peřinku nemáme, povlečení šije máma, ale jelikož neví rozměr peřinky, tak nešije nic a mantinel snad dostaneme k narození mimíse
takže klííííííd 
Upravil(a) Definitiv (8. 10. 2009 11:44)
Není tady
Néééé, já nic nosit nebudu. Def já Tě zbožňuju, hlavně teď, když říkáš v jakém stádiu jste Vy. Já mám připraveno všechno, jenom kdybych už to měla všechno doma a připravený. Já snad porodím jenom z těch nervů.
Bééééééé
že jsme tenkrát nešli do kina.
Jo taky dáváte igelitový kryt na matraci? My taky. Jo a peřinku jsem nepovlíkla, dala jsem tam tu španělsku deku, mně totiž přijde, že je Bolda na tu peřinku z dutýho vlákna ještě malinkej.
Není tady
španělskou deku nemáme a ani envím, jestli jí budeme pořizovat...i když by se možná hodila... na matraci máme igelit ještě původní, ten tam nebude, bude tam klasická protičůrací podložka z Ikei. Jinak fakt v dnešní době seženeš kdykoliv cokoliv, tak už to nijak nehrotím...třebas nemáme vaničku. No a co? Tak holt budu buď koupat ve velký, nebo pořídíme později, hlavně klid a nohy v teple 
Není tady
koukám, že přípravy vrcholí, ale můžu vás uklidnit, připravený nebudete úplně nikdy 
Ba ne, jasně že věci budou po ruce a tak, ale já ještě teď zjišťuju, co všechno jsem pořizovala zbytečně, co je k prdu a co mi naopak chybí
Co jsem měla postavit jinam, co dělám moc složitě apod. Klasika byla ta zavinovačka. Tobi teď už v zavince nespí, chce se kvůli prdům rozvalit, pocvičit nohama apod., takže už spí jen na ní a ne v ní, ale ty rychlozavinky jsou nám na nic. Jednu máme v kočáru jako deku a druhou v cestovní postýlce jako podložku 
V nocmální postýlce spí na té zavazovací, kterou jsem si na rychlo vypůjčila od kamarádky hne dpo příjezdu z porodky.
Taky je mi na nic kapsář (zatím) a fusak na pleny, ty mám totiž položené hned na přebalováku, abych tam nenechala Tobiho bez dozoru.
Taky musím koupit nový koš na použité pleny, ten náš sice má íko, ale je maličký a stejnak smrdí. A lítat z každou plenou do velkýho koše zas nemůžu, nmůžu nechat malýho ležet na přebalováku jen tak.
Jinak zkoušíme dávat pomalu látkovky a zcela jasně už vím, že čtvercovky dávat nebudu, tedy teď je dávám, protože kromě nich a svrchňáů mám jen 2 all in one, ale hned jak to bude možné, tak koupím další AIO a pár kapsovek s vkladačkama, protože skládat ty CC - to je na palici, když mám vedle sebe hlady řvoucí mimčo 
Jo a blahořečím separačkám!
Jo a taky si musí koupit pratelný vložky do podprdy, leze to šíleně do peněz 
Tož tak!
Není tady
ahoj holky, teda vy jste dneska nakecaly uz 3 strany.
tak to rychle musim nejak rychle shrnout.
veran - tobiskovi pohlad brisko - sestre pomahala takova ta detska houpacak a vibracni lehatko - jejimi malemu to ty prdiky vyhoupalo.
kocarek - vnitrni vlozku a matraci jsem vyprala, protoze mi to smrdelo... ale to mi ted smrdi vsechno
jinak vse jinak pripraveno mame. ale teda nic vysterilizovaneho, protoze to se mi zda zbytecne, protoze to budu pred pouzitim delat znova, postylka nacancana neni, protoze v ni mala spat ze zacatku nebude, ale kolibka pripravena je. deku nemam, protoze je tady vedro a budu pouzivat jen jakoby 'zavinovacky" a takove ty vaky. jinak vse vyprane a vyzehlene. vanicka spinava, protoze jak jsem rikala, radsi ji vydrhnu tesne pred pouzitim.
ale to vsechno jsem udelala za posledni 3 tydny. a od vcerejska nemam co delat a tak se nudim a cpu se vsim moznym... dneska jsem narazila na vanocku - ty blaho jsem ji zblajzla na posezeni...
Není tady
Máte recht. Já sice mám i polštář a peřinu, ale stejně to vyndám, protože peřina je obrovská a na polštáři mimi nespí. španělskou deku máme taky, je super a zdědily jsme spací pytel, pak jsou zavinovačky. Na panelák myslím stačí. A mantinel sice mám, ale je to spíš dekorace. Malý dítě přece nebude cestovat v postýlce tak, aby se bouchalo hlavičkou o šprušličky. 
Není tady
Mně tu španělku dala ségra.
Verann - je zajímavý, že ty postřehy, který máš má pak většina maminek. Mně je taky jasný, že až si Bolečka přivezeme domů, tak bude vše jinak, všechno přeorganizujeme.
No, to zvládneme. No prostě ty hormony. Tak sorry, že si takhle stěžuju. A to jsem tu pořád rozhlašovala, že můžeme kdykoliv do krámu a všechno dokoupit.
Mám hold nějakej stěžovací den a Vy jste po ruce. Ale holky - jste dobrý vrby. Ani mi nenadáváte.

Není tady
Veran - tak to jsem v klidu
víceméně všechno co jsi vyjmenovala vůbec nemám, takže jsem to nadarmo nekupovala, skládání čtvercovek se většinou řeší tak, že si je skládáš už při žejhlení, aby ses s tím pak nemusela prudit
a nejvíc mám stejně kapsovek, do kterých budu asi přáííští týden šít ty vkládačky - tož tak 
Není tady
Hani - přesně. Polštář i deku máme, ale zdá se mi to veliký. A s tím využitím mantinelu nesouhlasím. Ono hodně lidi říkají, že kvůli tomu na mimčo nefouká a má prostě takový svoje místečko. Postýlka bude v děckém pokoji, abych ho měla u sebe, když budu v kuchyni a kolíbka v ložnici.
Vaničku máme, ale není umytá, taky si myslím, že jí umejeme až budeme prvně koupat. Hodně jsem řešila i způsob přebalování a nakonec jsme vymyslela tohle: Na vaně budeme mít dřevěný rošt, na kterém bude přebalovací podložka, takže budu mít po ruce všechno. Plenky, různý mastičky, olejčíky atd. A vaničku budeme mít na dvou židlích v koupelně. Nechci ho totiž přendavat z koupelny do jiný místnosti, kde je pak větší zima.
Def tu španělku Ti pošlu. Je fakt moc fajn. Ségra jí využívala do jednoho roka a pak teprve dala peřinku. Je totiž taková akorát.
Není tady
Ahoj Zuzačko - Tobi ještě neudrží moc hlavu, takže ho nechcem dávat do vibraního lehátka, pořád by mu padala na strany
Ale časem na to jasně přejdem, už se těším, že to takhle vyprdí ven.
Jinak ho ale občas na chviličku dám do autosedačky, ta otiž houpe, hezky tam leží, má podestlanou prdku aby tam opravdu spíš ležel a já ho houpu. Tak to se mu hodně líbí a leckdy tam i usne. Ale je tam mx. 30 minut denně.
Jinak nevěřím vlastním očím, ale asi usnul
Ale nejásám, ve 12 by se měl pomalu budit na jídlo po 3 hodinách, naposled jedl v 9. Hmmm a to jsem chtěla vyluxovat, umejt okno v kuchyni, dodělat zakázku a ohřát si oběd. O odsávání ani nemluvím.
Nic, jdu na to...
díky za všechna pohlazení Tobíska, až se probudí, tak mu to "vyřídím" 
Vy zas pohlaďte bříška a šup sem s nějakým podzimˇátkem, už se tu dlouho nic nedělo 
Není tady
Def já mám tu deku dovezenou z Polska. Ale našla jsme ti pár odkazů. Na netu je toho spousta.
http://www.bonifac.cz/katalog/deky-a-py … ni-i518516
http://www.vse-pro-deti.cz/doporucujeme … -x-110-cm-
Není tady
Def - máš to v SZ.
Není tady
Je fakt moc pěkná a hodně lidí si jí moc chválí. Je taková ňuchňací. Takže asi tak.
Verann - chtěla jsem se zeptat a máš elektrickou nebo manuální odsávačku? A pořád dáváš svoje mlíčko viď nebo přikrmuješ něčím jiným?
Není tady
veran, segre tam taky maly nevydrzi vic jak 30 minut, ale to ji staci, aby se aspon dala po ranu do kupy ona sama 
a taky ho v tom dava k oknu a maly kouka na mraky a stromy - ale uz je holt vetsi.
holky a mate koupenou nejakou knizku ve stylu - vyvoj ditete od 0 do 5 let. nebo tak neco?
Není tady
Zuzac - nemám. Uvažuju o koupi domácího lékaře, nebo tak něčeho, jinak asi nic kupovat nebudu, max kdyby mě zaujalo něco v knihkupectví 
Není tady
Zuzačko - já nemám koupenou žádnou knihu. Já mám totiž Vás víš? Vy jste moje kniha.
Jo a taky mám spací pytel http://www.teruleshop.cz/detail.php?zbozi=1390602 takovej, akorát červenej. To mi přijde strašně super, když byla Kristýnka někde u někoho na návštěvě, tak jí do něho hupli a bylo jí teploučko.
Není tady
ahoj 
se vtírnu jo 
veran-vydrž...... říká se že kluci na prdy trpí víc.... adam si s nima taky užil......a já s ním
,ale tak kolem toho 3 měsíce to postupně bylo lepší........,člověk neví už jak by jim pomohl....
a jinak s čím souhlasím-tak s tou rychlozabalovačkou....... k ničemu.....na tohohle prcka jí ani vytahovat nebudu,ale mám půjčenou tu klasickou zavazovací-tu jsme užili dost.... přecijen ty děti maj rádi když jsou "svázaný"-a líp se s nima manipuluje... 
vaničku máme.....ale myslím si že tenhle prcek jí bude mít stejně ve vaně.... u prvního jsme měli všechno v pokojíčku-na velkým stole.....ted máme smůlu-není to kde mít.. ,takže si myslím že brzy stejně půjde do velký vany 
jo a španělku jsem ted pořídila-za bezva peníze-tady od jedný bb kámošky
a je teda úžasná,tam se malýmu bude líbit....protože ted když to není ještě na fusak-tak tahle deka bude ideální 
defi-chystám se na šití šátku-nakonec spáchám klasiku šátek....,no ale....dneska jde
s adamem pouštět draka
s kámošem a jeho dětma-a šátkovali,tak by třeba mohli mít šátek na prodej....
no a když ne tak spíchnu 
Není tady
Domácí lékař, to mi připomíná D. bratrance, tomu když bylo 10 let, tak ho bolelo břicho a podle domácího lékaře si naordinoval slepák a chudáčkovi nemohli vysvětlit, že to není slepák, že má jenom zaražený prdy.
Ne, já si nemyslím, že je to blbost.
Knížku - na houby. Já když na něco přijdu, tak půjdu k netu, hodím Vám sem dotaz a Vy mi to povíte. To stačí ne?
Není tady
Téma zavřeno