29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Téma zavřeno
No vidíš, tak to bude OK. My jsme zrovna včera koukali, že mi tu mateřskou od novýho roku i zkrouhnou. No, ale pro prachy si člověk to dítě nedělá ne? Uvidíš, všechno dobře dopadne. Já teď myslím jenom na to, aby byl Boleček zdravej, aby se už narodil, protože jsem stráááášně zvědavá, jak bude vypadat. Určitě bude nejkrásnější na světe, to je jasný, ale i tak.
Není tady
Ahoj holky.
Přeji hezké ráno a ať se vám zvedne nálada. Def, neboj, to bude dobrý, určitě to zvládnete. Já měla dneska sen, že mi ukradlli auto. Příšerný. Už jsem si to zažila jednou na vlastní kůži před třemi roky a bylo to příšerný. Takže jak vidno, ještě jsem se z toho nevzpamatovala, když se mi to vrací do snů
Ali s tou nižší mateřskou od příštího roku, myslíš, že se to bude týkat i nás, když nám jí vlastně vyměří už tenhle rok? Vlastně 3-4 měsíce bude mateřská tenhle rok a ty zbývající měsíce myslíš, že sníží?
Není tady
Tak jsem teď chvíli brouzdala na netu a opravdu se ta mateřská sníží všem maminkám, i těm co jí již pobírají v roce 2009. Našla jsem i kalkulačku na výpočet výše a u mě ten rozdíl bude 5.000,-Kč měsíčně. To je docela dost.
tady máte odkaz na tu kalkulačku je na stránce dole.
http://www.penize.cz/59603-schvaleno-da … rok#calcul
Není tady
No pro mě je stejně pořád záhadou, že něco dostaneme nevěřím tomu ani za mák
příjem mám sice úplně minimální, ale nebýt toho, tak jsem nervozní jak pes. Asi bychom to dali i z jednoho platu, ale mě se vážně nechce věřit, že by mi stát něco dal
proto na to radši moc nespoléhám
radši pětku vlastním přičiněním, než pak mít oči pro pláč...
Není tady
Def jj rodičák dostaneš určitě, jen do dneška nevím kam a kdy jít o něj žádat
Není tady
Holky - já vím že ho teoreticky dostanu, zas takovej ignorant nejsem ale prostě se mi nechce věřit, že by se v tomhle státě neco neposralo av že já bych dostala něco zadarmo
prostě na to nespoléhám ani v nejmenší, jsou to peníze se kterejma nekalkuluju, prostě dělám jako kdyby nebyly
všechny víme jak lehce se to může zvrtnout...a bůhví, za měsíc může kloidně přijít nějakej debil a říct "rodičovský příspěvek? nesmysl, od teď budeme dávat jednu poukázku an sunar měsíčně a bude" a my budeme mít po pr.... Fakt tady tomu nevěřím ani co by se za nehet vešlo
Jinak Peti - ty jsi v tom se mnou, takže o rodičák se žádá až po prordu, společně s žádostí o porodný. Teď jsem ve fázi kdy zjišťuju, jak se dozvím, že nemám platit soc a zdrávko, ale evidentně jsem rpvní podnikateljka co čeká dítě, takže žádnej úřad neví, co mám dělat :rolleye:
Není tady
Ahoj holky,
Def mi taky počítáme. Teda hlavně já. A už třeba tenhle měsíc jse v řiti, bo jsem v září šla na nemocenskou. Peníze za prvních 14 dní mi už zaměstnavatel sice poslal, ae protože se první 3 dny nic neplatí, tak jsem moc nedostala. Odešly ovinné platby z účtu a ten je teď prázdnej. A zbytek , co mám dostat se socky, vůbec nevím kdy dorazí, protože můj zaměstanavatel spadá pod Prahu a tam jsou známí tím, že se prostě v pohodě o měsíce zpožďují s výplatou. A to samé platí pro ýplatu mateřské . Takže jsem naprosto závislá na drahé polovičce. A samozřejmě máme taky hypotéku, splácíme auto a jiné věci
Takže už jsme se domluvili, že letos bude pod stromečem jen jeden nejdůležitější dáreček - mimík - a pak asi nic, bo na to prostě nebudou prachy
Takže u nás s prachama taky na ho...o
Není tady
Petul , tak to jsme dvě. Jen vím, že mi na sociálce řekli, že u nich to není, že mám jít na městský úřad. Ale na jaký odbor to nevím. Někdo tvrdí, že na pracák, i když jsem OSVČ.
Není tady
Zdravíme konečně z domova
Včera nás pustili stále 2v1, v pátek na kontrolu a pak ještě 2x v příštím týdnu a pak už císař kolem toho 19., pokud to nepříjde dřív . Přesněji se to dovím až příští týden. Snížili mi už hořčík, ale mám ještě železo a jeden prášek na ten můj puls. Jsem jak lékárna.
Jsem ráda, že jsem tam teď byla, okoukla jsem to tam, je tam ve většině případů fajn personál, zjistila jsem, že skoro vše tam dávají erární, no ale stejně nějaké věci si vemu své. Zažila jsem i ten denní režim, jak to funguje, tak nepůjdu úplně do neznámého
Tak jsem ráda, že jsem doma a jen vylezu ven, tak prudí jedna děsně aktivní sousedka, že jako to nejde na mě poznat, že bych měla rodit a že asi málo jím, že to musí být těžký ležet a taky si něco uvařit Jestli nechci si někde brát obědy...bla bla bla....
Není tady
Def tak to budu druhý případ hned po tobě paním úřednicím se z nás zavaří mozky
Hanu ty taky?
Není tady
Hani - jj, je to tuším pracák oni tam mají nejakou správu dávek, enbo jak se tomu nadává
Peti - no, předpokládám, že vy už ale máte bydlení my se do toho ještě chystáme stavět
Jako já teď vyjdu naprosto na korunu, ještyě mi občas něco zbyde, ale prostě když k tomu započítám Piškota, očkování, léky, doktory, nedejbože Nutrouš nebo tak, tak to zas bude o něčem jiným
Jediný štěstí je, že se mi každej měsíc s podnikem daří líp a líp, ale mám starch, že se mu teď nebudu tak moc intenzivně věnovat a já si nemůžu dovolit přijít o zákazníky...tož tak...no, bude ještě veselo
Není tady
Ahoj Ivu. Tak tě vítám doma a v posledním chlívečku. Na sousedku kašli.
19? Takže budeš předbíhat. Že bych s tím příští víkend něco udělala?
jestli teda Ališa s tím něco do tý doby taky udělá.
No Petul já taky. podnikatelka ne, vslatní vůlí. Ale prostě v realitách se to od jistého roku jinak dšělat nedalo.
Není tady
Defi, díky, však psík hodil bobek a zdrhli jsme
No nic, jdu ležet, bolí mě podbřišek...zatím
Není tady
Defi, bydlení máme, mlíko budu mít v prsu a používat budu látkovky a hadříky budu mít po kamarádkách
Nééé vím že to nebude ani u nás pr.del a taky se bojím, že nebudu mít tolik času na svojí práci a pomáhat manželovi se školou
Co vím jistě, že na dovolenou se nějaký rok nepodíváme, protože jestli něco uškudlíme půjde to taky do baráku
Není tady
Hani, díky, jo asi předbíhat, původně chtěli až v 39.tt, ale raději už v 38.tt, protože Aduš už hodně nalíhá hlavičkou dole a může to být každou chvíli, takže když vydržíme do 19., tak to bude supr
Není tady
Petul - jo, taky jsem ěmla představy, že toho tolik potřebovat nebudem., ale jsme tak na 30 - 4é bych řekla.,...ještě jsem to nekontrolovala, tak nevím, ale my jsmehafo věcí dostali...jenže ono se to prostě sečte, ani nevíš jak. Tak třebas ty to zvládneš líp než já a na dovču pojedem
asi v březnu, alespoň an pár dní na hory
t si sebrat nedám, lepší pár dní někde na chatě, než an sebe celej rok vrčwet a vyčítat si to
Tak jsem dala prát to prádlo a potah z autosedajdy, to jsem zvědavá, co to s ním udělá.... a dopila jsem maliník fuj... mám ho za trest
Holky co máte novej hočárek - praly jste ho?
Není tady
Def, tak mě maliník zrovna chutná. Ale možná proto, že mi ho manžel zakázal. Strašili mě že si mě nechají už v nemocnici zrovna po tom co jsme ho začala pít, tak dostal strach. takže ho piju potají.
Kočárek ani potah na autosedačku neperu. A je to teda obojí nový. Vyprala jsem jen ložní, ručníky, plínky a oblečky.
Není tady
Hani - dík my máma autosedajdu z druhý ruky, takže to peru, to je jasný, jen mi nebylo jasný, co s tím kočárem
jestli to preventivně taky nepřeprat... ale ono je to fuk, stejně bude oblečenej a pod hlavou bude mít fusak s plínou
Upravil(a) Definitiv (8. 10. 2009 10:30)
Není tady
Téma zavřeno