6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Téma zavřeno
Vítejte u Podzimňátek 2009!
Chcete-li zařadit na tuto nástěnku, opravit anebo přidat některé údaje, pošlete mi prosím SZ a nebojte se mne pořádně kvůli tomu uhánět
PODZIMNÍ MIMINKA NA SVĚTĚ
- 30. 6. se Petřičce80 s předstihem (v 33. tt) narodil Míšánek. Měl 2100 g a 44 cm. Oba jsou naštěstí zdraví a v pořádku. Petricko80 - moc a moc gratulujeme TÍMTO JSOU PODZIMŇÁTKA OFICIÁLNĚ NA CESTĚ Z HUB!
- 17.8. se Snažilence s předstihem (v 37. tt) narodil Vítek s váhou 2,94 kg. Musel na chvilku do inkubátoru, ale už je v pořádku a s maminkou už jsou oba doma. Snažilenko - moc gratulujeme
- 28. 8. se na den přesně dle termínu Verusce72 narodila krásná dcerka Lucinka s mírami 3440 g a 48 cm. Gratulujeme a přejeme vše nejlepší
- 3. 9. ve 14:05 se Hrozince narodil Vojtíšek s mírami 3350 g a 48 cm. Hrozinko a Vojtíšku - gratulujeme
- 10. 9. přesně v 10:00 se Veranně plánovaným SC z důvodu polohy KP narodil malý velký syn Tobiáš s mírami 4230 g a 52 cm
- 20. 9. v 9:40 se Zuzance007 narodila nádherná princezna Sofie s váhou 3350 g a velikostí 50 cm. Holky - gratulujeme
- 23. 9. se Pírku narodila v 9:58 dcerunka Terezka, měla 2,7kg a 48cm. Gratulujeme!
- 24. 9. se v noci Lenuli12 narodila dvojčátka, syn Matěj (2820 g, 48 cm) a dcera Adélka (2540 g, 48 cm). Přišli na svět přirozeně a jsou v pořádku
- 24. 9. se ve 14:58 rozhodl přijít na svět i Jindříšek od Nenunky, má krásných 3570 g a celých 51 cm. Gratulujeme!
- 25. 9. se Luluc ve 4:33 narodil malý obřík Davídek, 4650 g a 56 cm. gratulujeme k chlapákovi
- 27. 9. se v 8:05 Luci27 narodila dcera Barunka s mírami 3610g a 49cm. Moc gratulujeme
- 1. 10. se v pravé poledne Gall za dramatických (ale ve finále šťastně zakončených) okolností naodil Vojtíšek s mírami 2810g a 50 cm. Moc gratulujeme
- 15. 10. se v 0.15 císařským řezem Zdence narodila dvojčátka Anička (2060 g) a Matěj (2010 g). Moc gratulujeme
- 16. 10. se v 10.10 akutním císařským řezem Zasnene narodila dcerka Malvínka, 2520 g a 47 cm. Moc gratulujeme
- 19. 10. se v 13:45 narodil Ališe chlapeček Davídek s mírami 3050 g a 50 cm. Moc gratulujeme
DALŠÍ AKTUALITY
- na poslední chvíli se k nám z Rakouska připojila lischinka
- zasnena bude mít holčičku
- Lusyl hlásí změnu pohlaví Dle 4D UTZ to není kluk, ale holčička
- Zdenca hlásí první ťukance dvojčátek v 19 tt
- Ivuše bude mít holčičku
- Kattyynka oznamuje holčičku
- Kattyynka hlásí pohyby od 16+3
- 12. 6. se k nám ještě přidala zasněná - my fakt trhneme rekord v počtu členek
- Přes veškeré přesvědčení to Lusyl nevydržela, mrkla do zprávy od Mudrů a .... je to kluk
- A už se roztancovala i dvojčátka Lenule12, a to v 19+2! [/b]
- Hanuscb hlásí hned dvojí radost: vrtící se holčičku
- nenunka potvrzuje dalšího prince princovatýho
- I Ališa se konečně dočkala pořádných kopanečků
- Definitiv a Lusyl se nám krásně rozvrtěly
- hrozinka potvrzuje kluka jako buka
- Kattyynka šla na cerkláž, držíme palce
- Gall čeká chlapečka
- přidala se k nám ještě Luci27, která na 90 % čeká holčičku
- Snažilenka ohlásila chlapečka
- S novým týdnem nová překvapení: Zdenca ve 12 tt hlásí najednou dvojčátka - prostě se tam to druhé schovávalo
- Kattyynky jeden brouček svůj boj bohužel vzdal, ale druhý je velký bojovník a krásně se vyvíjí. Držíme palce
- Zuzanka007 také hlásí pohyby v 18 tt - se nám to tu pěkně všechno rozhýbalo
- Hrozinka hlásí pohyby od 18+0 a vznikly Zimňátka - takže už jsme ofiko pořádný těhule!
- Luluc potvrzuje na 100 % dalšího chlapečka a pohyby od 17+4
- Petrička80 potvrzuje kluka a ECHO i genet. UTZ jsou v pořádku
- přidaly se k nám Ivuše a Ališa : supr: - aspirujeme na nejpočetnější chlívek
- Veranna potvrzuje na 100% chlapečka a pohyby od 17+1
- 30. 3. Zdenca má a přidala se k nám evisska
- Veruska72 potvrzuje na 100% holčičku
- Kattyynka hlásí dvě bublinky Další dvojčátka už se srdíčky čeká lenule 12
- Naše řady rozšířila zuzacka, která žije v Číně, takže budeme mít i jedno zahraniční Podzimňátko
- Zdenca a Kattyynka našly 9. 3. 2009 krásné // Zdenco a Kattyy, moc a moc gratulujeme
- Definitiv našla 22. 2. 2009 krásné, tučné a údajně opět zcela nečekané // (Ačkoliv už druhý den OVU rozhlašovala na BB, že je 100% těhu ) Defi - moc a moc gratulujeme
- naší Sářici bohužel těhotenství nevyšlo. Sáří, myslíme na tebe a držíme palce, aby ses brzy dala dohromady, aby další pokus vyšel a ty jsi zase vířila vody na aukcích a bazarech
- stále a pořád zahříváme místo na bidýlku dalším snažilkám a zejména našim dlouhodobkám!
CO TO BUDE, AŽ TO BUDE - a nebijte mne, já si taky jako malá hrála víc s autama
Holčičku čeká:
- Veruska72
- Luci27
- Zuzanka007
- pírko
- hanuscb
- kattyynka
- Ivuše
- Lusyl
- zasnena
- lischinka
Chlapečka čeká:
- Veranna
- Petricka80
- luluc
- Ališa
- Snažilenka
- Gall
- hrozinka
Překvápko čeká:
- Definitiv
NAŠE FLOTILA
- Bébécar Stylo AT v barvě G820 (luluc): http://www.detskyraj.cz/images/sklady_p … e_g820.jpg
- Chicco, Trio Tour 4, varianta Mistral (Veruska72): http://img.mimishop.cz/batolata/0/a343278.jpg
- Cam Cortina X3 Tris Evolution (Gall): http://www.a-zbaby.cz/img/goods/default/684.jpg
- Firkon Vario set (Veranna): http://www.batolatko.cz/files/products/ … B11%5D.jpg
- Teutonia Team Alu S4 2009 sportovní kočárek 3620 (Lenule 12): http://www.spuntik.cz/imgcache/pk01891_ … 125335.jpg
- Depemo Travel, barva č. 34 (Definitiv): http://www.depemo.cz/foto_sortiment/foto_7822.jpg
- Easy Walker Duo (Zdenca): http://www.kocarky.cz/veasy-walker/duo-walker.jpg
- XLander X1 (Ališa): http://www.prejetesi.cz/images/product/t_17247_01.jpg
- X-Lander XT (Ivuše): http://img.mimishop.cz/delfinek/0/a362095.jpg
- Firkon Verano (Luci27): http://www.batolatko.cz/files/products/ … 5B5%5D.jpg
- Quinny Buzz 3 (zuzacka): http://detskezbozi.com/inshop/kocarky/s … zz-3.html#
- Cam Cortina 3x Evolution 2009 (hanuscb): http://www.slune-cz.cz/images-variant-c … ew_800.jpg
-X Lander XA 2008 (Zuzanka007): http://detskezbozi.com/inshop/pictures/ … _green.jpg
- Mutsy 4 Rider (hrozinka): http://www.babytime.cz/images/sklady/Lu … --big.jpg, http://mutsy.libfin.cz/images/4rider/college_kaki.jpg
PODZIMNÍ MAMINKY A TĚHULKY DLE DATA PORODU
Petricka80
Info: 29 let, snažení volným průběhem a po 15 měsících s překvapením //. Doma princezna Natálka (2 roky)
Poslední MS: 20. 11. 08
: 4. 1. 2009
První pohyby :
Odhadovaný termín porodu: 28. 8. 09
Skutečný termín porodu: 30. 6. 09
Web:
Vybraná jména:Michael
Snažilenka
Info: 33 let, doma Natálka(9), Daneček(1,5), zadařilo se na první pokus, všechny děti za pomoci Clostilbegytu
Poslední MS: 8. 12. 2008
: 30. 1. 2009
První pohyby :
Odhadovaný termín porodu: 14. 9. 2009
Skutečný termín porodu: 17. 8. 2009
Vybraná jména:Vítek
Veruska72
Info: 36 let (v červnu 37), děti 13 (dcera) a 16 (syn), zadařilo se 4. cyklus po revizi
Poslední MS: 21. 11. 08
: 19. 1. 2009
První pohyby :od 18tt zřetelné, pravidelné pohyby
Odhadovaný termín porodu: 28. 8. 2009
Skutečný termín porodu: 28.8 2009
Web:
Vybraná jména: Lucinka
hrozinka
Info: 28 let, povedlo se napoprvé v prosinci 2008
Poslední MS:13. 12. 2008
:2. 2. 2009
První pohyby : 18+0
Odhadovaný termín porodu:19. 9. 2009
Skutečný termín porodu: 3. 9. 2009
Web:
Vybraná jména: Vojtík
Veranna
Info: 30 let, snažení od února 08, v říjnu 08 ZT ve 13. tt (Turnerův syndrom), 31. 12. 08 //; trombofilní mutace MTHFR na heterozygotu; nízký TK, syndrom dolní duté žíly
Poslední MS: 2. 12. 08
: 29. 1. 09
První pohyby : 17+1 jasné pohyby vnímané i přes ruku
Odhadovaný termín porodu: 7. 9. 09
Skutečný termín porodu: 10. 9. 2009
Web: www.veranna.com/vavab
Vybraná jména: Tobiáš
Zuzanka007
Info: 28 let, 1 x IVF, 2 x KET (nezdary psát nechceme, myslíme pozitivně zadařilo se po 2,5 letech přirozeně
Poslední MS: 10. 12. 2008
: 2. 2. 2009
První pohyby : 18 tt
Odhadovaný termín porodu: 23. 9. 2009
Skutečný termín porodu: 20. 9. 2009
Web:
Vybraná jména: Sofie
pírko
Info: 29 let (v dubnu krásných 30), doma máme syna Matěje, nar. 4.11. 2005 50cm 3450g
Poslední MS: 24. 12. 2008
: 19. 2. 2009 (tj. 8+1)
První pohyby :15. tt
Termín porodu: 30. 9. 2009
Web:
Vybraná jména: Terezka
lenule12
Info: 29 let, snažení od května 2006, září 08 revize, podařilo se po 1. KETu a vypadá to, že to budou dvojčátka
Poslední MS: 17. 1. 09
: 5. 3. 09
První pohyby :19+2
Odhadovaný termín porodu: 24. 10. 09
Skutečný termín porodu: 24. 9. 09
Web: http://www.lmr.webnode.cz/
Vybraná jména:Matěj, Adélka
Nenunka
Info: 26 let, zadařilo se hned po vysazení HA, doma Vojtík 2 roky (10.10.06)
Poslední MS:28. 12. 08
:16. 02. 09
První pohyby :13+5
Odhadovaný termín porodu:24. 9. 09
Skutečný termín porodu: 24. 9. 09
Web:
Vybraná jména:Jindřich
luluc
Info: 29 let, snažení bylo od října 08, doma už jedna cácorka Anetka (nar. 13. 3. 07, dva roky)
Poslední MS: 16. 12. 08
: na UTZ v 6+2
První pohyby :17+4
Odhadovaný termín porodu: 18. 9. 09
Skutečný termín porodu: 25. 9. 09
Web:
Vybraná jména: Davídek
Luci27
Info: snažení 11 měsíců
Poslední MS: 19. 12. 08
: 6+6
První pohyby :19+5
Odhadovaný termín porodu: 24. 9. 09
Skutečný termín porodu: 27. 9. 09
Web:
Vybraná jména:Barunka
Gall
Info: 31 let, M.Crohn 8 let, snažení od 6/07, nakonec se povedlo na 1. IUI
Poslední MS:3. 1. 2009
:19. 2. 2009
První pohyby :18+2
Odhadovaný termín porodu:7. 10. 2009
Skutečný termín porodu:1. 10. 09
Web:
Vybraná jména:Vojtíšek
Zdenca
Info: doma máme jednoho skoropuberťáka - 11 let, snažili jsme se rok, 1x neuspěšné IUI, nakonec přirozeně a ve 12 tt ještě zjišťujeme, že to vlastně budou dvojčátka
Poslední MS: 10. 2. 2009
: 30. 3. 2009
První pohyby : 19 tt
Odhadovaný termín porodu: 16. 11 2009
Skutečný termín porodu:15. 10. 09
Web:
Vybraná jména: Anička + Matěj
zasnena
Info: 31 let, povedlo se napoprvé po vysazení HA v 11/08
Poslední MS: 18. 1. 2009
: 6 tt
První pohyby :19 tt
Odhadovaný termín porodu: 23. 10. 2009 dle UZ, 25.10.2009 dle PM
Skutečný termín porodu: 16. 10
Web:
Vybraná jména: Malvína
Ališa
Info: let 29, snažení: v roce 2005 a 2007 neúspěšné pokusy, teď nám to trvalo 8 měsíců
Poslední MS:5. 1. 2009
:
První pohyby :20+1
odhadovaný termín porodu:12. a 18. 10. 2009
Skutečný termín porodu:19.10.
Web:
Vybraná jména: David
zuzacka
Info: HA vysazena 03/08, ale nebyl na snažení čas Novoroční předsevzetí se ale vyplnilo rychle
Žijeme v Číně, takže nás teď čekají velké starosti s výběrem doktora a porodnice
Poslední MS: 12. 01. 2009
:
První pohyby :
Odhadovaný termín porodu: 16. 10. 2009
Skutečný termín porodu:
Web:
Vybraná jména: Philippa
lusyl
Info: druhé těhotenství, snažení cca 2,5roku
Poslední MS: 16. 1. 09
: 7+2
První pohyby :17+4
Odhadovaný termín porodu: 23. 10. 09, dle UTZ 26. 10. 09
Skutečný termín porodu:
Web:
Vybraná jména: necháme se překvapit, co to bude
lischinka
Info: 28 let, zadarilo se na podruhe, doma syn Astrain 7 let
Poslední MS: 17. 1. 2009
:
První pohyby :18+2 tt
Odhadovaný termín porodu: 25.10.2009
Skutečný termín porodu:
Web:
Vybraná jména: Aliyah
hanuscb
Info: 32 let, plánované těhotenství, vyšlo po 5 měsících snažení
Poslední MS:21. 1. 2009
:
První pohyby : 18 tt
Odhadovaný termín porodu:28 n. 26. 10. 2009
Skutečný termín porodu:
Web:
Vybraná jména:
Definitiv
Info: HA vysazena v 03/08, naostro asi půl roku
Poslední MS: 26. 1. 2009
: 12. 3. 2009 (v 6+3)
První pohyby :16+1
Odhadovaný termín porodu: 2. 11. 2009
Skutečný termín porodu:
Web:
Vybraná jména:
ivuše
Info: 29let, snažení o první dítko 2,5 roku
Poslední MS:26. 01. 2009
:v 6. tt
První pohyby :16+5
Odhadovaný termín porodu:02. 11. 2009 (pravděpodobně císařským řezem o 3 týdny dříve)
Skutečný termín porodu:
Web:
Vybraná jména: Adélka, Adámek
kattyynka
Info: 34 let, doma dva puboši 15 let (syn) a 13 let (dcera), snaženíčko o třetího prcka od srpna 2007, zadařilo se v 2/09
Poslední MS:11. 2. 2009
:2. 4. 2009
První pohyby :16+3
Odhadovaný termín porodu:17. 11. 2009
Skutečný termín porodu:
Web:http://kattyynka.rajce.idnes.cz/
Vybraná jména:
Další podzimní těhulky, které k nám ale moc nechodí...
Chiquitita
Info: Doma Kačenka (2 a čtvrt roku), teď takové překvapení, ale měli jsme radost, protože jsme to tento rok stejně plánovali
Poslední MS:3. 12. 2008
:
První pohyby :
Termín porodu:9. 9. 2009
Web:
Vybraná jména:
evisska
Info: 28 rokov, 1 dieta, snažili sme sa asi 1,5 roka prirodzene, ale podarilo sa po prvom mesiaci nasadenia Clostilbegytu
Poslední MS: 12. 2. 2009
:
První pohyby :
Termín porodu: 19. 11. 2009
Web:
Vybraná jména: pro kluka Denisko
piksla
Info:
Poslední MS:
:
První pohyby :
Termín porodu:
Web:
Vybraná jména:
Vybrané informace k základní výbavě pro miminka
Výbava pro miminko
- je to jen jeden z mnoha seznamů na internetu (pro další si klidně zkuste vygooglovat "výbava pro miminko" a samy uvidíte:). Zdál se mi ale nejobsáhlejší. Nicméně obsahuje hodně osobních rad, se kterými můžeme, ale nemusíme souhlasit. Můžeme to tedy brát třeba jen jako návrh na další diskuze
Výbava do porodnice
Jak vybrat kočárek
Jak vybrat dřevěnou postýlku případně: jak vybrat dřevěnou postýlku II
Monitor dechu
A jak vlastně funguje monitor dechu
Tabulka dětských velikostí
A pár instruktážních videí
jak koupat miminko
jak správně kojit
jak připravit umělou výživu
jak na říhání
jak si poradit s nadýmáním
jak správně změřit teplotu
jak oblékat novorozence
jak obléci novorozence na chladnější vycházku
jak zajistit spokojený spánek
jak odsávat hleny
jak správně stříhat nehty
Informace pro těhulky do porodnice
www.veranna.com/co_do_porodky.doc
www.veranna.com/porodni_plan.doc
www.veranna.com/porodni-plan-definitiv.doc
Upravil(a) Veranna (19. 10. 2009 16:25)
Není tady
A jsem první. Takže nepředbíhat ani při porodech. Hodně štěstí do nového chlívku a doufám, že tenhle opustím už jako maminka.
Není tady
Tak taky přeju hodně štěstí do nového chlívku a minimálně 3 miminka. a První od Ališi.
Jinak Ališ, když to přijde na mě v autě, tak já nepočítám, že by to bylo tak zlý, že bych nedojela. Nečekám, že budu mít kontrakce hned po minutě.
Není tady
Hani - to já taky ne. S tím počítám i v situaci, že mi ještě chybí věci do tašky, takže až na mě přijde ta paštika, tak v klídku ještě zabalím věci do tašky - pohodička.
Ale víš co je divný s tím autem, já měřím 160cm, mám dost krátký nožky, takže musím mít sedačku blíž k volantu a už mi tam to břicho tolik nepasuje. Ale taky už se těším, až zasednu za volant.
Tedy Def s tou paštikou to si teda vyhmátla.
Není tady
Hani a máte vůbec vybrané jméno? Nebo mi to uniklo?
Není tady
Koukám já si píšu ještě ve starém chlívku a vy už jste dávno tady Tak já to sem Zkopíruju:
Zuzanko my také toho mlíčka při kojení tolik nemáme.Nevím tedy přesně kolik nakojím, protože nemám doma váhu, ale v nemocnici to bylo také cca těch 40 ml z jednoho prsa. Ale věřím, že to odsáváním ještě trošku zvýšíme
Def popis blížícího porodo je super Teda já nebýt zrovna v den porodu v poradně, tak jsem nepoznala, že rodím, protože mě vůbec nic nebolelo a to jsem byla otevřená na 3 cm a kontrakce dle monitoru také byly
Jinak co se řízení auta týká, tak já řídila ještě v den porodu. Ale na delší vzdálenosti jsem neřídila už tak od 20 tt, protože mě bolely záda
Upravil(a) lenule12 (7. 10. 2009 11:51)
Není tady
Paštika paštika, hmm, úplně na ní dostávám chuť asi bude ke svačině Ovšem až po krupicová kaši, ktewrá bude k obědu
Jinak já jsem neřidič, takže mě to nijak netrápí.... zas je fakt, že je to o maličko víc nepohodlí, páč když chci něco co u nás na vsi nemají (látkovky nebo třeba Dm), tak musím hupsnout na vlak a vypravit se do Prahy Ale což, dá se to a řidičák plánuju někdy na prázdniny
Ališ - fakt se neboj že bys to nepoznala Msylím že o sobě dá vědět dostatečně
A jinak teda dobalovat tašku za kontrakcí bych nechtěla mám takovej pocit, že budu hrozně roztěkaná a nesoustředěná...tož to do ní asi radši naházím
Není tady
Já už mám zas vražednou náladu. Nemůžu toho mýho pitomu donutit, aby sem přitáhnul tu postýlku, kolíbku a všechny ty věci. Já nenávidím jak se staví sen. Žádný překvapení nechci.
Není tady
Neboj, na takovou taktiku už jsem najela před chvílí. To se mu tedy vůbec nelíbí. Tak uvidíme, jakej to bude mít efekt.
Není tady
No, docela ho to asi psychicky deptá tohle vydírání , ale mě tedy taky. Chci mít připravený všechno než odjedu do tý porodky, nerada bych přijela s Boldou domů a měla všechno úplně jinak, než jsem si představovala.
Já jdu taky do obchoďáku a do lékárny. No, to mám určitě na hodinu, než tam dofuním.
Není tady
Tak se asi fakt něco děje, protože cestu, kterou jsem jindy zvládla s funěním, bolestmi zad na dvakrát jsem vyběhla jako srnka najednou a bez bolestí zad. Je tam vedro, jdu se slunit ven
Není tady
ahoj holky,
tak jsem sesmolila slohovku, takže jestli si chcete počíst o CS, račte
Není tady
Veran - hned jdu na to
Holky (teda hlavně Zuzanko ) dneska mi dorazil balíček z šijemdětem a super epes rádes /plně vidím jak z toho ty vkládačky půjdou samy do víkendu si to asi naměřím, rozvrhnu kolik čeho budu vyrábět (značku plenky, vkládačku noční, denní atd.) a z čeho a apk se dám do stříhání už se nemůžu dočkat...a až poprvé zavrní stroj jen už aby dorazily ty patentky jsem vážně magor
Není tady
Ufí ufí - jako slza mi neukápla, ale bylo to na krajíčku Moc krásně napsaná slohovka Piškot v břiše kope na pozdrav
Není tady
Ahoj holky, do posledního chlívečku před přesunem do maminek (nebo ještě nažvaníte jeden?? ) vám přeju pohodové zbytky těhu, rychlé porody a zlaté děti
Není tady
Mag děkujeme. Já doufám, že tenhle bude můj poslední a pak tu budu žvanit jen jako maminka.
Není tady
Mag díkes Já bych si to beze srandy klidně střihla ještě jednou fakt mě to těhu tak strašně baví, že bych si to moc ráda protáhla Jasně že jsem na Piškíse zvědavá, ale takhle vím kde je, co tam dělá, že se má fajn a nikdo na něj neprská bacily
Prostě já bych klidně těhulovala ještě dvacet dalších chlívů
Není tady
Tak jsem si maličko zkazila den depresivním probuzením s mnyšlenkou na peníze Dostali jsme od O. rodičů peníze na Piškota (stejně jako od mojí mámy) a O. je dal na školný Jasně že je to nutný a že Piškot už stejně má všechno co by mohl potřebovat (no, ještě o pár věcech bych věděla), ale stejně mě to zamrzelo....ach jo.
Od toho jsme nějak přešli k cifře co mám na účtu na stavbu a zjistili že to není tak růžový jako to vypadalo, pravděpodobně stěží ten barák postavíme. No, to je zas den
Není tady
Ahoj Def, a vy jste chtěli platit barák rovnou bez hypotéky ?
my zatím předěláváme ten náš jak se dá , pomalu postupně, peněz taky moc není
Není tady
Jani - ale kdepak, hypo máme taky, ale prostě jsme měli určitou sumu v hotovosti, se kterou jsme počítali na stavbu, páč pouze z hypo bychom to nepostavili. Z hypotéky se vlastně kupoval už pozemek a částěčně se z ní bude financovat stavba. No a teď prostě je tam míň než jsme čekali. Jasně že to postavíme, někdy určitě ale víš, mě nejde o zařizováky, to je mi naprosto ukradený o tom vážně nemluvím jako o stavbě Jde mi o hrubou stavbnu, střechu, okna dveře a rozvody. Víc nepotřebuju nic, já už bydlela v takovejch bunkrech že jeden navíc mi nevadí. Ale to co jsem vyjmenovala je zkrátka nutnost... a to ani nemluvím o přípojkách
Není tady
Nazdárek.
Tak pořád stejný, žádný posly, žádný osly a paštika už vůbec ne.
Def - nic si z toho nedělej. To asi kalkuluje každý. My teď např. víme, že máme před sebou krizový rok. Ten budeme muset nějakým způsobem překonat. Peníze, co jsme měli nastřádané, tedy větší část jsme teď investovali do rodinného auta, to byla docela nutnost, hypotéka (tu máme naštěstí malou) a ještě musíme rok platit naše první autíčko. To víš, dva řidiči v domě - 2 auta. To je bohužel u nás nutnost. To už je ale taky díky bohu jenom rok. My jsme naštěstí dostali nabídku ne jednorázového peněžitého daru, ale že nám budou platit ten krizový rok hypošku. což nám pomůže . Ale i tak, člověk je zvyklej, že jsme vydělávali oba a bylo to OK, všechno se poplatilo snadno, teď se to taky poplatí, ale šetřit se bude daleko míň, než kdysi.
My jsme tedy měli asi pod čepicí,protože jsme Bolečkovi na ten krizovej rok nastřádali dost peněz, takže plenky, př. nutrilon, kdyby se nám nepodařilo kojit a další věci mu zafinancujeme z obálky. To by mělo stačit.
Tak hlavu vzhůru, nejste v tom sami . Kolikrát jsme si říkali, že kdyby se Bolda narodil až za rok, že by to bylo lepší, ale to si jen tak řeknem a jsme šťastní, že už bude na světě teď.
Není tady
Ališ - zcela nepochybně to utáhneme, já počítám ještě tak dva, tři měsíce a začne mi podnik i něco málo vydělávat, k tomu mateřská (se kterou teda pořád napevno nepočítám, bůhví co tam ta banda volů zase vymyslí ), O. dostal přidáno, rozjídží se mu koncerty a tak, takže peníze určitě budou. Jen to na mě nějak po ránu sedlo Pak máme ještě dvě stavebka, takže snad to nakonec nějak pofackujem...hlavně abychom už mohli bydlet ve vlastním
Není tady
Téma zavřeno