|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ahojky holky,tak jde vidět,že jste asi v tom pěkném počasí všechny někde trajdali!
Doufám,že Fi doře dorazili na Slováky!
Naše malá dnes jako nějak nechce spát,hraje si v postýlce a řechtá se,jako po ránu!
Abby co máš z toho,já taky nic takového neslyšela!Vidíš,já musím mít vždycky něco speciálního!:vissla:Ten obličej už mám ale strašný.Manžel zkonstatoval,že Frankenštein hadra.
Yvetko tak to jsem na fotečky mooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooc zvědavá!
Není tady

sillwan napsal(a):
Ach jo... Ted mam dilema, zda-li v tom pokracovat, nebo to brat jako jednorazovou zalezitost
ahojte, zdravím až večer, dočítala jsem jen tak letem světem, vůbec ne pořádně, časem to napravím, dneska jsme byly celý den v luftě a zítra asi zrovna tak, uf ... jen jsem chtěla reagovat na silw ... nepokračovat ... přimlouvám se všemi dvaceti za Danyho
teď se na mě sesypou opačné názory, ale já prostě ... taky nemůžu jinak než tišit - rozum mi možná říká opak, ale srdce je vždy silnější ... vždycky si to zdůvodním tak, že miminko tohle prostě nemůže chápat
- to jsem celá já
Není tady
Silw a Cassi - já taky nejsem z těch, co nechávají prcky plakat... takže já na to taky nemám srdce! Ale myslím, že neděláme špatně!! Miláčkové si pomazlení a pochování zaslouží!! 
jojo, taky jsme lítali venku dneska, bylo fakt krásně!!! Konečně jsem byla taky na té sociálce - ale už dopo, tak jsme se tam s Yvčou nepotkaly
a byla to rychlovka, všechno jsem měla správně vyplněné, a paní byla docela i milá! za minutu jsem byla venku a prej dostanu penízky ještě tento měsíc! - když prý bude hodná! - takový kecy si ale může odpustit když už na to mám nárok dva měsíce!!! 
no, ale jsem ráda, že to teda mám z krku.
Yvi - taky se těším na fotečky, tak je sem pak hoď! 
Upravil(a) Berka (7. 10. 2009 21:08)
Není tady
Ahoj
dnešek byl opravdu rozlítaný, dorazili jsme domu v osm, Štěpulín usnul v kočáru, v devět jsem ho vzbudila abych ho převlíkla do pyžamka, vymlask flašku a už zase spinká. Jo a dneska poslušně pěkně spapal 125g přesnídávky, doufám že mu to vydrží 
Manžel dneska taky přišel pozdě, byli zapíjet žal, ach jo, no ale pohřeb už je za námi 
Tu sociálku taky musím dodělat. A mě se tak nechce. Jen malý dotaz, říkali mi tam, že to musím nechat potvrdit na soc. zabezpečení. A co v práci? Teď mi vlastně běží klasická dovolená. To je nezajímá? Když skončí mateřská, následuje dovolená kterou jsem si před těhu nevybrlala a pak teprve ten rodičák. To z práce nic nechtějí? Asi se ptám blbě co?
Plakat nenechávám. Nechávám když je to jen takový to mručení, ale jak začne brečet jsem u něj.
Není tady
Pavli, to je Štěpulín šikulka! 
hmm, to je smutný, někdy je život fakt krutej 
Jo, na tom soc zabezpečení je potřeba nechat si potvrdit - vyplnit ten růžovej papír, kde píšou, kolik jsi měla denní vyměřovací základ. Já právě na tohle čekala 2 měsíce!!! Ale po třetí urgenci to tu bylo hned druhý den poštou - prostě na mě kašlali nebo zapomněli, nevim - ale už jsem byla fakt vytočená.
Zaměstnavatel k tomu už nepotrvrzuje nic, ho už se to netýká (když jsi nastupovala na MD až v r. 2009).
jo a s tou starou dovčou - o tu si musíš zažádat v práci - to jsi asi udělala. No, a ona Ti "jako" běží po MD, ale vlastně jsi už automaticky hned po MD na rodičáku, takže máš hned nárok na rodičák a tu dovču Ti vlastně jen proplatí (souběžně s RD)- jakože si ji vybíráš (ale to je vlastně blbost, protože jsi stejně doma
) Asi to píšu, jak tatar, ale snad tomu rozumíš.
Není tady
Dobre ranko!
Cassi, v tomhle ja mam jasno, nenechal jsem plakat Tomaska, nenecham ani danecka. Vcera byla jednorazova akce, Dany nevim proc, nemohl usnout ani u prsa, tak jsem ho proste polozila do postylky, byla u nej a drzela za ruce. Nekdy je toho napeti a unavy v detickach tak moc, ze proste to nejak potrebuji ze sebe dostat... Tomasek byl stejny, ale v osmi mesicich jsem zjistila, ze uz umi usinat sam (myslim bez prsa v puse) a tak jsem se toho chytla a zacala uspavat v postylce. Drzela jsem ho za ruku a zpivala tichou pisnicku a najednou to slo. Snad se to povede i s Danym.
Jo, socialku uz mam vyrizenou, ale pani byla docela mimo... Jesteze tam byla jeji kolegyne, ktera potvrdila, ze je to tak, jak rikam ja...
No, jdeme ven, uz mi to tady Tomik jednou smazal, napsala jsem elaborat a byl razem v tahu... 
Není tady
Dobré ráno,
Holky přidávám se k vám, já taky nemám nervy nechat Terinku brečet, možná že jsem to s tím uspáváním napsala tak že to vypadalo že se uřve, ale to fakt nee! To uspávání je sice kámen úrazu, jak píše Silwan, ale u nás většinou pomůže když už pláče fest tak ji vytáhnu, trošku potulím, pochovám a hned zase položím a světe div, se malá potom vždycky v klidku usne! Ale čekala bych že to bude fungovat spíš naopak!
Beru tak to jsme se na sociálce minuli, já tam byla nějak v 10:15, taky jsem dostala pochvalu za vzorně vyplněný formuláře
a i ta moje paní byla docela milá, takže to až zas tak nebolelo
Jinak focení bylo příjemný, fotečky bych měla mít do týdne, tak se pak určitě pochlubím! Ty co jsem viděla na foťáku byly hezký!
Není tady
Ahoj 
tak jsme včera byli na KO, Erik dostal první Synflorix a byl moc statečnej, jenom trochu zaplakal jak se leknul a pak už byl v pohodě
Taky jsme dostali excipial krém na bříško páč se mu tam udělaly takový jako bílý flíčky a má ho hrubý na dotek (já to mívala na rukách), prý to ale nic není, možná je to z bazénu jak je tam hodně chlorovaná voda. A jelikož jsem trdlo tak jsem se zapomněla zeptat na ty ouška 
Holky jaké používáte teploměry pro děti? My měli rychloběžku, ale táta nám jí rozbil a rtuť jsem naháněla po celý koupelně
, tak bych asi radši koupila jinej, ale ty digitální prý neukazují moc dobře (info od mamky - je zdravotní sestra). Tak prosím poraďte.
Zuzi Nelinka je ti na některých fotkách strašně moc podobná
je to kočka 
Holky já taky nenechávám brečet, ale on když je unavený tak ho položím do postýlky a prostě usne, takže určitě nehoupu na rukách, jen třeba chvilku posadím na klín nebo pochovám. A když vidím že unavený není, tak ho nechám třeba ještě půl hodinky před spaním hrát a jak si začne mudlat oči a mazlit se s plínkou tak jde do postýlky a většinou usne, no a když ne tak holt pomůže kojení, u toho vytuhne na 99%.
Holky super že jste zvládli tu sociálku, věřím že někdy je to na
, u nás naštěstí v pohodě, ale já už to vyřizovala v červenci.
Pavlí tu dovolenou by ti měli proplatit, ale musíš si o to zažádat - já to tak udělala na radu Martiny a penízky mi poslali. Souběžně ale už pobíráš i ten rodičák.
Yvet jsem moc zvědavá na fotečky, od profíka je to vždycky něco úplně jiného než domácí foto.
Tak jdu asi na oběd, Erik od 10:00 spí, takže do 15 minut bude vzhůru.
Není tady
Ahoj.
Aha takže to běží současně. Já myslela, že je to oddělený. Zažádáno z práce mám, pošlou mi to na konto, je tam fajn účetní, sama mi volala
díky za vysvětlení 
Není tady
Pavko tak to máš fakt super účetní, protože mě v práci řekli, že když si nepožádám sama tak mi ta dovča propadne. Takže ještě tento měsíc budu dobírat zbytek a pak už jen ročičovskou 
Zuzi krásné fotečky Nelča
a opravdu jak píše Kotr tak ti je malá někde dost podobná.
Jinak k tomu brečení tak to já někdy nechávám brečet, ale jen chvilku ono se to někdy nedá, ale není to spíš brek ale takové to hlasité kňourání.
Jinak tady od zítra nebudu jedeme na hory,ale když by počasí nepřílo tak jsme s domácíma dohodlí, že bychom jeli domů 
Od rána mě bolí hlava jako střep až jsem z toho zvra.....
a P je jak naschvál od 6:00 do 18:00 v práci
. takže to musím nějak vydržet
Není tady
Ahojky, tak my za chvíli vyrážíme k mudře konečně na prohlídku, akorát to bude na delší lokte, mám i Patrika, takže dvě najednou, to bude zase zážitek.
Zuzi, nevím, my máme klasiku teploměr a pak ušní, měřím tak nějak vším, podle toho jak kdy, klasiku už ani nemám, zkus udržet dítě 5 minut, nadlidský výkon.
Jinak s tím usínáním, občas si zapláče, ale to jen pofňukne, jinak se zabavuje, rozvazuje mantinel, vyhazuje dudlíky apod. JInak přes nic, on vlastně sám nespí, takže má o zábavu postaráno, někdy až moc.
Tak a víc nevím, a honem se mažu oblíknout, ať nedorazíme pozdě, nebo to nemusíme brát poklusem.
Jani, tak ať vyřídíš ročičovskou, super slovo.
Občas ty přeblebty stojí za to, já se taky kolikrát po sobě divím.
A neboj, nejsi v tom sama, my vidíme M. jen taky večer, chodí takhle teď celý týden a teď to vypadá, že to bude ještě na hooodně dlouho, takže chodí v pět a přichází v půl sedmý, tak tu taky s klukama válčím sama, ale už jsme si zvykli. Tak a fakt mažu.
Není tady
Tak Sylvi, ať vám kontroly dopadnou dobře!! 
Janičko - vy si moc užijte hory a přeju, ať ještě chvilku to docela fajn počasí vydrží!!! 
Zuzi - my máme taky jen ten rychloměřič teploměr, a i když vím, že možná není nejpřesnější, tak určo není špatnej a lepší, jak použít rtuťovej - i když ho taky máme - prostě 5 minut bych Tomáška fakt neudržela. A jinak - ty teploměry, co jsme měli v nemocnici i porodnici - tak ty podle mě jsou vůbec blbý, protože podle nich jsem byla furt podchlazená... ukazovaly hrozně málo, třeba 35,7 a tak
Ale aspoň jsme nemívali teploty!!

a děkujeme za palečky na ušní!!! Tomík to má už zahojený!!! i dr byla překvapená, jak to zabralo!!!
Takže ještě do zítra kapem a pak už normální režim zdravého miminka
tak mi spadl šutr ze srdce!
občas pokňourává teď, ale mám pocit, že mu zas vyleze nějakej další zub, tak uvidíme.
KOtr - gratuluju Erískovi k Synflorixu, to byl hezky statečnej!! 
Upravil(a) Berka (8. 10. 2009 14:30)
Není tady
Sylvi doufám že kontrola dopadla dobře 
Zuzi, fotky jsou super, Nelinka je krásná a koukám že má ráda chipsy, no není nad zdravou stravu už od mládí 
Bery jsem ráda že Tomík má ouška v pořádku a přeju vám aby to jste byli zase na dlouho zdraví!
Jani hory si užijte, hlavně ať si tam odpočinete!
Jinak my zítra vyrážíme na to plicní, nakonec než jsem tam zavolala tak si manžel domluvil volno takže tam sfrnknem.
Jo a ještě mám takovej dotaz ohledně proplácení dovolené, zažádala jsem si minulý měsíc a teď mi na výplatní termín přišlo jen nějak hodně málo peněz, já totiž nevím jak to funguje ten systém, má to co dělat s tím že mi MD končila 29.9. napadlo mě že by to třeba bylo jen za ten jeden den v září, je to možný??? A ten zbytek bude za měsíc. Jsem z toho normálně jelen. Samozřejmě jsem se v práci pořádně nezeptala takže teď fakticky nevím! Rozumíte tomu někdo, prosím?
Není tady
Holky na ten teploměr jsem se ptala já a rychloběžka je sice rtuťový teploměr, ale měří okamžitě, je dělaný trochu jinak než klasický. Klasickým bych fakt neměřila, udržet dítě 5 minut je vážně nemožný 
Yvet s tou dovolenou nevím, mně přišla proplacená celá, ale taky míň než jsem byla zvyklá mít za dovolenou, tak já tomu taky nerozumím.....
Bery to je super že má už tomík ouška v pořádku 
Tak jdeme koupat, zatím pa
Není tady
Ahojky holky!
Děkujem za pochvalu fotek.Teď jsme se vrátili od našich.Děda byl opět z malé hotový!
My taky používáme rychloběžku. A doktorka mi říkala,ať si koupím ještě jednu do zásoby,neboť to prý zase chce EU zrušit.Dr. mi říkala,že nic není tak přesné jako rychloběžky a digi se může jít zahrabat.Prý na digi měření má hodně věcí vliv,např.okolní teplota atd.
Nic holky běžíme koupat,jsme dnes ve skluzu!
Přeju hezkou noc!
Není tady
Ahojky, tak jsem se malinko zasekla, než jsem dolezla zpátky na babinet. Takže očkování pořád ještě nemáme a mít nebudeme, ramínko není na to, aby se píchla hexa, takže to vidím, jako to měl Patrik, že měl první očkování v roce. Jinak Ondra váží 9350 a měří 78 cm a Patrik měří 97 a váží 13.4, takže hubeňour. Zítra taky snad skouknu fotečky, vůbec se k tomu nemůžu nějak dohrabat.
Není tady
Yvet - jo, to je určitě proto, že Ti končila MD koncem měsíce- protože to proplatit můžou až za skutečně proběhlé dny po MD!!! příští měsíc dostaneš zas další díl... já to tak taky mám!!
Ale stopro Ti to potvrdím, až mi přijde výplatnice za září! 
Sylvi - to je mi líto s tím očkováním... aspoň ho zas ale netrápili!
A kluci jsou teda šikulové!! A Ondra je teda přímo dlouhán!!
Se fakt nedivím, že máte už tak velký velikosti 
My dneska máme tatínka na pracovní akci, tak jsme sami doma ... Chvíli jsem tam šla za nima (vyzvedávala auto) a byla jsem pozvána na masíčko - mňám 
a koupali jsme až v 8 - jsme ostudy, ale dřív se to stihnout nedalo.
Taky jsme dneska poprvé byla na cvičení Ballness nebo jak se to jmenuje.. no, posilování a cvičení na tzv. Bosách nebo co to je. Takový jako půlbalony na zemi. Pak jakoby s pytlem, co se v něm přelívá voda a na žíněnkách. FAkt zajímavý a lilo ze mě hrozně. Tak možná budu chodit, ať si vypracuju trochu kondičku zas 
tak valim zas asi žehlit... ale se mi nechce eeee 
Upravil(a) Berka (8. 10. 2009 21:48)
Není tady
Sylvi bezva postřech, ale já už rodičovskou pobírám
Nojo taky se pak divím co jsem to sesmolila 
Yvetko já to měla s dovolenou takto: MD mi končila 26.7. a dovolené jsem na proplacení měla 39 dní. Takže mi 4 dny proplatili v červenci 21 v srpnu a 14 teď v září,ale jaký záhadný systém v tom mají fakt nechápu já si myslela, že mií proplatí třeba celý měsíc v kuse a ono to je jinak no, ale i tak jsou to bezva penízky, ale už mi přišli poslední takže už mám smůlu 
Taky používám rychloběžku je super, protože od digitálního mě v lékárně odrazovala.
Doufám, že bude počasí přát, ale i tak jsem už nainstalovala do kočárku fusak přeci jenom už tam bude zima.
Tak se mi tady opatrujte a papa v neděli nebo v pondělí už vás asi nedočtu 

Není tady
Holky, prosím vás - opět téma zácpa po zeleninových příkrmech..
Jíme je asi týden a půl, chutná nám všechno, vzorně polykáme a snědl by asi celou tu malou skleničku, kdybych mu to dala. Dávám mu to podle vás na tři části, tak potom řve, že chce ještě, tak dokojím a je klid.
Jenže má zácpu - vlastně celou dobu, co jsem začala dokrmovat. Od té doby "kaká" tak co druhý den a to jen tvrdý bobek, asi 1,5 cm dlouhý, což je podle mě málo. Jinak kojím, nic jiného.
Byla jsem v lékárně pro glycerinové čípky, že mu dám čtvrtku (vyčetla jsem na netu), ale paní lékárnice mi to nedoporučila. Prý pokud to bude ještě den dva, mám jít pro projímadlo k doktorce. Nemáte taky zkušenost, nebo radu?
Není tady
Než jsem se včera stačila odhlásit, tak mi spadnul internet.
Děkujeme za pochvaly, akorát pořád to očkování, ale nedá se nic dělat, příště jdeme 1. prosince, ale to prý s tím ještě nemám počítat, že to vypadá pořád ještě na dlouho. Patrik měl pro změnu věčně zánět průdušek, takže první hexa byla až v roce, ale tenkrát jsme mu ji ještě kupovali.
Teda fuj, koukala jsem ráno na předpověď počasí a už se má pěkně ochladit, i když včera taky hlásili, jak bude teplíčko a venku jsem s kočárem pomalu odletěla, jaký byl vítr.
Suss, a má problém bobek vytlačit? Tak zavolej mudře a zeptej se jí, kluci mají stolici několikrát denně, se zácpou jsem se u nás nesetkala, takže o tomhle moc nevím.
Není tady
Ahojky!
Že by dneska první!
Sussanko.Jestli ten příkm malýmu chutná,tak bych mu klidně dala celou skleničku.Michalce i Tomíkovi příkrmy moc chutnaly,takže po týdnu jedli už i velký skleničky.
S tou zácpou ti bohužel neporadim,nevim.
Holky ohledně těch rychloběžek.Tak co máme Tomíka,už máme(teda měli) jsme tři.Jednu rozbila Michalka a druhou včera rozbil Tomášek.Nojo,šahá kam nemá.¨
No tak jsem šla do lékarny pro novou a bylo mi řečeno,že už nejsou,jelikož to zakázala EU.Takže jsme bez rychloběžky,dnes má manžel v práci jen nácvik a pak do konce šichty volno,takže má za úkol objet všechny lékarny v Příbrami a sehnat rychloběžku.Doufám,že jí sežene,digi nechci.
Jo jinak u nás je nového to,že já i Tomík máme rýmu,takže je u nás veselo.
taky musím nahlásit,že dnes Tomášek prvně lezl po čtyrech,ale zatím jen půl metru.Nasmála jsem se,jak se soustředil na to lezení(ještě to nebylo ono).
Beru-jsem ráda,že už má Tomík ouška v pořádku.
Sylvi-teda Ondráš je kus chlapáka.Tu váhu měla Míša v roce jo a byla o kousek teda menší.
a už jsem zapoměla co jsem chtěla.
Není tady