6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak máme za sebou první mrkev. Tvářil se jak kdy mu ubliuji a regulérně se mu zvedal kufr ale něco jsem do něj nacpala Pak si kýchnul, máme oba rýmu, a mrkev lítala do irokýho okolí
Chtěla jsem se zeptat pouíváte ohrádky? Já tu naí právě smontovala. těpán zatím neleze, ale tak nějak se íalí a kadou chvíli je na podlaze (máme dřevěnou). Take ho tam asi u začnu dávat
Jo před chvílí mi volal manel, e nae kamarádka/známá zemřela. Před půl rokem jí operovali, zkolabovala a měla sraeninu v mozku, postupně se z toho dostávala (částečné ochrnutí, problémy s řečí). Ale byla na tom líp a líp..... a teď je po vem, nový záchvat a nic. Bylo jí 42. Pohřeb je ve středu, je mi smutno.
Není tady
Pavko to je mi líto upřímnou soustrast, ale ivot si na nás připravil různá překvapení a v podobě tohoto . Jinak jsme tu pro tebe
A neboj takto s příkrmama začínal kadý malej si zvykne . Já teda ohrádku nemám a ani nechci.
Není tady
Pavli...no jo opět ivot ukazuje svoje stinné stránky!
A neboj,s papáním to bude jen lepí!
Já osobně na ohrádku kalu!Ono v tom naem 2+1 to nějak ani nemá smysl!Dnes Nelinka regulerně začala pouívat kolínka,take přela od plazení k lezení.Prostě ji učím tak,e kdy jde někam,kam by neměla,tak na ni důrazně promluvím,e jako ne!A jednou u dostala i po ručičce symbolicky,kdy lezla po 3.na květináč,ktrý shodila!Je sranda,jak si ten prcek pamatuje kam můe a kam ne.Protoe kdy jde na zakázané místo,tak se po mě podívá a kdy vidí,e ji vidím,tak to stočí jinam.
Není tady
ahojky,
jen v rychlosti...
Elice od Janičky přejeme ve NEJ k svátku!!
Erískovi gratulujeme k 7. měsíčninám!!!
holky, tak dneska jsme byli na tom uním. no, horor. Chudáček malej, vyetření dost drsný, pak mu dělali i výplach ouek, no, plakal straně, my s manelem skoro nad ním, spocení a někde. Já ho drela se sestřičkou a on se chudák tak bránil!! pak se na mě ani neusmál, jak jsme jeli domů...
dostali jsme jiné kapky a ve čtvrtek na kontrolu. Asi má zánět zvukovodů! Střední ucho to prý nebylo. Ale z čeho to je, kdy neměl ani rýmu ani nebyl nachlazenej - fakt nevim
Ale Kotr, radi s malým na ko zajdi, jestli se Ti něco nezdá, já si teď nadávám, e jsme neli o dva týdny dřív.
doufám, e se to brzo spraví!! Je teď takovej ukňouranej, chudáček!!! Já tam asi zestárla o 5 let... ufff....
Není tady
ahoj holky,
jdu se vás na něco poptat. Je toho ale víc:
1.) Tobík při kadém přebalování neskutečně řve. Probudí se, rozkouká, přivítáme se a jdem přebalovat a pak hned krmit. Nechci ho přebalovat po jídle, aby se nepoblindil a uprostřed krmení to taky nejde (nechci mu to trhat a navíc řve jetě víc). Jetě kdy ho nesu na rukou, tak je to jak tak dobrý, jen takový normální hladový pláč, ale jakmile jej poloím na přebalovák, tak se začne a zajíkat, prohne se jak luk, zfialový a řve a řve. Můu uklidňovat, hladit, jak chci Ani náruč nepomůe. Jeliko fénujeme zadeček, tak to jejediný okamik, kdy se zklidní, protoe se mu to děsně líbí. Ale jinak celé přebalování takhle prořve, dokud nedostane flaku
Pak je chvilku klid a po pár minutách pro změnu pláče kvůli prdům.
Jsou takové záchvaty normální? Je to opravdu jen hlady/ízní a nedočkavostí? Plenky má volné, nekrtí, není v mokrém (přebalujeme i 10-12x denně, dle potřeby)...
2) Kromě běné stolice (míchaná vajíčka v pěkné náloi) mívá v kadé plínce i jakýsi "ústřel z prdu" - troku stoličky. Take v podstatě kaká x-krát denně. To je normo?
3) Trpí na větry v podstatě po kadém jídle, zkouíme vechno moný, ale jde mi o to, jestli je normální, e se "nafoukne" po kadém jídle a téměř okamitě (do 10 minut). Někdy to zvládne vyprdět sám jen s drobným poplakáváním, jindy opět následuje řev, rudnutí, prohýbání, kopání atd. Zkouíme sab simplex, probiotické kapky, homeopatika, masírování, cvičení, nahřívání bříka, já si hlídám jídleníček... To je taky ok?
Omlouvám se, e tak vyzvídám, větinou spí klidně a kromě toho jeho hysterického brekotu si nemám na co stěovat. Jen je mi ho straně líto, kdy tkahle pláče
Není tady
Zuzi my taky máme ten ná byteček malej teda spí malé místnosti take opravdu přemýlím co sem dám
Bery teda chudinka Tomík si opravdu uil a vy taky . Tak snad u to bude jen dobré. Jinak mě se taky zdá, e má Elika více mazu v oukách jdu přítí úterý na 8.měsíční kontrolu tak se zeptám.
Veranko opravdu těch důvodů můe být mnoho u toho přebalování, ale zeptala bych se dr pro jistotu.
Jinak ten ústřel z prdu míváme v plínce také.
A stěma větrama. Nám pomáhali kapičky, ale jinak tady jsou jiné maminky které měli s tímto vělké trápení, ale myslím si, e to bude chtít pevné nervy a vydret a to odezní samo kolem 3.měsíce.
Jinak malej je nádhernej . Krásně si to uívej mamino
Není tady
Ahojky!Bery chudáček Tomík!A se to hlavně brzo zlepí!To je hrůza co tam na tom uním strkají prckům do uí,nosíku a dokonce i pusinky!
Veranko ahooooooooooooooj!To prdnutí do kadé plenky je v tomto "věku" normální.S tím přebalováním si osobně myslím,e to bude něco s těma prdíkama!Protoe jinak vlastně teď malý pořád leí a asi jak se s ním začne hýbat u toho přebalování,tak se bříko ozve!
S těma větrama jsme si zkusili svoje a pořád to není úplně ok!S tím jsme tady známí!A u mě tvaly ty věčné rady od vech a stejně nic nepomáhalo!Přesně zkouela jsem úplně vechno!No a teď je taky malá docela větrová!Hpld kadý z nás má jiné zaívání!Veranko ale vydr!Jak se Tobísek začne víc hýbat,tak se to zlepí!
Holka dr se,je to náročné!Ale stojí to za to!
Není tady
Jani - jojo, určo pokud se Ti něco nezdá, tak se na to zeptej určitě!!! Fakt, není nic horího, kdy miminko tak pláče, e ho trápí. Ale ono to asi a tak nebolelo, spí to je nepříjemný a navíc se mu nelíbí to křečovité drení... Ale vzpomněla jsem si na vás a na to, jak jste museli o moc víc trpět vy, kdy operovali Eliku
Veru - myslím, e to střílení do plínky občas má kadý miminko to mi přijde normo.
S tím přebalováním - u nás to bylo naopak - na přebalovacím pultu se vdycky zklidnil, a do teď to vlastně dělá, můe plakat a jak si lehne, tak se směje . Ale - moná je to fakt tím, e má hlad u!! Nám v porodce taky říkali, a přebalujem před jídlem - dělali jsme to tak asi 14 dní a pak přeli na přebalení a po jídle. Není nervní a taky se uetří na plínkách, protoe on se pravidelně při jídle pokakal, take jsme mohli hned přebalovat znovu. Natěstí nezvrací, take ádnej problém. Chce to vyzkouet!! Třeba ho to bude bavit víc!
s větry moc neporadím, Tomík je měl jen asi do necelejch 2 měsíců a pouívali jsme jen Sab simplex a sem tam cvičení - a dobrý.
a jinak taky chválím - je to ikulka!! tak a vám dělá jenom radost!!
a jak to vlastně dopadlo u vás s tím kojením? odstříkává a flakujete nebo jste na UV?
papa
Není tady
Zuzi - děkujem! Snad to bude dobrý. jojo, je to fakt, takový dlouhý dráty mu tam strkala aua au au a pak ten výplach, no, brutus...
Není tady
Tak předně gratulujeme naí jarní Elice a maminka jí za nás dá pusinku e jo Jani.
Tak kluci u spí, teda kromě Míi, ale to je normální stav.
Veran, to je mi líto, ale bohuel bude muset vydret, já si s tím prola třikrát a hned napoprvé bylo peklo - pomohly a mudrou napsané práky na úpravu střevní mikroflory, ale stejně to trvalo do pěti měsíců. A ty dalí dva, to u nebylo tak hrozný, teda aspoň si to myslím, proti tomu, co jsem měla s nejstarím, to byl med - musím opravdu vydret do třech měsíců, je to na palici, to vím. Mě teď s Ondrou úasně pomáhal baby calm, ale jasné, kadému sedne něco jiného. Já třeba v tom nejhorím období dávala látkovou plenu na bříko i pod dupačky přes den, ono ho to pěkně hřálo a bylo to o něco snesitelnějí. Pokud i ty hlídá jídelníček, tak věř, e dělá maximum, kluci prostě na to trpí víc - vím o čem mluvím
A ke stolici, Ondra, vlastně i Patrik doteď mají stolici několikrát denně, normální, nikoliv průjem, take neřeím.
Tak a up, jdu se naloit do vany a do postele, včera moná tím úplňkem, ale prostě jestli jsem naspala dvě hodiny, jinak se kluci střídali, take si to jdu honem vynahradit, take dobrou noc.
Není tady
Beru jojo brečet, nervovat a hlavně ta nejistota a strach to u nikdy nechci zaít . Fakt není nic horího ne strach o vlastní dítě .
Sylvi děkujeme a to si pi, e tu pusu dostala i kdy u spinká
Tak holky dobrou noc a a sladké sny vám i prckům.
PS: Jo a kdo znáte tady z BB Renču (Sudinu) tak čeká chlapečka holky já mám takovou radost, e má vechny výsledky v pořádku a u se těím na únorňátko
Není tady
Ahoj holky,
koukám, e se tady zase drbalo, co????
Nejdřív musím pogratulovat těm naím chlapákům k měsíčninám a také Elice k svátku ( sice pozdě).
Kotr - co je s Erísem, něco mi uteklo???
Fi - taky jsem se rozjela u té diskuse ( ohledně té mateřské), prostě mě to vytočilo.
Jani - Sudinu sice osobně neznám, ale vy jste asi kámoky, viď??? Moc jí přeju chlapáka v bříku.
Veranko - asi bych nejdřív krmila a pak přebalovala ( uetří jednu plínku), taky nás učily sestřičky v porodce, e nejdřív přebalit a pak a nadlábnout, ale doma jsme to zavedli opačně. Na prdíky jsme trpěly tak do 5 měsíce, pomáhal nám Baby Calm, ale to má určo u vyzkouený, take chce to jedině trpělivost. Jo a u toho přebalování by to fakt mohly být prdíky, jak se s malým zahýbe, zkus ho dávat na bříko, to taky pomáhá. U v porodnici Vojtu takhle dávaly sestřičky.
Teď mi dolo, e se Beruka opičí s metříkem, normálně jsem si toho ani nevimla.
Beru - o oddělení ORL mi ani nepovídej, sama jsem si tam zkusila, drátky do vech dírek na hlavě, a nejednou jsem tam Dr. poblindila ( a to fest), pak u jsem tady byla známá tím, e kdy mi koukaj do krku, tak zvracím. Chudinka Tomáek, taky bych bulila .
JInak musím pochválit Vojtíka, v noci celkem spal , a na tu jeho noční íu, se vzbudil jen jednou, take jsem zvědavá, co předvede dnes. Taky na toho naeho mrňouse musím prásknout, e se u ohrádky staví na nohy, sice ho musím dret, ale jak na to přiel, tak neděláme nic jinýho.
Nevím, kdo se ptal, ale my jsme ohrádku koupili, protoe máme v obýváku točitý ostrý schody , take hlavně kvůli tomu , místa tam máme dost. Ale do malýho bytu bych do ohrádky nela. Vojta je tam zatím rád, sice tam vydrí do tý doby , ne ovejká vechny hračky, ale aspoň si člověk chvilku odpočine.
Mějte se bezva a jdu mrknout na ty kombinézy.
Není tady
Dobrý večer
holky děkujeme za přání k 7 měsícům a přejeme Elice taky ve nejlepí k svátku
Verannko s tím přebalováním, já taky přebalovala a po jídle, protoe se po kadém jídle pokandil přesně jak píe Berka. Neblinkal take to normálně lo, tak vyzkouej. Jinak Erik jetě teď i s příkrmama kaká 3x i 4x denně, take je to určitě normální, protoe dokud byl jenom kojenej tak fakt kakal po kadém jídle. Prdíky teda moc neměl, ale kdy u tak nám zase pomáhal Sab Simplex. Tak se dr, vechno přejde a bude líp
Holky Erik mi teď poslední dobou dělá to e jde normálně kolem půl osmé spát a mezi desátou a jedenáctou se vzbudí se straným řevem a nechce se přisát ani nijak jinak uklidnit. Musíme ho úplně probrat, nechat chvilku koukat na něco co ho zajímá nebo si s ním troku pohrát a pak teprve se přisaje a usne. Pak kdy se vzbudí v noci na dalí kojení tak u to nedělá, normálně se hned přisaje a spí dál. Tak nevím co to má znamenat .
Beru ty mně úplně leká s tím vyetřením ouek, tak hlavě e to má Tomík za sebou
Pavlí s kamarádkou je mi to líto, bohuel i to patří k ivotu A s mrkvičkou vydr, já Erika přemlouvala 10 dní ne konečně začal dlabat. No a o ohrádce taky silně uvauju, protoe u nás doma je to jak překáková dráha - z obýváku do kuchyně schod na dlabu a z obýváku do haly to samé. Take já kdy potřebuju Erika nechat chvíli bez dozoru tak jde do postýlky co je v podstatě taky ohrádka v mením provedení. U je prostě tak pohyblivej e bych si ani na záchod nemohla dojít a nebát se e mi vyhrabe kytku nebo na sebe něco zvrhne .
Tak a u nevím co jsem chtěla, take dobrou noc vem
Není tady
Marti s Erísem není nic, jen má taky troku víc mazu v oukách tak se chci na kontrole ve středu na to radi zeptat, protoe Tomík od Berky na to dostal kapičky a nebylo to úplně v pořádku. Jinak je naprosto OK
Není tady
Dobré ránko, první. No to je tím, e sice bych si jetě přispala, ale Mía by se sám do koly nevypravil. Tady je hned po ránu hnus počasí - leje jako z konve a to jsem se těila, jak půjdeme ven, tak z toho asi nic nebude.
Jé zapoměli jsme na měsíčniny, gratulujeme vem oslavenečkům, jsem hlava děravá, u se stydím
Dneska dělám k obědu kuře, take bude za chviličku, můu troičku lenoit, ale jenom troičku, čeká mi vysávání a podobné radosti.
My ohrádku nemáme, ani pořizovat nebudeme - u takhle to máme vymylené, abychom se sem veli pohodlně, navíc dětský pokoj mám hned u kuchyně, take na ně vidím pořád.
Jani, o Renče vím, hned to na sebe na letňátkách práskla. A pak, e neřekne, fakt si měla nechat zaít pusu Ale je super, e je prcek v pořádku.
Marti, tak u se to lepí se spaním? ukám, aby to vydrelo.
Kotr, Ondra se mi takhle taky občas budí, prostě je to asi nějakým obdobím či co, jinak jsem si to nevysvětlila.
Není tady
Dobré ránko vem,
tak jsem druhá!!!! Včera jsem Vojtu přechválila se spaním, prostě opět ve 4 ráno vzhůru a pak kňoural a do rána, take opět u nás v posteli, ale to u taky nezabírá. Definitivně jsme vylezli v 6 ráno (hrůza!!!!).
KOtr - Vojta taky mezi 10-11 večerní ječí jakoby ho na noe brali, take fakt něco bude ve vzduchu.
U nás je zataeno, prostě hnus. Celou noc lilo. Musím s Vojtínem opět na tu kontrolu TBC, aby nám u řekli, e ho můou očkovat, my se fakt nějakýho očkování nedočkáme. Snad to u bude mít dobrý, ale pořád to má červený.
Včera jsem byla na tý sociálce, normálně tam nikdo nebyl, take pohoda. Sice se netvářila paní moc nadeně co po ní chci, ale s takovým tím naučeným hlasem, my vám napíeme. Take je mi jasný, e nic nedostaneme.
Tak se mějte, jdeme se povalovat do obýváku , teda já se jdu povalovat. Vojta u řádí v ohrádce a pak hozkusím dát do postýlky, třeba jetě usne. Ké by.
Není tady
Holky, pěkně mě tve to řazení příspěvků, řadí se to pozadu a hlavně, kdy něco napíu, tak se mi to vrací na první stránku, nejde s tím něco udělat???
Není tady
Bré ránko!
Co se s těma prckama děje?Nae Nelča vstávala taky v 6.Mana byl sice nadený,e ji uvidí jetě ne půjde do práce,ale já nadena nebyla.No myslela jsem,e jak není zvyklá tak brzy vstávat,tak zase vytuhne a ona si vytuhla a teď.Take u mám vypranou pračku,atd.
Ty přízpěvky to je hrozné,nevím,kde je zrada!
Není tady