1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Ahoj holky,
my u jsme vzhůru od 4 ráno, ale vstávat se mi tedy rozhodně nechtělo, komu by se chtělo, jenom tomu naemu nezbedovi. Teď řádí v ohrádce. Ani nevím jeslti vyrazíme ven, ale budu muset, není tady ani kousek chleba, pečiva, nic na to, take se navlíkneme a vyrazíme do terénu.Taky je u vás tak hnusně, tohle počasí naproto nesnáím.
Kombinézu taky potřebujeme - ty co jsme dostali, tak jsou nám malý, take se budu muset poohlídnout někde v bazárku nebo na netu. Jene já to prostě neodhadnu, jak mu to je.
Abby , ty jsi se někde toulala, něco mi uteklo??? Pavlí byla na umavě, to jsi se měla, take vy takhle výletujete???
My se chystáme do Plzně jako Sylva, ale jen na jeden den, Jirka tam má něco k vyřizování, take se svezu s ním.
U nás je vechno při starém, nic novýho.
Zuzi - ani jsem se moc neopila, ale prostě s tím mým nevyspáním, a utaháním jsem si dala dvě malý pivka a pak doma s Jirkou skleničku vína a bylo mi tak nějak divně celej druhej den a hlavička bolelala, moc , moc. Take jsem zjistila, e budu mít levnou opici.
Tak se mějte bezva a já jdu najít, co na sebe. Nemám ádnou podzimní bundu na prcka nebo tak něco, jenom takový teplý mikči a to nesnáí .
Není tady
Fi, moje tchyně má periodu asi pořád , no poslední dobou jsem na ní fakt alergická a počítám, e za chvilku bude taky hooodně dusno. Inteligenčně bych jí asi přirovnala k Ondrovi, ale zase nechci Ondru uráet
Hele Fi, kdybys chtěla zaít víc tich úasných pocitů z prázdnýho koe na prádlo tak přijeď.
Marti, kdy vy vyráíte do Plzně?
Není tady
Ahoj holky,
to byla noc, kam zmizelo to miminko co spalo celou noc a budilo se a k ránu na jídlo? Asi ho snědl ten otesánek co mi teď sedí na klíně od 1h vyaduje kojení po 1,5hodině v 5h u se jí nechce spát, tak jsem ji musela doslova donutit a 6:50 u haleká z postýlky e je vyspaná.
jo holky ten dobrej pocit znám kdy se toho zvládne spousta, ale taky si ho nějak moc často nedopřeju! Není čas...
Jetě bych se chtěla zeptat jak oblíkáte prcky na ven, teď kdy je kolem těch 10-15stupňů? Nějak mi chybí zkuenosti!
A jetě mám dotaz na Fidorku, do kdy se musí ádat o tu 2letou mateřskou? Do 22týdnů nebo později? Myslím e ty si ji vyřizuje taky tak se ptám, na těch papírech je to tak záhadně napsaný e nevím!
Není tady
Sylvii, ty jsi ftipnááá
nevím co je větí perla, jestli to s tím Ondrou nebo s prádlem
Yvett, musí zaádat nejpozději do konce kalendářního měsíce po tom, ve kterém dítě dosáhne věku 22 týdnů. Česky: nyní v říjnu bude Terezce 22 týdnů, take do konce listopadu tam musí zajít a podat to. Přičem ale doporučuju jít tam u tento měsíc a to někdy ke konci, kdy tam bude co nejmíň lidí.
A nejdřív si musí nechat potvrdit papír (s růovým pruhem nahoře) od sociálky, e má denní vyměřovací základ 380kč, to je e jsi musela mít před nástupem na MD plat vyí ne 16 tis. hrubého.
Snad je to srozumitelný.
Není tady
Fi, asi snad s tím prádlem je lepí ne?
Bohuel s tím Ondrou to nejspí za chvíli vtip nebude, kdybys jí slyela, tak mi dá za pravdu, úo poslech, natěstí pro nás obě se vídáme tak jednou za tři měsíce na pár hodin, tak jsem zatím zticha, ale nevím jak dlouho jetě.
Yvett, já dávám tríčo s dlouhým rukávem a teplou flauovou bundičku, přes nohy deku.
Není tady
Silvii já se mjusím smát, jak máte ty kluky jako přes kopírák Vy jste je dělali přes nějakou ablonku, ne?
Ale jsou krásní!
hele mě to prádlo stačilo, ale jako je fakt e kdy to nezvládám menedovat s jedním dítětem, tak na tři bych asi neehlila vůbec. I kdy to zase ne, já toti ke vemu miluju vyehlený prádlo, tu vůni a hladkej povrch...
no nic já jdu něco dělat, zítra jedem na ten slovač a já se tady u hodinu chodím průběně emocovat na vlákno o nároku na rodičák http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id … 3#p2214120 a divím se co a koho vechno z těch naich peněz ivíme. A to se přítí rok bude opět jednat o sáhnutí na rodičáky a porodný, kdo včera poslouchal otázky v. moravce, tak ví. Musí se začít tvrdě etřit, jinak ten státní dluh budou platit nae vnoučata a my nejene nepůjdem do důchodu, ale jetě si budem asi muset zaplatit i za to e umřem
Není tady
ahojte
tak předně Erískovi vechno NEJ k 7. měsícům - je to kluk ikovná
a co jsem to ... Yvet: já teda dávám Verunce (kdy je pod mrakem a sluníčko ani nevykoukne) na ven body s dlouhým, a mikinu, punčocháčky, kalhoty nebo tepláky, na punčocháčky ponoky a teplou deku, někdy dokonce jetě takovou tenkou, zdá se mi, e tady straně fouká a samozřejmě čepici, je to problém, ji přistrojit, vdycky kdy potřebuju pro chleba, musím do takovýho hnusnýho krpálu a tam se vdy zpotím jak Alík - no pak se mi zdá, e je moc nabalená a je jí moc teplo jene teď má tu rýmu a navíc: zdá se mi, e je fakt zrmzlík plus v tom kočárku leda pořád pokopává, netlačí Implast do krpálu jak já ... tak kolikrát babo raď, co dát ... v kadým případě ji určitě strojím spí víc ne míň, ona je taková hubeňoučká, tuk, co hřeje mě, ádný nemá
jinak jsme dneska vstávaly v 23,15, v 2:20 a v 5,10 ... té se mi zdá, e se to stále zhoruje, to spaní, a to jsem čekala opak, tak nevím
a má pravdu, je potřeba občas vypnout, bohuel já teda nevím, co to "vypnout" znamená ... a fakt děsně mi to chybí, bohuel prozatím nevidím monost, jak zařídit změnu
Zuzi: to je Nelinka ikulka, tak tak velijak zkouím na Verunku taky, ale tou ručkou v zápěstí kroutit teda ne a neumí, i kdy je vidět, e by táák chtěla
Není tady
Nejprve nám přeju do nového domečku honě zdravích a spokojených miminek a mi a si je co nejvíce uijeme
Tak se hlásím po pauze v sobotu jsme byly na tom výlovu, ale nic jsem si nepřinesla, protoe kapra nejíme, ale počasí bylo nádherné sic zima, ale slunečno
A včera jsme slavili Eličim dnení svátek take jse, zase chystala pohotění
Opoděně přeju Tomákovi od Berky ve nej k 7.měsíčninám a Erískovi taky ve nej
Není tady
Fí děkuju, tvoje vysvětlení je dostačující, já jsem si myslela, e to tak je, ale oni to na ty papíry tak chytře napíou e jsem si nebyla úplně jistá. Ten fialový papír mi dneska přiel potou, vtipný je, e u mi jeden posílali asi před týdnem take mám dokonce dva
Jo a děkuju za ty odpovědi jak oblíkáte děti, inspiruju se! Protoe já kolikrát fakt nevím, kdy ji zavleču, tak se mi zdá, e je teplo a naopak, u se děsím toho jak bude kolem nuly!
Jinak dneska odpoledne přijedou zájemci o ná rodinej domek, musím si postěovat e je mi z toho dost úzko, je to vlastně celý moje dětství, ale nikdo tam u nebydlí ani bydlet nechce tak to zbytečně chátrá ale i tak... no co vám budu vykládat... jedem tam s manelem a Terkou tak snad se to nějak zvládne
drte mi palce
Není tady
Ahojte mamky
Prosím o radu, začala jsem dávat zeleninové příkrmy a po brokolici se mi malý osypal. Co dále? Nemám mu ji dávat vůbec? Nebo třeba za nějaký čas zkusit znovu mení mnoství..?
Dále jsem se chtěla zeptat, občas dám večer i kai a Matýsek se u 4 dny nevykal a dneska vytlačil takové tuhé něco, al ejen bobek - prostě stolice jako u dospělého. Není to patně? To se mi nezdá, e by to mělo ztuhnout a takhle? Zdá se mi, e mu to nejde vytlačit ven, nemám s tím přestat? Jinak normálně kojím.
Děkuji předem moc za rady a zkuenosti!
Není tady
Jů mně úplně uniklo,e tu máme Eliku!Tak přejeme ke svátečku vechno nej nej!Hlavně zdravíčko!
A taky vem oslavencům!
Holky děkuju za to mýdlo,jsem hlava děravá!
Sussanko!To je 100% po té kai!Ona je hodně hutná,aby prcka co nejvíc zasytila a pak můe udělat tohleto.Zvlát,kdy je Matýsek zvyklý jen na MM!Kdy se Nelince něco takového přihodí,pomáhám jí teploměrem do zadečku.No ta brokolice je docela alergen,take bych ji teď vysadila a za nějaký čas se k ní vrátila a pokud to Matýskovi znovu udělá,tak bude vědět,e brokolici neee!
Není tady
Zuzi děkujeme a já si myslela jestli třeba nwedává Susanka kai s nějakým ovocem,a le je pravda, e tu alergii můe mít po brokolici a tuhou stolici po kai, ale Elika jí má i po příkrmech teda je to tím, e u je jí dlouho take ta stolice je jiná
Mýdlo jsem si taky pořídila take půjdu vyzkouet
Není tady
Já jsem fakt pratěná. Vím, e je banán stoják, ale e se to týká i kae s banánovou příchutí..to mi nějak nedolo. To je tím kojením, prý mlíko v hlavě, haha.
Jetě počkám do zítra a kdy tak mu to proouchnu trubičkou. Mu ta kae hrozně chutná, dávám ji jen na noc, vydrí déle spinkat, co mi vyhovuje, kojit ho co dvě hodiny jsem u neměla sílu.
Kdy zeleninu celkem sluně jí, můu dávat i ovocné sklničky a ávy? Nebo kdy jinak kojím, tak jen zeleninu v poledne? Pořád mi to není jasné, tak moc děkuju zkueným za rady
Upravil(a) Sussannka (5. 10. 2009 13:15)
Není tady
Sussanko teda jestli dává jenom banánovou kai tak se není čemu divit, e se nemůe vykakat , ale to se můe stát kadému nemůeme myslet opravdu na ve
.
Já si myslím, e kdy jetě kojí tak by jsi měla vůbec s příkrmama počkat a do 6.měsíce a nejprve zkusit co nejvíce zeleniny jak samotnou tak s bramboren a pak s masem pak po cca po 3 týdnech dopoledne svačinku a po dalích 3 týdnech odpolední fakt není kam spěchat musí si tělíčko zvykat pomalu
Není tady
Taky to mám a dole a nejde to změnit, je to pěkně napytel!
Já začala dříve s příkrmy, protoe měl pořád hlad - kojení nekojení a nepřibíral na váze.
Zatím dávám jen zeleninu a večer tu kai,a le ne kadý večer. Zkusím teď tu kai úplně vysadit a uvidíme, zeleninku pojedu dále, to u by asi nebylo dobré vysadit, kdy jsem začala
Není tady