Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 5. 10. 2009 8:09

anais.de
♥♥♥♥♥--
Místo: Deutschland

Re: Narok na materskou dovolenou

Marcia111 napsal(a):

anais.de napsal(a):

Slniečko napsal(a):

Fidorko, ono je to slozitejsi, proste svagr se tu citi nedoceneny,tak pozadal o grand v Japonsku a ziskal ho. Ona skoncila v praci drive,ale pak se odlet posunul kvuli nejakemu vyrizovani,tak sla na pracak. Rika se mi to tezko,ale on je z doktorske rodiny a ma pocit,ze je neco vic,nez my okolo, jeste je mulatka,tak to je vsechno se vsim. Ja si s ni moc nerozumim,ale poprosila me. V Japonsku pracovat ani nemohla,je ale pravdou,ze pokud 100% vedela,ze tam chce otehotnet,tak bych si urcite socialni platila a nevykaslala se na to. Jenze chteli usetrit, to mate tezke, ja jsem do posledni chvile myslela,ze bude rodit tady,jenze ona je silene nesamostatna,takze nechtela zustat sama bez manzela,ona jeji mama by ji pomohla,ale svagr ji rukou nosi a je otec ditete,coz se da pochopit. V kvetnu se vraci, byli tam jen neco pres 2 roky a tak zjistuje,co muze dostat,protoze svagr najednou uz nebude mit japonsky plat a ona na materske,pritom uz nam oznamili,ze za usetrene penize poleti v lete na mesic pod stan s rocni dcerkou do USA, no nechapu,ale to asi ani neni nutne. Ziji v oblacich mimo realitu,oba.

To vytucnene me taky zarazi, ja si vzdycky myslela, ze pracak je instituce urcena pro pomoc lidem, kteri maji v umyslu pracovat a shaneji praci. Ne pro ty, kteri maji v planu vycestovat do zahranici a potrebuji, aby za ne nekdo zatahl pojisteni v mezidobi co z vlastniho rozhodnuti nepracuji. Jsem asi naivni.

No jo, ale kdo by ji tak asi zamestnal na dobu tri mesicu?

Marcio, ja asi uvazuju uplne jinak nez spousta lidi, ale myslim si, ze kdyz nekdo z vlastniho rozhodnuti nepracuje a praci nehleda, tak by si mel pojisteni platit ze sveho. Kdyby si ta holka ceske pojisteni v Japonsku platila, nemela bych vubec zadny problem s tim, ze ma narok na ceske davky. Probuh, vzdyt to neni takova zavratna suma, aby si to manzel se slusnym zamestnanim nemohl dovolit. No jo, ale oni vlastne chteli usetrit ...

Sorry, ale take mi to vadi. A Zuzacko, opravdu v tom neni zavist vuci lidem, co ziji v zahranici, ja ziji v Nemecku, takze v tomto ohledu zadne predsudky nemam.

Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it. (Richard P. Feynman)

Není tady

#52 5. 10. 2009 9:12

Slniečko
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno-Praha-Brno

Marcia,upresnim, ano byla po vysoke skole,takze pracovala opravdu az po ni. Jeste upresnim to nedorozumneni, svagr je doktor,ale prirodnich ved, takze v Japonsku pokud vim zkouma umele diamanty. Ja vim,ze se to mnohym nelibi, take me to trosku zaskocilo,ale uz s tim nikdo nic neudelame. Take jsem pred materskou platila vysoke odvody, tretinu platu jsem davala statu a ted jsme radi,ze zijeme. Ale abych Vam napsala,myslim,ze vsechny maminky,co jsme doma vime,ze kdyz si za rok neprividelame vice jak tusim cca 60 tis. hrubeho,tak od statu dostaneme 24 tis. v dubnu a kdyz Vam kamaradka rekne,ze ji jina kamaradka ze mzdoveho sfalsovala papiry,aby tyto penize dostala a to presahla tech 60 tis. nehorazne,tak co pak chcete. A my na to nedosahli,protoze jsem to presahla cca o 5 tis. a jsem slusne vychovana holka i kdyz jsem si to razitko v praci mohla dat sama. Kazdy jsme nejaky, nekdo mi mozna rekne,ze to neni poctivost,ale v dnesni dobe blbost,ja nevim,ale co vim urcite je,ze se na sebe muzu rano podivat do zrcadla a klidne spat,proste mi to za to nestoji. Vzdy budou lide takovy a takovy s tim nic neudelate. Naopak,v dnesni dobe,kdy mladi,aby mohli zit a bydlet maji hypoteky a z jednoho platu je to o preziti chapu rodiny,ktere se kvuli tomu rozvadi. Chceme take druhe dite,ale kdyz to tak pocitame,tak i kdyz jsem hodne poctiva,tak nas mozna nase financni situace take prinuti se radsi rozvest a delat to jako hodne maminek v okoli,tvarit se,ze jsme sami,ale pritom otci rodin ziji s nimi a jeste se vychloubaji tim,jake davky pobiraji a jak je to prima. Kdyz to clovek vidi okolo sebe,tak premysli,jak je treba tohle mozne. Rikalo se,ze se to bude kontrolovat,sousedka tohle provadi uz tym rokem a ted s druhym ditetem a vesele ji to prochazi,nestacim se divit. Ch jo, ja ji to nezavidim,ale  kdyz Vam nosi buliky na nos,ze ma od tatinka na uctu 7 milionu na pozemek v Praze a obleceni si nechava vozit jen a vyhradne z Anglie a USA,tak se dela i hodne poctivemu cloveku spatne.sad Takze kdyz vidim toto,tak moje svagrova je jeste proti tomu zlata.

"Nikdo si nezaslouží Tvé slzy či pláč a ten, kdo si je zaslouží, Tě nikdy nerozpláče..."
http://lbyf.lilypie.com/r1htp1.png
1. ROK: 8,570 kg, 74 cm, 2. ROK: 11,0 kg, 86 cm, 3. ROK: 12,0 kg, 93 cm
http://lb2f.lilypie.com/lQfmp1.png
1.ROK: 7,400 kg, 72 cm, 2. ROK: 9,6 kg, 81 cm

Není tady

#53 5. 10. 2009 9:30

Marcia111
♥♥♥♥♥--

Slniečko napsal(a):

Marcia,upresnim, ano byla po vysoke skole,takze pracovala opravdu az po ni. Jeste upresnim to nedorozumneni, svagr je doktor,ale prirodnich ved, takze v Japonsku pokud vim zkouma umele diamanty. Ja vim,ze se to mnohym nelibi, take me to trosku zaskocilo,ale uz s tim nikdo nic neudelame. Take jsem pred materskou platila vysoke odvody, tretinu platu jsem davala statu a ted jsme radi,ze zijeme. Ale abych Vam napsala,myslim,ze vsechny maminky,co jsme doma vime,ze kdyz si za rok neprividelame vice jak tusim cca 60 tis. hrubeho,tak od statu dostaneme 24 tis. v dubnu a kdyz Vam kamaradka rekne,ze ji jina kamaradka ze mzdoveho sfalsovala papiry,aby tyto penize dostala a to presahla tech 60 tis. nehorazne,tak co pak chcete. A my na to nedosahli,protoze jsem to presahla cca o 5 tis. a jsem slusne vychovana holka i kdyz jsem si to razitko v praci mohla dat sama. Kazdy jsme nejaky, nekdo mi mozna rekne,ze to neni poctivost,ale v dnesni dobe blbost,ja nevim,ale co vim urcite je,ze se na sebe muzu rano podivat do zrcadla a klidne spat,proste mi to za to nestoji. Vzdy budou lide takovy a takovy s tim nic neudelate. Naopak,v dnesni dobe,kdy mladi,aby mohli zit a bydlet maji hypoteky a z jednoho platu je to o preziti chapu rodiny,ktere se kvuli tomu rozvadi. Chceme take druhe dite,ale kdyz to tak pocitame,tak i kdyz jsem hodne poctiva,tak nas mozna nase financni situace take prinuti se radsi rozvest a delat to jako hodne maminek v okoli,tvarit se,ze jsme sami,ale pritom otci rodin ziji s nimi a jeste se vychloubaji tim,jake davky pobiraji a jak je to prima. Kdyz to clovek vidi okolo sebe,tak premysli,jak je treba tohle mozne. Rikalo se,ze se to bude kontrolovat,sousedka tohle provadi uz tym rokem a ted s druhym ditetem a vesele ji to prochazi,nestacim se divit. Ch jo, ja ji to nezavidim,ale  kdyz Vam nosi buliky na nos,ze ma od tatinka na uctu 7 milionu na pozemek v Praze a obleceni si nechava vozit jen a vyhradne z Anglie a USA,tak se dela i hodne poctivemu cloveku spatne.sad Takze kdyz vidim toto,tak moje svagrova je jeste proti tomu zlata.

Chapu rozhorcenost vetsiny pracujicich, ze musi platit nehorazne odvody z platu, ale tyto odvody neslouzi jen pro maminky na materske, ale pro mnoho dalsich ucelu. Proto si myslim, ze je bezduvodne aby si tva svagrova o rodicovsky prispevek nepozadala. Ma na neho narok, nic spatneho tim delat nebude, spatne svedomi taky mit nemusi. Neco jineho je neco zatajit, sfalsovat, podvadet a lhat, ale to neni jeji pripad. Stat to umoznuje i v pripade, ze si neplati socialni, my jsme si to nevymysleli ani ona, je to dane statem, tak proc ne?

Není tady

#54 5. 10. 2009 9:31

host5522
Host

Slni, myslím, že jsi tu adrenalin většině zvedla ažaž, tak už v tom prosím tě nepokračuj lol lol

#55 5. 10. 2009 9:35

zuzacka
♥♥♥♥♥--
Web

tak vidim, ze se nasel i nekdo kdo sdili muj nazor - ze kdyz to stat nabizi proc to nevyuzit.ale vetsina je vas proti, a chapu.

ano jsem podle vas asi hyena a nestyda, ze se budu snazit okradat ceske obcany, ale holky ruku na srdce - ty penize jsou pro me dite, pro ktere chci jen to nej. a to vy ne? ja jsem v cizine (i v cesku) pracovala, platila dane atd ale system tady zadne penize nevyplaci a proto mozna rodicaku z ceska vyuziji - ale rikam mozna. o porodne si zazadam urcite.

a jake je procento lidi, zijicich v zahranici a zadajicih o tyto davky a jake je procento, lidi, kteri v cesku nepracuji umyslne, a pobiraji vsechny davky a navic se o deti obvzlast nestaraji.  to je myslim vetsi problem.

a co na to ze matky pobiraji materskou a po te rodicovsky prispevek maji rict lide, platici stejnou vysi dani a pojisteni ale deti nemaji, jsou to muzi atd. taky by se na vas mohli osocit... ale to jsem asi prepiskla, ale zmineno by to asi byt melo.

to ze platite 30% z platu je pravda, ale nejvyssi cast z toho jsou dane, ne socialni a zdravotni.

a jeste bych chtela podotknout, ze rodicovsky prispevek se neplati ze socialniho (teda si myslim), je plne nezavisly na platu, jaky matka mela pred ditetem.

a omlouvam se tem, ktere jsem urazila, kdyz jsem se zminila o tom ze lidi zavidi, ze ziji v cizine. ale bohuzel jsem se na tom s hodne lidma shodla, predevsim po tom, kdyz se o necem diskutuje (porovnavani urovne zdravotnictvi apod) a cesi zijici v cesku vse zakonci - "a dobre ti tak... to mas za to ze jsi v cizine".

tot muj nazor.

http://www.tickerclub.com/cache/201afa2f64.png
Phillippa 27.10. 3000gr + 50cm; 6 mesicu 06.05 7500 gr + 69 cm

http://www.tickerclub.com/cache/a82fdfa393.png
William 27.6.12 - 3,65 kg, 7 mesicu 27.1.13 10kg

Není tady

#56 5. 10. 2009 9:41

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Ano, je to bor.el, ale daný státem,špatné zákony, špatná vláda,hloupí lidé, co nechodé k volbám,  pokud to tak berete. Takže, maminy, až vám budou ubírat, brát a budete mít opravdu nouzi, .....tak zase říkejte...no nic, je to dané státem, že nevyžijeme!!!

Není tady

#57 5. 10. 2009 9:46

zuzacka
♥♥♥♥♥--
Web

v tom mas aneri pravdu.'

jo a jeste mam jednou off topic perlicku. nedavno mi znama rekla - jeji syn nepracuje, nemuze/nechce si najit praci, ona ho musi zivit, plati za nej pojisteni atd (ma 23 let) a rekla ze za to muze stat!!! ze v minulem rezimu by pracoval musel!!! a ona byse nemusela tak trapit.... tak jsem opravdu nevedela co ji na to rict.

Není tady

#58 5. 10. 2009 9:49

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Tak bych synka vykopala, odhlásila z trvalého pobytu, za to nemůže stát, ale hloupá paní ! Na to fakt není co říct.

Není tady

#59 5. 10. 2009 9:57

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Web

já už se radši nebudu vyjadřovat, ještě bych v tobě probudila zbytky svědomí nebo dobrýho vychování tongue

jen tě můžu ujistit, že jsem taky manžela doprovázela do zahraničí, když tam pracoval, ale už kvůli sobě jsem si minimální odvody platila dál. A se závistí jsem se setkala spíš ve smyslu že někam jedu, přičemž ale ty lidi jedním dechem dodávali, že oni by nikam na delší dobu nejeli ("všude dobře, doma je nejlíp" platí pro hodně Čechů, včetně mě!)

a přece jen si nakonec neodpustím jedovatou poznámku - ty ty peníze nechceš pro svoje dítě, nelži. Chceš je pro sebe. Tvoje dítě na těch penězích závislé není, ani ty. Jenom si prostě chceš vylepšit situaci.
A v tvém případě si myslím že na to nemᚠabsolutně nárok, protože švagrová Slniečka se aspoň pravděpodobně vrátí a to dítě bude vychovávat tady, ale pokud vím, tak tvoje dítě bude nejenže čech jen z poloviny po tobě, ale ani tady žít nebude, ale jestli se mýlím, tak se dopředu omlouvám a můžeš to uvést na pravou míru.

Není tady

#60 5. 10. 2009 10:08

zuzacka
♥♥♥♥♥--
Web

fidorko - mas pravdu ze dite bude cech jen na pul. ale to ze se do ceska nikdy nevratime, taky pravda neni. manzel v cesku pracoval, a je to moznost ze pracovat zase bude. a ja opravdu nevim, kde nas zivot "zavlece".

kdyz jsem jela na kratkou dobu do zahranici, taky jsem si odvody platila. protoze kdyby ne, tak by na to stat prisel a chtel to zpetne.

penize chci pro sebe??!! - tak to si muzes myslet, neberu ti to.
ale i kdyz netre noudu s bidou, tak penize co ted mam davam do miminka, a jestli mi da nekdo vic, dam mu vic a nebudu muset setrit a koukat kde co koliv stoji. dite je pro mne na prvnim miste!! daleko prede mnou!! vzdycky jsem si na vse musela vydelat, obracet kazdou korunu, dokonce jsem i nejakou dobu zila jen na ryzi (ale to patri jinam.)

a to ze vsude dobre, doma nejlip - ano to je pravda, ale proc potom kazdy nadava???

Není tady

#61 5. 10. 2009 10:09

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

zuzacka napsal(a):

to ze platite 30% z platu je pravda, ale nejvyssi cast z toho jsou dane, ne socialni a zdravotni.

to jsou ale spojené nádoby, někde se ty prachy berou a berou se právě z našich příjmů!

Jenom abys měla představu:

Mzda kupříkladu bankovní úřednice z Prahy:

Plat má 31 tisíc čistého. Superhrubou mzdu má 56 300. Z toho zaplatí 6375 kč na daních a zbytek, tzn. 5670 (1890+3780) jde na zdrávku, 13230 (2730+10500) jde na socku. Celkem tedy jí odejde z výplaty MĚSÍČNĚ 18900 do pr.dele na odvodech.

Líbilo by se ti to?

Prostě kdo neplatí, a ten systém nevyužívá!

Upravil(a) Fidorka (5. 10. 2009 10:10)

Není tady

#62 5. 10. 2009 10:16

zuzacka
♥♥♥♥♥--
Web

nelibilo se mi to.
ale plati se to v kazdem state.

a kdyz se vratim zpatky k porodnemu, ktere je neco pred deset tisic.
ja sama jsem na na danich a ostatnich vecech, v cesku odvedla vice a nechci zminovat kolik manzel... tak jsem si to v podstate predplatila, ne??

ale prosim ber to jako zert, na ukonceni teto diskuse, protoze zkratka mame kazda jiny nazor.

ALE SOUHLASIM S TEBOU, ZE V TOM MA STAT BORDEL A NEMELO BY TO TAK BYT.
ALE DOKUD TO CESKE ZAKONY UMOZNUJOU A JA SE NEBUDU CHOVAT NELEGALNE, VYUZIJI TOHO.

Není tady

#63 5. 10. 2009 10:26

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

zuzacka napsal(a):

nelibilo se mi to.
ale plati se to v kazdem state.

no nesouhlasím že se tolik (procent ze mzdy) platí v každém státě a dále si prostě myslím, že tam kde žiju, platím odvody a vychovávám děti, rozuměj budoucí poplatníky, tam mám právo po státu něco chtít. Snad vláda dostane taky nějakej pud sebezáchovy a zákony upraví tak, aby k vyplácení dávek mimo něj nedocházelo.

A diskusi taky za sebe ukončuju, nehodlám si kazit den.

Upravil(a) Fidorka (5. 10. 2009 10:26)

Není tady

#64 5. 10. 2009 10:28

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Všude dobře - doma nejlíp, to ano, ale at si každý pakuje, odkud přišel a nevyžírá  jen proto, že máme hloupou a neschopnou vládu.
Tady žiješ, tady platíš, tak máš. Nepracuješ, nemáš! Žiješ v zahraničí, tak bud si tu budeš platit, abys mohl čerpat, nebo platit nebudeš, ale pak namᚠna nic nárok ! Jednoduché ! Žiješ v zahraničí, bud si tam platíš a máš, nebo neplatíš a nemáš!
No a nyní platí - nepracuješ, neplatíš...ale mᚠnárok ! Tak to bych se z toho po.rala, to nemá ani logiku!

Není tady

#65 5. 10. 2009 10:31

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

JJ, Zuzačko a ještě to řekni všem, co jsou v cizině, aby jsme byli za totální debily ve světě! Už tak jsme jen pro smích. Aby mohli čerpat i ti, co tu už roky nejsou zpětně! Je jasné, že do vydrancované země už se asi nevrátíte...ale čerpat ano. Když to stát umožňuje.....pěkný den  !

Není tady

#66 5. 10. 2009 10:32

Marcia111
♥♥♥♥♥--

Aneri napsal(a):

Všude dobře - doma nejlíp, to ano, ale at si každý pakuje, odkud přišel a nevyžírá  jen proto, že máme hloupou a neschopnou vládu.
Tady žiješ, tady platíš, tak máš. Nepracuješ, nemáš! Žiješ v zahraničí, tak bud si tu budeš platit, abys mohl čerpat, nebo platit nebudeš, ale pak namᚠna nic nárok ! Jednoduché ! Žiješ v zahraničí, bud si tam platíš a máš, nebo neplatíš a nemáš!
No a nyní platí - nepracuješ, neplatíš...ale mᚠnárok ! Tak to bych se z toho po.rala, to nemá ani logiku!

dumbom  lol offtopic

Není tady

#67 5. 10. 2009 10:44

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Aneri napsal(a):

JJ, Zuzačko a ještě to řekni všem, co jsou v cizině, aby jsme byli za totální debily ve světě! Už tak jsme jen pro smích. Aby mohli čerpat i ti, co tu už roky nejsou zpětně! Je jasné, že do vydrancované země už se asi nevrátíte...ale čerpat ano. Když to stát umožňuje.....pěkný den  !

no jo no, neni to logický, není to morální, ale hlavně že je to legální.
Kdyby nějakým nedopatřením udělali díru v zákoně a zabití nebylo taky nelegální, tak se tu asi bude úplně bez skrupulí vraždit reta godlike

Není tady

#68 5. 10. 2009 13:26

Slniečko
♥♥♥♥♥♥♥

Svagrova se svagrem se chystaji vratit,ale ne nadlouho, uz si vyrizuji praci v jinem state EU, proste se tu on citi nedoceneny a svagrova podle vseho zustane i nadale doma,ale je opravdu sikovna na jazyky,uz ted mluvi plynule cesky,anglicky,francouzsky a konzsky, naucila se i relativne slusne japonsky,takze sice nepracuje ofiko,ale doucuje. Ja vim,ze se to mozna mnohym nelibi,ale ji manzel v zahranici uzivi a ji to tak vyhovuje,brali se s tim,ze ona i on tohle vedeli a oba jsou stastni a takto jim to plne vyhovuje. Ja jsem doma druhym rokem a lezu po stene, svoje dite miluji,ale doma bych se unudila, mam spoustu konicku,ale byt mezi lidmi je pro me dulezite a stejne dulezite je pro me prinest domu nejakou korunu. Nesnasim zavislost na druhem,ale kazdy jsme nejaky,takze chapu i tu druhou stranu. smile
A nikoho jsem nechtela nastvat ci rozzurit,pokud to tak vyznelo,omlouvam se.

"Nikdo si nezaslouží Tvé slzy či pláč a ten, kdo si je zaslouží, Tě nikdy nerozpláče..."

Není tady

#69 5. 10. 2009 13:45

KatjaCat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: nad Brniskem
Web

Slniečko napsal(a):

Svagrova se svagrem se chystaji vratit,ale ne nadlouho, uz si vyrizuji praci v jinem state EU, proste se tu on citi nedoceneny a svagrova podle vseho zustane i nadale doma,ale je opravdu sikovna na jazyky,uz ted mluvi plynule cesky,anglicky,francouzsky a konzsky, naucila se i relativne slusne japonsky,takze sice nepracuje ofiko,ale doucuje. Ja vim,ze se to mozna mnohym nelibi,ale ji manzel v zahranici uzivi a ji to tak vyhovuje,brali se s tim,ze ona i on tohle vedeli a oba jsou stastni a takto jim to plne vyhovuje. Ja jsem doma druhym rokem a lezu po stene, svoje dite miluji,ale doma bych se unudila, mam spoustu konicku,ale byt mezi lidmi je pro me dulezite a stejne dulezite je pro me prinest domu nejakou korunu. Nesnasim zavislost na druhem,ale kazdy jsme nejaky,takze chapu i tu druhou stranu. smile

??????
Sluni, co to, že je šikovná a má manžela, který ji uživí, má společného s tím, že dojí český sociální systém?

Upravil(a) KatjaCat (5. 10. 2009 13:53)

hjarta
http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/iyACml8.jpghttp://lb3f.lilypie.com/iyACp2.png

Není tady

#70 5. 10. 2009 13:57

Marcia111
♥♥♥♥♥--

KatjaCat napsal(a):

Slniečko napsal(a):

??????
Luci, co to, že je šikovná a má manžela, který ji uživí, má společného s tím, že dojí český sociální systém?

Jeminkote dumbom , ja uz se fakt jen smeji. At je to tak nebo tak, at si pozada ci nikoliv, vam stejne na danich nikdo nic nesnizi, takze ve finale je to uplne jedno! Jestlize se ma neco zmenit, tak to musi rozhodnout ti nahore. Jestlize si ta holcina o pridavky nepozada nikomu tady z vas nepomuze a jen prijde o to na co ma narok!

Není tady

#71 5. 10. 2009 14:03

KatjaCat
♥♥♥♥♥♥-
Web

Fidorka napsal(a):

Aneri napsal(a):

no jo no, neni to logický, není to morální, ale hlavně že je to legální.
Kdyby nějakým nedopatřením udělali díru v zákoně a zabití nebylo taky nelegální, tak se tu asi bude úplně bez skrupulí vraždit reta godlike

stoltstoltstoltstoltstoltstoltstoltstolt
jak typické ..... tzv. čecháčkovství...... když dávaj zadarmo, tak půjdu třeba 100x tummenupp ...a prasknu!

Když to shrnu, tak proto je český stát ve sr.čkách, svým selským rozumem si to dám dohromady tak, ú.s.p.o.r.n.ý balíček škrtí sociální dávky např. PPM, budoucí maminky a všechny co hodláme ještě někdy otěhotnět, je to proto, že nejsou prachy.... a jedním z důvodů proč nejsou prachy je ten o kterém se tu diskutuje.....
....stoltstoltstolt jojo, někde dám a někde vezmu, je to jedno jestli ten komu dám si nic neplatí a ten komu vezmu platí jak "mourovatej" ...

hjarta
http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/iyACml8.jpghttp://lb3f.lilypie.com/iyACp2.png

Není tady

#72 5. 10. 2009 14:11

KatjaCat
♥♥♥♥♥♥-
Web

Marcia111 napsal(a):

Jeminkote dumbom , ja uz se fakt jen smeji. At je to tak nebo tak, at si pozada ci nikoliv, vam stejne na danich nikdo nic nesnizi, takze ve finale je to uplne jedno! Jestlize se ma neco zmenit, tak to musi rozhodnout ti nahore. Jestlize si ta holcina o pridavky nepozada nikomu tady z vas nepomuze a jen prijde o to na co ma narok!

.. jojo  klidně se směj fuckyou ....

.... je fakt, že se tady zbytečně rozčilujeme nad vychcaností lidí ....

hjarta

Není tady

#73 5. 10. 2009 14:28

Marcia111
♥♥♥♥♥--

KatjaCat napsal(a):

Marcia111 napsal(a):

.. jojo  klidně se směj fuckyou ....

.... je fakt, že se tady zbytečně rozčilujeme nad vychcaností lidí ....

Mila Katjo, kdyby jsi ty byla ve stejne situaci jako svagrova slniecka jednala by jsi uuuuuplne stejne a o pridavky si zazadala, protoze by jsi na ne mnela legalni narok. Jen ted samozrejme budes tvrdit, ze nenenene, a svemu diteti by jsi tudiz nedoprala aby se mnelo o trochu lip jen proto, ze budes moralni a eticka. No tak to Ti teda nezblajznu.

Není tady

#74 5. 10. 2009 14:35

Slniečko
♥♥♥♥♥♥♥

Kati,nerozciluj se. Nezmenis to,take jsem se dozvedela,ze od pristiho roku sahnou na PPM a i na rodicak, hold mame smulu. Hlavne,ze se rozhazuji penize vsude jinde. Ale nastesti ani toto neodradi spoustu maminek mit druhe miminko a uskrit si opasek. Misto toho,aby zajistili,aby se maminky meli kam po tech cca 3-4 letech vracet,protoze ja jako matka 2 leteho ditete hledam v Praze praci a mam totalni smulu,protoze predci jeste budu chtit druhe a muj puvodni zamestnavatel i pres moji snahu pracovat od 6ti mesicu treba jen z domu mi nabizi jen odstupne a nazpet me vzit nechce,ale to predci neni problem statu,ale lidi,ze? No dost,to uz jsme uplne nekde jinde, bohuzel my to tu nevyresime a tem nahore je to jedno. sad

Není tady

#75 5. 10. 2009 14:41

anais.de
♥♥♥♥♥--
Místo: Deutschland

Ja nevim, proc se tu nekdo ohani tim, ze kdyz je to "pro dite", tak je to ok, mne osobne je jedno jestli si za ty davky nekdo koupi bednu piv nebo dalsi oblecek next nebo vytuneny kocarek pro dite, ktere nikdy nebude v CR danovym poplatnikem. Ty penize jsou proste fuc, v "cerne dire", a ja jsem vazne rada, ze uz tam dane a soc. pojisteni nemusim platit.

Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it. (Richard P. Feynman)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí