6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Krasny dobry den, mam otazku, svagrova se svagrem jsou momentalne 2hym rokem v Japonsku. On je tam zamestnany,ona jen jako jeho zena, tudiz je doma. Pred odjezdem pracovala rok v Praze,pak bylo cca 1/2 roku na pracovnim urade,nez odjela,tak se odhlasila a prestala si platit socialni i zdravotni pojisteni. Po 1 a 1/2 roce v Japonsku se ji narodila holcicka. Ted ma 4 mesice a svagrova si vzpomnela,jestli nahodou ji tady v Cechach neutikaji penize z materske. Prosim,jestli nekdo vite,na co ma ci nema narok a co proto musi udelat,kam a co napsat a pozadat,budu Vam moc vdecna, na socialce mi moc nepomohli.
Moc dekuji za kazdou radu.
Není tady
Fidorko,jak to myslis. Ma na ni narok nebo mam chapat Tvuj prispevek tak,ze nema? Moc dekuji za objasneni.
Není tady
Fidorka napsal(a):
Neutíká jí vůbec nic, může bejt v klidu.
Ještě aby!
A já si myslím, že má nárok na rodičák .
Není tady
aprill napsal(a):
Fidorka napsal(a):
Ještě aby!A já si myslím, že má nárok na rodičák .
Když si přestala platit pojištění a porodila po roce a půl v cizině?
Jestli máš pravdu, tak to je teda
yellow108 napsal(a):
aprill napsal(a):
Fidorka napsal(a):
Ještě aby!A já si myslím, že má nárok na rodičák .
Když si přestala platit pojištění a porodila po roce a půl v cizině?
Jestli máš pravdu, tak to je teda
Má nárok na rodičák ne na PPM.
Není tady
Jsou stále občany ČR a mají v ČR trvalé bydliště?
Není tady
Aprill ano, maji oba trvaly pobyt u nas. Pokud nam narok na materskou,tak rodicovsky asi 4 letou variantu a odkdy, od data porodu a vyplati ji ho i zpetne a kdo ji ho vyplati,kdyz ne socialka,tak urad prace? Moc dekuji.
Není tady
to je uzasny, 2 roky si neplati zdravotni ani socialni, ale materskou by chtela... pokud vim, kamaradka co zije druhym rokem v Anglii, a ma skoro rocniho chlapecka, nepobira ani materskou ani nic jinyho. A trvaly pobyt ma stale v CR.
Není tady
To,ze nema narok na materskou mi bylo vice mene jasne,protoze kdyz si tu neplati socialku,tak kdo by ji to asi platil,ale ted tedy co ten rodicovsky? Ja jsem ji rikala,ze dela spatne, no,neverila mi a ted skemra,abych zjistila co a jak a popripade jim pomohli to zaridit.
Není tady
Ze vseho nejdrive si musi obstarat pro dite papiry. Dojit na Ceske velvyslanectvi v zemi a vyridit si pro dite ceske obcanstvi. Nejenze ma pravo na rodicak, ale ma/mnela (nevim jestli uz ten cas nevyprsel) narok i na porodne! Je ceskou obcankou a nezalezi na tom zda zije v cizine nebo nikoliv, paklize nepracuje a plne se o dite stara, narok na to ma.
Není tady
Marcia111 napsal(a):
Ze vseho nejdrive si musi obstarat pro dite papiry. Dojit na Ceske velvyslanectvi v zemi a vyridit si pro dite ceske obcanstvi. Nejenze ma pravo na rodicak, ale ma/mnela (nevim jestli uz ten cas nevyprsel) narok i na porodne! Je ceskou obcankou a nezalezi na tom zda zije v cizine nebo nikoliv, paklize nepracuje a plne se o dite stara, narok na to ma.
Nejsem si jistá, ale myslím si, že bude potřebovat i "zápis o narození" z matriky v Brně .
Všechno se podrobně dozvíš na nejbližším kontaktním místě .
Není tady
...
Upravil(a) aprill (2. 10. 2009 16:55)
Není tady
aprill napsal(a):
Marcia111 napsal(a):
Nejsem si jistá, ale myslím si, že bude potřebovat i "zápis o narození" z matriky v Brně .
Všechno se podrobně dozvíš na nejbližším kontaktním místě .
Samozrejme do toho spada i cesky rodny list. Ale na vse necht se informuje na velvyslanectvi a rozhodne by nebylo spatne kdyby si naplanovala i cestu do CR kde by si vse osobne vyridila. Byla by to skoda, kdyby zbytecne prisla o to na co ma narok!
Není tady
Já sice nechápu, když si nic neplatila, z čeho to stát vyplácí, tak to bude asi něco, jak se vyplácí Romům...na to peníze jsou.
Známé se vrátila dcera z Ameriky, kde pracovala a čekala dítě s nějakým tatarem a nemá nárok na nic, až po půl roce dítěte. Amerika není v EU. Nechápu, jak jsou lidé šikovní a přemýšlí, kde by co dostali zadarmo. No když žiju v Japonsku, tak přece nemůžu chtít, aby mě s děckem živili i v ČR ! Jak my jsme velkorysí....je to pěkné !
Není tady
Aneri napsal(a):
Já sice nechápu, když si nic neplatila, z čeho to stát vyplácí, tak to bude asi něco, jak se vyplácí Romům...na to peníze jsou.
Známé se vrátila dcera z Ameriky, kde pracovala a čekala dítě s nějakým tatarem a nemá nárok na nic, až po půl roce dítěte. Amerika není v EU. Nechápu, jak jsou lidé šikovní a přemýšlí, kde by co dostali zadarmo. No když žiju v Japonsku, tak přece nemůžu chtít, aby mě s děckem živili i v ČR ! Jak my jsme velkorysí....je to pěkné !
Stejně jako maminka z Japonska má nárok na rodičák.
Není tady
No nevím, potom moje známá dostala zjevně chybné informace, když jí řekli že nemá nárok na nic (žije v Kanadě a má 3 děti).
Nechápu, absolutně nechápu, kde na to bere stát peníze a dotyčná morálku si o to vůbec říct a něco si nárokovat.
A je mi blbě z toho, že svýma odvodama na tomhle participuju!
A teď jenom doufám, že si to nepřečte někdo z Člověka v tísni a podobných institucí a neporadí Romům v Kanadě
Není tady
Slniečko a když si to tak vezmu, tak švagrová je fakt hvězda (normálně jí to můžeš odcitovat nebo dát přečíst). Tak jestli jsem četla pozorně, tak má odpracovanej jenom jeden rok, pak byla půl roku na sociální podpoře, ačkoli předpokládám měla zdravý obě ruce i hlavu, do společnýho sociálního systému tudíž doposud nedala skoro nic, nepodílela se a teď si z toho společnýho koláče chce kousnout a to pořádně. To je fakt děs. Ještě zbývá aby tam byla 20 let a pak si tady nárokovala důchod
Nicméně já jdu ještě napsat známé a zeptat se, co jí přesně řekli, ale je to podle mě jde o zcela stejnej případ - odjela s manželem do kanady jako doprovod, nic si neplatila a v Kanadě se jí narodily dvě děti, nepobírá nic.
Není tady
Fidorka napsal(a):
No nevím, potom moje známá dostala zjevně chybné informace, když jí řekli že nemá nárok na nic (žije v Kanadě a má 3 děti).
Nechápu, absolutně nechápu, kde na to bere stát peníze a dotyčná morálku si o to vůbec říct a něco si nárokovat.
A teď jenom doufám, že si to nepřečte někdo z Člověka v tísni a podobných institucí a neporadí Romům v Kanadě
Mají nárok jenom na rodičák.
Není tady
Fidorko, ono je to slozitejsi, proste svagr se tu citi nedoceneny,tak pozadal o grand v Japonsku a ziskal ho. Ona skoncila v praci drive,ale pak se odlet posunul kvuli nejakemu vyrizovani,tak sla na pracak. Rika se mi to tezko,ale on je z doktorske rodiny a ma pocit,ze je neco vic,nez my okolo, jeste je mulatka,tak to je vsechno se vsim. Ja si s ni moc nerozumim,ale poprosila me. V Japonsku pracovat ani nemohla,je ale pravdou,ze pokud 100% vedela,ze tam chce otehotnet,tak bych si urcite socialni platila a nevykaslala se na to. Jenze chteli usetrit, to mate tezke, ja jsem do posledni chvile myslela,ze bude rodit tady,jenze ona je silene nesamostatna,takze nechtela zustat sama bez manzela,ona jeji mama by ji pomohla,ale svagr ji rukou nosi a je otec ditete,coz se da pochopit. V kvetnu se vraci, byli tam jen neco pres 2 roky a tak zjistuje,co muze dostat,protoze svagr najednou uz nebude mit japonsky plat a ona na materske,pritom uz nam oznamili,ze za usetrene penize poleti v lete na mesic pod stan s rocni dcerkou do USA, no nechapu,ale to asi ani neni nutne. Ziji v oblacich mimo realitu,oba.
Není tady
Slniecko, promin, vim, ze nemuzes za to, ze Tvi pribuzni maji zivotni styl takovy jaky maji, ale fakt se ta Tva svagrova nestydi? Kdybych byla jeste v CR, musela bych tu zalozit rubriku "co vas dneska vytocilo", ale jelikoz to nejde jiz z me kapsy, tak jen pisu prispevek .
Nemyslim si, ze to ma co delat s tim, z jake je rodiny, ja jsem dcera inzenyra a mame v rodine, povazte, i doktory (i ja jsem studovala medicinu a ted si delam PhD) a na davkach jsem nikdy nebyla. A co s tim probuh ma co delat jeji barva pleti???
Vlastne je to pro me pozitivni zprava - pracuji v SRN a chystam se otehotnet (trvaly pobyt mam v CR a odpracovala jsem tam mnohem delsi dobu nez tato pani). Mam taky narok na ceske porodne a rodicak? Beru sice nasobek ceskeho prumerneho platu a mam jiste narok i na nemecke davky, ale kdyz na to CR ma, tak diky!
Sorry, toto je pravni a off topic, hodnotici prispevky sem neprislusi, ale nemuzu si pomoct. A Slniecko, Ty fakt promin, jsi v tom nevinne.
Není tady
Chce se mi zvracet z našich zákonodárců, tunelářů,dvacetiletých milionářů, Romů, všech podpor nefachčenkům. Slušný, pracující člověk je v téhle "zemi" fakt pro srandu králíkům.....co mámy na mateřské tady, ty nejezdí za rodičák do USA, jejich dávky v ošetření člena rodiny apod. Jak jsem ráda, že jsem stará....to věští konec světa už snad.....
Ukažte mi ještě jeden tak stupidní stát, který rozdává za nic plnými hrstmi ....a holé holé řitě!
Není tady
Fidorka napsal(a):
Fí a kvůli komu si myslíš že platíme tak vysoké daně, sociální a zdravotní
já sem pracovala 10 hodin denně a třetinu výplaty mi sežral stát čim víc makáme, tím víc platíme
Není tady
Aneri napsal(a):
Chce se mi zvracet z našich zákonodárců, tunelářů,dvacetiletých milionářů, Romů, všech podpor nefachčenkům. Slušný, pracující člověk je v téhle "zemi" fakt pro srandu králíkům.....co mámy na mateřské tady, ty nejezdí za rodičák do USA, jejich dávky v ošetření člena rodiny apod. Jak jsem ráda, že jsem stará....to věští konec světa už snad.....
Ukažte mi ještě jeden tak stupidní stát, který rozdává za nic plnými hrstmi ....a holé holé řitě!
Celá Evropa...
Není tady