Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 2. 10. 2009 12:13

*lady*
♥------

Nervy

Dá se řešit nerváctví? Já mám ze všeho nervy. Jsem pořád nervózní, i když se jedná o nějakou blbost. Jsem pořád ve stresu. Dá se s tím něco dělat? Děkuji za jakoukoli radu

Není tady

#2 2. 10. 2009 12:44

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Nervy

no určitě se to dá řešit ,pokud myslíš ,že je to tak neúnosný a nezvládáš to.Tak proč nejdeš  k nějakýmu doktorovi.?????.Vždyť se nemáš za co stydět .Co si z někým promluvit???
V dnešní době je stres hodně aktuální.a pokud ho nezvládáš měla bys to začít řešit.hlavní věc je, zjistit proč to vlastně je!!!

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#3 2. 10. 2009 12:52

Janka77
♥♥-----

Děláš si legraci? Řešit se dá téměř vše, buď konkrétní. Jestli jsi vystresovaná z nákupu rohlíků, tak opravdu zajdi za odborníkem.

Není tady

#4 2. 10. 2009 13:17

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Pokud máš nervy z lidí - třeba z nějakých rozhovorů nebo jednání, nejosvědčenější metoda, která existuje, představit si dotyčného na záchodě, jak tlačí - funguje to spolehlivě.

Na nervy ze všeho by pomohlo, zavázat si oči a chodit po městě, abys viděla, že slepý je na tom ještě hůř. Až potom ten šátek sundáš, zjistíš, že když vidíš, jde vlastně o houby

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#5 2. 10. 2009 14:33

*lady*
♥------

Z nákupu rohlíků ne, ale jak tu padlo tak třeba s tím jednání s lidmi. Se klepu jak ratlík a nedokážu říct souvislou větu sad já se snažím být ok, říkám si však o nic nejde, ale prostě moje tělo na to nereaguje. Začnou se mi klepat ruky, červenat, zrychlí se mi tep a už se vezu...

Není tady

#6 2. 10. 2009 14:34

Natálie
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Čechy

mashanka napsal(a):

Pokud máš nervy z lidí - třeba z nějakých rozhovorů nebo jednání, nejosvědčenější metoda, která existuje, představit si dotyčného na záchodě, jak tlačí - funguje to spolehlivě.

Na nervy ze všeho by pomohlo, zavázat si oči a chodit po městě, abys viděla, že slepý je na tom ještě hůř. Až potom ten šátek sundáš, zjistíš, že když vidíš, jde vlastně o houby

stolt  tummenupp

Změna přichází pomalu.
Paul McCartney

Není tady

#7 2. 10. 2009 16:03

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

lady, možná máš nějakou sociální fobii nebo něco. Kamarádka tohle má. Když se má jenom seznámit s někým novým nebo prostě jít mezi lidi, je jí úplně zle. Asi je na tom podstatně hůř než ty, to už bych asi řešila aspoň u psychologa...
Sama musíš vědět, jak hodně je to vážné. Někdy pomůže dokola si opakovat nějaké fráze, až ti to nakonec přijde přirozené: "Může mi být vlastně úplně jedno, co si ostatní myslí, dělám to s nejlepším svědomím a vědomím. Protože posle sebe soudím tebe" atd. atd wink Tohle dost pomáhá i mně, takže je to vyzkoušené tummenupp
A nebo jak psala mashanka - to je prostě boží lol

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#8 2. 10. 2009 19:14

vendulinda
♥♥♥----
Místo: ta naše Morava :-)

mashanko dobrý budu to praktikovat taky big_smile . Lady, kolik ti je let? Nemáš třeba nějaké zdravotní problémy? Teď to možná někomu bude připadat divný, ale zkus užívat hořčík, ale opravdu dostatečné množství a pravidelně. Horčík uvolňuje svalové napětí wink . Dál bych vyřadila kávu a cigarety.. který těm nervíkům nepomáhaj, ale naopak. Netvrdím, že tohle tvůj problém vyřeší, ale myslím,že ti to částečně může pomoci. Je známo, že nedostatek horčíku může způsobovat úzkostné stavy..drž se!

Není tady

#9 2. 10. 2009 23:53

Janka77
♥♥-----

hledej příčinu v sobě, něco tvůj stres a úzkosti vyvolalo. Nemysli si, že lidé kolem tebe jsou jen sebevědomí tvorečkové, kteří mají vše " na háku". Začni si psát deníček, co vše ti dělá problémy, kolikrát za den se přistihneš, že jednáš neadekvátně a jaké stavy u toho prožíváš. Když si své pocity pročítáš s odstupem času, nějaké souvislosti vyplynou na povrch.

Není tady

#10 3. 10. 2009 13:43

*lady*
♥------

k Vendulinda: je mi 18, ano mám menší zdravotní problémy, hořčík? A v jaké formě ho do sebe můžu dostat? Jsou na to nějaké tabletky?
k Janka77: já vím, že je příčina ve mně. A nejsem si jistá, ale asi vím co to je. Přesto se s tím nedokážu poprat.
k Lúthien: děkuju za frázi, vyzkouším smile

Není tady

#11 3. 10. 2009 23:22

vendulinda
♥♥♥----

lady horčík ti předepíše tvůj doktor anebo si ho můžeš koupit v lékarně. Nekupuj si ale ty šumivý v obchodech. Tam je dávkování. Jí se třeba 4-6 tablet denně. Nemáš něco ze štítnou žlázou? Jinak nevím, určitě je to i tím věkem, ty tvoje problémy, spousta lidí v tomhle věku se teprv hledá..když na sobě budeš makat, tak to zvládneš, neboj wink

Není tady

#12 5. 10. 2009 13:44

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

lady.tobě je 18??? to už máš nervy??jééjej.
a pokud píšeš zdravotní problémy ,no tak ty se dají řešit!!
jinak ten hořčík ,teď prodávají myslím vápník,hořčík,zinek. v jednom balení. je toho hodně na trhu.
Vápník, hořčík i zinek patří k základním minerálním látkám, které jsou nepostradatelné pro zdravý stav kostí, zubů a kůže. Vápník je základním stavebním kamenem pro stavbu kostí a zubů. Hořčík je nezbytný pro správnou funkci nervů a svalů, včetně srdce. Zinek působí na kvalitu pokožky a pomáhá posilovat imunitu.
uvidíš bude dobře!!

Upravil(a) sisi21 (5. 10. 2009 13:45)

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#13 5. 10. 2009 16:53

*lady*
♥------

k Vendulinda: jo mám poruchu štítné žlázy, ale to bych tomu nepřičítala
já doufám, že se to nějak zpraví časem. U nás v rodině není nikdo takový, tak třeba je to jen přechodné...

Není tady

#14 5. 10. 2009 16:54

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

A nebude to náhodou tréma? Měla jsem ji taky, když jsem hrávala na klavír a měla jsem někde před lidmi vystoupit, tak mi bylo ceý den špatně, klepala jsem se atd., atd. Prostě buď se to chce tomu vyhýbat, což ale asi ve Tvém případě nepůjde, a nebo pokud je to opravdu neúnosné, tak to řešit s odborníkem, třeba nějaký nácvik těch stresujících situací. Já jsme si vždycky před vystoupením brala vitamín B a čokoládu ve víře, že mě to pomůže. A celkem to pomohlo, no a nejvíc mi pomohlo, když jsem měla skladbu dobře nacvičenou, protože když víš, že jsi dobře připravená, tak je zpola vyhráno. smile

Out from the dark into the light !

Není tady

#15 5. 10. 2009 18:04

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jsou činnosti, které tě naopak do stresu nepřivádějí?
Bude dobré na nich stavět - jako na opěrných bodech.

Jinak bych doporučil lehčí skupinovou terapii. Je lacinější, jsou tam další (podobně či jinak "postižení") lidé, takže to není jen mezi tebou a terapeutem a můžeš se tam naučit ten stres a "nervy" zvládat v mikroprostředí lidí (a nikoli jen z knížek).

Není tady

#16 5. 10. 2009 19:05

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Rosamunda napsal(a):

A nebude to náhodou tréma? Měla jsem ji taky, když jsem hrávala na klavír a měla jsem někde před lidmi vystoupit, tak mi bylo ceý den špatně, klepala jsem se atd., atd. Prostě buď se to chce tomu vyhýbat, což ale asi ve Tvém případě nepůjde, a nebo pokud je to opravdu neúnosné, tak to řešit s odborníkem, třeba nějaký nácvik těch stresujících situací. Já jsme si vždycky před vystoupením brala vitamín B a čokoládu ve víře, že mě to pomůže. A celkem to pomohlo, no a nejvíc mi pomohlo, když jsem měla skladbu dobře nacvičenou, protože když víš, že jsi dobře připravená, tak je zpola vyhráno. smile

Tak tohle znám smile, největší trému v životě jsem prožívala před koncertem. Mně pomáhalo, když vzala učitelka moje ruce do svých. Ani jednou se mi nestalo, že bych zahrála špatně, ale ta tréma byla šílená.
Myslím ale, že tréma není Ladyn problém. Lady, já si skoro myslím, že má velký vliv ta štítná žláza.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#17 5. 10. 2009 19:19

*lady*
♥------

Taky jsem hrávala na klavír, ale vystupovala jsem všehovšudy jednou. Mívala jsem takovou trému, že jsem dostala horečku a nebyla schopná vystupova.
Co pořád máte s tou štítnou žlázou? Myslíte, že by to dokázalo ovlivnit psychiku?

Není tady

#18 5. 10. 2009 23:24

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

*lady* napsal(a):

Taky jsem hrávala na klavír, ale vystupovala jsem všehovšudy jednou. Mívala jsem takovou trému, že jsem dostala horečku a nebyla schopná vystupova.
Co pořád máte s tou štítnou žlázou? Myslíte, že by to dokázalo ovlivnit psychiku?

Moc se v problematice štítné žlázy nevyznám, ale ano, myslím, že ano. Tedy pokud nemáš nastavenou správnou léčbu.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#19 6. 10. 2009 9:15

Ještěrka obecná
♥♥-----

Lady zkus třeba třezalku tečkovanou v tabletách,ta je na deprese,třeba to pomůže a je to přírodní cesta,ale nesmíš pak na sluníčko a na solárko.Kdysi jsem si jí koupila,ale nějak zapomínala brát,takže nevím zda to funguje,ale prý ano.Nevim,zda ti to tu už někdo nepsal,nestihla jsem vše pročíst.

Kvuli jednomu,který zaspal,nebude dvojí svítání.

Není tady

#20 6. 10. 2009 20:50

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

"Začni si psát deníček, co vše ti dělá problémy, kolikrát za den se přistihneš, že jednáš neadekvátně a ...."

Ještě lepší bude, když si začneš psát deníček neadekvátního jednání jiných lidí - to určitě pomůže víc wink tummenupp.
Ne, vážně - jak už tady někdo psal: nemysli si, že lidé kolem Tebe jsou hvězdy - kdepak, taky mají svoje kostlivce ve skříni.
Za všelijaké přípravky bych peníze neutrácela, jsou v nich obsažena pouze stopová množství účinných látek, které na každý organismus navíc působí jinak a po letech stejně vyjde v odborném časoposu, že to, co se propagovalo, byl vlastně omyl wink (tak jako zinek na nehty - dnes se ví, že v podstatě nepůsobí).
Drž se rady Mashanky smile.

Upravil(a) Tercila (6. 10. 2009 20:55)

Není tady

#21 7. 10. 2009 22:34

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Přijde mi, že ta nejosvědčenější metoda o lidech, jak tlačí na WC, funguje u dospělých lidí a u lidí, kteří mají alespon krapet sebevědomí a tím pádem i nějaký nadhled a základní schopnost relativizovat postavení ostatních - což jim pomáhá posilovat postavení své vlastní osoby. To vše je OK.

Akorát mi moc neštymuje, že to bude fungovat také u mladičké Lady, která je vynervovaná (jak tedy popisuje ona sama - možná to není tak tragické) téměř ze všeho. Každopádně mi to přijde zajímavé a jsem zvědav, jaké pokroky s touto metodou Lady udělá.

Držím palce a určitě dej vědět.

Není tady

#22 9. 10. 2009 21:11

vendulinda
♥♥♥----

ahoj lady, proto jsem se tě ptala, jestli máš nějaké zdrav. problémy. Jasně, že štítná žláza to může ovlivnit. Tedy, neříkám, že je to tvůj případ, ale např. u zvýšené funce štítné žlázy se úzkosti mohou vyskytovat - mluvím z vl. zkušenosti, teď už ji mám díkybohu jakž takž v pořádku..Víš co, myslím si, že je to tím, promiň, telecím věkem, ale pokud máš tyto problémy, tak to může podpořit. No zkus ten horčík, já ho jím ve velkým a změny jsem zpozorovala. Stávalo se mi, že se mi točila hlava a potila jsem se - teď vše OK. Víš, ono se tomu moc velký význam nepřikládá, ale je dobrý hledat příčinu i tady.

Není tady

#23 18. 11. 2009 19:01

*lady*
♥------

Ahojky, tak jsem dala na vaše rady a začla jsem to intenzivně řešit. Představovala si lidi na záchodě - což se v některých situacích osvědčilo, psala jsem si deník a začala zjišťovat, kde jsou ty chyby. Začala jsem si říkat uklidňovací fráze. Začínalo to být fajn. Byla jsem uvolněnější, usměvavější, lidi mě víc začali brát. Prostě to fungovalo. Neříkám že vše už bylo jak má být, ale nastal opravdu velký pokrok. Pak však nastaly nějaké rodinné problémy a já se v tom zase plácám. Vše začíná od znova grater

Není tady

#24 20. 11. 2009 20:29

HB
♥♥♥♥♥--

Ještěrka obecná napsal(a):

Lady zkus třeba třezalku tečkovanou v tabletách,ta je na deprese,třeba to pomůže a je to přírodní cesta,ale nesmíš pak na sluníčko a na solárko.Kdysi jsem si jí koupila,ale nějak zapomínala brát,takže nevím zda to funguje,ale prý ano.Nevim,zda ti to tu už někdo nepsal,nestihla jsem vše pročíst.

hlavne trezalka snizuje ucinnost hormonalni antikoncepce, tak bacha na to! pisou to u vsech pribalovych letaku anktikoncepce...

na me na uklidneni nejlip funguje joga-clovek tam hodinu mysli na neco uplne jineho, odchazi s usmevem od ucha k uchu a citi se dobre a vetsinou to aspon chvili vydrzi..ale chce to najit dobreho cvicitele, ktery dokaze ze sebe tu pozitivni energii predat dal...

The worse is yet to come...
http://2.bp.blogspot.com/_G1vFx7mb8XA/SJ9omrz2tZI/AAAAAAAAAPI/ZOvV2pRwP4E/S187/support+Israel.jpg

Není tady

#25 20. 11. 2009 21:43

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Lady: Se klepu jak ratlík a nedokážu říct souvislou větu sad

To časem přejde, s přibývajícím životními zkušenostmi si začneš víc a víc uvědomovat to, co říká mashanka.
Buď v klidu, já měla problém přednést ve škole před spolužáky básničku a dnes přednáším na konferencích big_smile.
Jsi krásná, inteligentní, vzdělaná bytost, nemáš se proč klepat. smile
Pokud u Tebe problémy přetrvávají, zkus se poradit s psycholožkou, třeba by Ti mohla pomoct.
Nějaká metoda s WC u mě nikdy nefungovala, teda já si na ni nikdy v určité "kritické" chvíli nevzpomněla. A možná ani nechci; mám ráda pěkné věci a ne představy tohoto typu big_smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí