18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Musí mi zaměstnavatel povolit 1/2 úvazek? Jsem po mateřské a mám nastoupit zpět do práce, ale jeliko je to na dvě směny a nemáme hlídání pro dceru, chtěla bych jít na 1/2 úvazku nebo na zkrácený - 6hod. Musí mi to povolit? Co kdy nepovolí? Musím dát výpověď, nebo oni mají dát výpověď mě, kdy nemůu chodit na plnou směnu?
Jak je to? Díky.
Není tady
ne, nemusí a výpověď ti taky nemusí dát, take pokud byc chtěla odejít, tak se musí snait buď o dohodu, nebo podat výpověď nebo jinak bude mít vykázané absence se vemi důsledky
Není tady
Ahoj Veru,
mně se ale zdá,e pokud pečuje o děti do 15let,měl by ti zaměstnavatel dát monost přizpůsobit si prac.dobu,tzn. i zkrácený úvazek.
Ale víme,jak to chodí. Měl by,ale nelíbí se ti to,tak buď se přizpůsobí nebo AHOJ,za dveřmi je dalích 5 zájemců.
Já mám velké těstí na zaměstnavatele.Přestěhovali jsme a děti začaly dojídět do koly.Tak mně zaměstnavatel umonil na určitou dobu (ne si děti zvyknou samy se vypravit do koly) zkrátit úvazek na 7hodin.
Upravil(a) vosa (2. 10. 2009 7:18)
Není tady
vosa napsal(a):
Ahoj Veru,
mně se ale zdá,e pokud pečuje o děti do 15let,měl by ti zaměstnavatel dát monost přizpůsobit si prac.dobu,tzn. i zkrácený úvazek.
Ale víme,jak to chodí. Měl by,ale nelíbí se ti to,tak buď se přizpůsobí nebo AHOJ,za dveřmi je dalích 5 zájemců.
Já mám velké těstí na zaměstnavatele.Přestěhovali jsme a děti začaly dojídět do koly.Tak mně zaměstnavatel umonil na určitou dobu (ne si děti zvyknou samy se vypravit do koly) zkrátit úvazek na 7hodin.
Tak nejak. Na zapade je castecny uvazek bezny. V dobe nezamestnanosti a nejistoty by snad nebylo problem na tech druchych 50% nekoho nabrat. Opravdu na to misto ceka dalsich 5 zajemcu. Nebo vic. A ikdyby jen jeden. Zamestnavatel Veru zna a vi kdo je a jak pracuje. Nemel by mit zajem ji ztratit. No jo , ale to jsme v Cechach. I kdyz malokde na svete se drzi misto pro matky. Je to dvousecna zbran.
Ja bych se snazila o domluvu. Proc mu nenavrhnout, ze nekoho druheho hned sezenu? Treba by to slo.
Upravil(a) sahleb (2. 10. 2009 13:58)
Není tady
Veru a kde pracuje? Fabrika, obchod....?
Není tady
Díky Pracuju bohuel ve fabrice, německý ředitel, který ví o zaměstnancích prd Byla jsem tam necelý rok, pak la na nemocenskou, to jsem musela a pak tři roky mateská a rodičovská. Teď mám nastoupit zpátky.
Ale taky bohuel chtěla bych tam být jen do konce roku, pak mám slíbenou práci jinde, ne ve fabrice, take je jasný, e u nich nezůstanu natrvalo.
Tak nevím jestli má cenu se rvát za ten 1/2 úvazek a neříkat jim, e stejně odejdu, nebo jim to říct narovinu a nedret místo někomu jinýmu.
Není tady
Hm, pochybuju, e Ti ve fabrice vyjde zaměstnavatel vstříc. Přitom i ve fabrice by poloviční úvazek udělat el, jeden týden by jsi chodila tři dny v týdnu a druhý týden dva dny v týdnu na celých 8 hodin, určitě by se k Tobě nael někdo druhý na sdílený úvazek, ale od zaměstnavatele není o něco takovýho ádná snaha. A v kterém odvětví má slíbené místo a dostane ten zkrácený úvazek, jestli to není tajemství?
Není tady
Zkrácený úvazek nedostanu, ale je to pedagogika, kde budu mít monost vodit dcerku do kolky a klidně i ze kolky, take v pohodě. Zkrácený bych chtěla jen do konce roku v tý fabrice
V pondělí tam jdu se domluvit, tak uvidíme
A díky
Není tady
Jo tak tenhle obor je jak dělaný pro maminky s dětmi. To má super.
Není tady