Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 1. 10. 2009 22:03

Veru
♥♥♥♥♥♥-

Musí mi zaměstnavatel povolit 1/2 úvazek?

Musí mi zaměstnavatel povolit 1/2 úvazek? Jsem po mateřské a mám nastoupit zpět do práce, ale jelikož je to na dvě směny a nemáme hlídání pro dceru, chtěla bych jít na 1/2 úvazku nebo na zkrácený - 6hod. Musí mi to povolit? Co když nepovolí? Musím dát výpověď, nebo oni mají dát výpověď mě, když nemůžu chodit na plnou směnu?
Jak je to? Díky.

http://ticker.7910.org/as1cxI20g410010Nzc3Mzl6ZHwwMjc3YmR8S2Fja2EgaXM.gif

Není tady

#2 2. 10. 2009 6:21

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Musí mi zaměstnavatel povolit 1/2 úvazek?

ne, nemusí a výpověď ti taky nemusí dát, takže pokud byc chtěla odejít, tak se musíš snažit buď o dohodu, nebo podat výpověď nebo jinak budeš mít vykázané absence se všemi důsledky

Strach je malá smrt...

Není tady

#3 2. 10. 2009 7:17

vosa
♥♥-----

Ahoj Veru,
mně se ale zdá,že pokud pečuješ o děti do 15let,měl by ti zaměstnavatel dát možnost přizpůsobit si prac.dobu,tzn. i zkrácený úvazek.
Ale víme,jak to chodí. Měl by,ale nelíbí se ti to,tak buď se přizpůsobíš nebo AHOJ,za dveřmi je dalších 5 zájemců.
Já mám velké štěstí na zaměstnavatele.Přestěhovali jsme a děti začaly dojíždět do školy.Tak mně zaměstnavatel umožnil na určitou dobu (než si děti zvyknou samy se vypravit do školy) zkrátit úvazek na 7hodin.

Upravil(a) vosa (2. 10. 2009 7:18)

Všechno zlé k něčemu dobré.

Není tady

#4 2. 10. 2009 13:56

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

vosa napsal(a):

Ahoj Veru,
mně se ale zdá,že pokud pečuješ o děti do 15let,měl by ti zaměstnavatel dát možnost přizpůsobit si prac.dobu,tzn. i zkrácený úvazek.
Ale víme,jak to chodí. Měl by,ale nelíbí se ti to,tak buď se přizpůsobíš nebo AHOJ,za dveřmi je dalších 5 zájemců.
Já mám velké štěstí na zaměstnavatele.Přestěhovali jsme a děti začaly dojíždět do školy.Tak mně zaměstnavatel umožnil na určitou dobu (než si děti zvyknou samy se vypravit do školy) zkrátit úvazek na 7hodin.

Tak nejak. Na zapade je castecny uvazek bezny. V dobe nezamestnanosti a nejistoty by snad nebylo problem na tech druchych 50% nekoho nabrat. Opravdu na to misto ceka dalsich 5 zajemcu. Nebo vic. A ikdyby jen jeden. Zamestnavatel Veru zna a vi kdo je a jak pracuje. Nemel by mit zajem ji ztratit. No jo , ale to jsme v Cechach. I kdyz malokde na svete se drzi misto pro matky. Je to dvousecna zbran.

Ja bych se snazila o domluvu. Proc mu nenavrhnout, ze nekoho druheho hned sezenu? Treba by to slo.

Upravil(a) sahleb (2. 10. 2009 13:58)

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#5 2. 10. 2009 15:24

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Veru a kde pracuješ? Fabrika, obchod....?

Iveta X

Není tady

#6 2. 10. 2009 18:39

Veru
♥♥♥♥♥♥-

Díky smile Pracuju bohužel ve fabrice, německý ředitel, který ví o zaměstnancích prd smile Byla jsem tam necelý rok, pak šla na nemocenskou, to jsem musela a pak tři roky mateská a rodičovská. Teď mám nastoupit zpátky.
Ale taky bohužel chtěla bych tam být jen do konce roku, pak mám slíbenou práci jinde, ne ve fabrice, takže je jasný, že u nich nezůstanu natrvalo.
Tak nevím jestli má cenu se rvát za ten 1/2 úvazek a neříkat jim, že stejně odejdu, nebo jim to říct narovinu a nedržet místo někomu jinýmu.

Není tady

#7 2. 10. 2009 19:20

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Hm, pochybuju, že Ti ve fabrice vyjde zaměstnavatel vstříc. Přitom i ve fabrice by poloviční úvazek udělat šel, jeden týden by jsi chodila tři dny v týdnu a druhý týden dva dny v týdnu na celých 8 hodin, určitě by se k Tobě našel někdo druhý na sdílený úvazek, ale od zaměstnavatele není o něco takovýho žádná snaha. A v kterém odvětví mᚠslíbené místo a dostaneš ten zkrácený úvazek, jestli to není tajemství?

Iveta X

Není tady

#8 2. 10. 2009 20:11

Veru
♥♥♥♥♥♥-

Zkrácený úvazek nedostanu, ale je to pedagogika, kde budu mít možnost vodit dcerku do školky a klidně i ze školky, takže v pohodě. Zkrácený bych chtěla jen do konce roku v tý fabrice smile
V pondělí tam jdu se domluvit, tak uvidíme smile
A díky

Není tady

#9 2. 10. 2009 20:23

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Jo tak tenhle obor je jak dělaný pro maminky s dětmi. To mᚠsuper.

Iveta X

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí