Oznámení

4.března : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

4.března : Směňování věcí provází lidstvo od jeho počátků.Nový SWAP Babinet pro všechny!

4.března : Stálice mezi moučníky? Vláčná a rychlá hrníčková bábovka z Granka

4.března : Krásná velikonoční dekorace. Stačí stará dřevěná krabička

#1 1. 10. 2009 11:37

mefinka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha - Západ
Registrovaný: 27. 6. 2007
Příspěvky: 2667
Web

Problém se zavařováním

Ahoj holky, ráda bych vás poprosila o radu. Zavařovali jsme hrušky ve sladkém nálevu (do sklinky hrušky, přidala jsem dvě lžičky cukru a zalila vodou) v troubě. Na dno pekáče jsme dali utěrku, zalili co nejvíc vodou a dali na 150°C vrh i spodek asi na 20 min. a pak jsem to stahla na 100°C jen na spodek (našla jsem toto info někde na Netu a celkem dost lidí to tak taky dělá podle ohlasů). Jenže se nám stalo, že se za pár dnů začali kalit a včera jsme je museli všechny vyhodit. A to se nám stalo vlastně i loni, když jsme zavařovali broskve. Už druhý den po vyndání z trouby se sklinky zakalily a musely se vyhodit. Víčka byli závitová, uzavíral manžel. Nevíte, čím to mohlo být?


http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/q9eJOUr.jpghttp://lb3f.lilypie.com/q9eJp2.png
------------------------------------------------------------------------------------------
26.5.2010 v 11:18 CS s 2920g, 12M 77cm a 10,85kg, 26M 96cm, 16kg

Není tady

 

#2 9. 10. 2009 13:34

Anda
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 21. 9. 2006
Příspěvky: 1630

Re: Problém se zavařováním

mefinka napsal(a):

Ahoj holky, ráda bych vás poprosila o radu. Zavařovali jsme hrušky ve sladkém nálevu (do sklinky hrušky, přidala jsem dvě lžičky cukru a zalila vodou) v troubě. Na dno pekáče jsme dali utěrku, zalili co nejvíc vodou a dali na 150°C vrh i spodek asi na 20 min. a pak jsem to stahla na 100°C jen na spodek (našla jsem toto info někde na Netu a celkem dost lidí to tak taky dělá podle ohlasů). Jenže se nám stalo, že se za pár dnů začali kalit a včera jsme je museli všechny vyhodit. A to se nám stalo vlastně i loni, když jsme zavařovali broskve. Už druhý den po vyndání z trouby se sklinky zakalily a musely se vyhodit. Víčka byli závitová, uzavíral manžel. Nevíte, čím to mohlo být?

Žádný zavařovací expert nejsem, takže jediné, co mě napadá, je ta voda ve sladkém nálevu  - převařuju a přidávám cukr přímo do nálevu, vřelým pak zalévám. A v troubě jsem zatím zavařovala jen jednou, letos maso na dovolenou - 150°C, 1 hodina. Druhý den zopakovat.
Určitě se tu ale vyskytne někdo fundovanější, kdo ti poradí.

Upravil(a) Anda (9. 10. 2009 13:35)

Není tady

 

#3 10. 10. 2009 11:30

klementýna
♥♥-----
Registrovaný: 25. 2. 2009
Příspěvky: 41

Re: Problém se zavařováním

Ahoj, zavařuju opravdu hodně. Ale bohužel s troubou zkušenosti nemám. Kompoty zavařuju jen pod víčko (zamačkávací), pod to šroubovací jen marmelády. Zavařuju v hrnci s vodou a teploměrem. Hrušky na 80stupňů 20 minut. Jinak z osobní zkušenosti hrušky jsou hned po meruňkách největší "potvory". Pokud je dělám tak příprava stejná jako ty, umýt, oloupat, rozčtvrtit, dvě lžíce cukru, voda, zavřít a šup do hrnce. Letos mě ale takhle vypekli odpeckované třešně, které jsem si připravila do zimních bublanin. Když jsem zavářela bylo velké teplo a sklenice asi pomalu chladly a špatně chytly, ikdyž se zpočátku tvářili OK, do týdne byly kalné. I tím by to u tebe mohlo být, pomalé ochlazení sklenic.

Upravil(a) klementýna (10. 10. 2009 11:33)

Není tady

 

#4 24. 10. 2009 16:59

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 15. 5. 2007
Příspěvky: 7001

Re: Problém se zavařováním

1. čím je surovina míň kyselá, tím větší je možnost následného zkvašení
2. lepší než internet je asi koupená odborná kniha, je obvykle recenzovaná
3. někdy je dobré po vytažení sklenic ze zavařovacího hrnce je ještě na čtvrthodinku obrátit "hore nohama"
4. cukr taky přidávám přímo do jednotlivých sklenic, v nálevu asi problém nebude
5. pomalé chládnutí má vliv spíš jen třeba na hrášek, kdy se při teplotě kolem 37 °C uplatňuje "špatný" vliv některých bakterií a ideální teplota konzervace je odborníky stanovena na 121 °c, čehož dosáhneme v domácnosti těžko...
No prostě, lepší než spoléhat na některé internetové recepty je pořídit si apsoň jednu odbornou knížku smile.

Není tady

 

#5 28. 4. 2011 14:14

tereza88
Zablokovaný
Registrovaný: 29. 11. 2009
Příspěvky: 36

Re: Problém se zavařováním

Ahoj holky, můžete mi poradit, jak skladovat zavařeniny? Chceme letos zase zavařovat a nevím jak normálně sklenky se zavařeninou roztřídit, abych věděla kde co je. Jsem z toho trochu zoufalá. Zatím jsem došla akorát na to, že jsem si koupila pár takovýchto archivačních krabic: http://www.rajapack.cz/produkty/archiva … hivace.htm a do nich jsem podle druhů naskládala všechny zavařeniny a popsala, abych zvenku poznala co v tom vlastně je. Nemám na to žádnou ideální skříň a jelikož jsme tak trochu leví na to si něco vyrobit, tak opravdu nevím jak jinak to uskladnit. žádnou spíž nemáme, všechno skladujeme ve sklepě, ale něco chci mít nahoře ve špajzu, tak tam jednou za čas zajdu a potřebuju na první pohled vidět co hledám? Nějaké návrhy, ať prosím nemusím nic vyrábět? Má fantazie je na bodu mrazu.

Není tady

 

#6 29. 4. 2011 19:05

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Problém se zavařováním

tereza88 napsal(a):

Ahoj holky, můžete mi poradit, jak skladovat zavařeniny? .... potřebuju na první pohled vidět co hledám? Nějaké návrhy....

Já  mám návrh, aby sis z nás přestala dělat p.r.d.e.l a necpala všude svoje reklamy, a ohledně zavařenin, když se podíváš na sklenici, tak hned uvidíš co v ní je i bez archivační krabice http://i.dama.cz/s/e224.gif a k tomu nebudeš muset ani použít ty další přírodní prostředky, na které jsi nacpala reklamu do dalších diskuzí http://i.dama.cz/s/e273.gif


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#7 30. 4. 2011 13:48

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 6. 3. 2007
Příspěvky: 12101

Re: Problém se zavařováním

Bety napsal(a):

tereza88 napsal(a):

Ahoj holky, můžete mi poradit, jak skladovat zavařeniny? .... potřebuju na první pohled vidět co hledám? Nějaké návrhy....

Já  mám návrh, aby sis z nás přestala dělat p.r.d.e.l a necpala všude svoje reklamy, a ohledně zavařenin, když se podíváš na sklenici, tak hned uvidíš co v ní je i bez archivační krabice http://i.dama.cz/s/e224.gif a k tomu nebudeš muset ani použít ty další přírodní prostředky, na které jsi nacpala reklamu do dalších diskuzí http://i.dama.cz/s/e273.gif

Bety jak poznas zavarene ostruziny a maliny,jsou naprosto stejne,alespon moje mamka je mela stejne,kdyz zavarovala.


Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

 

#8 30. 4. 2011 15:33

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Problém se zavařováním

mně stejné nepřijdou, kdybych potřebovala něco rozlišit tak bych si na to dala štítek nebo samolepku ale o to tady nešlo - ona svoje reklamy nacpala téměř do všech diskuzí...


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#9 7. 5. 2011 19:56

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 12610

Re: Problém se zavařováním

já i šroubovací sklenice zacvakávám hlavou a vždycky po zavaření otáčim a klidně nechám do druhé dne otočené..  Nikdy nemám sklenice ponořené, teploměr nemám, takže jen odhaduji čas, jak dlouho se mi  "napařují"..
A co se týká označování, není nic jednoduššího, než na každou nalepit malou samolepku s datem zhotovení, případně popisem, pokud bych měla pocit, že to nepoznám..


Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

 

#10 9. 11. 2011 9:32

kiri3
♥------
Registrovaný: 8. 11. 2011
Příspěvky: 6

Re: Problém se zavařováním

Slyšela jsem o zavařování v mikrovlnce. Nemá někdo zkušenosti?

Není tady

 
NÁŠ TIP:

    Zápatí

    Powered by PunBB 1.2.24c
    © Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
    Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
    Ochrana osobních údajů