Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 2. 10. 2009 22:35

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

Re: Inferno .. (vzpomínky na minulost)

lupina montana napsal(a):

No internetovej absťák jsem už taky zažila lol a televizní....no jsme bez televize asi 3 měsíce a postupně si zvykám. Teda - vůbec mi nechybějí zprávy - přistihla jsem se, že už nemám potřebu ani číst noviny, nebo zprávy na síti; co mi chybí, jsou sem-tam některé poučné-naučné a taky občas ten relax...jak člověk sedí, tupě zírá na obrazovku a mysl blaženě odpočívá lol Technonicota cool Pravda je, že čumět na bednu je patrně nejsnazší cesta do hladiny alfa a potažmo k meditaci - ani jeden neví jak.
Jenže já myslím, že by člověk chcíp žalem ne nad tím nepohodlím, ale nad nedostatkem spojení. My jsme si totiž šíleně rychle zvykli být permanentně ve spojení...což se mi ale zdá náramně dobrý!

Tak TV jsem pořešil trošku jinak, protože naše splater-horrorové zprávy každý večer nemusím, 99 procent filmů taky nemusím a reklamy už vůbecne, tak mám svou divxo-téku dle svého výběru a TV používám jako zobrazovač. TV signál jako takový použiju jen vyjímečně.

Absťák ze spojení - no je to tak...

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#52 2. 10. 2009 22:44

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

No joo! Jenže - to už pracuješ. Vybíráš, soustředíš se, těšíš a připravuješ. Já potřebuju čučet na nějakou tu televizní detektivku, aby se mi povedlo přestat myslet...jsem superblíženec a horoskop samej vzduch, samej oheň - mně to samo od sebe nevypne grater Pravda je, že jak je to příliš blbý, tak mě to taky donutí k mozkové činnosti....no není to jednoduchý lol

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#53 4. 10. 2009 14:34

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

big_smile lol  ... jsem zrovínka chtěla napsat o tom jak vypnul v Praze proud a neuměli ani jezdit bez semaforů... jj tak to dopadá, když v mraveništi selže navigace lol lol No a vy jste mě předběhli wink
Lupi, já taky tu bednu využívám jako relaxaci pro mozek ... aby vypnul.

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#54 4. 10. 2009 21:03

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

DaiTerr napsal(a):

hirondel napsal(a):

Splynout s Monadou=neprojevenou prapodstatou s necim co naprosto presahuje lidke chapani. smile

Pises jedno telo ,jedna mysl. Tohle si dost dobre neumim predstavit jinak nez jen v podobe lidske,neboli z lidskeho chapani(pohledu). Naprosto ne v te neprojevene presahujici chapani lidske. smile

Možná jsme opravdu "splynutí" od počátku, jen se učíme to pochopit wink

Ano,my nejsme oddeleni.My to potrebujem pochopit.  wink

Jako kapka deste ktera splyne s oceanem. smile

Mariposo,ano.  Vedomi je tou alfou omegou.  smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#55 5. 10. 2009 10:22

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

JAko kapka deště? MYslím, že ne, Hir....myslím, že splyneme tak, jako splynuly naše mitochondrie s námi smile Zůstaneme tím čím jsme, abychom mohli tvořit vyšší dílo. Umím si totiž docela dobře představit jak splynout...a přitom se nerozplynout smile

Není tady

#56 5. 10. 2009 10:35

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

JAko kapka deště? MYslím, že ne, Hir....myslím, že splyneme tak, jako splynuly naše mitochondrie s námi smile Zůstaneme tím čím jsme, abychom mohli tvořit vyšší dílo. Umím si totiž docela dobře představit jak splynout...a přitom se nerozplynout smile

Jako kapka deste ,ano. Myslim ze ano,Lupi.  smile

Jak to tedy vypada kdyz splynes a nerozplynes se?

Není tady

#57 5. 10. 2009 11:06

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

http://sallyporadi.cz/forum/Smileys/smfsmiles/padnu.gif
Lehčí otázku nemáš? grater Zažila jsem to, když byly "sametový" demonstrace. Cirka půl milionu lidí se chovalo, jako jeden báječnej, vtipnej, silnej živočich...takže tak nějak. Myslím, že odlesk tohoto pocitu můžeme zažít, když nadšená skupina lidí dělá něco, co je strašně baví...ale ty demonstrace, to bylo ono....jeden pražskej Mák říkal, že sledoval jen auru těchto obrovských shromáždění: prý byla modrá a rudá a šlehala až do neviditelna....škoda, že jsem to neviděla taky.... Jenže jsme nedrželi docela pohromadě - chyběl jakýsti tmel, něco....Jsem přesvědčena, že proto byla kocovina z těch událostí taková - my TO zažili na vlastní kůži - a to už člověk netouží po jiném, než se do toho stavu vrátit smile

Není tady

#58 5. 10. 2009 11:39

Nick3594
Host

Ano, to byla nádherná euforie big_smile, lidi zvonili klíčema, my študáci vylepovali plakáty, aby je policajti nám za zády opět strhávalo... dodnes se divím, že nás nezabásli, ale asi nás bylo moc big_smile, 18 hodin denně jsem v euforii ťukala do psacího stroje a množila letáky zalezlá jako krtek ve studentských revolučních prostorách. tillfreds.
A ještě jednou jsem zažila podobnou soudržnost.... při povodních v roce 2002.... i já jsem uvařila kafe do termosky a dávala ho vojákům, kteří pytlovali písek u Vltavy..... bohužel nadarmo....

#59 5. 10. 2009 12:02

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Lupi ,ten padaci borec je dobre ,ten me dostal.  tummenupp

Myslim ze Ti trochu rozumim,jen jeste nevim co si mam predstasvit pod tim pojmem kocovina?

Lupi ,predstavju si svetlo ktere je svetlem ve svetle. To svetlo se svetlem splyne. V podstate kdyz se na to mrknes od jinud,muzes vydet i to jak se rozplyne.
Nebot to co se v nasem svete zda zdanlive oddelene ve skutecnosti tak neni. smile

Není tady

#60 5. 10. 2009 12:08

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

http://sallyporadi.cz/forum/Smileys/smfsmiles/padnu.gif
Lehčí otázku nemáš? grater Zažila jsem to, když byly "sametový" demonstrace. Cirka půl milionu lidí se chovalo, jako jeden báječnej, vtipnej, silnej živočich...takže tak nějak. Myslím, že odlesk tohoto pocitu můžeme zažít, když nadšená skupina lidí dělá něco, co je strašně baví...ale ty demonstrace, to bylo ono....jeden pražskej Mák říkal, že sledoval jen auru těchto obrovských shromáždění: prý byla modrá a rudá a šlehala až do neviditelna....škoda, že jsem to neviděla taky.... Jenže jsme nedrželi docela pohromadě - chyběl jakýsti tmel, něco....Jsem přesvědčena, že proto byla kocovina z těch událostí taková - my TO zažili na vlastní kůži - a to už člověk netouží po jiném, než se do toho stavu vrátit smile

Něco podobného se dá zažít i dnes ... myslím, že podobné pocity měli i lidé na mši Benediktašestnáctýho ... nebo třebas na rockových či folkových koncertech nebo různých festivalech ... a kdo to nezažil a myslí si, že u televize v pohodlí domova je to lepší, prostě nepochopí smile ...
Soudržnost při povodních - nevím, z 1997 si pamatuju spíš všeobecný strach a pocity zmaru než nějaké nadšení ... a 2002 - to jsme byli mimo ČR a přijeli jsme do toho nejhoršího ... a letos - to bylo strašně náhlé ... a ve všech případech jsem nepomáhala "nadšeně", ale spíš s trapným pocitem, že nemohu nabídnout víc ...

Upravil(a) Míša Kulička (5. 10. 2009 12:09)

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#61 5. 10. 2009 13:48

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Povodně nevím...to bych řekla, že je "jen" taková běžná soudržnost. Měla jsem na mysli přímo účast na těch velkodemonstracích, kdy se ta neskutečná masa lidí chovala doslova a dopísmene, jako jeden tvor. Měla jsem pocit, že máme propojený všechno - mozky, srdce....I se to tak pohybovalo - pravda, malinko těžkopádně smile Nedávno jsme takhle viděli hejno špačků...kdyby špačci uměli psát na Babi, možná by to vyložili lépe glorialol i když asi ne. Propojení lidských mozků v jediný celek je nejspíš unikum.
Miš, já vím a myslím si, že se to dá právě zažít, když jsou lidi na jedný vlně i dneska - jen tehdy to prostě bylo....monstrózní. A ano - koncerty....to taky, jen tam mi to připadá, jakože mozek je ta skupina a diváci vytvoří cosi jako tělo momentálního celku. U těch demonstrací, to byl prostě jeden celek....
Hir - asi si to prostě představuju jinak - strukturovaněji? Nebo tak nějak....jo a kocovina....což jsi ty, dobrá ženo jakživa nezažila kocovinu?? vastorstark

Není tady

#62 5. 10. 2009 13:54

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Jenže jsme nedrželi docela pohromadě - chyběl jakýsti tmel, něco....Jsem přesvědčena, že proto byla kocovina z těch událostí taková - my TO zažili na vlastní kůži - a to už člověk netouží po jiném, než se do toho stavu vrátit smile

Lupi,osobne vim co je kocovina ale nechapu jak to myslis v tehle spojitosti,v tehle vete. Nevim co se za tim slovem kocovina skryva podle zpusobu Tveho mysleni,tedy to jaky smyl tomu davas v tehle vete.

Jinak ja osobne si myslim ze si to predstavujes prilis materialne. smile
  Nevim jak jinak to nazvat,tak nevim jestli se pochopime.  smile

Není tady

#63 5. 10. 2009 14:18

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

hirondel napsal(a):

Jenže jsme nedrželi docela pohromadě - chyběl jakýsti tmel, něco....Jsem přesvědčena, že proto byla kocovina z těch událostí taková - my TO zažili na vlastní kůži - a to už člověk netouží po jiném, než se do toho stavu vrátit smile

Lupi,osobne vim co je kocovina ale nechapu jak to myslis v tehle spojitosti,v tehle vete. Nevim co se za tim slovem kocovina skryva podle zpusobu Tveho mysleni,tedy to jaky smyl tomu davas v tehle vete.

Jinak ja osobne si myslim ze si to predstavujes prilis materialne. smile
  Nevim jak jinak to nazvat,tak nevim jestli se pochopime.  smile

Tak, jako v alkoholovém opojení cítí někdy člověk euforii a svět je kolem něho jasný, krásný, budoucnost růžová atd. atd. a ráno na něj kromě bolesti hlavy a divných pocitů kol žaludku dopadne i běh normálního života se všemi pozitivy a negativy ... tak i my jsme radostně zvonili klíči a nadšeně hleděli vstříc růžové budoucnosti s vědomím, že teď už bude jenom lépe a lépe ... až do - prvních hádek o pomlčku, liberalizace cen, nepovedné privatizace, pádu největších podniků ... Prostě - přišel normální život se všemi pozitivy a negativy - s tím, že prezentována byla jen ta negativa ... a kolektivní budovatelský duch se logicky rozpadl ... tak už to na tom světě chodí ... stolt

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#64 5. 10. 2009 14:36

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No, tak nějak...jenže já jsem myslela hlavně tu ztrátu euforie, respektive tu ztrátu soudržnoti, vědomí celku. Myslím, že po tom se lidem strašně stýskalo a- možná kocovina nebyl pro tohle konkrétně úplně přesný výraz...možná, že to byl vskutku spíš stesk? Myslím, že Míša popsala docela přesně právě tu kocovinu - já měla na mysli něco, jako když se rozpadne "jedno tělo, jedna duše"....
Co se toho spojování týče, Hir,představuju si to i na materiální rovině - ale i na energetické a následně i duchovní. I když "představuju" je trošku troufalý výraz, pravda... vissla

Není tady

#65 5. 10. 2009 14:45

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Diky Miso. smile
Jo mas pravdu-takhle uz to chodi v tomhle svete.

Lupi takze je jasne ze v tomhle svete (nase dimenze) lze "splynout" opravdu jen v uvozovkach. Nelze se v nem zozplynout a stat se nesmrtelnym.  Euforie ktera vznikla zase zanikla. Zrozeni a smrt- stejne tak jak to chodi v tomhle svete. smile

Není tady

#66 5. 10. 2009 15:28

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Hir, nemyslím si, že lze splynout jen v uvozovkách smile Proto jsem mluvila o mitochondriích. Každý vyšší organismus je přece důkazem jakéhosi druhu splynutí.
Nesmrtelnost je ostatně vlastností informace, potažmo duše - respektive nesmrtelnost tak, jak si ji představujeme, řekla bych. I když, jak o tom uvažuju i informace a duše se vyvíjejí a mění...takže bůhví, jak to je....co má nejdelší paměť, to je "nejnesmrtelnější" va asi..... lol

Není tady

#67 5. 10. 2009 15:34

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Web

hirondel napsal(a):

Ahój, vy jste toho zase naťukali - přečetla jsem jen poslední stránku, tak se omlouvám, jestli jsem mimo. Ale zaujala mě tahle citovaná věta od Hir.

Jsem si totiž nedávno uvědomila, že když medituji, tak se vlastně smrsknu do jednoho jediného bodu. No a jak si tak medituji a cítím Vesmír všude kolem sebe, tak mi najednou přišlo se obrátit k tomu samému Vesmíru, jenže ve mně. No a pak jsem se začala strašlivě smát a tekly mi slzy, bo mi došlo, jaká je to hovadina, oddělovat se.  big_smile Tož Hir, splynula jsem a přitom se nerozplynula. smile

Upravil(a) Hani (5. 10. 2009 15:38)

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#68 5. 10. 2009 15:44

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Hani ď - tohle já myslím neumím - ale je to jistě jedna půlka toho o čem mluvíme....třeba si to hmota pořád potřebuje připomínat, že to jde? va

Není tady

#69 5. 10. 2009 16:05

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Mluvim Lupi o splynuti s Monadou a Ty? smile

Není tady

#70 5. 10. 2009 16:12

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Já o splynutí vesmíru v jedinou bytost. Co myslíš Monádou? Máš pro to nějakou představu?

Není tady

#71 5. 10. 2009 16:21

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

hirondel napsal(a):

Splynout s Monadou=neprojevenou prapodstatou s necim co naprosto presahuje lidke chapani. smile

Jako kapka deste ktera splyne s oceanem. smile

Lupi ,predstavju si svetlo ktere je svetlem ve svetle. To svetlo se svetlem splyne.
Nebot to co se v nasem svete zda zdanlive oddelene ve skutecnosti tak neni.

Lupi tady jsem se to pokusila nastinit.

A jak Ty si predstavujes tu bytost (splynuti vesmiru v jedinou bytost) .
Vysvetli prosim taky co jsou ty mitochondrie (vyhledala jsem si vysvetleni,ale chtela bych to vysvetlit od Tebe)  smile
Nebyla bych dobry vedec,nebot ten stavi na necem jinem nez je bezny zpusob meho mysleni,v tom mozna muze byt ten hacek. smile

Není tady

#72 5. 10. 2009 16:33

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Hani napsal(a):

hirondel napsal(a):

Ahój, vy jste toho zase naťukali - přečetla jsem jen poslední stránku, tak se omlouvám, jestli jsem mimo. Ale zaujala mě tahle citovaná věta od Hir.

Jsem si totiž nedávno uvědomila, že když medituji, tak se vlastně smrsknu do jednoho jediného bodu. No a jak si tak medituji a cítím Vesmír všude kolem sebe, tak mi najednou přišlo se obrátit k tomu samému Vesmíru, jenže ve mně. No a pak jsem se začala strašlivě smát a tekly mi slzy, bo mi došlo, jaká je to hovadina, oddělovat se.  big_smile Tož Hir, splynula jsem a přitom se nerozplynula. smile

Jo Hani protoze jsi stale fyzicka.  smile  Jsi v tehle dimenzi byti.

Jako mlha ktera ze stala viditelnou za jistych podminek,avsak za jinych podminek se nahle zozplyne. Ted tu byla,viditelna a uz tu neni ,je neviditelna.  smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí