29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
DaiTerr napsal(a):
hirondel napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
A kráčím přesně tam, kde kráčíte i VY..Kam,kde?
Ke společné JEDNOTĚ? Co myslíš? Jaký je tvůj názor?
Snad karcis ke spolecne Jednote,ale jak to ze vis i to, ze je to tam kam kracime i my vsichni ?
Není tady
hirondel napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
hirondel napsal(a):
Kam,kde?Ke společné JEDNOTĚ? Co myslíš? Jaký je tvůj názor?
Snad karcis ke spolecne Jednote,ale jak to ze vis i to, ze je to tam kam kracime i my vsichni ?
No mám takový ten vnitřní pocit. A co ty? Pokud myslíš, že nekráčíme všichni k jednotě, jak to víš?
Není tady
DT,
hezké vnitřní rozjímání
A také si myslím, že všichni bez vyjímky, i když každý různými cestami a s různým "blouděním" kráčíme tam, odkud jsme všichni přišli. To jest: někteří zpět do jednoty, jiní zpět do chaosu
Není tady
DaiTerr napsal(a):
hirondel napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
Ke společné JEDNOTĚ? Co myslíš? Jaký je tvůj názor?
No mám takový ten vnitřní pocit. A co ty? Pokud myslíš , že nekráčíme všichni k jednotě, jak to víš?
Nic takoveho jsem ale nerekla.(vytucnene)
Nic takoveho nevim. (to dalsi)
Me zajima co si pod pojmem Jednota mam presne predstavit. Pojmy a jejich vyznamy je dobre si nejprve spolecne ujasnit. Zpusobuji zapletky.
Není tady
Zajímavý "scénář" DaiTerr.
Kam kráčíme? Nebo spíš odkud jsme přišli? Není to všechno spíš zacyklení? Jak se člověk srovnává s tím, že předtím (před narozením) nic nebylo, teď jakoby je a po smrti zase nic nebude? Nebo jsme jen zapomněli co jsme a kam kráčíme, protože je to takhle zábavnější. Kdybychom věděli, naučili bychom se něco? Je smyslem poznání? Proč nás rozdílnosti tak štvou? Proč si myslíme, že jsme jiní než ostatní? Nejsme náhodou všichni stejní, krásní, inteligentní? Je ta materiální inteligence tou pravou inteligencí. Proč nás tolik ovlivňuje ta hmota? Když uvěřím, že jsem nemateriální a nesmrtelný, budu jím? Možná ano, ale to znamená se nebát a opravdu z hloubi duše věřit. Kdo to umí...?
Není tady
hirondel napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
hirondel napsal(a):
No mám takový ten vnitřní pocit. A co ty? Pokud myslíš , že nekráčíme všichni k jednotě, jak to víš?
Nic takoveho jsem ale nerekla.(vytucnene)
![]()
Nic takoveho nevim. (to dalsi)
Me zajima co si pod pojmem Jednota mam presne predstavit. Pojmy a jejich vyznamy je dobre si nejprve spolecne ujasnit. Zpusobuji zapletky.
Tak teď hodně přemýšlím, co napsat.. Jednota - vše v jenom.. Jedno tělo, jedna mysl celého vesmíru.. Splynutí všeho do jednoho celku.. Nebo je to tak, že taková jednota je odedávna, jako že vše je a vždy bylo jedno, ale my kráčíme k tomu, abychom si toto uvědomili. Jednotu vidím třebas jako jeden nekonečný jednolitý bod, kde je obsaženo všechno ve všem a všechny možné varianty. To bych definoval jako nekonečná jednota. Ale mám pocit, že právě to celý vesmír se vším, co k tomu patří - zřejmě bude. Takže kdybychom jednota už byli od počátku, pak je možné, že kráčíme ne k jednotě, ale k pochopení konečného stavu této pradávné jednoty?
Upravil(a) DaiTerr (2. 10. 2009 10:04)
Není tady
Splynout s Monadou=neprojevenou prapodstatou s necim co naprosto presahuje lidke chapani.
Pises jedno telo ,jedna mysl. Tohle si dost dobre neumim predstavit jinak nez jen v podobe lidske,neboli z lidskeho chapani(pohledu). Naprosto ne v te neprojevene presahujici chapani lidske.
Upravil(a) hirondel (2. 10. 2009 10:27)
Není tady
KALIK napsal(a):
Zajímavý "scénář" DaiTerr.
Kam kráčíme? Nebo spíš odkud jsme přišli? Není to všechno spíš zacyklení? Jak se člověk srovnává s tím, že předtím (před narozením) nic nebylo, teď jakoby je a po smrti zase nic nebude? Nebo jsme jen zapomněli co jsme a kam kráčíme, protože je to takhle zábavnější. Kdybychom věděli, naučili bychom se něco? Je smyslem poznání? Proč nás rozdílnosti tak štvou? Proč si myslíme, že jsme jiní než ostatní? Nejsme náhodou všichni stejní, krásní, inteligentní? Je ta materiální inteligence tou pravou inteligencí. Proč nás tolik ovlivňuje ta hmota? Když uvěřím, že jsem nemateriální a nesmrtelný, budu jím? Možná ano, ale to znamená se nebát a opravdu z hloubi duše věřit. Kdo to umí...?
Určitě se srovnáváme, tím pádem učíme, ale čemu, to jen tušíme, ovšem doopravdy to nevíme, pouze přemýšlíme, co bylo a co může být. Pevně věřím, že jsme jenom "zapomněli", odkud jsme , abychom tady lépe prožili teorii v praxi. Protože jít na premiéru do kina, je super, když ale na stejný film půjdeme podruhé, už je to horší.. A co po padesáté? To bychom asi nesnesli. Pokud by to tak bylo, pak je amnézie minulých životů velkým darem. Pokud je hmota projevem energie, pak veškeré legrácky mezi materialisty a esoteriky jsou pouze k tomu, aby byl zaručen vývoj, protože stagnace ve vývoji je možná to, žeho se bojíme. Kdyby na Zemi nebylo tolik rozličných povah, tak jsme zřejmě na mrtvém bodě, protože pokud nemá člověk vědomí na to, aby ono samo už podněcovalo k vývoji, pak bychom se bez rozličnosti nehnuli z místa.
Myslet si, že jsme jiní než ostatní - no na první pohled to tak je, ale když bychom se s tím zaobírali dopodrobna, tak by možná vyšlo najevo, že všichni jsme na tom stejně, jen navenek prezentujeme různě vybrané vlastnosti, ale v základu můžeme mít všechno. Záleží na nastavení "filtrů". O víře v nesmrtelnost - tak to považuju za hlavní hybnou sílu k cestě vpřed. Bez tohoto bychom zřejmě opravdu zakysli v obžerství a zahálce. Protže CO by nás nutilo jít vpřed? Takhle má každý alespoň poddvědomě lufty z toho, co bude po smrti a jestli něco bude a když bude, tak co bude... atd.., takže tím pádem jsm ponoukáni k přemýlení a vyvíjíme se.
Z hloubi duše věřit - no, to je těžké. Se podívej na ty moje elaboráty a při tom jsem stále jeden z těch, co "jen" věří, že to tak je, ale "neví" to... Já jen velmi vroucně a tajně doufám, že to tak je, protože důkazů je nespočetně, ale to víš, že vždy je nějaké "ale co když to tak není"... No prostě mám bobky tak jako většina z nás..
Upravil(a) DaiTerr (2. 10. 2009 10:40)
Není tady
KALIK napsal(a):
Když uvěřím, že jsem nemateriální a nesmrtelný, budu jím? Možná ano, ale to znamená se nebát a opravdu z hloubi duše věřit. Kdo to umí...?
Ano,to znamena se nebat a nemyslet si ze Te neco muze znicit,zabit ,usmrtit.
Umi to ten kdo to vi.
Není tady
hirondel napsal(a):
Splynout s Monadou=neprojevenou prapodstatou s necim co naprosto presahuje lidke chapani.
Pises jedno telo ,jedna mysl. Tohle si dost dobre neumim predstavit jinak nez jen v podobe lidske,neboli z lidskeho chapani(pohledu). Naprosto ne v te neprojevene presahujici chapani lidske.
Možná jsme opravdu "splynutí" od počátku, jen se učíme to pochopit
Není tady
" Z hloubi duše věřit - no, to je těžké. Se podívej na ty moje elaboráty a při tom jsem stále jeden z těch, co "jen" věří, že to tak je, ale "neví" to... Já jen velmi vroucně a tajně doufám, že to tak je, protože důkazů je nespočetně, ale to víš, že vždy je nějaké "ale co když to tak není"... No prostě mám bobky tak jako většina z nás.. "
DT ... mám to úplně stejně, jen to neumím takhle pěkně vpravit do písmenek ..... mě nejvíc oslovil příběh Malinké duše, je pro mě pochopotelný, přestavitelný, vysvětlující a ... prostě smysluplný ... i když je to psáno jak pro malé děti - dává mi možný smysl toho všeho tady a teď ....
Není tady
Prvotní otázka je, jestli existuju. Toto je naprosto klíčová otázka pro další zkoumání všeho ostatního. To, že jsem, odvozuju pouze z vlastní zkušenosti, z vlastního pocitu, že jsem, že myslím, že mám pocity. Ovšem nejsem si jistý. Kdybych ovšem neexistoval, tak proč tyhlety otázky, proč tyhlety pochybnosti? Jsem pouze obal na otázky a pochybnosti? Něco existovat musí, přinejmenším tyhlety myšlenky, protože ty evidentně vznikají. Přinejmenším myšlenky existují
Pokuď existují myšlenky, existuje i inteligence, která je jejich původcem. Původcem se myslí zdroj, centrum, odkud myšlenky vycházejí. Jak ale tohleto centrum lokalizovat. Dá se to? Jsou jednotlivé inteligence od sebe oddělené prostorem nebo je prostor jen iluzí a navzájem se inteligence prolínají? Je inteligence prostorově ohraničená nebo existuje jen prostor vyplněn inteligencí? Může inteligenci ohraničovat materiálno?
Není tady
KALIK napsal(a):
Prvotní otázka je, jestli existuju. Toto je naprosto klíčová otázka pro další zkoumání všeho ostatního. To, že jsem, odvozuju pouze z vlastní zkušenosti, z vlastního pocitu, že jsem, že myslím, že mám pocity. Ovšem nejsem si jistý. Kdybych ovšem neexistoval, tak proč tyhlety otázky, proč tyhlety pochybnosti? Jsem pouze obal na otázky a pochybnosti? Něco existovat musí, přinejmenším tyhlety myšlenky, protože ty evidentně vznikají. Přinejmenším myšlenky existují
Pokuď existují myšlenky, existuje i inteligence, která je jejich původcem. Původcem se myslí zdroj, centrum, odkud myšlenky vycházejí. Jak ale tohleto centrum lokalizovat. Dá se to? Jsou jednotlivé inteligence od sebe oddělené prostorem nebo je prostor jen iluzí a navzájem se inteligence prolínají? Je inteligence prostorově ohraničená nebo existuje jen prostor vyplněn inteligencí? Může inteligenci ohraničovat materiálno?
Prvotní otázka je, jestli existuju - pokud budu ve špitále se zlámanýma haksnama například, tak si piš, že budu velmi citelně existovat a modlit se, abych momentálně raději neexistoval. Z tohoto marného doufání mne pak může vytrhnout jedině:
"šikovna_modrooka_dlouhonoha_blondatice_vlasatice_s_fajn_figurou_a_uborem_sestricky_s_neznym_
andelskym_usmevem"
A i to by bylo jen dočasně. Takže v takové chvíli mám pocit velmi silné existence s přáním alespoň chvilkové neexistence díky stavu v jakém momentálně jsem. Chceš-li poznat, jestli existuješ, nechej to na dobu nemoci, tam to procítíš naplno. Pokud ale bereš do úvahy, že všechno okolo, včetně nás, je pouze jakási projekce z vyšších realit (něco jako Matrix ), pak na tohle je odpověď velmi těžká. Ale pokud vše prociťujeme byť i jako projekce vyššího "něčeho", pak původ někde určitě máme a tam jsme "reální". No a poslední varianta - pokud všechno je jednota, tak bychom měli být tady a teď a to stále. Tak.. Sám jsem se do toho zamotal..
Centrum myšlení a odkud myšlenky přicházejí? Myslím, že centrum je naše "Já" (duše), protože když si vezmeš, že tělo v komatu například, se chová jako "auto bez řidiče", to znamená, že má jen základní instinkdy a nic více, anebo když jsou popsány případy, kdy lidi prostě neměli mozek a přesto normálně fungovali - tak toto by mohly být indície, že vědomí má centrum rozhodně mimo tělo a toto tělo je pouze zprostředkovatelem interakce v tomto reálném světě. Pomocí něj prožíváme to, co si potřebujeme ověřit a vyzkoušet. Ale centrum vědomí je duše zřejmě duše samotná, tedy my, naše "jáství". Asi nejlepší důkaz by mohlo být AC, kdy tvoje "já" jde na "výlet" a opravdu tam je, nezůstalo v těle.
Ostatní dotazy ohledně prostoru a inteligenci a materiálnu. Pokud bychom vyšli z toho, že vše jsou pouze kvanta energie o rozdílných vlnových délkách, tak pak vše by se zřejmě vzájemně prolínalo a nevylučovala by se žádná možnost, protože energie inteligencí a energie jiné vlnové délky, které nám zprostředkovává "materiálno" se liší jen tou vlnovou délkou, jinak jsou si velmi blízké.
Upravil(a) DaiTerr (2. 10. 2009 13:17)
Není tady
Myslím že pocit bolesti není dostatečný doklad o tom, že jsem. Bolest je jen jakási informace o tom, že je něco v nepořádku...
Jestliže centrum myšlenek je v duši, kde se pak nachází duše? Je v hlavě, srdci, v celém těle, nebo je prostě všude okolo a nemá hranice?
Není tady
hirondel napsal(a):
KALIK napsal(a):
Když uvěřím, že jsem nemateriální a nesmrtelný, budu jím? Možná ano, ale to znamená se nebát a opravdu z hloubi duše věřit. Kdo to umí...?
Ano,to znamena se nebat a nemyslet si ze Te neco muze znicit,zabit ,usmrtit.
Umi to ten kdo to vi.
Ten kdo si vzpomene na (jen zdanlive) zapomenute, vedomi?
Není tady
KALIK napsal(a):
Myslím že pocit bolesti není dostatečný doklad o tom, že jsem. Bolest je jen jakási informace o tom, že je něco v nepořádku...
Jestliže centrum myšlenek je v duši, kde se pak nachází duše? Je v hlavě, srdci, v celém těle, nebo je prostě všude okolo a nemá hranice?
Ta bolest - no ono je to dost individuální.
Kde se nachází duše? Částečně v těle a zbytkem zasahuje "domů".. A ta část? Mohla by to být hlava? Ale ta větší část zasahuje daleko za naše hranice.
Není tady
Dai Terr,
já bych spíš řekla, že duše je v srdci. Pocity, emoce, intuice.... to vše pochází otamtud, teda aspoň já to tak cítím.
Není tady
Já si to představuju tak, že kdesi je jakýsi kotel nezpracované, surové energie a informací, vzniklých třeba za Velkého třesku. Taková ta sladká, nevědomá Prvotní jednota. A z tý se vydělujou kousky a ty oživujou kdejakého tvora a tvorečka a ten, jak tak se probíjí životem, svoje zkušenosti zapisuje: jednak do všeobecného infopole (Indové tomu říkají Akáša) a druhak tím strukturuje ten původně indiferentní chuchvalec energie. A čím víc životů, tím je ona energie stukturovanější, zpětně tedy ovlivňuje matérii - a tak furt pryč, dokavad jako jeden obrovitý celek nevytvoří z celého vesmíru jednu obrovitou bytost. A to se ocitnem v bodě Omega a počítám, že to celé umře...neboli nadejde další Velký třesk...protože mně připadá, že nějaké vzpomínky tady přece jen plovou tím nekonečným prostorem....Jen si neumím představit, co přesně se stane s dušema.
Není tady
lupina montana napsal(a):
Já si to představuju tak, že kdesi je jakýsi kotel nezpracované, surové energie a informací, vzniklých třeba za Velkého třesku. Taková ta sladká, nevědomá Prvotní jednota. A z tý se vydělujou kousky a ty oživujou kdejakého tvora a tvorečka a ten, jak tak se probíjí životem, svoje zkušenosti zapisuje: jednak do všeobecného infopole (Indové tomu říkají Akáša) a druhak tím strukturuje ten původně indiferentní chuchvalec energie. A čím víc životů, tím je ona energie stukturovanější, zpětně tedy ovlivňuje matérii - a tak furt pryč, dokavad jako jeden obrovitý celek nevytvoří z celého vesmíru jednu obrovitou bytost. A to se ocitnem v bodě Omega a počítám, že to celé umře...neboli nadejde další Velký třesk...protože mně připadá, že nějaké vzpomínky tady přece jen plovou tím nekonečným prostorem....Jen si neumím představit, co přesně se stane s dušema.
I tak by to mohlo být. A co se stane s dušema? Doufám, že nás nezrecyklují.. Ale údajně v té době budeme všichni velká jedna duše a budeme vše vidět úplně jinat. Stejně si myslím, že zkoumat to tak daleko je pro nás zatím nedosažitelné.
Není tady
Nepochybně. Já se v představách dostanu do relativně reálné představy - dejme tomu - planety, co živé bytosti - ještě si tak klopotně snažím představit galaxii....ale to jsme pořád na okraji vesmíru a v čase bůhvíkde vepředu
Není tady
Mmch - mně zajímají takové trochu bližší věci; kupříkladu mi připadá poměrně jasné, proč a k čemu vznikají megaměsta a co ta struktura dělá s lidmi - i čím je to užitečné pro vznik planetární bytosti. Velmi zhruba, ovšem. Co by mě spíš zajímalo - k čemu jsme my ostatní? Co za strukturu máme tvořit? Myslím my, kdo se vzpěčujeme ukáznit v mřížce města a vzít zasvé pravidla Úlu Vymřem? Nebo jsme k něčemu jinému? Třeba budem tvořit něco jako spoje mezi neurony?
A ještě mmch: dcera má na hajzlíku geologickou mapu Čech; tam je perfektně vidět, že mají skutečně tvar srdce (toho svalu, ne toho obrázku) a když se mrkneš na mapu sídel, mají i podobnou strukturu....
Není tady
Mmch - mně zajímají takové trochu bližší věci; kupříkladu mi připadá poměrně jasné, proč a k čemu vznikají megaměsta a co ta struktura dělá s lidmi - i čím je to užitečné pro vznik planetární bytosti. Velmi zhruba, ovšem. Co by mě spíš zajímalo - k čemu jsme my ostatní? Co za strukturu máme tvořit? Myslím my, kdo se vzpěčujeme ukáznit v mřížce města a vzít zasvé pravidla Úlu
Vymřem? Nebo jsme k něčemu jinému? Třeba budem tvořit něco jako spoje mezi neurony?
A ještě mmch: dcera má na hajzlíku geologickou mapu Čech; tam je perfektně vidět, že mají skutečně tvar srdce (toho svalu, ne toho obrázku) a když se mrkneš na mapu sídel, mají i podobnou strukturu....
Jak megaměsto, tak i příroda si žádají "svoje" lidi. My, co žijeme v přírodě, tak se učímě chápat, jak funguje. Uvědomujeme si, že potraviny v obchodech jsou "mrtvé" a že je potřeba zase začít pěstovat svoje zdroje. Jsme ti, co dělají rovnováhu městům a udržují tak rovnováhu. Města naopak nás učí, jak přežít ve velkém úlu, učí nás technologiím. Vše k něčemu je a pokud budeme na Zemi rozumní, tak obě strany dojdou cenných zkušeností, ale momentálně není nastolena rovnováha sil. Negativita má zatím navrch. Ale protože Země je zóna neutrality, tak se to snad časem změní.
Na mapu jsem se díval a je to fakt tak..
Není tady
Žejo?
Negativita nevím - mně připadá, že takový ten technokratický, panovačný modus vivendi je v křeči a brání se jako buldozer (jsem chtěla napsat lev, ale to není moc techno ) a to "organické", barevné, šťavnaté se vyhrocuje ve smrtelném zápase proti tomuto "anorganickému". Není mi úplně vlastní takto nadnesený styl - ale nenapadá mě nic lepšího.....
co se těch měst a venkova (nebo malých sídel) týče: měla jsem na mysli spíše to, že města začínají tvořit jakási ganglia, nervové uzliny planety - tvora a jako takové vyžadují kázeň, těsnou blízkost a jakousi...inertnost svých obyvatel. Chápu, proč jsou energie ve městech tak přísně samoregulovány; myslím, že to vyžaduje ten proces vytváření drah a struktur. Co mě zajímá je, co za orgány planety-živočicha vzniká mimo ta ganglia - když si teda odmyslíme, že Čechy jsou srdce
Není tady
Žejo?
Negativita nevím - mně připadá, že takový ten technokratický, panovačný modus vivendi je v křeči a brání se jako buldozer (jsem chtěla napsat lev, ale to není moc techno) a to "organické", barevné, šťavnaté se vyhrocuje ve smrtelném zápase proti tomuto "anorganickému". Není mi úplně vlastní takto nadnesený styl - ale nenapadá mě nic lepšího.....
co se těch měst a venkova (nebo malých sídel) týče: měla jsem na mysli spíše to, že města začínají tvořit jakási ganglia, nervové uzliny planety - tvora a jako takové vyžadují kázeň, těsnou blízkost a jakousi...inertnost svých obyvatel. Chápu, proč jsou energie ve městech tak přísně samoregulovány; myslím, že to vyžaduje ten proces vytváření drah a struktur. Co mě zajímá je, co za orgány planety-živočicha vzniká mimo ta ganglia - když si teda odmyslíme, že Čechy jsou srdce
Velmi zajímavý náhled na věc. Co vzniká za bytost? Tak to by mne taky zajímalo. Každopádně se města bez nás neobejdou a hodně z nás už se neobejde bez městské techniky.. Nedávno nám tu vypnuli proud na dvě hodiny navečer a já tak seděl potmě a zjišťoval, jak moc jsem závislý na technice.. No hrozně.. Plasťák jak vyšitý.. Mi sebrat počítač, televizu aji s ajfounem, to bysem zřejmě scípnul žalem a z technoabsťáku
Není tady
No internetovej absťák jsem už taky zažila a televizní....no jsme bez televize asi 3 měsíce a postupně si zvykám. Teda - vůbec mi nechybějí zprávy - přistihla jsem se, že už nemám potřebu ani číst noviny, nebo zprávy na síti; co mi chybí, jsou sem-tam některé poučné-naučné a taky občas ten relax...jak člověk sedí, tupě zírá na obrazovku a mysl blaženě odpočívá
Technonicota
Pravda je, že čumět na bednu je patrně nejsnazší cesta do hladiny alfa a potažmo k meditaci - ani jeden neví jak.
Jenže já myslím, že by člověk chcíp žalem ne nad tím nepohodlím, ale nad nedostatkem spojení. My jsme si totiž šíleně rychle zvykli být permanentně ve spojení...což se mi ale zdá náramně dobrý!
Není tady