Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 30. 9. 2009 16:17

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

Inferno .. (vzpomínky na minulost)

Právě dopisuji první příspěvek na „Babinet“. Tak snad to k něčemu bude. Přece jen osobní pocity a poznatky nerostou na stromech a sám vím, jak těžké bylo něco se dozvědět ještě v nedávné minulosti.

- střih -

Vidím, že mám nějaké odpovědi u příspěvku. Někomu se to líbilo, někomu ne. Proti gustu, žádný dišputát, to je jasné. Akorát mi nějak nesedí „navážení se“ jistých lidí.. Přece jen nemám tak nějak pocit, že bych měl vysvětlovat, proč ten příspěvek vůbec píšu a hlavně proč je tak dlouhý a tím pádem rozvláčný a leze na nervy.. Hmm.. Tak to je mi líto.. Mám svůj styl psaní a prostě toto jsem já. Snažím se odepsat nějakou solidní a hlavně neutrální odpověď.. Jestli něco nesnáším, tak to jsou konflikty..

- střih -

Píše mi človíček s nickem Crabat.. Děkuji za uvítání, moc si toho vážím. Píše mi opět jiný človíček, že jsem tajnůstkář a proč píšu pod jiným nickem. Tak toto nechápu.. Vychází najevo, že jsem údajně Crabat, ale z nějakého důvodu píšu pod jiným nickem.. Tak to se teda vážně bavím yikes))  Odepisuji, že nemám s Crabatem nic společného. Nezabírá to, nevěří mi..  Tak hádat se nebudu, nemá to smysl. Snad jim to časem dojde, že nejsem Crabat. Odepisuji ještě na pár dotazů jiných lidiček. Některé dotazy jsou inspirací a zamyšlením.

- střih -

Venku je pošmourno. Počasí dává o sobě řádně vědět. Přemýšlím nad nickem Crabat.. Není to ten havran z pohádky od mistra Zemana? Zřejmě ano. Tak si přece říká jeden známý a také se zabývá esoterikou. No uvidíme, jestli je to on. Dávám do placu další text. Tak snad už někteří nebudou nadávat, že je to dlouhé..

- střih -

Crabat „známý“ není ten Crabat, co píše na Babinetu. V odpovědích nacházím opět výtky ohledně délky textu a něco v tom smyslu, že se snažím podsouvat názory a vše je takové jakési sladidlo.. Reaguji poněkud více naštvaně, než bych chtěl. Odpovědí je to, že si mám přečíst 4 dohody a něco v tom smyslu, že „nemyslím to s tebou zle, ale ... atd.. atd.. atd..“ Takže „milému človíčkovi“ opoveď píšu vzápětí a snažím se samozřejmě smečovat, protože se cítím uražen.. Ach to ego..

- střih -

Další pádná odpověď, nutící mne k neustálé polemice. „Jasně, dyť je to ok, vezmi větu, nasměruj na mne a já udělám totéž a budeme se dohadovat jako pitomci..“ To je přesně to, co nechci. Píše mi Tulipánka.  Psal jsem jí dotaz, zda by nešla založit sekce pro „Tajemno“.. Do dvou dnů bude. Děkuji mnohokrát.

- střih -

Znovu jsem našel v odpovědích něci v tom smyslu, že já jsem Crabat. Krucinálhimlhergotdonnerwetter! Opravdu nejsem Crabat! Píše i Crabat samotný. Už si z toho oba děláme legraci. Skoro se vsázíme, do kdy že je to přejde..

- střih -

Sekce „Tajemno“ je založena. Dávám první text. Opět nacházím v odpovědích spisek o tom, že „text je strašně dlouhý a stačí, abys dal jen tu větu na konci jako dotaz a nemusel jsi psát celý ten román, kdo to má číst?..“ No tak děkuju pěkně teda.. Už mi to nedá a milému človíčkovi píšu přímo soukromou poštu. Ptám se, proč se naváží do všeho co napíšu, protože tím mne jen odrazuje od psaní. Tak uvidím, co odepíše..

- střih -

Odepsáno mi bylo jest.. Opět mírně káravým tónem, že si vše moc beru a že přece jen mám být více nad věcí a že posílá mnoho lásky a zdaru a že nic nemám brát osobně.. Opět mi připomíná 4 dohody.. No fajn.. Snažím se být „nad věcí“, ale nějak ve mně visí křivda jako Damoklův meč.. Není to zas něco strašného, pouze takovéto malinkaté ukřivděníčko někde tam uvnitř.. Proč? K čemu mne to má dovést? Co mne to má naučit? A naučím se? Ego je někdy zvláštní věc.. A pokora též..

- střih -

uplynula nějaká doba, v sekci „Tajemno“ už několik textů mám a lidičky si je i přečtou. Narážek na délky psaní a podobně už si raději nevšímám.. Jen si vzpomínám na jednu odpověď, kde Crabat píše, že doufá, že vydržím a neuteču, jako mnozí, protože reakce některých lidí se občas nedají ustát.. Jo, něco podobného psala i Tulipánka a jiní. No jo.. Tak toto, že je „duchní fórum“?? Ach jo..

- stop -

Zastavuji se.. Pohroužen v myšlenkách se pohybuju „virtuálnem“.. Záblesky vzpomínek prokmitávají jedna přes druhou a vyvolávají emoce. Já jsem.. Kdo vlastně jsem? Co vlastně jsem? A kdo jste Vy? Co jste Vy? Jaký mám cíl? Jaký máme cíl? Proč tady píšu? Proč tady píšeme?  K čemu to všechno?

Věřím tomu, co píšu? Nebo „vím“, co píšu? Kde se to ve mne vzalo? Odkud? Kdy? Kde se to ve Vás vzalo? Odkud? Kdy? „Víte“, co píšete? Nebo věříte tomu, co píšete? Věřit, zanamená doufat, že to tak je? Věřit, je pouze předstupeň stavu, kdy „víme“? Vím, že je noc a den. Je teplo a zima... Bolest a láska.. Smutek a radost.. Chlad a žár ... Tomu nemusím věřit, to vím.. Nebo ne? Je všechno jen relativní pojem?

Život a smrt ... Smrt a život.. Kde je ta proměnná? Je nějaká? Nebo je to jen hra se slovy? Je to jen pouhá proměna? Co je smrt? A co je život? Opravdu existuje duše? Opravdu existujeme? Co je po smrti? Je vůbec něco po smrti? A co je po životě? A co je vlastně v životě? Reinkarnace? Je? A jak víte, že je? Není? A jak víte, že není? A co karma? Že ta ohřívá vodu nad umyvadlem? No sláva.. Ne? Jiná karma? Je? Není?

Moje texty.. Vaše texty.. Proč tu vůbec píšeme? Proč tu vůbec koexistujeme? Proč se zde vůbec vyskytujeme a k textům vyjadřujeme?

Moje názory.. Vaše názory.. Proč na sebe vůbec narážíme? Kdo jsem já, abych směl vůbec někomu oponovat v jeho přesvědčení? A kdo jste vůbec Vy, že smíte oponovat mému přesvědčení? Kdo mi dal to právo? A kdo Vám dal to právo?..

Záblesky myšlenek se rozlétávají prostorem. Dotazů je mnoho a zřejmě odpovědí bude stejně tolik.. Kdo hledá, najde? A co ten, co nehledá? Nenajde? Nebo jen najde později? Pročítám některé Vaše články a samozřejmě diskuze pod nimi.. Jsou tací, co dávají podněty k zamyšlení... A jsou tací, co dávají podnět k přečtení „4 dohody“.. Proč mi připadá, že jeden je šťoura a ten druhý je oběť? Co mám v sobě vyřešit, abych viděl „pravdu“? Přece konečná pravda zde neexistuje. Pro nás je neuchopitelná do té doby, dokud budeme v 3D realitě.. Nebo je to jinak? 4 dohody.. Mám si je přečíst? Vy si je máte přečíst? Zřejmě všichni si máme ty 4 dohody přečíst? Názory jednoho jsou podsouváním a názory druhého už ne? Máme se na sebe zlobit? Nemáme se na sebe zlobit? Má smysl tu něco psát? Nebo už vše podstatné bylo napsáno? Nebo vše podstatné ještě napsáno nebylo?

Kdo jste Vy, že smíte oponovat... A kdo jsem já, že smím oponovat.. Kdo jste Vy, že smíte být „spravedlivě rozhořčeni a jen Vy a Vy máte pravdu“? A kdo jsem já, že si dovoluji být rozhořčen nad tím, že si „někdo dovolil mít pravdu“? Chce to klídek? Nechce to klídek? Kde je ta třetí polarita? A kde je ta čtvrtá polarita? A kde je nekonečné množství daných polarit? Je vůbec nějaká polarita? Nebo je vše kolem nás i s námi samotnými.. jen rarita?

Vidím bod v prostoru.. Ten bod, to je Jednota. Jednota všeho, Jednota všehomíru.. Jednota všeho s m(M)írou.. Myšlenky letí prostorem.. Bod se rozpíná... Jednota expanduje.. Všichni a všechno je Jednota? Všichni a všechno – byla Jednota? Všichni a všechno – budeme JEDNOTA? Nebo Jednota neexistuje? Kdo za tím vším je? Co za tím všim je ... ?

Jednota – seznam: „kup mléko a chleba, prosím tě..“

- střih -

Realita všedního dne. Je potřeba si užívat trošku toho „mmmmmmmatrixu“, když už jsme tady, no ne? Chléb náš vezdejší nám do „huby“ sám padat nebude. To je dobré „uzemnění“.. Jsme zde. Jsme na Zemi. Snad se učíme, snad se zdokonalíme, snad se nerozzlobíme..

Jestli se rozzlobíme, budeme zlí?

Chybujeme..  Snad se sem tam i omlouváme.. Sobě, druhým, někomu, něčemu..

Peníze = energie? Jaká energie? Energie podle přání? Pomíjivá energie? Jak si kdo ustele, tak si i lehne? A co myšlenky? Jak zasejeme, tak sklidíme? Kdo to řekl? Kdo to nastavil? Kdo dal takový zákon? Je takový zákon? Nebo je to jen domněnka, že je takový zákon? Je snad domněnka pomněnka zákona?

Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá? Kolik je na Zemi jam? Nebo „jam“, je jako „džem? Marmeláda je v lednici.. A samozřejmě i v Lednici..

Já JSEM.. Vy JSTE.. Kam kráčím? Kam kráčíte?

QUO VADIS, MY VŠICHNI ??

wink

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#2 30. 9. 2009 17:11

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Inferno .. (vzpomínky na minulost)

Pekny smile ,me se to libi. smile

Tak tedy JSI  ....a kdo a co JSI ? ....a kam tedy kracis Ty? smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#3 30. 9. 2009 18:22

erace
♥♥♥♥---

DaiTerr......hmmm...moc se mi Tvůj příspěvek líbil, díky....

Není tady

#4 30. 9. 2009 19:26

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Dai,
moc pěkné, opravdu tummenupp . Mám podobný pocit.
Nicméně beru vše v životě jako výzvu, vše, co mě potká, mě má něco naučit.
Ale ty 4 dohody by sis vážně měl přečíst, ať jsi v obraze smile

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#5 30. 9. 2009 21:04

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

dai terr - ano i ty rozpory i ty jsou jednota. čínani na to přišli dávno , už jen symbol jing a jang. Polarita nás provází od počátku adama a evy. A kde je jednota? Já si myslím, že v rovnováze - tedy? quo vadis? Kráčím vyrovnaně ke svému cíli....

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#6 1. 10. 2009 8:05

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

No jo, Brownův pohyb, co jiného bys čekal ... od Matrixu wink

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#7 1. 10. 2009 8:49

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

Pekny smile ,me se to libi. smile

Tak tedy JSI  ....a kdo a co JSI ? ....a kam tedy kracis Ty? smile

Ano, zřejmě JSEM.. A JSEM jeden z Vás a jeden z mnoha. A kráčím přesně tam, kde kráčíte i VY..

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#8 1. 10. 2009 8:51

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

PavlaH napsal(a):

dai terr - ano i ty rozpory i ty jsou jednota. čínani na to přišli dávno , už jen symbol jing a jang. Polarita nás provází od počátku adama a evy. A kde je jednota? Já si myslím, že v rovnováze - tedy? quo vadis? Kráčím vyrovnaně ke svému cíli....

A víš, že poslední rok vždycky říkám, že toto je realita "neutrality" a máme se učit udržet vše v rovnováze? Mnoho dobrého je někdy na škodu a mnoho zlého je už úplně nejvíce na škodu. Ale vyvážit to - to je teda kumšt, to ti povím..

Není tady

#9 1. 10. 2009 8:52

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

Tulipánka napsal(a):

Dai,
moc pěkné, opravdu tummenupp . Mám podobný pocit.
Nicméně beru vše v životě jako výzvu, vše, co mě potká, mě má něco naučit.
Ale ty 4 dohody by sis vážně měl přečíst, ať jsi v obraze smile

No.. Právě.. Něco mi bráni si ty 4 dohody přečíst. Zřejmě jsem k tomu nedozrál..

Není tady

#10 1. 10. 2009 8:53

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

Andromeda napsal(a):

smile Jen aby z toho nakonec nebyl Browningův pohyb .. wink

Není tady

#11 1. 10. 2009 10:07

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

DaiTerr napsal(a):

hirondel napsal(a):

....a kam tedy kracis Ty? smile

A kráčím přesně tam, kde kráčíte i VY..

Kam,kde?

Není tady

#12 1. 10. 2009 10:25

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Není tady

#13 1. 10. 2009 10:39

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipku,
Ty si snad z nej musis delat prcu ,jinak to ani neni mozny.

Proc Ti na tom tak zalezi?

Není tady

#14 1. 10. 2009 10:49

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Hir,
ne, prču si z něj nedělám a myslím, že DaiTerr to ví, že si z něj prču nedělám ani z nikoho jiného. Asi jsem něco nepochopila, prosím vysvětlit smile

Není tady

#15 1. 10. 2009 11:26

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Jestli DT vi ze si nedelas prcu to se meho osobniho pohledu netyka. smile

Ja jen oznamila muj vlastni pohled na vec,ze Tvoje uz druha nabidka k tomu a by si precetl ty 4 dohody,me prijde v cele souvislosti z Tve strany jako vtip.  smile

Není tady

#16 1. 10. 2009 11:32

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Hir,
to, že ti to připadá jako vtip, je ale také jen tvůj pohled wink

Není tady

#17 1. 10. 2009 11:44

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánka napsal(a):

Hir,
to, že ti to připadá jako vtip, je ale také jen tvůj pohled wink

Neke Tulip?  Bez tehle Tve odpovedi bych to skutecne sama nevedela.  lol 

Zatim si jeste nejsem jista jestli si pochopila pointu,ale to uz necham na Tobe.  smile

Není tady

#18 1. 10. 2009 12:11

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

DaiTerr napsal(a):

Andromeda napsal(a):

smile Jen aby z toho nakonec nebyl Browningův pohyb .. wink

No jo, vždyť nakonec ... možný je všechno wink

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#19 1. 10. 2009 12:29

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Hir,
jsem asi úplně mimo, ale není to jedno ? smile

Není tady

#20 1. 10. 2009 13:02

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

hirondel napsal(a):

ale to uz necham na Tobe.  smile

...zda to je ci neni jedno... smile

Není tady

#21 1. 10. 2009 13:49

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

Tulipánka napsal(a):

Dai,
tak zkus zkrácenou verzi http://karolinaloskotova.blog.cz/rubrik … yri-dohody wink

Díval jsem se, docela fajn stránky, ale jde to opravdu mimo mne. Stejně mám pocit, že většina z nás, co se tu scházíme, tak už většinu věcí z těch 4 dohod máme zafixovány v sobě, jen je nenazýváme 4dohody, ale prostě jinak..

Upravil(a) DaiTerr (1. 10. 2009 13:49)

Není tady

#22 1. 10. 2009 18:41

BB
♥♥♥♥♥♥-

DaiTerr napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Dai,
tak zkus zkrácenou verzi http://karolinaloskotova.blog.cz/rubrik … yri-dohody wink

Díval jsem se, docela fajn stránky, ale jde to opravdu mimo mne. Stejně mám pocit, že většina z nás, co se tu scházíme, tak už většinu věcí z těch 4 dohod máme zafixovány v sobě, jen je nenazýváme 4dohody, ale prostě jinak..

DT a tobě se daří nebrat si věci osobně? S tím já teda dost bojuju - zvláště při osobní  konfrontaci. Když mě třeba někdo z něčeho nespravedlivě obviní, tak se mi nedaří, aby mě to nechalo klidnou a nedotklo se mě to. Vybudí to můj adrenalin a jsem v opozici = určo mi okamžitě klesne IQ ... a je vymalováno. Pokud jsem na ten útok připravená, tak ne, nejhorší jsou takové ty "výpady od boku" .....  Ne a nedaří  se mi nebrat si to osobně ... později, až vyšumím, tak ano .... ale vadí mi, že to neumím utnout hnedle v zárodku .... uf uf ...  styrka  styrka  styrka

BB

Není tady

#23 1. 10. 2009 18:50

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

hirondel napsal(a):

....a kam tedy kracis Ty? smile

A kráčím přesně tam, kde kráčíte i VY..

Kam,kde?

Ke společné JEDNOTĚ? Co myslíš? Jaký je tvůj názor?

Není tady

#24 1. 10. 2009 18:52

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

BB napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Dai,

DT a tobě se daří nebrat si věci osobně? S tím já teda dost bojuju - zvláště při osobní  konfrontaci. Když mě třeba někdo z něčeho nespravedlivě obviní, tak se mi nedaří, aby mě to nechalo klidnou a nedotklo se mě to. Vybudí to můj adrenalin a jsem v opozici = určo mi okamžitě klesne IQ ... a je vymalováno. Pokud jsem na ten útok připravená, tak ne, nejhorší jsou takové ty "výpady od boku" .....  Ne a nedaří  se mi nebrat si to osobně ... později, až vyšumím, tak ano .... ale vadí mi, že to neumím utnout hnedle v zárodku .... uf uf ...  styrka  styrka  styrka

To víš, že nedaří.. Právě proto píšu, že máme většinu dohod, ne všechny. A tam právě do těch vcí, které nemáme patří právě to sebeovládání. Zas na druhou stranu - bez naštvání se na něco není reakce a poučení. Takže i to naštvání se na něco má svůj smysl.

Není tady

#25 1. 10. 2009 20:55

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

DT - zajímavé je že harmonie a rovnováha jsou mou červenou liníí života už dlouho. Jaksik jednodušší je zvládat to ve virtuálnu, s jakýmsi odstupem, v životě tady a ted je to poněkud složitější. Sem tam se mi podaří pořešit staré resty, ale když ona ta rovnováha je velmi křehká záležitost.  MOc mě těší, že jsi mě pochopil...

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí