29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosím o radu,
v prvním trimestru mě trápily obtíže, kdy mě trápil ucpaný nos. Vzhledem k tomu, že jsem zjistila, že tím trpěla hodně těhulek, nechala jsem to být. Nebyla to žádná trága a brzy problémy odezněly.
Teď jsem v posledním trimestru a je to necelý týden, co se mi potíže vrátily. Bohužel teď je to horší v tom, že mě trápí rýma, ucpaný nos. Jsem bez teplot. S ucpaným nosem nejsem schopna spát. Našla jsem si na interentu, že se pravděpodobně jedná o "těhotenskou rýmu",která po porodu rychle odezní. Na ucpaný nos jsem si našla nosní sprej, ale na většině z nich je napsáno "nedoporučuje se v těhotenství". Co je povoleno, je mořská voda, která mi ale vůbec, ale vůbec nepomáhá. Nyní jsem objevila dětský Nasivin, na kterém není vůbec uvedeno, že by se v těhu používat neměl.
Chtěla bych se proto zeptat, jestli s tímto máte některá zkušenosti, případně její řešení. Děkuji
Není tady
Aliso ja jsem mela Vincentku a ta mi docela pomahala
No a nejsi i trochu nachlazena?Prece jen se meni pocasi ,ze dne na den je pekna zima,tak zkus i cajicky a poradne se nabal
Není tady
Zuzi - může být. Ale rýma je opravdu jenom na okraji, nic mě nebolí a ten ucpanej nos, no to je slast. Ale i přesto se zabalím a budu se "léčit"
Není tady
Ališa napsal(a):
Prosím o radu,
v prvním trimestru mě trápily obtíže, kdy mě trápil ucpaný nos. Vzhledem k tomu, že jsem zjistila, že tím trpěla hodně těhulek, nechala jsem to být. Nebyla to žádná trága a brzy problémy odezněly.
Teď jsem v posledním trimestru a je to necelý týden, co se mi potíže vrátily. Bohužel teď je to horší v tom, že mě trápí rýma, ucpaný nos. Jsem bez teplot. S ucpaným nosem nejsem schopna spát. Našla jsem si na interentu, že se pravděpodobně jedná o "těhotenskou rýmu",která po porodu rychle odezní. Na ucpaný nos jsem si našla nosní sprej, ale na většině z nich je napsáno "nedoporučuje se v těhotenství". Co je povoleno, je mořská voda, která mi ale vůbec, ale vůbec nepomáhá. Nyní jsem objevila dětský Nasivin, na kterém není vůbec uvedeno, že by se v těhu používat neměl.
Chtěla bych se proto zeptat, jestli s tímto máte některá zkušenosti, případně její řešení. Děkuji
Mě ten Nasivin nepomáhal, nepomáhalo NIC, jen Olynth. Doktor nic nenamítal, už jsem ti to psala, je lepší pár kapek před spaním než špatný dejchání.
007: rýma z nachlazení = slzení, frkání, smrkání, hojná sekrece z nosu. Tohle jsou zduřelý sliznice (z hormonů).
Není tady
Ahoj Aliso, ja mela ucpany nos cele tehu,ke konci jsem dokonce zacala chrapat! A vetsinu casu jsem si strikala Nasivin ve spreji. Vzdy pred spanim a nekdy i pres den, nic jineho nezabiralo. Docetla jsem se, ze sprejova forma je setrnejsi. Uderem porodu to prestalo. Od porodu jsem Nasivin nepotrebovala ani jednou. A Tobi nevypada, ze by ho to nejak ovlivnilo:)
Není tady
Není tady
Holky moc díky. To je přesně ono. Prostě ucpaný nos, sem tam smrkání, ale nachlazení vypadá podle mého úplně jinak. Už jsem si připadala jak na palici, pořád číst ty návody, ale ten Nasivin mi pomáhá, takže OK. Jste zlaté.
Není tady
Ja jsem nerekla,ze je to nachlazeni pouze jsem se ALISI zeptala ,jestli neni i nachlazena.
Není tady
Zuzi - stejně se zabalím, co bych asi v takovým počasí dělala viď? Dala jsem si do aromalampičky eukalipt, tak budu relaxovat.
Není tady
Ališa napsal(a):
Zuzi - stejně se zabalím, co bych asi v takovým počasí dělala viď? Dala jsem si do aromalampičky eukalipt, tak budu relaxovat.
jo hele ještě se jenom podívej jestli můžeš vdechovat eukalypt v těhotenství vím že se s ním musí nějak opatrně, ale nevím jak je to v aromaterapii.
Není tady
Ališ mě ještě napadnul Sanorin. Ten se v těhu taky myslím může. A ten povoluje sliznice. Používá se pro alergiky při alergické rýmě.
Ale když už ti zabral ten Nasivin, tak je to super
Není tady
Se nehádejte.
Na ten eukalypt se mrknu. To mě nenapadlo. Jsem já to hlava děravá.
Není tady
Tak Fi ten eukalyptus - opatrně během prvních 4 měsíců, ale pak se může i inhalovat, není škodlivý. Ale díkec, to by mě nenapadlo.
Není tady
Ališo přesně vím o čem píšeš já jsem těhotenskou rýmu měla snad celé těhotenství.věčně jsem spala s nosními kapkami a jelením lojem
jak jsem dýchala nosem tak mě ještě k tomu sesychali rty,šílený
další kámen úrazu byl,že jsme bydleli v paneláku a 3trimestr jsem byla v zimním období,takže panelákové sucho
používala Vibrocil-na alergickou rýmul(ale i u něj je,že se nemá v těhu..asi jako u všech nos.kapiček) a pak takové ty modré,v lékárně míchané kapky pro děti.
Není tady
v prvním těhu jsem měla ucpaný nos furt, nepoužívala jsem nic, dalo se to přežít. pak jsem v květnu otěhu znovu, ale v červenci potrat. Od té doby mám ucpaný nos stále. po potratu se to zatím doteď nezlepšilo a ted už se zase snažíme. v tom květnu a červnu jsem to brala jako příznak těhotenství, ještě před testováním jsem si říkala, že by?
Nyní se na tento příznak spoléhat bohužel nemůžu.
Není tady
Gabu přesně, a když nemůžeš dýchat a při jídle funím jak lokomotiva. No, já si dávám jen ten dětský Nasivin. Když furt čtu, že tohle není pro těhule, tohle taky ne. To se mám jako udusit nebo co?
Oskárko - tak budu držet palce, to je dobrej příznak.
Není tady
Zkus tohle to: STÉRIMAR bébé. Tenhle sprejík také pomáhá .
Není tady
Topaz - díky za typ. Tuhle mořskou vodu mám a právě, že mi nepomohhla. Nos jsem měla ucpaný pořád, akorát jsem toho měla plnou pusu.
Není tady
Ahoj Ališo,
já s tímhle mám prolém normálně - natož když jsem byla těhu ... Mě dal doktor Pinosol - jsou to přírodní kapičky- takový olejíček do nosu - koupíš v lékárně, ale pak už mi to moc nepomáhalo, tak mi dal normálně DĚTSKÝ OLYNTH - ten můžeš Pomůže ti...
Ať tě rýma nezlobí
Není tady
Já jsem užívala všechny nosní spreje co zabírají, především SANORIN EMULZI, těhotná netěhotná. Už jen z trošičku ucpaného nosu panikařím, a pokud si lehnu a nemůžu dýchat, asi bych se zcvokla. Během chvilinky mám nádherně čistý nos a můžu v klidu usnout.
Ať si říká kdo chce co chce, já se přece nezblázním. Dítě co čekám je v pořádku a nějaké kapky do nosu mu nemůžou ublížit, takže asi tak.
Není tady
ja mam ted takz dost rymu, v lekarne daji tehulam jen Pinosol, ale Dr. Koucky na porodnici pise, ze je bezpecny i olynth a spoustu dalsich
Není tady
ahoj holky, no s tehotenskou rymou mam taky svoje zkusenosti. jsem ve 30tt a prakticky od 2.trimestru se bez spreje do nosu neobejdu a v noci nevyspim...kdyz jsem si nenakapala,tak jsem celou noc nespala. Jak uz tady nekdo uvadel, tak pan doktor Koucky, ktery je porodnikem u Apolinare uvadi, ze zadne spreje ktere jsou bezne v lekarne nevadi a potvrdila mi to i moje dr. uzivam olynth nebo nasivin a mala se zda podle vseho bez problemu. pres den davam spis vincentku, nebo sprej plus vincentku.
Není tady
Žebych to měla i já?? Asi týden, lehnu do pelechu a rázem se mi ucpe nos...no a samozřejmě neusnu Jinak celý den jsem ok, bez rýmy uplně.
Není tady