Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 1. 10. 2009 7:34

Rozmarila
Zablokovaný

Re: Byli byste s někým kdo....? Poraďte mi.

mashanka napsal(a):

Rozmarila napsal(a):

Nedělám........naučila jsem jí to ...pracně ........ona je totiž jako manžel a jako Ouško .......jasně, že se hned začnem řezat a je po hádce .........prostě svý pocity musíš ze sebe dávat pořád ven co nejvíc .....Ouško by se měla učit od přítele sprostě nadávat .

Ale proč sprostě. Hele, víš, co já se nanadávám v tramvaji ? Denně ? Místo debil používám Jarmil, místo krávy Anežka............. ale je fakt, že mně vulgarismy vadí. Obzvláště ty genitální. To, jak někdo řekne, naskočí mi skoro husina. Mě by to nevyventilovalo. No, každý má své metody.

Protože to má větší razanci ......větší důraz ....dostaneš ze sebe víc tý energie , kterou chceš vyventilovat ......než když řekneš ty Anežko , ty Jarmile ..... hihi......to dneska zkusím až přijde holka domů.....    lollollol

A si komplikujete život sebevíc, on sám se zjednoduší.

Není tady

#77 1. 10. 2009 7:40

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Bane, mně se právě zdá, že Jarmil je lepší. Možná i proto, že se pod tím může skrývat ještě něco daleko horšího, než debil, dle fantazie dotyčného smile A když to řeknu někomu do očí " ty Jarmile", a doplním to svým pohrdavým ksichtem, má to větší účinek, než deset čurá.ů a přitom stále zůstanu dámou wink

Schválně to zkus - je to sranda smile

O té energii - není to tak úplně pravda. Razanci to sice má, ale právě tím, že něco tak razantního vyslovuješ, narušuješ si harmonii sama v sobě.

Upravil(a) mashanka (1. 10. 2009 7:45)

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#78 1. 10. 2009 7:49

Ouška74
♥♥-----

teď si připadám opravdu ještě nenormálnější.
možná máte pravdu, já pod pokličku ostatních domácností nevidím.
třeba je to opravdu tak, že lidi běžně na sebe křičí a jsou sprostí.

ale v tom že jsme studení sobci pravdu nemáš.neznᚠmě.a nevím z čeho tak usuzuješ.
já se umím vcítit do toho, že přestěhování je těžké, ale kdybych to musela podstoupit já asi bych se víc přimkla k těm lidem co bych tam měla a pořád bych je nekritizovala, že jsou divní když si na výletě chtějí koupit zmrzlinu (to je jen příklad).

a o žádný byt jsem ho nepřipravila a nechtěla připravit. spolu jsme se na nečem domluvili a mrzelo mě když v den kdy se stěhuje to najednou změnil. chtěla jsem něco společného, ne aby peníze donesl mě.
ty ses nikdy s partnerem nedomlouvala na bydlení?

Není tady

#79 1. 10. 2009 7:56

Rozmarila
Zablokovaný

Prostě nemůže se zbavit bytu Ouško....tos sama měla říct ty jemu........jak vidíš vztahy nejsou stálý , takže zbavit se bytu je nëjvětší chyba .........má ted vůbec kam jít ??
A čti tohle , přemýšlela jsi o tom , co říká on? To neříká jen tak z nudy , když to říká, tak to cítí :

říká mi, že jsem sobecká, že chápu jen sebe a neumím se vžít do pocitů jiných lidí - když jsem mu dřív z legrace říkala, a tak moc neprožívá parkování na sídlišti, že já to někam vrznu a je to, on počítá každý centimentr, jako aby vyšel ostatním vstříc, auto parkuje pět minut než ho tam napasuje - to je blbost, maličkost, jen příklad

říká mi jak se ve všem musel přizpůsobit nám a ve všem ustoupit a že u nás má prostor 2*2 metry, ale to není pravda, byt užívá stejně jako my

takže další hádka, nakonec mi řekl a všichni chcípneme, že on je tady úplně sám
Ty seš šíleně pasivní a neschopná cokoliv řešit :

já totiž takové stěstí jako ty selimo - tj. aby odešel sám a našel si třeba někoho jiného - nemám, to vím
on dobrovolně odejít nechce, raději se snažit do konce života

Není tady

#80 1. 10. 2009 7:59

Ouška74
♥♥-----

neboj se rozmarilo, svůj byt pořád má, na syna ho nepřepsal

pro tebe zřejmě jsem ta nejhorší

řešit věci umím, ale domluvou

Není tady

#81 1. 10. 2009 8:00

Rozmarila
Zablokovaný

Uvědom si, že to žě nekdo křičí a hádá NEZNAMENÁ ŽE JE ŠPATNEJ ČLOVĚK ........tohle je důležitý ...v tomhle mᚠproblém ty hlavně .....hádky nejsou projev špatnýho vztahu :

Hádka někdy vztahu prospěje, nebojte se pohádat. Nenoste problémy z práce domů.     
MUDr Zbyněk Mlčoch :

S problémy není radno si hrát na schovávanou. Mají totiž sklony k tloustnutí. Čím déle je skrýváme, tím více bují, až nás nakonec dostanou. Stane se z nich Otesánek, na kterého je i babka s motykou krátká.
___
___
Usilovat o harmonii za každou cenu je škodlivé nejen pro duši, ale i pro tělo.!!!

Občasný konflikt v podobě hádky pročistí vzduch, vyjasní stanoviska, odhalí skutečné city a zbaví nás stresu z potlačovaných emocí.

Bez občasných konfliktů by velká většina harmonických vztahů ustrnula ve vývoji, který by se zastavil, a my bychom přišli o šanci stát se lepšími, harmoničtějšími, odolnějšími, respektovanějšími a svobodnějšími. Většinu každodenních konfliktů řešíme smírem, nelze přece být neustále v bojové pohotovosti.

Pro pozitivní vývoj partnerských a pracovních vztahů musí občas dojít k výměně názorů a protikladných stanovisek. Problémy samy nevyhnijí, jak se mnozí lidé, kteří se brání střetu, mylně domnívají. Člověk, který nic neřeší a vyhýbá se konfliktům, zavírá oči nad prohřešky partnera nebo kolegů v zaměstnání, ztrácí autoritu i sebeúctu a přestává být respektovanou osobností

Přívětivost a vstřícnost mají (nebo by měli mít) v popisu práce také lékaři, učitelé, letušky, prodavačky, zdravotní sestry, sociální pracovníci - zkrátka všichni, kteří přicházejí do styku s jinými lidmi. Nerudnost se neodpouští, i když k ní může mít dotyčná osoba vážný důvod. Platí tu pravidlo - nenosit si osobní problémy do práce.

Lidé, kteří musejí neustále předstírat skutečné pocity, trpí tak zvanou emocionální dizonancí, která může přejít v syndrom vyhoření nebo vyvolat deprese.

Tým psychologů umístil studenty do fiktivního telefonického centra, v němž museli čelit ostrým slovním útokům fiktivních zákazníků. Jedna skupina se směla bránit, druhá musela zachovat úsměv. U těch, kteří směli polemizovat, sice došlo ke zvýšení frekvence srdečního rytmu, ale pouze na chvilku. Přívětivým bušilo srdce ještě dlouho po ukončení hovoru. Závěrem je třeba zdůraznit, že povinná přívětivost poškozuje zdraví.

Upravil(a) Rozmarila (1. 10. 2009 8:01)

Není tady

#82 1. 10. 2009 8:01

Ouška74
♥♥-----

jo a věřím tomu, že to tak cítí

ale nevím proč bych měla být s někým, kdo si o mě myslí, že jsem bezcitná a že pro něj nic nedělám a že jsem úplně divná

Není tady

#83 1. 10. 2009 8:01

mashanka
Zablokovaný

Ouško, klídek - normální to není, že jsou lidi na sebe sprostí. Ono se často zaměňuje slovo "normální" a slovo "běžné". To je taková lidská nemoc, říkat tomu, co je PRO MĚ běžné, normální. Ale fakt je, že normální je pro každého to, co považuje za normální on sám.
Neřeš to, jestli ty jsi normální. To je první krok k domácímu násilí. Prostě, ty jsi ty a jsi taková. Tečka. Pokud se někdo k tobě nehodí, nevyhovuješ mu, nemusí s tebou být. Tečka.
Přizpůsobit se v některých věcech, to je v partnerství potřeba, ale nechat úplně potlačit svoji osobnost, to si nenech. Když si divná, OK, jsi - a co má jako být ? A si tedy najde nějakou, která mu divná připadat nebude.

Není tady

#84 1. 10. 2009 8:03

Peuli
♥♥♥♥---

Ouško, přečti si to ještě jednou a vypus všechny příspěvky Rozmarile a uvidíš, že ti to bude dávat úplně jiný obraz. Já se z hádek nehroutím, ale když ty hádky jsou doplněné o vulgarismy, nadávky a podpásovky, tak to asi nebude úplně košer. Jistě, že by ses měla naučit trochu jinak s tím pracovat a to tak, že se z toho nebudeš hroutit, ale řekneš si: tak takhle chlapče ne, jestli chceš řešit hádky tímto  způsobem, tak klidně, ale beze mě. Věři mi, že mě by takový vztah, který mᚠdoma taky nevyhovoval a jistě nebudu jediná.

Není tady

#85 1. 10. 2009 8:04

Rozmarila
Zablokovaný

Ouška74 napsal(a):

No vidíš ...nejhorší ........a už jsme u toho ........ty se strašně bojíš kritiky a nesouhlasu .......a to je tvůj problém, přítel s tím nesouvisí.....od toho se pak odvíjí tvoje problémy ........
Hádka patří k životu a ty nejsi normální.........VZTAH BEZ HÁDKY JE NEMOCNEJ , NENORMÁLNÍ ....... a protože to trvá už dlouho, tak je prostě vynerovanej ........

Není tady

#86 1. 10. 2009 8:07

Ouška74
♥♥-----

to co píšeš o hádkách znám a uznávám

asi jsi mě nepochopila, já se hádám, a umím pohádat, ale aspoň trochu v úctě

a nemyslím si že mezi pravidla hádky patří házet špínu od začátku vztahu a při každé příležitosti připomenout všechny prohřešky od a do z a strašně všechno překrucovat

no asi to nemá cenu vysvětlovat.

mě jsou prostě některé věci hrozně líto. když se moje holka dívala na televizi a on něco dělal v kuchyni, tak tam žačalo běžet něco, na co se on dívá a ona ho hned volala...strejdo pojd se koukat mᚠtam tohle....

no a pak v hádce slyším, že mám sobecké dítě, které si prý neumí všimnout, že on právě má hrozně moc práce a nemůže se jít dívat...MĚ JSOU TAKOVÉ ŘEČI PROSTĚ LÍTO

Není tady

#87 1. 10. 2009 8:08

Rozmarila
Zablokovaný

Ouška74 napsal(a):

ale nevím proč bych měla být s někým, kdo si o mě myslí, že jsem bezcitná a že pro něj nic nedělám a že jsem úplně divná

Ale ty jsi bezcitná a zaměřená na sebe .........jasněže s ním nebud.......on by s tebou trpěl ........

Jak se máme uvolnit : Mudr Zdeněk Mlčoch .

Nenoste si pracovní problémy domů a pokud už ano, držte se těchto rad:
Platí pravidlo nenosit si pracovní problémy domů. Než papiňák v duši vybuchne a odnese to někdo nevinný, je třeba přetlak vypustit. Pomáhá:

zařvat z plných plic - pokud možno v soukromí - třeba do polštáře
pořídit si boxovací pytel (na papír si nakreslete obličej osoby, která vás naštvala, na pytel přilepte; lze obměňovat smile
jít si zaběhat (můžete si při tom i zanadávat dle libosti), fyzickou aktivitou se unavíte a i vaše rozzlobenost klesne
praštit s něčím o zem (hodí se talíře, které už dlouho nenávidíte, ale váháte je vyhodit)
něco roztrhat (noviny, dopisy a v případě, že hodláte změnit zaměstnání, pracovní smlouvu)
použít ostré slovo (kde nechám na vás); všechna ta, v nichž drnčí rrrr, báječně uvolní stres nahromaděný v horní části hrudníku

Já dodávám doprrrrr, nasrrrr, krrrreetéé, krrrrrrááá**o, kurrrrr*o.........čůrrrrráá*ůůů....
Tady to máte černý na bílým od psychologa ........

Upravil(a) Rozmarila (1. 10. 2009 8:12)

Není tady

#88 1. 10. 2009 8:09

mashanka
Zablokovaný

Rozmarila napsal(a):

Ouška74 napsal(a):

No vidíš ...nejhorší ........a už jsme u toho ........ty se strašně bojíš kritiky a nesouhlasu .......a to je tvůj problém, přítel s tím nesouvisí.....od toho se pak odvíjí tvoje problémy ........
Hádka patří k životu a ty nejsi normální.........VZTAH BEZ HÁDKY JE NEMOCNEJ , NENORMÁLNÍ ....... a protože to trvá už dlouho, tak je prostě vynerovanej ........

Jo, v tomhle s tebou souhlasím, Roz. Hádky opravdu potřeba jsou. Ale vulgarismy - to je to, co mi tady přijde přehnané. On se neumí ovládnout - jednou se stane, že jí dá pěstí a budeme tady mít nové téma. "Dal mi pěstí a pak se omluvil - mám mu odpustit ?"

Není tady

#89 1. 10. 2009 8:10

mashanka
Zablokovaný

Ouška74 napsal(a):

a nemyslím si že mezi pravidla hádky patří házet špínu od začátku vztahu a při každé příležitosti připomenout všechny prohřešky od a do z a strašně všechno překrucovat

mě jsou prostě některé věci hrozně líto. když se moje holka dívala na televizi a on něco dělal v kuchyni, tak tam žačalo běžet něco, na co se on dívá a ona ho hned volala...strejdo pojd se koukat mᚠtam tohle....

no a pak v hádce slyším, že mám sobecké dítě, které si prý neumí všimnout, že on právě má hrozně moc práce a nemůže se jít dívat...MĚ JSOU TAKOVÉ ŘEČI PROSTĚ LÍTO

To se ti nedivím. Je to vůl, vykopni ho a bude klid.
A udělej to hned, teď je ideální doba. Je po dovolených a Vánoce jsou daleko - to jsou dvě období, kdy se lidem rozchází nejhůř

Upravil(a) mashanka (1. 10. 2009 8:13)

Není tady

#90 1. 10. 2009 8:11

Rozmarila
Zablokovaný

Ouška74 napsal(a):

mě jsou prostě některé věci hrozně líto. když se moje holka dívala na televizi a on něco dělal v kuchyni, tak tam žačalo běžet něco, na co se on dívá a ona ho hned volala...strejdo pojd se koukat mᚠtam tohle....no a pak v hádce slyším, že mám sobecké dítě, které si prý neumí všimnout, že on právě má hrozně moc práce a nemůže se jít dívat...MĚ JSOU TAKOVÉ ŘEČI PROSTĚ LÍTO

Protože se neumíš vcítit .............doprrrrrr sakra ....píšeš pořád o sobě a o svých věcech........
Ty bydlíš v cizím bytě s dvouma cizíma dětma v pubertě ??ty se hroutíš z jedný hádky , jak bys asi zvládla tohle ?Jen přestěhování do jinýho města je vysoko nahoře na stupnici stresu ..........víš jak je těžký žít v jiný rodině, kde jsou jiný zvyky a jiný děti ??Já bych to neuměla hele ..........skonči to s ním, ale nedělej z něj zlosyna ......

Není tady

#91 1. 10. 2009 8:15

Peuli
♥♥♥♥---

Rozmarila napsal(a):

Ouška74 napsal(a):

Ale ty jsi bezcitná a zaměřená na sebe .........jasněže s ním nebud.......on by s tebou trpěl ........

Jak se máme uvolnit : Mudr Zdeněk Mlčoch .

Nenoste si pracovní problémy domů a pokud už ano, držte se těchto rad:
Platí pravidlo nenosit si pracovní problémy domů. Než papiňák v duši vybuchne a odnese to někdo nevinný, je třeba přetlak vypustit. Pomáhá:

zařvat z plných plic - pokud možno v soukromí - třeba do polštáře
pořídit si boxovací pytel (na papír si nakreslete obličej osoby, která vás naštvala, na pytel přilepte; lze obměňovat smile
jít si zaběhat (můžete si při tom i zanadávat dle libosti), fyzickou aktivitou se unavíte a i vaše rozzlobenost klesne
praštit s něčím o zem (hodí se talíře, které už dlouho nenávidíte, ale váháte je vyhodit)
něco roztrhat (noviny, dopisy a v případě, že hodláte změnit zaměstnání, pracovní smlouvu)
použít ostré slovo (kde nechám na vás); všechna ta, v nichž drnčí rrrr, báječně uvolní stres nahromaděný v horní části hrudníku

Já dodávám doprrrrr, nasrrrr, krrrreetéé, krrrrrrááá**o, kurrrrr*o.........čůrrrrráá*ůůů....
Tady to máte černý na bílým od psychologa ........

Asi jsi nepochopila, že takhle ventilovat podle návodu MUDr. Mlčocha se mᚠv soukromí a neobtěžovat tím ostatní lidi a to ani ty nejbližší.

Není tady

#92 1. 10. 2009 8:17

mashanka
Zablokovaný

To je právě to. Něco jiného je křičet genitálie do éteru nebo do polštáře a něco jiného je, někoho tak oslovit - a o tom to asi všechno je. Neúct, neúcta, neúcta

Upravil(a) mashanka (1. 10. 2009 8:18)

Není tady

#93 1. 10. 2009 8:17

Rozmarila
Zablokovaný

Ty jsi na to podobně Petuno.......jako Ouško .........začni to včas řešit ......

Moje tchýně byla květinka , která se nikdy nehádala a když byl problém tak plakala ..... BYLO JÍ TO LÍTO .......sebe jí bylo líto samozřejmě........a tyranizovala tím celou rodinu.....jak dopadla , už víte.

Není tady

#94 1. 10. 2009 8:20

mashanka
Zablokovaný

Rozmarila napsal(a):

Ty jsi na to podobně Petuno.......jako Ouško .........začni to včas řešit ......

Moje tchýně byla květinka , která se nikdy nehádala a když byl problém tak plakala ..... BYLO JÍ TO LÍTO .......sebe jí bylo líto samozřejmě........a tyranizovala tím celou rodinu.....jak dopadla , už víte.

Tohle je pravda - jsou takoví lidé a otráví víc, než kdyby člověka poslali k šípku, ale Roz, pořád je to o tom oslovení, o tom vulgarismu, neúctě. Je něco jiného říct milovanému člověku " Teď jsi mě opravdu nas-ral "a něco jiného " JSI hovado"

Upravil(a) mashanka (1. 10. 2009 8:21)

Není tady

#95 1. 10. 2009 8:27

Ouška74
♥♥-----

a kde mᚠty rozmarilo manžela nebo přítele? smile

Není tady

#96 1. 10. 2009 8:38

Rozmarila
Zablokovaný

Ouška74 napsal(a):

Mně neřeš Ouško, já  mám vztahy vyřešený , jak vidíš nemám forum na téma moje vztahy .
Proč se rozešla s bývalým?

Človek kterej sprostě nadává nemusí bejt špatnej .........třeba volá o pomoc? Já bych taky sprostě nadávala v týhle situaci jako je on ........
Chceš ho předělávat??prostě je nadávák ....a co jako ?tak se ho zbav ....co řešíš ??jeho provinění?

Není tady

#97 1. 10. 2009 8:44

Ouška74
♥♥-----

já jsem se nerozešla
manžel odešel protože ve 30 o sobě něco zjistil, nechci se rozepisovat, není to příjemné

už to tady řešit nebudu

Není tady

#98 1. 10. 2009 8:51

Ouška74
♥♥-----

a neřeším jeho provinění

prostě mi vadí, že místo toho aby byl trochu vděčnej za to, že jsme oba dostali druhou šanci, tak se vyžívá v pitvání nesmyslů a dokáže mi předhazovat, že mi děti nedojídají v jídelně nebo že si chtěj koupit pizzu

mě takovej život nebaví
byla jsem ráda, že někoho zase mám a chtěla jsem se o něj starat, ale on tvrdí, že žádnou péči nepotřebuje a pak vyčítá, je to začarovaný kruh

moc rychle jsi mě odsoudila, ono v pozadí je ještě mnohem víc psychologie
měl kritickej vztah z otcem jako dítě a myslím si že teď bohužel u mě hledá tu absolutní lásku co má dát rodič, takže každé moje zamračení je tragedie, ale to já dát neumím

Není tady

#99 1. 10. 2009 8:54

javena
♥♥♥♥♥♥-

Ouška74 napsal(a):

big_smile No, Ouško, to otázka. Znám jednu takovou štěknu. Každýho chlapa od sebe odehnala, některý ji teda stihli udělat děti... vissla. Vdala se až v důchodovým věku - takový víkendový manželství... ale těmi svými názory, které MUS͊ přijmout, protože jsou správné, které neumí říct v klidu a slušně (většinou štěká a řve) už zničila i manželství své dcery. sad
Přeju ti Ouško, a svůj problém vyřešíš. smile

Není tady

#100 1. 10. 2009 8:55

Anda
♥♥♥♥♥♥-

Ouško, klid.
Rozmarila manžela nemá, zato má papíry na hlavu. Nadávat si v hádce do sviní a pi.í normální vážně není. Jak už ti tu někdo psal, její příspěvky prostě vypus. Nebo si projdi ostatní vlákna, kde se od ní taky ledacos dočteš. Scénář má pořád stejný, jen obsazení se mění (alkoholik, cholerik atd.). Ale finále vždy stejné - já to dělám nejlíp

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí