18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
mashanka napsal(a):
Rozmarila napsal(a):
Nedělám........naučila jsem jí to ...pracně ........ona je toti jako manel a jako Ouko .......jasně, e se hned začnem řezat a je po hádce .........prostě svý pocity musí ze sebe dávat pořád ven co nejvíc .....Ouko by se měla učit od přítele sprostě nadávat .
Ale proč sprostě. Hele, ví, co já se nanadávám v tramvaji ? Denně ? Místo debil pouívám Jarmil, místo krávy Aneka............. ale je fakt, e mně vulgarismy vadí. Obzvlátě ty genitální. To, jak někdo řekne, naskočí mi skoro husina. Mě by to nevyventilovalo. No, kadý má své metody.
Protoe to má větí razanci ......větí důraz ....dostane ze sebe víc tý energie , kterou chce vyventilovat ......ne kdy řekne ty Aneko , ty Jarmile ..... hihi......to dneska zkusím a přijde holka domů.....
Není tady
Bane, mně se právě zdá, e Jarmil je lepí. Moná i proto, e se pod tím můe skrývat jetě něco daleko horího, ne debil, dle fantazie dotyčného A kdy to řeknu někomu do očí " ty Jarmile", a doplním to svým pohrdavým ksichtem, má to větí účinek, ne deset čurá.ů a přitom stále zůstanu dámou
Schválně to zkus - je to sranda
O té energii - není to tak úplně pravda. Razanci to sice má, ale právě tím, e něco tak razantního vyslovuje, naruuje si harmonii sama v sobě.
Upravil(a) mashanka (1. 10. 2009 7:45)
Není tady
teď si připadám opravdu jetě nenormálnějí.
moná máte pravdu, já pod pokličku ostatních domácností nevidím.
třeba je to opravdu tak, e lidi běně na sebe křičí a jsou sprostí.
ale v tom e jsme studení sobci pravdu nemá.nezná mě.a nevím z čeho tak usuzuje.
já se umím vcítit do toho, e přestěhování je těké, ale kdybych to musela podstoupit já asi bych se víc přimkla k těm lidem co bych tam měla a pořád bych je nekritizovala, e jsou divní kdy si na výletě chtějí koupit zmrzlinu (to je jen příklad).
a o ádný byt jsem ho nepřipravila a nechtěla připravit. spolu jsme se na nečem domluvili a mrzelo mě kdy v den kdy se stěhuje to najednou změnil. chtěla jsem něco společného, ne aby peníze donesl mě.
ty ses nikdy s partnerem nedomlouvala na bydlení?
Není tady
Prostě nemůe se zbavit bytu Ouko....tos sama měla říct ty jemu........jak vidí vztahy nejsou stálý , take zbavit se bytu je nëjvětí chyba .........má ted vůbec kam jít ??
A čti tohle , přemýlela jsi o tom , co říká on? To neříká jen tak z nudy , kdy to říká, tak to cítí :
říká mi, e jsem sobecká, e chápu jen sebe a neumím se vít do pocitů jiných lidí - kdy jsem mu dřív z legrace říkala, a tak moc neproívá parkování na sídliti, e já to někam vrznu a je to, on počítá kadý centimentr, jako aby vyel ostatním vstříc, auto parkuje pět minut ne ho tam napasuje - to je blbost, maličkost, jen příklad
říká mi jak se ve vem musel přizpůsobit nám a ve vem ustoupit a e u nás má prostor 2*2 metry, ale to není pravda, byt uívá stejně jako my
take dalí hádka, nakonec mi řekl a vichni chcípneme, e on je tady úplně sám
Ty se íleně pasivní a neschopná cokoliv řeit :
já toti takové stěstí jako ty selimo - tj. aby odeel sám a nael si třeba někoho jiného - nemám, to vím
on dobrovolně odejít nechce, raději se snait do konce ivota
Není tady
neboj se rozmarilo, svůj byt pořád má, na syna ho nepřepsal
pro tebe zřejmě jsem ta nejhorí
řeit věci umím, ale domluvou
Není tady
Uvědom si, e to ě nekdo křičí a hádá NEZNAMENÁ E JE PATNEJ ČLOVĚK ........tohle je důleitý ...v tomhle má problém ty hlavně .....hádky nejsou projev patnýho vztahu :
Hádka někdy vztahu prospěje, nebojte se pohádat. Nenoste problémy z práce domů.
MUDr Zbyněk Mlčoch :
S problémy není radno si hrát na schovávanou. Mají toti sklony k tloustnutí. Čím déle je skrýváme, tím více bují, a nás nakonec dostanou. Stane se z nich Otesánek, na kterého je i babka s motykou krátká.
___
___
Usilovat o harmonii za kadou cenu je kodlivé nejen pro dui, ale i pro tělo.!!!
Občasný konflikt v podobě hádky pročistí vzduch, vyjasní stanoviska, odhalí skutečné city a zbaví nás stresu z potlačovaných emocí.
Bez občasných konfliktů by velká větina harmonických vztahů ustrnula ve vývoji, který by se zastavil, a my bychom přili o anci stát se lepími, harmoničtějími, odolnějími, respektovanějími a svobodnějími. Větinu kadodenních konfliktů řeíme smírem, nelze přece být neustále v bojové pohotovosti.
Pro pozitivní vývoj partnerských a pracovních vztahů musí občas dojít k výměně názorů a protikladných stanovisek. Problémy samy nevyhnijí, jak se mnozí lidé, kteří se brání střetu, mylně domnívají. Člověk, který nic neřeí a vyhýbá se konfliktům, zavírá oči nad prohřeky partnera nebo kolegů v zaměstnání, ztrácí autoritu i sebeúctu a přestává být respektovanou osobností
Přívětivost a vstřícnost mají (nebo by měli mít) v popisu práce také lékaři, učitelé, letuky, prodavačky, zdravotní sestry, sociální pracovníci - zkrátka vichni, kteří přicházejí do styku s jinými lidmi. Nerudnost se neodpoutí, i kdy k ní můe mít dotyčná osoba váný důvod. Platí tu pravidlo - nenosit si osobní problémy do práce.
Lidé, kteří musejí neustále předstírat skutečné pocity, trpí tak zvanou emocionální dizonancí, která můe přejít v syndrom vyhoření nebo vyvolat deprese.
Tým psychologů umístil studenty do fiktivního telefonického centra, v něm museli čelit ostrým slovním útokům fiktivních zákazníků. Jedna skupina se směla bránit, druhá musela zachovat úsměv. U těch, kteří směli polemizovat, sice dolo ke zvýení frekvence srdečního rytmu, ale pouze na chvilku. Přívětivým builo srdce jetě dlouho po ukončení hovoru. Závěrem je třeba zdůraznit, e povinná přívětivost pokozuje zdraví.
Upravil(a) Rozmarila (1. 10. 2009 8:01)
Není tady
jo a věřím tomu, e to tak cítí
ale nevím proč bych měla být s někým, kdo si o mě myslí, e jsem bezcitná a e pro něj nic nedělám a e jsem úplně divná
Není tady
Ouko, klídek - normální to není, e jsou lidi na sebe sprostí. Ono se často zaměňuje slovo "normální" a slovo "běné". To je taková lidská nemoc, říkat tomu, co je PRO MĚ běné, normální. Ale fakt je, e normální je pro kadého to, co povauje za normální on sám.
Neře to, jestli ty jsi normální. To je první krok k domácímu násilí. Prostě, ty jsi ty a jsi taková. Tečka. Pokud se někdo k tobě nehodí, nevyhovuje mu, nemusí s tebou být. Tečka.
Přizpůsobit se v některých věcech, to je v partnerství potřeba, ale nechat úplně potlačit svoji osobnost, to si nenech. Kdy si divná, OK, jsi - a co má jako být ? A si tedy najde nějakou, která mu divná připadat nebude.
Není tady
Ouko, přečti si to jetě jednou a vypus vechny příspěvky Rozmarile a uvidí, e ti to bude dávat úplně jiný obraz. Já se z hádek nehroutím, ale kdy ty hádky jsou doplněné o vulgarismy, nadávky a podpásovky, tak to asi nebude úplně koer. Jistě, e by ses měla naučit trochu jinak s tím pracovat a to tak, e se z toho nebude hroutit, ale řekne si: tak takhle chlapče ne, jestli chce řeit hádky tímto způsobem, tak klidně, ale beze mě. Věři mi, e mě by takový vztah, který má doma taky nevyhovoval a jistě nebudu jediná.
Není tady
Ouka74 napsal(a):
řeit věci umím, ale domluvou
No vidí ...nejhorí ........a u jsme u toho ........ty se straně bojí kritiky a nesouhlasu .......a to je tvůj problém, přítel s tím nesouvisí.....od toho se pak odvíjí tvoje problémy ........
Hádka patří k ivotu a ty nejsi normální.........VZTAH BEZ HÁDKY JE NEMOCNEJ , NENORMÁLNÍ ....... a protoe to trvá u dlouho, tak je prostě vynerovanej ........
Není tady
to co píe o hádkách znám a uznávám
asi jsi mě nepochopila, já se hádám, a umím pohádat, ale aspoň trochu v úctě
a nemyslím si e mezi pravidla hádky patří házet pínu od začátku vztahu a při kadé příleitosti připomenout vechny prohřeky od a do z a straně vechno překrucovat
no asi to nemá cenu vysvětlovat.
mě jsou prostě některé věci hrozně líto. kdy se moje holka dívala na televizi a on něco dělal v kuchyni, tak tam ačalo běet něco, na co se on dívá a ona ho hned volala...strejdo pojd se koukat má tam tohle....
no a pak v hádce slyím, e mám sobecké dítě, které si prý neumí vimnout, e on právě má hrozně moc práce a nemůe se jít dívat...MĚ JSOU TAKOVÉ ŘEČI PROSTĚ LÍTO
Není tady
Ouka74 napsal(a):
ale nevím proč bych měla být s někým, kdo si o mě myslí, e jsem bezcitná a e pro něj nic nedělám a e jsem úplně divná
Ale ty jsi bezcitná a zaměřená na sebe .........jasněe s ním nebud.......on by s tebou trpěl ........
Jak se máme uvolnit : Mudr Zdeněk Mlčoch .
Nenoste si pracovní problémy domů a pokud u ano, drte se těchto rad:
Platí pravidlo nenosit si pracovní problémy domů. Ne papiňák v dui vybuchne a odnese to někdo nevinný, je třeba přetlak vypustit. Pomáhá:
zařvat z plných plic - pokud mono v soukromí - třeba do poltáře
pořídit si boxovací pytel (na papír si nakreslete obličej osoby, která vás natvala, na pytel přilepte; lze obměňovat
jít si zaběhat (můete si při tom i zanadávat dle libosti), fyzickou aktivitou se unavíte a i vae rozzlobenost klesne
pratit s něčím o zem (hodí se talíře, které u dlouho nenávidíte, ale váháte je vyhodit)
něco roztrhat (noviny, dopisy a v případě, e hodláte změnit zaměstnání, pracovní smlouvu)
pouít ostré slovo (kde nechám na vás); vechna ta, v nich drnčí rrrr, báječně uvolní stres nahromaděný v horní části hrudníku
Já dodávám doprrrrr, nasrrrr, krrrreetéé, krrrrrrááá**o, kurrrrr*o.........čůrrrrráá*ůůů....
Tady to máte černý na bílým od psychologa ........
Upravil(a) Rozmarila (1. 10. 2009 8:12)
Není tady
Rozmarila napsal(a):
Ouka74 napsal(a):
řeit věci umím, ale domluvouNo vidí ...nejhorí ........a u jsme u toho ........ty se straně bojí kritiky a nesouhlasu .......a to je tvůj problém, přítel s tím nesouvisí.....od toho se pak odvíjí tvoje problémy ........
Hádka patří k ivotu a ty nejsi normální.........VZTAH BEZ HÁDKY JE NEMOCNEJ , NENORMÁLNÍ ....... a protoe to trvá u dlouho, tak je prostě vynerovanej ........
Jo, v tomhle s tebou souhlasím, Roz. Hádky opravdu potřeba jsou. Ale vulgarismy - to je to, co mi tady přijde přehnané. On se neumí ovládnout - jednou se stane, e jí dá pěstí a budeme tady mít nové téma. "Dal mi pěstí a pak se omluvil - mám mu odpustit ?"
Není tady
Ouka74 napsal(a):
a nemyslím si e mezi pravidla hádky patří házet pínu od začátku vztahu a při kadé příleitosti připomenout vechny prohřeky od a do z a straně vechno překrucovat
mě jsou prostě některé věci hrozně líto. kdy se moje holka dívala na televizi a on něco dělal v kuchyni, tak tam ačalo běet něco, na co se on dívá a ona ho hned volala...strejdo pojd se koukat má tam tohle....
no a pak v hádce slyím, e mám sobecké dítě, které si prý neumí vimnout, e on právě má hrozně moc práce a nemůe se jít dívat...MĚ JSOU TAKOVÉ ŘEČI PROSTĚ LÍTO
To se ti nedivím. Je to vůl, vykopni ho a bude klid.
A udělej to hned, teď je ideální doba. Je po dovolených a Vánoce jsou daleko - to jsou dvě období, kdy se lidem rozchází nejhůř
Upravil(a) mashanka (1. 10. 2009 8:13)
Není tady
Ouka74 napsal(a):
mě jsou prostě některé věci hrozně líto. kdy se moje holka dívala na televizi a on něco dělal v kuchyni, tak tam ačalo běet něco, na co se on dívá a ona ho hned volala...strejdo pojd se koukat má tam tohle....no a pak v hádce slyím, e mám sobecké dítě, které si prý neumí vimnout, e on právě má hrozně moc práce a nemůe se jít dívat...MĚ JSOU TAKOVÉ ŘEČI PROSTĚ LÍTO
Protoe se neumí vcítit .............doprrrrrr sakra ....píe pořád o sobě a o svých věcech........
Ty bydlí v cizím bytě s dvouma cizíma dětma v pubertě ??ty se hroutí z jedný hádky , jak bys asi zvládla tohle ?Jen přestěhování do jinýho města je vysoko nahoře na stupnici stresu ..........ví jak je těký ít v jiný rodině, kde jsou jiný zvyky a jiný děti ??Já bych to neuměla hele ..........skonči to s ním, ale nedělej z něj zlosyna ......
Není tady
Rozmarila napsal(a):
Ouka74 napsal(a):
ale nevím proč bych měla být s někým, kdo si o mě myslí, e jsem bezcitná a e pro něj nic nedělám a e jsem úplně divnáAle ty jsi bezcitná a zaměřená na sebe .........jasněe s ním nebud.......on by s tebou trpěl ........
Jak se máme uvolnit : Mudr Zdeněk Mlčoch .
Nenoste si pracovní problémy domů a pokud u ano, drte se těchto rad:
Platí pravidlo nenosit si pracovní problémy domů. Ne papiňák v dui vybuchne a odnese to někdo nevinný, je třeba přetlak vypustit. Pomáhá:
zařvat z plných plic - pokud mono v soukromí - třeba do poltáře
pořídit si boxovací pytel (na papír si nakreslete obličej osoby, která vás natvala, na pytel přilepte; lze obměňovat
jít si zaběhat (můete si při tom i zanadávat dle libosti), fyzickou aktivitou se unavíte a i vae rozzlobenost klesne
pratit s něčím o zem (hodí se talíře, které u dlouho nenávidíte, ale váháte je vyhodit)
něco roztrhat (noviny, dopisy a v případě, e hodláte změnit zaměstnání, pracovní smlouvu)
pouít ostré slovo (kde nechám na vás); vechna ta, v nich drnčí rrrr, báječně uvolní stres nahromaděný v horní části hrudníku
Já dodávám doprrrrr, nasrrrr, krrrreetéé, krrrrrrááá**o, kurrrrr*o.........čůrrrrráá*ůůů....
Tady to máte černý na bílým od psychologa ........
Asi jsi nepochopila, e takhle ventilovat podle návodu MUDr. Mlčocha se má v soukromí a neobtěovat tím ostatní lidi a to ani ty nejblií.
Není tady
To je právě to. Něco jiného je křičet genitálie do éteru nebo do poltáře a něco jiného je, někoho tak oslovit - a o tom to asi vechno je. Neúct, neúcta, neúcta
Upravil(a) mashanka (1. 10. 2009 8:18)
Není tady
Ty jsi na to podobně Petuno.......jako Ouko .........začni to včas řeit ......
Moje tchýně byla květinka , která se nikdy nehádala a kdy byl problém tak plakala ..... BYLO JÍ TO LÍTO .......sebe jí bylo líto samozřejmě........a tyranizovala tím celou rodinu.....jak dopadla , u víte.
Není tady
Rozmarila napsal(a):
Ty jsi na to podobně Petuno.......jako Ouko .........začni to včas řeit ......
Moje tchýně byla květinka , která se nikdy nehádala a kdy byl problém tak plakala ..... BYLO JÍ TO LÍTO .......sebe jí bylo líto samozřejmě........a tyranizovala tím celou rodinu.....jak dopadla , u víte.
Tohle je pravda - jsou takoví lidé a otráví víc, ne kdyby člověka poslali k ípku, ale Roz, pořád je to o tom oslovení, o tom vulgarismu, neúctě. Je něco jiného říct milovanému člověku " Teď jsi mě opravdu nas-ral "a něco jiného " JSI hovado"
Upravil(a) mashanka (1. 10. 2009 8:21)
Není tady
a kde má ty rozmarilo manela nebo přítele?
Není tady
Ouka74 napsal(a):
Mně neře Ouko, já mám vztahy vyřeený , jak vidí nemám forum na téma moje vztahy .
Proč se rozela s bývalým?
Človek kterej sprostě nadává nemusí bejt patnej .........třeba volá o pomoc? Já bych taky sprostě nadávala v týhle situaci jako je on ........
Chce ho předělávat??prostě je nadávák ....a co jako ?tak se ho zbav ....co řeí ??jeho provinění?
Není tady
já jsem se nerozela
manel odeel protoe ve 30 o sobě něco zjistil, nechci se rozepisovat, není to příjemné
u to tady řeit nebudu
Není tady
a neřeím jeho provinění
prostě mi vadí, e místo toho aby byl trochu vděčnej za to, e jsme oba dostali druhou anci, tak se vyívá v pitvání nesmyslů a dokáe mi předhazovat, e mi děti nedojídají v jídelně nebo e si chtěj koupit pizzu
mě takovej ivot nebaví
byla jsem ráda, e někoho zase mám a chtěla jsem se o něj starat, ale on tvrdí, e ádnou péči nepotřebuje a pak vyčítá, je to začarovaný kruh
moc rychle jsi mě odsoudila, ono v pozadí je jetě mnohem víc psychologie
měl kritickej vztah z otcem jako dítě a myslím si e teď bohuel u mě hledá tu absolutní lásku co má dát rodič, take kadé moje zamračení je tragedie, ale to já dát neumím
Není tady
Ouka74 napsal(a):
No, Ouko, to otázka. Znám jednu takovou těknu. Kadýho chlapa od sebe odehnala, některý ji teda stihli udělat děti... . Vdala se a v důchodovým věku - takový víkendový manelství... ale těmi svými názory, které MUSÍ přijmout, protoe jsou správné, které neumí říct v klidu a sluně (větinou těká a řve) u zničila i manelství své dcery.
Přeju ti Ouko, a svůj problém vyřeí.
Není tady
Ouko, klid.
Rozmarila manela nemá, zato má papíry na hlavu. Nadávat si v hádce do sviní a pi.í normální váně není. Jak u ti tu někdo psal, její příspěvky prostě vypus. Nebo si projdi ostatní vlákna, kde se od ní taky ledacos dočte. Scénář má pořád stejný, jen obsazení se mění (alkoholik, cholerik atd.). Ale finále vdy stejné - já to dělám nejlíp
Není tady