1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
vachu, on lásku opětuje, jene tak divně, já nevím, prostě se snaí dělat vechno co chci, i kdy s tím nesouhlasí a pak mi to v hádkách straně vyčítá a předhazuje
říká mi jak se ve vem musel přizpůsobit nám a ve vem ustoupit a e u nás má prostor 2*2 metry, ale to není pravda, byt uívá stejně jako my.
já prostě neunesu, kdy mi dává peníze a pak v hádce slyím, e..jak se mohl beze mě mít
prostě já nejsem ani v hádce zvyklá říkat takové věci
Ouko, tohle by u mě vypustil chlap z úst pouze JEDNOU ... a během pěti minut by měl zapakováno a el by, odkud by přiel
Nepochopím tu neskutečnou drzost nasáčkovat se k přítelkyni do jejího bytu, stěovat si na malý prostor a jetě jí předhazovat takovou samozřejmost, jako e se finančně podílí na chodu domácnosti kde bydlí, stravuje se a má vekerý servis
Je to na tobě, Ouko. Buď se bude nechávat psychicky deptat pořád dál, nebo po jedné takové hádce holt pána vyzve, aby si zabalil svých pět vestek a konečně uskutečnil svůj sen, toti ít si dobře volný jak ten pták, bez finanční zátěe, které pro něj souití s vámi představuje.
Není tady
máte vichni pravdu
jsem u příerně unavená
dřív jsem se snaila pořád vysvětlit, e opravdu nejsme tak příerní, jak říká, ale u na to nemám
jsem blbá a na půdu
nejvíc mě tve, e jsem se podvědomě pořád chtěla stát lepí ne jeho bývalá, take kdy jsem se o ní něco dozvěděla, co ho údajně ranilo, tak jsem to dělala lépe, aby měl radost, a pocit e já jsem konečně ta pravá, no stejně mi to bylo na dvě věci.....pro něj jsem divná pořád, protoe se mi líbí modrá, chci si vyměnit některý nábytek, mám ráda pizzu z restaurace atd.
no s tím bydlením by mě zajímal názor jiných
mám byt na sídliti, on taky - v jiném městě, já jsem si představovala, e to nějak dáme dohromady a pořídíme si lepí bydlení, sám říkal pořád jak mu bydlení mezi věáky vadí, samý beton atd., tak jsem mu ten nápad řekla, on s tím souhlasil, pak přiel s tím, e jeho kluk 19 let by neměl kde bydlet, tak e byt prodá a jemu koupí třeba garsonku a zbytek přinese - vechno odkýval, kdy jetě bydlel sám.
Pak v den kdy se ke mě stěhoval, mi napsal, e klukovi řekl, e byt bude jeho celý a mytec. Já prý do toho nemám co mluvit.
Já vím e to je jeho majetek, ale tenkrát mě to úplně dostalo, e jsme si něco domluvili a on udělá něco jiného.
Není tady
Selima napsal(a):
No, Ouko, tkam ono ani ty nie si úplne bez viny(pri tých hríboch to mne osobne od teba vyznelo ako rýpanie - ako e on si dovolí ís inam, ako si mu povedala ty, tak hneď začne hundra, e tam nič nebude... ), ale on je zrejme dos výbuný a navye "kazič pohody". Ak ho dokáe bra aj s touto jeho črtou, tak ho tak ber. Ak nedokáe, tak nechaj tak a neprerábaj, neočakávaj zmeny - čakala by si márne.
Radej sa nejako rozíďte... Je fakt, e môj bývalý vôbec enuznávla nejaklú svoju vinu alebo povedzme podiel na situácii - a nemal ani snahu čokožvek napráva.
tohle mam doma (krom toho e to není bývalý a momentálně nervy na pochodu s pocitem e u nemůu a nechci po něm nic jinýho ne psychickou podporu. Jenome proč bych jí měla mít (dle včerejí hádky) kdy si za tomůu sama, protoe jsem straná a furt něco kecam. Nedokáu mu vysvětlit e jsem u psych. vyčerpána z tohonáročního období co zrovna mám. Nechápe to. Místo aby mě podpořil a třeba aspoň objal, slyím jak jsem straná a za vechno můu já
omlouvám se za vzhledem k autorce
Není tady
Ouka74 napsal(a):
jsem blbá a na půdu
Nejsi, nepodceňuj se.
Nenech se strkat tam, kde tě chce on.
Udělej to, co chce ty. Má velkou výhodu, e ten byt je tvůj a můe ho vyhodit.
Není tady
Ouka74 napsal(a):
...pak v den kdy se ke mě stěhoval, mi napsal, e klukovi řekl, e byt bude jeho celý a mytec. Já prý do toho nemám co mluvit.
Já vím e to je jeho majetek, ale tenkrát mě to úplně dostalo, e jsme si něco domluvili a on udělá něco jiného.
Ouka74: tak v tomhle případě nechápu - kdy vystrčil rohy u ve chvíli, kdy se k tobě stěhoval - co od něj vlastně jetě čeká ??? K tobě se nakýbloval, svůj byt určitě pronajímá, tím pádem má zajitěný příjem navíc a po Tobě v Tvém vlastním bytě řve, buzeruje a psychicky Tě deptá.
Ptá se, jestli bychom byly s někým, kdo se chová stejně jako Tvůj přítel - nebyly (aspoň já rozhodně ne!)
Chce vědět, jestli se Tvůj přítel změní, začne se chovat jinak, OCENÍ, POCHOPÍ, UZNÁ, vezme rozum do hrsti a začne se chovat mile - na to zapomeň, je to sobec a parazit, který si hrabe jenom na vlastním písečku a jakmile se mu něco nelíbí, začne - aby bylo po jeho - vyřvávat, napadat a poniovat.
Take třetí nevyřčená otázka - co má tedy dělat - je zcela nabíledni.
Podle mě u měl být z Tvého bytu tenhle pán dávno pryč.
Není tady
Ouka74 napsal(a):
Děkuji za příspěvky.
martinko, já nevím co chci, jsem totálně v pr...rozhozená
ano je mi hrozně, ale nechci být sama, protoe se těko seznamuju, se spoustou chlapských věcí si neumím poradit.
vachu, on lásku opětuje, jene tak divně, já nevím, prostě se snaí dělat vechno co chci, i kdy s tím nesouhlasí a pak mi to v hádkách straně vyčítá a předhazuje
říká mi jak se ve vem musel přizpůsobit nám a ve vem ustoupit a e u nás má prostor 2*2 metry, ale to není pravda, byt uívá stejně jako my.
já prostě neunesu, kdy mi dává peníze a pak v hádce slyím, e..jak se mohl beze mě mít
prostě já nejsem ani v hádce zvyklá říkat takové věci
------
jetě chci napsat, e kdy jsem za ním chodila a řekla mu třeba e se mi něco nelíbí co dělá - vznikla hádka, on hned pouívá sprostá slova, prý kdy se mi to nelíbí tak si mám nasr...., políbít mu pr... a já to nejsem schopná pak odpustit
já pak bohuel reaguju tak, e se s toho nemůu vzpamatovat a nemluvím s ním pár dní, radi zalezu a jsem sama, jene on se chtěl vdycky usmiřovat, přiel mě hladit a podobně, ale já jsem nebyla schopná mu to opětovat
take dalí hádka, nakonec mi řekl a vichni chcípneme, e on je tady úplně sám
to je pravda
no kdy si to po sobě čtu, tak jsem váně zralá asi spolknout nějaké antidepresivum
Ouko, já bych ho kopla do pr*ele, tohle mje jen sprosté citové vydírání, terorizuje Tě ve Tvém vlastním bytě před dětmi, toho bych se bála jako čert kříe, co kdy pak přijde fyzické násilí, co bude dělat pak? Nechá se bít, perote se těko seznamuje? Domácí násilí není jen fyzické, ale i psychické a Ty jsi zdá se exemplární případ týrané eny
Není tady
Ouka74 napsal(a):
ano je mi hrozně, ale nechci být sama, protoe se těko seznamuju, se spoustou chlapských věcí si neumím poradit.
Jen kvůli tomu, e si neumí poradit se spoustou chlapských věcí - nemusí tohle snáet.
Od čeho jsou opraváři, sousedi, bratři, kamarádi, tatínkové atd.?
Ten chlap negativně ovlivňuje i Tvoje děti.
Radím Ti, vyhoď ho z bytu, a si jde bydlet do "svého" bytu k synovi, a Ty se neboj, e to sama nezvládne. Lepí někdy být sama, ne s člověkem, který Ti ničí ivot, ne? Nebo snad ne???
Není tady
U kvůli dětem s ním udělej krátkej proces. Ty si - na rozdíl od Tebe svého nerudného spolubydlícího nevybraly, jsou vůči jeho řádění naprosto bezbranné a nemysli si, e to v čem ijí nevnímají. Jetě ke vemu je ten Tvůj dáreček poniuje a uráí, stejně jako Tebe. Jestli ho nevyhodí, můe se taky dočkat toho e budou chtít bydlet se svým biologickým otcem (u jsou dost velké na to, aby si samy rozhodly, s kým chtějí ít) nebo e ti utečou z domova tak brzo, jak to jen půjde. Ani bych se jim nedivila, já bych taky nechtěla bydlet pod jednou střechou s chlapem, kterého si přivedla máma a který věčně mně i mámě nadává, řve po nás, uráí nás a poniuje.
Není tady
Díky za podporu a rady.
Je mi jasné, e takto to dál vést nemůu, protoe jsem začala mít u i fyzické problémy - projevily se nemoci, rozhozená rovnováha, tloustnutí z jezení ze smutku a tak.
A překonám pár posledních výčitek, tak budu vědět jak se zařídit.
Ten člověk u rozloil jednu (vlastní) rodinu, take by měl asi na svědomí dalí.
Mě jednou úplně dostala sms od jeho bývalé eny - kterou mi nevědouc co dělá přečetl. Psala, e mu odpoutí, ale e astná není.
Zkusím se vzchopit a začít si uvědomovat, kdo jsem.
Já jsem toti pohořela na snaze dokázat mu, e to co říká o mě není pravda. Na tom jsem si málem zničila psychiku.
On je toti mistr převraceč. Třeba pořád naříkal nad ivotními příběhy jedněch mladých lidí, kteří to mají s rodiči těké, měl z toho bezesné noci. Já jsem ho jen chtěla povzbudit, bylo mi ho líto, e si to tak bere. TAk jsem řekla, e a si to tak nebere, e můe pomoct, kde se dá, ale e kadý si musí řídit ten svůj ivot sám a on nemůe kadému pomoct. Ty lidi musí taky sami. No od té doby jsou sobecká a necitlivá a slyím to v kadé hádce.
Není tady
jo kiaro, má pravdu
moje děti jsou velkým kamenem úrazu
kvůli nim taky mám výčitky a proto to skončím
měla jsem ukřičené dětství a následky mám dodnes
a nikdy bych si neodpustila je ztratit kvůli někomu takovému
no kadopádně on má skvělou mylenku - prý pro děcka udělám cokoliv, pro něj nic
Není tady
Ouka74 napsal(a):
Jenom tě vydírá.
Ouko, drím palce k rozhodnutí se ho zbavit.
Pak napi, jak si dopadla.
Není tady
Ouko, vdírá se mi na mysl slovo "psychopat" coby označení Tvého přítele.
Není tady
Ouka74 napsal(a):
jo kiaro, má pravdu
moje děti jsou velkým kamenem úrazu
kvůli nim taky mám výčitky a proto to skončím
a nikdy bych si neodpustila je ztratit kvůli někomu takovému
Ouko, hleď rozetnout ten bludný kruh, dokud je čas!!!
Ty jsi měla ukřičené dětství - souhlasí se mnou, e to bylo trauma a jeho následky si s sebou v podstatě nese dodnes (kdykoliv slyí JENOM zvýený hlas, rozklepe se a nejsi schopna se účinně bránit agresorovi)???
Jako dítě jsi nemohla ovlivnit prostředí, které se na Tobě tak neastně podepsalo.
Jako matka vak můe - a dokonce MUSÍ - zabránit vemi silami tomu, aby se historie opakovala u Tvých vlastních dětí. Nezastává přece nějaké prapodivné heslo: "kdy jsem to mohla vydret já, tak moje děti taky", viď e ne???
Seber v sobě vekeré síly, které má v sobě matka-lvice, chránící svá mláďata, popadni přítele za flígr a vyhoď ho u proboha konečně!!! I kdybys měla být x-let sama, pořád je to lepí ne ít ve vztahu, který se Ti podepisuje na nervech a celkovém zdravotním stavu, o dětech nemluvě.
Pokud se v tomhle vztahu bude plácat pořád dál a nebude nic řeit, s velkou pravděpodobností skončí v padesáti jako oputěná psychotická pacientka někde v léčebně, tvůj přítel se mezitím vydá vycucávat dalí obě a děti naprogramuje pro ivot tak, e si najdou stejného výtečníka jako sis nala ty.
Není tady
udělám to
Není tady
Rozumím ti, byla jsem podobný typ jako ty, a tak kdy jsem četla tvé psaní, jako bych se v něm viděla. Snaha dokázat mu, e jsem lepí ne jeho bývalá, snaha omlouvat jeho chování, doufání, e se změní, neustálá snaha zachraňovat vztah, hádky, manipulace a citové vydírání z jeho strany, můj strach ze samoty a z toho, e mě nic lepího nepotká ... To vechno jsem zaila. Pak jsem si po jednom incidentu, který měl s mým synem řekla dost, vystěhovala ho a jsem sama. Nakonec jsem přila na to, e samota není to nejhorí co mě v ivotě potkalo, pořád jetě se z toho hrabu, ale je to lepí a lepí. Take moje rada je stejná jako vech ostatních: neměj strach být sama, horí ne vztah s tímto muem to určitě nebude.
Není tady
Peuli díky,
je to straná úleva číst o někom, e to měl podobně a teď u je za vodou.
Není tady
Ví já jsem vdycky jen kroutila hlavou, kdy jsem četla ty rezolutní rady třeba i tady na Babinetu: "to by udělal jen jednou...", "okamitě, by měl kufry za dveřmi...", protoe já taková bohuel nejsem, vechno příli zvauju a teď vidím, e to není dobře, nakonec to dopadlo stejně... on se odstěhoval a já jsem sama, ale kdybych byla razantnějí a nespoléhala na zázraky ve smyslu změny jeho chování, tak bych si uetřila tak dva, tři roky ivota v napětí a musím ti říct, e skutečně ten klid je k nezaplacení. S odstupem dokáu spoustu věcí hodnotit jinak, snaím se ivot uspořádat tak, aby mi co nejvíc vyhovoval a kdy teď u muů vidím chování, které mi opravdu zásadně vadí, tak mi blikají varovné kontrolky a je mi jasné, e nemá smysl ádný vztah začínat. Já vím, e je to klié, e čas to vyléčí a bude líp a taky vím, e teď ti to tak nepřipadá, ale ono to tak váně je a já myslím, e kdy tento vztah ukončí, tak mi za pár měsíců dá za pravdu.
Není tady
Ouka74 napsal(a):
Peuli díky,
je to straná úleva číst o někom, e to měl podobně a teď u je za vodou.
Ouko nevěř holkám............je to jinak ..........
Tak předevím ty píe svůj pohled na věc............kdyby to psal on znělo by to jinak .......
To e nesnáí hádky a křik je TVŮJ obrovskej problém, kterej bude mít s víc lidma....bez něj bys to měla taky a není to dobrý ....to se pak bude zbavovat zetě nebo vnuka atd........prostě pořád kolem tebe budou stresy, ty má kadej člověk.......
Takhle situace je veliece náročná ......nastěhovat si domů cizího pána , kdy tam mám dvě děti .......mě se to nikdy nepovedlo ......i kdy jsem tam měla 24 letýho hocha rok a kus, tak jedna z dcer ho odmítala.......druhá ho milovala .......to je samo o sobě náročný a hodně .....málokdy to funguje .....cizí chlap k cizím dětem........proto si taky nechal byt, nedivím se mu .....zkus si představit, e ty bys bydlela v cizím bytě s dvouma cizíma puberákama a jejich tátou....
Vy ste se seli neikovně.............já bych si zařvala, on by si zařval a bylo.........vzduch by se vyčistil .........ty se z toho hroutí..........ale to je opravdu HLAVNĚ tvůj problém.....mně by mohl omílat cokoliv a hned by to dostal zpátky a hlava by mě z toho nebolela..........
Prostě ty nejsi schopná ít s takovým člověkem .........ale není to jen jeho chyba....myslím, e on snahu měl......ale ta situace je CELÁ íleně náročná a zatěuje vechny .........kadej cizí chlap ve tvý rodině by byl stres.........to by musel být typ jako ty .......a to těko zrovna najde, jetě k dvěma dětem..........
Upravil(a) Rozmarila (30. 9. 2009 18:51)
Není tady
Rozmarila napsal(a):
Ouka74 napsal(a):
Peuli díky,
je to straná úleva číst o někom, e to měl podobně a teď u je za vodou.Ouko nevěř holkám............je to jinak ..........
Vy ste se seli neikovně.............já bych si zařvala, on by si zařval a bylo.........vzduch by se vyčistil .........ty se z toho hroutí..........ale to je opravdu HLAVNĚ tvůj problém.....mně by mohl omílat cokoliv a hned by to dostal zpátky a hlava by mě z toho nebolela..........
Rozmarilo,tak toto můe napsat jen člověk, který vůbec neví, co to je despota a cholerik. Neházej vinu na Ouka, protoe její jediné provinění je to, e si ho nastěhovala domů a byla důvěřivá. My se zde snaíme Ouka podpořit v rozhodnutí se osvobodit.Přispívej tam, kde tomu problému rozumí...
Není tady
Kiara napsal(a):
prostě já nejsem ani v hádce zvyklá říkat takové věciOuko, tohle by u mě vypustil chlap z úst pouze JEDNOU ... a během pěti minut by měl zapakováno a el by, odkud by přiel
![]()
Nepochopím tu neskutečnou drzost nasáčkovat se k přítelkyni do jejího bytu, stěovat si na malý prostor a jetě jí předhazovat takovou samozřejmost, jako e se finančně podílí na chodu domácnosti kde bydlí, stravuje se a má vekerý servis
Je to na tobě, Ouko. Buď se bude nechávat psychicky deptat pořád dál, nebo po jedné takové hádce holt pána vyzve, aby si zabalil svých pět vestek a konečně uskutečnil svůj sen, toti ít si dobře volný jak ten pták, bez finanční zátěe, které pro něj souití s vámi představuje.
Pod to se bez výhrad podepisuji
Není tady
Ouka74 napsal(a):
jetě chci napsat, e kdy jsem za ním chodila a řekla mu třeba e se mi něco nelíbí co dělá - vznikla hádka, on hned pouívá sprostá slova, prý kdy se mi to nelíbí tak si mám nasr...., políbít mu pr... .. take dalí hádka, nakonec mi řekl a vichni chcípneme, e on je tady úplně sám..
Já tedy opravdu nevím - je třeba jetě o něčem diskutovat? - tohle si dnes nemůe nechat líbit svobodná bytost...
Tohle by dnes snesla snad jen otrokyně zakovaná do řetězů...
Ty musí mít, Ouko, sebevědomí naprosto, úplně a totálně v haj.z.lu.....
Jene ví ty co? - Bez petky sebevědomí se ÍT nedá !!! - Prostě NEDÁ.
Není tady
.......... a tak sis nala ukřičeného partnera.
A hádej, jakého partnera si jednou najdou tvoje děti, kdy budou mít ukřičené dětství
Není tady
Jo Rozmarilo, on se snail a hodně snail.
Jene pak mi řekne, e jsem bezcitná svině, protoe se nedokáu na něj po hádce usmát a dělat jako e nic.
No asi a si budu někoho jednou za hodně dlouho hledat, tak si do inzerátu napíu....neřvoucího, nehádajícího se....
Není tady
Blbost, nikoho nehledej. Nech se najít a pořádně dlouho dobývat. Podle toho se potom ten chlap bude k tobě chovat, kdy bude jeho vzácná trofej
Není tady
tříska napsal(a):
Ouka74 napsal(a):
jetě chci napsat, e kdy jsem za ním chodila a řekla mu třeba e se mi něco nelíbí co dělá - vznikla hádka, on hned pouívá sprostá slova, prý kdy se mi to nelíbí tak si mám nasr...., políbít mu pr... .. take dalí hádka, nakonec mi řekl a vichni chcípneme, e on je tady úplně sám..
:NEDÁ.
Ale on tam JE sám.............ty ho přestan kritizovat a začni se do něj vívat ........je v cizím bytě , v cizím městě s cizíma lidma .....sama říká, es introvert uzavřenej do sebe .........jak jsi asi schopná ho psychicky podporovat ??Jak dlouho bys ty fungovala v takovým prostředí ??Dvě cizí pubertální holky a jedna máma, co nezvládá jedinou hádku ?
Hádky patří k ivotu ...jsou uplně normální ........ty sis nastěhovala takovýho člověka do bytu a připravila jsi ho o zázemí ......ije v cizím městě a moná by chtěl víc podpořit .......je moné, e z toho stresu prostě řve......necítí se tam dobře.........Moná má pravdu , e jsi sobecká, kdy tohle nevidí.
Jesli ti jde o to, aby tě lidi tady litovali , tak prosím,ale já jsem si jistá , e na tom má velký podíl ty........
A to tě jetě iví .........
Já jsem toti zase silně alergická na lidi , co si myslí, e vztah je o tom, e se na sebe dva lidi pořád usmívají ......můj manel řeil hádky demonstrativními sebevradami ......tchýně také vyhroovala, e se otráví, kdy s ní někdo nesouhlasil...... .....a ví co jsem dělala já, kdy manel nechtěl nikdy řeit problémy a utíkal od nich ??Já jsem ŘVALA.
Není tady