29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Neumím to všechno vypsat naráz. Je toho strašně moc. Každopádně jsem s někým 4 roky - rok a půl v jednom bytě a už mám dost
sama mám složitou povahu, ale k otázce...
+ peníze mi dává, udělá většinu toho co chci, když mu řeknu, sám vymyslí občas něco, spíš ne, jezdí s námi na výlety, když je vymyslím, se vším doma pomůže ohledně domácích prací, středně šikovný domácí kutil
stará se o nás, nakoupí atd...
-nervák, pochází z jiných životních poměrů, nechápe moje postoje, ...to by mi nevadilo...v hádkách strašným způsobem překrucuje pravdu, vůbec se neumí hádat - tj. vytahuje stále staré křivdy, naváží se do všech, obviňuje mě ze všeho co se stalo mě, on má všechno lepší a umí lépe samozřejmě, dává strašné podpásovky - v hádkách je zlý a zneužívá i citlivých věcí, které jsem mu řekla
v normálním životě říká...tohle mi nevadí...v hádce se pak dozvím, že vůbec nechápe jak něco takového můžu dělat, myslet si, chtít
občas je v hádce nechutný - polib si...
hádá se nahlas
všechno si bere osobně, uráží se
samozřejmě proběhlo xy rozhovorů, kde jsem mu všechno řekla, vždy na konci jsem měla pocit, že už je to jasné a stačí dodržovat pravidla....ale povaha je zřejmě silnější
jsem z toho zoufalá. mám totiž takový ještě problém. zřejmě v důsledku mojeho dětství nebo povahy - jsem extrémní introvert - mám asi nějakou panickou nebo stresovou poruchu - nemám to potvrzené od doktora - myslím si to, prostě nesnesu křik, ani zvýšený hlas, ani když se někdo moc zlobí nebo je nervní, mám z toho panické stavy hrůzy, brečím atd... chci všechno řešit jen hovorem, ale nejde to
jsem rozhodnutá už to skončit protože mám pocit že by ze mě byla troska
Není tady
Ouško, někdo by si řekl, jakej je to super chlap, kutil, peníze má, doma pomáhá... asi jo, ale ne pro tebe. Podívej, lidi se nemění. On bude vždycky výbušnej nervák a ty introvert. Poslechni svůj šestý smysl a skonči to. Něco ti tam nesedí... zkus si představit deset společných let.
Není tady
ještě mám hrozný pocit viny že se odstěhoval za mnou 100 km a teď bych byla radši aby tu nebyl
Není tady
No, jo, ale soucit není to pravé, co by mělo držet partnerství. Ale chápu tě.
Podívej, on se stěhoval taky s tím, že to nemusí vyjít. To se stává. Soužití není jednoduchý. Jen mě zajímá, když jste spolu chodili a vídali se o víkendech, to se tohle nikdy nestalo? Myslím hádka, vyčítání atd.
Není tady
stalo hodněkrát
jenže jsme si pořád mysleli, že se změníme a že to půjde - já vím, asi jsem úplná naivka, jenže jsem byla už strašně dlouho sama, seznamovat se neumím díky své povaze
jsme oba dost osamocení a jaksi se nám protějšky nenabízí v zástupech, takže jsme si mysleli, že budem mít aspoň jeden druhého
Není tady
Ja som žila skoro 10 rokov s cholerikom. Rozišli sme sa nakoniec kvôli niečomu inému, ale ... do cholerika by som už nešla. On mal určite aj iné problémy(bol vzťahovačný, rýpavý, stále MUSEL mať pravdu a byť najlepší) a ja s mojou povahou som trpela. Možno to bolo aj na niečo dobré, naučila som sa torchu presadzovať a postaviť sa za svoje názory, naučila som sa brať hádky ako súčasť vzťahu(naši sa NIKDY nehádali - to tiež nie je dobre), ale už by som taký vzťah nechela, to budem radšej sama. Vidím, že s ním majú problém aj iní ľudia... Musíš si sama porovnať, či ti pozitíva, ktoré má, stoja za tie pocity, čo z neho máš.
A žiť s niekým ako "východisko z núdze" - to asi nie je bohviečo. Obojstranne.
Upravil(a) Selima (30. 9. 2009 8:39)
Není tady
jediný vlastně s čím se neumím vyrovnat jsou ty po*né hádké, plné vyčítání peněz a povah
zkoušela jsem to, ale já je prostě nezvládnu
jsem já nenormální? už nevím
jsou i jiní lidi, kteří s tím mají problém?
Není tady
To je úplne fuck , ako to majú iní - dôležité je, že ťa to deptá...
Není tady
díky selimo,
já se právě nemůžu rozhodnout.
rozcházeli jsme se už milionkrát - to taky už nezvládám, mám pocit že ten vztah stojí na jednom bodě, nikam se nehýbe
on umí být hnusný, ale pak pohladit a prosit
také je strašně vztahovačný, a obyčejné věty nebo legrace bere vážné a dělá z toho vědu
říká mi, že jsem sobecká, že chápu jen sebe a neumím se vžít do pocitů jiných lidí - když jsem mu dřív z legrace říkala, ať tak moc neprožívá parkování na sídlišti, že já to někam vrznu a je to, on počítá každý centimentr, jako aby vyšel ostatním vstříc, auto parkuje pět minut než ho tam napasuje - to je blbost, maličkost, jen příklad
mě to nevadí, že to dělá, ale vadí mi, když mi v hádce pořád vzpomíná, že já jsem sobec, protože se při parkování neohlížím na ostatní
Není tady
Ouška74 napsal(a):
díky selimo,
já se právě nemůžu rozhodnout.
rozcházeli jsme se už milionkrát - to taky už nezvládám, mám pocit že ten vztah stojí na jednom bodě, nikam se nehýbe
on umí být hnusný, ale pak pohladit a prosit
také je strašně vztahovačný, a obyčejné věty nebo legrace bere vážné a dělá z toho vědu
říká mi, že jsem sobecká, že chápu jen sebe a neumím se vžít do pocitů jiných lidí - když jsem mu dřív z legrace říkala, ať tak moc neprožívá parkování na sídlišti, že já to někam vrznu a je to, on počítá každý centimentr, jako aby vyšel ostatním vstříc, auto parkuje pět minut než ho tam napasuje - to je blbost, maličkost, jen příklad
mě to nevadí, že to dělá, ale vadí mi, když mi v hádce pořád vzpomíná, že já jsem sobec, protože se při parkování neohlížím na ostatní
Ouško, s ním se budeš dohadovat STÁLE a o VŠEM. Má mamka žila s cholerikem 17 let (taky se k nám přistěhoval z dálky - teď už vím proč...). Choval se úplně stejně jako ten tvůj. Když byl konečně odejit, tak se nám všem ulevilo, akorát máma lituje ztracený roky s ním...tak si to rozmysli...
Není tady
Ja som sa tiež nevedela odhodlať odísť - hlavne kvôli jeho synovi, ktorého sme spolu vychovávali, ale aj kvôli nemu. Mal tiež veľa dobrých vlastností(hlavne teda zo začiatku vzťahu, potom nejako zatrpkol - nedarilo sa mu v pondikaní), ale dosť ma to bralo... Nakoniec sa rozišiel on so mnou, a bolo. A my sme aspoň spočiatku boli silne zamilovaní a aj potom bolo dosť pekných vecí, ale u vás mám pocit, že ste spolu fakt skôr z núdze... To podľa mňa nie je veľmi dobrý dôvod, prečo s niekým žiť.
Parkovanie - no, väčšina ľudí okolo mňa tiež parkuje šialene pedantsky, ale robiť z toho vedu, ako kto parkuje je podľa mňa smiešne. Potrebuje asi mať pocit, že je lepší ako ty . Nič moč.
Není tady
natálie, díky za příspěvek
jsem nerozhodná povaha a mám hrůzu z obou možnosti z té že budu na všechno zase sama, nebo si hledat v budoucnu někoho, nejsem ideál krásy spíš naopak a nebo z té, že se za pár let ohlédnu a budu vidět, že jsem je prohádala o blbostech a jsem vyčerpaná
když se hádám tak prostě jen o té věci co mi vadí
vždycky jsem za ním přišla a hezky jsem mu řekla...já bych ti chtěla něco říct...blabla bla - no a on i z toho udělal vědu, že prý ze všeho dělám obřad, že když přijdu a začnu mluvit tak má husí kůži.
taky mám strach jaký by to mělo vliv na moje děti, mám dvě holky, jedna ted 11 let - začíná to s ní mávat
odmlouvá, má kecy - on to moc nechápe
já se ale dokážu ještě vzpomenout na sebe, jak mi všechno co řekla mám přišlo ale úúúplně nemožný, tak se tomu co dělá holka spíš směju.
jen příklad: teď nedávno holce říkám, až půjdeš ven, vezmi odpadky......mmmm, né, ten koš smrdí.....to je pravda, ale musíš ho vzít, musíš se to naučit, ...atd.....no jo.....odešla z odpadky, pro mě vyřízeno.
on se jde podívat nachodbu, a pak slyším....zase mě to utvrdilo v tom, že jsem mezi divnými lidmi...následuje přednáška, že moje dítě je divné.
já se snažím vysvětlit že se to puberta, že je to normální, je mi z toho blbě
Není tady
Ouško, kdo jsme nebyli naivní.
Umí být hnusný a pak pohladit. No, politika cukru a biče... holka, radši sama, než tohle.
Podívej, postav ho před hotovou věc. Už žádný výbuchy, žádný vyčítání - nebo končím. Trochu se kontrolovat můžete oba. Ale pozor, v mezích normy - ne, že se mu budeš bát něco říct, aby nevylít...
Je mi jasný, že nechceš zahodit čtyři roky. Zkus poslední pokus. Podle mě stejně vybouchne , ale aspoň si to nebudeš vyčítat.
Není tady
Javeno, právě že těch pokusů už bylo několik a vždycky mě nakonec udolal svými prosbami.
Psala jsem mu i dopisy, kde jsem mu všechno vypsala když to nešlo ústně.
Pokaždé ale zase nastala situace kterou jsem nemohla unést.
Podle něj mám ale vždycky zapomenout a držet se toho dobrého a vidět že se snaží v jiných věcech a být za to ráda.
To jsem zkoušela, ale když my se hnusně pohádáme a si chce podat ruce a abych se usmívala.
Ale já mám po slovech....rok jsem do tebe rval prachy.....stažený týden žaludek a nemůžu nic, natož se usmívat.
Není tady
Môj bývalý bol schopný pol hodiny po zúrivej hádke(hlavne búrlivej z jeho strany) chcieť po mne sex a nežnosti... a vo mne to bublalo ešte tri dni. Keď som ho odmietla, znovu sa naštval a bola nová hádka... Holt, každý sme iný.
Není tady
já už jsem se teď stáhla do sebe s tím, že končíme
a on začne nakupovat velké nákupy, péct švestkové koláče, smažit hranolky, trpělivě vysvětlovat mojí holce domácí úkol - no nechtěli byste ho
je mi jasné že mě chce přesvědčit jak ho potřebuju
já totiž takové stěstí jako ty selimo - tj. aby odešel sám a našel si třeba někoho jiného - nemám, to vím
on dobrovolně odejít nechce, raději se snažit do konce života
Není tady
já jsem se vždycky po slibech uklidnila a myslela jsem že to půjde
třeba hezký den, pohoda, udělám oběd, pak že pojedeme na houby
ptá se kam, já mu navrhnu kam, jedeme, on odbočí někam jinam, já říkám - podotýkám že normálně, ne naštvaně - hm tady asi nic nebude...
holka vzadu ...já jsem chtěla na borůvky
no jeho reakce, trhá vztekle volantem, okamžitě obrací auto a jede někam jinam ...a ...můžete mi říct, co vlastně chcete, bla bla bla, jste vůbec schopné se na něčem domluvit...atd. celou další cestu mele...
já bych v tu chvíli nejradši vypadla a šla domů pěšky
Není tady
Ouško... a o co jde, chceš s ním být nebo nechceš? Nebo nechceš, ale nechceš být sama a bojíš se s ním rozejít?
Já v tom vidím psychický teror z jeho strany, Ty si to necháš líbit... v podstatě v tom "jedete" oba... - on tím, že je emočně nevyrovnaný... a Ty tím, že si to necháš líbit... - jasně chápu, pokud nesnášíš řev, tak se s ním asi hádat nebudeš a ustoupíš.
Na Tvém místě bych radši byla sama než s člověkem, který je na Tebe hnusný a ani po prosbách, domluvách (i písemných) není schopný si to uvědomit a dělá to pořád znova. Navíc, asi nebude mít úplně dobrý vliv na děti, ne? - aby po vynesení koše vykládal, že je dítě divný???
To, že se přestěhoval 100 km k Tobě, z toho pocit viny mít nemusíš, je dospělý a svéprávný a kdyby to udělat nechtěl, tak to neudělal. Stejně to udělal hlavně kvůli sobě a ne kvůli Tobě. On se v životě sám neztratí, neboj, není to dítě.
Není tady
Ouška74 napsal(a):
Javeno, právě že těch pokusů už bylo několik a vždycky mě nakonec udolal svými prosbami.
Psala jsem mu i dopisy, kde jsem mu všechno vypsala když to nešlo ústně.
Pokaždé ale zase nastala situace kterou jsem nemohla unést.
Podle něj mám ale vždycky zapomenout a držet se toho dobrého a vidět že se snaží v jiných věcech a být za to ráda.
To jsem zkoušela, ale když my se hnusně pohádáme a si chce podat ruce a abych se usmívala.
Ale já mám po slovech....rok jsem do tebe rval prachy.....stažený týden žaludek a nemůžu nic, natož se usmívat.
Tak ho vyraž. Nikdo ho nenutil něco někam rvát. Byla to jeho věc a jeho peníze.
Myslela jsem, že ti to nevyhovuje, ale on to neví, jak je to vážné. Jestli jste rok a půl jak na houpačce, tak tý Matějský bylo už dost.
Držím pěsti.
Není tady
No, Ouško, tkam ožno ani ty nie si úplne bez viny(pri tých hríboch to mne osobne od teba vyznelo ako rýpanie - ako že on si dovolí ísť inam, ako si mu povedala ty, tak hneď začneš hundrať, že tam nič nebude... ), ale on je zrejme dosť výbušný a navyše "kazič pohody". Ak ho dokážeš brať aj s touto jeho črtou, tak ho tak ber. Ak nedokážeš, tak nechaj tak a neprerábaj, neočakávaj zmeny - čakala by si márne. Radšej sa nejako rozíďte... Je fakt, že môj bývalý vôbec enuznávla nejaklú svoju vinu alebo povedzme podiel na situácii - a nemal ani snahu čokoľvek naprávať.
Není tady
Ouška74 napsal(a):
... jsem s někým 4 roky - rok a půl v jednom bytě a už mám dost ...
... nechápe moje postoje, ...v hádkách strašným způsobem překrucuje pravdu, ... vytahuje stále staré křivdy, naváží se do všech, obviňuje mě ze všeho co se stalo mě, on má všechno lepší a umí lépe samozřejmě, dává strašné podpásovky - v hádkách je zlý a zneužívá i citlivých věcí, které jsem mu řekla v normálním životě...
...v hádce se pak dozvím, že vůbec nechápe jak něco takového můžu dělat, myslet si, chtít...
občas je v hádce nechutný - polib si... všechno si bere osobně, uráží se ...
jsem z toho zoufalá... prostě nesnesu křik, ani zvýšený hlas, ani když se někdo moc zlobí nebo je nervní, mám z toho panické stavy hrůzy, brečím atd... chci všechno řešit jen hovorem, ale nejde to..
Jsem rozhodnutá už to skončit protože mám pocit že by ze mě byla troska
Co dodat - všechno tu je - sečteno, podtrženo: Závěr je zcela správný.
Prožil jsem něco podobného s BM - dnes však už jsem toho názoru, že si nezasloužila mou lásku, právě pro
ty samé důvody, které uvádíš ty (moje a jen moje chyba, že jsem cítil na ní závislost, existují mnohem
lepší lidé, takoví, kteří umí dát opravdovou lásku - ve tvém příspěvku není totiž nic o opětované lásce).
Takže si polož otázku: Proč vlastně jsi ho měla ráda? Pro hezký ksichtík?
To je (po mých hořkých zkušenostech) ten nejmizernější důvod, proč se do někoho zaláskovat.
U nás však už byly dvě děti - to je přece jen jiná situace (- ale jen pro nesnadnost rozhodování).
Tvou lásku by si i on měl zasloužit (tak jako ty tu jeho).
Láska má být oboustranná - vyváženě - jinak to není láska.
Je to neodůvodněné, hloupé zbožňování... (jak říkám, mizerové a potvory si naši lásku nezaslouží).
Držím palce!
Upravil(a) Vachu (30. 9. 2009 11:17)
Není tady
Radím ale, raději nic nevysvětlovat - říci, že bude lepší pro oba, když se rozejdete.
Raději mu řekni, že takovou potvoru, jako jsi ty, si nezaslouží (ať si klidně myslí, jaký je borec).
(Samozřejmě, že žádná potvora nejsi!) ... ale ať má teda navrch...
Z toho, co píšeš, na 100% věřím, že rozchod je VÝHRA pro tebe!
Není tady
křik, ani zvýšený hlas, ani když se někdo moc zlobí nebo je nervní............................ to nemusíš snášet, když nechceš, ani kdybys žádnou panickou poruchu neměla
Já bych s takovým člověkem nebyla
Není tady
Děkuji za příspěvky.
martinko, já nevím co chci, jsem totálně v pr...rozhozená
ano je mi hrozně, ale nechci být sama, protože se těžko seznamuju, se spoustou chlapských věcí si neumím poradit.
vachu, on lásku opětuje, jenže tak divně, já nevím, prostě se snaží dělat všechno co chci, i když s tím nesouhlasí a pak mi to v hádkách strašně vyčítá a předhazuje
říká mi jak se ve všem musel přizpůsobit nám a ve všem ustoupit a že u nás má prostor 2*2 metry, ale to není pravda, byt užívá stejně jako my.
já prostě neunesu, když mi dává peníze a pak v hádce slyším, že..jak se mohl beze mě mít
prostě já nejsem ani v hádce zvyklá říkat takové věci
------
ještě chci napsat, že když jsem za ním chodila a řekla mu třeba že se mi něco nelíbí co dělá - vznikla hádka, on hned používá sprostá slova, prý když se mi to nelíbí tak si mám nasr...., políbít mu pr... a já to nejsem schopná pak odpustit
já pak bohužel reaguju tak, že se s toho nemůžu vzpamatovat a nemluvím s ním pár dní, radši zalezu a jsem sama, jenže on se chtěl vždycky usmiřovat, přišel mě hladit a podobně, ale já jsem nebyla schopná mu to opětovat
takže další hádka, nakonec mi řekl ať všichni chcípneme, že on je tady úplně sám
to je pravda
no když si to po sobě čtu, tak jsem vážně zralá asi spolknout nějaké antidepresivum
Není tady
Martinka1 napsal(a):
To, že se přestěhoval 100 km k Tobě, z toho pocit viny mít nemusíš, je dospělý a svéprávný a kdyby to udělat nechtěl, tak to neudělal. Stejně to udělal hlavně kvůli sobě a ne kvůli Tobě. On se v životě sám neztratí, neboj, není to dítě.
Taky jsem ti zapomněla napsat, abys myslela především na své dítě. Ani nevíš, jak může jeho chování k tobě na dceru mít nezdravý vliv...podvědomě si vybere podobného muže - nervově labilního jedince, jako je teď její otčím.
Ouško, ještě jsem si všimla tvého posledního příspěvku, tak jak ho teď popisuješ, tak se bude k tobě chovat celý život a věř tomu, kdyby to byl jeho byt, tak už tam nebydlíš...kdyby potkal jinou ženu, tak s tebou provede krátkej proces. Takoví jedinci postrádají jakékoliv CITOVÉ VAZBY a CIT vůbec, oni ač podvědomě potřebují na někom parazitovat, ponižovat, uzurpovat...to není o lásce.
Snad si to nějak přebereš a pošleš ho k vodě, už kvůli své dceři.
A ještě jedno, už jsi navštívila nějakého psychologa?
Zkus se u nějakého objednat, uvidíš, co ti řekne, až tam popíšeš, jak se k tobě ten psychicky nemocný člověk chová...
Upravil(a) Natálie (30. 9. 2009 11:57)
Není tady