|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
ahojky všem, tak už to mám úspěšně za sebou..
malej Honzík se narodil 5.2.2006 v 8:34, váží 3560 gramů a 52cm...
už jsme se vrátili domů z nemocnice a jsme v jednom kole :-)
a porod..ten jsme si opravdu užili, tak Vam o nem rovnou napisu....
no to byl teda zážitek...
takže v sobotu ráno jsem vstala a popadla mě uklízecí manie, takže jsem tu lítala po bytě,
opdoledne jsem nachvíli vytuhla a pak už jsem nudou jenom seděla u telky a čumákovala ..
no a tak okolo 20:00 hodiny jsem začala cítit nějakou bolest.. ale ne do břicha ale do zad a po půlhodině
se to objevilo znova.. myslela jsem si že to jsou zase poslíčci a že to přestane..no a ještě jsem si psala s
kamarádkou a ta říkala že to nic není ... no jenže v sobotu ve 23:00 hodin to začalo a už se ten čas skracoval
a místo kontrakci do břicha jsem je měla dozad..takže u mě začaly křížové bolesti... a sílilo to a sílilo..tak jsem
se rozhodla že v neděli 02:00 pojedu do nemocnice, jela jsem taxikem a ještě jsem říkala H. věřím že se vrátím
že je to planej poplach.. přijala jsem do nemocnice a říkám to sestře,..takže mě oblíkli do jejich košile a dali mě na
monitor... po půl hodině na monitoru nic no a vyšetřila me doktorka a říká že nic...ale přesto jsem ti křížové bolesti měla .
tak ona že si mě tam nechá že se to může rozjet..říkám že ne, že zase pojedu domu... no takže jsem se vrátila a bylo okolo 03:15
říkala jsem to H. a šli jsme si lehnout.. no jo jenže od 03:30 to začalo tak bolet že jsem brečela bolestí, po chvíli jsem dostala zimnici
a to už se H. bál a nevěděl,takže mi zavolal sanitku..no tentokrát jel semnou .. přijeli jsme tam a říkám ty sestře že mám neuvěřitelné
bolesti ale né do břicha ale do zad..tak mě dali na monitor a ona že zase nic nevidi..ale když přišla doktorka a vyšetřila mě tak říka změna
nálezu a to že jsem otevřená na 3 cm.. a to tam byl ještě manzel semnou . .. sestra se ho ptala jestli chce zůstat ale že neví jak dlouho to bude trvat a co
se bude dít..tak jsem ho poslala domu.. no a když odjeli tak mi doktorka řekla že mě zacnou připravovat na porod a to bylo okolo 05:00
dali mi klystýr takže jsem se vypráznila, samozřejmě bolesti byli čím dál tím horší.. šla jsem se osprchovat potom klystýru a pak mě dali na hekárnu. no to už bylo asi 06:00 a já začala chcípat bolestma.. křičela jsem, břečela jsem , mlátila rukou do zdi../ ty křížové bolesti jsou hrozně bolestivé oproti do břicha i kdyz co já vím/ no byla tam semnou sestra a já jí držela za ruku a prosila jí ať tam semnou zůstane, naštěstí byla
úžasná a hrozně mi pomáhala.. no asi v 7:00 ráno mi píchli plodovou vodu.. mezitim mě kontrolovali jak se otvírám..to už jsem byla asi na 6-7cm otevřená.. no a okolo 8:00 ráno mi říkala že už se to blízí a tu hlenovou zatku ze me normálne vytáhli ..samozřejmě jak mi píchla tu vodu a jak vždycky přisla kontrakce tak jsem tlačila , samozřejmě říkali netlačte ale to nešlo.. no asi v 8:20 jsem přelezla na porodní sál a začalo to, zatlačila jsem jednou, dvakrát a už se to posouvalo..mezitim mě nastřihli a jak tlačíš tak to jde jak když jses na velke a tlačis.. pak jsem zase tlacila ..potreti, počtvrte a to už byla hlavička skoro venku..řikali tlacte no a když byla hlavicka venku tak rika jeste jednou dvakrat a je tady..jenze kdyz to prislo a ja tlacila tak jsem se nejak dostala do stavu kdy jsem byla mimo a zapomela zatlacit a ona ho ze me vytahla tak az me to hrozne zapalilo.. ale malej byl na světe a já byla stestim bez sebe a hrozne jsem plakala..malej byl sice modrej mel snuru ale byl v poradku to jak jsem tlacila tak se do ni dostal....no a tim byl nas prcek na svete... bylo to neco neuveritelneho.. hned si ho vzali sestry a sli ho umejt, zvazit, zmerit a zkontrolovat jestli je zdravej atd... ja lezela na sale , brecela jsem a mezitim me zasivali..to taky hrozne bolelo , jeste tedka to hrozne boli ale musim to vydrzet ...ono se to zahoji. no kdyz me zašili tak mi vytáhli placentu .... pupecnik poslali na nejake testy a vsechno je u maleho OK.. dokonce má krev 0 negativni..takze po tatinkovi..
no dneska jsem 6. den po porodu a mám dole 12kg.. jinak jsem pribrala 26....takže jeste mam co delat abych tech 14 sundala ...
jinak kojim obcas valcime nez se chytne ale chytne se..
papa
Není tady

Verunko moc gratuluju a ať se máte z Honzíka jenom samé radosti:-))))
Není tady
Verunko, myslela jsem na tebe a moc moc Vám gratuluji a přeji ať malej Honzík v peřince, dělá radost tátovi i mamince!!!
Takže nakonec jsi to prožívala sama bez manžela nebo jsi ho k sobě zavolala?
Hlavní je, že jste oba v pořádku!!!
Není tady
Verunko, gratuluju !!! Ten popis, to je super ! Přeju hodně štěstí a zdraví pro Vás oba a už jen samé radosti a jen příjemné starosti 
Není tady
Verunko přeji hodně štěstíčka a lásky a hlavně ať je Honzík zdravý. Pošli třeba fotky až budeš mít chvilku 
Není tady
Taky přejem hlavně to zdravíčko
Není tady
Verun,přidáváme se ke gratulacím,ať jste oba zdrávi a Honzík ať roste a je z něho brzo velký chlapík.
Není tady
Verunko, upřímně gratulujeme, oběma přejeme hlavně hodně zdravíčka a štěstíčka a malému Honzíkovi to nejkrásnější dětství plné lásky a vždy otevřenou náruč milující maminky a starostlivého tatínka. Andrea a Tomášek.

Není tady

Veru a ještě nedávno jsme tu psaly jak to máš za pár viď?
Tak ti samozřejmě strašně moc gratuluju a přeju tobě i Honzíkovi samé štěstí a zdraví. Kdybys posílala ty fotečky, tak si taky jednu prosím.... 
Není tady
Gratuluji k miminku a k přežití porodu.Teď už se to bude jen lepšit.Přeju zdravíčko a hlavně pevné nervy ke zvládnutí všech nových povinností,ať vám chlapeček dělá jen radost,pa Iva.

Není tady
Verunko gratulujeme k Honzikovi, uplne jsem si ten porod s tebou prozila znova jak jsem to cetla:-) no kazdopadne ted uz te cekaji snad jen same radosti s miminkem. a fotecky nam urcite posli, chlapu mame nedostatek:-)
Není tady
Posílám velkou gratulaci k narození Honzíka 
Není tady
Moc Vam všem děkuju za přáníčka....
jestli tak máme malého na http://mimi.valigate.net :-)
Jinak to asi vypadá že máme doma malého raubíře.. přes den o něm nevíme a v noci jak padne půl noc do rána do pěti nespinkáme.
Musím říct že je to opravdu záhul:-( občas mám obavy abych to zvládla, ale mám skvělého manžela kterej mi strašně moc pomáhá.
Zrovna spinká a my trošičku relaxujeme u telky a u notebooku:-) ale jsem zvědavá na jak dlouho, protože spinká v postýlce a tam se
mu právě moc nelíbí!!!
No a s tím kojením, máme doma půjčenou opravdu super kazetu o kojení a techniku už začínám pilovat:-)
zdraví Verunka s rodinkou
Není tady
Ahoj Verunko,moc gratuluju k mimískovi a za nedlouho vás taky budu informovat.
Není tady
Moc gratulací !!!! A mimískovi do života hlavně zdraví a štěstí, ať všechno dobře zvládnete ikdyž to bude ze začátku asi záhul, ale to si prožijí asi všechny maminy. Mějte se a dejte vědet jak rostete.
Není tady
Verunko moc gratuluju k Honzíčkovi a přeju moc moc zdravíčka a Tobě pevné nervy při nočních peripetiích moc dobře vím co prožíváš.Mimochodem Honzík je překrásnej.
Není tady

Tak jsem koukla na ty fotky, moc vám to tam sluší. Honzík je pěkňoučkej. Nejvíc se mi líbí na tý druhý fotce 
Není tady
Verunko paráááááda, taky s Kačenkou moc gratulujeme!! ¨Hlavně zdravíčko a štěstíčko, to je nejdůležitější. Je krásný, takový buclíček
. Dejte vědět, jak rostete 
Není tady