|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Pokud jde o Ježíše, tak si myslím, že katolická církev pokřivila pohled na postavu Ježíše, udělala z něho jakéhosi nadčlověka (poloboha), což je myslím záměrná dezinformace nebo v lepším případě to byla jen metafora. Ježíš nás určitě nepřišel vykoupit, jen přišel ukázat cestu, jak se každý může vykoupit sám a to konáním "lásky". Nikdo z nás není schopen sejmout "hřích", to musíme jen my sami a to následováním "cesty lásky". Toto je způsob, jak je možné udělat "ráj na zemi". Dezinformace je zcela určitě peklo a jakokoliv trestání. Cokoliv, co souvisí se strachem zcela určitě je dezinformace (manipulace). Navíc je zřejmé, že bible byla cenzurována, což je dost závažný fakt, který bychom neměli při našem bádání za duchovnem podceňovat.
Není tady
KALIK napsal(a):
Pokud jde o Ježíše, tak si myslím, že katolická církev pokřivila pohled na postavu Ježíše, udělala z něho jakéhosi nadčlověka (poloboha), což je myslím záměrná dezinformace nebo v lepším případě to byla jen metafora. Ježíš nás určitě nepřišel vykoupit, jen přišel ukázat cestu, jak se každý může vykoupit sám a to konáním "lásky". Nikdo z nás není schopen sejmout "hřích", to musíme jen my sami a to následováním "cesty lásky". Toto je způsob, jak je možné udělat "ráj na zemi". Dezinformace je zcela určitě peklo a jakokoliv trestání. Cokoliv, co souvisí se strachem zcela určitě je dezinformace (manipulace). Navíc je zřejmé, že bible byla cenzurována, což je dost závažný fakt, který bychom neměli při našem bádání za duchovnem podceňovat.
Tohle je práce církve, tedy společenství nevědomých lidí (ne všichni, jen Ti toužící po moci), kteří pravděpodobně chtěli mít moc nad druhými. Proto strach, manipulace, tresty, pronásledování, lži...
Bible je ale soubor příběhů v nichž může každý nalézt svoji pravdu. Každý pro sebe. A v tom spočívá pravá svoboda - hledat sám za sebe Boha a ne ho hledat pro druhé a druhým ho vnucovat nebo někoho napodobovat. Jakékoliv snahy Bibli vykládat pro druhé lidi už může být podstouváním jim "mé" pravdy, tedy toho co já v Bibli čtu a jak si to vykládám. Mezi lidmi se vždycky najdou podsouvači, neboť lidé jsou ještě nevědomí. Každý ale může v Bibli číst a hledat si to své a rozjímat o tom a hlavně o svých vlastních činech. Ne o činech druhých, ale o svých. Tak jako to dělal Ježíš.
Vždyť ve skutečnosti neexistuje nic jako vina, hřích, trest, osvobození... vždyť to jsou jen naše (nebo druhých) hodnocení, pojmy, symboly, kterými pojmenováváme co vidíme. Slovo láska stejně nedokáže vyjádřit vše co tento cit-stav duše zahrnuje. To se dá skutečně jenom cítit. Slova jsou berličky, pomocníci. Důležitější jsou činy - to co vyšleš se Ti vrátí zpět neboli "Chovej se k druhým tak jak chceš aby se oni chovali k Tobě", neboť oni se skutečně k Tobě budou chovat tak jak se Ty chováš k nim.
Upravil(a) mariposa (9. 6. 2010 12:52)
Není tady

On je problém právě u v tom, že obsah Bible byl cenzurován, je to teda neúplný dokument upravený tak, aby nevyjevil celou pravdu a v tom je právě problém. Interpretace je až druhotný problém i když neméně závažný. Člověk musí být velmi vnímavý, aby nespadl do osidel oněch vykladačů (církví), kterí si právě hrají na ty Autority, kteří jediní ví, jak to Bible myslela
Je to prostě zavádějící dokument, kde ve spoustě pravdy je i spousta nepravdy. Proto je potřeba hledět na Bibli kriticky, tedy ne dogmaticky. Opravdu nejlepší by bylo zajít do té Vatikánské knihovny a pročíst si všechny evangelia v originále. Bohužel to není možná a úplná pravda je nám církví stále zamlčována. Už to je důvod (a řekl bych zásadní) proč nevěřit církvi. Ten, kdo to s námi myslí dobře, nemůže tajit pravdu 
Není tady
No a já si myslím, že tak jak je Bible přístupná dnes, klidně si jí mužeš teď odpoledne otevřít a začít si číst a možná v ní najdeš věci, které když si sám podle sebe vyložíš Ti ukážou to co prožil Ježíš Kristus = osvícení. Vždyť kdo říká, že potřebuješ číst výklady jiných? Podle mě kdokoliv si může tu knihu otevřít a začít číst, a to co k němu skrze ta slova bude přicházet je to co přicházelo i k Ježíši Kristu.
Věřím, že existují lidé, kteří tuto dnešní Bibli čtou a dojdou stejného spojení s Duchem jako došel Kristus. Vždyť TO není (jen) v tom textu, je to za textem. A tam Tě žádný vykladač nedovede, tam můžeš jít jen Ty sám. My všichni sami jeden každý za sebe. Někdo tam jde po tom co si přečetl úryvek z Bible, jiný si mohl přečíst úryvek z Bhagavadgíty a další po tom co se zahleděl na květinu. Bible není nic jiného než prostředek pro to co se děje poté, kdy následuješ vnitřní hlas, který Tě volá, naše Vyšší Já.
Bible je jen text, ale ten na kom skutečně záleží je ten kdo text čte, ten kdo cítí a vnímá co k němu může přijít.
Vždycky tu byly konspirace, vykladači, dezinformace, manipulace... a vždycky tu byla a je možnost následovat sám sebe - svůj vnitřní hlas.
Není tady

Bohužel si myslím, že díky úpravě Bible je to vnímání té "pravdy" o dost složitější a prokouše se tím bez úhony jen člověk hodně duchovně nadaný (nebo jak to říci). Pro mě jakákoliv cenzura takovýchto textů jasnej signál, abych byl opatrný a nenechal se příliš vtáhnout, ale ne každý to dokáže. Je to prostě taková past na ovečky. Z těchto důvodů pro mě Bible ani církev nejsou autority. Pokud tedy jsi tak duševně silná, že se nenecháš ovlivnit, tak pak ti blahopřeji.
Není tady

mariposa napsal(a):
Ano, jak píše Mareon. Láska a světlo je zde pro každého kdo o ně projeví zájem
![]()
Ta cesta je člověk sám
Přeji všem krásný sluneční den
Zase dáváš lásce a světlu podmínky 
Není tady
KALIK napsal(a):
Bohužel si myslím, že díky úpravě Bible je to vnímání té "pravdy" o dost složitější a prokouše se tím bez úhony jen člověk hodně duchovně nadaný (nebo jak to říci). Pro mě jakákoliv cenzura takovýchto textů jasnej signál, abych byl opatrný a nenechal se příliš vtáhnout, ale ne každý to dokáže. Je to prostě taková past na ovečky. Z těchto důvodů pro mě Bible ani církev nejsou autority. Pokud tedy jsi tak duševně silná, že se nenecháš ovlivnit, tak pak ti blahopřeji.
Bible není jediný duchovní text. Napadlo Tě, zkoušel jsi někdy sáhnout po něčem jiném?
Já osobně smekám před lidma, kteří dokáží najít autoritu sami v sobě. Nelehká věc, přesto ne nemožná.
Není tady
pomněnka napsal(a):
mariposa napsal(a):
Ano, jak píše Mareon. Láska a světlo je zde pro každého kdo o ně projeví zájem
![]()
Ta cesta je člověk sám
Přeji všem krásný sluneční denZase dáváš lásce a světlu podmínky
Poměnko, já tam podmínku nevidím. Kde je podmínka?
Ten kdo projeví zájem o lásku a světlo, ten ji pocítí (neboť je tu pro všechny).
Ten kdo otevře okno, může nechat vstoupit slunce dovnitř, pokud zůstane zavřené, slunce zůstane venku, nevstoupí dovnitř, přesto slunce stále bude svítit, ale jen venku, nedostane se dovnitř. Stačí jen otevřít okno 
Upravil(a) mariposa (9. 6. 2010 14:01)
Není tady

mariposa napsal(a):
Bible není jediný duchovní text. Napadlo Tě, zkoušel jsi někdy sáhnout po něčem jiném?
Já osobně smekám před lidma, kteří dokáží najít autoritu sami v sobě. Nelehká věc, přesto ne nemožná.
Samozřejmě Mar. A nebylo by to fajn, kdyby v Bibli byla celá pravda? Nemusela by si pak hledat v jiných pramenech 
Není tady

PRO - Wiki
Já už jsem to tu částečně popisovala,můžeš si to znova pročíst pokud chceš ještě jednou níže,ale mohu TI napsat víc a ráda.
Víru v Boha jsem měla od mala,myslím,že to bylo od babičky,která mi ho představila,jako toho,který nesnese zlé jednání člověka a tak jsem si uvědomila svého hříchu,zlého činu,který jsem jako dítě udělala.Ale postupně,jak roky šly,jsem hledala dál,kdo a jaký je Bůh.Určitě jsem věděla,že Bůh je ale i láska,jinak by hledání nemělo cenu.
Přes sestru,která se tím dodnes zabývá -čte,jezdí na přednášky o minulých životech jsem nakoukla do tajemna esoteriky,léčení minulými životy,hypnózy,směr buddhismu a čínské medicíny a reinkarnace.Zdálo se mi to zajímavé a Boha to nevylučovalo,tak mě to přitahovalo.
Začala jsem více přemýšlet o reinkarnaci a četla,ale nešlo mi úplně dohromady s Ježíšem,stále jsem to nemohla nějak úplně pochopit a najít,kde je tedy pravda.
Potom jsem se setkala s křesťany a biblickou literaturou.Nechápala jsem rozdíl,být věřící a věřící.Oni byli úplně svým životem odevzdaní Ježíši Kristu,tomu se říká nové narození nebo znovuzrození.Vysvětlím to tak,že uvěřili,že Ježíš je ten,kým ho prohlašuje Slovo Bible,přijali ho za svého osobního spasitele a plně mu důvěřovali,vyznali v pokání všechny své hříchy a uznali,že sami nejsou schopni být dokonalý a bezhříšní,ale jen Díky jeho oběti a krvi prolité na kříži jim bude odpuštěno a budou mít věčný život.Nechali se jím vést a on činil v jejich životech zázraky.Dle jejich svědectví,jak proměnil jejich životy.
Chtěla jsem víc porozumět bibli a chápat ji a Bůh mi to dal poznat přes Ducha Sv.To on je ten tlumočník,to jsem nikdy ale nevěděla.Ale v ní to bylo popsáno.A dosvědčili mi to i křesťané,že to tak je.
Na pobytu s křesťany jsem učinila pokání ze svých hříchů,přijala Ježíše do svého života a nyní už nežiji sama,neboť ON se o mě stará,vím,že nikdy se mě nezřekne a nikdy mě neopustí.Lepšího pastýře než je on sám už nenajdu,protože On miluje každého bez výjimky.
Asi 2roky na to,jsem se nechala pokřtít ponořením a veřejně svou víru tak vyznala.
Ve skuteč.životě se to projevuje tak,že Bůh ti dá pocítit,že jsi jeho božím dítětem :par:např.pošle odpověď na tvou modlitbu,někoho do tvého života ať už se to týká čehokoli a jiné další zázraky.Zná každou tvou myšlenku a někdy ani za něco nemusím prosit a dá mi to ze své náruče,to pak jen překvapením žasnu,jak je velký a opravdový.
Samozdřejmě se mi nevyhýbají problémy,starosti ani nemoci,
ale vím,že mám toho nejlepšího přítele,jakého jsem nikdy nečekala,že budu mít.
Není tady
KALIK napsal(a):
mariposa napsal(a):
Já osobně smekám před lidma, kteří dokáží najít autoritu sami v sobě. Nelehká věc, přesto ne nemožná.Samozřejmě Mar. A nebylo by to fajn, kdyby v Bibli byla celá pravda? Nemusela by si pak hledat v jiných pramenech
Celá pravda v Bibli být nemůže-není to v možnostech pouhého psaného textu. Pravda se neskrývá ve slovech, ale za nimi. A to už musí objevit člověk. Celá pravda, ta je jinde. A cest k ní je nevyčístlitelné množství. Bible (nebo jiná kniha) pro někoho může být jako směrovka, která Ti ukazuje kudy. Existuje nekonečně různých směrovek. Důležitější než směrovka je ale ten kdo po ní kráčí.
Muž, který sázel stromy "četl" v přírodě a ve své lásce k ní. Někdo tak a jiný zase onak 
Upravil(a) mariposa (9. 6. 2010 15:36)
Není tady
Mareon napsal(a):
Ve skuteč.životě se to projevuje tak,že Bůh ti dá pocítit,že jsi jeho božím dítětem :par:např.pošle odpověď na tvou modlitbu,někoho do tvého života ať už se to týká čehokoli a jiné další zázraky.Zná každou tvou myšlenku a někdy ani za něco nemusím prosit a dá mi to ze své náruče,to pak jen překvapením žasnu,jak je velký a opravdový.
Samozdřejmě se mi nevyhýbají problémy,starosti ani nemoci,ale vím,že mám toho nejlepšího přítele,jakého jsem nikdy nečekala,že budu mít.
Krásné 
Není tady
Mareon, děkuji, že sis dala takovou práci.
Napsala jsi to pěkně, lidsky.
Já jsem také přesvědčena, že nějaká síla, bůh, energie je a existuje ve všem - vše propojuje atp.
Oslovily mě více východní filozofie, budhismus, ale ten současný - ten aplikovatelný do současna...pokud je to srozumitelné.
Bůh - je mi jaksi "jasný", ale stále tápu v postavě Ježíše, jeho roli a jeho oběti. To nedokážu vstřebat, ani najít přijatelný úhel pohledu na jeho odkaz.
Nejdůležitější je, že nám naše víra (a´tsejmenujejaksejmenuje)pomáhá žít a dokáže v nás vyprodukovat lásku, kterou ke spokojenosti potřebujeme jako prase drbání 
Není tady
Wiki, postava Ježíše je pro tebe zatím neuchopitelná?
Tak já ti to ještě víc zamotám: Ježíš a Kristus jsou dvě bytosti....
Nebo ještě jinak: Kristus jako takový není bytost, ale "funkce, úřad.."
Není tady

Mar, pokud je pravda sdělitelná, je i napsatelná. Jde jen o to, kdo ji píše a jestli do toho psaní pravdy nevnáší něco navíc, či nemění podstatu jako takovou. Jak se asi shodujeme, Bible je v tomto ohledu "paskvil".
Není tady
Mareon,
církev Svatých posledních dnů? Nebo Svědkové Jehovovi?
To by hodně vysvětlovalo.
P.S.
Přeji ti, abys s tím, co jsi zvolila, ať je to cokoliv, byla šťastná.
Upravil(a) Largo (9. 6. 2010 18:00)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
.... a kéž bys měla pravdu v tom, že BYL
Je jasné, že je to všechno o svobodě mysli a srdce.... jak jsi psala.
Každý si svou klec prostě otevře jindy. Ale otevře
...
Ať máš radost z práce. A dík.
Není tady
KALIK napsal(a):
Mar, pokud je pravda sdělitelná, je i napsatelná. Jde jen o to, kdo ji píše a jestli do toho psaní pravdy nevnáší něco navíc, či nemění podstatu jako takovou. Jak se asi shodujeme, Bible je v tomto ohledu "paskvil".
A záleží také na tom kdo naslouchá a čemu naslouchá 
Není tady

PRO Wiki
mohu ti něco napsat o Ježíši,ani já jsem kdysi nevěděla.....
Jako zároveň člověk a Bůh dohromady,má tu moc a činil takové zázraky,uzdravoval,vstal z mrtvých.Kázal lidem o Božím království,jak se mají k sobě chovat navzájem,že se mají milovat,ale především za prvé,že mají dle největšího přikázání milovat Boha,jeho Otce v nebesích.Že mají činit pokání ze svých hříchů,dát se pokřtít a že on bude za ně vydán na smrt, (což věděl dopředu a připravoval své učedníky na to,co má přijít,věděl dopředu,kdo ho zapře a kdo ho i zradí za 30stříbrných) protože mzdou za hřích člověka je smrt.Tak je to dáno Bohem.
Mluvil v podobenstvích,proto,aby mu lidé lépe porozuměli,aby si získal posluchače a zároveň,aby ne vše jim řekl přímo,ale skrytě,vždyť ho chtěli zajmout mnohokrát ještě před ukřižováním.
Protože Bůh tolik miloval svět,dal a poslal svého jediného Syna sem na zem,aby on vzal naše viny na sebe a my měli tak život u Boha věčný.Bůh nechtěl,aby nikdo z lidí zahynul a proč poslal zrovna Ježíše- to je-
že on jediný byl bezhříšný,protože byl počat z Ducha Sv. (to znamená,že si nenesl dědičný hřích,jako lidstvo od počátku od pádu Adama) beránek bez vady,bez poskvrny,říkali mu beránek boží,který snímá hřích světa a že jeho krev očišťuje od hříchů a mrvých skutků.
Tak nikdo jiný,protože není bez hříchu nemohl tuto obět podstoupit jako on,byl to Boží plán pro naši záchranu.
On Ježíš je nazýván rovný Bohu,řekl-Já a Otec jsme jedno-můžeme ho také poznávat a nazývat Otcem a Bohem.
a 
Není tady

To je masakr... 
Není tady
Mareon ... pokřtít ponořením .... no, jo, no ... Hlavně, že ti to přináší radost a vidíš v tom smysl ... 
Není tady
Mareon napsal(a):
PRO Wiki
mohu ti něco napsat o Ježíši,ani já jsem kdysi nevěděla.....
Jako zároveň člověk a Bůh dohromady,má tu moc a činil takové zázraky,uzdravoval,vstal z mrtvých.Kázal lidem o Božím království,jak se mají k sobě chovat navzájem,že se mají milovat,ale především za prvé,že mají dle největšího přikázání milovat Boha,jeho Otce v nebesích.Že mají činit pokání ze svých hříchů,dát se pokřtít a že on bude za ně vydán na smrt, (což věděl dopředu a připravoval své učedníky na to,co má přijít,věděl dopředu,kdo ho zapře a kdo ho i zradí za 30stříbrných) protože mzdou za hřích člověka je smrt.Tak je to dáno Bohem.
Mluvil v podobenstvích,proto,aby mu lidé lépe porozuměli,aby si získal posluchače a zároveň,aby ne vše jim řekl přímo,ale skrytě,vždyť ho chtěli zajmout mnohokrát ještě před ukřižováním.
Protože Bůh tolik miloval svět,dal a poslal svého jediného Syna sem na zem,aby on vzal naše viny na sebe a my měli tak život u Boha věčný.Bůh nechtěl,aby nikdo z lidí zahynul a proč poslal zrovna Ježíše- to je-
že on jediný byl bezhříšný,protože byl počat z Ducha Sv. (to znamená,že si nenesl dědičný hřích,jako lidstvo od počátku od pádu Adama) beránek bez vady,bez poskvrny,říkali mu beránek boží,který snímá hřích světa a že jeho krev očišťuje od hříchů a mrvých skutků.
Tak nikdo jiný,protože není bez hříchu nemohl tuto obět podstoupit jako on,byl to Boží plán pro naši záchranu.
On Ježíš je nazýván rovný Bohu,řekl-Já a Otec jsme jedno-můžeme ho také poznávat a nazývat Otcem a Bohem.
a
Taky je tady možnost, že Ježíš vůbec člověk nebyl, že je to všechno o něčem jiném. A vůbec - žádný člověk ani Bůh ani všechno dohromady nemá nikomu co přikazovat a klást podmínky, za kterých se člověk dostane snad do nebe nebo co. Možná je Bůh Bohem (energie, Vesmír...) právě proto, že se ho netýká tahle člověčí vlastnost dávat příkazy, stanovovat pravidla a vymýšlet plány. Je to něco, co nás a vůbec naše lidské ego přesahuje.
No nevím, Mareon, ale takhle ta tvoje víra vypadá stejně, jako by se někdo jiný řídil přesně pravidly etiky pana Špačka 
To byl můj názor, prostě jenom zírám, jak může někdo věřit frázím, které byly milionkrát během historie měněny prodle toho, jak se to komu hodilo, tak jsem musela zareagovat. Trochu mě udivuje, že je to ještě dnes možné. Ale jestli tě to dělá šťastnou, nacházíš se v tom..., tak je to tvoje cesta, právě teď to nejlepší pro tebe 

Není tady

Názory těch,na to,čemu já věřím,apod. od plivajících mě ale už vůbec neberou.
Psala jsem to pro Wiki a ona sama se rozhodne,jak tomu porozumět,co si z toho veme nebo ne je jen její věc a svobodná volba.
Není tady
Mareon, jen malinko:
1) a co děti "ze zkumavky"? Nejsou zatíženy "dědičným hříchem", takže smrt se jich netýká?
2( To, co píšeš, mi přijde jako pěknej alibismus.....(.ON nás potrestá za jakési hříchy, a navíc ON stanovuje, co to hříchy vlastně jsou). Je to zříkání se vlastní zodpovědnosti a hlasu svědomí, a místo nich jen strach z trestu. Strach by neměl vládnout našemu životu.
Není tady