Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 8. 6. 2010 15:26

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Je Písmo Sväté naozaj sväté?

mariposa napsal(a):

Ptala jsem se Pandory jak by ona předala biblickou modrost druhým, když ne pomocí citací. Neodpověděla jak by to udělala ona, ale všem tady napsala jak to dělá Mareon. Není právě tohle mlácení po kebuli druhému člověku?

Ale no tak no tak, brzdi trochu a opravdu čti pořádně, jak píše Largo.
Odpověděla jsem hned několikrát a nemohu za to, že jsi slepá a nevidoucí, když mé odpovědi nevidíš. To je skutečně tvůj vlastní problém, který momentálně řešíš tím, že se vrtáš v DT odpovědi PRO mareon, nikoliv pro tebe.
Myslíš, že ona je tak neschopná, aby si to s DT "nevyříkala" sama? Proč se do toho vlastně pleteš? Jakápak to NEpřirizená touha žene tebe, mariposu?

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#52 8. 6. 2010 15:28

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mariposa napsal(a):

BB napsal(a):

Mariproso, když už jsme u toho ... proč se do toho mícháš ty? Žádal tě někdo? proč nenecháš Daie a Mareon, ať si to tedy vyříkají sami ? Pořád kritizuješ, že si někdo dovolí někde něco poznamenat  a sama mluvíš za kde koho ...  PROTO jsem se  vmíchla já ...  myslíš si, že jenom TY můžeš  odpovídat na otázky, na které se tě nikdo neptá ? 

A kdo jsi ty, že se dovoluješ ptát Daie kdo je on ? Kuš ... už je to zase "pesjitrničkusežral..." mizím ..

A proč Ty se účastníš, BB?

Holka fakt si kup brejle lol
BB jasně píše: PRTO jsem se vmíchala já stolt
Stačí jen naslouchat a ne se pořád dohadovat. Máš nějaké divné období či co?

Není tady

#53 8. 6. 2010 15:35

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

O čem, že je toto vlákno? roll

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#54 8. 6. 2010 15:39

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Ano, jak píše Mareon. Láska a světlo je zde pro každého kdo o ně projeví zájem smile
Ta cesta je člověk sám smile

Přeji všem krásný sluneční den

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#55 8. 6. 2010 15:39

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

to Mareon: Ó další slepý nevidoucí píšící.
Já jsem napsala přesně toto: "Mně osobně spíš zaráží toto: kde se v lidech, kteří mají plná ústa oné nevyčerpatelné boží lásky bere ta drzost podsouvat bohu výhružky různými tresty KDYŽ...."
Píšu tam někde doslova...kde se v MAREON bere ta drzost??? Ha? Ne, viď. To, že sis to vztáhla na sebe, to je ale tvůj problém. Já chápu, že být mučednicí za slovo boží, odmítanou a "trhanou na kousky" je skutečně pro tebe lákavé a tááák povznášející. Ale sama za sebe ti mohu říci, že je mi naprosto fuk, čemu věříš. Je to tvoje cesta, přesně tak, jak to napsal DT. Já osobně tě od ní nehodlám odvracet, klidně si po ní jdi třeba ještě dvacet let stolt
Škoda jen, že se nad Daího písmenky alespoň nedovedeš zamyslet.
Nu a pravdu díš, toho co píšeš, je celkem normální se bát, protože každý soudný člověk má respekt z fanatických dogmatiků, kteří nemají vlastní rozum ani cit, jen jsou schopni na každé "pšouknutí" najít citace z bible.
V jednadvacátem století je to stále na pováženou a to i přesto, že církev už nemá tu moc, kterou mívala.
Díky bohu ji už nemá smile

Není tady

#56 8. 6. 2010 15:49

Largo
♥♥♥♥♥♥-

Mariposo,
ty se neptáš - jen provokuješ. To je ztráta času. K věci, k problému, sama ze sebe nepíšeš nic...nevím proč, když žádný učený z nebe nespadl.
Chápu, že to, jak čteš příspěvky druhých, má svůj důvod. Ale z tvých odpovědí je kromě jedovatostí a dalších řekněme "radůstek" často cítit i bezmoc. Jako kdybys to všechno dělala pro někoho, a tak úplně na to neměla.
Chceš mezi lidmi, kteří hledají svůj směr a cestu, plnit funkci stínu?
Děláš zbytečnou práci. Stínu je na Zemi pořád víc než dost.
Ale světla víc, a přibývá ho stolt .

Upravil(a) Largo (8. 6. 2010 15:54)

Dobré věci v životě jsou věci nejtišší.

Není tady

#57 8. 6. 2010 16:09

Largo
♥♥♥♥♥♥-

Mareon napsal(a):

Myslíte si a obviňujete mě,že vám to vnucuji,nebo se bojíte,že by na tom mohlo být i něco pravdy…….wink

Neviníme tě z ničeho, Mareon, tady si stejně nikdo nic vnutit nedá smile .
A strach už vůbec ne. Víme, že se není čeho bát.
smile

Upravil(a) Largo (8. 6. 2010 17:00)

Není tady

#58 8. 6. 2010 17:03

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Largo napsal(a):

Mareon napsal(a):

Myslíte si a obviňujete mě,že vám to vnucuji,nebo se bojíte,že by na tom mohlo být i něco pravdy…….wink

Neviníme tě z ničeho, Mareon, tady si stejně nikdo nic vnutit nedá smile .
A strach už vůbec ne. Víme, že se není čeho bát.
smile

Kdo my? Za koho to Largo mluvíš? Ty + kdo další?

Není tady

#59 8. 6. 2010 17:06

Largo
♥♥♥♥♥♥-

No logicky, Mariposo... ti, co si nedají nic vnutit. Dobrý? smile

Není tady

#60 8. 6. 2010 17:36

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Largo napsal(a):

winktummenupp
Jak jinak lol

Zajímavý je, že se mariposa zapomněla zeptat Mareon, NA KOHO ona to mluví, když říká: obviníte mne.... bojíte se.... strefujete se..zkoumáte....bla bla bla
To jsou ale paradoxy, že lol

Není tady

#61 8. 6. 2010 18:29

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

mariposa napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

"Já se Daie ptám, BB. Všimla sis? Ptám se ho co to vlastně dělá, když tady píše jakou cestou Mareon (podle něj!) jde. Nikde jsem neřekla, že vím co si Dai myslí. Kdes na to přišla?"

Rozlišuj, prosím, "názor na to, jakou kdo jde cestou" a "konstatování - jakou kdo jde cestou…" Pokud píšu názor, pak je to samozřejmě názor podle mne, tak, jak to vidím. To je snad samozřejmé, jinak bych to nemohl vydávat za svůj názor. Píšu "názor", tak snad smím to vidět dle sebe a mohla bys to respektovat. "Nekonstatuji", pouze "názoruji"…

A protože je to pouze názor, nikoliv konstatování, pak pozbývá smyslu i to, abych se zpovídal "kdo jsem, že tady píšu to, či ono", protože tohle právě patří ke konstatování a ne k názorování. Jinak by chom na sebe za chvilku mohli všichni vytahovat kdejakou maličkost a vzájemně se mlátit po kebuli…

A kdo jsi Dai, abys tady vydával (názoroval) svůj názor (své vlastní vidění) jakou jde Mareon cestou?
Žádala Tě o to Mareon? Nebo jak jsi na to přišel o tom tady psát?
Nepíšeš tady recenzi-názor na knihu, ale na člověka Mareon a na to jakou cestou podle Tebe jde. A proč to děláš?, se Tě ptám já.

A můj názor Dai je, že Mareon SAMA ví, jakou cestou a proč jde. A pokud Tě požádá abys jí to vysvětlil právě Ty (její cestu), nebudu se Tě tady na nic ptát, neboť nebude proč.

Ptala jsem se Pandory jak by ona předala biblickou modrost druhým, když ne pomocí citací. Neodpověděla jak by to udělala ona, ale všem tady napsala jak to dělá Mareon. Není právě tohle mlácení po kebuli druhému člověku?

Mariposo - odpovím ti tedy po tvém - Kdo jsi ty, abys mi diktovala, co zde smím, nebo nesmím mít za názor? Jsi snad nějaká vůdčí osobnost, co mluví za Mareon? Kolikrát ti ještě mám psát, že ona mi odpoví (a odpověděla), jak sama uzná za vhodné. Navíc - kde se to v tobě bere, neustále to, co se ti nelíbí, předhazovat a diktovat druhým, co smí, či nesmí? Píšu já snad něco tobě, že jsi taková a maková a jestli smíš, či nesmíš někomu psát svůj názor?

Ty se mne neptej hlavně, proč dělám to, co dělám. Bylo to určené Mareon a ne tobě. Předem děkuji za pochopení a předpokládám, že tím máme jasno.

To, že ty máš jasno, co někdo ví, nebo neví, je samozřejmě jen tvůj názor na danou problematiku a já jej respektuji. Zkus proto i ty respektovat víc názory druhých. A že taky předem dík za pochopení..

A to co ty vidíš, jako "mlácení" druhému člověku - to neřeš. Já sám zkusím Mareon vysvětlit, co jsem tím příspěvkem myslel. Opět předpokládám, že to zkusíš aspoň respektovat.

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#62 8. 6. 2010 18:48

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Largo napsal(a):

No vidis Largo, a presto se ja do Tve skupiny nepocitam. Ja totiz vim, ze vedet muzu jen jak to mam ja sama a mluvit muzu jen sama za sebe. Dobry, vid?

Není tady

#63 8. 6. 2010 18:52

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

Mareon,

psal jsem ti to především proto, že je dobré se zajímat i o pozadí víry, nejen o víru samotnou. Pokud budeš sebe brát, jako naši "obět", do které se "strefujeme", pak si tím moc nepomůžeš. Ti lidé zde to nemysleli zle.  Ber to zkrátka asi tak, že když ty cituješ z písma, tak se setkáváš s "nepřijetím", ovšem na druhou stranu ať ti tu napíše z těch lidí cokoliv (kromě Mariposy), tak ty to vezmeš stejně, jako jiní berou tvé citace z písma. Jenže to je právě ten vývoj. Pokud každá strana se cítí být v "právu", zůstává jen tolerance názoru druhého. Pokud se ti můj názor nezamlouval, beru to a omlouvám se. Víc k tomu nemám co říci..

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#64 8. 6. 2010 19:00

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

DaiTerr napsal(a):

Mariposo - odpovím ti tedy po tvém - Kdo jsi ty, abys mi diktovala, co zde smím, nebo nesmím mít za názor? Jsi snad nějaká vůdčí osobnost, co mluví za Mareon? Kolikrát ti ještě mám psát, že ona mi odpoví (a odpověděla), jak sama uzná za vhodné. Navíc - kde se to v tobě bere, neustále to, co se ti nelíbí, předhazovat a diktovat druhým, co smí, či nesmí? Píšu já snad něco tobě, že jsi taková a maková a jestli smíš, či nesmíš někomu psát svůj názor?

Ty se mne neptej hlavně, proč dělám to, co dělám. Bylo to určené Mareon a ne tobě. Předem děkuji za pochopení a předpokládám, že tím máme jasno.

To, že ty máš jasno, co někdo ví, nebo neví, je samozřejmě jen tvůj názor na danou problematiku a já jej respektuji. Zkus proto i ty respektovat víc názory druhých. A že taky předem dík za pochopení..

A to co ty vidíš, jako "mlácení" druhému člověku - to neřeš. Já sám zkusím Mareon vysvětlit, co jsem tím příspěvkem myslel. Opět předpokládám, že to zkusíš aspoň respektovat.

Dai, je fajn, kdyz nekdo dokaze odpovedet sam za sebe a ne tak jak si mysli, ze by se to nekomu libilo ci snad "podle jeho".

Vsiml sis Dai, ze jsem Ti polozila otazku "Kdo jsi Ty, ze tady pises osobni nazor na to jakou jde Mareon cestou?" To, ze Ty v teto otazce vidis to, ze Ti neco diktuju, tak to je opet jen Tvuj vlastni nazor na to co ja tady delam. Ani jedinkrat jsem nenapsala, abys neco nedelal - tedy nevzesel ode mne zadny diktat vuci Tobe. To je jen Tva cira interpretace (vymysl). Nenapsala jsem ani, ze nesmis nikomu psat nazor. Jen jsem se ptala proc to delas. Opet sis to vztahl podle sveho.

Naopak Ty mi pises, ze se Te nemam ptat na to proc delas co delas. Ty me tedy pises co mam delat = hlavne se Te neptat. Takze neni to spis tak, ze Ty a ne ja rikas co ma kdo delat?

A vis co ? Budu si delat co ja uznam za vhodny. Na to se Te ptat nemusim. To vazne ne. A Ty si taky delej co chces. Svobodna volba je to co mame  vsichni tady, nikoho nevyjimaje.

Zda pochopis ci nepochopis je jen na Tobe.

Není tady

#65 8. 6. 2010 19:03

Mareon
♥------

Každý sám za sebe,velmi dobře ví,na koho tu mluvím a mariposa se mne na nic ptát nemusí,protože ONA VELMI DOBŘE VÍ A CHÁPE ,že napsat svůj názor na cokoliv a rejpat se v někom,či v něčem JE DOST VELKÝ rozdíl !!!godlike

Jestli-že jak bylo napsáno mariposa provokuje,vrtá,plete se do čeho nemá a z jejich odpovědí jsou cítit jedovatosti a bezmoc ? Co na to říct ?

Že je to lež a každá lež usch zpravidla s vědomým záměrem má oklamat druhé za účelem získání nějaké výhody,či něčeho jiného............ stolt

Slova jsou k tomu, aby vysvětlovala naše myšlenky.
Moliére

Není tady

#66 8. 6. 2010 19:12

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Mareon, stejne vnimani tummenupp smile

Kazdy vi co dela ci nedela, nebot jeho svedomi je jeho zpetnou vazbou. Netreba vykladacu stolt

Není tady

#67 8. 6. 2010 19:23

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

Mariposo, tohle už bohužel zase začíná být, jako před nedávnem - slovíčkaření. A do toho už se mi vážně nechce. Prostě kolo mlýnské a psal jsem ti to několikrát. Nechme toho raději a mír, ju? Nebo se to zvrhne zase jako tenkrát a bude z toho "srandička" na dvě témata o tisíci příspěvcích.

Tvé dotazy dávej jiným, pokud máš potřebu. Osobně se mi vůbec nechce debatovat ve stylu: "A kde jsi přišel na to, že...", nebo: "To je jen tvůj problém, všiml sis? Pobrals to? Vnímáš? Všiml sis?..." atd... atd.. atd.. Nezlob se, jestli si něčeho všímám, či ne, myslím, není tvoje starost.

Upravil(a) DaiTerr (8. 6. 2010 19:25)

Není tady

#68 8. 6. 2010 20:18

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Mareon, nač ty vykřičníky?
Proč, když máš ve věcech jasno, máš je spojeny s tak silnými emocemi, že potřebuješ tři vykřičníky?
To spíš hovoří jen proto, že ten velký ROZDÍL platí jen pro tebe. Stejně tak vnímání lži je platné jen pro tebe. Je to TVOJE vnímání, moje nebo vnímání Largo, DT a ostaních  je prostě jiné.

Zkus se oprostit od role hlasatele jediné víry pravé a buď trochu tolerantnější k názorům druhých. Jistě se ti to vrátí v jejich toleranci zase vůči tobě.
Bohužel jsi to byla ty, kdo tu jako první vytáhl řeči typu: nelíbí se vám to...bojíte se... zavrhnete mne....bla bla.
Proč se vlastně pořád "bráníš" (útokem), když se máš svou víru a pravdu?

Proč není bible pro mne svatá, to jsem tu napsala, proč je svatá pro tebe jsem z tvých VLASTNÍCH slov zatím nepostřehla. Nu což.
Alespoň zase vím, kdo je kdo.

Largo se velmi trefila. Chápu, že je to těžké přijmout stolt

Není tady

#69 8. 6. 2010 20:47

Mareon
♥------

PRO mariposu

Ano zřejmě máme stejné vnímání  rodna a nevím jestli mým nějakým výrokům věříš,nebo ne a ani na tom tolik nesejde,protože NEMÁŠ ve zvyku někoho napadat za jeho názory a myšlenky,čím by se měl řídit,odkud by měl čerpat apod..stolt

Víš,že svou svobodnou volbu máme a i svědomí a to jak píšeš nepotřebuje vykladačů.
Cením si u lidí především slušnosti a upřímnosti,ač už je to vyznavač jakéhokoli náboženství,duchovna apod.

PRO DaiTerr

Tvá omluva se přijímá storstark a je v dnešní době opravdu vzácností.stolt

Moliére

Není tady

#70 8. 6. 2010 21:20

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Koukám, že se tu nic nezměnilo a Mariposa je stále zakousnutá (do čeho?).

Pokud jde o Bibli, tak si o ni myslím, že je to rozhodně zajímavá kniha, ale rozhodně není svatá. Je napsaná lidmi a je v ní hodně věcí zkresleno, případně vyjádřeno metaforami, které dávají několikaznačný význam. V různých interpretacích Bible vidím taky velký problém. Proto jsem si nenechal pomoct ani od Mormonů ani od Jehovistů. Lepší je si to číst sám a snažit si to konfrontovat se svým nitrem. Dneska z celé Bible vidím jen jediné pozitivum a to je postava Ježíše, i když existují prameny ukazující na to, že postava Ježíše nebyla v Bibli použita poprvé. Ona ta Bible je de facto taková zajímavá směska všeho možného.

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#71 9. 6. 2010 8:48

Mareon
♥------

Naprosto souhlasímsmile a smile s tímto od KALIKA
psal doslova-

Lepší je si to číst sám a snažit si to konfrontovat se svým nitrem. Dneska z celé Bible vidím jen jediné pozitivum a to je postava Ježíše

Moliére

Není tady

#72 9. 6. 2010 9:30

Largo
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

Largo napsal(a):

No vidis Largo, a presto se ja do Tve skupiny nepocitam. Ja totiz vim, ze vedet muzu jen jak to mam ja sama a mluvit muzu jen sama za sebe. Dobry, vid?

Mariposo,
ti, co si nedají nic vnutit, logicky netvoří žádnou "něčí" skupinu. (Těchhle bludů byl svého času plný B.) Maximálně snad volné společenství, které se umí navzájem učit a obohacovat. To je snad jasné...
Nebo ne.....? va

Upravil(a) Largo (9. 6. 2010 9:42)

Není tady

#73 9. 6. 2010 10:13

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Mareon, líbí se mě například tato citace z Tvého příspěvku č. 19:

"Přirozený člověk (nevěřící/neslyšící) nemůže přijmout věci Božího Ducha;
JSOU MU BLÁZNOVSTVÍM A NEMÚŽE JE CHÁPAT,PROTOŽE SE DAJÍ POSOUDIT JEN DUCHEM
1. Korintským 2,14"

Mě osobně zajímá více východní spiritualita, přesto podle mně většina náboženství vyznávají jednu a tu samou myšlenku: návrat ke své čisté podstatě, skrze své nitro a odevzdání se tomu co nás přesahuje, skrze bezpodmínečnou důvěru a lásku. Toto poselství je zřetelné u Ježíše, u Buddhy, u Krišny... Ježíše vnímám jako někoho kdo dosáhl osvícení. Říkal lidem pravdu (kterou oni neviděli, neboť měli zkreslené vidění) a to se ne každému líbí a ne každý ji zvládne přijmout.

Není tady

#74 9. 6. 2010 11:11

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Largo napsal(a):

mariposa napsal(a):

Largo napsal(a):

Mariposo,
ti, co si nedají nic vnutit, logicky netvoří žádnou "něčí" skupinu. (Těchhle bludů byl svého času plný B.) Maximálně snad volné společenství, které se umí navzájem učit a obohacovat. To je snad jasné...
Nebo ne.....? va

Largo,
to jsi krásně vyjádřila a kéž bys měla pravdu v tom, že BYL stolt

Vždycky je jednodušší vytvořit NĚČÍ skupinu než volné, možná spíš svobodné, názorově blízké společenství schopné se vzájemně učit a obohacovat stolt
K tomu prvnímu stačí charisma a vůdčí schopnosti, to druhé potřebuje ještě navíc empatii a cit, lásku  pro druhé.
Kdo tohle nechápe, vždycky vidí ve všem jen "NĚČÍ" skupiny. A osobně si myslím, že to se stalo i v případě bible -odměna pro ty, co poslouchají, trest pro ty, co hledají, odpustky těm, co "zaplatí".
Přitom Ježíš podle mě tvořil právě volné - svobodné - názorově blízké společenství svobodných lidí, kteří pod hrozbou nějakých trestu NEMUSEJÍ, ale s lásklou CHTĚJÍ par

Není tady

#75 9. 6. 2010 11:21

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Mareon , ty jsi někde na začátku psala, že máš co říct k tématu (myslím v globálu, k víře, o zkušenostech, či zážitcích) a že bys i ráda. Docela by mě to zajímalo, pokud by ses do toho pustila.
Myslím, že psát názor může být vnímáno někým jako "rýpání". Ale může to být vnímáno také jako prostý názor a pak může nastat diskuze. Bez vnucování. I kdyby cokoliv kdokoliv vnucoval, tak je na nás, na každém, co s tím uděláme..ne?

Bibli vnímám podobně jak ji popsal Kalik. Já jsem všemu z bible ani nerozuměla - to přiznám otevřeně a myslím si , že různé interpretace jsou avždy  budou. Proto si myslím, že byla i zneužita (odpustky apod). A přemýšlím nad tím, jak někdo psal, že nám Bible řekla - "že už všechno tady bylo"..to mě asi donutí ji přečíst ještě jednou. smile

Co tě Mareon přimělo k víře nebo co tě přimělo věřit v Ježíže atd..jak jsi psala? V čem je to pro tebe přínosem? jak se to prolíná do skutečného života? Pokud se můžu zeptat otevřeně? díky.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí