29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Blackie napsal(a):
.... a s tím, co je například shrnuto v Satanském devateru se plně ztotožňuji.
Ten bod devět má hlavu a patu, jinak to jsou žvásty a bláboly, které LaVey vymysle nejspíš v nějakém trucovitém rauši. Nakonec ani se mu moc nedivím. Nedivím se, že ho svatouškovské křesťanství tak štvalo. Navíc on nikdy, podobně jako třeba Crowley nedospěl
Není tady
Marilo, taky jako Johana nechápu, proč nemáš potřebu, když vlastně máš velkou potřebu šířit dál to, co tě naučili. Vždyť na tom nic není. Klidně šiř
Není tady
KALIK napsal(a):
Pojem "SMÍŠ/NESMÍŠ" je zde klíčový. Bůh (ten skutečný) jistě neřekl, že smíš a nesmíš a podle toho půjdeš buď do ráje nebo do pekla.
Asi jsi mne zcela nepochopil,já jsem zde rozebírala SZ a obsah smlouvy,tak jak to tam je dané ZÁKONEM.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Blackie napsal(a):
Ten bod devět má hlavu a patu, jinak to jsou žvásty a bláboly, které LaVey vymysle nejspíš v nějakém trucovitém rauši. Nakonec ani se mu moc nedivím. Nedivím se, že ho svatouškovské křesťanství tak štvalo. Navíc on nikdy, podobně jako třeba Crowley nedospěl
Pro mne má více bodů hlavu a patu, kdo kdy kde dospěl a nedospěl, na to máme samozřejmě každý svůj názor. Taky píšu, že se tím neřídím, jak kdyby to byla alfa omega životní moudrosti. Jak to mají ostatní je mi jedno, ať si každý uznává, co chce, nevadí mi to, respektuji svobodnou víru každého člověka, ale nesmí mi to vnucovat. A protože se to opět satanžel zvrhává klasickým stylem, (nechci urážet zdejší věřící, takže taky přímo nepíšu, že pro mne je například Bible svatá něco co někdo "vymyslel nejspíš v ........" jako viz nahoře, i když PRO MNE to tak je, já to tak mám) tak tímhle příspěvkem nejspíše skončím.
Jak jsem psal v prvním příspěvku, jen se mně osobně potvrdily některé věci a tak jsem poděkoval.
Blackie napsal(a):
To není o tom, že o tom nechci mluvit :-) Jen se tohle většinou zvrhne v to, že Satanisti žerou malý děti a dělají krvavé orgie....
To neni pravda Mam jednu kamaradku z cirkve Satanovi a nikdy me k nicemu nenutila, nikdy nejedla male deti a dokonce me ani nenutila pomilovat ji na pentagramu
Není tady
Marila napsal(a):
Člověk i když nevidí to,čemu věří,začne věřit tomu,co funguje.
Není tady
Blackie napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Blackie napsal(a):
Pro mne má více bodů hlavu a patu, kdo kdy kde dospěl a nedospěl, na to máme samozřejmě každý svůj názor. Taky píšu, že se tím neřídím, jak kdyby to byla alfa omega životní moudrosti. Jak to mají ostatní je mi jedno, ať si každý uznává, co chce, nevadí mi to, respektuji svobodnou víru každého člověka, ale nesmí mi to vnucovat. A protože se to opět satanžel zvrhává klasickým stylem, (nechci urážet zdejší věřící, takže taky přímo nepíšu, že pro mne je například Bible svatá něco co někdo "vymyslel nejspíš v ........" jako viz nahoře, i když PRO MNE to tak je, já to tak mám) tak tímhle příspěvkem nejspíše skončím.
Jak jsem psal v prvním příspěvku, jen se mně osobně potvrdily některé věci a tak jsem poděkoval.
Také jsem si díky tobě potvrdila některé věci. Také ti za to děkuji.
Nechci s tebou o satanismu diskutovat, tvoje víra je tvoje víra. V poho. A to dokonce i tehdy, když to jako svobodomyslný satanista máš stejně jako ten sešněrovaný jehovista "otcamcáť po camcáť"
Opakuji: v poho
Není tady
Marila napsal(a):
KALIK napsal(a):
Pojem "SMÍŠ/NESMÍŠ" je zde klíčový. Bůh (ten skutečný) jistě neřekl, že smíš a nesmíš a podle toho půjdeš buď do ráje nebo do pekla.
Asi jsi mne zcela nepochopil,já jsem zde rozebírala SZ a obsah smlouvy,tak jak to tam je dané ZÁKONEM.
Jestli bůh stanovil smlouvu, ve které stanovil, že smíš a nesmíš a pokud budeš dělat to, co nesmíš, půjdeš do pekla, pak to není můj bůh A ano, asi jsem to nepochopil
Není tady
Navážu ještě volně na Kalikovo : smíš / nesmíš.
Ten kdo se snaží duchovní principy aplikovat do svého života tak, aby byly funkční ,jistě dříve nebo později přišel na jednu zásadní věc. Že vesmírná energie nepracuje s předponou NE, nezná jí a neměla by se tudíž používat , (v afirmacích nebo motlibách).
Nedávno jsem četla úvahu, která se podrobně zabývá biblickým desaterem . Ten, kdo je tvůrce vesmíru a všech zákonů v něm, by s námi zřejmě nemluvil takhle zmateně pomocí onoho neznámého "NE...." proč by to dělal?
Každý bod desatera totiž začíná předponou NE....
Tak kdopak to k nám vlastně mluví???
Není tady
Johana50 napsal(a):
Že vesmírná energie nepracuje s předponou NE, nezná jí a neměla by se tudíž používat , (v afirmacích nebo motlibách).
Vesmírná energie-je pojem jenž nám nic nepřikazuje,ale volně si proudí.
Ten,kdo vymyslel desatero dle Bible-měl ale rozum,mysl a vnímání!V tom je dost podstatný rozdíl.A je to velmi dobře
Není tady
KALIK napsal(a):
Marila napsal(a):
KALIK napsal(a):
Jestli bůh stanovil smlouvu, ve které stanovil, že smíš a nesmíš a pokud budeš dělat to, co nesmíš, půjdeš do pekla, pak to není můj bůh
A ano, asi jsem to nepochopil
Dovolím si použít tvůj příspěvek Kaliku. Já říkám - pak to není bůh.
Marila napsal(a):
Ten,kdo vymyslel desatero dle Bible-měl ale rozum,mysl a vnímání!V tom je dost podstatný rozdíl.A je to velmi dobře
Ano, všechny tyto lidské "věci".
To totiž nebyl Bůh.
Upravil(a) majkafa (18. 3. 2011 16:42)
majkafa napsal(a):
To totiž nebyl Bůh.
To jsis oddychla viď?A kdopak to tedy podle Tebe byl?
Není tady
Marila napsal(a):
majkafa napsal(a):
To totiž nebyl Bůh.To jsis oddychla viď?A kdopak to tedy podle Tebe byl?
Oddychla? Nu když myslíš. Ráda oddychuji (slovensky) = odpočívám (česky)
Všechna díla v Bibli napsal člověk. A i o tom, co v Bibli bude, rozhodl člověk.
Ale svým způsobem pravdu máš. Protože v každém z nás je kousek Boha.
majkafa napsal(a):
Me rani mrtvice ... jen KOUSEK ??? Pro BOHA !!!
Není tady
morpheus napsal(a):
majkafa napsal(a):
Me rani mrtvice ... jen KOUSEK ??? Pro BOHA !!!
Morphe, já to přesně neměřila.
Nu dobrá, tak v tobě je KUS........
Upravil(a) majkafa (18. 3. 2011 18:18)
Majkafa : Omlouvam se, byla to neprimerena reakce.
Vysvetlim: Je zjisteno, ze vse co vidime i nevidime, i to co nemuzeme namerit i pochnapat byl kdysi snad nejaky blbinec velikosti asi tak spendlikove hlavicky. Z toho blbince vsechno vzeslo a jelikoz ani hmota, ani duse nezanika, jen se transformuje, nikdy se nemuze jen tak ztratit. Pokazde se premeni na jinou energii, ale porad existuje. Ani kdyz se neco vypari, neznamena to, ze to zaniklo. Tim padem i nase organismy, zijici ci mrtve, snile v hrobe, nebo spalene v peci, jsou soucasti "Stvoreni" a jelikoz Stvoreni je samotny Buh jak nam rikaji nabozenstvi, my sami se ze 100% skladame ze samotneho Boha - jsme plne jeho soucasti. Tak to vidim ja.
Není tady
Morphe, asi po 3 řádcích jsem přestala číst.
ty "křesťane"
No nic, já zase jdu, protože téma Je písmo svaté naozaj svaté je maximálně tak na pavlač a ne na duchovní.
Obzvláště když je od Kladiva na čarodejnice hermana.
Svatosti.
Upravil(a) majkafa (18. 3. 2011 18:31)
Johana50 napsal(a):
Navážu ještě volně na Kalikovo : smíš / nesmíš.
Ten kdo se snaží duchovní principy aplikovat do svého života tak, aby byly funkční ,jistě dříve nebo později přišel na jednu zásadní věc. Že vesmírná energie nepracuje s předponou NE, nezná jí a neměla by se tudíž používat , (v afirmacích nebo motlibách).
Nedávno jsem četla úvahu, která se podrobně zabývá biblickým desaterem . Ten, kdo je tvůrce vesmíru a všech zákonů v něm, by s námi zřejmě nemluvil takhle zmateně pomocí onoho neznámého "NE...." proč by to dělal?
Každý bod desatera totiž začíná předponou NE....
Tak kdopak to k nám vlastně mluví???![]()
Johanko, pri vsi ucte k Tobe, nemohu souhlasit. Ale to jen proto, ze moje kniha je Bible a jine knihy, ktere byly vydany a ktere ja jsem neprijal za sve, proste neberu. Cteni v jinych knihach ze by se nemelo pouzivat NE, je pro me neprijatelne, prijde mi to, jako by nekdo se snazil vystrnadit to NE ze sveta. Uz dite kdyz se nauci mluvit a zacne chapat Ti rekne NE a NErikej, ze tomu tak neni Negace musi existovat, je to protipol. Ja verim tomu, co si vyzkousim, co se mi stane, afirmace nefunguji ( ma vlastni zkusenost ) a v modlitbach ja osobne nepouzivam NE, ani nevim, jak bych to v modlitbe pouzil, uvedu priklad : "Boze, prosim Te o zdravi pro pani XY, je to prece Bozi - Tvoje - stvoreni a zaslouzi si zit, aby byla schopna postarat se o sveho jedineho syna" To byl priklad. Jedinou negaci, kterou uvadim v univerzalni modlitbe je ...a NEuved nas v pokuseni, ale zbav nas od zleho...Desatero byly zakony, zakazy, udajne je Mojzis rozdelil, puvodne byl jeden, ale lide by to v te dobe nepochnapali. Napr. Islam ma zakazu plny Koran a nikdo si nic nevsimnul
Není tady
Marila napsal(a):
majkafa napsal(a):
To totiž nebyl Bůh.To jsis oddychla viď?A kdopak to tedy podle Tebe byl?
Kromě teorie, kterou šíříš , Marilo, existuje ještě minimálně jedna, která mi zapadla do sumy mých poznatků lépe, protože mi dala i logickou odpověď na to, proč je v SZ bůh personifikován a NZ je to někom jiném.
BYL to Jahve, Jehova- demiurg.
Pokud tě to zajímá, tak informace určitě najdeš, raději zadej googlu nejdříve to označení demiurg, rychleji se dostaneš k jádru pudla.
P.S. vedení SJ ví moc dobře, proč serfovati po netu je pro ovečky nebezpečné.
Není tady
majkafa napsal(a):
No nic, já zase jdu, protože téma Je písmo svaté naozaj svaté je maximálně tak na pavlač a ne na duchovní.
Ano, mas pravdu. U Tebe je jakykoli nazor odlisny od nazoru Pan neprijatelny Vsadim svoje nove farmy, ze kdyby to prede mnou toto byla napsala Pan, tak tam das klanejiciho se smajla
Pohoda dzez ...
Není tady
Morphe, tak NE abys četl nějaké odborné ajťácké manuály, jasný?
A já zase věřím tomu , Morfe, co funguje mě a zapadne do puzzla mých zkušeností. Že něco nefunguje tobě ( nebo to nevidíš) neznamená, že nefunguje jiným.
Důvodů pro nefunkčnost rozličných možností a schopností , které nám život poskytuje, může být mnoho a netroufám si je ani vyjmenovat ani popisovat.
Každý si přinášíme jiné schopnosti a talenty. Já jsem komunikaci s vyšším já vědomě rozvíjela a pracovala na tom systematicky několik- hodně let, takže je dobře možné , že jen sklízím plody své trpělivosti.
Naopak se zase neumím tak krásně a zaníceně modlit jako ty.
Není tady
morpheus napsal(a):
Lúthien napsal(a):
že se něco takového dočtu v dnešní době, jsem netušila...asi pořád trvá středověk
Luth : I Ty usilujes o vymyceni krestanstvi a krestanu ? Neboj, dockej casu... Krestanstvi je na upadku a jednou zanikne. Az se to stane, pak uz bude jen "lepe" a "lepe", hura
Je nas 1% jsme jako odpad spolecnosti, rekni mi uprimne, ublizujeme nasi virou v neco jineho, nez zbytek naroda, nekomu ? Pokud ublizujeme, tak cim konkretne ?
( vymyceni jake i/y ? nejak netusim, kuwa, musim si najit cesku a ne jak trubka mit maglajs v jazycich .. )
jejku, Morphe Ty sis přihnul?
Není tady
Majkafa : Jasny Ale ja myslel esotericke pikacoviny.
Luth : prihnul ? To je na me az tak moc videt ? Odpovedi se zrejme nedockam
nevadi
Upravil(a) morpheus (18. 3. 2011 19:25)
Není tady