Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 7. 6. 2010 18:36

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Je Písmo Sväté naozaj sväté?

Naprosto souhlasím s Largo.
Před citáty z bible rozhodně neprchám v posvátné hrůze smile Nejspíš i proto, že jsem bibli nejen četla, ale i o ní přemýšlela a propojovala si ji s jinými prameny.
Což ovšem zase chybí mnohým "hlasatelúm slova božího".

Příjde mi tedy dost legrační, pokud se někdo snaží biblickou moudrost předat druhým pomocí citací poskládaných dogmaticky a účelově stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#27 7. 6. 2010 21:10

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Naprosto souhlasím s Largo.
Před citáty z bible rozhodně neprchám v posvátné hrůze smile Nejspíš i proto, že jsem bibli nejen četla, ale i o ní přemýšlela a propojovala si ji s jinými prameny.
Což ovšem zase chybí mnohým "hlasatelúm slova božího".

Příjde mi tedy dost legrační, pokud se někdo snaží biblickou moudrost předat druhým pomocí citací poskládaných dogmaticky a účelově stolt

Hmmmmmm.
Jak bys to udělala Ty Pandoro, když ne pomocí citací z Bible? Dáš sem něco k dobru nebo budeš jen hledat mouchy a šťárat se v hnědém?

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#28 7. 6. 2010 21:37

Mareon
♥------

Nejprve od začátku -vyjadřovala jsem se především ke článku- O PRAVDIVOTI PÍSEM, proto ty verše,které se vám příčily a NE o Boží lásce,nebo o Božím království apod.Kdybych zvolila toto téma,bylo by mnohem,mnohem delší,protože Boží láska je nevyčerpatelná,že si to těžko umíme my lidé doopravdy představit/vysvětlit.
I když v jednom příspěvku jsem psala o J.Kristu jako o Spasiteli a o Bohu samotném jaký je milosrdný.To jste nějak asi přeskočili.....

Kážete mi (někteří) jak MÁM KÁZAT,Z ČEHO a JAKÁ PODLE TOHO JSEM,ALE POTOM JAKÉ JE PSANÍ VAŠE TAKOVÍ JSTE POTOM I VY.

Souhlasím s mariposou,že jednodušší je se v něčem vrtat,než něčím novým přispět !

Slova jsou k tomu, aby vysvětlovala naše myšlenky.
Moliére

Není tady

#29 7. 6. 2010 21:50

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Mareon napsal(a):

Kážete mi (někteří) jak MÁM KÁZAT,Z ČEHO a JAKÁ PODLE TOHO JSEM,ALE POTOM JAKÉ JE PSANÍ VAŠE TAKOVÍ JSTE POTOM I VY.

godlike

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#30 8. 6. 2010 6:24

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Mareon,
si myslím, že abys mohla něčím přispět, tak se nejdřív musíš v něčem vrtat.... kde při tom vrtání narazíš na něco pro tebe zajímavého, podnětného a tudíž vytvoříš si vlasní názor.... no a můžeš přispívat.

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#31 8. 6. 2010 7:58

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

Mareon,

myslím, že máš v podstatě dvě hlavní cesty před sebou. Ta první je právě ta, kterou jdeš. To znamená - být věrně oddaná písmu svatému, bibli, snažit se být v přízni boží, citovat "knihu knih" všude tam, kde to považuješ za nutné, bojovat za písmo boží a prožít tak báječný život bohabojného člověka se vším všudy.

Ta druhá cesta je ale právě taková, kterou ty bys jistě nešla a proti které podvědomě bojuješ právě citáty z písma. Je to cesta do "pekel" poznání, kdy se člověk odváží jít za písmo svaté, za první ústní podání bible. Cesta, která člověka dovede tam, kde je pro jedny lidi jen "temnota", pro jiné je to však "cesta k poznání", jak to tady na Zemi vůbec začalo a KDO vůbec dal podnět ke vzniku různých "náboženství"..

Jdeš takovou cestou, jakou potřebuješ právě nyní a teď ke svému vývoji. Takže ať si vybereš první, nebo druhou, či x-tou, je to přesně tak, jak to má být a je to v pořádku. Ovšem stejně tak, jako ty jsi přesvědčená o "své pravdě" a cituješ citáty z "písma", abys tak ve své zanícené odevzdanosti bojovala s "tmářstvím nehodných", tak naproti tomu právě každý z těch dalších lidí okolo tebe má svoji individuální cestu a vývoj.

Pro tebe je jasná linie "Bůh - Ježíš - Duch svatý - písmo svaté" a šlus. Jenže například  jiní lidé to vidí jinak. Bůh v jejich pojetí je brán jinak. Písmo svaté je bráno jen jako sbírka ústních artefaktů několikrát dokrášlených a překroucených s dobrým úmyslem daného pisatele pro danou dobu. Ježíš je postavou, která je něco jako Vinnetou od "Karlíka" - to znamená, že buď neexistoval, nebo je to několik "náčelníků" dohromady a nebo to byl jeden z mnoha "Joshuů" v té dané době, protože "Joshua" bylo tehdy hodně moderní jméno, asi takové, jako u nás "Pepa".. A nebo taky opravdu byl tím "reformátorem", jenže tady spousta věcí "nesedí"..

Když bys zapátrala více v minulosti, pak zjistíš, že Křesťanství je v podstatě nováčkem. Takoví Hinduisté jsou ve víře už "mazáci", Buddhisté jakbysmet. A obě tyto víry, ač velmi střízlivě hodnotí situaci ostatních "konkurentů", tak bys v nich zmínku o "Ježíšovi" hledala asi tak, jako jehlu v kupce sena.. Takže je dobré nejen věřit, ale hlavně prověřovat a zkoumat fakta.

A podívej se dále do minulosti. Už jsem tu párkrát psal o eposech Ramájána a Mahabhárata. Tam se popisuje "jiná" historie lidstva, kterou mnozí lidé raději vidět nechtějí. Jenže ani to nelze brát za "bernou minci", ale nabádá to pouze ke zkoumání a prověřování (a taky samozřejmě ke konspirování), ovšem toto je jen pro lidi, kteří se "odváží jít dál, i když se bojí"..

Jedna cesta je ta, po které jdeš ty - cesta Božího slova a jeho přízně se vším všudy + hlásání písma. Jedna z dalších cest vede za "oponu", ale k té oponě je nutné dozrát. Ani jedna z cest není špatná. Každá cesta má svůj smysl pro daného člověka. Nutná je pouze tolerance mezi lidmi. Tím narážím právě na to, jak jsi psala výše, že "kdykoliv cituješ z písma, tak to lidi neradi slyší" - no ono je to totiž stejné, jako když ty nerada slyšíš například "moji verzi", protože to jde proti "tvému přesvědčení"..

Tím, že budeš lidem citovat z písma, se v podstatě bude rovnat "vnucování pravdy", takže reakce na to budou přesně takové.. A to samé i naopak - pokud ti někdo bude vnucovat svůj názor, pak je to opět "vnucování své pravdy" a také se k tomu tak budeš stavět. Cestu si každý "jedeme" svou, ale je nutná tolerance "mezi názory", takže pozor na citace a jiné podobné věci. Pravda je pouze iluze. Pravda je totiž jako fotografie - zachycuje pravý moment uvažování v daném okamžiku a poplatný daným okolnostem v daném okamžiku, ovšem než "vyvoláš fotku", už se stejně něco změní. To, co dnes obhajuješ a bereš jako pravdu, můžeš vidět za třicet let úplně jinak..

Upravil(a) DaiTerr (8. 6. 2010 8:01)

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#32 8. 6. 2010 10:30

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Mareon napsal(a):

Nejprve od začátku -vyjadřovala jsem se především ke článku- O PRAVDIVOTI PÍSEM, proto ty verše,které se vám příčily a NE o Boží lásce,nebo o Božím království apod.Kdybych zvolila toto téma,bylo by mnohem,mnohem delší,protože Boží láska je nevyčerpatelná,že si to těžko umíme my lidé doopravdy představit/vysvětlit.
I když v jednom příspěvku jsem psala o J.Kristu jako o Spasiteli a o Bohu samotném jaký je milosrdný.To jste nějak asi přeskočili.....

Souhlasím s mariposou,že jednodušší je se v něčem vrtat,než něčím novým přispět !

Zvláštníé je mareon, že máš v mnohém jasno, třeba v tom, co se NÁM příčí, ale zcela ti uniklo, že například mariposa si tu jen přihřívá svou polívčičku, která ji pořád stydne.

O tom, že boží láska je nepředstavitelná a nevyčerpatelná se tu s tebou nikdo nepře.
Mně osobně spíš zaráží toto: kde se v lidech, kteří mají plná ústa oné nevyčerpatelné boží lásky bere ta drzost podsouvat bohu výhružky různými tresty KDYŽ....
To totiž není božské, to je pouze lidské stolt Proto nemohu v žádném případě bibli považovat za svatou stolt

Není tady

#33 8. 6. 2010 10:32

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

pomněnka napsal(a):

Mareon,
si myslím, že abys mohla něčím přispět, tak se nejdřív musíš v něčem vrtat.... kde při tom vrtání narazíš na něco pro tebe zajímavého, podnětného a tudíž vytvoříš si vlasní názor.... no a můžeš přispívat.

Bingo pomněnko smile
To je o VLASTNÍM názoru a možná to je ten hlavní problém některých lidí, kteří na všechno odpovídají jen citací odkudkoliv stolt

Není tady

#34 8. 6. 2010 10:36

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

DaiTerr,
v podstatě není co dodat tummenuppgodlike

Není tady

#35 8. 6. 2010 10:45

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

pomněnka napsal(a):

Mareon,

Jo Pom, podle mě ale není zapotřebí vrtat se v druhých lidech. Pokud se někdo chce vtat sám v sobě, prosím ať se vrtá do aleluja. Ale vrtat se v druhých to je zase jiná liga. O čem to vlastně je, pokud se vrtáš v druhých?

Není tady

#36 8. 6. 2010 10:51

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

DaiTerr napsal(a):

Mareon,

myslím, že máš v podstatě dvě hlavní cesty před sebou. Ta první je právě ta, kterou jdeš. To znamená - být věrně oddaná písmu svatému, bibli, snažit se být v přízni boží, citovat "knihu knih" všude tam, kde to považuješ za nutné, bojovat za písmo boží a prožít tak báječný život bohabojného člověka se vším všudy.

Ta druhá cesta je ale právě taková, kterou ty bys jistě nešla a proti které podvědomě bojuješ právě citáty z písma. Je to cesta do "pekel" poznání, kdy se člověk odváží jít za písmo svaté, za první ústní podání bible. Cesta, která člověka dovede tam, kde je pro jedny lidi jen "temnota", pro jiné je to však "cesta k poznání", jak to tady na Zemi vůbec začalo a KDO vůbec dal podnět ke vzniku různých "náboženství"..

Jdeš takovou cestou, jakou potřebuješ právě nyní a teď ke svému vývoji. Takže ať si vybereš první, nebo druhou, či x-tou, je to přesně tak, jak to má být a je to v pořádku. Ovšem stejně tak, jako ty jsi přesvědčená o "své pravdě" a cituješ citáty z "písma", abys tak ve své zanícené odevzdanosti bojovala s "tmářstvím nehodných", tak naproti tomu právě každý z těch dalších lidí okolo tebe má svoji individuální cestu a vývoj.

Pro tebe je jasná linie "Bůh - Ježíš - Duch svatý - písmo svaté" a šlus. Jenže například  jiní lidé to vidí jinak. Bůh v jejich pojetí je brán jinak. Písmo svaté je bráno jen jako sbírka ústních artefaktů několikrát dokrášlených a překroucených s dobrým úmyslem daného pisatele pro danou dobu. Ježíš je postavou, která je něco jako Vinnetou od "Karlíka" - to znamená, že buď neexistoval, nebo je to několik "náčelníků" dohromady a nebo to byl jeden z mnoha "Joshuů" v té dané době, protože "Joshua" bylo tehdy hodně moderní jméno, asi takové, jako u nás "Pepa".. A nebo taky opravdu byl tím "reformátorem", jenže tady spousta věcí "nesedí"..

Když bys zapátrala více v minulosti, pak zjistíš, že Křesťanství je v podstatě nováčkem. Takoví Hinduisté jsou ve víře už "mazáci", Buddhisté jakbysmet. A obě tyto víry, ač velmi střízlivě hodnotí situaci ostatních "konkurentů", tak bys v nich zmínku o "Ježíšovi" hledala asi tak, jako jehlu v kupce sena.. Takže je dobré nejen věřit, ale hlavně prověřovat a zkoumat fakta.

A podívej se dále do minulosti. Už jsem tu párkrát psal o eposech Ramájána a Mahabhárata. Tam se popisuje "jiná" historie lidstva, kterou mnozí lidé raději vidět nechtějí. Jenže ani to nelze brát za "bernou minci", ale nabádá to pouze ke zkoumání a prověřování (a taky samozřejmě ke konspirování), ovšem toto je jen pro lidi, kteří se "odváží jít dál, i když se bojí"..

Jedna cesta je ta, po které jdeš ty - cesta Božího slova a jeho přízně se vším všudy + hlásání písma. Jedna z dalších cest vede za "oponu", ale k té oponě je nutné dozrát. Ani jedna z cest není špatná. Každá cesta má svůj smysl pro daného člověka. Nutná je pouze tolerance mezi lidmi. Tím narážím právě na to, jak jsi psala výše, že "kdykoliv cituješ z písma, tak to lidi neradi slyší" - no ono je to totiž stejné, jako když ty nerada slyšíš například "moji verzi", protože to jde proti "tvému přesvědčení"..

Tím, že budeš lidem citovat z písma, se v podstatě bude rovnat "vnucování pravdy", takže reakce na to budou přesně takové.. A to samé i naopak - pokud ti někdo bude vnucovat svůj názor, pak je to opět "vnucování své pravdy" a také se k tomu tak budeš stavět. Cestu si každý "jedeme" svou, ale je nutná tolerance "mezi názory", takže pozor na citace a jiné podobné věci. Pravda je pouze iluze. Pravda je totiž jako fotografie - zachycuje pravý moment uvažování v daném okamžiku a poplatný daným okolnostem v daném okamžiku, ovšem než "vyvoláš fotku", už se stejně něco změní. To, co dnes obhajuješ a bereš jako pravdu, můžeš vidět za třicet let úplně jinak..

V čem nebo spíš v kom se to tady vrtáš Dai? sjuk
A hlavně PROČ?
Kdo jsi Ty, abys toto tady psal? roll

Není tady

#37 8. 6. 2010 11:01

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

Mariposo, to není vrtání, ale můj názor pro Mareon. Pokud nebudou názory, pak veškará debata bude v háju Oháju.. Ty vidíš vrtání, já vidím opravdu něco jiného. Navíc ohledně vrtání, pokud vím, jsou zde jiní mistři, nemyslíš?

Kdo jsem já, abych toto psal? No přece jeden z mnoha, jak jinak..

A proč se "vrtám"? Velí mi tak moje přirozená touha po tom, "co je za oponou"..

Proč vlastně se "vrtáš" v mojí odpovědi pro Mareon? Je tam něco, co vidět nechceš, ale máš to předloženo, takže na to reaguješ?

Mareon, pokud uzná za vhodné mi jistě odpoví jak náleží. Nemyslíš?

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#38 8. 6. 2010 11:32

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

DaiTerr napsal(a):

Mariposo, to není vrtání, ale můj názor pro Mareon. Pokud nebudou názory, pak veškará debata bude v háju Oháju.. Ty vidíš vrtání, já vidím opravdu něco jiného. Navíc ohledně vrtání, pokud vím, jsou zde jiní mistři, nemyslíš?

Proč vlastně se "vrtáš" v mojí odpovědi pro Mareon? Je tam něco, co vidět nechceš, ale máš to předloženo, takže na to reaguješ?

Komu ale poslouží to, že tady říkáš svůj názor na Mareon? Tady už nejde o názor na Bibli a na to co v ní stojí, tady se jedná o to, že Ty vykládáš jak a co Mareon vidí. Všímáš si toho rozdílu?
A kdo jsi Ty, abys mohl vykládat (=interpretovat) Mareon?
Tvá přirozená touha Ti snad velí rozebírat jak to má a co si myslí Mareon? Nebo jak tedy to je s tou zvídavostí? Je to ještě zvídavost vykládat jednání lidí nebo už je to něco jinýho?

Pokud vím jednalo se tady původně o výklad Bible. A kde jsme teď? sjuk

Není tady

#39 8. 6. 2010 11:39

Largo
♥♥♥♥♥♥-

Mariposo,
jen taková "maličkost": DaiTerr psal názor pro Mareon, ne na Mareon. Čti pozorněji....  wink , jinak budou tvé příspěvky offtopic
big_smile

Upravil(a) Largo (8. 6. 2010 11:43)

Dobré věci v životě jsou věci nejtišší.

Není tady

#40 8. 6. 2010 11:55

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Largo napsal(a):

Mariposo,
jen taková "maličkost": DaiTerr psal názor pro Mareon, ne na Mareon. Čti pozorněji....  wink , jinak budou tvé příspěvky offtopic
big_smile

Largo, mám tady můj názor pro Tebe: Ty už jsi offtopic dávno. A v tom co Ti od Mareon nevoní ses už taky pěkně porejpkala. Už sis kamenem taky hodila, ráda házíš na druhé stolt
Jinak to jak čtu příspěvky nech prosím na mě, věř, že to svedu i bez Tvého napomínání. I do tohohle máš chuť šťourat lol

Upravil(a) mariposa (8. 6. 2010 11:56)

Není tady

#41 8. 6. 2010 11:59

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Komu ale poslouží to, že tady říkáš svůj názor na Mareon? Tady už nejde o názor na Bibli a na to co v ní stojí, tady se jedná o to, že Ty vykládáš jak a co Mareon vidí. Všímáš si toho rozdílu?
Tvá přirozená touha Ti snad velí rozebírat jak to má a co si myslí Mareon? Nebo jak tedy to je s tou zvídavostí? Je to ještě zvídavost vykládat jednání lidí nebo už je to něco jinýho?

Předně - platí to, co píše Largo hned výše.

Dále - původně se jednalo o výklad bible, ale se podívej, JAK se to rozvinulo. Kde jsme teď, je dáno právě názory mnoha lidí zde. A názor ode mne je jen jedním z mnoha. Já se přidal až po dvou stranách.

"Tvá přirozená touha" - každý máme takovou přirozenou touhu. někdo menší, jiný větší.

"Rozebírání" - uznej, že hlavu a patu to má. Pokud nemáš opravdu "zavázané" oči.. Mimo to - je to jen názor, ne dogma.. Já prostě bibli vidím z jiného pohledu a pokusil jsem se vysvětlit, že "pravda jednoho" není "pravdou druhého" tak, jak si představuje sdělitel oné "pravdy".. A jak jsem psal už výše - Mareon se k tomu jistě vyjádří tak, jak uzná za vhodné.  Nebo jsi Mareon? wink

Není tady

#42 8. 6. 2010 12:35

Largo
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

Largo napsal(a):

Mariposo,
big_smile

Largo, mám tady můj názor pro Tebe: Ty už jsi offtopic dávno. A v tom co Ti od Mareon nevoní ses už taky pěkně porejpkala. Už sis kamenem taky hodila, ráda házíš na druhé stolt
Jinak to jak čtu příspěvky nech prosím na mě, věř, že to svedu i bez Tvého napomínání. I do tohohle máš chuť šťourat lol

Kdyby ve tvém smíchu nebylo tolik zlosti....

Dávej na sebe pozor neutral .

Upravil(a) Largo (8. 6. 2010 12:37)

Dobré věci v životě jsou věci nejtišší.

Není tady

#43 8. 6. 2010 12:53

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Largo napsal(a):

Kdyby ve tvém smíchu nebylo tolik zlosti....

Dávej na sebe pozor neutral .

lol

Není tady

#44 8. 6. 2010 13:10

BB
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Tedy... nedá mi to nedá ....   mariproso, kdo jsi ty, že tady říkáš svůj názor na Daie? Tvá přirozená touha ti velí ho kritizovat  a hodnotit, co si myslí?

Mimochodem ... mám  skoro stejný názor na psaní  Mareon,  jen  mi ty reakce Daie přijdou jako " házení perel....."   kdysi jsem totiž pracovala s jednou "skalní" katoličkou a vím, že jakákoli debata je k ničemu. Jela si ve svém našprtaném dogmatu z kostela a nejel přes to vlak. Nepřeli jsme se s ní, nemělo to tiž smysl. Stejně tak, jako s Jehovisty. Je to jejich boj ....   Přes to ale hodnotím velice kladně Daiovu snahu .....

BB

Není tady

#45 8. 6. 2010 13:24

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

BB napsal(a):

Tedy... nedá mi to nedá ....   mariproso, kdo jsi ty, že tady říkáš svůj názor na Daie? Tvá přirozená touha ti velí ho kritizovat  a hodnotit, co si myslí?

Mimochodem ... mám  skoro stejný názor na psaní  Mareon,  jen  mi ty reakce Daie přijdou jako " házení perel....."   kdysi jsem totiž pracovala s jednou "skalní" katoličkou a vím, že jakákoli debata je k ničemu. Jela si ve svém našprtaném dogmatu z kostela a nejel přes to vlak. Nepřeli jsme se s ní, nemělo to tiž smysl. Stejně tak, jako s Jehovisty. Je to jejich boj ....   Přes to ale hodnotím velice kladně Daiovu snahu .....

Já se Daie ptám, BB. Všimla sis? Ptám se ho co to vlastně dělá, když tady píše jakou cestou Mareon (podle něj!) jde. Nikde jsem neřekla, že vím co si Dai myslí. Kdes na to přišla?

Jasně vidím to co Mareon, že jí tady pár lidí říká jaké citace by si měla vybírat a proč sjuk No a tak se ptám o co těm lidem vlastně jde?

BB a taky Ti teda řeknu svůj názor. Ty jsi totiž taky "skalní". Ale zase jinak než ta katolička s kterou byla (podle Tebe) debata o ničem. Taky si jedeš ve svém "našprtaném", zažitém, v tom s čím máš vlastní zkušenost. Třeba například v tom, že s Jehovisty to nemá smysl, že to je jejich boj... atd. atd.

Není tady

#46 8. 6. 2010 14:22

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

"Já se Daie ptám, BB. Všimla sis? Ptám se ho co to vlastně dělá, když tady píše jakou cestou Mareon (podle něj!) jde. Nikde jsem neřekla, že vím co si Dai myslí. Kdes na to přišla?"

Rozlišuj, prosím, "názor na to, jakou kdo jde cestou" a "konstatování - jakou kdo jde cestou…" Pokud píšu názor, pak je to samozřejmě názor podle mne, tak, jak to vidím. To je snad samozřejmé, jinak bych to nemohl vydávat za svůj názor. Píšu "názor", tak snad smím to vidět dle sebe a mohla bys to respektovat. "Nekonstatuji", pouze "názoruji"…

A protože je to pouze názor, nikoliv konstatování, pak pozbývá smyslu i to, abych se zpovídal "kdo jsem, že tady píšu to, či ono", protože tohle právě patří ke konstatování a ne k názorování. Jinak by chom na sebe za chvilku mohli všichni vytahovat kdejakou maličkost a vzájemně se mlátit po kebuli…

Není tady

#47 8. 6. 2010 14:47

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

DaiTerr napsal(a):

"Já se Daie ptám, BB. Všimla sis? Ptám se ho co to vlastně dělá, když tady píše jakou cestou Mareon (podle něj!) jde. Nikde jsem neřekla, že vím co si Dai myslí. Kdes na to přišla?"

Rozlišuj, prosím, "názor na to, jakou kdo jde cestou" a "konstatování - jakou kdo jde cestou…" Pokud píšu názor, pak je to samozřejmě názor podle mne, tak, jak to vidím. To je snad samozřejmé, jinak bych to nemohl vydávat za svůj názor. Píšu "názor", tak snad smím to vidět dle sebe a mohla bys to respektovat. "Nekonstatuji", pouze "názoruji"…

A protože je to pouze názor, nikoliv konstatování, pak pozbývá smyslu i to, abych se zpovídal "kdo jsem, že tady píšu to, či ono", protože tohle právě patří ke konstatování a ne k názorování. Jinak by chom na sebe za chvilku mohli všichni vytahovat kdejakou maličkost a vzájemně se mlátit po kebuli…

A kdo jsi Dai, abys tady vydával (názoroval) svůj názor (své vlastní vidění) jakou jde Mareon cestou?
Žádala Tě o to Mareon? Nebo jak jsi na to přišel o tom tady psát?
Nepíšeš tady recenzi-názor na knihu, ale na člověka Mareon a na to jakou cestou podle Tebe jde. A proč to děláš?, se Tě ptám já.

A můj názor Dai je, že Mareon SAMA ví, jakou cestou a proč jde. A pokud Tě požádá abys jí to vysvětlil právě Ty (její cestu), nebudu se Tě tady na nic ptát, neboť nebude proč.

Ptala jsem se Pandory jak by ona předala biblickou modrost druhým, když ne pomocí citací. Neodpověděla jak by to udělala ona, ale všem tady napsala jak to dělá Mareon. Není právě tohle mlácení po kebuli druhému člověku?

Upravil(a) mariposa (8. 6. 2010 14:48)

Není tady

#48 8. 6. 2010 14:56

BB
♥♥♥♥♥♥-

Mariproso, když už jsme u toho ... proč se do toho mícháš ty? Žádal tě někdo? proč nenecháš Daie a Mareon, ať si to tedy vyříkají sami ? Pořád kritizuješ, že si někdo dovolí někde něco poznamenat  a sama mluvíš za kde koho ...  PROTO jsem se  vmíchla já ...  myslíš si, že jenom TY můžeš  odpovídat na otázky, na které se tě nikdo neptá ? 

A kdo jsi ty, že se dovoluješ ptát Daie kdo je on ? Kuš ... už je to zase "pesjitrničkusežral..." mizím ..

A mimochodem .... máš pravdu, většinou diskutuju o zažitém ....   narozdíl od některých " načtených našprtanců "

Upravil(a) BB (8. 6. 2010 15:00)

BB

Není tady

#49 8. 6. 2010 14:58

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

BB napsal(a):

Mariproso, když už jsme u toho ... proč se do toho mícháš ty? Žádal tě někdo? proč nenecháš Daie a Mareon, ať si to tedy vyříkají sami ? Pořád kritizuješ, že si někdo dovolí někde něco poznamenat  a sama mluvíš za kde koho ...  PROTO jsem se  vmíchla já ...  myslíš si, že jenom TY můžeš  odpovídat na otázky, na které se tě nikdo neptá ? 

A kdo jsi ty, že se dovoluješ ptát Daie kdo je on ? Kuš ... už je to zase "pesjitrničkusežral..." mizím ..

A proč Ty se účastníš, BB?

Není tady

#50 8. 6. 2010 15:00

Mareon
♥------

Asi se vám líbit NEBUDE,že mariposa má totiž pravdu,mými slovy píšu-
teď si mne řežete jakoby na kousky a hledáte  na mě chyby,zkoumáte mou cestu k Bohu a vlastně si mě TU přehazujete jako horký brambor!Dělá vám to zřejmě dobře.

Strefujete se už i do mariposi,která JEN napsala svůj názor jako každý.

Pan napsala-že ve mně se bere ta drzost podsouvat bohu výhružky různými tresty KDYŽ....

Obracíš si to podle svého a pokud nevěříš,že TOTO-(výroky z Písem) jsou z Boha ale věříš,že jsem je JÁ BOHU podsunula,abych tu mohla někoho strašit je TVÚJ NÁZOR nikoho nenutím,aby tomu věřil a pokud to tak cítíš,je mi tě opravdu líto,že to právě tak chápeš. !!!

Člověk obdařený Duchem je schopen posoudit všecko, ale sám nemůže být nikým(nevěřícím) správně posouzen. 1. Korintským 2,15

Pro DaiTerr

Cestou hledání a zkoumání jiných náboženství jsem si dávno prošla.Všechna náboženství hlásají samospravedlnost ze svých skutků a chování a v tom je jejich zákon.
Nemám potřebu hledat jinde ať za 30 nebo víc let.

Evangelium není poznání dalšího náboženství,ale Boží moc ke spasení MILOSTÍ skrze J.K. který se obětoval za naše hříchy a vymazal tak dluh každého z nás,pokud to přijmeme.To už je každého jeho věc.
Evangelium zjevuje Boha,který se nevnucuje (to proto,že dal každému volbu si vybrat) ale který čeká na odpověď a projev víry ze strany člověka,ABY MOHL ZASÁHNOUT DO JEHO ŽIVOTA.Bez nátlaku,jinak by to nebyla svobodná volba!

Sám J.Kristus  je pro mě dle poznání Ducha.Sv. jako jediný prostředník mezi lidmi a Bohem,jediný on promění člověku život,ukáže že On je ta cesta,pravda i život a nikdo nepřichází k Bohu Otci než-li přes něj!Denně mohu zakoušet jeho obrovskou lásku,milost a odpuštění.A mnohem,mnohem víc…Ať už mi to tu kdokoli věří nebo ne.

On je pro mě TEN,který jediný,pokud člověk uvěří a učiní pokání ze svých hříchů,odpustí mu a očistí od každé nepravosti,kterou mu člověk upřímně vyzná.Tak jak to hlásá evangelium.
Dává zakoušet pokoj,lásku a radost a je pramenem vody živé,světlem na cestě v životě pro každého,KDOKOLI MÁ ZÁJEM.Nikdo nemá větší lásky než ten,který byl posmíván,zavržen od lidí,nenáviděn a proboden jako beránek bez vady z lásky k nám lidem.
Tou druhou cestou o které píšeš jsem už dávno šla a nechci se na ní vrátit,protože kdo jednou předal svůj život J.Kristu a zakouší,to,co jsem tu výše popsala,nelituje svého rozhodnutí.stolt

Myslíte si a obviňujete mě,že vám to vnucuji,nebo se bojíte,že by na tom mohlo být i něco pravdy…….wink

Slova jsou k tomu, aby vysvětlovala naše myšlenky.
Moliére

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí