Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#76 25. 9. 2009 22:33

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Paragraf na dítě na úpo*ný balíček!!

klokan napsal(a):

Pozor vážení!!! Modroočka je neomylná a všechno ví - volte ji do parlamentu, nejlépe do toho evropského, zakáže nejen žárovky, ale i plínky, neb nejsou ekologícké wink

A tys mě zase pobavil, Kloky, fakt lollollollollollol
dobrý, Kloky, fakt dobrý tummenupp

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#77 25. 9. 2009 22:34

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Ronja napsal(a):

AndreaP. napsal(a):

Modroočko, samozřejmě se nesnažím, já vlastně vůbec nic nedělám...

... a ještě se jen jen třepeš, abys mohla nastoupit do práce a vybírat si tam paragraf, kdykoli se ti zachce. I ty jedna nezbednice reta

Teď si mě prokoukla, hluboce se stydím, omlouvám se všem, že už na MD si plánuju, jaká budu mrcha a jak budu využívat kolegy, fakt jsi mě odhalila....a jdu se teda asi zastřelit big_smile Však co taky se mnou, že jo?

Není tady

#78 25. 9. 2009 22:35

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

klokan napsal(a):

Vzato do extrému - teda, lidi, co si to vůbec dovolujete mít nějaký potomky, vždyť se o ně musíte starat!!! A v tý době vám žádný zaměstnavatel nedá žádnou práci, pěkně se starejte o to, co jste si navařili a to pěkně až do jejich pětadvaceti, ne-li dýl....

Anebo nedělejte potomky žádný a makejte hezky na své kariéře... Až nebudete ve stáří moct, hodíme vás z tý skály v té Spartě, protože váse nebude mít, kdo živit, když už nebudete moct sami....

Taky dobrý - "až se tobě bude třásti ruka, koryto ti synek udělá"...

Tyhle rudý názory miluju.
Samozřejmě,  je doba, kdy se  každý musí o sebe postarat. A co je na tom divného ?

Chtěla bych tě vidět, kdybys ty byl zaměstnavatel, jak bys byl z takové síly, kterou vidíš z měsíce v práci 5x,  odvázaný.

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#79 25. 9. 2009 22:36

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Modroočka napsal(a):

AndreaP. napsal(a):

Modroočko, samozřejmě se nesnažím, já vlastně vůbec nic nedělám...

Ty jsi nějaká chytlavá lol pročpak, Já jen, že píěšeš, že se budeš víc snažit, to zní, jako by ses jindy nesnažila. Tvoje reakce je k zasmání, chtěla jsem jen vědět, jak to myslíš, víc se snažit. Já se musím v práci snažit pořád.

Chytlavá? Já, ale kdepááááák, málo mě znáš - to je jen můj smysl pro humor pussa

Není tady

#80 25. 9. 2009 22:36

lea64
♥♥♥♥♥♥-

mashanka napsal(a):

klokan napsal(a):

Ty, Modroočko - a nebylo by nakonec lepší, kdyby ty děti, co jsou často nemocné, byly použity asi tak jako ve starověké Spartě?? - Prostě - jsi neschopný, tak hop ze skály dolů, co taky s Tebou, ty malý zmetku, že jo...

To určitě ne, ale já souhlasím s tím, že kdo má děti, měl by s tím počítat a nějakým způsobem se dokázat o ně postarat tak, aby to nebylo na úkor jiných lidí. Ať už hlídáním babiček, chůvou.... to je jeho věc. Každý je za svůj život odpovědný sám. A v práci je takový člověk opravdu nanic. Vlastě, nejen nanic, ale ještě mínusem - tam, kde je daný počet míst, jedno zabírá, nikoho jiného místo něho přijmout nemohou, a tudíž, ostatní dělají věčně i jeho práci.
Spoléhat se na to, že na všechno jsou dávky, to prostě nejde. Kdyby chtěl každý dávky, kdo by na ně vydělával ?

Dělám přes 20 let, paragrafy kdysi minimálně, nemocenská zcela výjimečně. Odvedla jsem státu značné pojištění i daně. Pak jsem měla komplikovaný úraz a skoro rok jsem byla doma. Nemocenské dávky byly oproti platu mizerné, ale snad jsem na ně vydělala, abych nemusela mít výčitky, že někomu zabírám místo, ostatní dělají práci za mě atd.

Není tady

#81 25. 9. 2009 22:38

host5522
Host

Modroočko, a co bys dělala, kdybys měla sedmileté dítě, třeba 8-12x do roka nemocné 10 dní. Tvůj manžel by bral patnáctku čistého, polovinu jeho platu byste dali na bydlení. Rodiče nemohou a na chůvu nemáte. Podala bys v práci výpověď, aby ses mohla věnovat dítěti? Nebo jak bys situaci řešila?

#82 25. 9. 2009 22:40

klokan
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno-venkov

mashanka napsal(a):

Samozřejmě,  je doba, kdy se  každý musí o sebe postarat. A co je na tom divného ?

Chtěla bych tě vidět, kdybys ty byl zaměstnavatel, jak bys byl z takové síly, kterou vidíš z měsíce v práci 5x,  odvázaný.

Mám fakt rudý názor ??? big_smilebig_smilebig_smile Fajn.... Byl jsem i zaměstnavatelem.....  Ty "rudej" názore.... big_smile
Jen doplním: apače nesnáším, vylili mě svýho času ze školy, když jsem jim nekývnul... pussa

Upravil(a) klokan (25. 9. 2009 22:42)

Existuje 10 typů lidí - Ti, kteří tohle chápou a ti, kteří nikoliv wink

Není tady

#83 25. 9. 2009 22:41

mashanka
Zablokovaný

klokan napsal(a):

mashanka napsal(a):

klokan napsal(a):

Ty, Modroočko - a nebylo by nakonec lepší, kdyby ty děti, co jsou často nemocné, byly použity asi tak jako ve starověké Spartě?? - Prostě - jsi neschopný, tak hop ze skály dolů, co taky s Tebou, ty malý zmetku, že jo...

To určitě ne, ale já souhlasím s tím, že kdo má děti, měl by s tím počítat a nějakým způsobem se dokázat o ně postarat tak, aby to nebylo na úkor jiných lidí. Ať už hlídáním babiček, chůvou.... to je jeho věc. Každý je za svůj život odpovědný sám. A v práci je takový člověk opravdu nanic. Vlastě, nejen nanic, ale ještě mínusem - tam, kde je daný počet míst, jedno zabírá, nikoho jiného místo něho přijmout nemohou, a tudíž, ostatní dělají věčně i jeho práci.
Spoléhat se na to, že na všechno jsou dávky, to prostě nejde. Kdyby chtěl každý dávky, kdo by na ně vydělával ?

Nechť nedojde na Tvá slova: Neházejte nikomu klacky pod nohy, mohl by zakopnout, až vám půjde na pomoc.

Klacky pod nohy mi hází ten, kvůli kterému zanedbávám svoje záležitosti, protože jsem za něj v práci (zadarmo)

Není tady

#84 25. 9. 2009 22:43

mashanka
Zablokovaný

lea64 napsal(a):

mashanka napsal(a):

klokan napsal(a):

Dělám přes 20 let, paragrafy kdysi minimálně, nemocenská zcela výjimečně. Odvedla jsem státu značné pojištění i daně. Pak jsem měla komplikovaný úraz a skoro rok jsem byla doma. Nemocenské dávky byly oproti platu mizerné, ale snad jsem na ně vydělala, abych nemusela mít výčitky, že někomu zabírám místo, ostatní dělají práci za mě atd.

Ano. Na svoje nemocenské dávky sis určitě vydělala

Není tady

#85 25. 9. 2009 22:44

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

lea64 napsal(a):

mashanka napsal(a):

klokan napsal(a):

Špatně jsi to pochopila, zabírala by jsi místo, kdyby jsi byla imrvere nemocná kapitulation .

Není tady

#86 25. 9. 2009 22:44

klokan
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno-venkov

mashanka napsal(a):

Klacky pod nohy mi hází ten, kvůli kterému zanedbávám svoje záležitosti, protože jsem za něj v práci (zadarmo)

Hlavně, aby za tu pomoc potom nechtěl patřičný obolus.... wink
Pak se nejedná o pomoc, nýbrž pouze o určitý typ obchodu - totiž pojistného wink

Upravil(a) klokan (25. 9. 2009 22:46)

Existuje 10 typů lidí - Ti, kteří tohle chápou a ti, kteří nikoliv wink

Není tady

#87 25. 9. 2009 22:45

mashanka
Zablokovaný

klokan napsal(a):

mashanka napsal(a):

Mám fakt rudý názor ??? big_smilebig_smilebig_smile Fajn.... Byl jsem i zaměstnavatelem.....  Ty "rudej" názore.... big_smile
Jen doplním: apače nesnáším, vylili mě svýho času ze školy, když jsem jim nekývnul... pussa

Znám spoustu lidí, kteří nekývli a nikdo je ze školy nevyhazoval. A také pár těch, které vylili z jiného důvodu a teď všude rozhlašují, že to bylo kvůli tomu, že JIM nekývli.

Není tady

#88 25. 9. 2009 22:48

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Jinak, kdo tady píše o vystřílení nemocných dět? Ronja a Klokan. To jste přestřelili vy.
Ono je rozdíl napsat, že by  maminky měly být s nemocnýma dětma doma a nehrnout se do práce, ve které nakonec většinou nejsou a napsat, že by se nemocný děti měli vystřílet. Tohle bych nikdy nenapsla. Jen to, jak to zkráceně popsala Mashanka. Prostě když je mamča 2x, 3x do roka po týdnu s děckem doma, tak to je normální, ale pokud je doma tři týdny, týden v práci, tak se to opakuje pořád dokola, měla by mít soudnost i ta maminka, není přínosem v práci, je to dlouhodoběji opravdu nefét vůči kolegům a pro to dítě to taky není dobrý, měla by se zamyslet, co je lepší, jestli blokovat místo v práci, nechat práci na spolupracovnících a být ve stresu, nebo se raději věnovat dítku, i za cenu toho, že se budu muset uskromnit, dočasně. To není nic proti maminkám.

Není tady

#89 25. 9. 2009 22:49

mashanka
Zablokovaný

klokan napsal(a):

mashanka napsal(a):

Hlavně, aby za tu pomoc potom nechtěl patřičný obolus.... wink
Pak se nejedná o pomoc, nýbrž pouze o určitý typ obchodu - totiž pojistného wink

Špatně chápeš výraz "házet klacky pod nohy" - to znamená, dělat něco, co druhému škodí, Já nikomu nic takového nedělám. Ale na druhou stranu nechci, aby to dělat ani on mě. Pokud budu trpět tím, že si někdo neumí ošéfovat svoje osobní věci, hází klacky pod nohy on mě, ne já jemu

Není tady

#90 25. 9. 2009 22:49

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

mashanka napsal(a):

klokan napsal(a):

Vždycky se nedá takhle uvažovat. Jsou lidi, který nemají možnost využít babičku a přitom berou nízkou mzdu, takže si nemůžou dovolit ani chůvu. Pořád tady píšete o chůvě, ale kolik rodin si jí může dovolit? Taková rodina potom nemusí řešit nějaký paragraf. Tři čtvrtiny zaměstnanců nedosáhne na průměrnou mzdu. Děti jsou pokračující generace nás všech - jasně nikdo nebude padat před jejich rodiči na kolena, ale ve vyspělým státě by měly být podmínky příznivý výchově dětí. Jenže ještě dlouho nebudeme vyspělým státem, proto je to tady takový, jaký to je. Chybí tady místa ve školkách, chybí tady kratší úvazky, jsou tady tak nízko nastavený mzdy, takže někteří rodiče horko těžko zvládají dětem dopřát průměrný standart., přestože oba pracují. Zajímala by mě kontkrétní rada pro matku, která má malý děti, nemá babičku, s manželem vydělávají dohromady dejme tomu 20 000 Kč čistýho, jak by měla řešit nemocnost svýho např. 7 letého dítěte!

Iveta X

Není tady

#91 25. 9. 2009 22:52

mashanka
Zablokovaný

Modroočka napsal(a):

Jinak, kdo tady píše o vystřílení nemocných dět? Ronja a Klokan. To jste přestřelili vy.
Ono je rozdíl napsat, že by  maminky měly být s nemocnýma dětma doma a nehrnout se do práce, ve které nakonec většinou nejsou a napsat, že by se nemocný děti měli vystřílet. Tohle bych nikdy nenapsla. Jen to, jak to zkráceně popsala Mashanka. Prostě když je mamča 2x, 3x do roka po týdnu s děckem doma, tak to je normální, ale pokud je doma tři týdny, týden v práci, tak se to opakuje pořád dokola, měla by mít soudnost i ta maminka, není přínosem v práci, je to dlouhodoběji opravdu nefét vůči kolegům a pro to dítě to taky není dobrý, měla by se zamyslet, co je lepší, jestli blokovat místo v práci, nechat práci na spolupracovnících a být ve stresu, nebo se raději věnovat dítku, i za cenu toho, že se budu muset uskromnit, dočasně. To není nic proti maminkám.

Ano, přesně tak. Za nás sice dávky byly, ale já je nevyužívala. (snad 2x) Bylo by mi to totiž vůči kolegům blbé, být věčně doma, tak jsem si to vždycky nějak zařídila. Jenže dneska není blbé nikomu nic, ale mě by mělo být blbé za ně nedělat - proč ?

Upravil(a) mashanka (25. 9. 2009 22:55)

Není tady

#92 25. 9. 2009 22:53

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

A Klokan je dobrodinec, který bude dělat práci za ostatní, zadarmo a rád. A klidně doživotně. Zlatej člověk.
Já bych asi nezaměstnávala sílu, na které bych prodělávala. To si nemůže dovolit snad nikdo. Potřebuju lidi, kteří odvádí práci, ne ty, kteří ji neodvádí. To jsem jako nelida? Myslím, že ne.

Není tady

#93 25. 9. 2009 22:54

host5522
Host

Modroočka napsal(a):

Prostě když je mamča 2x, 3x do roka po týdnu s děckem doma, tak to je normální, ale pokud je doma tři týdny, týden v práci, tak se to opakuje pořád dokola, měla by mít soudnost i ta maminka, není přínosem v práci, je to dlouhodoběji opravdu nefét vůči kolegům a pro to dítě to taky není dobrý, měla by se zamyslet, co je lepší, jestli blokovat místo v práci, nechat práci na spolupracovnících a být ve stresu, nebo se raději věnovat dítku, i za cenu toho, že se budu muset uskromnit, dočasně. To není nic proti maminkám.

Ono se to dobře vykřikuje, když víš, že v takový situaci nikdy nebudeš.

A co je to pro tebe "uskromnit se"? Když by rodina měla žít v dnešní době z jednoho (v lepším případě průměrného) platu, tak to není uskromňování, ale spíš boj o přežití.

#94 25. 9. 2009 22:56

mashanka
Zablokovaný

Holky s nemocnými dětmi - navrhuji v době nemoci najmout zdarma klokana a můžete v klidu do práce

Není tady

#95 25. 9. 2009 22:57

lea64
♥♥♥♥♥♥-

Když nemáš existenční starosti, nenapadne tě, s jak mizerným příjmem musí lidi vyjít. Žiju v regionu s vysokou nezaměstnaností a i tak mě překvapilo, za jaké nízké platy lidi dělají a ještě za hrozných pracovních podmínek. Těžko někde našetřit, když taktak  zaplatí nájem a skromné jídlo.

Není tady

#96 25. 9. 2009 22:58

mashanka
Zablokovaný

yellow108 napsal(a):

Modroočka napsal(a):

Prostě když je mamča 2x, 3x do roka po týdnu s děckem doma, tak to je normální, ale pokud je doma tři týdny, týden v práci, tak se to opakuje pořád dokola, měla by mít soudnost i ta maminka, není přínosem v práci, je to dlouhodoběji opravdu nefét vůči kolegům a pro to dítě to taky není dobrý, měla by se zamyslet, co je lepší, jestli blokovat místo v práci, nechat práci na spolupracovnících a být ve stresu, nebo se raději věnovat dítku, i za cenu toho, že se budu muset uskromnit, dočasně. To není nic proti maminkám.

Ono se to dobře vykřikuje, když víš, že v takový situaci nikdy nebudeš.

A co je to pro tebe "uskromnit se"? Když by rodina měla žít v dnešní době z jednoho (v lepším případě průměrného) platu, tak to není uskromňování, ale spíš boj o přežití.

A co to je pro tebe žít ? Ono je uskromnit a uskromnit. Dnešní mladé rodiny považují za uskromnění i to, přestat používat papírové utěrky. Na kompa a cigára mají, to je zajímavé

Upravil(a) mashanka (25. 9. 2009 23:00)

Není tady

#97 25. 9. 2009 23:00

vendulinda
♥♥♥----
Místo: ta naše Morava :-)

mashanko, já tě na jedné straně chápu - taky mě tento týden skolila nemoc a do práce jsem chodila, pěkně jsem si do práce donesla patáky a na kolegy prskala bacily. Na druhé straně, když mi dvakrát do roka dcera onemocní a hlídající babky nemám, tak prostě na paragraf půjdu a hotovo. Na chůvu nemám.

Není tady

#98 25. 9. 2009 23:02

mashanka
Zablokovaný

vendulinda napsal(a):

mashanko, já tě na jedné straně chápu - taky mě tento týden skolila nemoc a do práce jsem chodila, pěkně jsem si do práce donesla patáky a na kolegy prskala bacily. Na druhé straně, když mi dvakrát do roka dcera onemocní a hlídající babky nemám, tak prostě na paragraf půjdu a hotovo. Na chůvu nemám.

Ale jasně, 2x do roka, to je normální. Mluvíme tady o případech, kdy je někdo víc doma, než v práci. Kdo s někým takovým nikdy nedělal, asi nepochopí

Není tady

#99 25. 9. 2009 23:02

vendulinda
♥♥♥----
Místo: ta naše Morava :-)

mashanka napsal(a):

Holky s nemocnými dětmi - navrhuji v době nemoci najmout zdarma klokana a můžete v klidu do práce

no to by jsme ho ale musely naklokanovat, teda pardon naklonovat big_smile

Není tady

#100 25. 9. 2009 23:02

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Žluťásku, ale jak to vidíš ty? Že se necháš zaměstnata a pak budeš pořád doma? Protože máš často nemocný dítě. A jakou máš přestavu? Kdo tu práci za tebe bude pořád dělat? Kolegové? A jak dlouho myslíš, že je to bude bavit, dělat zadarmo za druhýho? Ono to jde občas, ale ne tři roky. Měla bys taky brát v potaz ty druhý. Že i oni něco mají. Že nebudou trvale dělat tvoji práci, abys mohla být s dítětem doma. To není nelidskost, ale i já mám děti. Musela jsem kvůli takové kolegyni bývat dýl v práci, pak jsem neměla čas já na svoje děti, když jsem ji slíbila, že někam půjdeme, ale kvůli kolegyni jsem pak nemohla, že jsem nemohla kvůli takové kolegyni jít klukovi na školní besídku, protože jsem po své práci dělala její práci, takže to kluk obrečel, že tam maminka nebyla, učitelka ve školce se taky divně dívala, že nemám čas jít klukovi na besídku. A tak podobně.  Takže když to bereš takhle, tak potom jo.
Ono se dobře vykřikuj - já mám na paragraf nárok a že vy za mě děláte, do toho vám nic není. Že?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí