Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 25. 9. 2009 20:25

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Re: Paragraf na dítě na úpo*ný balíček!!

klokan napsal(a):

Ivana*M : buď hrooooooozně ráda, že sis ty děti "odbyla" (a je otázka, jak jsi je odbyla, když sama říkáš, že odbyla...) za toho totáče... A ačkoliv nejsem nijak levicově zaměřený volič, tak po svých zkušenostech se VŮBEC nedivím, že se po tom lidem stýská a že volí právě ty lidi, co to tu kočírovali před plyšárnou. Vůbec se jim nedivím... A myslím si, že to je děsná škoda, že se tak děje a děje se to právě kvůli necitlivému přístupu k těm lidem, kteří si nemůžou jinak pomoct. Pak se zoufalí lidé obracejí k zoufalému řešení... Mimochodem - jak moc kolegové nadávají, když musí makat za ty, kteří si třeba vybírají dovolenou ?? Nebo dovolené je potřeba taky kompletně zrušit ??? To je pro majitele firem vlastně ideální řešení - máš sílu - makej... nemáš - tak vypadni a zařiď se jak chceš... Snad se mýlím...

No jeste ne uplne , zatim se nas drzi zuby nehty , doba nepreje ani jim , nevim, jestli se nekdy zmuzou na nejake samostatne bydleni , obavam se , ze s nami muzou bydlet treba do 40.

Dovolenou si vybiraji vsichni stejne a sluzby se musi podle toho rozvrhnout . Samozrejme , ze si nemuzou vzit 3 lidi dovolenou najednou. A take si musime brat dovolenou povinne , jak by se na tohle matka , ktera potrebuje dov. na leto asi tvarila ? Letos treba tyden v unoru.

Není tady

#27 25. 9. 2009 20:26

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

No, já nevím, jak kde jinde, ale u nás se musí práce udělat, účetnictví nejde dělat na půl, takže to, co měla dělat kolegyně, dělaly jsme my, protože ona byla doma pořád. To myslím, že mi po tom něco je. Když měla ty děti nemocný pořád, měla být doma a ne chodit do práce. Mně je do toho dost, že musím dělat za kolegyni téměř vždycky, seděly jsme tam v uzávěrce do včera, ona šla ve tři domů, dovolenou v létě si brala přednostně, že má malý děti. pochopila bych, ksdyby to bylo občas, ale ona byla doma pořád. Někdy jsme si nemohly vzít v kanceláři ani dovolenou, kterou jsme nahlásily dopředu, protože kolůegyňka ráno zavolala, že jde k doktorovi. Vám by to nevadilo, kdybyste byly v práci od nevidím do nevidím a někdy vlastně brzdil práci, kvůli nemocným dětem? Když díte omarodí 2x do roka, je to normální, ale když je děcko nemocný každý měsíc, tak s ním má být mamča doma, ono totiž tohle nesvědčí ani tomu dítku. Chytne ve školce 2x víc nemocí, než by nutně muselo. Když chci mít dítě, tak mu musím i něco obětovat, třeba i vyšší životní standard.
A jinak, já jsem byla na MD do tří let, od jednoho roku jsem nebrala NIC, živil nás manžel, měli sjemto skromnější, ale zato jsem netahal kluka do jeslí, kde by taky byl věčně na hromadě. a pak, řešila jsem to taky výpomocí, prababičky, sousedky, různě. Když jsem byla z mladším klukem doma, tři dny, tak mi bylo naznačeno, důrauně, že tohle sy moc zvykat nemám. Je to těžký, to chápu a vím, ale taky vím, že dítě stojí peníze, s tím to dítě taky mám, a je mu potřeba se věnovat. I tím, že s ním budu doma, když je náchylné k nemocem. Navíc neustále paragrafy, to je bezohednost i ke kolegům. Nebo si, holky, myslíte, že se ta práce udělá sama?
Možná mám kliku, že byli kluci zdraví, ale kdyby to tak nebylo, věnovala bych se jim.I za cenu, že bych se musela hodně uskromnit.
Je to blbý, ale je to tak. Šéfová taky raději vezme starší kolegyni, než tu, co má malý děti, Každá se dušovala, že děti nemarodí. Jednu takhle vzala a bylo vymalováno, po zkušební době byla doma pořád.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#28 25. 9. 2009 20:26

Reni39
♥♥-----

Já bych také něco dodala, je to nyní poněkud čerstvý zásah do mé osobní sféry.
Situace: mé 5ti leté dítě asi před měsícem přeletělo přes řídítka koloběžky. Podotýkám, že mám další dvě dospělé děti, takže paragraf za totality byla úplně jiná kapitola. No a když měl teda následky svého pádu - jeho zranění vypadala tak špatně, že lítalo asi 8 lékařů, k tomu další personál urgentního příjmu v nemocnici, nebylo zřejmé, co vlastně prckovi je, tak jsem asi po 5ti hodinách, uložila své dítě na dětské jip. No a jako matka (starší matka) jsem si vůbec nedokázala představit, že bych měla jít na druhý den do práce, od svého synka odejít, ráno otevřít kancelář, rozložit papíry a usmívat se na lidi a normálně pracovat. Toto nezvládne žádný normální rodič, kterému na dítěti záleží. No a tak jsem prostě na paragrafu zůstala, vše dopadlo dobře, chlapec je v pořádku. Přestože jsem samoživitelka  mám nárok na více než 9 dní, tak jsem vyčerpala zmíněných 9 dnů. Po návratu do práce, jsem se od některých spřízněných duší dozvěděla průpovídky ostatních. Já si říkám, vždyť přece o nic nešlo, práce se udělala, dítě je v pořádku, co se vlastně budu nějak vzrušovat.
Výsledek? Utekl asi týden, možná týden a půl, kdy se do mne jedna z kolegyň nehorázným způsobem pustila, jak si vlastně představuji využít 9 dní zůstat na §, že ostatní za mne museli makat, že je to nehoráznost blablalba  .... samý zápach z úst. No křičela po mne jako po nějakém rozmazleném frackovi, dokonce i před klienty a dalšími cizími lidmi.
Já zůstala jak opařená a pouze jsem se zmohla na jedno: Mému dítěti šlo o život, co bych asi v práci byla platná, když bych se nedokázala soustředit? A vzpomeň si na svoje děti, když byly malé? A ONA? Odpověděla, já už to mám za sebou, mě to nezajímá .........
No každý může mít názor jiný, podotýkám, že nechodím na paragraf co dva měsíce, možná se to vyvrbí jednou za rok a půl, já to nepočítám.
Souhlasím s Amrianou, paměť je krátká, většinou na to, co se hodí, naštěstí můj šéf má tříletého kluka, takže má pochopení.
Co dodat? Aby se ti ostatní, co nemají pochopení s radikálními názory, nikdy nedostali do situace, kdy by musely volit mezi ohrožením svého dítěte a kariérou. Ono se to potom obrátí proti nim, přeji proto všem co nejvíce zdravíčka a pohody sova par

Není tady

#29 25. 9. 2009 20:30

agewa
♥♥♥♥♥♥-

ježiši, to já budu asi taky takový skorem "příživník". já si totiž dovolila být na paragrafu s 18letým synem!měl po plastice kolene, naprosto nesměl na to šlapat a dvěma berlema naprosto nepoužitelný se obsloužit, cokoliv si donest, ohřát jídlo atd. ještě že v práci měli pochopení....

Není tady

#30 25. 9. 2009 20:32

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Modroočka napsal(a):

No, já nevím, jak kde jinde, ale u nás se musí práce udělat, účetnictví nejde dělat na půl, takže to, co měla dělat kolegyně, dělaly jsme my, protože ona byla doma pořád. To myslím, že mi po tom něco je. Když měla ty děti nemocný pořád, měla být doma a ne chodit do práce. Mně je do toho dost, že musím dělat za kolegyni téměř vždycky, seděly jsme tam v uzávěrce do včera, ona šla ve tři domů, dovolenou v létě si brala přednostně, že má malý děti. pochopila bych, ksdyby to bylo občas, ale ona byla doma pořád. Někdy jsme si nemohly vzít v kanceláři ani dovolenou, kterou jsme nahlásily dopředu, protože kolůegyňka ráno zavolala, že jde k doktorovi. Vám by to nevadilo, kdybyste byly v práci od nevidím do nevidím a někdy vlastně brzdil práci, kvůli nemocným dětem? Když díte omarodí 2x do roka, je to normální, ale když je děcko nemocný každý měsíc, tak s ním má být mamča doma, ono totiž tohle nesvědčí ani tomu dítku. Chytne ve školce 2x víc nemocí, než by nutně muselo. Když chci mít dítě, tak mu musím i něco obětovat, třeba i vyšší životní standard.
A jinak, já jsem byla na MD do tří let, od jednoho roku jsem nebrala NIC, živil nás manžel, měli sjemto skromnější, ale zato jsem netahal kluka do jeslí, kde by taky byl věčně na hromadě. a pak, řešila jsem to taky výpomocí, prababičky, sousedky, různě. Když jsem byla z mladším klukem doma, tři dny, tak mi bylo naznačeno, důrauně, že tohle sy moc zvykat nemám. Je to těžký, to chápu a vím, ale taky vím, že dítě stojí peníze, s tím to dítě taky mám, a je mu potřeba se věnovat. I tím, že s ním budu doma, když je náchylné k nemocem. Navíc neustále paragrafy, to je bezohednost i ke kolegům. Nebo si, holky, myslíte, že se ta práce udělá sama?
Možná mám kliku, že byli kluci zdraví, ale kdyby to tak nebylo, věnovala bych se jim.I za cenu, že bych se musela hodně uskromnit.
Je to blbý, ale je to tak. Šéfová taky raději vezme starší kolegyni, než tu, co má malý děti, Každá se dušovala, že děti nemarodí. Jednu takhle vzala a bylo vymalováno, po zkušební době byla doma pořád.

Modročko ...já jen dotaz - kdy to bylo, žes mohla zůstat s dítkem do tří let a manžel vás uživil aniž jsi měla příjem?

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#31 25. 9. 2009 20:38

klokan
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno-venkov

Vzato do extrému - teda, lidi, co si to vůbec dovolujete mít nějaký potomky, vždyť se o ně musíte starat!!! A v tý době vám žádný zaměstnavatel nedá žádnou práci, pěkně se starejte o to, co jste si navařili a to pěkně až do jejich pětadvaceti, ne-li dýl....

Anebo nedělejte potomky žádný a makejte hezky na své kariéře... Až nebudete ve stáří moct, hodíme vás z tý skály v té Spartě, protože váse nebude mít, kdo živit, když už nebudete moct sami....

Taky dobrý - "až se tobě bude třásti ruka, koryto ti synek udělá"...

Upravil(a) klokan (25. 9. 2009 20:39)

Existuje 10 typů lidí - Ti, kteří tohle chápou a ti, kteří nikoliv wink

Není tady

#32 25. 9. 2009 20:38

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Amriana napsal(a):

Andreo rozumím .. protože mám 12 letý velký dítě a zažila jsem jaký to je, když byl 7 dní ve školce a pak 3 neděle doma a 5 dní ve školce a 14 dní doma. Pěkne na prd. No plácali jsme hlídání jak se dalo ... ale ty první tři čtyři dni jsem byla doma já ...prostě od hodně nemocnýho dítěte se podle mě neodchází at si má názor každej jakej chce.
No ted máme mazánka malinkýho a představa, že mě to čeká znovu mě jakože docela prudí. Ono totiž bohužel to co píše Modroočka a nebo mírnější formou Iva ..není zdaleka ojedinělý názor. Uslyšíš to ještě mockrát....  No co už ... mý děcko je má zodpovědnost a udělám to, jak budu cítit vůči němu ..a ...dál se uvidí ..  styrka zvládnem no ni ? wink

Jsem moc ráda, že je tady i někdo, jako ty..kdo prostě chápe i druhou stranu. Já příspěvek Modroočky četla třikrát, já ho nejprve ani snad nepochopila, raději nechtěla pochopit, to je přesnější. Asi jsem ještě málo otřískaná životem, vím, že se na todle musím připravit...ale ono to fakt celkem zasáhne, do háje, jak by těch slz máma  nemocného dítěte neměla dost.....a pak se tady dozví....a co jako na to kolegové? Tak já nevím, tak snad ať si to kolegové se mnou vymění, já půjdu makat, a hodně ráda, to mi věřte, a oni ať si sednou a hlídaj dusící se dítě, které není schopné se ani postavit na nohy, a u kterého člověk neví den ani minutu, kdy pofičí na pohotovost. Ať si to zkusí, pak se můžeme spolu bavit. Asi tak.  Jen chci zdůraznit, já tady opravdu neřeším rýmečky a podobně, i když nemocné dítě je nemocné dítě a potřebuje mámu, a to mi nikdo nevymluví. Koho volá nemocné dítě? Studentku? Bože můj.

Není tady

#33 25. 9. 2009 20:38

majkafa
Host

Sedím v kanceláři s kolegyní, ekonomkou naší dceřinky, která má děťátka 2 a 4 roky a je s nimi sama. Velmi často má ošetřovák. No a co? Když potřebuje, pomůžeme ji s prací. I my jsme měli malé děti.
Kde jste vy, byli jsme i my. Kde jsme my, budete i vy. wink

Upravil(a) majkafa (25. 9. 2009 20:39)

#34 25. 9. 2009 20:46

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

No, zůsta 2x do roka doma s děckem 9 dní, to mi přijde v pohodě, nakonec i dospělý jsou nemocní, berou si neschopenku. Ale myslím, že něco jinýho je chronicky nemocný dítě. To bysch bal ve stresu, co kdy a kde zase to dítko chytí. Byla bych s ním radějo doma. Samoživitelky to mají horší, vím, ale na druhou stranu, holky, uznejte, jaká je to práce, když tam víc nejste, jak jste? Jak by se to líbilo vám, na místě vašich kolegů? Když děláte třeba v kase, v obchoďáku, někdo ty směny musí dělat, za přepážkou na poště, v bance, kdekoliv. I v kanceláři, neříkejte mi, že ta práce počká a že ji pak stihnete udělat samy za poloviční dobu? Myslím, že ne, vždycky to musí dělat někdo za vás. Když je moje současná kolegyně doma s klukem 2x, 3x do roka, týden, nikdo jí neřekne ani popel, je to v pohodě. Ale ta bývalaá kolegyně, co byla doma pořád, to bylo opravdu hodně npříjemný, jednou jsem já sama musela přřerušit dovolenou, protože ona nepřišla do práce, takže mi volali domů, ať ukončím dovolenou a přijdu. Ona ani nepoděkovala, řekla, že to je moje povinnost ji zastoupit, takže tohle už byl vrchol její bezohlednosti a neomalenosti. Vím, že ne každý má finanční podmínky na to, být s dítkem doma, bez peněz, ale na druhou stranu samy uznejte, jak taková poloviční práce vypadá? Podle mě by bylo řešení spíš něco jako prodloužená mateřská, do šesti let, u těch chronicky nemocných dětí. Pak by ubylo paragrafů a navíc myslím, že by nikdo neblokoval pracovní místa s tím, že je zaměstnaný, ale je pořád doma. Vím, že to zní tvrdě, ale měly by i maminky chápat tu druhou stranu. Většina lidí má děti, musí je živit a starat se o ně. Mít dítě není nic natolik mimořádnýho, za co by okolo nás měli ostatní chodit po špičkách a brát na nás ohledy ve všem.
Já jsem nezapomněla, že jsem měla děti malý. Ale nestavěla jsem se k tomu tak, že já mám děti, tak na mě berte ohledy.

Není tady

#35 25. 9. 2009 20:51

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Web

agewa napsal(a):

ježiši, to já budu asi taky takový skorem "příživník". já si totiž dovolila být na paragrafu s 18letým synem!měl po plastice kolene, naprosto nesměl na to šlapat a dvěma berlema naprosto nepoužitelný se obsloužit, cokoliv si donest, ohřát jídlo atd. ještě že v práci měli pochopení....

Tak to se asi stane kazdemu , ze onemocni sam nebo nekdo z rodiny. To si myslim, ze je uplne o necem jinem.

Není tady

#36 25. 9. 2009 20:55

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Web

klokan napsal(a):

Vzato do extrému - teda, lidi, co si to vůbec dovolujete mít nějaký potomky, vždyť se o ně musíte starat!!! A v tý době vám žádný zaměstnavatel nedá žádnou práci, pěkně se starejte o to, co jste si navařili a to pěkně až do jejich pětadvaceti, ne-li dýl....

Anebo nedělejte potomky žádný a makejte hezky na své kariéře... Až nebudete ve stáří moct, hodíme vás z tý skály v té Spartě, protože váse nebude mít, kdo živit, když už nebudete moct sami....

Taky dobrý - "až se tobě bude třásti ruka, koryto ti synek udělá"...

To musis vysvetlit tem zamestnavatelum / to ja nejsem / , ale v krizi se spise snazi , aby lidi nemuseli vyhazovat nez , aby nekomu prokazovali dobrodini .

Není tady

#37 25. 9. 2009 20:57

Nuni
♥♥♥----

Jestli můžu, trochu odbočím. Čím si vysvětlujete, že jsou teď děti tak extrémně nemocné?? To je samý alergik, atopik, dislektik ?? Jsme jako rasa tak degenerovaní nebo věnujeme jim někdy až přehnanou péči?? Jsem 73 ročník a nepamatuji se, že by jsme měli někdy takové problémy smile

Život je boj, tak se klidně pozabíjejte a já bych s dovolením prošla ..........

Není tady

#38 25. 9. 2009 20:57

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Ale Modročko no tááák  ..jakýpak po špičkách ? Pakliže mi zákon umožňuje na ten paragraf jít atd ... půjdu ...jednám podle zákona. Já nechci abych měla výhodu, jen aby kolegové respektovali, že mám nárok na cosi podle zákona ... jakýpak výhody navíc?
A jak ta práce vypadá ? je věc zaměstnavatele aby posoudil jakého pracovníka má nebo nemá mít v pracovním poměru ... ne spolupracovníků ...
Mimochodem prodloužená MD do šesti let ...kdepak na ni asi stát vezme???
A za další ..pořád jsi mi neodpověděla v kterým roce to bylo, že jste zvládli mít pouze jeden příjem ?
Víš já chápu i Tvůj úhel pohledu ...ale ... někdo si opravdu nemůže dovolit být doma bez peněz ... jíst se musí ..

Není tady

#39 25. 9. 2009 20:58

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

No, já měla kluka malýho za totáče. Ale na vyskakování to ani tehdy nebylo. Trvalo to rok, pak zase uzákonili, že budou vyplácet do tří let, tak mi pak začali posílat asi 600, -Kč.
No a Majko, my jsme velká firmy, nešlo to řešit tak, že prostě budeme pořád za onu kolegyni dělat, nějaký čas to jde, ale když za něhoho děláš skoro tři roky, tak ti už jde na nervy, protože děláš dvě práce, za jeden plat. Nejsem nelida, ale všechno má svoje meze.
A Klokane, Sparta, to je to, co bych ani nevyslovovala. Jde s píš o to, se o ty děti postarat a nestrkat je do kolektivu, kde to moje náchylný dítko chytí další nemoci, který by doma nedostalo, tím spíš, když je alergik a má oslabenou imunitu. Takovýhle dítko si zaslouží být spíš doma s maminkou a ne se vláčet do školky, ze školky a pak ležet doma nemocný, rozhodně mu to neprospívá.

Není tady

#40 25. 9. 2009 20:58

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Web

AndreaP. napsal(a):

Amriana napsal(a):

Andreo rozumím .. protože mám 12 letý velký dítě a zažila jsem jaký to je, když byl 7 dní ve školce a pak 3 neděle doma a 5 dní ve školce a 14 dní doma. Pěkne na prd. No plácali jsme hlídání jak se dalo ... ale ty první tři čtyři dni jsem byla doma já ...prostě od hodně nemocnýho dítěte se podle mě neodchází at si má názor každej jakej chce.
No ted máme mazánka malinkýho a představa, že mě to čeká znovu mě jakože docela prudí. Ono totiž bohužel to co píše Modroočka a nebo mírnější formou Iva ..není zdaleka ojedinělý názor. Uslyšíš to ještě mockrát....  No co už ... mý děcko je má zodpovědnost a udělám to, jak budu cítit vůči němu ..a ...dál se uvidí ..  styrka zvládnem no ni ? wink

Jsem moc ráda, že je tady i někdo, jako ty..kdo prostě chápe i druhou stranu. Já příspěvek Modroočky četla třikrát, já ho nejprve ani snad nepochopila, raději nechtěla pochopit, to je přesnější. Asi jsem ještě málo otřískaná životem, vím, že se na todle musím připravit...ale ono to fakt celkem zasáhne, do háje, jak by těch slz máma  nemocného dítěte neměla dost.....a pak se tady dozví....a co jako na to kolegové? Tak já nevím, tak snad ať si to kolegové se mnou vymění, já půjdu makat, a hodně ráda, to mi věřte, a oni ať si sednou a hlídaj dusící se dítě, které není schopné se ani postavit na nohy, a u kterého člověk neví den ani minutu, kdy pofičí na pohotovost. Ať si to zkusí, pak se můžeme spolu bavit. Asi tak.  Jen chci zdůraznit, já tady opravdu neřeším rýmečky a podobně, i když nemocné dítě je nemocné dítě a potřebuje mámu, a to mi nikdo nevymluví. Koho volá nemocné dítě? Studentku? Bože můj.

To mas naprostou pravdu , proc tady , ale resis praci , kdyz musis stale hlidat dite . Tomu nejak nerozumim .

Není tady

#41 25. 9. 2009 20:58

anais.de
♥♥♥♥♥--
Místo: Deutschland

Tak me napadlo: vzhledem k tomu, ze tzv. "paragraf" se vztahuje na osetrovani clena rodiny, je mozno si ho vzit tez napr. na osetrovani nemocneho rodice? Vite to nekdo (sorry za off topic)?

Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it. (Richard P. Feynman)

Není tady

#42 25. 9. 2009 20:59

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Nuni napsal(a):

Jestli můžu, trochu odbočím. Čím si vysvětlujete, že jsou teď děti tak extrémně nemocné?? To je samý alergik, atopik, dislektik ?? Jsme jako rasa tak degenerovaní nebo věnujeme jim někdy až přehnanou péči?? Jsem 73 ročník a nepamatuji se, že by jsme měli někdy takové problémy smile

Nuni - znečištěné prostředí, potraviny na bázi Éček , genetika.. cokoliv z toho...

Není tady

#43 25. 9. 2009 21:00

anais.de
♥♥♥♥♥--

Nuni napsal(a):

Jo, to me taky nekdy napada. Jsem rocnik 75 ...

Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it. (Richard P. Feynman)

Není tady

#44 25. 9. 2009 21:01

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Za celou dobu co byly děcka malé jsem neměla ani jeden den paragrafu a když se kouknu kolem sebe,tak  moje kolegyně, které mají poměrné malé děti jsou s nima doma maximálně jednou ročně. Když se chce jde to zařídit wink .
Jo a dovolenou si v práci plánujeme a bereme tak, aby jsme práci měly hotovou a zastupující kolegyně za nás nemusely nic řešit ( mimo akutních věcí).

Není tady

#45 25. 9. 2009 21:02

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Modroočka napsal(a):

No, já měla kluka malýho za totáče. Ale na vyskakování to ani tehdy nebylo. Trvalo to rok, pak zase uzákonili, že budou vyplácet do tří let, tak mi pak začali posílat asi 600, -Kč.
No a Majko, my jsme velká firmy, nešlo to řešit tak, že prostě budeme pořád za onu kolegyni dělat, nějaký čas to jde, ale když za něhoho děláš skoro tři roky, tak ti už jde na nervy, protože děláš dvě práce, za jeden plat. Nejsem nelida, ale všechno má svoje meze.
A Klokane, Sparta, to je to, co bych ani nevyslovovala. Jde s píš o to, se o ty děti postarat a nestrkat je do kolektivu, kde to moje náchylný dítko chytí další nemoci, který by doma nedostalo, tím spíš, když je alergik a má oslabenou imunitu. Takovýhle dítko si zaslouží být spíš doma s maminkou a ne se vláčet do školky, ze školky a pak ležet doma nemocný, rozhodně mu to neprospívá.

Hele souhlas ... co bych za to dala kdyby to tak bylo možný ..ale ...jak to udělat ? Kde na to vzít ? Zaplatí to stát ? Víš myšlenka je to výborná BI ale .. to si opravdu může dovolit jen někdo ... a pokud je ta mamka sama ...

Není tady

#46 25. 9. 2009 21:02

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

anais.de napsal(a):

Tak me napadlo: vzhledem k tomu, ze tzv. "paragraf" se vztahuje na osetrovani clena rodiny, je mozno si ho vzit tez napr. na osetrovani nemocneho rodice? Vite to nekdo (sorry za off topic)?

Jedna léčitelka tvrdí, že často nemocné děti - problém v rodině .  Kdo ví, možná je to pravda.

Není tady

#47 25. 9. 2009 21:03

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

anais.de napsal(a):

Manžel tenhle paragraf použil na ošetřování mě - manželky po operaci. Jen to jeho ošetřování bylo jaksi dumbom

Upravil(a) Iveta X (25. 9. 2009 21:04)

Iveta X

Není tady

#48 25. 9. 2009 21:04

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

Za celou dobu co byly děcka malé jsem neměla ani jeden den paragrafu a když se kouknu kolem sebe,tak  moje kolegyně, které mají poměrné malé děti jsou s nima doma maximálně jednou ročně. Když se chce jde to zařídit wink .
Jo a dovolenou si v práci plánujeme a bereme tak, aby jsme práci měly hotovou a zastupující kolegyně za nás nemusely nic řešit ( mimo akutních věcí).

BI děti nebyly nemocný ? A pokud byly - měly horečku ..jak se Ti od nich odcházelo ?

Není tady

#49 25. 9. 2009 21:06

klokan
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno-venkov

anais.de : jsem ročník 69 a podobnými hovadinami (alergie, astma a takové hezké věci...) jsem si prošel, tudíž vím na vlastní kůži, oč jde...
A ošetřování člena rodiny se týká i rodičů - pokud žijí ve společné domácnosti.

Existuje 10 typů lidí - Ti, kteří tohle chápou a ti, kteří nikoliv wink

Není tady

#50 25. 9. 2009 21:07

anais.de
♥♥♥♥♥--

aprill napsal(a):

anais.de napsal(a):

Jedna léčitelka tvrdí, že často nemocné děti - problém v rodině .  Kdo ví, možná je to pravda.

Ja jsem myslela jestli si napr. ja jakozto dospela pracujici osoba muzu vzit paragraf na osetrovani vazne nemocneho tatinka (v praxi neprichazi u me osobne v uvahu, neb tatinek byl tak nemocen, ze jiz pred lety zemrel).

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí