29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holky, nevim proc takove nastvane reakce. Souhlasim s tim co pise Taurus - maminka s chronicky nemocnym ditetem je v nekterych profesich zamestnanec nanic. Kdyz to bude treba zdravotni sestricka, muze se kvuli ni hroutit chod oddeleni (a fakt bych nechtela byt v pozici jejiho sefa a neustale to resit). Nejde tu o to, "co si kdo pomysli", to snad chapete, ne?
Souhlasim i s tim, ze by mela mit narok na nejakou davku, treba jak tu navrhovala nekde Spunt kolem 3000 - 4000 korun. Jenze uz vidim, jak by nekteri lide brblali, ze je to almuzna, a ze se za to neda zit.
Javeno, chapu, ze Te stve kdyz kolegyne rekne, ze nebude 1.ledna v 8 hodin vstavat. Taky by me to stvalo, takove lidi opravdu nemuzu vystat. A co se tyce Tve otazky, odpoved je "samozrejme ano".
Jestli to, co pisu nekoho pohorsuje, tak myslim, ze vytrhava veci z kontextu a dosazuje si tam vyznam, ktery tam neni (ja jsem tu fakt nikde nepsala, ze se matka na OCR ulejva, Ando). No, ale co uz nadelam.
Není tady
anais.de napsal(a):
Holky, nevim proc takove nastvane reakce. Souhlasim s tim co pise Taurus - maminka s chronicky nemocnym ditetem je v nekterych profesich zamestnanec nanic. Kdyz to bude treba zdravotni sestricka, muze se kvuli ni hroutit chod oddeleni (a fakt bych nechtela byt v pozici jejiho sefa a neustale to resit). Nejde tu o to, "co si kdo pomysli", to snad chapete, ne?
Souhlasim i s tim, ze by mela mit narok na nejakou davku, treba jak tu navrhovala nekde Spunt kolem 3000 - 4000 korun. Jenze uz vidim, jak by nekteri lide brblali, ze je to almuzna, a ze se za to neda zit.
Javeno, chapu, ze Te stve kdyz kolegyne rekne, ze nebude 1.ledna v 8 hodin vstavat. Taky by me to stvalo, takove lidi opravdu nemuzu vystat. A co se tyce Tve otazky, odpoved je "samozrejme ano".
Jestli to, co pisu nekoho pohorsuje, tak myslim, ze vytrhava veci z kontextu a dosazuje si tam vyznam, ktery tam neni (ja jsem tu fakt nikde nepsala, ze se matka na OCR ulejva, Ando). No, ale co uz nadelam.
Anais, já ale netvrdím, žes něco takového řekla. Jen že tvůj dotaz odbočil od tématu a to není o chtění nebo nechtění. Případně o vůli nebo nevůli si s někým něco měnit.
Není tady
Holky, nemá cenu se přít...všiechny to myslí dobře.
Ovšem jedno je jisté. Že pokud si dítě pořídím, beru na sebe závazky a ty pak musím plnit. A vím, že se nemůžu na nikoho spolehnout (nejméně na stát) , na zaměstnavatele, na mámu, na babičku, tetičku..Že si budu muset všechno zařídit sama. Pomůže-li mi někdo, je to výborné a uleví se mi. Ale dnes už nejsem tak naivní, abych spoléhala, že moje problémy či starosti - i třeba nemocné dítě - bude řešit někdo jiný.
Je blbá doba, navíc krize, špatná politika, hospodářská situace. A tím spíš člověk zůstává na všechno sám. Taky bych si lehce zanadávala, ale hned bych to šla řešit. A vyzkoušela všechno.
Není tady
Je otázka,která doba byla ta dobrá.Co se jistot týče tak asi ta minulá.Tenkrát byly sociální jistoty,ale obchody,zvláště třeba s elektronikou prázdné a nemožnost jezdit po světě.Teď se to úplně převrátilo a dobře se mají většinou ti,kteří jdou svému štěstí naproti.
Já osobně bych spíš byla pro ty jistoty.O to víc jsme si za socíku užili taky radosti z toho,když se pod pultem podařilo sehnat mražák či barevnou TV Oravan.
Ale to je jen taková nevinná poznámka
Není tady
Tak jsem přelouskala celou diskusi a je to tedy síla :-), nejlepší je Andrea, která není schopná pochopit, že ne všechny příspěvky se týkají jí a všechno si bere osobně.
Nicméně k tématu - osobně mám za to, že v ideálním případě by zaměstnavatel, trochu nadneseně, ani neměl vědět, že nějaké dítě máte ani jaký je jeho zdravotní stav. To, že má někdo dítě je jeho soukromá věc. Zaměstnanec má v práci pracovat a odvádět maximální výkon, za který je placen, není to charita. A to, že má doma třeba deset dětí, zdravých nebo nemocných, je jeho privátní problém.
Osobně bych někoho, kdo bude každý měsíc doma s nemocným děckem nezaměstnávala dlouho.
Není tady
Anda napsal(a):
No jo, Seli, akorát třeba rozvod si většinou moc neplánuješ, co?! A vážně si myslím, že OČR je stejně normální jako třeba neschopenka. Jsi si vážně tak jistá, že budeš pořád zdravá tak, abys ji nepotřebovala? Na to, aby za tebe museli práci dělat jiní, nejsou nutně potřeba nemocné děti. A pak se klidně může situace obrátit. Druzí budou makat na tebe. Taky jim budeš přispívat 4 kilča na důchod?
Stať sa môže všeličo - ale ja s tým nerátam proste už preventívne, že niekto bude pracovať viac, lebo ja... (doplň si čokoľvek - budem maródovať, zlomím si nohu, budem doma s dieťaťom)... a ak budem chronicky chorá, tak buď požiadam o ID alebo sa vynasnažím vystrábiť. S chorým dieťaťom je vyhliadka nechať sa zaskakovať minimálne 10 rokov. Všetko sa nedá naplánovať, s tým súhlasím, ale nedá sa ani automaticky rátať, že ostatní budú SYSYTEMATICKY makať aj za mňa, lebo ja mám večne choré dieťa. Aspoň okolo seba to vidím tak, že zamestnávatelia ani veľmi nie sú ochotní, a keď sú, je to potom pohroma na ostatných zamestnancov. Nehovorím o jednotlivej chorobe dieťaťa - ani zamestnanca - ale o ľuďoch, ktorí to využívajú a hrešia na systém. Ale opakujem: Sem takí asi ani nechodia diskutovať boli by na hlavičku.
Není tady
Selima napsal(a):
Anda napsal(a):
No jo, Seli, akorát třeba rozvod si většinou moc neplánuješ, co?! A vážně si myslím, že OČR je stejně normální jako třeba neschopenka. Jsi si vážně tak jistá, že budeš pořád zdravá tak, abys ji nepotřebovala? Na to, aby za tebe museli práci dělat jiní, nejsou nutně potřeba nemocné děti. A pak se klidně může situace obrátit. Druzí budou makat na tebe. Taky jim budeš přispívat 4 kilča na důchod?
Stať sa môže všeličo - ale ja s tým nerátam proste už preventívne, že niekto bude pracovať viac, lebo ja... (doplň si čokoľvek - budem maródovať, zlomím si nohu, budem doma s dieťaťom)... a ak budem chronicky chorá, tak buď požiadam o ID alebo sa vynasnažím vystrábiť. S chorým dieťaťom je vyhliadka nechať sa zaskakovať minimálne 10 rokov. Všetko sa nedá naplánovať, s tým súhlasím, ale nedá sa ani automaticky rátať, že ostatní budú SYSYTEMATICKY makať aj za mňa, lebo ja mám večne choré dieťa. Aspoň okolo seba to vidím tak, že zamestnávatelia ani veľmi nie sú ochotní, a keď sú, je to potom pohroma na ostatných zamestnancov. Nehovorím o jednotlivej chorobe dieťaťa - ani zamestnanca - ale o ľuďoch, ktorí to využívajú a hrešia na systém. Ale opakujem: Sem takí asi ani nechodia diskutovať boli by na hlavičku.
No u tebe hlavně tenhle problém nehrozí, pze ty dítě nemáš a rodinu taky né ...tak nevím, co tu furt řešíš.
Není tady
Selima napsal(a):
Anda napsal(a):
Když jsem nad tím tak přemýšlela - mně se ten tvůj návrh s příspěvkem konkrétní osobě moc líbil.. Akorát kdyby to bylo i o výběru adresáta, tak třeba takoví Horváthovi nebo Deméterovi by se asi moc nepoměli.
Upravil(a) Anda (2. 10. 2009 9:43)
Není tady
Vracím se přímo k věci. Náhodou jsem narazila na článek o ošetřovném a přeci jen je to malinko zvýhodněné oproti nemocenské. Nemocenská se neproplácí první tři pracovní dny a ošetřovné se neproplácí první tři kalendářní dny.
http://aktualne.centrum.cz/finance/rodi … ?id=648563
Ráda bych si přečetla diskuzi pod článkem, bude určitě hodně zajímavá tak jako tady, ale nestíhám.
Není tady
Musim rict, ze by mi pripadalo mnohem spravedlivejsi, aby mela na socialni davku narok matka s chronicky nemocnym, ac odrostlejsim deckem (samozrejme s potvrzenim o zdravotnim stavu ditete od nezavislych lekaru) nez to, ze ma narok na porodne a rodicak tato pani (omlouvam se prispevatelce Slniecko, ktera jen vznesla pravni dotaz ohl. pribuzne, neni to nic osobniho proti ni, ale nemohu si pomoci).
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=40001#p2211804
Pak se divime, ze potrebujeme nejake po*n balicky. Jeste ze uz toto nefinancuji (i kdyz tady v SRN platim na socialni pojisteni taky peknou sumicku).
Není tady
Anais, tak to mě teda dostalo, odhlásí sociální a zdrvotní a chtěla by od státu porodné a mateřskou? No, tak to je fakt vyčůranost. Bohužel, takových lidí je víc. Já jsem tky pro, aby byla nějaká lékařská komise, která rozhode o tom, že dítě má nárok na dávky od státu, aby s ním mohla být maminka doma, když je často nemocný. Jak tady někdo popsal, že se mu dítě často dusí, tak to bych si pak nelajzla dát do školky, strachy bych asi v práci zešedivěla. Tyhle děti by rozhodně nárok mít měly. Jednak ta maminka je v práci platná jako mrtvýmu zimník a za další to dítě je ve školce v ohrožení života.
Když jsem přečetla článek od Ivety x, tak zase je docela na starou belu to, že matka samoživitelka po 13cti dnech nedostane ani floka. Pokud má dítě třeba jednorázově delší dobu nemocný, jakože si to dítě třeba zlomí nohu a potřebuje péči dýl jak pár dní, tak je mamča namydlená. A to mi přijde taky celkem blbý. Navíc, když se plýtvá dávkama na nepřizpůsobivé spoluobčany, tak je nefér, že pak maminky s chronicky nemocnýma dětma nemají nárok na nic. Přesto trvám na názoru, že maminky těchto dětí jsou v práci na nic a vlastně to odnášejí spolupracovníci. Prostě si myslím, že sociální politika je u nás na pendrek, dítko s fenylketonurií, bronchitik, astmatik, epileptik a tak podobně, by měly mít nárok na dávku na péči rodičů.
Není tady
Modroočko, sociální politika je tady opravdu na pendrek, je to asi dva roky, co jsem tady psala, že mojí babičce, letos je jí 96 let, zamítli žádost na příspěvek na péči, či jak se tomu říká. Až po odvolání, jehož vyřízení trvalo snad třičtvrtě roku, babičce přiznali 2. stupeň, tj. 4000 Kč. Pochybuju, že se najde někdo tak rozumný, aby dovedl ve vládě prosadit změnu, aby rodiče chronicky nemocných dětí nemuseli spěchat do práce, mohli se dětem věnovat v klidu a jistotě, že neskončí pod mostem. Já to vím, že máš v podstatě pravdu, ale přesto jsem na straně těch maminek, co i přesto do práce nastoupí, protože jim prostě nic jinýho nezbývá. Kdyby tady aspoň fungovali poloviční úvazky. Ano, stát je štědrý v rodičovském příspěvku, ale potom jeho prorodinná politika končí.
Není tady
Modročko, souhlas.
Výše zmíněný příspěvek mi vyrazil dech
Já souhlasím s tím, že pokud nastoupím do práce (ještě nevím jestli se mám kam vrátit) tak tam budu přítěží (malá byla dneska druhý den ve školce a má rýmu, tak uvidíme co z toho bude nebo nebude...)
SOuhlasím s tím , že tabulky pro nemocné děti na přiznání prodloužení rodičáku jsou nevhodně udělané.
Snaha z mé strany byla a znám několik rodičů co si o to prodloužení žádali a měli smůlu.
Bohužel matkám nemocných dětí za současného stavu sociální politiky nic jiného nezbývá než se pokoušet pracovat ....
Není tady
spunt napsal(a):
Bohužel matkám nemocných dětí za současného stavu sociální politiky nic jiného nezbývá než se pokoušet pracovat ....
Hele a zkoušelas to na sociálce??Já jsem měla jednu sousedku s dvouma holčičkama který byly alergický a ona s nima byla dlouho doma ....mnoho let ......i ozdravovny měli...přitom byla sama a byla fakt chudá ....asi tak před 8 lety myslím .....já bych tam řvala tak dlouho , až by mi to dali ......
Moje sousedka se ted pojistila na stáří ....celý život byla profištětka, vždycky měla pár ženáčů, co nosili prachy a ted přes jednu úplatnou doktorku dostala návrh na důchod a už má důchod na páteř ve 46 letech ......chodí do posilky a na kosmetiku, vydělává dál tělem ......ale má důchod na zborcenou páteř .......všechno jde, když se chce .......do lázní jezdí celý roky na pojištovnu se vším všudy ...má známýho ve vojenský nemocnici ......a vždycky nadává, co utratí za kafe v lázenských kavárnách...... jak je to drahý ..
Upravil(a) Rozmarila (2. 10. 2009 23:04)
Není tady
Rozmarilo, neboj, žádala jsem , protože bych raději obracela každou korunu z rodičáku a byla s holkou doma, než se snažila za každou cenu nacpat do práce a jí do školky (která jí nebyla z lékařského hlediska doporučena).
Tady je toho moc a neuznali nám to. A také ty skvělé tabulky.....
Ale spousta lidí mi říkalo ať si požádám časem znovu.
Tak jsem si říkala, že pokud bude mít ve školce problémy, nebo já v práci pro častý paragraf, určitě budu žádat znovu.
Teď začíná pro ni nepříjemná doba, kdy asi bude marodit, tak uvidíme jestli to ustojí přes preventivní léky (které jí měnili) nebo budou potíže ve stylu co popisovala Andrejka s dušností a záchvaty atd....
A léčebna nás snad také čeká
Není tady
no špunte, je to síla s těma dětma...malá je ve školce přes měsíc a už má druhý týden rýmu a pokašlává, není to žádná hrůza, ale když jsem nad tím tak uvažovala, dyť já bych musela být s takovou na tom paragrafu pořád...a kašlou tam snad všechny děcka, je teď takový období..musíme vydržet, bude to lepší(?)
Není tady