29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ráda bych si ulevila opravdu to nutně potřebuju!!! Mám dítě 20 a 5 ket, u starší jsem neměla paragraf ani jednou , bohužel u malé je to horší, je alergik, pořád něco, paragraf lepím s hlídáním abych nebyla doma celých 9 dní..( vozím k babičce asi 50 km..ale tak na 2 dny, babička už taky nezvládá,,bohužel a nikoho jiného zde nemám. Nikdy jsem paragrafu nevyužívala, protože i tak chyběly. Ale naprosto nechápu tu sprosťárnu že se nebudou platit první tři dny ( v době kdy je na tom dítě nejhůře a nikam ji nedáte) pak se platí 3 dny a pak už vůbec nic. Takže příjdu v době paragrafu o tisíce. Nevytáčí mě to proto že se mi chce doma flákat ale protože malá je opravdu ted často nemocná, určitě co 2 měsíce a to ani nebudu mít tolik dovolené..nehledě k tomu že si ji musím nechat na letní prázdniny kdy školka není.
Fakt jsem z toho hodně šokovaná a mám obavy:skurt:
Není tady
Lot, to já chápu, na druhpu stranu ti řeknu, že jsme měli kolegyni, která byla z každýho měsíce dva týdny doma s nemocnýma děckama. Lezlo nám to po čase na nervy všem, protože to byla pracovní síla na nic, práci jsme dělali za ni a bez nároku na odměnu za práci navíc. Nehledě na to, že je to sice těžký, mít nemocný dítě, ale my, co jsme v práci pořád a platíme velký daně, socílní a zdravotní, to všechno meutáhnem, to by nám na těch daních za chvilku sebrali třičtvrtě platu, aby měli z čeho tyhle věci platit. Ať je to jak chce, z toho, co zaplatíš na sociálním pojištění, vyčerpáš daleko víc. To není nic proti tobě, ale tak to je, nejsou na vás prachy, mně samotné se taky nelíbí, že platím sociální, zdravotní a daně, důchod nikdy nedostanu, nemocná nebývám a když, tak si beru dovolenou, takže z mých peněz se mají dobře ti ostatní, já makám a čím víc vydělám, tím víc mi seberou. Takže když má někdo děti, musí se o ně postarat, bohužel, jsou to tvoje děti a nikdo ti na ně nebude neustále přispívat, když jsou nemocný a ty z práce často doma. Pakdej výpověď, zůstaň doma a věnuj se dětem. Upřímně, jako pracovní síla asi nejsi velkým přínosem, je pak lepší se starat o nemocný dítě bez toho, abys byla pořád na paragrafu. Bohužel, zní to tvrdě, ale tak to je.
Někdo chodí třeba k doktorovi s každým prdnutím a je doma imrvere, takhle se to zredukuje, že budou doma jen když to bude opravdu potřeba. Bohužel, ti, co mají děti nemocný pořád, na to asi doplatí, ale zase proč by na to měli doplácet ti ostatní. No a jinak, když stát musí šetřit, bude šetřit, akorát páni poslanci, senátoři, vláda a ti okolo si platy nesníží, spíš naopak.
Není tady
Jo a pak máš ještě možnost si najmout nějakou studentku na hlídání, když máš dítě nemocný. Což ale asi taky nechceš, protože sice budeš mít plný plat, ale zase budeš z toho platu někoho platit.
A zanadávat si můžeš, stejně ti to nepomůže. jako stát máme dost špatnou sociální politiku, takže se plýtvá penězma tam, kde to není nutný a tam, kde jsou peníze potřeba, tak se nedají.
Upravil(a) Modroočka (25. 9. 2009 16:12)
Není tady
Já bych řekla, že v dnešní době si každá máma rozmyslí, jestli využije paragraf a nebo najde nějaký jiný řešení. Těch, co ho zneuživají, moc není. Taky jsem ale jednu znala, každý měsíc byla skoro 14 dní doma se svým 11 letým synem, který marodil s každou rýmou nebo píchnutím v břiše. Ona byla naše nadřízená, takže jsme si mohli jen mezi sebou v duchu ponadávat. Brala jednou tak velký plat a my přitom museli tu její práci dělat za ní. Lot ale mezi takový, bych řekla, nepatří. Píše, že s prvním dítětem nebyla na paragrafu ani jednou a i teď se snaží zapojit do hlídání babičku. No jo, těch věcí, co teď bylo schváleno je víc, co se nám nelíbí. Mě konkrétně snad nejvíc vadí dvojnásobná daň z nemovitosti (domovní daň). Modroočko, s tou radou nevíme jak velký má Lot plat, pokud si paní na hlídání říká 100 Kč a Lot bere 80 Kč, tak....
Není tady
Ale Iveto, já to chápu, jenže peníze chtějí všichni, bohužel. Já tohle všechno chápu, ale když mám dítě často nemocný a k nemocem náchylný, budu s ním raději doma. Omezím se jinde, ale nebudu dávat dítě do školky, když vím, že je nemocný co měsíc. jednak je to trochu nefér vůči kolegům, když budu každou chvíli na paragrafu doma a oni za mě budou muset dělat a pak je to nešetrný i k dítěti. Mohlo by být některých nemocí ušetřený, tomu maličkýmu organismu taky nesvědčí, když ho každou chvilku něco zklátí. to je jedna věc. Druhá věc je to, že takhle čerpat peníze nejde donekonečna. Navíc to fakt nejde utáhnout, ono na tyhle dávky spousta lidí hřeší, pak to je tam, kde to je. Ať jsou matky často nemocných dětí raději s těma dětma doma. Je to tak lepší především pro ty děti. Žehrat na peníze budou tak jako tak. Chodit do práce s tím že potřebuju peníze, ale v té práci víc nejsem, jak jsem, to se asi spolupracovníkům taky moc nelíbí. Znám to z vlastní zkušenosti. A je spousta maminek, co jsou doma pokaždé, když má děcko jen běžnou rýmu. Pak je fakt, že ty, co mají děti skutečně nemocný, na to dojedou. tenhle systém nebude nikdy spravedlivej a tím, že tyhle dávky zkrátí, zabrání tomu, aby to maminky zneužívaly. Na druhou stranu, je fakt, že se jinde plýtvá penězma o stošet, ale zkrátí zase jen ty normální lidi.
Upravil(a) Modroočka (25. 9. 2009 19:00)
Není tady
Modroočko, asi každá máma, která nebuduje kariéru, by byla s často nemocným dítětem raději doma než aby každou chvíli chyběla v práci. Ne pokaždý ale má manžel/druh tak dobře placenou práci, aby si to mohli dovolit. A jsme zase u peněz.... U nás to bylo zase úplně naopak a taky to nebylo dobře. Mamka byla tak pracovně ukázněná, že jsme jako děti pořád všechno přecházely, aby jsme doma nemarodily, tak jsme i nemocný chodily do školy a často se stalo, že učitelka nás sama od sebe poslala domů nebo rovnou k doktorce. Jednou jsem dokonce běhala při tělocviku vytrvalostní běh se zápalem plic, což se zjistilo až odpoledne, když mi mamka musela zavolat pohotovost. No a dneska zase nemoci přecházím, když byly děti malý, tak jsem nemohla ležet v posteli a potit se a teď zase nechci chybět v práci. No ale to jsem odbočila, jen jsem chtěla říct, že mamky, který opravdu paragraf potřebují a nechtějí ho zneužívat, chápu a chápu i jejich strach o práci a o výdělek a jelikož jsem byla i na druhé straně, tak je mi jasný, že někdo zase musí tu práci udělat za ně.
Není tady
Modroočko, jen takový dotaz, rada zůstaň s dítětem doma, je sice moc pěkná - ale nějak mi z toho Tvého nedochází, z čeho pak ta matka bude žít? Jen dotaz, neb sama mám dvě děti, starší je astmatik-alergik-atopik, takže situace opravdu zajímavá, dát ho na hlídání v době těžkého zánětu průdušek, kdy se dusí, zvrací a podobně, studentce - situace o hubu, babičky - jedna nefunguje, druhá pracuje....tak tak marně přemýšlím, že když se po mateřské vrátím do práce, tak vlastně když mi onemocní dítě, tak budu příživník....hmmmmm. Co dodat.
Není tady
Ty, Modroočko - a nebylo by nakonec lepší, kdyby ty děti, co jsou často nemocné, byly použity asi tak jako ve starověké Spartě?? - Prostě - jsi neschopný, tak hop ze skály dolů, co taky s Tebou, ty malý zmetku, že jo...
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Modroočko, jen takový dotaz, rada zůstaň s dítětem doma, je sice moc pěkná - ale nějak mi z toho Tvého nedochází, z čeho pak ta matka bude žít? Jen dotaz, neb sama mám dvě děti, starší je astmatik-alergik-atopik, takže situace opravdu zajímavá, dát ho na hlídání v době těžkého zánětu průdušek, kdy se dusí, zvrací a podobně, studentce - situace o hubu, babičky - jedna nefunguje, druhá pracuje....tak tak marně přemýšlím, že když se po mateřské vrátím do práce, tak vlastně když mi onemocní dítě, tak budu příživník....hmmmmm. Co dodat.
V soucasnosti je to tezke , jeste, ze jsem si ty deti odbyla za totace. Ja jsem ted take musela odmitnout nastup dlouholete kamaradce, kolegyni po MD. Ale proste v nonstop provozu nemuze delat 6h rano , to by nebylo fer k ostatnim.
Není tady
AndreaP. napsal(a):
A kolik si vydelas , kdyz budes kazdou chvili s ditetem doma ? A ze v te dobe kolegove musi pracovat za tebe se ti zda ok ?
Není tady
Bohužel je to daŇ dnešní civilizaci, že těch chronicky nemocných dětí přibývá, každý druhý má alergii nebo astma, léčí se a jejich zdravotnímu stavu se podřizuje i chod domácnosti. Naopak v zaměstnání jsou, narozdíl od doby před dvaceti lety,požadovány maximální výkony, časová flexibilita a rodiný život zaměstnance nikoho nezajímá, natož jeho problémy. Jenže člověk není stroj...
Není tady
Ivano, já ale nepsala, že pracuju v nonstop provozu...prostě mě jen některé věci fakt dostávají. Můj pětiletý syn byl až doteď doma, nedávala jsem ho ani do školky, prostě jsem se starala o oba, když jsem na MD, nevadilo mi to, prostě nejsi zdravý, budu Tě chránit, jenže teď mu bylo pět, a tudíž do školky musel..odchodil devět dnů a buch, těžkej zánět průdušek, takže léčba, klasika, já celé noci nespala, do toho druhé dítko to chytlo taky. Po nemoci se vrátil do školky, odchodil JEDEN den, a nanovo...takže je doma. Jak říkám, jsem na MD, tak neřeším, sice padám na hubu, ale to je můj problém. Já jen ukazuju na to, že jsou matky, které maj doma opravdu nemocné děti a ty si řeči zde uvedené prostě nezaslouží. Od dokončení studia po nástup na MD jsem pilně pracovala, nemocenskou jsem za ty roky měla dvakrát....mimochodem, můj lékař mi říká, že já příjdu k němu, jen když jsem napůl mrtvá, marně uvažuju, jestli mi už nezrušil kartu....takže o nějaké zneužívání státu nemůže být ani řeč, ale fakt by mě zajímala rada, co mám udělat s dítětem, které se mi prostě doma dusí. Fakt to netuším. Budu trestaná za to, že jsem mámou nemocného dítěte? Copak to byla má volba, že je nemocný? Jo jinak radu, požádej o příspěvek na péči o nemocné dítě...zbytečné, nedostanu ho, tak jako skoro nikdo v našem státě.
Není tady
Ivana*M napsal(a):
AndreaP. napsal(a):
V soucasnosti je to tezke , jeste, ze jsem si ty deti odbyla za totace. Ja jsem ted take musela odmitnout nastup dlouholete kamaradce, kolegyni po MD. Ale proste v nonstop provozu nemuze delat 6h rano , to by nebylo fer k ostatnim.
Ivo, může. Pakliže by měla smlouvu na šest hodin ráno ...pak je čistě věc zaměstnavatele, že ji takto zaměstnal. Ostatním kolegům po tom houby ..oni mají pracovní smlouvu, kterou podepsali je to jejich věc, takže jaképak nefér ? Dělám podle smlouvy, ostatní též.
Modročko- jen dotaz Ty bys své dítě, které má horečku a zvrací atd, dala na hlídání nějaké studentce...když pominu, že studentka by dopoledne měla být ve škole ? Já nedala.
A jaký výkon podá matka která probdí noc u zvracejícího děcka s horečkou? A když všechny mámy těch alergických a oslabených dětí zůstanou jen doma ... tak oni ti pracující jim zcela rádi přispějí že ??? Nebo se mají pást?
Upravil(a) Amriana (25. 9. 2009 20:02)
Není tady
Ivana*M napsal(a):
AndreaP. napsal(a):
A kolik si vydelas , kdyz budes kazdou chvili s ditetem doma ? A ze v te dobe kolegove musi pracovat za tebe se ti zda ok ?
OK, Ivano, co bys tedy navrhovala za řešení pro takový rodiny, kde často děti marodí?
Není tady
Ivana*M napsal(a):
AndreaP. napsal(a):
Znova opakuju, poraď mi, co mám teda dle Tebe pak dělat? Jak píšu, jsem zatím na MD, NIKDO za mě nic nedělá.
Není tady
Ivana*M napsal(a):
AndreaP. napsal(a):
A máš nějaký návrh jak jinak tuhle situaci řešit ???
Není tady
Amriana napsal(a):
Ivana*M napsal(a):
AndreaP. napsal(a):
Ivo, může. Pakliže by měla smlouvu na šest hodin ráno ...pak je čistě věc zaměstnavatele, že ji takto zamšstnal. Ostatním kolegům po tom houby ..oni mají pracovní smlouvu, kterou podepsali je to jejich věc, takže jaképak nefér ? Dělám podle smlouvy, ostatní té.
Modročko- jen dotaz Ty bys své dítě, které má horečku a zvrací atd, dala na hlídání nějaké studentce...když pominu, že studentka by dopoledne měla být ve škole ? Já nedala.
A jaký výkon podá matka která probdí noc u zvracejícího děcka s horečkou? A když všechny mámy těch alergických a oslabených dětí zůstanou jen doma ... tak oni ti pracující jim zcela rádi přispějí že ??? Nebo se mají pást?
No mozna je jim po tom houby z tohoto hlediska , ale jinak by to byl clovek na nic , protoze u nas je vice prace vecer nez rano a jeste bych se porad bala , ze nedorazi do prace, protoze jak jsem slysela, dneska ti muzou rano ve skolce klidne rict , ze dite nevezmou .
Není tady
Iveta X napsal(a):
Ivana*M napsal(a):
AndreaP. napsal(a):
OK, Ivano, co bys tedy navrhovala za řešení pro takový rodiny, kde často děti marodí?
To vubec nevim , jak pisu mne je taky lito, ze jsem byv. kolegyni nemohla pomoc . Jedine praci , kde nezavisi jeden na druhym, ale dneska je to asi tezke.
Není tady
Ivana*M napsal(a):
Amriana napsal(a):
Ivana*M napsal(a):
V soucasnosti je to tezke , jeste, ze jsem si ty deti odbyla za totace. Ja jsem ted take musela odmitnout nastup dlouholete kamaradce, kolegyni po MD. Ale proste v nonstop provozu nemuze delat 6h rano , to by nebylo fer k ostatnim.Ivo, může. Pakliže by měla smlouvu na šest hodin ráno ...pak je čistě věc zaměstnavatele, že ji takto zamšstnal. Ostatním kolegům po tom houby ..oni mají pracovní smlouvu, kterou podepsali je to jejich věc, takže jaképak nefér ? Dělám podle smlouvy, ostatní té.
A jaký výkon podá matka která probdí noc u zvracejícího děcka s horečkou? A když všechny mámy těch alergických a oslabených dětí zůstanou jen doma ... tak oni ti pracující jim zcela rádi přispějí že ??? Nebo se mají pást?No mozna je jim po tom houby z tohoto hlediska , ale jinak by to byl clovek na nic , protoze u nas je vice prace vecer nez rano a jeste bych se porad bala , ze nedorazi do prace, protoze jak jsem slysela, dneska ti muzou rano ve skolce klidne rict , ze dite nevezmou .
Ivo ale pochop, že když to nevadí zaměstnavateli- ten člověk tzv na nic , tak kolegům je po tom houby .. oni mají svou smlouvu...pracují v podmínkách na které přistoupili tj večer kdy je práce víc. Jinak s tou školkou ...ano pokud je dítě výrazně nemocné má právo učitelka ráno říct, že ho nevezme .. a co se místa ve školce týká - nezapíšeš dítě včas- školku nedostaneš- v rámci úspor se jich kupa zrušila a dětí se rodí víc.
Není tady
Mě jen mrzí, jak některé mamky starších dětí rychle zapomněly, jaká to je mít doma školkáče s nezralou imunitou posmrkávajícího a věčně na huntě ... že málokterá dokáže říct - jo to bylo období na prd .. vůbec to těm maminám nezávidím ...pamatuju si jaký to bylo
Nemyslím to ted nijak adresně ale spíš takovej povzdech... paměť lidská je krátká vcelku ...
Není tady
Amriana napsal(a):
Ivana*M napsal(a):
Amriana napsal(a):
Ivo, může. Pakliže by měla smlouvu na šest hodin ráno ...pak je čistě věc zaměstnavatele, že ji takto zamšstnal. Ostatním kolegům po tom houby ..oni mají pracovní smlouvu, kterou podepsali je to jejich věc, takže jaképak nefér ? Dělám podle smlouvy, ostatní té.
A jaký výkon podá matka která probdí noc u zvracejícího děcka s horečkou? A když všechny mámy těch alergických a oslabených dětí zůstanou jen doma ... tak oni ti pracující jim zcela rádi přispějí že ??? Nebo se mají pást?No mozna je jim po tom houby z tohoto hlediska , ale jinak by to byl clovek na nic , protoze u nas je vice prace vecer nez rano a jeste bych se porad bala , ze nedorazi do prace, protoze jak jsem slysela, dneska ti muzou rano ve skolce klidne rict , ze dite nevezmou .
Ivo ale pochop, že když to nevadí zaměstnavateli- ten člověk tzv na nic , tak kolegům je po tom houby .. oni mají svou smlouvu...pracují v podmínkách na které přistoupili tj večer kdy je práce víc. Jinak s tou školkou ...ano pokud je dítě výrazně nemocné má právo učitelka ráno říct, že ho nevezme .. a co se místa ve školce týká - nezapíšeš dítě včas- školku nedostaneš- v rámci úspor se jich kupa zrušila a dětí se rodí víc.
Pracuji v odvetvi zasazenem krizi , takze zamestnavateli to vadi docela dost . Kdyby to bylo v dobe , kdy na tu materskou sla, tak by byla uplne jina situace, jeden clovek navic by se mi tu klidne ztratil . Dneska to, ale nejde z ryznych duvodu.
Není tady
Ivana*M : buď hrooooooozně ráda, že sis ty děti "odbyla" (a je otázka, jak jsi je odbyla, když sama říkáš, že odbyla...) za toho totáče... A ačkoliv nejsem nijak levicově zaměřený volič, tak po svých zkušenostech se VŮBEC nedivím, že se po tom lidem stýská a že volí právě ty lidi, co to tu kočírovali před plyšárnou. Vůbec se jim nedivím... A myslím si, že to je děsná škoda, že se tak děje a děje se to právě kvůli necitlivému přístupu k těm lidem, kteří si nemůžou jinak pomoct. Pak se zoufalí lidé obracejí k zoufalému řešení... Mimochodem - jak moc kolegové nadávají, když musí makat za ty, kteří si třeba vybírají dovolenou ?? Nebo dovolené je potřeba taky kompletně zrušit ??? To je pro majitele firem vlastně ideální řešení - máš sílu - makej... nemáš - tak vypadni a zařiď se jak chceš... Snad se mýlím...
Není tady
Ivana*M napsal(a):
Amriana napsal(a):
Ivana*M napsal(a):
No mozna je jim po tom houby z tohoto hlediska , ale jinak by to byl clovek na nic , protoze u nas je vice prace vecer nez rano a jeste bych se porad bala , ze nedorazi do prace, protoze jak jsem slysela, dneska ti muzou rano ve skolce klidne rict , ze dite nevezmou .Ivo ale pochop, že když to nevadí zaměstnavateli- ten člověk tzv na nic , tak kolegům je po tom houby .. oni mají svou smlouvu...pracují v podmínkách na které přistoupili tj večer kdy je práce víc. Jinak s tou školkou ...ano pokud je dítě výrazně nemocné má právo učitelka ráno říct, že ho nevezme .. a co se místa ve školce týká - nezapíšeš dítě včas- školku nedostaneš- v rámci úspor se jich kupa zrušila a dětí se rodí víc.
Pracuji v odvetvi zasazenem krizi , takze zamestnavateli to vadi docela dost . Kdyby to bylo v dobe , kdy na tu materskou sla, tak by byla uplne jina situace, jeden clovek navic by se mi tu klidne ztratil . Dneska to, ale nejde z ryznych duvodu.
Hele já chápu úhel pohledu těch lidí co dělají tzv za někoho ...vím že doba je složitá .. jen možná víš ....žádná máma nešla do rodičovství s tím, že bude mít nemocný dítě a kdyby si mohla vybrat tak je v práci furt a dítě zdravý ... myslím že z toho žádná mamka nemocnýho děcka radost nemá ...
Není tady
Amriano, díky, myslím že ty mi rozumíš
Není tady
Andreo rozumím .. protože mám 12 letý velký dítě a zažila jsem jaký to je, když byl 7 dní ve školce a pak 3 neděle doma a 5 dní ve školce a 14 dní doma. Pěkne na prd. No plácali jsme hlídání jak se dalo ... ale ty první tři čtyři dni jsem byla doma já ...prostě od hodně nemocnýho dítěte se podle mě neodchází at si má názor každej jakej chce.
No ted máme mazánka malinkýho a představa, že mě to čeká znovu mě jakože docela prudí. Ono totiž bohužel to co píše Modroočka a nebo mírnější formou Iva ..není zdaleka ojedinělý názor. Uslyšíš to ještě mockrát.... No co už ... mý děcko je má zodpovědnost a udělám to, jak budu cítit vůči němu ..a ...dál se uvidí .. zvládnem no ni ?
Upravil(a) Amriana (25. 9. 2009 20:26)
Není tady