6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dnes jsem vařila obyčejnou čočku s volským okem a byla jsem překvapená, jak ji celá rodina s chutí snědla. Nevíte na ni jetě nějaké recepty?
Není tady
ČOČKA NA ČERVENO
Uvaříme čočku (necháme v hrnci s trochou vody).
Vedle v kastrolu na oleji osmaíme cibuku do zlatova, k tomu přidáme propasírovaný česnek (kdo co snese) a na konci přidáme do směsi kari koření (neetříme), na to nalejeme čočku, přidáme sůl, pepř, trochu octa, kečup - tím vůbec neetříme. To celé promícháme a necháme chviličku povařit.
Je to dobré i samotné a s vinnou opečenou klobáskou jetě lepí.
Upravil(a) Verča (11. 2. 2006 16:00)
Není tady
já dělám s čočky salát, uvařím si čočku běným způsobem v osolené vodě, a pak a vychladne, nakrájím cibulku na drobno, salám na kostečky , sýr taky, přidám troku majonézy nebo jogurtu, taky nastrouhanou okurku a smíchám. jíme to s rohlíkem.
Upravil(a) Májajája (11. 2. 2006 16:06)
Není tady
Vypadá to lákavě, vyzkouím oboje.
Není tady
čočku uvařit tak baby byla nerozvařená,prolít studenou vodou a okapat. přidat kapiji sterilovanou, okurek steril,pórek na jemné nudličky sůl,rtochu pepře a olej ,promíchat. fajný salát bez uzeniny a vejce a nám chutná.
Není tady
Na krabičce od předvařené čočky Vitana jsem přečetla úasnej recept na čočku s kořenovou zeleninou.
Uvaříme čočku podle návodu. Na 80 g pokrájené slaniny zpěníme 1 cibuli, pokrájenou na kolečka, 2 pokrájené mrkve a nahrubo nastrouhaný kousek celeru.Přidáme 3 líce kečupu, osolíme, opepříme, podlijeme malým mnostvím vody a dusíme doměkka.Nakonec vmícháme čočku, nadrobno nakrájenou bazalku, petrelku a prohřejeme.
přebranou čočku namočím na několik hodin
pak ji v té samé vodě uvařím do měkka - přidám bobokový list, nové koření
nakonec osolím a přidám kysanou smetanu
Ahoj,
doma vaříme červenou čočku, je výborná a skvěle se hodí třeba k lososu.
Recept jak správně uvařit červenou čočku zde
https://erecepty.eu/losos-se-salatem-cervene-cocky/
Není tady