29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ivana*M napsal(a):
henrietta napsal(a):
Ivana*M napsal(a):
Nebyla s PP, protože se narodila až x-tá v pořadí
Toto je nesmysl , ktery preziva uz nekolik desitek let a lidi jim to stale veri. Vsechna stenata maji narok na PP.Jak říkám, nejsem zkušená chovatelka a takhle to bylo prezentováno mě. Tak jaké pak jsou důvody pro to, nemít všechny štěňata s papíry? Možná, že to stojí víc peněz, nebo našli nějakou jinou vadu, která papírům zabránila - slyšela jsem, že to může být třeba i to, že je jeden dráp bílý apod. Pořád si ale myslím, že mají-li sourozenci psa papíry, je zde záruka, že vám nevyroste jezevčík s retrívří hlavou.
Myslim, ze v tomto pripade nemelo papiry zadne stene . To se jen snazi namluvit nezkusenym zajemcum, ze stenata jsou cistokrevna a jak pisu vyse porad jim na to lidi skacou . Aby mela PP musi byt rodice uchovneni , pripadne absolvovat nejakou vystavu a u GR to budou pravdepodobne nejake lovecke zkousky . Nekteri jsou na to lini , ale na psu presto chovaji a pak vypraveji takoveto zkazky.
Aj chovní rodičia môžu mať šteňatá bez PP - tá kamoška má naozaj maltézsku pinčeznú od rodičov s PP, otec je dokonca výstavný šampión, ale - podržte sa! - v KAŽDOM vrhu má jedno až dve štence s pšeničnou farbou, ktorá potom zabráni, aby dostali PP. Vraj už ho ku koncu nepoužívali na krytie, ale za svoj život nakryl dosť fen a vyrobil dosť potomkov bez PP. No ale, kamoška nemá ambície vystavovať a je úplne happy so svojou Kittynkou, ktorá mala byť utratená. Minule sme stretli jej brata, chovného šampióna
a pokochali sme sa... Ale Kitty máme radšej.
No, možno má PP s enajkou poznámkou o nuchovnení... neviem. Ale je to v zásade fuck , Kitty nestála majlant a radosti priniesla až-až.
Upravil(a) Selima (25. 9. 2009 17:08)
Není tady
JJ, môže to byť rozdiel od plemena k plemenu... ale ak niekto chce šteňa 100% s PP, tak je asi zbytočné to ďalej rozoberať.
Není tady
Selima napsal(a):
JJ, môže to byť rozdiel od plemena k plemenu... ale ak niekto chce šteňa 100% s PP, tak je asi zbytočné to ďalej rozoberať.
Souhlas. Hezky clanek proc s PP , je tady na mych strankach.
http://www.zany-ryan.websnadno.cz/Clanky.html
Není tady
Ivana*M napsal(a):
laminanonte napsal(a):
Selimo
já si taky myslím, že když chce někdo pořídit psa babičce na venkov, aby nebyla v baráku sama, nemusí jí hned pořizovat šampiona za 20tis.Voříšek jí udělá stejnou službu.Stejně by asi babička neměla tak velkej důchod, aby mu dopřávala superpremiové granule. Na vesnici psi dřív a leckde dodnes dostávali různé zbytky z hospodářství.A to se rozlisuje , ze PP psi maji narok na lepsi granule a voriskum staci odpad ? Ja myslela, ze zazivani maji vsichni stejne a narok na peci taky. Jestli nekdo nema na zradlo , tak at si psa neporizuje.
to samozřejmě ne, ale pokud má někdo 15 tis. na psa a chce ho na výstavy, asi mu nebude kupovat v supermarketu ty piliny 200Kč za 15kg pytel .A že takových lidí je..
Není tady
bratr naší fenky byl vyřazen z chovu jen proto, že má vysoko nesený ocas..ohnutý směrem na záda. Je to pitomost, ale je to tak. Jinak je to nádhernej pes
Není tady
estelle napsal(a):
mag, znamenám si.
No vidíš, to by mě ani nenapadlo, že mohou být CHS takhle specializované na vlohy. Já bych právě chtěla nějakého klidnějšího. Ještě jednou moc díky, už se na něj (teda na ni) moc těším.
Nechci ti brát iluze, ale každý retrívr je nejšťasnější, když vynáší aport z bahnitého rybníka Ale já mám labradora a ti jsou oproti zlaťákům přeci jenom klidnější (to se pozná tak, že když hodíš aport do vody, labrador pro něj skočí, kdyby si měl břicho o šutr rozpárat a zlaťák vleze do vody rozvážně), tak třeba budeš mít kliku na lenocha
Není tady
laminanonte napsal(a):
Ivana*M napsal(a):
laminanonte napsal(a):
Selimo
já si taky myslím, že když chce někdo pořídit psa babičce na venkov, aby nebyla v baráku sama, nemusí jí hned pořizovat šampiona za 20tis.Voříšek jí udělá stejnou službu.Stejně by asi babička neměla tak velkej důchod, aby mu dopřávala superpremiové granule. Na vesnici psi dřív a leckde dodnes dostávali různé zbytky z hospodářství.A to se rozlisuje , ze PP psi maji narok na lepsi granule a voriskum staci odpad ? Ja myslela, ze zazivani maji vsichni stejne a narok na peci taky. Jestli nekdo nema na zradlo , tak at si psa neporizuje.
to samozřejmě ne, ale pokud má někdo 15 tis. na psa a chce ho na výstavy, asi mu nebude kupovat v supermarketu ty piliny 200Kč za 15kg pytel .A že takových lidí je..
To je pravda . Taky dost casto vidim jak tahnou ty granule ze samosky Chudaci psi
Není tady
mag napsal(a):
estelle napsal(a):
mag, znamenám si.
No vidíš, to by mě ani nenapadlo, že mohou být CHS takhle specializované na vlohy. Já bych právě chtěla nějakého klidnějšího. Ještě jednou moc díky, už se na něj (teda na ni) moc těším.
Nechci ti brát iluze, ale každý retrívr je nejšťasnější, když vynáší aport z bahnitého rybníka
Ale já mám labradora a ti jsou oproti zlaťákům přeci jenom klidnější (to se pozná tak, že když hodíš aport do vody, labrador pro něj skočí, kdyby si měl břicho o šutr rozpárat a zlaťák vleze do vody rozvážně), tak třeba budeš mít kliku na lenocha
No moje představa je, že si vyberu to nejlínější štěně, co tam budou mít, teda jestli tam vůbec nějaký takový bude. Ale počítám se vším, Vltavu máme za barákem.
Není tady
Takový plán mám pro příště taky
Přeju dobrou ruku při výběru a ať vám štěnís dělá jen samou radost
Není tady
estelle napsal(a):
mag napsal(a):
estelle napsal(a):
mag, znamenám si.
Nechci ti brát iluze, ale každý retrívr je nejšťasnější, když vynáší aport z bahnitého rybníka
Ale já mám labradora a ti jsou oproti zlaťákům přeci jenom klidnější (to se pozná tak, že když hodíš aport do vody, labrador pro něj skočí, kdyby si měl břicho o šutr rozpárat a zlaťák vleze do vody rozvážně), tak třeba budeš mít kliku na lenocha
No moje představa je, že si vyberu to nejlínější štěně, co tam budou mít, teda jestli tam vůbec nějaký takový bude. Ale počítám se vším, Vltavu máme za barákem.
tak tím se neřiď, nemusí to tak být. Naše psí slečna byla docela temperamentní, pořád po sourozencích lezla,kousala je do uší a teď je úžasně klidná.
Není tady
Mě přijde že labradoři jsou hlavně hodně temperamentní štěnata a mladí psy, potom se to zklidní. Teda aspoň ten náš přestal tak po čtvrtém roce života do vody skákat z rozběhem šipku a začal tam civilizovaně lézt. Taky mi přijde, že už na něho nemusím hystericky ječet, aby si všiml, že uděluju povel. Teď už je mu teda 9, takže chodíme na velmi rozvážné a důstojné vycházky do obchodu a s rohlíkem v hubě zase šup domů....ale i dnes je schopný projít plotem, odskočit si do lesa (to má hned za zahradou) a přinést si domů celou zdechlou srnu , které si tam všiml ráno na vycházce
Není tady
Ronjo, tak to máme ještě naději, té naší 4 teprve budou Ne, je to strašný zlato, ale temperamentu má na rozdávání.
Není tady