27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
prosím,dcera dědila po svém otci,já jsem zák.zástupce,opatrovník se neurčoval,nebot jsem já nedědila.mohu prodat něco,co zdědila dcera,sama uívat a do její plnoletosti moc nebude a já z toho uhradím alespon část dluhů,které zdědila?
Není tady
Pokud dědí nezletilé dítě, tak pokud mám zkuenosti, vdy dohlíí někdo nezúčastněný - tedy stát prostřednictvím opatrovnických soudů a kolizních opatrovníků. Pokud by s majetkem bylo nakládáno tak, e by dítě bylo pokozeno....., lze se dostat i před trestní soud.
Není tady
tak v naem případě jsme u dědictví ádného opatrovníka neměli,notářka stanovila mě,tudí nevím jak ted mohu postupovat
Není tady
Asi nejrozumnějí by bylo kontaktovat notáře. Záleí jak velké dluhy jsou a jestli a jak rychle se přihlásí věřitelé. Měla jsem něco podobného, a ve jsem řeila s notářkou, stálo to nějakou kačku, ale moc mi pomohla.
Není tady
já u dluhy vyčíslené mám a věřitelé u mě kontaktovali.zajímá mě opatrovnický soud
Není tady
dcera dědila tedy ty jako zákoný zástupce (předpokládám, e je nezletilá) jsi za ní převzala majetek a dluhy. Pokud s nimi bude chtít manipulovat, prodat, pronajmout.... myslím e bude muset poádat opatrovnický soud aby tě ustanovil opatrovníkem. Například při prodeji nemovistosti nebo auta určitě nestačí abys byla jen odpovědný zástupce-rodič. Jdi se poradit na opatrovnický soud. Soudím tak z príkladu kamarádky, její nezletilé dceři darovala prateta chatku,.malá byla na katastru zapsaná jako majitel s dodatkem, kdy město rozhodlo o likvidaci zahrádkářské kolonie, matka nemohla podepsat odkup nemovistosti městem. Musela čekat na ustanovení opatrovníka.
Není tady