29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, zajímal by mě váš názor na máslo a margaríny, co používáte vy doma a jaké jsou výhody a nevýhody. Margarínům jsem osobně nikdy nepřišla na chuť, a protože máslo používám výjimečně (jen při pečení kuřete, atd.), v lednici nemáme buď ani jedno, nebo občas pouze máslo. Margaríny mi nechtnají a je podle mě v nich až moc chemie. Jak je to u vás? A co je podle vás zdravější?
Není tady
Co je zdravější asi nikdo neřekne. Výrobci margarinu budou tvrdit, že margarin, mlékárny budou tvrdit, že máslo. Naši předci používali pouze máslo a sádlo. Ženuška kdysi také "blbla" s margarinem, nyní již ne. Já vždy máslo.
Není tady
Tak my konzumujeme jen máslo, oleje olivový, slunečnicový, v lednici mám 100% tuk. Také nám margaríny nechutnají.
Není tady
svého času jsem používala oboje, margarín na pečení, máslo na chleba i na pečení, postupem času jsem přešla pouze na máslo a nic jiného nepoužívám. Je to spíš otázka chuti, než že bych se řídila tím, co je zdravější. Navíc je i cena másla přijatelná. Z margarínů jsem používala pouze Alfu, všechno ostatní mi přišlo chemické. Perlou bych si maximálně natřela panty u dveří, aby nevrzaly.
Není tady
Margaríny mi taky nechutnaly, ale zkusila jsem Olivia máslo od Olmy a je to fakt výborné. Chutná to prakticky jako máslo, akorát se lépe roztírá. Nikdy bych si ho nekoupila, taky mi to někdo doporučil a jsme doma naprosto spokojení. Když už to jí můj manžel, který je velkým odpůrcem všech margarínu, tak je už co říct.
Není tady
Taky margaríny nekupujeme a nejíme, jen máslo. Má sice nevýhodu že se musí vyndat s předstihem a že je to živočisný tuk, ale radši míň másla, než chemický margarín upřednostňujeme kvalitu před kvantitou.
Totéž platí i odtučněných a light výrobcích.
Není tady
Jasně, že máslo.
Plasty (margaríny) nepapám (když nemusím).
Není tady
Jednoznačně máslo, je přírodní, chutné, zdravé a jednoduché: prostě se stluče smetana. Pokud má někdo opravdu takové problémy s cholesterolem, tak prostě bez másla, margarínem bych nenahrazovala. Rostlinné oleje jsou přirozeneně tekuté (mezi molekulami existuje jen dvojná vazba), zatímco živočišné jsou tuhé (mezi molekulami je trojná vazba). Když chceš ten rostlinný olej ztužit (=vyrobit margarín) tak s ním musíš provádět chemické kejkle a leccos tam přidat, aby to trochu vypadalo a chutnalo. A já se prostě takovým jídlům obecně vyhýbám: radši kousek masa, než uzeninu, radši máslo než margarín a radši dobré bio mléko se zeleným vrškem než trvanlivé, co vydrží i mimo lednici měsíc.
Není tady
i ve statistikách se lidé vrací k máslu. Roli přitom hraje cena, když hrozilo, že 250g másla bude stát 60kč, lidé sáhli po margarínech. Dnes je opět cenově dostupné, tak se k němu vrací. Máslo je prostě klasika.
Není tady
Ronja napsal(a):
Jednoznačně máslo, je přírodní, chutné, zdravé a jednoduché: prostě se stluče smetana. Pokud má někdo opravdu takové problémy s cholesterolem, tak prostě bez másla, margarínem bych nenahrazovala. Rostlinné oleje jsou přirozeneně tekuté (mezi molekulami existuje jen dvojná vazba), zatímco živočišné jsou tuhé (mezi molekulami je trojná vazba). Když chceš ten rostlinný olej ztužit (=vyrobit margarín) tak s ním musíš provádět chemické kejkle a leccos tam přidat, aby to trochu vypadalo a chutnalo. A já se prostě takovým jídlům obecně vyhýbám: radši kousek masa, než uzeninu, radši máslo než margarín a radši dobré bio mléko se zeleným vrškem než trvanlivé, co vydrží i mimo lednici měsíc.
Ronjo a co bůček???
Není tady
Petře, ale musí to bejt Bio bůček
Není tady
Jedině máslo rozhodně je chutnější a z mého hlediska i zdravější. Ale zcela určitě do něj taky leccos přidávají, protože doby, kdy člověk musel vyndat máslo půl hodiny předem jsou ty tam
teď se dá mazat klidně přímo z ledničky
Není tady
Mě chutná Flora, máslo mažu jen pod medík nebo marmeládičku - to nemá chybu. Mňam.
A souhlasím s Definitiv. To máslo už nebude zcela bez chemie. Taky má delší trvanlivost, než kdysi... Čím to asi bude.
Není tady
Oto zdar, kde je k dostání BIObůček? Hned pro něho valím. Nedávno jsem koupil BIOkuře, kuřata jinak nemusím. Když se ženuška dozvěděla, kolik stálo, tak byla tichá domácnost. Nicméně, vůbec se to nedalo srovnávat s horonálními kuřaty. I mně chutnalo.
Není tady
Petře, zdravím, to měl bejt fór, já jednou někde viděl nápis "dietní bůček"
Není tady
Oto dietní bůček je fór, BIO ne. Když bude BIOprase, tak bude BIObůček.
Není tady
Petře, asi jo, ale ta cena
Není tady
javena napsal(a):
Mě chutná Flora, máslo mažu jen pod medík nebo marmeládičku - to nemá chybu. Mňam.
A souhlasím s Definitiv. To máslo už nebude zcela bez chemie. Taky má delší trvanlivost, než kdysi... Čím to asi bude.
Složení je napsáno na obalu. Do některých skutečně přidávají rostlinný tuk. pak to jde mazat takřka ihned.
Já kupuji klasické Čerstvé máslo (to je název) a rozhodně tak 15-20 minut čekat musím, než se to maže pohodlně.
Není tady
Damila napsal(a):
javena napsal(a):
A souhlasím s Definitiv. To máslo už nebude zcela bez chemie. Taky má delší trvanlivost, než kdysi... Čím to asi bude.Složení je napsáno na obalu. Do některých skutečně přidávají rostlinný tuk. pak to jde mazat takřka ihned.
Já kupuji klasické Čerstvé máslo (to je název) a rozhodně tak 15-20 minut čekat musím, než se to maže pohodlně.
Jj, taky čekám než se dá mazat, ale mám vždycky děsnej vztek, protože se těším na ten chlebík s tím medem...
Jen jsem chtěla říct, že ne všechny margariny jsou špatné a másla skvělá.
Flora mi chutná, ale přiznám se, že jsem ji nikdy až tak nezkoumala.
Není tady
Svýho času pouze margaríny a to Floru a nějak po čase mě to přestalo chutnat a imanželovi a teď jedině máslíčko pěkně na ěkký hleba třeba jen posolit nebo pokrájet rajčata no parááááda.............ráno čerstvé pečivo a kafe z melty ježiš to dlabanec:supr:
Není tady
kupovali jsme kdysi Floru..... pak jsme se přestěhovali do svého, ještě neměli ledničku..... byl únor a tak jsme drobnosti dávali na balkon za okno..... Tehdy jsme měli Ramu.... Salám byl na beton, sýr na beton, jen margarín se dal pohodlně mazat okamžitě
od té doby ho nemůžu ani vidět
ikdyž je pravda, že já nepoužívám moc ani klasické máslo, max. na pomazánku, pod kuře, nebo do cukroví.
Není tady
Mě jde teda mýáslo namazat hned a to kupuju i ono zmiňované "Čerstvé máslo". Rozhodně nemusím 15 minut čekat
jen ho vytáhnu, nakrájím tenké plátky an chleba a než je dokrájím, tak jsou akorát k namazání
Možná to bude taky teplotou v lednici, ono mrazit to tam na dva stupně, žádný div
Není tady
Margaríny mi připadaly hnusné odjakživa (jen co k nám dorazila Rama, maminka i babička zblbly a já trpěla). Jak říkají ostatní, raději suchý chleba, než s margarínem. O chemických kejklích s tuky mám nastudováno dost, i průmyslové máslo je trochu zakejklované, standardizované. Tak si teď dělám svoje máslo a je to. Vydrží minimálně tři týdny, víc nevím, nikdy dýl nezbylo A roztírá se taky hnedle. Vlastní chleba s vlastním máslem a vlastní marmeládou, to je snídaně! Nejsem žádný biozastánce, jen mám ráda dobré jídlo.
Není tady