|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Mari, to samoléčení v podstatě začně probíhat jako automatický proces, pokud člověk v sobě odstraní příčinu problému, tj. zablokovanou či nesprávným směrem proudící energii... V podstatě nejde o to se "samoléčit", stačí odstranit (včas) příčinu a zbytek se stane postupně sám 
Jakýkoliv "dar shůry" je věc, na které dotyčný už v minulosti celkem hodně zamakal, proto ji má. V podstatě se nebrání nikomu, aby zamakal na sobě úplně stejně. I když chápu, že se příjemněji dary přijímají než získávají vlastními silami 

Není tady
Andromedo, diky za Tvuj nazor, moc
.
Jinak to s tim darem, mluvime-li o schopnostech-jakychkoliv, vnimam to tak, ze vzdy je ziskan (ten dar) vlastni pili, praci, pricinenim, vlastnimi silami. Nevnimam to jako neco co mi Buh-Vesmir daroval, ale jako neco co jsem si sama v sobe objevila, nasla, darovala sama sobe. Dulezite je ale rici, ze se neoddeluji od Boha-Vesmiru, vse je celkem, vse je spolu propojene.
Není tady
Mari, s těmi dary ...když po úpo*né práci získám, nebo opráším schopnost, která byla kdysi, před mnoha životy pro mou duši samozřejmá, nevím, ale jako dar to neberu. Je to , jako když se lidé po mrtvičce znova učí mluvit a chodit.
Jako dar berou to, že jim byl život zachován, zbytek je prostě neúnavná práce.
Dar je podle mě něco, co dostaneš jako bonus, protože ses osvědčil( z hlediska našeho tématu) Tak jak to píše Andy. Příklad: mákla sis dříve (mnoho min. životů) a tento život jsi dostala dar -přirozeně vidíš auru kohokoliv a kdykoliv to potřebuješ, nebo chceš, , jen tak, od narození. Co si s tím počneš, to bude pravděpodobně úkol na další životy.
Jako dar můžu brát to, že jsem se na tuhle cestu dostala a můžu objevovat pro sebe to, co mají mnozí objevené, nebo zatím ještě zcela zamlžené neprodyšným závojem a tahle práce je teprve čeká.
To jsou ty levely na babi místy s depektem zmiňované, ale popravdě v souvislosti s duchovním růstem je mi tento nečeský název docela protivný. Zavání mi komercí.. no prostě mi nesedí.
Ale to už jsem mimoň 
Není tady
Heluška napsal(a):
Jako dar můžu brát to, že jsem se na tuhle cestu dostala
Helusko, prave tenhle dar je Tvoji vlastni zasluhou, Ty ses k tomu dopracovala, Ty sama ses dostala tam kde jsi. Behem minulych zivotu i v tomto zivote. Takove je moje videni veci
.
Levely nepouzivam, vse se pocita, kazdicky cin. Level je opet zase skatulka, je to lidska vlastnost-vlastnost mysli. Kdo skutecne zna svuj level? Kdo muze rict "muj level je cislo 43"? Toto mysleni mi je cizi. Nevidim v nem zadny smysl. 
Není tady
Pokud někdo pozná, že někdo brzo zemře, je to dar nebo přítěž?
Není tady
Daniela M napsal(a):

Není tady
Danielo, to fakt nevím, co bych si s tím počala. Ty takového člověka znáš?. Pokud takový je ( a proč by nebyl..) určitě to má jinou schopností vyvážené, aby z toho nepřišel o rozum.
Není tady
Ahoj holky, tak jsem to tady celé přelouskala..... zajímavé názory.
Ten můj je takový, že léčitel má nadmíru těžký úkol. Protože nemoci k nám promlouvají, chtějí nás na něco upozornit, něco nám ukázat, takže jsou v podstatě veskrze "zdravé". Když přijdete k léčiteli, který vás sice uzdraví, ale nepovede vás k pochopení, je to celé takříkajíc na houby, neboť z jedné nemoci vás sice vyléčí, ale na další a horší situaci zadělá. Proto se mi tak líbí metody, kdy já sama musím na sobě pracovat, byť pod vedením zkušeného terapeuta. A že terapeut má taky "svoje" - no jo, to bude tím, že je to taky člověk. 
Není tady
Heluška napsal(a):
....když po úpo*né práci získám, nebo opráším schopnost, která byla kdysi, před mnoha životy pro mou duši samozřejmá, nevím, ale jako dar to neberu.
Dar je podle mě něco, co dostaneš jako bonus, protože ses osvědčil. Tak jak to píše Andy. Příklad: mákla sis dříve (mnoho min. životů) a tento život jsi dostala dar -přirozeně vidíš auru kohokoliv a kdykoliv to potřebuješ, nebo chceš, , jen tak, od narození.
Helus,at delam co delam,uz jsem to otocila ze vsech stran,ale v tehle Tvych vetach nevidim rozdil.
Porad se (podle meho pohledu) jedna o dar za odvedenou praci na sobe sama. 
Upravil(a) hirondel (23. 9. 2009 10:36)
Není tady
Hani, libi se mi co pises 
Není tady
Daniela M napsal(a):
Podle mého ani jedno, ani druhé. Prostě to jen JE. Pokud někdo tohle pozná, pak si myslím, či tiše doufám, že takový člověk ví, že se vlastně vůbec nic hrozného neděje. Všechno je v pořádku, jen se mění "forma".
Mari... 
Není tady
Hani napsal(a):
Daniela M napsal(a):
Podle mého ani jedno, ani druhé. Prostě to jen JE. Pokud někdo tohle pozná, pak si myslím, či tiše doufám, že takový člověk ví, že se vlastně vůbec nic hrozného neděje. Všechno je v pořádku, jen se mění "forma".
Naprosty souhlas. 
Není tady
Napisu cerstvou zkusenost. Byla jsem s tim svym 3.obratlem vcera u masera-fyzioterapeuta. Na zacatek jsem mu vysvetlila jak to cele vnimam, ze je to psychickeho puvodu a ze mam dojem permanentniho sevreni celeho tela (tedy svalu i vnitrnosti), ze jsem presvedcena o tom, ze se potrebuju celkove uvolnit. Ze to vim, ale ze nevim jak na to. Toto si vyslechl a potom na me "skocil", par hmatu a tlaku a bolest povolila. Chvili to bylo paradni, nic me nebolelo. Ale pak jsme chvili cvicili a ono se to vratilo a boli to uplne stejne jako predtim nez jsem tam sla. Je to jen zkusenost, ale dava mi jasne videt, ze timto smerem cesta nevede. Musim to jednoduse povolit ja, ve sve hlave.
Není tady
Mari, mně pomáhají meditace a prosba (většinou večer před spaním), aby se mi ukázalo - způsobem, který pochopím - kudy mám jít. 
Upravil(a) Hani (23. 9. 2009 11:13)
Není tady
Hani, diky 
Není tady
mariposa napsal(a):
Napisu cerstvou zkusenost. Byla jsem s tim svym 3.obratlem vcera u masera-fyzioterapeuta. Na zacatek jsem mu vysvetlila jak to cele vnimam, ze je to psychickeho puvodu a ze mam dojem permanentniho sevreni celeho tela (tedy svalu i vnitrnosti), ze jsem presvedcena o tom, ze se potrebuju celkove uvolnit. Ze to vim, ale ze nevim jak na to. Toto si vyslechl a potom na me "skocil", par hmatu a tlaku a bolest povolila. Chvili to bylo paradni, nic me nebolelo. Ale pak jsme chvili cvicili a ono se to vratilo a boli to uplne stejne jako predtim nez jsem tam sla. Je to jen zkusenost, ale dava mi jasne videt, ze timto smerem cesta nevede. Musim to jednoduse povolit ja, ve sve hlave.
V cem konkretne se na psychycke rovine(v psychice ) potrebujes uvolnit?
Není tady
Neceho jsem si ted vsimla. Neco me napadlo. Deje se to uz delsi dobu a ma to souvislost s bolesti zad a nohy, ktere me momentalne trapi. Totiz jakmile delam neco co absolutne zaujme moji pozornost, tedy nemyslim pri tom, necitim zadnou bolest. Jakmile si ale vsimnu toho, ze me nic neboli a obratim pozornost ke svym zadum a noze, pomalicku se bolest vrati a telo boli. To znamena: mysl se ztotozni s bolesti, kdyz ale nemyslim a jen prozivam svobodne dany okamzik, nic se s nicim neztotoznuje a nic me pak neboli. Vsimla jsem si toho uz vicekrat, ale ted se mi to spojilo dohromady. Jestli je to tak jak pisu, je to sileny. Tu bolest vlastne vytvari mysl.
Stejne tak jsem si pred chvilkou vsimla tohoto: na zemi lezelo smitko, a najednou se mi v hlave rozebehlo "seber ho, to smitko na zemi tam nema co delat, ta zeme ma byt cista". Takze s bolavu nohou a zadama jsem se sehla na podlahu a sbirala vsechna smitka co tam byla a hledala jsem jestli neuvidim dalsi a dalsi. Pak jsem si ale rekla: "a proc by na zemi vlastne nemela byt smitka, kdo to rekl a proc by to tak nemelo byt? Tebe boli cele telo a kvuli smitku jsi schopna vylezt z postele a plazit se po zemi, presto, ze si jinak nejsi ani schopna uvarit obed, proc to vlastne delas?"
No nic, jen jsem se o to chtela podelit 
Není tady
:-) Dobrý postřeh.
Myslím, že jsi stažená proto, že se snažíš vyhovět všem (např. tomu hlasu který říká "zem musí být čistá") a nejsi sama sebou. Mluvily jsme o tom... :-)
Není tady
hirondel napsal(a):
V cem konkretne se na psychycke rovine(v psychice ) potrebujes uvolnit?
Ve vsem. Myslim, ze potrebuju prestat se kontrolovat pred okolim. Dovolit si byt takova jaka jsem. Projevit sama sebe. Ja, pokud si vzpominam (ani v hlubokem detstvi) jsem se nikdy nijak neprojevovala. Vzdy jsem vsechno drzela pod poklickou, aby nikdo nezjistil jaka jsem. A tak ani ja sama to nevim, jaka jsem. Opravdu, neznam se. Mozna, kdyby se to uvolnilo a ja se projevila, byla bych hodne prekvapena z toho jaka jsem. 
Není tady
Martinka1 napsal(a):
:-) Dobrý postřeh.
Myslím, že jsi stažená proto, že se snažíš vyhovět všem (např. tomu hlasu který říká "zem musí být čistá") a nejsi sama sebou. Mluvily jsme o tom... :-)
Martinko 
Není tady
Hani, jdu k Tobě do školy meditace.
Když jsem se o to pokoušela, nic se nestalo, nic jsem se nedozvěděla .
Není tady
Hir, nemám potřebu se s nikým přít, ani vyhlašovat svoje vnímání daru, či dispozice pro život tady a teď za jediné možné a tak stejně to máš asi i Ty, protože čas od času píšeš o úhlech pohledu. Ale přesto si neodpustíš decentně, či velmi rázně jiný pohled zpochybnit. 
Je to zatím hezky plynoucí téma...
Mimo jiné, přelouskala jsem Moudrosti východu :hinduismus, buddhismus, taoismus , konfucianismus a šintoismus. Zajímavé, jen mám v hlavě mírný guláš a musím říct, že my Evropané jsme si to pěkně namixovali dohromady podle toho, co se nám líbí.
No a čtu knihu Buddhismus, trochu jsem se toho bála, ale je to docela čtivé a motivující. Prozatím.
Omlouvám se Mari za info mimo téma. Už budu zase hodná ( napsala jsem honda, tu bych tak brala pod oknem a na čtyřech kolech nejlépe i s řidičem) 
Není tady

mariposa napsal(a):
To by mohlo být psychický .......já mám maséra, který je léčitel........a ten přesně podle napětí svalů pozná, kde má ten člověk v životě problém, vztahy, strachy, radosti , obavy o majetek, o blízké lidi ........pozná ,kterou čakru má přetíženou a co má změnit ve svém postoji...........sice masáží člověka vyladí,ale když jede dál postaru jako ty, všechno se vrátí zpátky ........takže přidá i názor, kde přidat , kde ubrat ........nikoho nenutí , jen komentuje a pak už to nechá na nás.......pozná opravdu momentální stav.
Není tady

Tulipánka napsal(a):
Rozmarilo,
a můžeš jméno toho maséra "hodit do placu"? Manžel má problémy také s páteří a třeba by k němu zašel (příp. do SZ)
Asi se to nesmí , myslím.......tak jedině do SZ .
Není tady