Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 19. 9. 2009 21:54

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Re: Samoléčba a samovyléčení

D., pustit strach - odevzdat se do rukou Vesmiru smile.

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#27 19. 9. 2009 22:03

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Heluška napsal(a):

Je-li mé uzdravení v souladu s vesmírným řádem a pokud jsem skze nemoc k rozumu přišla a udělala kroky k nápravě, pak tělo nemá důvod  setrvávat v nemoci. Nicht wahr?

tummenupp

To o te sebekazni, vim o cem mluvis. To je to jak jsem psala, ze svoji nemoc neberu dostatecne vazne, rikam si: jeste nejde o zivot. Disciplina. I ta je soucasti zodpovednosti o kterem mluvim.

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#28 19. 9. 2009 23:25

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Ručičky..hmm  ..zrovna jsem je sundala ze žaludku.
Několik sezon mě zlobil žaludek - pomohly mi ručičky mé kamarádky, dvě sezony byl úlpný klid a teď se příznaky  v mírné obdobě ukazují zase. Pokud si vystačím sama, bude to fajn, jinak zase pofrčím  o pár "chalup" dál žádat o pomoc.
No a pak jen maličkost.. najít "to" , co nemůžu zpracovat a dobře strávit... no a můžu začít ťukat  stolt

Není tady

#29 19. 9. 2009 23:42

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Vite co me jeste zajima? Jak to, ze nekteri lecitele jsou nemocni? A jsou to vubec lecitele, kdyz nedokazali vylecit sami sebe?

Není tady

#30 20. 9. 2009 1:30

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Oni si tady taky musí řešit své věci, jinak by byli už někde jinde.
Napadlo mě už dříve, že kdyby měli jednoduchý život, asi by ani neměli pochopení pro ty, kteří sebou smýkají velké břemeno.
Kdybych třeba já sama neměla  3 děti a jedno s LMD, myslela bych si, že všechno je ve výchově, tak jak si to léta myslela jedna moje kolegyně, takže moje zkušenost je při práci s dětmi vlastně ohromné plus.
A další věc je taková, že spousta lidí se k tomu dostane právě proto, že sami onemocněli, chtěli se z toho vyhrabat , naučili se něco a můžou tím pomoci i jiným , jiné skupině se výrazné schopnosti léčit otevřely nečekaně .Po nějaké vypjaté situaci přišel zlom, jako by se jim pootevřelo okno poznání.
Taky si myslím, že jejich zkoušky jsou stále těžší, musí si více hlídat vnitřní čistotu, víc na ně útočí negáči a taky se jim může podařit, že když si nedají poroz a po práci se dobře nevyčistí, můžou na sebe něco přetáhnout.Vím jen tolik, co má spřátelená rodina občas řekne.
Jsou to lidi z masa a kostí, takže i jim nemoci říkají, že něco není v pořádku i když jiným s některými bolestmi umí pomoct.

Není tady

#31 20. 9. 2009 9:06

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

tedy  koukám, že každá druhá tu máte miminko...ať se hnu kam se hnu, všude vidím miminka.... omluva za offtopic,ale nějak to chtělo jít ven...

Není tady

#32 20. 9. 2009 12:08

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

mariposa napsal(a):

Hir, takze kdyz se mi podari napojit se na vedomi vesmiru, nastane proces leceni ? Kdyz odevzdam sve telo vyssim silam, prestanu se ztotoznovat se svoji mysli, odpoutam se od strachu (nastroj mysli) ?   Takhle teoreticky zda se to tezke i lehke zaroven.

Tva slova o lasce chapu osobne opet jako vedomi sebe sama. Prace s vedomim-uvedomovanim si.

Pises, ze je k tomu treba mnoho priprav, vhledu a pochopeni. O jakych pripravach mluvis ? smile

Ty otazniky me tam nejak nesedi.  smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#33 20. 9. 2009 12:14

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Helusko, ja osobne chapu lecitele jako zprostredkovatele mezi nemocnym, ktery nema schopnost se napojit (zapomnel na ni a jeste si nevzpomnel) a Vesmirem na ktery se lecitel napojuje. No a kdyz se dokaze napojit pro uzdraveni pacienta, proc to same neudela s vlastni nemoci?
Je to ode mne asi prilis zjednoduseny pohled, nic neni jen cerne a bile. Znam lecitele, ktery leci lidi a sam musel podstoupil operaci.

Není tady

#34 20. 9. 2009 12:33

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Heluška napsal(a):

Jsou to lidi z masa a kostí, takže i jim nemoci říkají, že něco není v pořádku i když jiným s některými bolestmi umí pomoct.

Nejen "pomoci " ale i ublizit.
Jestlize clovek sam neni naprosto zdrav (vnitrne cisty a harmonicky c Celkem) a leci jine,je zde prave ono nebezpeci toho ne-vedomeho (svevolneho a tezko v ten okamzik zachytitelneho) prenosu z lecitele na toho druheho a naopak.

Není tady

#35 20. 9. 2009 12:45

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Hir, souhlasim. smile
Rodice vzdy nasadi kyslikovou masku nejprve sami sobe, teprve az potom svym detem big_smile.

Není tady

#36 20. 9. 2009 12:50

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Exactly right.  stolt

Není tady

#37 20. 9. 2009 13:02

D.
♥♥♥♥---
Místo: Praha-východ

Jsem ráda, že nemusím čekat, až já budu ´dokonalá´ a že stejně ´nedokonalí´ lidé mohou napsat na toto forum a sdílet svoji cestu, svoje hledání  se mnou, protože vzájemným sdílením se můžeme obohatit, stejně jako léčitel, i když sám je na cestě, mi může pomoci díky tomu, co on už zná..

Lidé jsou tak svobodní, jak chtějí. James Baldwin

Není tady

#38 20. 9. 2009 13:35

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Napsala jsem jen svůj pohled na věc, může to být i jinak,
ale Hir, Mari, vy znáte dokonale zdravého člověka ve svém okolí? Já tedy ne.
Takže nezbývá asi nic jiného, než žít tak, aby každý z nás byl uzdravovatelem sám sobě, ale já ráda o pomoc požádám lidi, kterým důvěřuji a to i přes to, že sami čas od času řeší své nemoci. Musím ale taky dodat, že pokud se mnou zmiňovaní lidé (mám na mysli konktrétní osoby) dostanou do těžké situace, pak své klienty odmítnou do doby, než se cítí být připraveni na další práci. Nepatří mezi léčitele, kteří se tím živí, jen pro ostatní využívají toho, co mají a určitě toho nezneužívají ve svůj prospěch, popularitu  a už vůbec ne pro zbohatnutí.
Jak to mají jiní léčitelé , tak to opravdu nevím, nenavštěvuji je. A ty lidi, kteří pomáhají ostatním různými metodami , jako třeba Martinka, nebo Pan, tak pro ty používám termín terapeut-ka, nikoliv léčitelka.

Není tady

#39 20. 9. 2009 13:48

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tady je někdo zas až tak "duchovní", že z toho blbne na kvadrát.
Vůbec se nedivím tomu, že duc-hov.no lidi spíš odrazuje než přitahuje.
Halt někomu "prkno si po vodě klouže a je pánem kdejaké louže" stolt

Heluško, naprosto s tebou souhlasím - každý máme svoje lekce a čekat, až je zvládneme bez toho, abychom přitom podali pomcnou ruku druhým, to by byla pěkná hovadina.
Pro mne je mnohem důležitější pohlídat si, zda "dávám" z přebytků a nebo z Ega.
Pro svou práci využívám to, co jsem "dostala" i to, co jsem se naučila a stále se učím.
A máš naprostou pravdu, ze léčitelku se rozhodně nepovažuji. Tenhle "ranec" jsem na záda naštěstí "nedostala" smile

Upravil(a) Pandorraa (20. 9. 2009 13:49)

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#40 20. 9. 2009 13:54

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Helusko, rozumim Ti jak to myslis. Ja jen stavim na tom, ze lecitelske (a v prvni rade samo-lecitelske) schopnosti ma v sobe uplne kazdy clovek, jde jen o to je v sobe objevit, vzpomenout si na ne smile. Je to o vire v sebe sama. Za dobreho lecitele ci terapeuta, coz je pro me to same, povazuji prave toho, kdo tyto schopnosti v sobe objevil a svym prostrednictvim pomaha je v sobe objevit i druhym.

A k tomu objevovani, jde podle me (zatim vicemene teorie) o to, postupne odstranovat nanosy spolecnosti - tedy to co nejsem, az zustane jen podstata. Energie. Energie, ktera leci, tece a proteka.

Není tady

#41 20. 9. 2009 14:02

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Tady je někdo zas až tak "duchovní", že z toho blbne na kvadrát.

? va

Pandorraa napsal(a):

Pro mne je mnohem důležitější pohlídat si, zda "dávám" z přebytků a nebo z Ega.

Pan, podle me tohle v sobe rozlisit (ego versus cista podstata) je to nejtezsi. smile

Pandorraa napsal(a):

A máš naprostou pravdu, ze léčitelku se rozhodně nepovažuji. Tenhle "ranec" jsem na záda naštěstí "nedostala" smile

Osobne mit schopnost lecit vidim jako nejvetsi dar, ktery clovek muze v sobe objevit. Nic vic uz neni.

Není tady

#42 20. 9. 2009 14:06

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Helusko, hluboce verim tomu, ze zdravi lide (lide v harmonii s Vesmirem, v rovnovaze) mezi nami existuji. Neumim si predstavit z ceho jineho bych brala silu, kdyby ne z teto viry.

Není tady

#43 20. 9. 2009 15:22

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Jo, Mari, doufám, že jsou i tací mezi námi .
Jenže to jsou - podle mě- lidé, kteří žijí sice v pohodě a harmonii , ale podřizují tomu celý svůj mikro svět a bývají trochu málo použitelní třeba i v rodinném životě. Někteří od rodiny odejdou, což je na jednu stranu pro jejich dobro ,mohou se plně soustředit sami na sebe, ale ještě to nemuí být záruka, že budou úplně šťastní. Kam to hodí rodinu, kterou založili, je věc další.Možná je to součást jejich karmy, kdo ví.
Jinak jsem si nevšimla, že by kolem mě byli vyrovnaní a velmi pohodoví lidé ochotní nést břímě lidí- to když se promění v jedno velké ucho, aby klienta , přítele, člověka v nouzi ,vyslechli a následně mu pomohli. Chovají se mile ,ale možná trochu neutrálně a raději se do ničeho nemíchají.
Nemluvě o tom, že si terapeut, či léčitel na základě zákona přitažlivosti k sobě přivede takové klienty, kteří jemu samému pomohou odzrcadlit vlastní problémy,takže stále vybalancovává svůj vnitřní život. Chvilku je pohoda, máš pocit, že recept na štěstí už máš  a za pár hodin zjistíš, jak to bylo bláhové a zase makáš, aby bylo líp.
TAky mnoho lidí jen pohodově a vyrovnaně vypadá, je pro ně nepřípustné, aby někdo viděl, co se v jeho hrci vaří. Zametači pod koberec, dékorum musí být zachováno. A kdo o lidech  kolem sebe moc nepřemýšlí, ani si podobné masky nevšimne.

Pan, omlouvám se , Tobě i Martince, že jsem si vás vzala  do pera.
Mari , léčitel je pro mě člověk, který prvotně disponuje "zázračnýma rukama" a vrozeným hlubokým vhledem do věcí nejen kolem zrdaví, schopností vnímat přírodu až tak, že by mu mohly bylinky samy napovědět, nač je má použít  a další jiné schopnosti a teprve pak záměrně rozvíjí tyto schopnosti o další související vědomosti a dovednosti.
Terapeut je člověk s vysokým citem pro lidské tělo i duši a je ochoten hodně studovat a trénovat, aby pomohl jiným a jejich prostřednictvím i sobě a taky měl práci, která ho nejen těší, ale i uživí.

Není tady

#44 20. 9. 2009 15:33

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Pan, můžu?..

Maripose:

1) Nohy na zemi, hlavu v oblacích. Přesně tak to Pan myslela. :-)
2) To není zase až tak těžké, pokud tu odpověď chceš znát z důvodů, jestli některou věc pro toho druhého máš udělat, či neudělat. Pokud se budeš ptát sama nad sebou, pak je to téměř neřešitelná otázka, ovšem pokud pro někoho jiného, není snazšího rozhodnutí.
3) Dar?., když nejprve sama sebe musíš pročistit a přetavit, aby to vůbec k něčemu bylo?.. Dar je to pro druhé, ale nikoliv pro tebe. Jen práce a soustředění, překonávání pomalými krůčky. Aby se nakonec celý ten "dar" nestal pro člověka jen nekonečným pokušením. Proto je zde mluveno o "ranci na zádech". pussa

Crabat

Není tady

#45 20. 9. 2009 15:34

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Podle meho pohledu,tady jde o uhly pohledu za kterymi si kazdy stoji samozrejme z osobnich duvodu.
Jestlize nekdo dela to ci ono a povazuje to za spravne,je prirozene ze si za tim bude stat a pritakavat tem kdo maji stejny nazor ,neboli stejny pohled na vec. Nic nam neznameho.  smile

Je vsak velice zname to co jsem uz psala. Opakuji.

>Jestlize clovek sam neni naprosto zdrav (vnitrne cisty a harmonicky c Celkem) a leci jine,je zde prave ono nebezpeci toho ne-vedomeho (svevolneho a tezko v ten okamzik zachytitelneho) prenosu z lecitele na toho druheho a naopak.<

A to nelze popirat a odsouvat stranou.
At se to nekomu libi nebo ne,je to existujici zakon.   

Vubec me neprekvapuje ze lide se boji prave tohle slyset a tedy prijit  o iluze.Veri sve vlastni pravde,neb jak jinak kdyz to jinak prave nedokazi. Tohle pisu bez ironie. neutral
Neni se ani cemu divit ze takove duch-houno nemuze byt v konecnem dusledku prikladem.

Existuji zdravy lide a ne ze ne.Kdo tedy naseptava lidske mysli ze neexistuji?  Zase jen lidske mysleni a mezi sebou takto smyslejici . Vidi to co si mysli.

Není tady

#46 20. 9. 2009 15:44

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Heluška napsal(a):

Nemluvě o tom, že si terapeut, či léčitel na základě zákona přitažlivosti k sobě přivede takové klienty, kteří jemu samému pomohou odzrcadlit vlastní problémy,takže stále vybalancovává svůj vnitřní život.

Jako všude, i tady funguje zákon akce a reakce smile
Přesně takhle to vnímám - nekončící trénink smile

Není tady

#47 20. 9. 2009 15:48

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Crabat napsal(a):

Pan, můžu?..

Maripose:

1) Nohy na zemi, hlavu v oblacích. Přesně tak to Pan myslela. :-)
2) To není zase až tak těžké, pokud tu odpověď chceš znát z důvodů, jestli některou věc pro toho druhého máš udělat, či neudělat. Pokud se budeš ptát sama nad sebou, pak je to téměř neřešitelná otázka, ovšem pokud pro někoho jiného, není snazšího rozhodnutí.
3) Dar?., když nejprve sama sebe musíš pročistit a přetavit, aby to vůbec k něčemu bylo?.. Dar je to pro druhé, ale nikoliv pro tebe. Jen práce a soustředění, překonávání pomalými krůčky. Aby se nakonec celý ten "dar" nestal pro člověka jen nekonečným pokušením. Proto je zde mluveno o "ranci na zádech". pussa

V podstatě je to přesně tak smile

Nekonečné pokušení - nekonečný průšvih! To je docela přesná indikace smile
Navíc si myslím, že každý máme jiné lekce a já si to NAŠTĚSTÍ nepletu smile

Není tady

#48 20. 9. 2009 15:57

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

A já Ti to řeknu, Hir, ještě jinak: Jestliže k tomu člověku půjdeš s takovým rancem nedůvěry (jedná-li se o samozvaného, či povolaného léčitele), pak i kdyby byl samotným Pánembohem posvěcený a předurčený vyléčit každého, zrovna Ty budeš tou výjimkou potvrzující pravidlo. big_smile

A naopak.., myslíš, že to neplatí i naopak?.. Jo, jo, může to být i samotný vtělený démon, který lidem žere játra, ale Tvá víra a naděje vložená do něho, že skrze něj povstane jen to, co je v plném souladu s Boží vůlí a nemůže se Ti nic, ale lautr vůbec nic stát!., když se svěříš do jeho rukou, protože skrze něj promlouvá samotný Pán, tak myslíš, že Ti nepomůže?..

Ale děvenko, pomůže.., pomůže dokonce i kdyby nechtěl! I kdyby Ti zrovna chtěl sežrat ty játra, ostatně jako každému, smile tak zrovna v Tvém případě udělá tu, pro něj nepochopitelnou výjimku!., a nezbaští Tě. big_smile

Crabat

Není tady

#49 20. 9. 2009 16:05

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Chapu o cem mluvis,nicmene vnimam ze kazdy z nas mluvi o necem jinem.  smile

Není tady

#50 20. 9. 2009 16:06

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

I to je možné. pussa

Crabat

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí