29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
tamea napsal(a):
ahojky zdravím všechny
měla bych dotaz..mám kamaráda ještě mu není ani 40 a má stálé zdravotní problémy..sám mi nechce říct co vše jen se posledně zmínil o příšerných bolestech v lokti..doktoři mu prý nepomohou...obstřiky mu už zakázali,léky brát nemůže skrz špatný žaludek...nic mu prý nepomůže...sama mám z něj pocit,že je určitých způsobem uvnitř zablokovaný ,že není něco s psychikou v pořádku ,,,moc ráda bych mu pomohla jen nevím co mu poradit...prosím proto o radu tady vás zkušených..děkuji moc
Tam, to prostě nejde. Co mně se týče, můžu ti jen "přeložit", že pravděpodobně dělá něco, co velice, velice moc dělat nechce a vzpírá se tomu. Teď budu trochu hádat - možná sice jedná jako dospělý, ale ve skutečnosti mu to pěkně leží v žaludku a nejraději by se nechal opečovávat, jako malé dítě. Hádám ovšem jen z toho, cos řekla ty a ty zas z toho, co řekl on tobě - jak na tomhle chceš něco stavět?
Psychika je delikátní záležitost a není na ni ibuprofen
Není tady
Tameo, já myslím, že ty pro něj můžeš udělat jediné (chtěla jsem napsat "jen", ale ono to není jen): přát mu, či modlit se za něj nebo něco jiného, podle tvého přesvědčení, aby našel cestu. Ne konkrétní asi, protože ji možná má, ale ty to nevidíš. Nic víc. Když bude od tebe chtít něco dalšího, tak si pak řekne.
Není tady
Tameo - já bych řekla, že u kamaráda je jedno z velkých témat nepřijímání sebe sama na spoustě úrovní. Tady bych asi doporučovala psychoterapeuta nebo klasického homeopata. Spíš ho nasměrovat tam, že si může nechat pomoct... bude-li chít
Není tady
děkuji vám všem moc za odpovědi..na psychiku není opravdu žádný lék to vím...zkusím ho nasměrovat o co se už ostatně snažím ,ale bude záležet jen a jen na něm jak si poradí...Díky
Není tady
Moje zkušenost je taková, že nemoc (její fyzický projev - bolest) vzniká jako důsledek nerovnováhy energie čchi. Vlastně i psychika člověka je závislá na stavu a kvalitě čchi - energie, nerozlišoval bych tedy v otázce samoléčení v potížích psychických a fyzických. Obojí může být stejně nepříjemné.
Vrátím-li se k myšlence, že celý člověk je "energie čchi", pak nastolením rovnováhy dochází k léčení - samoléčení. Konkretně mám na mysli masáž Shiatsu (můžeme dosadit i Akupunkturu), kdy masiruji abych v těle toho, kdo masáž přijímá nastartoval ozdravný proces. Proto má být po Shiatsu masáži klid, aby tělo dostalo šanci a mohlo začít s léčením zevnitř.
Masáž nepomáhá pouze fyzicky svalům a organům, protože se harmonizace čchi v těle musí odrazit i v psychice - je mi skvěle, jsem spokojený s tím, co je nyní. Tyto pozitivní myšlenky pomáhají naší psychice, ale připouštím, že "opravit" psychiku člověka je velmi težké a on sám musí chtít a musí vědět jak. Ideální je učitel - člověk, který vede a ví co děla.
Pokud už to samé řekl přede mnou, pak se omlouvám, nečetl jsem všechny příspěvky...
Upravil(a) Fejdo (30. 1. 2011 23:49)
Není tady