Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#251 25. 11. 2010 22:29

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Samoléčba a samovyléčení

lupina montana napsal(a):

Hm...to nevím, jestli cestou k duši. Možná - rozhodně se cítím líp a líp smile i když je to s výkyvama. Ale v celku jo.
A rozhodně je to cesta sama k sobě, to určitě. K těžišti.

Dobre Lupi ,je me to jasne smile

Pak tedy ale mozna muzes vytusit co to znamena.
Cesta k sobe-cesta k dusi je neco co presahuje lidske ego (to smrtelne lidkse ego),
Je to spojeni se svym Vyssim JA .

Pak podle mne je v pozadi JOGA a tedy spojeni s tim co presahuje lidske ego (to bezvyznamne ego ktere trpi) Spojeni s Jednotou. Ja ,TY ,on ,ona atd. jsme jedno.

Paklize to nevnimas stejne pak ok. Presto ja tvrdim ze je to jedno a totez v pozadi b] a tedy -[b] joga.

Zdalo se me ze ti to mam rict. smile wink

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#252 25. 11. 2010 22:31

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Crabate, díky - vlk je moje regulér totemové zvíře. Matka Vlčice mi zachránila život kdysi na úplném začátku - a já jí nepřestávám vzdávat poctu a hold smile

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#253 25. 11. 2010 22:32

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

godlike Lupino godlike

Crabat

Není tady

#254 26. 11. 2010 11:01

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Právě že ne, Hir, u Lupiny to vůbec není Joga, ale jakési pradávné instinkty, něco jako dědictví předků. Je tam vliv přírody, je tam ten vlk a odtud vyplývající šamanismus, těsné sepětí člověka s faunou i florou. Mám na mysli proces, v němž se indiáni dokázali na transcendentální úrovni měnit ve strom nebo zvíře. Já když se ponořím do meditace, mám tam buk (případně dub) a havrana. V jistém okamžiku zakrákám jako havran a vznesu se. Letím v jeho těle nad krajinou a hledám místo meditace. Pak se spustím dolů, usednu nebo něco dělám, prohlížím prostor; ale ze všeho nejraději vstoupím svým vědomím do stromu. Zakořením se na místě, rozhodím paže ke slunci a nechám proudit mízu hluboko ze země odzdola nahoru celým tělem. Jenomže u mě k tomu dochází jen v meditačním procesu. Ve svém normálním vědomí jsem hledající. Který nastudoval hory literatury, dopustil se nesčetných přehmatů a znovu a znovu ladil nitro, protože postupně jaksi pochopil, kam má jít.

Zatímco Lupinu si představ spíše v tom užším sepětí s přírodou, jak běhá od místa k místu jako vlk naladěná na niterné instinkty, kdy celý tento proces jí prostřihává i do denního vědomí. Jak se to stalo?.. Sama říká: "Matka Vlčice mi zachránila život kdysi na úplném začátku" a odtud se to celé odvíjí. Je predisponována k této cestě, k této formě projevu. Proto jí určitě bude sedět Kiesha, nějaký domorodý šaman apod. Zatímco buddhismus, joga jí nejspíš ponechají klidnou, netečnou.., a křesťanství, hinduismus nebo jiné projevy víry asi už vůbec nemusí.

Tak nějak bych to viděl já. Ovšem co se týče Tvého předchozího článku, asi jsi to Lupině opravdu měla říct. smile

Crabat

Není tady

#255 26. 11. 2010 13:01

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Pojmem Joga vyjadruju - SPOJENI (synonymum)  se sebou sama,s Duchem,s harmonii Vesmiru.
Muj nazor je, ze at jde clovek jakoukoli cestou,treba cestou cuchu ku svemu ZDRAVI (a zdravi rovna se harmonie a nebo treba teziste (?) ) ,stoji v pozadi vsech cest ke zdravi ono napojeni se ,ci spojeni se se svym vyssim JA.   Nemluvim o egu o kterem clovek rika -to je moje ja.   smile

Prave i saman dobre vi,ze neni zadnym ohranicenym subjektem. 
Spojeni s prirodou a Vesmirem je spojeni s Duchem,s Vyssim Ja.
Uf!  lepe uz se nevymacknu.  big_smile

Není tady

#256 26. 11. 2010 13:22

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Však já Ti rozumím. smile Vždyť také podotýkám, že jsi to Lupině asi opravdu měla říct. wink

Crabat

Není tady

#257 26. 11. 2010 13:36

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

smile

Není tady

#258 26. 11. 2010 16:34

IŠTAR
♥♥♥♥---

Hir, já mám z tebe radost, jupí godlike Přísahám bohu, že tě zase začnu číst big_smile.

Není tady

#259 26. 11. 2010 17:16

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

IŠTAR napsal(a):

Hir, já mám z tebe radost, jupí godlike Přísahám bohu, že tě zase začnu číst big_smile.

Uj... lol    Radeji neprisahej Istarka.      smile    Mysl je promenliva.  big_smile

Není tady

#260 26. 11. 2010 19:46

IŠTAR
♥♥♥♥---

To je pravda. No změnit to mohu vždycky, že ano wink big_smile.

Není tady

#261 26. 11. 2010 19:46

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

hirondel napsal(a):

Pojmem Joga vyjadruju - SPOJENI (synonymum)  se sebou sama,s Duchem,s harmonii Vesmiru.
big_smile

Jo tak v tom případě je to jóga, Hir - měla jsem zato, že myslíš to cvičení lol
Akorát že pochybuju, že umím něco jinýho, než "to jsem já" roll

Není tady

#262 26. 11. 2010 20:49

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Crabat napsal(a):

godlike Lupino godlike

E-e? va No jako hezký...děkuju, ale za co, soudruzi? va Myslím, že já jsem se o nic teda nepřičinila lol

Není tady

#263 26. 11. 2010 20:51

haiel
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

Crabat napsal(a):

godlike Lupino godlike

E-e? va No jako hezký...děkuju, ale za co, soudruzi? va Myslím, že já jsem se o nic teda nepřičinila lol

Nepřičinila? To nevíš. Ale bylo to hezky napsaný smile

Není tady

#264 26. 11. 2010 21:12

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Že by za odvahu přiznat si kořeny?..
Anebo definovat svůj zdroj, počátek, z kterého vycházím?..
Možná za podání klíče k celé záhadě?..
To už se dneska nedovíme. Přišlo to, jak přišlo,
vítr odvane tajemství jak chmýří pampelišek
a zatímco vlk dál hledí ze stínu do kraje,
ze stromů padá listí, nastává podzim.

Všechno jde po svých stezkách vytrvale kolem nás,
první vločky sněhu zahlazují naše stopy,
jen vlk vytrvale běží úsvitem,
puzen neznámou silou stále vpřed blednoucí luny.

Crabat

Není tady

#265 26. 11. 2010 21:57

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Byla jsem mimino, Haiel.... lol těžko jsem se mohla přičinit, leda odminula a to si želbohu nepamatuju ani stínem.

Za ODVAHU přiznat si minulost, Crabate? No tak teď jsi dokonale zmátl vlka va Co je už na tom odvážnýho?

Není tady

#266 26. 11. 2010 22:36

haiel
♥♥♥♥♥♥-

No počkéj, to jako fakt?? va  Opravdová vlčice? va  tenhle život opravdovej? va 

už jsi tady na babinci o tom někdy něco psala???

Není tady

#267 26. 11. 2010 22:47

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Psala....Ne opravdová, jakože z masa a kostí, ale totem Vlka. Teda kolektivní duše. V reálu něco jako hologram - já mívám takový hologramový vize.
Přišla jsem na to relativně nedávno i když k vlkům jsem odjakživa měla zvláštní vztah - často se mi kvůli tomu smáli už jako dítěti. Protože jem nenáviděla pohádky, který líčily vlky jako zvířata zlá a hloupá a strašně jsem je bránila. Cítila jsem se vyloženě, jako by někdo napadal mou rodinu. Jenže jsem to nikdy neměla potřebu zkoumat, co za tím vězí - prostě mi to přišlo normální. No a někdy loni, když jsem vyházela pár kostlivců, tak jsem si tak s pocitem dobře vykonaný práce seděla, sama doma a přemítala jsem úplně volně a napadlo mě, jak asi vypadal kojeňák v době, kdy jsem s ním měla co do činění já. Naskákaly mi nějaký obrazy (netvrdím, že reálný - možná jen představa bůhvíodkud) ale co bylo horší, začly mi naskakovat hodně nepříjemný pocity a já jsem si položila otázku, co proboha mě udrželo v tomhle prostředí vůbec naživu? (takhle doslova)
A v ten moment stál u nás v kuchyni obrovskej hologram vlčice, která se mi dívala do očí, smála se a mírně vrtěla ocasem - a fertig, bylo jasno smile

Není tady

#268 26. 11. 2010 23:06

haiel
♥♥♥♥♥♥-

A ták, ano, takhle nějak jsem tomu rozuměla po té tvojí zprávě o Matce Vlčici. Že to bylo něco takovýho.  Pak mě zmátlo to mimino, neuměla jsem si to dát dohromady lol
  Hmm…to bylo asi něco hódně starýho…..možná k nim patříš už dlouho….bdí nad svými lidmi.. smile

Díky, žes to napsala, je to hodně zajímavý.

Není tady

#269 27. 11. 2010 12:19

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Take me vlci provazi Lupi. wink 

Jednou jsem polozila ruku memu priteli na celo a rekla jsem zavri oci. Rekl me ze v tu chvili nahle spatril obraz vlka.
Vlka jsem obdrzela od nejake samanky ve snu jako ochrance. smile

Jsou to uzasne veci ,takze Ti Lupi rozumim. smile
Take to zkoumam.

Není tady

#270 20. 1. 2011 21:24

tamea
♥------
Místo: Brno

ahojky zdravím všechny
měla bych dotaz..mám kamaráda ještě mu není ani 40 a má stálé zdravotní problémy..sám mi nechce říct co vše jen se posledně zmínil o příšerných bolestech v lokti..doktoři mu prý nepomohou...obstřiky mu už zakázali,léky brát nemůže skrz špatný žaludek...nic mu prý nepomůže...sama mám z něj pocit,že je určitých způsobem uvnitř zablokovaný ,že není něco s psychikou v pořádku ,,,moc ráda bych mu pomohla jen nevím co mu poradit...prosím proto o radu tady vás zkušených..děkuji moc

Není tady

#271 21. 1. 2011 21:20

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Co začít tím, že si o pomoc požádá sám.? Ty mu ukážeš, kam má psát písmenka a zbytek sám.

Není tady

#272 22. 1. 2011 8:52

tamea
♥------

Milá Heluško...to mohu zkusit,ale nevím...je malinko uzavřenější osůbka a asi by mu nepřipadlo vhodné se tu rozepisovat...jen mne tak napadlo se tu za něj optat...
...všem přeji pěkný víkend

Není tady

#273 22. 1. 2011 22:39

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

tamea napsal(a):

..jen mne tak napadlo se tu za něj optat...

Nelze se za nekoho optat. Nejsi on (nebo jsi? )
Jakou radu ocekavas? Ze Ti poradime jak mu poradit kde ma hledat spasu a cestu k uzdraveni a nebo ze Ti poradime jak mu mas Ty sama osobne radit skrze nas tady.?
Tak Ti nevim jak to vnimas.

Není tady

#274 26. 1. 2011 15:32

tamea
♥------

vnímala jsem to tak,že jsem se tu jen prostě a zcela jednoduše vás malinko více"znalých"jen  chtěla optat nic víc..a podezírání,že jsem já ta osůbka s těmi konkrétnímy problémy? to opravdu nebylo místné..sama jsem prodělala minulý rok v červenci tříštivou zlomeninu lokte...druhou operaci mám už za sebou kde mi brali štěp ...sama si pomáhám jak se dá k uzdravení..

Není tady

#275 26. 1. 2011 16:03

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

tamea napsal(a):

...sama si pomáhám jak se dá k uzdravení..

To zni dobre. smile
A hledat vsechny mozne cesty k uzdraveni,je taky prima napad. smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí