Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 18. 9. 2009 21:21

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Samoléčba a samovyléčení

Chtela bych se Vas zeptat na Vase zkusenosti se samolecbou. Osobne se divam na jakoukoliv nemoc jako na energetickou nerovnovahu v lidskem organizmu. Priciny teto nerovnovahy je treba hledat v psychice. Jenze jak dlouho a jak uspesne toto hledani muze byt? Jak se vlastne samolecit, kdyz nevite jak na to a kde zacit?

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#2 18. 9. 2009 21:30

Daniela M
♥♥♥----

Re: Samoléčba a samovyléčení

mariposa napsal(a):

Chtela bych se Vas zeptat na Vase zkusenosti se samolecbou. Osobne se divam na jakoukoliv nemoc jako na energetickou nerovnovahu v lidskem organizmu. Priciny teto nerovnovahy je treba hledat v psychice. Jenze jak dlouho a jak uspesne toto hledani muze byt? Jak se vlastne samolecit, kdyz nevite jak na to a kde zacit?

Vždy je vhodné najít někoho, kdo má určitou zkušenost, jinak cesta může být dlouhá, ale existuje ....hjarta

Není tady

#3 18. 9. 2009 21:35

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Nedávno se mi podařilo si vyléčit sama angínu bez antibiotik, což byl do té doby stav téměř nemožný. Kažodpádně na psychickou příčinu mojí nemoci jsem tenkrát narazila úplně náhodou.
Tam se mi právě potvrdilo, že jak člověk najde jádro problému, tak má napůl vyhráno. Ale je fakt, že přijít na příčinu, je pro mě většinou oříšek. Jak říkám, u té angíny to byla prostě náhoda.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#4 18. 9. 2009 21:40

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Daniela M napsal(a):

Vždy je vhodné najít někoho, kdo má určitou zkušenost, jinak cesta může být dlouhá, ale existuje ....hjarta

Danielo M, dekuji za Tvoji odpoved.
Abych jeste upresnila co predevsim me zajima. Zkusenosti tech, kteri probudili lecebne schopnosti sami v sobe. smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#5 18. 9. 2009 21:40

Daniela M
♥♥♥----

taurus napsal(a):

Nedávno se mi podařilo si vyléčit sama angínu bez antibiotik, což byl do té doby stav téměř nemožný. Kažodpádně na psychickou příčinu mojí nemoci jsem tenkrát narazila úplně náhodou.
Tam se mi právě potvrdilo, že jak člověk najde jádro problému, tak má napůl vyhráno. Ale je fakt, že přijít na příčinu, je pro mě většinou oříšek. Jak říkám, u té angíny to byla prostě náhoda.

godlikegodlikegodlike nic není náhoda:)

Není tady

#6 18. 9. 2009 21:44

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Taurus, a co jsi udelala pro to, aby sis anginu sama vylecila?
Souhlasim s tim, ze je velice dulezite zjistit pricinu nemoci. Ale co dal? Znat pricinu je klic. Ale jak s nim odemknout?

Není tady

#7 18. 9. 2009 21:53

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Už jen to, že jsem si tu příčinu uvědomila, byl dost velký krok kupředu. Předtím mi to vůbec nedocházelo o co go a jak jsem přestala popírat problém, který mě k angíně dovedl, tak se to začalo uvolňovat.
K tomu jsem ještě tu příčinu jakoby zpětně začala "řešit" (ta situace, kdy se angína spustila, byla dávno pryč ale i tak jsem před zracadlem řekla, to co jsem říct měla nebo spíš chtěla) a vyťukávala si to skrz EFT.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#8 18. 9. 2009 22:09

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Taurus, tak to gratuluju smile

Není tady

#9 19. 9. 2009 0:07

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Začít je asi nejlepší nějakým přehledem psychických příčin nemocí. Dethleffsen, Hrabica a tak. Jsou i na netu. Jenže jak říká Taurus - nejtěžší ze všeho je přijít na skutečnou příčinu nemoci - na tu konkrétní, která ji ve tvé hlavě konkrétně způsobila.
Příkladně: kdysi jsme s mojí kamarádkou homeopatkou zkoušely přijít na to, proč má věčné potíže s achillovkama. Že jsou to potíže v nejslabším jejím místě nám bylo jasný. Že se v tomhle slabým místě odehrává chronický a velmi vyrovnaný zápas mezi dvěma protikladnými postoji, nám bylo taky jasný (měla dlouhodobé záněty) Potíž tkvěla v tom, že jsme zaboha nepřišly na to, CO je ono její nejlabší místo - neboli co přesně ty achillovky odrážejí.
A tak to máš furt - je to taková archeologie.
Já mylím, že samoléčící síly přicházejí zároveň s vyrovnaností, vnitřní stabilitou a vědomím sebe sama. Osobně zásadně nenechávám léčit příznaky - jsou to perfektní kontrolky našeho vývoje smile

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#10 19. 9. 2009 12:05

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

lupina montana napsal(a):

Já mylím, že samoléčící síly přicházejí zároveň s vyrovnaností, vnitřní stabilitou a vědomím sebe sama.

Lupi ,pekne napsany. smile
Souhlasim. 

Vedomi sebe sama jde ruku v ruce s harmonii (vnitrni rovnovaha).

Vedomi cloveka se pak napoji na bezedne Vedomi vesmiru,na tu pak samo nabizejici se nekonecnou inteligenci a Vedomou silu-energii.  smile
Dokud ma clovek pocit(vedomi sebe jako oddelene entity),ma strach a nedokaze se odevzdat a ja nevim jak jinak to jeste rict,pak je prave tim jak mysli=oddelen.  Pak nemuze byt napojen.  smile

K tomu je zapotrebi mnoho priprav,vhledu a pochopeni.  Vsechny negace musi byt namireny k lasce.K toku ktery otevre dvere.  smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#11 19. 9. 2009 13:04

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

Vedomi cloveka se pak napoji na bezedne Vedomi vesmiru,na tu pak samo nabizejici se nekonecnou inteligenci a Vedomou silu-energii.  smile
Dokud ma clovek pocit(vedomi sebe jako oddelene entity),ma strach a nedokaze se odevzdat a ja nevim jak jinak to jeste rict,pak je prave tim jak mysli=oddelen.  Pak nemuze byt napojen.  smile

K tomu je zapotrebi mnoho priprav,vhledu a pochopeni.  Vsechny negace musi byt namireny k lasce.K toku ktery otevre dvere.  smile

Hir, takze kdyz se mi podari napojit se na vedomi vesmiru, nastane proces leceni? Kdyz odevzdam sve telo vyssim silam, prestanu se ztotoznovat se svoji mysli, odpoutam se od strachu (nastroj mysli)? Takhle teoreticky zda se to tezke i lehke zaroven.

Tva slova o lasce chapu osobne opet jako vedomi sebe sama. Prace s vedomim-uvedomovanim si.

Pises, ze je k tomu treba mnoho priprav, vhledu a pochopeni. O jakych pripravach mluvis? smile

Upravil(a) mariposa (19. 9. 2009 13:10)

Není tady

#12 19. 9. 2009 13:09

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Lupi, to s tou archeologii mi pripada vystizne big_smile

Osobne pri hledani pricin sazim na pozorovani, kdyz se stanu nestrannym pozorovatelem svych cinu, malinko poodstoupim, zjistim, ze nahle se divam z jineho uhlu. K nalezeni priciny to muze velice dobre pomoci.

Není tady

#13 19. 9. 2009 13:31

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Tak jak to chapu ja, nemoc je vlastne zablkovana energie a jeji nahromadeni zpusobi nemoc.

Momentalne resim po*n bolest v oblasti kostrce. Bylo mi receno, ze mam zablokovany 3.obratel (je mozne, ze je tento obratel vychyleny ze sve puvodni pozice), ze do me proudi energie odspodu, ale na 3.obratlu narazi jako do zdi, nemuze mym telem proudit. Coz mi zpusobuje bolest. Nejvyraznejsi bolest citim, kdyz stojim nohama na zemi.
Pricinu mam, ale jak ted mam odstranit bolestivy energeticky blok? Mate s tim nekdo zkusenosti? smile

A co je to vlastne bolest???

Není tady

#14 19. 9. 2009 17:32

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Myslím, že jakákoliv metoda, kterou se na duch. cestě zabýváme, může být použitá... Jak psala taurus, EFT... na konstelacích jsou dost často zakázky právě nemoci.
Já jsem měla nedávno problém, dostala jsem nějaké mastičky atd. - nechala jsem v lékárně tři stovky.
Přišla jsem domů, strávila nějaký čas, kdy jsem si sama doma dělala kombinaci konstelace s automatickou kresbou (prostě jsem to vykreslila) a druhý den jsem byla z nejhoršího venku. Mastičky a ostatní jsou dodnes nepoužité v lednici.
Když jsem měla zarostlý nehet, tak nejdřív jsem ho samozřejmě vystříhla nůžkama... a aby se to líp zahojilo, tak jsem zkusila hooponopono (říkat "miluji tě, omlouvám se, prosím odpust mi, děkuji ti" - přímo tomu palci na noze). Krásně se to zahojilo, přestože jsem ten palec měla dost zanícený.

Před cca 2 lety jsem si "vyléčila" cca půl roku se opakující bolest v krku... - pouhým rozhodnutím, že odejdu z tehdejší práce. Od té doby nemám s krkem problém. Předtím půl roku, měsíc co měsíc doktorka, bolesti v krku, nefungující antibiotika - jak by mohly fungovat, když problém byl v tom, že mi nevyhovovala práce...

Jinak - mariposo, cituju: "Nejvyraznejsi bolest citim, kdyz stojim nohama na zemi." - to Ti nic neříká? ... mně to naznačuje, že Ti dělá bolest, "stát nohama na zemi" - možná moc ulítáváš a právě ta bolest se Tě snaží stáhnout dolů, na zem... Možná řešení je, začít stát nohama na zemi SKUTEČNĚ. Aby Tě na to nemusel upozorňovat obratel?

Asi by mě to nenapadlo, ale o víkendu jsme dělali konstelaci kamarádovi, kdy má prý pocit, že přitahuje lidi, kteří mu chtějí dát nakládačku (prostě ho zmlátit). A když jsem stála v roli "toho něčeho" tak jsem měla chuť ho pořádně praštit, aby si uvědomil, že žije na zemi!!! Protože totálně ulítával a vůbec "nebyl přítomný" v realitě.

Tak možná, že je to u Tebe něco podobného.

Upravil(a) Martinka1 (19. 9. 2009 17:33)

Není tady

#15 19. 9. 2009 17:46

sunyata
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mama Earth

Mariposo, fyzicka bolest je vetsinou potlacena psychicka bolest, ktera prave takhle vypluje napovrch, ab na sebe upozornila. Podle Louise Hay se za bolesti skryva potlacena vina, no a pokud jsme necim vini, tak to chce potrestani, ze jo.

Není tady

#16 19. 9. 2009 18:19

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Martinko, dekuju za Tvuj pohled a vlastni zkusenosti. Ten nehet to je zajimavy smile
Jinak vidim to tak, ze v mem pripade jde o to "stat na vlastnich nohou", stat se zodpovednou sama za sebe. Uvedomuju si uz spoustu veci, ktere delam dlouhodobe automaticky=zvyk. Jenze pouhe uvedomovani nestaci, chce to i napravu. A to je to s cim si nevim rady. Telo mi to ukazuje, jenze ja nevim co s tou informaci mam delat.

Není tady

#17 19. 9. 2009 18:24

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

sunyata napsal(a):

Mariposo, fyzicka bolest je vetsinou potlacena psychicka bolest

Sunyato, souhlasim.

Není tady

#18 19. 9. 2009 18:41

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

mariposa napsal(a):

Martinko, dekuju za Tvuj pohled a vlastni zkusenosti. Ten nehet to je zajimavy smile
Jinak vidim to tak, ze v mem pripade jde o to "stat na vlastnich nohou", stat se zodpovednou sama za sebe. Uvedomuju si uz spoustu veci, ktere delam dlouhodobe automaticky=zvyk. Jenze pouhe uvedomovani nestaci, chce to i napravu. A to je to s cim si nevim rady. Telo mi to ukazuje, jenze ja nevim co s tou informaci mam delat.

Ve kterých oblastech svého života se cítíš, že nejsi zodpovědná sama za sebe?
Když na to přijdeš, můžeš na tom začít pracovat.

I když, já jsem tu informaci vnímala spíš, jakože máš problém, "stát nohama na zemi" - neulítávat.

Není tady

#19 19. 9. 2009 19:39

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Martinka1 napsal(a):

Ve kterých oblastech svého života se cítíš, že nejsi zodpovědná sama za sebe?
Když na to přijdeš, můžeš na tom začít pracovat.

Zodpovednost obecne, Martinko. Zodpovednost za veskere sve ciny. Vnimam to tak, ze clovek bud je anebo neni zodpovedny. Ale ze by nekdy byl a jindy zase ne, to se mi zda ulitly big_smile. Bud jsi nebo ne. Bud umis ridit auto nebo ne, ale nejde to jednou to umet a podruhy zase ne. Chapes, jak to myslim? Chapu to jako stav duse. Clovek se k tomu musi dopracovat, ucit se, pozorovat, zkouset, riskovat, chybovat...
I k nemoci je treba pristupovat zodpovedne, ne si z ni delat sprtouchlata (coz delam, jak ted pozoruju - se mi to pekne sklada dohromady stolt).

Upravil(a) mariposa (19. 9. 2009 19:41)

Není tady

#20 19. 9. 2009 19:54

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

Mariposo, tak zkusím přihodit něco o svém samoléčení wink Ne o samovyléčení, protože tady souhlasím s tím, že nemoci jsou způsobené naší nerovnováhou, nějakým nesouladem z Vesmírem, zákony nebo jak bych to nazvala, a to pak způsobí zablokování energetických drah a čaker...a nakonec se to projeví i fyzicky. Tak to zkrátka vidím smile A ne vždy se mi podaří najít tu pravou příčinu. Nevím, jak ji zjistit kromě pořádného zamyslení se nebo meditace. No ale když se na to přijde a nesoulad se zase vyladí, je člověk vyléčený.
Takže k tomu mému samoléčení. Když se potřebuju rychle zbavit nemoci a z nějakých důvodů nechci přemýšlet o praprapůvodní příčině, zaměřím se na to místo, kde se nerovnováha projevila fyzicky. Představím si zářivé zlaté světlo, jak z toho místa vytlačuje černotu a celé to tam prozařuje a osvěžuje. Bolest se hodně zmenší nebo zmizí úplně. Když mám někde něco v nepořádku nebo i někdo jiný a přiložím tam ruce, cítím ten shluk energie, která nemůže putovat dál. Posílám na to energii z rukou a zabírá to. Zkus ručičky, třeba ti pomůžou wink To jsou takové pomůcky, jak může člověk jednat, aniž by měl nějaké kurzy a tak.
A co se týká tvého obratle, myslím, že by ti mohla pomoct Dornova metoda. Možná už jsi o ní slyšela smile

Možná to není to, co jsi chtěla slyšet. Ale o tom samovyléčení si opravdu myslím, že musí člověk odstranit ten "blok v hlavě" a to už často není tak jednoduché, jako si na místo posvítit zlatým světýlkem kapitulation

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#21 19. 9. 2009 19:56

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

Jo a ještě jsem si vpomněla, že každý obratel je spojený s určitým orgánem v těle. S tím orgánem může mít nemocný problém a taky nemusí. Ale když jsou tím orgánem např. plíce, už to může napovědět, že člověk nemůže něco rozdýchat...wink

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#22 19. 9. 2009 19:56

D.
♥♥♥♥---
Místo: Praha-východ

No, já znám lidi, kteří umí dobře řídit, ale dozadu couvat jim dělá problém nebo si nejsou dvakrát jistí na namrzlé silnici smile
Dopracovat se, pozorovat, zkoušet..souhlasím. V něčem jsem odpovědnost přijala, v nečem to pořád okecávám, čekám, až třeba "druhá" strana se sebou v určité oblasti ´taky´ něco udělá, i když vím, že jde jenom o mě.. A teď konečně pomalu přecházím od naštvání na nezodpovědnost druhého(čili od vlastní blbosti a závislosti) ke smíření se svojí zaťatostí a pomalým činům wink

Nedávno mě ´napadlo´: musíš pustit strach, musíš pustit chtít a mít a - Být.. a pak snad přijde i ta celková odpovědnost, protože bude jedním z celku wink

Lidé jsou tak svobodní, jak chtějí. James Baldwin

Není tady

#23 19. 9. 2009 20:04

Natálie
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Čechy

Martinka1 napsal(a):

Myslím, že jakákoliv metoda, kterou se na duch. cestě zabýváme, může být použitá... Jak psala taurus, EFT... na konstelacích jsou dost často zakázky právě nemoci.
Já jsem měla nedávno problém, dostala jsem nějaké mastičky atd. - nechala jsem v lékárně tři stovky.
Přišla jsem domů, strávila nějaký čas, kdy jsem si sama doma dělala kombinaci konstelace s automatickou kresbou (prostě jsem to vykreslila) a druhý den jsem byla z nejhoršího venku. Mastičky a ostatní jsou dodnes nepoužité v lednici.
Když jsem měla zarostlý nehet, tak nejdřív jsem ho samozřejmě vystříhla nůžkama... a aby se to líp zahojilo, tak jsem zkusila hooponopono (říkat "miluji tě, omlouvám se, prosím odpust mi, děkuji ti" - přímo tomu palci na noze). Krásně se to zahojilo, přestože jsem ten palec měla dost zanícený.

Před cca 2 lety jsem si "vyléčila" cca půl roku se opakující bolest v krku... - pouhým rozhodnutím, že odejdu z tehdejší práce. Od té doby nemám s krkem problém. Předtím půl roku, měsíc co měsíc doktorka, bolesti v krku, nefungující antibiotika - jak by mohly fungovat, když problém byl v tom, že mi nevyhovovala práce...

Jinak - mariposo, cituju: "Nejvyraznejsi bolest citim, kdyz stojim nohama na zemi." - to Ti nic neříká? ... mně to naznačuje, že Ti dělá bolest, "stát nohama na zemi" - možná moc ulítáváš a právě ta bolest se Tě snaží stáhnout dolů, na zem... Možná řešení je, začít stát nohama na zemi SKUTEČNĚ. Aby Tě na to nemusel upozorňovat obratel?

Asi by mě to nenapadlo, ale o víkendu jsme dělali konstelaci kamarádovi, kdy má prý pocit, že přitahuje lidi, kteří mu chtějí dát nakládačku (prostě ho zmlátit). A když jsem stála v roli "toho něčeho" tak jsem měla chuť ho pořádně praštit, aby si uvědomil, že žije na zemi!!! Protože totálně ulítával a vůbec "nebyl přítomný" v realitě.

Tak možná, že je to u Tebe něco podobného.

Moc zajímavé a poučné. Zejm. o tom známém, co přitahuje určitý typ lidí...je dobrý se na tím zamyslet, když má někdo takový problém a hlavně něco došlo i mně. Díky.

Změna přichází pomalu.
Paul McCartney

Není tady

#24 19. 9. 2009 20:15

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Někdo připoměl i L. Hay, zrovna včera jsem si koupila Uzdrav své tělo.  Jsou zde uvedeny příčiny nemocí a afirmace,jak si z toho pomoci ven. Narazila jsem na ně  v jiné její knize, asi Miluj svůj život, tak nevím, jestli je to totéž, nebo rozšířené o nové poznatky, ale to je jedno.
Koupila jsem si ji proto, že mám v plánu si afirmace související s mými zdravotními potížemi opsat a dát někam, kde o ně budu v bytě zakopávat, abych si je připomínala a taky začnu fyzické obtíže ťukat, aby se mi ty afirmace dostaly lépe "pod kůži", aby nebyly jen slovy a přáním, ale abych je žila. Mám pocit, že tolik lásky , kolik jí na mě slovy z knih L.H. skáče, je sice krásné, ale občas těžko přijatelné. Teda , to jen na okraj.

Takže Mari, tak na to zkusím jít   staronově já a dělávala jsem to taky tak, že při nárazových bolestech jsem do těch míst vyslala pracovní četu mého zdraví v těle, vybavila jsem je , jak mě to zrovna napadlo- třeba kartáčky, kterými  čistili cévy a dalšími pomůckami na úklid v těle, s instrukcemi, co s nemocným odpadem. Nebo taky rozváželi po těle  nějakou pozitivní informaci, či energii pro správnou funkčnost mého zdraví.
Občas u toho říkám, aby ta práce byla provedena ve všech buňkách mého těla, ve všech tělech, na všech úrovních mých těl , pro mé zdraví, vitalitu, pro mé nejvyšší dobro, pro nejvyšší dobro všehomíra a to vše s požehnáním Boha (myšleno nejvyšším zdrojem našeho bytí). Jedno lidové moudro praví, že marné naše počínání bez Božího požehnání.
Je-li mé uzdravení v souladu s vesmírným řádem a pokud jsem skze nemoc k rozumu přišla a udělala kroky k nápravě, pak tělo nemá důvod  setrvávat v nemoci. Nicht wahr?

To je teorie s mírnou praxí, ale povětšinou jedu ve stereotypech, ze kterých se mi vyjíždí hodně špatně, nebo  to vzdám  z nedostatku sebekázně. V mém věku už spíš jeden problém je převálcován jiným, tak kde to useknout a kde začít?
Někdy se to jeví jako brnkačka a jindy bych nejradějí řvala o pomoc.

Není tady

#25 19. 9. 2009 21:52

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Lut, moc dekuji za Tvoje rucicky smile, svetlo je taky dobry.
O Dornove metode jsem slysela. Jinak 3.obratel ma spojitost s pohlavnimi organy a mocovym mechyrem, je to moje achilova pata. Problemy v techto mistech se ale pomalu davaji doporadku, za coz jsem vdecna a kazdy mesic oslavuji big_smile.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí