6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosím nějaký mňam receptík na pomazánku z droždí, děkuji!
Není tady
u nás to tedy, kromě mě, nikdo nejí, ale já mám ráda tu obyčejnou, co dělali ve školce
osmažit cibuli, pak rozpustit droždí a nakonec klepnout vejce.Osolit.
Není tady
To je taková brnkačka? Lami díky moc, přesně tu "školkáckou" jsem měla na mysli
Já ji miluju, a co pak ten smrádek v celém baráku - se těšííím.
O víkendu udělám.
Není tady
no smrádek to je horší, ale stojí za to. Fakt je to dobrota
Není tady
jj,také ji tak dělám ..a je výborná!!akorát nevím jaký jste jedlíci..u nás ji dělám aspoň ze 2 droždí.
Není tady
laminanonte napsal(a):
u nás to tedy, kromě mě, nikdo nejí, ale já mám ráda tu obyčejnou, co dělali ve školce
osmažit cibuli, pak rozpustit droždí a nakonec klepnout vejce.Osolit.
Dělám ji podobně, ale navíc přidávám trošku hořtice a pepře, moje babička přidává ještě salám, ale ten je fakt zbytečný .
Není tady
A na kolik droždí asi kolik vajíček? A jak pomazánka chutná, je moc cítit po droždí. Děkuji.
Není tady
já dávám na 1kostku droždí 1 vejce, takže 3 kostky 3 vejce No to droždí tam cítit moc není, ta cibule to přetluče. Chuť samotného droždí a pomazánky je jiná.
Někdo taky dělá drožďové knedlíčky do polévky.
Není tady
Doteď si vzpomínám na odpověď mého syna na otázku, co měli ve školce k jídlu: "No, takovou tu pomazánku, aby nám neslezl neht."
Pomazánku nedělám, ale poíivku z droždí ano: droždí je třeba opražit - prská - bacha - je třeba použít pokličku a rukavice. Ovšem výsledek stojí zato. Po opražení odstavit z ohně, přidat pórek /nebo jinou cibulovinu/, nakrájený česnek, 3 vejce a ovesné vločky /dle oka a potřeby strávníka/, znovu promíchat a nechat zasmahnout, zalít vodou, dosolit, opepřit, o-karikořenit. Prostě si tam každý hodí, co má rád.
Je to opravdu dobrý prostředek na zažívání /po dlouhé noci/ a doplnění vitamínu B.
Nakonec posypat petrželí.
Je to životabudič.
Není tady