14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
A opět svíčková
Dáváte prosím na dochucení svíčkové plnotučnou hořčici?
Mám dilema, nikdy jsem nedávala, ale nyní jsem četla několik receptů, kde je hořčice uváděna.
Díky za názory!
Není tady
doufám, e má na mysli pečenou svíčkovou na smetaně.... .... na to odpovídám...:
marjá... hořčici??? nikdy... snad to nečtou profesionální kuchaři....
ne fakt.... já jsem, dixi, zastáncem přirozených jednoduchých, jednodruhových chutí... a moje babička mě učila dosahovat té správné jemné chuti svíčkové pečeně na smetaně jen správnou kombinací zeleniny s kořením... naloit den předem... nechat vechno propojit .... dlouho péct a nakonec zjemnit oříkem másla a dobrou smetanou... jen ádné náhraky jako Rama a podobné blééé....
Svíčková na smetaně bylo u nás sváteční jidlo , take nějakou tu porci tuku na víc, čas od času, tělo vstřebávalo bez újmy....
základem jsou vdycky kvalitní suroviny... masem počínaje..
Upravil(a) Somaia (18. 9. 2009 14:23)
Hořčici také nedávám.,ale pro výraznějí a pikantnějí chu davám k tomu vemu i Halali, je to vlastně okořeněná zeleninová směs,Upéci ,pak zeleninu s kořením kromě bobkáče umixovat .Zahustit smetanou a nebo pouívám i tatru -neslazené zahutěné mléko,někdo dochucuje i karamelem .já dochutím cukrem.
Není tady
mankote holky, tak já na to taky raději pr.dím, zítra ji chci dělat a chtěla jsem experimentovat, no nebudu
Děkujíííí !
Není tady
dixina napsal(a):
mankote holky, tak já na to taky raději pr.dím, zítra ji chci dělat a chtěla jsem experimentovat, no nebudu
Děkujíííí !
Já dávám, vdycky, a je výborná - tady je podrobný postup z kuřecílho masa, ale můe dělat z jakéhokoliv masa, vechno se dělá stejně a pouije jakékoliv maso
Kuřecí prsa na svíčkové omáčce
Suroviny:
kuřecí prsa podle počtu strávníků, pouila jsem 6 ks
2 velké cibule, nakrájené na prouky
500 g kořenové zeleniny mrkev, petrel a celer namíchané v takovém poměru, aby mrkve byly 2/3,
nakrájené na kostičky, kolečka nebo nastrouhané nahrubo
3 čajové ličky krystalového cukru
5 kuliček celého pepře
5 kuliček celého nového koření
5 bobkových listů
2 polévkové líce citronové ávy
1 čajová lička hořčice
Sůl podle chuti
Kousek sádla
1 litr vývaru můe být i z bujónu
hladká mouka na zahutění
sladká smetana
Postup:
V kastrole nebo pekáčku rozpustíme sádlo a kuřecí (nebo krůtí) prsa orestujeme zprudka ze vech stran. Vyjmeme z pekáčku a odloíme prozatím na talíř.
Do vzniklého výpeku vloíme nakrájenou zeleninu a koření a restujeme přiblině 8 minut, a je zelenina pěkně opraená a mírně změkla. Přidáme cibuli a jetě dále restujeme cca 10 minut.
Zeleninu odhrneme, na dno pekáčku dáme 3 čajové ličky krystalového cukru a necháme zkaramelizovat. Promícháme, přidáme hořčici, citronovou ávu, sůl a zalijeme vývarem.
Do této směsi vloíme maso a pečeme pod pokličkou tak dlouho, a maso změkne. Potom ho odloíme na talíř, který prozatím vloíme do vypnuté trouby, aby maso příli nevychládlo. Maso ale zakryjeme, aby se příli nevysuilo. Ze zeleninové směsi odstraníme koření a zeleninu prolisujeme přes cedník nebo rozmixujeme tyčovým mixérem.
Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troce vody a dobře provaříme. Přidáme sladkou smetanu a povaříme, aby se ve spojilo.
Není tady
Pokud bys dělala z hovězího, je dobré naloit den předem a po vlákně propikovat (kvádříky peku je moné napřed troku zmrazit aby se ti dobře pikovalo)
P.S.neboj se vyzkouet něco nového,nemusíte přece pořád jíst vechno na stejné brdo!
Upravil(a) Bety (18. 9. 2009 19:52)
Není tady
taky obcas delavam svickovou s kurecim masem, ale potom delam omacku trochu jinak,nez klasicky, posilam pro inspiraci http://www.nadoma.cz/recepty/slug_170632 jo a do klasicke horcici davam
Není tady
Díky za náměty, tak určitě to s tou hořčicí zkusím, jak říká Bety: neboj se vyzkouet.....
Není tady