|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Zajímavě to zní, Crabe, ale já si myslím, že v podstatě jsou to věci velmi jednoduché a elegantní, jak už to v mnohých případech bývá. Nejsem muž, tudíž takové uvažování do hloubky mě moc nebere. Jako by to bylo pitvání něčeho nepodstatného... doufám, že jsem ti svůj postoj osvětlila.
Není tady
Hmm.., no jasně, osvětlila, Pavlo.
Tady šlo o rozšíření pohledu na věc.., ale jistěže celou záležitost můžeme vnímat pocitově, intuitivně, což ovšem má úvaha též nevylučuje. Takže - každý podle svého založení i momentálního ladění. 
Ahój Pan!
V duchu Tě objímám. 
Není tady

Podle jedné nauky se zde rodíme v koloběhu tak dlouho, dokud si zde všechno nepořešíme a to jak "špatné" věci, tak i ty "dobré" věci, protože veškeré "dobro i zlo" = lpění na něčem = neustálé přitahování se do stejné roviny "bytí"= neustálé zrozování se. Ve chvíli, kdy si uvědomíme, že zde už není nic, co by nás mohlo posunout dále ve vývoji, pak se zde už nezrodíme, ale čeká nás vývoj ve vyšší rovině bytí. Tam pokračujeme dále. Už se nezrozujeme do "hmotného" světa na té nižší úrovni, ale tam pomáháme právě bytostem ve hmotných rovinách. Jsme tím, co dnes nazýváme - anděly, pomocníky, dobrými duchy a podobně. Pokud i v této rovině bytí po čase zjistíme, že náš vývoj je zde ukončen, jdeme opět do vyšší roviny bytí. A tak podobně. Těch rovin má být údajně sedm.
Po mnoha "trilionech let" (hodnoceno naším 3D vědomím nyní a teď) až ukončíme svůj vývoj, staneme ve fázi, kdy budeme na všech místech vesmíru najednou a ve všech věcech najednou, budeme chápat všechno v souvislosti se vším. Pak nastane fáze, kdy splyneme v jednotu se vším. Ztratíme svou identitu, ale ne tak, jak jsme zvyklí to chápat nyní. Ta ztráta má být "dobrovolná", protože pokud jsme všude a ve všem, pak cítíme identitu celkově, "celovesmírně-vše rovinově-vše realitově), takže identita taková, jak ji známe nyní, bude pro nás pradávno už nepodstatná.
Nyní jsme teprve ve fázi, kdy ležíme v kočárku a dudlík je naší jedinou věcí, se kterou se identifikujeme. V této chvíli si nedokážeme představit "život bez dudlíku" a "ztrátu dudlíku".. Ale jakmile "budeme o pár let starší", tak se tomu samozřejmě budeme pobaveně usmívat s pochopením, protože tehdy jsme takoví byli a takoví jsme byli všichni. Každý nějak začíná a nějak pokračuje. Jen ty cesty vývoje jsou rozličné. Mezidobí mezi "zrozením" a "smrtí" využíváme právě k plánování dalšího vývoje v dané rovině, kde se opět zrodíme (toto je poplatné pro naši nižší hmotnou rovinu) Tolik stručně k dané nauce.
Osobní názor na ztrátu, či neztrátu identity po smrti - Asi lpím na své identitě. Nemyslím tělesné, ale duchovní. Zatím jsem ještě nedokázal přijmout představu "posmrtného se rozplynutí identity do velkého celku" Je to ztrach ze ztráty "jáství", takže sebekritické konstatování je takové, že lpím moc na své identitě = jsem ovlivněn egem = mám nástřel na jasné znovuzrozování se až do vyřešení = nejsem vůbec duchovně na výši, jak bych si přál, protože člověk, který je "duchovně vyspělejší", tak má tuto otázku dávno vyřešenou a na své identitě nelpí. Jenže toto jsem zatím "nezkousnul" = strach z nicoty = hybatel mého vývoje kupředu = možné plánování, abych si takovou cestou prošel, protože jinak bych něco neakceptoval = prostě celkový můj plán..
Pokud by ovšem platilo, že "s celkem splyneme po xxxxxx-letech vývoje a několika rovinách bytí", pak je jasné, že jsem v pozici "prvňáka, co se mu dostaly do rukou místo omalovánek skripta z vysoké školy a ten prvňák jen hledí jak tele na vrata, co to tam je a jak to je a snaží se to dostupnými zkušenostmi nějak si sesumírovat, ale ono to nejde tak, jak by chtěl, protože jen ze zkušenostmi z omalovánek vysokoškolské učivo nepochopí.. Pak je jasné, že místo rozumného vysvětlení dané látky přichází fantazírování s identifikací se do daných fantazií a to se může zvrtnout v neopodstatněné "strachy", které ovšem vůči danému učivu jsou přinejmenším úsměvné. Pak je dobré se vrátit zpět k omalovánkám a pokračovat postupně.
I když kdo ví - stejně tak je možné, že i prvňák si naplánuje vysokoškolské učivo za nějakým účelem, který ví jenom on v "mezidobí", takže nikomu nepřísluuší soudit, zda se má vracet k omalovánkám, nebo zda smí nahlédnout do učiva vysoké školy.
Celkově tato problematika o "identitě rozplývající se v jednotě celku" může být pro někoho velmi depresivní. Protože hodně lidí má problém se vůbec srovnat s tím, že "jednou zemřeme", takže pokud někde čtou, že "po smrti jdeme dále (je jedno, jestli do království nebeského, nebo do nového zrození) a naše identita zůstává, neboli - máme pořád své "jáství", pak jim toto může hodně pomoci.
Ovšem pokud si přečtou, že "identita rozplyne v jednotě celku a z toho se zase fragmentovitě vytvoří nová identita pro nové zrození, ale už to nemusíme být my" - pak toto daného člověka může hodit do depresí s tím, že "vlastně nic nemá smysl, když stejně zanikáme.."
To, že tato myšlenka byla původně myšlena spíše jako takové intenzivní přemýšlení a úvaha - to už dotyčné osobě unikne. Pouze si přečte to, "že sice jsme, ale nakonec zanikneme".. Nějaké hlubší uvažovaní onen člověk nebere v potaz. Proto je dobré k dané úvaze buď více vysvětlit "ztrátu identity v jednotě celku" a nebo podotknout, že "sice ano, ale po mnoha a mnoha a mnoha cyklech vývoje a ne teď", protože s naším "3D myšlením" nemáme vesměs šanci toto stejně pochopit. Ale na druhou stranu - i toto je vývoj.
Upravil(a) DaiTerr (21. 12. 2009 10:21)
Není tady
Páni, to bylo moc pěkné, DaiTerr! Tak skvěle celé shrnuté do výsledného résumé, že by zde vlastně mohl vznikat problém odvíjející se od naší touhy, když se do toho snažíme vplynout. Ovšem pokud pochopíme správně, tak ne, nemohl, jelikož je tu ono vědomí ubíhající ve dvou rovinách. Na jedné straně se naše vědomí rozpadá do jednotlivých segmentů, do jejichž zdrojů je vtahováno předchozím napólováním, ovšem na straně druhé se neztenčeně vznáší v prostoru, uvědomujíc si všechno, co bylo, je a bude. A tam, kam se soustředí naše pozornost, tam i budeme. 
Není tady

Crabat napsal(a):
Páni, to bylo moc pěkné, DaiTerr! Tak skvěle celé shrnuté do výsledného résumé, že by zde vlastně mohl vznikat problém odvíjející se od naší touhy, když se do toho snažíme vplynout. Ovšem pokud pochopíme správně, tak ne, nemohl, jelikož je tu ono vědomí ubíhající ve dvou rovinách. Na jedné straně se naše vědomí rozpadá do jednotlivých segmentů, do jejichž zdrojů je vtahováno předchozím napólováním, ovšem na straně druhé se neztenčeně vznáší v prostoru, uvědomujíc si všechno, co bylo, je a bude. A tam, kam se soustředí naše pozornost, tam i budeme.
Zkusíš, prosím, více vysvětlit každou rovinu zvlášť? Předem moc děkuji. Sám s tím mám totiž "identifikační problém"..
Mohlo by to něco mít do činění s tím, že "velká část našeho Já je v mezisféře a jen malá část je zde v našem těle"? Takže to, co jsme v našem těle je stejně "malý fragment" našeho "Já"? (Nezaměňovat s Celkem..)
Upravil(a) DaiTerr (21. 12. 2009 13:52)
Není tady
Crabat napsal(a):
Po více než třicetiletém studiu karmických zákonitostí jsem byl náhle konfrontován s úplně novým proudem.
Ahoj Crabe 
Tys opravdu 30 let studoval karmu?
Není tady
Inu, jedna je ta vývojová, o které jsi sám mluvil. Kdy vědomí přetrvává v duchovním stavu kontinuálně, jenom si převléká těla. A to je právě onen stav "tulku", kde se nic neztrácí, pouze navazuje. Zatímco druhou jsem se právě pokoušel přiblížit v předchozím článku. Při němž samotné vědomí se jakoby rozpadá na sequence pocitů, které už nejsou ničí, jenom existují a shlukují se stejné se stejnými dohromady, jelikož naše vůle je už nedrží pohromadě.
To, co jsi psal v předchozím článku o obavách naší psýché, že bychom takto vlastně neustále zanikali, já vidím spíše jako klad, že v onom stavu můžeme odpočinout od já. Nevidím na tom nic znepokojujícího, chápu to pouze jako varování, že bude velmi záležet na tom, kam zaoscilujeme svou pozornost. A podle toho pak budeme vnímat. A hovořil jsem o tom proto, že je vlastně správné se na to připravovat už teď. Tak trochu pocvičit svou mysl a uvědomit si, kam nás to vlastně táhne. Protože až skončí naše vůle, ocitneme se přímo tam.
Není tady
Ano, Maripose, po celý život jsem magicky přitahován touto myšlenkou, neboť ji vyhodnocuji jako alfu i omegu našeho bytí. A tak, jakmile jsem si vůbec připustil, že existuje něco nad hmotným světem, začal jsem ji v sobě rozvíjet a pídit se po dalších informacích. Až se z toho stalo celoživotní úsilí. 
Není tady
Crabe - velmi si vážím tvých slov a považovala jsem za důležité napsat to, co cítím. S láskou v srdci ti přeji hezké Vánoce a prosím, přijd nás sem navštívit častěji. Ráda tě čtu a zamýšlím se nad tvými slovy.
Není tady
Pavli 
Určitě tu zase s vámi chvíli zůstanu. 
Je mi tu mezi tolika přemýšlivými lidmi opravdu dobře. 
Není tady
Crabat napsal(a):
Ano, Maripose, po celý život jsem magicky přitahován touto myšlenkou, neboť ji vyhodnocuji jako alfu i omegu našeho bytí. A tak, jakmile jsem si vůbec připustil, že existuje něco nad hmotným světem, začal jsem ji v sobě rozvíjet a pídit se po dalších informacích. Až se z toho stalo celoživotní úsilí.
Děkuju za odpověď Crabe 
Musím říct, že mě to zaujalo - že se dá tak dlouhou dobu studovat karma. A musím se taky přiznat, že já o karmě téměř nic nevím. Chápu ji jako příčinu a následek, tedy neustálé činění, činnost která probíhá přesně v tomto okamžiku, což je pro mě dostatečná informace. Proto jsem se ptala na těch 30 let 
Není tady
Dámy a pánové, tři dny chodím kolem tohoto vlákna a přemýšlím a prociťuji Vaše myšlenky. Tak nějak necítím se tím nejpovolanějším, ale když jsem tak nějak včera večer hloubal ve svém nitru o prapodstatě života a toho co se děje (ovlivněn zimním slunovratem) došel jsem k zajímavému poznání.
V průběhu několika posledních let se mi staly takové zajímavé věci, že jsem žasl co, že se to děje a k řešení jsem ani nepotřeboval nějakého složitého pátrání ve svém nitru. Se stavem vizuálním se současně dostavilo i řešení. Tak nějak jsem si připadal jak na Petříně v zrcadlovém sále. Dá se říci, že po posledním tomto "ději" začínám býti spíš pozorovatelem než strůjcem života. Vždy když nastala ona "podivná situace" měl jsem současně pocit, že část mého fyzického těla byla na druhé straně na straně "temna" (ne na straně zla). Něco jako když jsem po pás ve vodě, jedna část na světle a druhá "v neviditelnu". Přitom obě "poloviny" fungovali normálně a spolupracovali.
Docházím k poznání, že tento, světelný život je zrcadlem života toho života na druhé straně, toho který si vědomně "nepamatujeme".
Není tady

Kluci, dost zajímavé čtení od vás obou (myslím Crabata a D.T.)
Co když ale někdo z vás je v té rovině nehmotné, ale právě si chtěl hrát s těmi omalovánkami? 
Astrální cestování, snění, myšlenky... to je taky nehmotná rovina ... a směr našeho vědomí, by se mohl ubírat právě do toho celku, absolutna, jednoty, akášická knihovna a cojá vím jak ještě se to nazývá..., a tam podle potřeby nahlížet v podobě snů, přenosů do minulých životů atp.
Není tady

pomněnka napsal(a):
Co když ale někdo z vás je v té rovině nehmotné, ale právě si chtěl hrát s těmi omalovánkami?
Astrální cestování, snění, myšlenky... to je taky nehmotná rovina ... a směr našeho vědomí, by se mohl ubírat právě do toho celku, absolutna, jednoty, akášická knihovna a cojá vím jak ještě se to nazývá..., a tam podle potřeby nahlížet v podobě snů, přenosů do minulých životů atp.
Ano, i to je možné, jenže pro nás momentálně těžko pochopitelné..
Můžeme být klidně "pány snů" a každý sen jsou dveře do nového zrození, ale stále to budou jen sny a my zůstaváme v naší původní realitě. Jenže momentálně "žijeme sen", takže nám uniká pointa, podstata a domov, odkud doopravdy jsme. Je to stejné, jako když zde na Zemi v noci sníme svůj sen. Tam nám také všechno uniká. Takový sen na druhou, neboli sen ve snu..
Nebo můžeme být opravdu entitami se svým plánem a vývojem, abychom nakonec splynuly v "Jednotu" a začali nový cyklus, kde naše "Jednota" bude hybatelem vlastního "vesmíru vesmírů", takže necháme zrodit nové entity, aby i ony mohly mít svůj vývoj a nakonec se se zkušenostmi připojily..
Nebo můžeme být hříčkou v rukou "skutr"ů šššššediváků, neboť "oni jsou ti, co recyklují duše.." (citace z jedné knihy, kde toto vypovídala jedna unesená paní..) No tfuj..
Naše 3-Déčkové chápání tohoto světa je dosti vymezeno (ne omezeno) právě realitou daného typu. I "hmotná" nižší realita má své zákonitosti. Proč se zde máme potřebu "zjevovat"? Kdo ví.. Možná je to jen hra.. Něco jako takový "Unreal Tournament", kde na začátku hrajeme většinou "Team deatmatch".. Někdo hraje pouze výhradně "Deathmatch".. Pak postoupíme po mnoha cyklech do módu "Domination a Onslaught", abychom na závěr pouze se smutným porozuměním konstatovali, že tato hra byla krásná a skvěle jsme se u ní bavili, ale nyní je čas na novou hru, nejlépe tentokráte takovou, kde se neničí, nezabíjí, nedevastuje, ale naopak pracuje s porozuměním a poznáním. No a protože jsme prošli vítězně celým UT-čkem, tak máme samozřejmě možnost všem účastníkům UT-čka pomáhat, pokud budeme chtít. To už je ta vyšší hra..
Říká se.. No říká se toho hodně. Třebas to, že "tam doma jsme všichni takoví "superborci a hrdinové".. Takže když si lajnujeme své nové vtělení, tak samozřejmě těžce machrujeme, "jak zde všechno zvládneme. Marně nás naši přátelé upozorňují, že to nebude ani zdaleka tak jednoduché a že nemáme být na sebe tak přísní..
A tak jednoho krásného dne, tam, co rozlil nějaký vesmírný dopravce mléko (zřejmě na něj bafnul nějaký psoča a on se chudák tak lekl..), na jedné z planet, jménem Země se znovu narodíme. Jenže ouha.. Je to nějak jinak. Kdo vlastně jsme? Co tu děláme? Proč tu jsme? Tak to už si nepamatujeme.. No tak to teda potěšpánbůh..
Léta plynou, začínáme zjišťovat své pozice v nepřátelském světě, snažíme se "hrát", jak to jen jde. Zjišťujeme, že většinou nedostatky převažují nad klady a jinými statky. Hledáme viníka. A časem jej nacházíme většinou. Je to samozřejmě on (mého srdce š(ž)ampión).. No kdo jiný, než Bůh? Ten přece za všechno může.. Jak jinak? Všechno tomu nasvědčuje a všechno je jasné.. On je původcem přece vesmíru, stvořil nás a jen má p*del z toho, jak to tu krásně "šlape" všechno po sobě, jako když se ušlapává kysané zelí. No a nakonec, až to všechno zkysá, tak teprve to bude mít patřičné grády. A bude to i léčivé.. Nenávidíme v jednu chvíli Boha a spíláme mu. Ve slabé chvilce se zadíváme a proneseme do éteru, že Bůh je hrozný "hnjup"..
Léta běží dále. Někdo pokračuje tak, jak je zvyklý. Má svou rodinu, svou práci. Někdo nemá práci. Většina se skvěle baví denními radostmi. Chodí na pivko a jen tak pokecat. Sem tam zkusí přefiknout svému kamarádovi manželku a stejně tak ženy zkouší sem tam svádět svým přítelkyním manžela.. prostě takoví Simsové XXX..
Ale jednoho krásného dne (a ten den je u každého z nás jiný a rozhodně nemusí přijít právě v tomto současném zrození) se najednou podíváme kolem sebe a uvědomíme si, že "Onslaught a Domination" mód končí a že už nám to nic nepřináší..
V té chvíli jdme jaksi do sebe.. Probíráme ta léta zkušeností a hledáme v nich napojení na myšlenky a poselství, která jsme dřív nepostřehli. To, že Bůh je hrozný "hnjup", to jsme už říkali, to je přece jasné.. Je to programátor, kterému se vymknul program z rukou.. Nebo z toho má hroznou legrandu.. A nebo ne? Moment, tady nám něco nesedí.. Stále zkoumáme.. A dlouho budeme zkoumat..
Nastává čas zkoumání..
Znovu si uvědomujeme své nedostatky a už je vidíme trošku jinak, než kdysi dávno (v Mexiku..)
Zjišťujeme, že kdybychom to měli zpětně hodnotit, pak bychom to museli nazvat "plánem".. Jenže kdo to naplánoval? No Bůh přece.. Ale v té chvíli máme už pocit, že ten za tím není.. Tak kdo teda? Satanáš..!
Tak tomu se zasmějeme. Jako legrácka celkem ujde. Takže kdo.. Kdo..
Po pár letech zkoumání svého nitra a studiu různých zdrojů zjišťujeme, že plán jsme si vytvořili my samotní.. Tak to je teda gól.. Ale cítíme, že tohle je správný náhled na věc. A nyní přichází chvíle, kdy si uvědomíme, kohože jsme to vlastně nazvali "hnjupem".. V té chvíli slyšíme v nitru pobavený hlas, který se jemně zeptá - "tak co? Kdo je hnjup, ty hnjupe? Už to víš?"
Zaskočeni s hanbou přiznáváme, že jsme to my samotní a hned se omluvíme tomu, koho jsme tak dříve nazvali..
Odpověď je ale jiná, než jsme čekali.. Hlas v nitru říká, že - "omluva je samozřejmě dávno přijata, ale ještě jsi nepochopil úplně podstatu věci."
Samozřejmě, že se hned zeptáme - "jak to? Já jsem ten hnjup, co si to všechno spískal, je to moje vina. Kaju se. Tak o co jde?" Ale hlas odpoví - "kdybys úplně pochopil podstatu věci, pak sebe nikdy nenazveš hnjupem.."
Ach jo..
A tak další léta běží (měsíce, týdny, dny, hodiny.. U každého je to jiné, podle jeho vlastního plánu), jsme ještě zaskočeni odpovědí, ale to je nám hybatelem ke zkoumání a přemýšlení. No a jednoho krásného dne (či krásné noci) nám to všechno krásně do sebe zapadne.. Aha.. Tak takhle to je..
Jaká je pointa první? Inu taková, že když jsme si "lajnovali" své další zrození, tak jsme prostě v té chvíli byli "borci největší" a přepískli jsme naše meze. No a po narození bylo pak jasné, že to tu pak pro nás bylo všecko na "šajze_pes_přes_oves"..
Ok, tak nyní víme, že "sami sobě jsme strůjci štěstí, osudu a jsme svými vlastními pány".. Ale jak je to teda s tím "hnjupem"? Bůh (Jednota, Jsoucno, Hybatel všeho, Praenergie, Původní entita, On.. atd..) to není, to už je nám jasné.. My sami si zde plánujem své osudy a své životy. Máme-li být zabiti, pak jsme si to plánovali. Máme-li projít nemocemi, je to také náš plán. Má-li nám někdo ublížit, pak jsme si to vzájemně buď dohodli a nebo ještě řešíme "karmické vazby".. Jenže hlas přece říkal, že jsme to zcela nepochopili.. Tak kdo je ten, kdo za to může? Kdo je ten "hnjup", když ne Bůh a ani my? Kdo..?
V jeden čas a jeden okamžik ta odpověď přijde.. "Hnjupem" není Bůh, protože ten se do našeho vývoje nemíchá. "Hnjupem" nejsme ani my samotní a to ze dvou podstatných důvodů. Jednak proto, že jsme součástí Boha samotného, takže nazvat sebe "hnjupem" znamená, že tak nazveme i Boha a druhý důvod je ten, že plán máme takový, jaký sami potřebujeme pro svůj vývoj.
A jak je to teda s tím "herouovstvím tam doma" při plánování?
To je právě ta pointa číslo dvě..
Nic se totiž neděje bez příčiny. A i to přeceńování má své důvody pro další a lepší vývoj. Můžeme si klidně říci, že drsnější plán, je jako cesta stopem na letiště, abychom tak stihli let do Austrálie. Jasně, že letí další letadlo, tak na co tak spěchat. Jenže to letadlo, které letí jako další, tak letí až za týden, ale my potřebujeme být v Austrálii právě ještě dnes, jelikož na jistém místě vypukl požár a my jen tím, že tam budeme o týden dříve, tak pomůžeme zachránit mnoho životů a zároveń tak nastartujeme jejich dráhu směrem, který oni sami by hledali delší čas.. Toto je náš "plán nad tím vším", takže proto takové zrození. Ono nic totiž není takové, jak se na první pohled zdá..
Nehmotno a omalovánky - to je každého věc jeho přání a rozpoloženosti. Máme naprostou svobodu, ale většinou maskovanou "plánem nad tím vším", takže to, co nám může připadat jako "hraní si s omalovánkami" a návrat někam zpět, má svůj (nám skrytý) důvod. Kdo si chce hrát, hraje si. Kdo chce studovat, studuje. Ovšem často se tyto role prohazují, až nakonec splynou v jedno. Vesmír Vesmírů a Realita Relit je ve své podstatě jedna velká hra a my jsme zřejmě nejen její hráči, ale také zakladatelé.. Jenomže to už je pro nás zatím velmi vzdálený a "nekonečný" příběh..
P.S: Berte to, co píšu, s nadhledem a humorem v tenhle předvánoční čas. Ono to fantazírování a trocha filosofie (byť ujeté a ironické) občas neuškodí 
A jen tak mimochodem - nevytvořil jsem tak náhodou tímhle příspěvkem úplně šílený "OFF-TOPIC"? 
Upravil(a) DaiTerr (23. 12. 2009 9:27)
Není tady
DaiTerr napsal(a):
pomněnka napsal(a):
Astrální cestování, snění, myšlenky... to je taky nehmotná rovina ... a směr našeho vědomí, by se mohl ubírat právě do toho celku, absolutna, jednoty, akášická knihovna a cojá vím jak ještě se to nazývá..., a tam podle potřeby nahlížet v podobě snů, přenosů do minulých životů atp.Ano, i to je možné, jenže pro nás momentálně těžko pochopitelné..
Dai, těžko pochopitelné to je logikou, tedy hlavou, myslí - analýzou, která vychází z našich nebo cizích zkušeností.
Z jiného úhlu pohledu - proč vlastně ne???
Pom, osobně jsem hluboce přesvědčena, že to je možné a že někteří lidé u nichž není této schopnosti bráněno (myslí), jsou toho schopni. Z toho vyplývá, že každý toho jsme nebo jednou budeme schopni, až uvolníme průchod čistému vědomí 
Není tady

jsem se pobavila D.T. Mezi patláním bramborového salátu 
Proč mimo? Co je momo téma? Možná kdybychom začli vařít knedlíky
Ona ta fantazie je takový zvláštní fenomén... tak trochu si myslím, že ve své podstatě je reálná. Protože kde bych ve své hlavě přišla na neznámé bytosti, když nežijí mezi námi, ale moje mysl - fantazie je zná? 
Není tady
Páni, s to teda vodpích, DaiTerr, a hodil celou tu rozsáhlou myšlenku do takového odlehčeného žánru, což se Ti tedy náramně podařilo, všechna čest. Přitom je pozoruhodné, že jsi vlastně vůbec nic důležitého nevynechal a jak se říká, "kdo má uši k slyšení", tak z toho jednoznačně tu reálnou podstatu vyhmátne a přitom se vlastně ještě pobaví.
Nu a ti ostatní se dozajista též pobaví a řekl bych dokonce dvojnásobnou měrou! Což je jaksi jejich kompenzace za to, že onu klíčovou zprávu pro ně z toho nezachytí.
Nezachytí.., nezachytí.., no možná momentálně nezachytí. Ale rozhodně je pro ně lepší, aby se dnes dobře pobavili něčím, co je zítra může při nějaké příležitosti docela nenadále oslovit, než aby se v současnosti marně trápili nějakou složitou úvahou, skrze níž je přejde veškerá chuť v tom pro budoucnost podnikat nějaké další kroky. 
Ono, jak se to vezme, že?.. Nebyl v tom nakonec vyšší záměr, dát sám sobě tak trochu přes čuňu, když předem věděli, že je to jediná metoda, která na ně s jejich mentalitou, kterou si pro další vývoj určili, doopravdy zabírá?..
Není tady

Crabat napsal(a):
Páni, s to teda vodpích, DaiTerr, a hodil celou tu rozsáhlou myšlenku do takového odlehčeného žánru, což se Ti tedy náramně podařilo, všechna čest. Přitom je pozoruhodné, že jsi vlastně vůbec nic důležitého nevynechal a jak se říká, "kdo má uši k slyšení", tak z toho jednoznačně tu reálnou podstatu vyhmátne a přitom se vlastně ještě pobaví.
Nu a ti ostatní se dozajista též pobaví a řekl bych dokonce dvojnásobnou měrou! Což je jaksi jejich kompenzace za to, že onu klíčovou zprávu pro ně z toho nezachytí.
Nezachytí.., nezachytí.., no možná momentálně nezachytí. Ale rozhodně je pro ně lepší, aby se dnes dobře pobavili něčím, co je zítra může při nějaké příležitosti docela nenadále oslovit, než aby se v současnosti marně trápili nějakou složitou úvahou, skrze níž je přejde veškerá chuť v tom pro budoucnost podnikat nějaké další kroky.
Ono, jak se to vezme, že?.. Nebyl v tom nakonec vyšší záměr, dát sám sobě tak trochu přes čuňu, když předem věděli, že je to jediná metoda, která na ně s jejich mentalitou, kterou si pro další vývoj určili, doopravdy zabírá?..
Je to tak, kolego, "dání si přes čuňu" bohužel zabírá nejvíce.. Sice se to samozřejmě nikomu nelíbí, ale nedá se nic dělat. Ovšem berme to s nadhledem. Jak čas běží, tak ty "liskance" budou čím dál menší a menší, takže alespoň potud vidina "lepších zítřků" 
Není tady

Ale jak jinak chceš získávat zkušenosti.... prožít, zažít a odžít si to na vlastní kůži... to je ta nejlepší škola na celý život (y). A pokud to nepochopíš, tak znova... práskho přes prsty
Čék si to musí v té kebuli porovnat a dát to srdce.
Není tady